Jump to content

Indian

Administrator
 • Posts

  12,075
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  367

Indian last won the day on May 20

Indian had the most liked content!

Reputation

87,690 Very Popular

About Indian

 • Birthday 12/12/1981

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Αιγάλεω
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

19,799 profile views
 1. To 2017 o Δημήτρης Αγκαράι κυκλοφορεί υπό την μορφή αυτοέκδοσης τον Σύμβουλο Ερωτικών Υποθέσεων, ένα κόμικ που εμπνέεται τόσο από το Αθηναϊκό τοπίο, όσο κι από τα διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που υπήρχαν στην Αθήνα την περίοδο της βαθιάς κρίσης. Ένα νουάρ σενάριο με λογοτεχνική υφή (όχι σε όλα τα σημεία) κι αξιόλογο τρόπο αφήγησης, που θυμάμαι ότι μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν το διάβασα. Η έκδοση (όπως ήταν φυσικό) εξαντλήθηκε και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να επανακυκλοφορήσει αυτή την φορά υπό την μορφή μιας πιο επαγγελματικής δουλειάς, υπό την αιγίδα μίας μεγάλης εταιρίας στον χώρο, της Jemma. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν αποδόθηκε αυτούσιο το κόμικ, αλλά έχει επιδεχθεί αλλαγές σε πολλά σημεία. Από το σενάριο και τους διαλόγους, μέχρι και το σχέδιο, το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη έκπληξη του κόμικ. Το φινάλε μάλιστα είναι δικαίως... έγχρωμο. Ο δημιουργός στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ανεβάσει εικόνες με διαφορές ανάμεσα στην παρούσα έκδοση και την προηγούμενη. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι αλλαγές είναι κάτι περισσότερο από αισθητές Αν και το φανζίν αποτελούσε κι εκείνο μία εξαιρετική εκδοτική προσπάθεια, εντούτοις και η έκδοση της Jemma κυμαίνεται στα γνωστά στάνταρ της. Το μέγεθός της θυμίζει BD, η ράχη είναι πολύ στιβαρή, ενώ οι εσωτερικές σελίδες αποτελούνται από ματ χαρτί, αλλά με καλής απόδοσης εκτύπωση. Σαν συνοδευτικό υλικό μπορούμε να εντάξουμε μία σελίδα με λίγα λόγια για το κόμικ και μία σελίδα με μία σύντομη βιογραφία του δημιουργού. Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι την γραφιστική επιμέλεια την έχει κάνει η Ελευθερία Σκλάβου. Ο λογαριασμός του δημιουργού στο Facebook Ο λογαριασμός του δημιουργού στο Instagram
 2. Ο Αντώνης Βαβαγιάννης σαρώνει με τα Κουραφέλκυθρά του κι αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές επανεκδόσεις που έχουν. Έτσι λοιπόν, μεταφέρονται στην βάση μας το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο της τέταρτης έκδοσης του πρώτου omnibus... ... και η τρίτη έκδοση από το δεύτερο omnibus.
 3. Το πρώτο τεύχος της σειράς ξεκίνησε αισίως στην δεύτερη έκδοσή του. Επομένως, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο ανέβηκε στην βάση μας.
 4. Πάντως αυτό το "όχι πολύ σύντομα κοντά σας" είναι ο ορισμός της πρωτοτυπίας και του marketing!
 5. Το πανέμορφο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #468 ανέβηκε στην βάση μας. Την επόμενη Παρασκευή θα διαβάσουμε την ιστορία "Τα ταξίδια του Οδυσσέα".
 6. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #107 ανέβηκε στην βάση μας. Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 30/06 και θα φιλοξενεί την ιστορία "Ο ιπτάμενος Ολλανδός".
 7. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #77 ανέβηκε στην βάση μας.
 8. Την ίδια χρονιά με τον ταξιδιωτικό οδηγό που κυκλοφορούσε με τον Ελεύθερο Τύπο του Σαββάτου, δημιουργείται ακόμα μία παρεμφερής έκδοση, που φέρει τον τίτλο The World Guide, αυτή την φορά από την εταιρεία Explorer. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία σειρά κομψών και μικρών εντύπων, κατάλληλων για να χωρούν στην τσέπη μας, τα οποία περιέχουν πληροφορίες για διάφορους προορισμούς του κόσμου, αρκετά δημοφιλείς. Συν τοις άλλοις, ο αναγνώστης θα βρει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χρήσιμα τηλέφωνα, αλλά και σημεία ενδιαφέροντος του μέρους που προτίθεται να επισκεφτεί. Σε σχέση με την έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, εδώ το ξεφύλλισμα γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς ταλαιπωρία, κάνοντας την ανάγνωση πιο ευχάριστη. Η ποιότητα του χαρτιού είναι άκρως ικανοποιητική και η εκτύπωση αξιόλογη. Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει και η κόλληση που πλαισιώνει την ράχη κι ας έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από την δημιουργία της σειράς. Τέλος, να αναφέρουμε ότι χορηγός του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού οδηγού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ την εκτύπωση-βιβλιοδεσία την έχει αναλάβει η Καθημερινή. Πάντως, δεν αναφέρεται κάπου αν η σειρά κυκλοφόρησε με εφημερίδα ή αυτόνομα.
 9. Η Πρωτοπορία δίνει το κόμικ με έκπτωση 65%, στα 7€.
 10. Έμεινε εδώ και μάλιστα κοινοποιήθηκε και μέσα στο πρώτο ποστ.
 11. Πω, πω! Εγώ σου είπα να σκανάρεις μόνο το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο κι εσύ μπήκες στον κόπο να σκανάρεις ολόκληρο το τεύχος???
 12. Σκανάρεις εξώφυλλο κι οπισθόφυλλο στα 300dpi και με ελάχιστη διάσταση ύψους τα 2000px κι απλά τα ποστάρεις εδώ σαν συνημμένα. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.
 13. Αν έχεις την δυνατότητα να το σκανάρεις, μην ντραπείς!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.