Jump to content

x for xepeta

Veterans
 • Posts

  12,120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

Everything posted by x for xepeta

 1. Τέταρτη σελίδα του Δεσμώτη #2 Κάντε λάικ στη σελίδα μας για περισσότερο υλικό. https://www.facebook.com/Desmotistouoneirou
 2. Δε θα ξανασχολιάσω τα σχόλιά σου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και τόλμησα. Παραφέρθηκα απέναντί σου. Καταλαβαίνω τα δικαιώματά σου και τις υποχρεώσεις μου. Αν ξανασχολιάσεις δε θα σχολιάσω. Ποστάρω την τρίτη σελίδα. Κάντε λάικ στη σελίδα του FB για περισσότερα. https://www.facebook.com/Desmotistouoneirou
 3. Φοβούμενος ότι θα δώσω λόγο να μιλάμε ατελείωτα για το συγκεκριμένο συννεφάκι, αλλά ένας διάδρομος δεν ταυτίζεται με ένα λεωφορείο. Περίμενα κάτι σε "ο Γιαλούρης ζωγραφίζει και γ@μώ τα λεωφορεία", αλλά μερικά λεωφορεία δε χωράνε σε όλους τους διαδρόμους.
 4. Της Αθήνας είναι. Δεν είσαι ο μόνος που τον απασχόλησε πόσο στην πραγματικότητα αντιστοιχούν αυτά τα δρομολόγια με τους διαδρόμους, και αν οι συγκεκριμένες ώρες είναι αυτές που ισχύουν στο υπάρχων ΚΤΕΛ Κηφισού.
 5. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Δουλεύουμε το εξώφυλλο και το αρχείο προς εκτύπωση. Μετά από έξι χρόνια είμαστε σε θέση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να το έχουμε τυπωμένο στο AthensCon. Με το σκιτσογράφο Νίκο Γιαλούρη δουλέψαμε μια τετραετία, με μια πολύ μεγάλη διακοπή δύο ετών. Η ζωή κάνει τα δικά της σχέδια, και δε μας ρωτάει τι θέλουμε. Υπολογίζουμε 84 σελίδες με δυο ιστορίες και πάλι. Για να το προμοτάρουμε θα σας παρουσιάσουμε τις δυο πρώτες ντουζίνες σελίδων ώστε να ξέρετε για τι πρόκειται. Οι ήρωες συνεχίζουν τη ζωή τους εκεί που τους αφήσαμε. Η συνεργασία μου με τον σκιτσογράφο Νίκο Γιαλούρη είναι κάτι που με κάνει περήφανο. Η τιμή που μου έκανε να συνεργαστούμε είναι μεγάλη.
 6. Σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Χάρη σε σένα διπλασιάσαμε τους οπαδούς μας. από έναν σε δύο. Η γιαγιά μας ονομάζεται Δόμνα Κουίδου. Κατά καιρούς το αναφέρουμε. Είναι ο χαρακτήρας που επέμενε ο σκιτσογράφος Χάρης Μακρυγιάννης να ασχοληθούμε περισσότερο. Είναι 85 ετών και επιμένει γι' αυτό. Θα είμαστε στο TheComicCon της Θεσσαλονίκης και στο AthensCon το Νοέμβριο με νέο αλμπουμάκι.
 7. Και αυτό. Αριστούργημα. Κλασικός DeMatteis που ασχολείται με την παιδική κακοποίηση.
 8. Αγόρασα αυτό, έχοντας σκοπό να το έδινα να το υπογράψει ο Kevin Eastman. Όταν θα ερχόταν στην Ελλάδα στο TheComicCon.Μέσα έχει μια υπογραφή που φαίνεται να είναι του Peter Laird. Και ένα σκιτσάκι ενός άγνωστου Χελωνονιντζακι. Τον Matisse!! Πλάκα θα είχε να το συζητούσαμε αυτό με τον Eastman.
 9. Κατάφερα και το είδα όλο. Είναι απάλευτο.
 10. Γιατί δεν του αγοράζεις όλες τις εκδόσεις του Μικρού Ήρωα των τελευταίων μηνών να το δασκαλέψεις; Κάνε μια καλή αρχή.
 11. x for xepeta

  1800

  Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν αυτό το κομμάτι, δηλαδή το αν έψαξε Ο Καραμπάλιος το θέμα και το αν στέκουν όσα έγραψε, καλό είναι να υπάρχουν. Στη σελίδα του στο Facebook υπήρχε άνθρωπος που τον κατηγόρησε για αυτά που γράφει και χάλασε τη διάθεση του δημιουργού και του κόσμου. Κατηγορήθηκε για παραχάραξη της ιστορίας και άλλα τέτοια φαιδρά. Αν κατάλαβα καλά ο τύπος γνώριζε την Ελληνική Ιστορία από όσα θυμόταν από τα δημοτικά του χρόνια. Κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις μαύρες σελίδες της Ελληνικού Εμφυλίου που ακολούθησαν μετά την επανάσταση. Ε όταν είδε ότι ο Καρμπάλιος παρουσίαζε λεπτομέρειες της Ελληνικής Ιστορίας που είναι να ντρέπεσαι πήρε ανάποδες. Ακολούθησαν γραφικοί χαρακτηρισμοί. Δε θυμάμαι ορμώμενος από ποιο σημείο εκνευρίστηκε ο συγκεκριμένος αναγνώστης. O Christopher Jaymes, συγγραφέας του Sons of Chaos, όταν του είπα ότι με κατηγόρησαν δεξιοί και αριστεροί για το κόμικ μας Μικρές Ζωές και με στείλανε νοσοκομείο από τη στεναχώρια μου, άρχισε να γελάει. Γιατί το έζησε αυτό και ξέρει τι σημαίνει. Ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι γράφει μπούρδες από πολλούς "δεξιούς" ή "αριστερούς". Μια αναπόφευκτη αντιπαράθεση από ανθρώπους που συνήθως δε γνωρίζουν από Ιστορία. Στη λογοτεχνία χρησιμοποιούν τους όρους ψευδοϊστορικό ή ιστορικό μυθιστόρημα, πχ. για να προσδιορίσουν τα βιβλία του Φρέντυ Γερμανού και του Κώστα Κυριαζή. Αν και νομίζω ότι ο Γερμανός έγραφε με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το προσωπικό του στοιχείο και έβαζε στοιχεία δικά του. Δηλαδή ότι αυτοί οι όροι αντιστοιχούν σε πολύ χαλαρά σενάρια που ξεφεύγουν σκόπιμα από τα πραγματικά γεγονότα. Η βιβλιοπώλισσά μου μου είχε κάνει παρατήρηση: Ο όρος ψευδοϊστορικό είναι αδόκιμος. Το σωστό είναι ιστορικό μυθιστόρημα. Τέλος να αναφέρω ότι ο εκνευρισμένος αναγνώστης απείλησε τον Καραμπάλιο ότι θα δώσει τα κόμικ του σε ιστορικό να τα διαβάσει για να δει αν στέκουν αυτά που γράφει. Ήταν τόσο μπούφος που ούτε ο ίδιος είχε σκοπό να διαβάσει την ιστορία του τόπου του για να μάθει από πρώτο χέρι τι έγινε το 1800-1830 στην τότε Ελλάδα.
 12. Δες έπιπλα στο ΙΚΕΑ και δες έπιπλα στο Ιστικμπαλ. Εκεί φαίνεται ο παραλληλισμός. :)
 13. Όπως γράφει και στα σχόλια του τόμου Avengers Forever, ο συγγραφέας Kurt Busiek είχε σοβαρά προβλήματα υγείας εκείνον τον καιρό. Καθημερινά δηλητηριαζόταν από τη χρήση ενός σερβίτσιου που ο πηλός είχε μέσα υδράργυρο. Η δηλητηρίαση τον είχε καταβάλλει, και κανείς γιατρός δεν μπορούσε να βρει την πηγή. Έτσι ζήτησε βοήθεια για τη συγγραφή του Avengers Forever από το γνώστη Roger Stern. Εξ ου και ο δεύτερος συγγραφέας. Ο προσωπικός του τίτλος Astro City την πλήρωσε ακριβά, αφού εκδιδόταν όποτε μπορούσε να το γράψει. Ο βασικός τίτλος Avengers σώθηκε και σήκωσε κεφάλι απέναντι στους X-Men.
 14. Νομίζω αυτά τα δύο κράκεν δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.
 15. Ένα σημερινό άρθρο για αυτό το κόμικ αριστούργημα. Δυστυχώς στην τρίτη πράξη, στον επίλογο της σειράς, λίγο απογοήτευσε. Όχι ότι γιατί άλλαξε ρότα το σενάριο, αλλά γιατί οι νέοι δημιουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στον πήχη που όρισαν οι προηγούμενοι στην εκτέλεση.
 16. Είμαι από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αξία του Morrison. Ίσως δε διάβασα τα "καλά" του.
 17. Με συναρπαστική χαρά θα περιμένω τα σχόλιά σου. Άντεξες Lost, και σε βλέπω να αντέχεις Dark, γιατί όχι και αυτό;
 18. 3 φορές το διάβασα και ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω σε κάποιον άνθρωπο τι γίνεται στο σενάριο.
 19. ΑΓΟΡΙ #79. 3 euro ΑΓΟΡΙ #103. Πρόβλημα στο κάτω μέρος της ράχης. 1,50 euro. ΑΓΟΡΙ #114. Αξιοπρεπέστατη κατάσταση. 2,50 euro. ΑΓΟΡΙ #161. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #226. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #254. Πολλές στυλιές στο εξώφυλλο. 1,50 euro. ΑΓΟΡΙ #254 (1982). Κατάσταση FINE. 1,50 euro. ΑΓΟΡΙ #257. Χωρίς πισώφυλλο. Δωρεάν με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #261. Αξιοπρεπής κατάσταση, με ξεθωριασμένο εξώφυλλο στην κάτω μεριά. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #265. Εξαιρετική κατάσταση. 3 euro. ΑΓΟΡΙ #268. Μέτρια ράχη. 0,50 euro ΑΓΟΡΙ #271 (1982) 2 euro. ΑΓΟΡΙ #272. Δείχνει στοιβαρό, αλλά τα συρραπτικά έχουν σκουριάσει. ΔΩΡΕΑΝ με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #276. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #278. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #282. Σαγρέ λόγω υγρασίας. ΔΩΡΕΑΝ με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #283. 1 euro. ΑΓΟΡΙ #306. 1 euro. ΑΓΟΡΙ #311. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #318. Γραμμένο με στυλο στο εξώφυλλο. ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΟΡΙ #319. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #322. Σχισμένη ράχη. Δωρεάν με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #323. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #324. Μέτρια κατάσταση. 0,50 euro
 20. Ο Todd McFarlane σε μια του συνέντευξη ζητούσε ιδέες για να βοηθηθεί η βιομηχανία των κόμικς. Συλλογικές ιδέες που όλοι οι εκδοτικοί οίκοι θα τηρήσουν. Απευθύνομαι σε έλληνες δημιουργούς και αναγνώστες που έχουν φιλίες με ξένους καλλιτέχνες και εκδότες. Μεταφέρετε αυτές τις σκέψεις: Hey, industry people! Want to help the industry? Try to sell the rights of your comic books to other countries for less money. Make them translate and publish american comics in affortable prices. Create new readers in all the planet. Make Spawn cool again in Greece, Spain, Russia and France. Make them look for your titles, but first make them like your titles when they are 10-13-18 years old. Teach them to read Batman, Witchblade and Spider-man in their native language. Then they will grow older and be able to read english and buy expensive american comic book. Please talk about this with everyone you know. Known artistis, editors, publishers e.c. Tood McFarlane said he is looking for ideas to help all the Comic Book Industry. Μόλις ηρεμήσει ο πλανήτης θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
 21. Για λίγο τη βοήθειά σας. Υπάρχει ένα άρθρο στη σελίδα Newsarama με θέμα το πρόβλημα της διανομής των νέων περιοδικών στα αμερικάνικα κομικσοβιβλιοπωλεία. Το συνοδεύει μια φωτογραφία. Ορίστε η φωτό. Είναι ιδέα μου ή πρόκειται για ράχες από Μίκυ Μάους της Νέας Ακτίνας;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.