Jump to content

x for xepeta

Veterans
 • Posts

  12,120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

x for xepeta last won the day on February 13 2017

x for xepeta had the most liked content!

7 Followers

About x for xepeta

 • Birthday 04/26/1974

Retained

 • Member Title
  Θα έλεγα τώρα κάτι...

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

24,129 profile views

x for xepeta's Achievements

GC Lover

GC Lover (8/9)

81.9k

Reputation

 1. Τέταρτη σελίδα του Δεσμώτη #2 Κάντε λάικ στη σελίδα μας για περισσότερο υλικό. https://www.facebook.com/Desmotistouoneirou
 2. Δε θα ξανασχολιάσω τα σχόλιά σου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και τόλμησα. Παραφέρθηκα απέναντί σου. Καταλαβαίνω τα δικαιώματά σου και τις υποχρεώσεις μου. Αν ξανασχολιάσεις δε θα σχολιάσω. Ποστάρω την τρίτη σελίδα. Κάντε λάικ στη σελίδα του FB για περισσότερα. https://www.facebook.com/Desmotistouoneirou
 3. Φοβούμενος ότι θα δώσω λόγο να μιλάμε ατελείωτα για το συγκεκριμένο συννεφάκι, αλλά ένας διάδρομος δεν ταυτίζεται με ένα λεωφορείο. Περίμενα κάτι σε "ο Γιαλούρης ζωγραφίζει και γ@μώ τα λεωφορεία", αλλά μερικά λεωφορεία δε χωράνε σε όλους τους διαδρόμους.
 4. Της Αθήνας είναι. Δεν είσαι ο μόνος που τον απασχόλησε πόσο στην πραγματικότητα αντιστοιχούν αυτά τα δρομολόγια με τους διαδρόμους, και αν οι συγκεκριμένες ώρες είναι αυτές που ισχύουν στο υπάρχων ΚΤΕΛ Κηφισού.
 5. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Δουλεύουμε το εξώφυλλο και το αρχείο προς εκτύπωση. Μετά από έξι χρόνια είμαστε σε θέση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να το έχουμε τυπωμένο στο AthensCon. Με το σκιτσογράφο Νίκο Γιαλούρη δουλέψαμε μια τετραετία, με μια πολύ μεγάλη διακοπή δύο ετών. Η ζωή κάνει τα δικά της σχέδια, και δε μας ρωτάει τι θέλουμε. Υπολογίζουμε 84 σελίδες με δυο ιστορίες και πάλι. Για να το προμοτάρουμε θα σας παρουσιάσουμε τις δυο πρώτες ντουζίνες σελίδων ώστε να ξέρετε για τι πρόκειται. Οι ήρωες συνεχίζουν τη ζωή τους εκεί που τους αφήσαμε. Η συνεργασία μου με τον σκιτσογράφο Νίκο Γιαλούρη είναι κάτι που με κάνει περήφανο. Η τιμή που μου έκανε να συνεργαστούμε είναι μεγάλη.
 6. Σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Χάρη σε σένα διπλασιάσαμε τους οπαδούς μας. από έναν σε δύο. Η γιαγιά μας ονομάζεται Δόμνα Κουίδου. Κατά καιρούς το αναφέρουμε. Είναι ο χαρακτήρας που επέμενε ο σκιτσογράφος Χάρης Μακρυγιάννης να ασχοληθούμε περισσότερο. Είναι 85 ετών και επιμένει γι' αυτό. Θα είμαστε στο TheComicCon της Θεσσαλονίκης και στο AthensCon το Νοέμβριο με νέο αλμπουμάκι.
 7. Καλησπέρα. Για τον μοναχικό λύκο μήπως είναι κάποια προς πώληση; 

  1. x for xepeta

   x for xepeta

   Μήπως να μου στείλεις καλύτερα ένα μήνυμα πμ; Βασικά δεν έχω αναρτήσει για μοναχικό λύκο αλλά ίσως έχω κάτι.

 8. Και αυτό. Αριστούργημα. Κλασικός DeMatteis που ασχολείται με την παιδική κακοποίηση.
 9. Αγόρασα αυτό, έχοντας σκοπό να το έδινα να το υπογράψει ο Kevin Eastman. Όταν θα ερχόταν στην Ελλάδα στο TheComicCon.Μέσα έχει μια υπογραφή που φαίνεται να είναι του Peter Laird. Και ένα σκιτσάκι ενός άγνωστου Χελωνονιντζακι. Τον Matisse!! Πλάκα θα είχε να το συζητούσαμε αυτό με τον Eastman.
 10. Κατάφερα και το είδα όλο. Είναι απάλευτο.
 11. Γιατί δεν του αγοράζεις όλες τις εκδόσεις του Μικρού Ήρωα των τελευταίων μηνών να το δασκαλέψεις; Κάνε μια καλή αρχή.
 12. x for xepeta

  1800

  Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν αυτό το κομμάτι, δηλαδή το αν έψαξε Ο Καραμπάλιος το θέμα και το αν στέκουν όσα έγραψε, καλό είναι να υπάρχουν. Στη σελίδα του στο Facebook υπήρχε άνθρωπος που τον κατηγόρησε για αυτά που γράφει και χάλασε τη διάθεση του δημιουργού και του κόσμου. Κατηγορήθηκε για παραχάραξη της ιστορίας και άλλα τέτοια φαιδρά. Αν κατάλαβα καλά ο τύπος γνώριζε την Ελληνική Ιστορία από όσα θυμόταν από τα δημοτικά του χρόνια. Κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις μαύρες σελίδες της Ελληνικού Εμφυλίου που ακολούθησαν μετά την επανάσταση. Ε όταν είδε ότι ο Καρμπάλιος παρουσίαζε λεπτομέρειες της Ελληνικής Ιστορίας που είναι να ντρέπεσαι πήρε ανάποδες. Ακολούθησαν γραφικοί χαρακτηρισμοί. Δε θυμάμαι ορμώμενος από ποιο σημείο εκνευρίστηκε ο συγκεκριμένος αναγνώστης. O Christopher Jaymes, συγγραφέας του Sons of Chaos, όταν του είπα ότι με κατηγόρησαν δεξιοί και αριστεροί για το κόμικ μας Μικρές Ζωές και με στείλανε νοσοκομείο από τη στεναχώρια μου, άρχισε να γελάει. Γιατί το έζησε αυτό και ξέρει τι σημαίνει. Ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι γράφει μπούρδες από πολλούς "δεξιούς" ή "αριστερούς". Μια αναπόφευκτη αντιπαράθεση από ανθρώπους που συνήθως δε γνωρίζουν από Ιστορία. Στη λογοτεχνία χρησιμοποιούν τους όρους ψευδοϊστορικό ή ιστορικό μυθιστόρημα, πχ. για να προσδιορίσουν τα βιβλία του Φρέντυ Γερμανού και του Κώστα Κυριαζή. Αν και νομίζω ότι ο Γερμανός έγραφε με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το προσωπικό του στοιχείο και έβαζε στοιχεία δικά του. Δηλαδή ότι αυτοί οι όροι αντιστοιχούν σε πολύ χαλαρά σενάρια που ξεφεύγουν σκόπιμα από τα πραγματικά γεγονότα. Η βιβλιοπώλισσά μου μου είχε κάνει παρατήρηση: Ο όρος ψευδοϊστορικό είναι αδόκιμος. Το σωστό είναι ιστορικό μυθιστόρημα. Τέλος να αναφέρω ότι ο εκνευρισμένος αναγνώστης απείλησε τον Καραμπάλιο ότι θα δώσει τα κόμικ του σε ιστορικό να τα διαβάσει για να δει αν στέκουν αυτά που γράφει. Ήταν τόσο μπούφος που ούτε ο ίδιος είχε σκοπό να διαβάσει την ιστορία του τόπου του για να μάθει από πρώτο χέρι τι έγινε το 1800-1830 στην τότε Ελλάδα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.