Jump to content

x for xepeta

Veterans
 • Content Count

  12,074
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79
 • Points

  1,923 [ Donate ]

x for xepeta last won the day on February 13 2017

x for xepeta had the most liked content!

Community Reputation

80,478 Very Popular

5 Followers

About x for xepeta

 • Rank
  Θα έλεγα τώρα κάτι...
 • Birthday 04/26/1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

11,031 profile views
 1. Μανώλη... κατέστρεψες όλες τις πιθανοθεωρίες. Περί γούστων των εκδοτών θα αναφέρω τα λόγια του Κουτρουλάρη σε περιοδικό του: "Έχουμε και εμείς οι εκδότες γούστα!" Παραδέχομαι τον Ανεμοδουρά και τον Μπαζίνα που δασκάλευαν τον κόσμο τους. Αυτό ήταν ταλέντο. Ψάχνανε, βρίσκανε και παρουσιάζανε. Με τον τελευταίο θα ήθελα να είμασταν φίλοι. Όπως και τον Ηλία Καμπανα.
 2. Δεν το περίμενα. Η συχνότερη κυκλοφορία του νόμιζα έδειξε ότι προχωράνε υγιέστατα. Θα μου πεις αυτά αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Μπορεί το 80% του υλικού που δημοσίευε να ήταν μακρυά από τα γούστα μου, αλλά νόμιζα ότι υπήρχε κόσμος που πραγματικά του άρεζε και μπορούσε να τροφοδοτήσει οικονομικά αυτό το στιλ.
 3. Δε γνωρίζω πώς πάνε τα πράματα στην Ντισνεϊκή σκηνή, μπορώ να απαντήσω για την ευρύτερη Αμερικάνικη σκηνή, και λίγο από την Ελληνική. Η Marvel βεβαια είναι αυτή που καθορίζει τις τάσεις σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν συνεργασίες που ευδοκίμησαν γιατί αυτοί οι δυο άνθρωποι τα πήγαν καλά, και διαλύθηκαν όταν φαγώθηκαν πολύ άσχημα μεταξύ τους. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Το 1990+ έγινε μια άνθιση σεβασμού των δημιουργών που δεν υπήρξε προτύτερα. Στη στροφή τους έφαγαν οι σκιτσογράφοι και πήραν τα πάνω τους. Πολύ τα πάνω τους. Αρχηγός στάθηκε η Image comics. Το 2000 οι σεναριογράφοι πήραν εκδίκηση (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη) και ανέβηκαν κλίμακες εκτίμησης και χρηματικών απολαβών. Θεωρώ ότι τα κατάφερε ο Quesada (μέσω της Marvel) που μεν έφερε ισορροπίες και έχοντας πραγματική καλλιτεχνική φύση πάντρεψε δημιουργούς με καλά αποτελέσματα. Εδώ μπορεί κάποιοι να πουν πως έχω άδικο. Πρόσφατα διάβασα ότι ο Quesada σεβάστηκε σκιτσογράφους και ο επόμενος editor της Marvel Alex Alonso σεβάστηκε σεναριογράφους. Εγώ εδώ διαφωνώ γιατί ο Alonso έφερε τους editors των τίτλων να κόβουν και να ράβουν αυτοί στα κόμικς με μεγάλη δύναμη. (και επιμένω ότι ο Quesada έδωσε μεγάλη αξία στους σεναριογράφους). Πάντως κανείς δεν αγόρασε κόμικ ξεφυλλίζοντάς το και είπε "πω πω τι σενάριο, ας το αγοράσω"! Όλοι προσέχουν το σκίτσο. Το σκίτσο πουλάει, αλλά όπως και να έχει το σενάριο ξαναπουλάει. Η Ελληνική σκηνή μου έδειξε ότι το σενάριο δεν το έχει σε εκτίμηση. Διεκπαιρεωτικά ή ανύπαρκτα σενάρια έχουν βραβευτεί και το κόμικ πήγε καλά. Γενικώς οι σεναριογράφοι δεν προτιμούνται. Έχουμε μήπως; Εδώ θέλει συζήτηση. Ας μεταφέρω τη φράση; "Γράφεις κόμικς; Ε, και; Σαν τι να σε κάνω εσένα; Σε τι θα μου χρησιμεύσεις;" Και δε νομίζω να αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια. Μπορεί και να αλλάξει. Πολλά αλλάξαν τα τελευταία χρόνια. Και οι αναγνώστες αρχίζουν γίνονται πιο απαιτητικοί. Πριν 15 χρόνια αγοράζαμε τα πάντα. Τώρα και χρήματα δεν υπάρχουν, και πληθώρα εκδόσεων να διαλέξουμε. Και να απορρίψουμε.
 4. Ένα μόνο σχόλιο. Οι έλληνες κοστολογούμε την ύπαρξη του τεύχους και όχι την κατάσταση. Πράγμα που δεν είναι ίδιο για τους Αμερικάνους. Αν αξίζει τα 200 ευρώ αυτό το τεύχος, θα έπρεπε μια κατάσταση κοντά σε αυτήν όταν εμφανίστηκε τα περίπτερα να είναι 600-800 ευρώ.
 5. Άρα καλά έκανα και έβαλα ερωτηματικό στο ποστ μου. Μεγάλες σελίδες όπως το CBR & Newsarama δεν έχουν άρθρα για το θέμα, ούτε καν σα φήμες. Έχουν γίνει επίσημα ανακοινώσεις για μια ντουζίνα πρότζεκτ, αλλά για αυτό το θέμα τίποτα.
 6. Τα βρήκανε ( ; ) Ναι. Βασικά δε γνωρίζω τη σελίδα, αλλά φαντάζομαι σε λίγο θα το ανακοινώσουν και άλλες. Τα σημαντικα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν: – A 6-picture deal with Tom Holland, with an option for a 7th. – There are three more Spider-Man films after Spider-Man 3, which will be a new trilogy. – The second trilogy will focus on Peter Parker’s college years including plans for Peter to meet up and team up with Firestar and Ice Man of the X-Men (based in part on the old Spider-Man and his Amazing Friends cartoon). – The other three movies are two Avengers films in which Spider-Man will have a larger role and become friends with Johnny Storm (Human Torch from the Fantastic Four). – Marvel Studios will helm and co-finance SpiderVerse live-action spinoffs under the same terms. – Venom will relocate into the MCU.
 7. Φαγώθηκαν Marvel και Sony και μπορεί να μην ξαναδούμε πάντρεμα των χαρακτήρων τους. Η Sony ξεθάρεψε, η Marvel θέλει περισσότερα. Και ίσως ακολουθήσουν διαφορετικές πορείες. Έτσι ίσως χάθηκε ο κινηματογραφικός Spider-man από τα χέρια της Marvel. Προβλέπω δικαστήρια. Και θα παιχτούν πολλά δισεκατομμύρια.
 8. Απ' ό,τι βλέπω το New52 φιάσκο θα κρατήσει και άλλο. Ετοιμάζεται το METAL II, μετά την επιτυχία του πρώτου. Το διάβασα τρεις φορές και κάθε φορά μου φάνηκε όλο και χειρότερο. Ας πούμε ένας πίθηκος που μιμείται τα σενάρια του Grant Morrison. Και να φανταστείτε θύμιζε Image Comics του 1993. Οκτώ χρόνια πέρασαν από το 2011 και το reboot των τίτλων της DC, και ακόμη δε μάθαμε γιατί έγιναν όλα αυτά. Οι τίτλοι που βγήκαν χαμένοι ήταν του Superman. Ο νέος 20άρης χαρακτήρας που πάσαραν ήταν τόσο ξένος με αυτά που ξέραμε ώστε το σκοτώσανε και ξαναφέρανε τον παλιό που άντεξε το reboot. Αυτό το μεγαλείο και ο σεβασμός που εμπνέει ο παλιός S (και με ένα χάρμα ιστοριών) όχι απλά λειτούργησε αλλά γράφτηκαν και καλά πράγματα από αρθρογράφους. Και γώ το καταφχαριστήθηκα και ακόμη και οι νέοι τίτλοι του Brian Michael Bendis μου αρέσουν πολλοί. Αρκετοί πάντως έγραψαν αρνητικές κριτηκές. Εκεί όμως που έχασαν είναι πώς τον εισήγαγαν τον παλιό Superman. Στις μισές σελίδες έχει γνώση των ιστορικών αλοιώσεων, και στις άλλες μισές συμπεριφέρεται στο νέο περιβάλλον σα να μην έλειψε ποτέ. Έκανε εκεί κάτι μαγικά ένασναμηνπωτιτυπος αλλά ντρέπομαι να σας τα πώ. Τέτοια βλακωδέστατα σενάρια δεν τα χώνεψα ούτε στα 14 μου. Μας τα χάλασε και με το γιο του Superman, έναν χαριτωμένο χαρακτήρα που μπορούσαμε να είχαμε άλλες 200 ιστορίες ακόμη μαζί του. Μας τον αλοίωσε και αυτόν, αλλά πάλι έχουν το ενδιαφέρον τους. Ο Batman του Tom King, ένα έκτρωμα σουρεαλιστικής πορείας με σκηνές του ενός καρέ, ή μονοπλάνα που ξετυλίγονται σε ένα ολοκληρο τεύχος. Έχουμε και σελίδες που δεν έχουν καμιά σχέση με το κείμενο. Με ένα κείμενο που δε μας λέει ΤΙΠΟΤΑ! Ο τύπος παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο και τα σενάριά του είναι απερίγραπτα! Οι πωλήσεις του Batman, εκεί που ήταν από τις πιο σταθερές της 15ετίας, έχουν πάρει την κατιούσα. Τον αλλάζουν σε λίγους μήνες. Άντε με το καλό.
 9. Δεν το περίμενα. Πάπαλα η σειρά. Πάπαλα και η συνεργασία με τους παραγωγούς για νέα θυγατρική σειρά. Δε θα δούμε το Lobo. Πολλές κομικσοσειρές μαζεύτηκαν. Δε χωρούν όλες στην τηλεόραση, ή στις ιντερνετικές πλατφόρμες.
 10. Οκ, συνέβει και αυτό. Η σελίδα κατέβηκε από το Facebook λόγω του βλάσφημου στιπακίου. Ακολούθηκε και μήνυση. Καλή δύναμη Χρήστο.
 11. Ο ηθοποιός Stefan Kapicic, γνωστός ως o Colossus στις ταινίες του Deadpool, θα βρεθεί στο AthensCon 2019 Ξερω γω,... καλά είναι.
 12. Ορίστε η ιστορία του κυρίου Κλεομένη ολοκληρωμένη. Δοκιμάσαμε τη δομή του εβδομαδιαίου κόμικ στριπ για να πούμε μια μεγαλύτερη ιστορία. Προσπαθήσαμε κάθε στριπ να είναι αυτόνομο, αλλά και να δίνει μια συνέχεια. Το πρώτο καρέ να εισάγει κάποιον που δεν έχει διαβάσει τα προηγούμενο. Θα συνεχίσουμε και με άλλους πειραματισμούς.
 13. Bob McLeod Περίμενα κάτι τέτοιο. Μάθαμε τα γούστα τους.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.