Jump to content

x for xepeta

Veterans
 • Content Count

  12,084
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79
 • Points

  2,050 [ Donate ]

x for xepeta last won the day on February 13 2017

x for xepeta had the most liked content!

Community Reputation

80,597 Very Popular

5 Followers

About x for xepeta

 • Rank
  Θα έλεγα τώρα κάτι...
 • Birthday 04/26/1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

11,300 profile views
 1. Κατάφερα να αγοράσω σε λογική τιμή το τελευταίο τεύχος Captain Μarvel που μου λείπει από το πρώτο Thanos Saga. Δεν έδωσα ένα κάρο λεφτά αλλά το μεροκάματο το κόντεψε. Τώρα αν μπορούσα να βρω σε λογική τιμή το Iron Man #55... Βρήκα και αυτό. Βρετανική έκδοση hardcover reprint που δε βρίσκεται και εύκολα. Φετιχιστική αγορά.
 2. Είμαι και γω ένας από αυτούς που δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτό το σίριαλ. Ακόμη και ο Τζέρεμι Άιρονς δείχνει ψεύτικος και ξύλινος. Ο Άλαν Μουρ μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Το μόνο κοινό που έχει με το έργο του είναι κάτι ονόματα, και την κίτρινη γραμματοσειρά.
 3. Αυτά τα Avengers & Captain America είναι εκδόσεις του 2004. Ο ΒΜΒ ήταν σχετικά νέος. Ο Brubaker πιο παλιός. Και οι δυο είχαν ένα θεματάκι που το προσέχω πάλι σε αυτές τις εκδόσεις. Οι διάλογοί τους είναι γεμάτοι αποσιωπητικά. Διακόπτει ο ένας τον άλλον, φράσεις στη μέση, ένα μοτίβο που ευτυχώς το παρατήσανε αργότερα. Εδώ εγώ το έκανα και ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να μου το πει. "Μιλάνε σα να έχουν πάθει εγκεφαλικό". Καλά είπε άλλη φράση που οι φρουροί του diversity δε θα επέτρεπαν. Πάντως δε δίνει ζωντάνια στους διαλόγους κάτι τέτοιο. Δεν είναι ανάγκη να μιλάνε σαν παίκτες του Big Brother.
 4. Περιμένω κανένα αμερικάνικο σάιτ να κάνει αναμετάδοση της είδησης αλλά τίποτα ακόμη. Θέλω να δω και τι στοιχεία θα χρησιμοποιήσουνε γιατί κανείς δεν ξέρει και τι έγινε ακριβώς. Ο Δανίκας, ως συνήθως, με εκνεύρισε ακόμη και ας είπε και καλή κουβέντα.
 5. Ένα μικρό βίντεο που δείχνει τα στάδια που περνάει ένα καρεδάκι. Ελπίζω να σας αρέσει και να μας δώσετε δύναμη να προχωρήσουμε και άλλο.
 6. VISION Oversized Hardcover. Η 12τευχη σειρά του Tom King. Από 40$ cover price, μόνο 29 euro. X-MEN - NO MORE HUMANS Hardcover. Oversize έκδοση 128 σελίδων. Πρωτογενές υλικό. Mike Carey, Salvador Larroca. Από 25$ cover price, μόνο 17 eyro. VAMPIRE TALES Trade Paperbacks #1-3. Ασπρομαυρες ιστορίες reprint της ομώνυμης σειράς magazine size. Το tpb αυτό όμως είναι λίγο πιο μικρό από τα κλασικά μεγέθη των Paperbacks. Και οι τρεις τόμοι από 60$ cover price μόνο 45 euro. RUNAWAYS DIGEST PAPERBACK 1-2. Τα πρώτα 12 τεύχη σε δυο τομάκια. 14 euro set. SQUADRON SUPREME - DEATH OF A UNIVERSE Tpb. Περιέχει τα τεύχη Squadron Supreme - Death of a Universe Graphic Novel, Thor #280, Avengers (1997) #5-6, Avengers/Squadron Supreme Annual, και Squadron Supreme - New World Order Prestige Format. Συνολικά 250 σελίδες. Από 25$ μόνο 15 euro. FANTASTIC FOUR VISIONARIES JOHN BYRNE #3 TPB. Περιέχει τα τεύχη #251-257, Annual #17, Avengers #233, Thing #2. Από 25$ στα 12 euro SPIDER-MAN - ONE MORE DAY TPB. Ο επίλογος του γάμου των Peter Parker και Mary Jane Watson. Δια χειρός J.M. Straczynski και Joe Quesada. Από 20$ μόνο 12 euro. Και κάτι διαφορετικό και σχετικά άγνωστο: BREAKTHROUGH. Κόμικ άλμπουμ ευρωπαϊκών διαστάσεων, 84 σελίδων, με μικρές βινιέτες ιστορίες γνωστών δημιουργών με θέμα την πτώση του τοίχους του Βερολίνου. 10 euro.
 7. Καλή δύναμη Άγγελε στην πορεία σου φέτος. Και θα ανταμειφθείς. Και συ αποχώρησες και γω αποχώρησα. Βλέπεις οι ζωές μας παίρνουν άλλους δρόμους από αυτούς που προγραμματίζουμε. Χαίρομαι όποτε σε βλέπω, και θα χαρώ να μάθω ότι του χρόνου οι σπουδές σου θα ανεβούν ένα απόμη σκαλί. Ελπίζω στο επόμενο κομικσάκι που ετοιμάζουμε να το διαβάσεις και να δεις τότε τι τζίφρα θα σου βάλω!
 8. Μανώλη... κατέστρεψες όλες τις πιθανοθεωρίες. Περί γούστων των εκδοτών θα αναφέρω τα λόγια του Κουτρουλάρη σε περιοδικό του: "Έχουμε και εμείς οι εκδότες γούστα!" Παραδέχομαι τον Ανεμοδουρά και τον Μπαζίνα που δασκάλευαν τον κόσμο τους. Αυτό ήταν ταλέντο. Ψάχνανε, βρίσκανε και παρουσιάζανε. Με τον τελευταίο θα ήθελα να είμασταν φίλοι. Όπως και τον Ηλία Καμπανα.
 9. Δεν το περίμενα. Η συχνότερη κυκλοφορία του νόμιζα έδειξε ότι προχωράνε υγιέστατα. Θα μου πεις αυτά αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Μπορεί το 80% του υλικού που δημοσίευε να ήταν μακρυά από τα γούστα μου, αλλά νόμιζα ότι υπήρχε κόσμος που πραγματικά του άρεζε και μπορούσε να τροφοδοτήσει οικονομικά αυτό το στιλ.
 10. Δε γνωρίζω πώς πάνε τα πράματα στην Ντισνεϊκή σκηνή, μπορώ να απαντήσω για την ευρύτερη Αμερικάνικη σκηνή, και λίγο από την Ελληνική. Η Marvel βεβαια είναι αυτή που καθορίζει τις τάσεις σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν συνεργασίες που ευδοκίμησαν γιατί αυτοί οι δυο άνθρωποι τα πήγαν καλά, και διαλύθηκαν όταν φαγώθηκαν πολύ άσχημα μεταξύ τους. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Το 1990+ έγινε μια άνθιση σεβασμού των δημιουργών που δεν υπήρξε προτύτερα. Στη στροφή τους έφαγαν οι σκιτσογράφοι και πήραν τα πάνω τους. Πολύ τα πάνω τους. Αρχηγός στάθηκε η Image comics. Το 2000 οι σεναριογράφοι πήραν εκδίκηση (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη) και ανέβηκαν κλίμακες εκτίμησης και χρηματικών απολαβών. Θεωρώ ότι τα κατάφερε ο Quesada (μέσω της Marvel) που μεν έφερε ισορροπίες και έχοντας πραγματική καλλιτεχνική φύση πάντρεψε δημιουργούς με καλά αποτελέσματα. Εδώ μπορεί κάποιοι να πουν πως έχω άδικο. Πρόσφατα διάβασα ότι ο Quesada σεβάστηκε σκιτσογράφους και ο επόμενος editor της Marvel Alex Alonso σεβάστηκε σεναριογράφους. Εγώ εδώ διαφωνώ γιατί ο Alonso έφερε τους editors των τίτλων να κόβουν και να ράβουν αυτοί στα κόμικς με μεγάλη δύναμη. (και επιμένω ότι ο Quesada έδωσε μεγάλη αξία στους σεναριογράφους). Πάντως κανείς δεν αγόρασε κόμικ ξεφυλλίζοντάς το και είπε "πω πω τι σενάριο, ας το αγοράσω"! Όλοι προσέχουν το σκίτσο. Το σκίτσο πουλάει, αλλά όπως και να έχει το σενάριο ξαναπουλάει. Η Ελληνική σκηνή μου έδειξε ότι το σενάριο δεν το έχει σε εκτίμηση. Διεκπαιρεωτικά ή ανύπαρκτα σενάρια έχουν βραβευτεί και το κόμικ πήγε καλά. Γενικώς οι σεναριογράφοι δεν προτιμούνται. Έχουμε μήπως; Εδώ θέλει συζήτηση. Ας μεταφέρω τη φράση; "Γράφεις κόμικς; Ε, και; Σαν τι να σε κάνω εσένα; Σε τι θα μου χρησιμεύσεις;" Και δε νομίζω να αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια. Μπορεί και να αλλάξει. Πολλά αλλάξαν τα τελευταία χρόνια. Και οι αναγνώστες αρχίζουν γίνονται πιο απαιτητικοί. Πριν 15 χρόνια αγοράζαμε τα πάντα. Τώρα και χρήματα δεν υπάρχουν, και πληθώρα εκδόσεων να διαλέξουμε. Και να απορρίψουμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.