Jump to content

Έχω δικιά μου εκδοτική, τι να βγάλω άραγε;


Recommended Posts

Αφού ξεπεράσετε τον clickbait τίτλο, σας βάζω ένα υποθετικό σενάριο. 

 

Αυτή τη στιγμή κερδίσατε το τζόκερ και πραγματοποιείτε το όνειρό σας, να ανοίξετε μια δική σας εκδοτική κόμικς. Δεν έχετε θέμα με λεφτά/δικαιώματα και λοιπούς ενδοιασμούς. Ότι θέλετε να εκδώσετε το μπορείτε. Δώστε μου λοιπόν ένα όνομα για την εκδοτική σας (θα έλεγα και σήμα αλλά μην μπούμε σε γραφιστικοδουλειά γιατί εν τέλει κανένας δεν θα κάτσει να κάνει), και τα 5 πρώτα κόμικ που θα εκδίδατε. Ούτε που σας νοιάζει αν θα τσουλήσει στην αγορά, απλά γουστάρετε να βγάλετε το απωθημένο σας και να το δείτε τυπωμένο στα ράφια των βιβλιοπωλείων και κομικομάγαζων.

 

Αν θέλετε, πείτε και σε τι μορφή θα ήταν (hardcover/omnibus/trade paperback/library/vault), μέγεθος για το καθένα, αν θα το κάνατε έγχρωμο/ΑΜ, τι έξτρας θα βάζατε και τα λοιπά. 

 

Δεν παίζουν κόμικ που έχουν ήδη εκδοθεί στα Ελληνικά είτε αυτόνομα, είτε σε πολυθεματικά, είτε είτε. Πράγματα που δεν έχουμε δει ποτέ στα Ελληνικά θέλω. 

 

:)

 

Την δικιά μου λίστα ακόμα την σκέφτομαι, θα την χώσω από κάτω όταν καταλήξω. Στο όνομα πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία, είμαι ιδιοκτήτης της "Καραφλός σκαντζόχοιρος comics". :D

 • Like 25
Link to post
Share on other sites

Τσου ρε! Πας να μας κλέψεις τις ιδέες! :lol:

 • Like 16
Link to post
Share on other sites

Το έχω σκεφτεί πολλάκις αυτό :)  Θα έβγαζα σκληρόδετα BD, πιθανότατα δίτομα, με μια περιοδικότητα 3-4 μηνών, χωρίς διανομή σε λιανεμπόριο, πώληση μόνο μέσω ίντερνετ και σε περιορισμένο αριθμό. Όποιος πάρει, όταν πάρει, άμα πάρει :)

 

Θα χτύπαγα από Fabien Nury, Xavier Dorisson και μερικά ακόμα που μου έχουν γυαλίσει. 5 που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι:

 

Silas Corey το πρώτο δίτομο (128 σελίδες)

Tyler Cross ο πρώτος τόμος (90 σελίδες)

Largo Winch το πρώτο δίτομο (92 σελίδες)

Les Armees du conquerant (66 σελίδες (χωρίς το Αρν))

Long John Silver σε ένα τόμο (210 σελίδες)

 

Αφού θα "έστηνα" μια αξιοπιστία, μια επαφή, μια γνώση με αυτά, θα προχωρούσα σε κάποια με μεγαλύτερα story arcs :) και φυσικά θα συνέχιζα τα 3 πρώτα :)

 

:cheers5:

 

 

εδιτ α ναι. Θα πήγαινα επίσης στον Γούση και θα του έβγαζα αυτό το αστυνομικό που έχει σχεδιάσει εδώ και χρόνια και είναι στο ράφι. Αφού έχω κερδίσει το τζόκερ, χάρισμά του τα κέρδη, φτάνει να βγει αυτό το πράγμα :)

 • Like 21
Link to post
Share on other sites

Αν κέρδιζα το τζόκερ άρα δε θα με ένοιαζαν τόσο τα κέρδη θα έβγαζα κι εγώ αγαπημένα BD μέχρι να τα επιβάλλω στο κοινό. Θέλει, δε θέλει. Έχω δηλώσει σε ιδιωτικές συζητήσεις και ενδεχομένως σε ευήκοα ώτα εδώ και κάποιον καιρό, ότι πρώτη μου επιλογή θα ήταν ο Θάνατος του Στάλιν.

 

Αν είχα κάποια λεφτά και ήθελα να κάνω μία επένδυση με σκοπό να πάρω πίσω τα λεφτά μου και αν όλα πάνε καλά να κονομήσω, θα έβγαζα περιοδικό με ιστορίες από τη νέα εποχή Star Wars στη Μάρβελ. Αν θεωρούμε ότι το έχουμε δει στην Ελλάδα (θα έλεγα τώρα τι έχουμε δει, αλλά άστο), δεύτερη επιλογή μου θα ήταν (το έχω ξαναγράψει κι αυτό) το Le grand mechand renard. Για παιδιά, να πουλήσουμε και κάτι.

 • Like 21
Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα έκανα δικιά μου εκδοτική αν κέρδιζα το Τζόκερ αλλά η σειρά που θέλω να δω στα ελληνικά είναι τα Largo Winch.
Και όχι σε σμίκρυνση όπως τα έβγαλε η Cinebook, αλλά σε μεγάλο μέγεθος και κατά προτίμηση hardcover :)

 • Like 18
Link to post
Share on other sites

και χωρίς τη λογοκρισία που τους έχει κάνει η Cinebook. Να τα λέμε και αυτά! :D

 

:cheers5:

 • Like 18
Link to post
Share on other sites

5 ο καθένας ρώτησα ρε ταγάρια, όχι ένα. :P Και είπαμε, όνειρο ζωής η εκδοτική, έτσι λέει το σενάριο. :) :)

 • Like 19
 • Funny 1
Link to post
Share on other sites

Στην απίθανη περίπτωση που κέρδιζα ένα (πολυ) μεγάλο ποσό στο Τζόκερ θα έκανα για τα πρώτα 5 χρόνια ταξίδια  σε όλο τον κόσμο !

Σιγά μην άνοιγα εκδοτική να τρέχω όλη μέρα να έχω να κάνω με εταιρείες διανομής στην Ελλάδα (χα χα χα  :P) να πληρώνω αποθήκες Φ.Π.Α και τα κέρατά μου τα τράγια σε φόρους  ....  :P

Στην ακόμα πιο απίθανη περίπτωση που κάποιο βράδι, μετά από ένα καλό μεθύσι συνοδευόμενο από κατανάλωση ψυχοτροπων ουσιών σε κάποιο τζαζ μπαράκι στη Νέα Υόρκη ,έτρωγα ένα τέτοιο φλας (δηλαδή να ανοίξω εκδοτικό οίκο (χα χα χα χα χα  :P ) θα έκανα το εξής :

 

Αφού θα είχα φράγκα ,θα άνοιγα πρώτα ένα μουσείο κομικς (το πρώτο στην Ελλάδα οπου θα είχε οχι μόνο τεύχη απ ότι έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας ,αλλά και κέρινα ομοιώματα απ όλους του ήρωες κομικς ).Θα εξεδιδα περιοδικό και εφημεριδάκι του Μουσείου ,σελιδα στο Ιντερνετ και φυσικά πολλά happenings κάθε χρόνο .Στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Μουσείου θα υπήρχαν ξενώνες με ικανό αριθμό δωματίων ώστε να μπορώ να φιλοξενώ ανα πάσα στιγμή ξένους δημιουργους .

 

Σιγά σιγά και επειδή όταν έχεις (παρα) πολλά φράγκα το ένα φέρνει τ αλλο ,θα έμπαινα στο χώρο της ένδυσης και των αξεσουάρ κομικς όπως επισης και  στο χωρο του σινεμα ,ωστε να φτιαχτεί καμιά ταινία με θέμα πάντα τα κομικς .

 

Τέλος αφού θα είχα κονομήσει απ όλα τα παραπάνω (χα χα χα χα χα χα  :P) θα εξέδιδα μια φορά το χρόνο σε υπερλουξάτη έκδοση τα άπαντα των Ζαγκορ,Μπλεκ ,Μιστερ Νο ,Τεξ και Ομπραξ .

 

Απορίες ?????   :D

 • Like 27
Link to post
Share on other sites

398A6DC800000578-0-image-a-1_14769596597

 

Λοιπόν, η "Καραφλός σκαντζόχοιρος comics" θα εξέδιδε:

 

1. Peter Pan του Regis Loisel σε deluxe oversided hardcover με έξτρα μια συνέντευξη του δημιουργού που προφανώς θα έφερνα στην λέσχη για να υπογράψει αντίτυπα και να κάνει σκιτσάκια

 

2. Τα άπαντα του Crepax σε library εκδόσεις όπου στο τέλος θα είχα τα κανονικά μοντέλα που χρησιμοποίησε ως έμπνευση, στις στάσεις που είναι και τα σκίτσα :D

 

3. Τέσσερις υπερπολυτελείς σκληρόδετους τόμους που θα περιείχαν ο καθένας 3 τεύχη από τις σκοτεινές πολιτείες, με βιογραφικά των δημιουργών, προσχέδια με μολύβια/μελάνια και ένας στους 20 τόμους θα είχε και αυθεντικό σκίτσο

 

4. Το Diosamante σε tablebook 

 

5. Το world of Edena σε oversized deluxe με προσχέδια και με dvd από τις συναντήσεις του Μοέμπιους με τον Γάλλο γκουρού από τις οποίες προέκυψε το κόμικ

 

Μετά θα έπαιρνα μια camaro ss του '68, θα την αναπαλαίωνα και θα έκανα τουρ την Ευρώπη με σουβλάκια και μπύρες.

 • Like 20
Link to post
Share on other sites

1. Το The Private Eye σε hardcover μαζί με δώρο το 85σέλιδο making of σε... χμμμ... hardcover μωρέ, γιατί να κάνουμε τσιγκουνιές; Και επειδή δεν έχει standard διαστάσεις ίσως ανέβαζα λίγο το ratio (αφού το σχέδιο δείχνει μια χαρά σε 21 ίντσες οθόνη) από τις περίπου 14.5 ίντσες (διαγώνιο) που έχει η αγγλική έκδοση (191 x 312 mm).

 

2. Τις Colossal Editions του Attack on Titan.

 

3. The Walking Dead, τα τεύχη. Σςςςςςςς... τα τεύχη, είπα.

 

4. Τα Colder της Dark Horse. Σε HC εκδόσεις και ίσως μια oversized να τα έχει μαζεμένα.

 

5. Το Moon Knight του Lemire. Σε ό,τι να 'ναι - δεν με νοιάζει.

 

(Έχει και άλλα το εκδοτικό πλάνο, αλλά τέλος πάντων...)

Edited by ΔαΔηΡάθυμος
 • Like 16
Link to post
Share on other sites

Αυτα που μου ερχονται στο μυαλο ειναι:

 

 

 • Οι ιστοριες του Μαρκ (απο ''Ομπραξ'') που δεν μπηκαν στην ''Περιπετεια'' (σε πολυτελη τομο με τιτλο ''Τα ανεκδοτα των Essegesse - οι 4 ιστοριες του Μαρκ που δε δημοσιευτηκαν στην Περιπετεια'')

 

 • Τα υπολοιπα Ντυρανγκο (διαβασαμε το πρωτο, γουσταραμε πολυ!) :)
 • Like 18
Link to post
Share on other sites

Αν κερδίσω από 8 εκατομμυριάκια και πάνω, θα χτυπήσω το συμβόλαιο της Disney, να εφαρμόσω αυτά που γράφω χρόνια εδώ μέσα, και αν πιάσει, καλώς. Αν δεν πιάσει, τι είχαμε τι χάσαμε, θα μου φύγει η περιέργεια τουλάχιστον :P Θα τα ξόδευα όλα όμως, χωρίς περιορισμούς και μόνο εκεί, όχι σε ταξίδια, κλπ. Πέρα από την πλάκα, όποτε πάει πάνω από 8 εκατομμύρια, παίζω μια-δυο στήλες, σιγά το πράμα, δεν βλάπτει να ελπίζεις. Τώρα το τι θα βγάλω, παίζει πολύ, αφού η αγορά αλλάζει συνεχώς.

 

Στην παρούσα φάση, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι οι εκδόσεις, αλλά η γενική πολιτική, οι σχέσεις με το κοινό και ο εκσυγχρονισμός. Αλλά επειδή αυτό έχει τεράστια κουβέντα και θα ξεφύγουμε, αυτό που θα έκανα θα ήταν να πλήρωνα τρεις πολύ γνωστούς σχεδιαστές (π.χ. Giorgio Cavazzano, Casty & Ziche με σεναριογράφο όποιον θεωρούν αυτοί καλύτερο) ώστε να φτιάξουν εκδόσεις που θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ελληνική θεματολογία που θα δημοσιεύονταν σε επετειακές εκδόσεις με το που θα καλούσαμε τους σχεδιαστές στην χώρα μας για signing με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. 50 χρόνια περιοδικό Μίκυ Μάους, 70 χρόνια Σκρουτζ, αφορμές στην Disney υπάρχουν άπειρες).

 

Και αφού έδινα το στίγμα πως υποστηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες, θα πήγαινα στο βήμα που θα έπρεπε να γίνει από την δεκαετία του '80 και θα ζητούσα ιστορίες από Έλληνες σχεδιαστές. Και επειδή θα έσκαγε μύτη η κουτσή Μαρία με το που εμφανιζόταν αυτή η ευκαιρία, θα έθετα αυστηρότατα κριτήρια με προϋποθέσεις πως αν δεν ικανοποιούν το «Disney στυλ», δεν θα δημοσιευτούν. Και επειδή το «Disney στυλ» είναι πολύ γενικό, ξεσκαρτάρεις όσους ασχολούνται με τα Disney και όσους απλά είδαν φως και μπήκαν. Ακόμα και αν είναι καλοί σχεδιαστές, δεν θα τους βγαίνει το σενάριο, επομένως θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από γνώστες, και τσακ, να σου και οι σεναριογράφοι που χωλαίνουμε στην Ελλάδα. Οι πρώτες αυτές προσπάθειες δεν θα είναι εφάμιλλες με τις ξένες εκδόσεις, όμως έτσι θα γίνει η αρχή. Εξ άλλου, όλες οι σχολές, με σαβούρες ιστορίες ξεκίνησαν, όμως ήταν αναγκαίο για να φτάσουν στο επίπεδο που βρίσκονται τώρα και βγάζουν αρκετά αριστουργήματα κάθε χρόνο.

 

Αυτά για αρχή και για τώρα. Του χρόνου θα το ξανασυζητήσουμε :P

 • Like 22
Link to post
Share on other sites

Το έχω ήδη σκεφτεί, το έχω σχεδιάσει και έχω κάνει και τις απαραίτητες επαφές, αφού είναι σίγουρο ότι θα κερδίσω το τζόκερ.

 

Θα έβγαζα στα ελληνικά Sandman, Fables, Hellboy, έργα του Kirby και τίτλους από D&Q. Σε TPB με μίνιμουμ κέρδος για να πάρει φτηνά ο κόσμος και σε limited HC Library, Absolute μέγεθος για τους μερακλήδες!

 • Like 17
Link to post
Share on other sites

 

 

3. The Walking Dead, τα τεύχη. Σςςςςςςς... τα τεύχη, είπα.

 

 

Α και σε τεύχη θες εσύ..παίζεις σκληρό παιχνίδι :lol:

 

Μια που είπε ο Αντρέας για D&Q, θα έβγαζα και σχεδόν όλο τον κατάλογο της NBM και της D&Q επίσης. Καλή ιδέα, να ξέρεις όταν πιάσω την καλή θα σε προσλάβω σαν σύμβουλο επενδύσεων :lol:

 • Like 16
Link to post
Share on other sites

α, έτσι είστε πουλάκια μου? :) στα disney σας το ερώτημα που έθεσε ο θεματοθέτης και ο καθείς το μακρύ του και το κοντό του? :) οκ.

 

Θα έβγαζα λοιπόν 3 πράγματα ακόμα.

 

α) Οτιδήποτε δεν έχει μεταφραστεί από Πραττ (γιατί θέλω να τα διαβάσω)

β) Τα άπαντα του Κρέπαξ. Αυτό ίσως να είναι και το μόνο που ίσως να μην πούλαγα μόνο από το σάητ, αλλά και μέσω λιανεμπορίου. Για 2 λόγους. Θα το μετέφραζα γιατί θέλω να το διαβάσω, θα το προωθούσα λίγο παραπάνω για να μάθουν λίγο παραπάνω οι σημερινοί πιτσιρικάδες - αυριανοί κομιξάδες πως μπορεί να στηθεί μια σελίδα. 

γ) Θα ξεφτίλιζα τα Λατινοαμερικάνικα. Ο Σκορπιός θα ξαναέβγαινε και ας τον διάβαζα μόνο εγώ. Άντε και 2-3 αναγνώστες ακόμα :) Αλλά θα τέλειωνε η Μπάρμπαρα, θα έβγαιναν όλα τα Άλβαρ Μαγιόρ, όλα τα Καγιέννα και πάει λέγοντας :) 

 

Τα (α) + (γ) μπορεί και να μην τα εκτύπωνα για να πω την αμαρτία μου. Απλώς να αγόραζα τα τεύχη και να πλήρωνα να μου τα σκανάρουν, να τα μεταφράσουν, να τα επεξεργαστούν και να εκτυπώσουν ένα αντίτυπο για την πάρτη μου :) Για τον Κρέπαξ είπα. Θα τον εκτύπωνα για να παίρνει κόσμος έμπνευση :)

 

:cheers5:

 • Like 19
Link to post
Share on other sites

Λοιπόοοοον, η εταιρεία θα λεγόταν Μαύρη Γάτα, με μια απλή μαύρη γάτα καθιστή με την ουρά ν' ανεμίζει.  :cat1:

 • Πρώτη έκδοση: Arzach. Μεγάλο μέγεθος, σκληρόδετο, με όλες τις ιστορίες που περιλαμβάνονται στις σύγχρονες γαλλικές εκδόσεις, με κάποια λόγια του Moebius πάνω στον χαρακτήρα και την ιστορία του. :)
 • Δεύτερη: Box set με κόμικς του Pratt που εκτυλίσσονται στο Νέο Κόσμο (El Gaucho, Fort Wheeling και Ticonderoga). Μεγάλο μέγεθος, μαλακό εξώφυλλο για να μην ξεφραγκιαστεί ο πελάτης και εννοείται με εισαγωγικά κειμενάκια, ιστορικά σημειώματα και τετοια. :)
 • Τρίτη: Επιλογή τευχών από τη σειρά Un uomo un'avventura. Τουτέστιν, L'uomo del grande Nord (=Jesuit Joe) από Pratt, L'uomo di Pskov από Crepax, L'uomo del Khyber από Micheluzzi, L'uomo delle Paludi από Sergio Toppi και ό,τι άλλο μου έκανε περισσότερο κλικ. Ας πούμε τα δέκα «καλύτερα». :)
 • Τέταρτη: Lapinot et les carottes de Patagonie από Lewis Trondheim, όπως ακριβώς ήταν η γαλλική έκδοση, με κάποιο βιογραφικό σημείωμα. :)
 • Πέμπτη: θα ζητούσα από διάφορους Έλληνες, graphic novel των 100 ας πούμε σελίδων και θα έβγαζα μια καλαίσθητη «σειρά» με Διαλυνά, Κυριαζή, Γούση, Σκλαβενίτη κ.ά. :)

Το μέλλον θα είχε επίσης Otomo, ίσως λίγο Tardi, μερικά αργεντίνικα και κάνα πειραματικό gn του στυλ «ενιαία ιστορία, αλλά κάθε κεφάλαιο σχεδιασμένο από διαφορετικό σχεδιαστή». Όλοι μπορούμε να συνεχίζουμε επ' άπειρον, αλλά 5 είπε ο φίλτατος Θρηνωδός. :D

 • Like 20
Link to post
Share on other sites

Εγώ θα έβγαζα την σειρά «Les Aigles de Rome» του Marini, σε 5 σκληρόδετες εκδόσεις οι οποίες φυσικά θα έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με την πρωτότυπη έκδοση. Και η ποιότητα θα ήταν σε επίπεδα Fantagraphics.

Bald Whale Publications.

 • Like 16
Link to post
Share on other sites
γ) Θα ξεφτίλιζα τα Λατινοαμερικάνικα. Ο Σκορπιός θα ξαναέβγαινε και ας τον διάβαζα μόνο εγώ. Άντε και 2-3 αναγνώστες ακόμα :) Αλλά θα τέλειωνε η Μπάρμπαρα, θα έβγαιναν όλα τα Άλβαρ Μαγιόρ, όλα τα Καγιέννα και πάει λέγοντας :)

 

:lol:

 

Αυτά τα λατινοαμερικάνικα είναι μέχρι να πέσουν στα χέρια σας και να πέσετε στην παγίδα. Τότε θα καταλάβετε.

 

Εγώ θα εξέδιδα τα δικά μου και ας τα διάβαζαν 5 άνθρωποι, θα έβγαζα τρεις μηνιαίους τίτλους ΜΑΡΒΕΛ με συγκεκριμένες επιλογές: Τα πιο κλασικά εμπορικά μαζί με τα πιο πυροβολημένα, δε θα έδενα ποτέ σε τόμους με κόλλα και τριμάρισμα, και για να πουλήσω μούρη θα έδινα στον κόσμο Κοκομπιλ, τους Επαγγελματίες του Gimenez, Star Wars, Vertigo limited, και θα φρόντιζα να φέρω μερικούς καλλιτέχνες αυτών.

 • Like 16
Link to post
Share on other sites

1) FROM HELL  HC .

Γιατί είναι κλασικό και γιατί μου βγήκε η πίστη να το διαβάσω στα Αγγλικά.

 

2) DIABOLIK - IL LIBRONE ROSSO - VOLUME CARTONATO

Αυτό και γενικότερα fumetti που δεν υπάρχουν στα ελληνικά ή είναι δύσκολο να βρεθούνε.

Καλά όμως ,γιατί παίζει πολύ σαβούρα.

 

3) Jimmy Corrigan: The Smartest Kid on Earth Hardcover

Γιατί είναι από τα αριστουργήματα της 9ης τέχνης.

Για να τιμήσω των Chris Ware. E να βγάλει και κανά φράγκο

 

4) Grasscutter (Usagi Yojimbo, Book 12)

Θα το έδινα στον Αλαφούζο να το βάλει μία Κυριακή με την Καθημερινή δωρεάν

και μετά θα μοσχοπούλαγα τα υπόλοιπα.... :lol:

 

5) Blast - intégrale

Γενικά καλά-σημαντικά BD για όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα.

 

 

Absolute ,Omnibus ,deluxe κλπ που υπάρχουν στα Αγγλικά δεν θα τα έβγαζα στα Ελληνικά.

Δεν υπάρχει λόγος.

Μόνο υλικό  για μικρούς που δεν είναι σε θέση ακόμα να διαβάζουν στα αγγλικά

και υλικό που δεν υπάρχει στα Αγγλικά για τους πιο μεγάλους.

 

Α ναι , και τα STORM που λείπουν :(από την έκδοση της esperos :clap2:

Edited by Cassidy
 • Like 17
Link to post
Share on other sites

Έτσι να πέφτουν ωραίες προτάσεις θέλω, να παίρνουμε και καμιά ιδέα για διάβασμα  :mafia:

 • Like 14
Link to post
Share on other sites

Ωραία, και για να πούμε συγκεκριμένα πράγματα, τι θα έβγαζα κυρίως για να τα έχω εγώ, και γιατί όχι και όποιος άλλος θελήσει :P Όλα σε σκληρόδετους, πολυτελείς, δερματόδετους τόμους μεγάλου μεγέθους, χωρίς ίχνος λογιστικού προσανατολισμού. Θα τα έβγαζα μόνο και μόνο για να βγουν. Ακολουθούν με τυχαία σειρά.

 

 • Η εποποιία του Νέου Κόσμου. 14 επεισοδιάκια ταμάμ χωρισμένα σε δυο τόμους.
 • Όταν ο Φάντομ Ντακ τρώει πολύ. 116 σελίδες παράνοιας. Αυτό θα ήταν η πιο πολυτελής έκδοση της σειράς, σε Absolute μορφή, με τιμή ξεφτίλα, να την δίνουν δώρο με πατατάκια ξέρω 'γω, ένθετο σε όλες τις εφημερίδες για χρόνια και δεν συμμαζεύεται. Θα σταματούσα μόνο αν ξέμενα από τα χρήματα του λαχείου ή αν βρισκόταν ένα αντίτυπο σε κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα (τουλάχιστον).
 • Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ. Όοοολες οι σειρές, όοοολα τα ειδικά τεύχη και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, θα έμπαιναν σε εβδομαδιαίους τόμους. Και όταν ολοκληρωνόταν, θα την ξαναέβγαζα ανά 2-3 χρόνια έτσι για να μην ξεχνιόμαστε :P
 • Τα άπαντα του Lucio Leoni. Παραδόξως όχι με χρονολογική σειρά, αλλά με θεματολογία. Ένας-δυο τόμοι αριστουργήματα ιστορίες Φάντομ, ένας-δυο τόμοι αριστουργήματα ιστορίες Ντόναλντ, 3-4 τόμοι υπόλοιπες καλές ιστορίες, και  καμιά 10αριά τόμοι σαβούρα που ο πολύς κόσμος θα πετάξει στα σκουπίδια, απλά για να βγουν τα άπαντα και να μην πιάσει OCD τους συλλέκτες.
 • Τα άπαντα Vicar επειδή πάντα είχα όνειρο να σπαταλήσω 100 πολυσέλιδους τόμους με μέτριες χιλιάδες ιστορίες χωρίς αντίκρισμα. Θα τα έβγαζα ταυτόχρονα με το Κόμιξ Καθημερινής μπας και σταματήσουν να τον βάζουν μέσα στο περιοδικό. Αντί να ξοδέψουμε μερικούς αιώνες, θα τις έβγαζα εγώ μέσα σε 2 χρονάκια, να μην παιδεύονται κιόλας. Ο κόσμος θα εξαγριωνόταν που ξοδεύεται μία τέτοια έκδοση για αυτές τις ιστορίες, η Καθημερινή δεν θα είχε αφορμή να μας τις ταΐζει με το κιλό, και εγώ θα παρακολουθούσα τον ορισμό της παράνοιας σε real time :P
 • Like 18
Link to post
Share on other sites

Θα αγόραζα τα δικαιώματα για όλα τα κόμικς αλλά θα εξέδιδα μόνο Disney.

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

πριν απαντήσω θα αλλάξω μόνο ένα γραμμα στην ερωτηματική πρόταση

"έχω δική μου εκδοτική, τι θα βγάλω άραγε;"

 

 

 

 

απάντηση:

 

 

 

 

τα μάτια μου!

 • Like 12
Link to post
Share on other sites

Ωραία, έχω λεφτά και θέλω να παίξω :P

 

1. Για αρχή θα έβγαζα κάτι του στυλ 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Official_Marvel_Graphic_Novel_Collection ή 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/DC_Comics_Graphic_Novel_Collection

 

στα περίπτερα, κάθε 15 μέρες σε απλό tpb ή κάθε μήνα σε πιο περιποιημένη έκδοση 

 

2. Εβδομαδιαίο περιοδικό με κόμικς πάλι στα περίπτερα,

 

θα είχε τα πάντα και όλα τα στυλ, από αμερικάνικο υπερηρωικο, ευρωπαϊκό, μανγκα και Έλληνες δημιουργούς,

απλή έκδοση για να παίρνουν την δόση τους τα πρεζάκια των κόμικς και να υπάρχουν πάντα κάποια τεύχη στα περίπτερα

 

3. Τεύχη από ongoιng ιστορικές σειρές, κάθε μήνα πάλι στα περίπτερα (σειρές όπως batman, amazing spider-man κτλ)

 

4. TPB από ότι είναι hot εκεί έξω, events απο marvel και dc, απο image και οτι συζητιέται..

αυτα στα βιβλιοπωλεία και σε συνεργαζόμενα κομιξάδικα :P

 

5. Εκτός από τις ιστορίες που θα είχε το εβδομαδιαίο μου περιοδικό απο τους Έλληνες δημιουργούς,

θα ήθελα να έχω και μια σειρά απο tpb Ελλήνων κάθε 2 ή 3 μήνες στα βιβλιοπωλεία, με μεγάλες ιστορίες,

περιποιημένη έκδοση, στο 1ο τεύχος τον εναν, στο 2ο τεύχος τον αλλον κτλ.. δεν το έχω σκεφτεί ακόμη καλά

οπότε ξεκινάω απο τα 1 εως 4 και μετα συνεχίζω με αυτό

 

 

 

Επίσης η επαφή μου με την νεολαία ( :lmao: ) μου δείχνει οτι προτιμάνε μανγκα, οπότε μια εβδομαδιαία η μηνιαία έκδοση ενος μανγκα σε φτηνη έκδοση για να μπορούν να την παίρνουν με σταθερό ρυθμό δεν θα ήταν άσχημη

 

:D:beer:

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

 

 

α) Οτιδήποτε δεν έχει μεταφραστεί από Πραττ (γιατί θέλω να τα διαβάσω)

Germ να έχεις στα υπόψιν και αυτό

https://www.amazon.co.uk/dp/1684050588/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=2L4P204LWR781&coliid=I33TCTEZ9U8TFZ

 

μην μας ξεχάσεις!

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

Μόνο 5 διαλέγουμε, ε? :thinking:  Χμμμ...πάμε λοιπόν :

 

1) Τους 3 τελευταίους τόμους Les Centaures του Seron.

2) Την ακυκλοφόρητη ιστορία του Φάντομ Ντακ Paperinik e il dramma ciclico, από Martina και De Vita.

3) Ό,τι δεν έχει βγει στα ελληνικά από Hugo Pratt.

4) Τα άπαντα του Lupano.

5) Το εξαιρετικό αυτό scanlation των Αντιρίξ & Συμφωνίξ.

 

Και το όνομα της εκδοτικής : "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΟΛΑ" :valt:

 

ΛΙΓΟ ΑΠ' ΟΛΑ.jpg

 

 

 

:beer:

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

:lol:

 

Απλά σκέφτομαι τα μεγάφωνα στο ComicdomCon: «Αυτήν την ώρα, στον πάγκο των Εκδόσεων Λίγο απ' Ολα, υπογράφει ο Wilfrid Lupano.»

Πράγματι, επιλογές με ποικιλία. :best:

 • Like 13
Link to post
Share on other sites

Δικιά μου εκδοτική; Όχι ότι δεν έχω ωραίες ιδέες να προτείνω από άλλα είδη, αλλά έτσι για το γούστο θα έφτιαχνα μια εταιρεία αποκλειστικά με εκδόσεις τρόμου. Κι ας τις διάβαζα μόνο εγώ... :) Και θα την ονόμαζα "Πόνος", γιατί οι εκδόσεις μου θα δίνουν πόνο! :P

 

Η πρώτη μου επιλογή θα ήταν το Creepy Archives, η οποία είναι σίγουρα η πιο ακριβή και προσεγμένη αμερικάνικη έκδοση που έχω αγοράσει, και θα φρόντιζα να την φτιάξω τόσο περιποιημένη και στα ελληνικά. Ανάλογα με τα κέφια θα συνέχιζα πιο μετά και με τις αντίστοιχες κατηγορίες της EC (Tales from the Crypt, Vault of Horror, Haunt of Fear κλπ) και της DC (House of Secrets, House of Mystery, Tales of the Unexpected κλπ).

 

Από πιο σύγχρονες ανθολογίες, θα μετέφραζα σίγουρα τα Flinch και Cthulhu Tales.

 

Στη συνέχεια θα φρόντιζα να βγάλω και ορισμένα από τα καλύτερα graphic novels τρόμου που έχω διαβάσει, τα οποία ίσως να είχαν και λίγη παραπάνω τύχη σε πωλήσεις. Σε αυτά θα περιλαμβάνονταν τα House of Penance, Freaks of the Heartland, Severed, και Strange Embrace.

 

Έπειτα θα φρόντιζα να εκδοθούν τα άπαντα 2 εκ των αγαπημένων μου σχεδιαστών: Richard Corben (Ragemoor, Rat God κλπ) και Bernie Wrightson (The Ghoul, City of Others κλπ).

 

Από σειρές, είτε μικρότερες είτε μεγαλύτερες, θα επέλεγα τα Criminal Macabre, Hellboy & BPRD, Harrow County (δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά είναι ψηλά στη λίστα μου), The Walking Dead, Locke & Key κλπ.

 

Και κάτι από Βρετανία, το Future Shocks.

 

:cheers2:

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

Οι εκδόσεις ΠΑΝΘΗΡ θα έβγαζαν τα άπαντα του εκδότη τους... :P

 

post-2066-0-18794900-1505941456_thumb.jpg

 

 

 

(για τους πιο παρατηρητικούς, υπάρχει συνάφεια με την Tiger films της ίδιας ιδιοκτησίας)

 

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

Θα εβγαζα ακριβες ανατυπωσεις περιοδικων απο το 60 μεχρι τελη του 80 αγοραζοντας τα δικαιωματα ολων των εμπλεκομενων,οταν λεω ακριβες σε λεπτομερεια εννοω απο εξωφυλλο μεχρι τονο.

Ολα αυτα θα ηταν κατω απο ενα τιτλο που δεν εχω σκεφτει ακομη,η τιμη και αυτος ο τιτλος θα ηταν οι μονες διαφορες με τα Original.

 • Like 9
Link to post
Share on other sites
Αυτό το θέμα είναι αρκετά παλιό. Παρακαλούμε σκεφτείτε μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα αντί να απαντήσετε σε αυτό.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.