Jump to content

x for xepeta

Veterans
 • Posts

  12,112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

x for xepeta last won the day on February 13 2017

x for xepeta had the most liked content!

6 Followers

About x for xepeta

 • Birthday 04/26/1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

19,740 profile views

x for xepeta's Achievements

GC Lover

GC Lover (8/9)

81.2k

Reputation

 1. Και αυτό. Αριστούργημα. Κλασικός DeMatteis που ασχολείται με την παιδική κακοποίηση.
 2. Αγόρασα αυτό, έχοντας σκοπό να το έδινα να το υπογράψει ο Kevin Eastman. Όταν θα ερχόταν στην Ελλάδα στο TheComicCon.Μέσα έχει μια υπογραφή που φαίνεται να είναι του Peter Laird. Και ένα σκιτσάκι ενός άγνωστου Χελωνονιντζακι. Τον Matisse!! Πλάκα θα είχε να το συζητούσαμε αυτό με τον Eastman.
 3. Κατάφερα και το είδα όλο. Είναι απάλευτο.
 4. Γιατί δεν του αγοράζεις όλες τις εκδόσεις του Μικρού Ήρωα των τελευταίων μηνών να το δασκαλέψεις; Κάνε μια καλή αρχή.
 5. x for xepeta

  1800

  Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν αυτό το κομμάτι, δηλαδή το αν έψαξε Ο Καραμπάλιος το θέμα και το αν στέκουν όσα έγραψε, καλό είναι να υπάρχουν. Στη σελίδα του στο Facebook υπήρχε άνθρωπος που τον κατηγόρησε για αυτά που γράφει και χάλασε τη διάθεση του δημιουργού και του κόσμου. Κατηγορήθηκε για παραχάραξη της ιστορίας και άλλα τέτοια φαιδρά. Αν κατάλαβα καλά ο τύπος γνώριζε την Ελληνική Ιστορία από όσα θυμόταν από τα δημοτικά του χρόνια. Κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις μαύρες σελίδες της Ελληνικού Εμφυλίου που ακολούθησαν μετά την επανάσταση. Ε όταν είδε ότι ο Καρμπάλιος παρουσίαζε λεπτομέρειες της Ελληνικής Ιστορίας που είναι να ντρέπεσαι πήρε ανάποδες. Ακολούθησαν γραφικοί χαρακτηρισμοί. Δε θυμάμαι ορμώμενος από ποιο σημείο εκνευρίστηκε ο συγκεκριμένος αναγνώστης. O Christopher Jaymes, συγγραφέας του Sons of Chaos, όταν του είπα ότι με κατηγόρησαν δεξιοί και αριστεροί για το κόμικ μας Μικρές Ζωές και με στείλανε νοσοκομείο από τη στεναχώρια μου, άρχισε να γελάει. Γιατί το έζησε αυτό και ξέρει τι σημαίνει. Ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι γράφει μπούρδες από πολλούς "δεξιούς" ή "αριστερούς". Μια αναπόφευκτη αντιπαράθεση από ανθρώπους που συνήθως δε γνωρίζουν από Ιστορία. Στη λογοτεχνία χρησιμοποιούν τους όρους ψευδοϊστορικό ή ιστορικό μυθιστόρημα, πχ. για να προσδιορίσουν τα βιβλία του Φρέντυ Γερμανού και του Κώστα Κυριαζή. Αν και νομίζω ότι ο Γερμανός έγραφε με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το προσωπικό του στοιχείο και έβαζε στοιχεία δικά του. Δηλαδή ότι αυτοί οι όροι αντιστοιχούν σε πολύ χαλαρά σενάρια που ξεφεύγουν σκόπιμα από τα πραγματικά γεγονότα. Η βιβλιοπώλισσά μου μου είχε κάνει παρατήρηση: Ο όρος ψευδοϊστορικό είναι αδόκιμος. Το σωστό είναι ιστορικό μυθιστόρημα. Τέλος να αναφέρω ότι ο εκνευρισμένος αναγνώστης απείλησε τον Καραμπάλιο ότι θα δώσει τα κόμικ του σε ιστορικό να τα διαβάσει για να δει αν στέκουν αυτά που γράφει. Ήταν τόσο μπούφος που ούτε ο ίδιος είχε σκοπό να διαβάσει την ιστορία του τόπου του για να μάθει από πρώτο χέρι τι έγινε το 1800-1830 στην τότε Ελλάδα.
 6. Δες έπιπλα στο ΙΚΕΑ και δες έπιπλα στο Ιστικμπαλ. Εκεί φαίνεται ο παραλληλισμός. :)
 7. Όπως γράφει και στα σχόλια του τόμου Avengers Forever, ο συγγραφέας Kurt Busiek είχε σοβαρά προβλήματα υγείας εκείνον τον καιρό. Καθημερινά δηλητηριαζόταν από τη χρήση ενός σερβίτσιου που ο πηλός είχε μέσα υδράργυρο. Η δηλητηρίαση τον είχε καταβάλλει, και κανείς γιατρός δεν μπορούσε να βρει την πηγή. Έτσι ζήτησε βοήθεια για τη συγγραφή του Avengers Forever από το γνώστη Roger Stern. Εξ ου και ο δεύτερος συγγραφέας. Ο προσωπικός του τίτλος Astro City την πλήρωσε ακριβά, αφού εκδιδόταν όποτε μπορούσε να το γράψει. Ο βασικός τίτλος Avengers σώθηκε και σήκωσε κεφάλι απέναντι στους X-Men.
 8. Νομίζω αυτά τα δύο κράκεν δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.
 9. Ένα σημερινό άρθρο για αυτό το κόμικ αριστούργημα. Δυστυχώς στην τρίτη πράξη, στον επίλογο της σειράς, λίγο απογοήτευσε. Όχι ότι γιατί άλλαξε ρότα το σενάριο, αλλά γιατί οι νέοι δημιουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στον πήχη που όρισαν οι προηγούμενοι στην εκτέλεση.
 10. Είμαι από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αξία του Morrison. Ίσως δε διάβασα τα "καλά" του.
 11. Με συναρπαστική χαρά θα περιμένω τα σχόλιά σου. Άντεξες Lost, και σε βλέπω να αντέχεις Dark, γιατί όχι και αυτό;
 12. 3 φορές το διάβασα και ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω σε κάποιον άνθρωπο τι γίνεται στο σενάριο.
 13. ΑΓΟΡΙ #79. 3 euro ΑΓΟΡΙ #103. Πρόβλημα στο κάτω μέρος της ράχης. 1,50 euro. ΑΓΟΡΙ #114. Αξιοπρεπέστατη κατάσταση. 2,50 euro. ΑΓΟΡΙ #161. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #226. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #254. Πολλές στυλιές στο εξώφυλλο. 1,50 euro. ΑΓΟΡΙ #254 (1982). Κατάσταση FINE. 1,50 euro. ΑΓΟΡΙ #257. Χωρίς πισώφυλλο. Δωρεάν με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #261. Αξιοπρεπής κατάσταση, με ξεθωριασμένο εξώφυλλο στην κάτω μεριά. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #265. Εξαιρετική κατάσταση. 3 euro. ΑΓΟΡΙ #268. Μέτρια ράχη. 0,50 euro ΑΓΟΡΙ #271 (1982) 2 euro. ΑΓΟΡΙ #272. Δείχνει στοιβαρό, αλλά τα συρραπτικά έχουν σκουριάσει. ΔΩΡΕΑΝ με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #276. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #278. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #282. Σαγρέ λόγω υγρασίας. ΔΩΡΕΑΝ με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #283. 1 euro. ΑΓΟΡΙ #306. 1 euro. ΑΓΟΡΙ #311. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #318. Γραμμένο με στυλο στο εξώφυλλο. ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΟΡΙ #319. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #322. Σχισμένη ράχη. Δωρεάν με μία παραγγελία. ΑΓΟΡΙ #323. 2 euro. ΑΓΟΡΙ #324. Μέτρια κατάσταση. 0,50 euro
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.