Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ion

Veterans
  • Περιεχόμενο

    4350
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    26

Ion τελευταία νίκη Ιουλίου 21 2021

Ion είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Σχετικά με το μέλος Ion

  • Γενέθλια 02/14/1983

Retained

  • Member Title
    Χούμπα Χούμπα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Athens
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

8107 προβολές προφίλ

Ion's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

35.5k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ion

    ΘOΡΓΚΑΛ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

    Ο Θοργκαλ ήταν και είναι από τους αγαπημένους μου τίτλους που κυκλοφόρησε η Μαμούθ. Πρόσφατα βρήκα την ευκαιρία να διαβάσω εκ νέου τα 16 άλμπουμ της Μαμούθ, και αμέσως μετά και τα επόμενα 16 άλμπουμ που έχει βγάλει η Cinebook. Τα σενάρια είναι πολύ έξυπνα, κάθε άλμπουμ με κρατούσε σε αγωνία και ανυπομονούσα να πιάσω το επόμενο. Και μετά την αποχώρηση του Van Hamme, τα σενάρια παρέμειναν σχεδόν στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Το δε σχέδιο υπέροχο από το ξεκίνημα, και παρόλα αυτά βελτιωνόταν τεύχος με το τεύχος, οπότε μπορώ να πω ότι μέχρι το 32ο άλμπουμ έφτασε σε ασυναγώνιστο επίπεδο. Ανυπομονώ να διαβάσω τα επόμενα όταν τα βγάλει η Cinebook.
  2. Ένα πολύ ευχάριστο παραμύθι που συνοδεύεται από εξαιρετικό σχέδιο. Το μόνο αρνητικό του ότι η ιστορία ήταν μόλις 30 σελίδες και διαβάστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.
  3. Ion

    ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ

    Περίμενα, περίμενα, περίμενα, πουθενά ο δεύτερος τόμος. Οπότε είπα να στείλω ένα mail στην εκδοτική και μου απάντησαν το εξής: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για την έκδοση του δεύτερου τόμου του graphic novel Ωραίες Κοιμωμένες του Stephen King." Κρίμα... και να πω ότι ήταν 20 άλμπουμ και δεν πήγαν καλά οι πωλήσεις των πρώτων να το καταλάβω. Αλλά δύο άλμπουμ είναι όλα κι όλα, αν όχι προς σεβασμό σε αυτούς που αγόρασαν το πρώτο, έστω γιατί περισσότεροι θα επιλέξουν να πάρουν μια ολοκληρωμένη έκδοση και ίσως τελικά τους έβγαινε σε καλό.
  4. Επειδή κι εγώ τον Dufaux δεν τον εμπιστεύομαι πάντα, και έχοντας διαβάσει τα σχόλια εδώ μέσα σχετικά με το σενάριο, καθυστέρησα αρκετά να διαβάσω τη συγκεκριμένη σειρά. Η αλήθεια είναι όμως ότι την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, κι ας μην ήταν το πιο άρτιο σενάριο που έχει πέσει στα χέρια μου. Γενικά διαβαζόταν ευχάριστα η ιστορία και δε με κούρασε σε κανένα σημείο. Το σχέδιο είναι φανταστικό, ειδικά στο 6ο τεύχος ο άνθρωπος έφτασε σε άλλο επίπεδο.
  5. Ion

    ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΡΕΝΕ ΑΝΤΛΕΡ

    Το 2023 κυκλοφορεί το πέμπτο βιβλιοπαιχνίδι/κόμικ της Κάισσα μετά τα Η Απαγωγή, Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς, Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ: Συνεργάτες και Η Σχολή των Ιπποτών. Πρόκειται για μετάφραση του "Le Defi d'Irene Adler", που είναι μέρος της σειράς "La BD dont vous etes le heros" των εκδόσεων Makaka, που αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 25 άλμπουμ. Από αυτά τα άλμπουμ, τα 8 ανήκουν στην υποσειρά Sherlock Holmes, και το βιβλίο αυτό είναι το νούμερο 4 (το Τέσσερεις Υποθέσεις είναι το 2ο και το Συνεργάτες το 3ο, ενώ το 1ο δεν το έχουμε δει μεταφρασμένο ακόμα). Ως βιβλιοπαιχνίδι, ο αναγνώστης καλείται να κάνει τις επιλογές του σε συγκεκριμένα καρέ του κόμικ, και βάσει αυτών θα εξελιχθεί ανάλογα και η υπόθεση. Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις ο αναγνώστης θα ξαναβρεθεί σε προηγούμενα καρέ όπου έχει την ευκαιρία να διαλέξει άλλη απάντηση (ίσως σωστότερη αυτή τη φορά), οδηγώντας τον κάπου αλλού. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο αναγνώστης/παίχτης καλείται να επιλέξει αν θέλει να πάρει το ρόλο του Σέρλοκ Χολμς ή της Ιρένε Άντλερ και να λύσει έναν φόνο και μία απαγωγή. Το βιβλίο συνοδεύεται από δύο φύλλα έρευνας, ανάλογα με το ποιον από τους δύο παίχτες θα επιλέξει ο αναγνώστης. Το παρακάτω είναι του Σέρλοκ Χολμς: Να αναφέρω επίσης ότι το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε χάρτινη συσκευασία/κουτί, που διαφέρει ελαφρά από το κανονικό εξώφυλλο:
  6. Προσεγμένη έκδοση με όμορφα σχέδια. Από κει και πέρα η ιστορία νομίζω ότι είχε κενά από σελίδα σε σελίδα, σα να κόβανε κάποιο κομμάτι της ταινίας προκειμένου να μεταφερθεί το ζουμί στις σελίδες του άλμπουμ. Δε με χάλασε γενικά, πάντα περνάω καλά με τον Αστερίξ, απλά έχουμε δει και καλύτερα αποτελέσματα.
  7. Ion

    ASTERIX

    Βρήκα αρκετά συμπαθητικό το νέο άλμπουμ, ήταν μια ικανοποιητική ιστορία που κι εμένα μου θύμιζε το παλιότερο στυλ, χωρίς να περιλαμβάνονται εξωγήινοι, μυθικές ήπειροι και άλλες πατέντες. Μακάρι να δούμε παρόμοιες ιστορίες στο μέλλον, και μακάρι να ακολουθούσαν μια αντίστοιχη πιο πεπατημένη οδό και σειρές όπως ο Ιζνογκούντ που απλά δε διαβάζεται.
  8. Ion

    Ο ΜΙΚΥ, Η ΜΙΝΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΔΩΡΑ

    Μια πολύ όμορφη και συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστές τους ήρωες της Disney. Βασίζεται στην ιστορία του Bruce Talkington, σε εικονογράφηση του Fernando Guell Cano. Εκδότης πρωτοτύπου η Disney Press.
  9. Ion

    ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΥ

    Πρόκειται για εικονογραφημένη μεταφορά της ταινίας "Mickey's Christmas Carol" του 1983 (σκηνοθεσία Burny Mattinson), που κι αυτή με τη σειρά της βασίζεται στη νουβέλα του Charles Dickens (1843), και γνωρίζουμε ως "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία". Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ στο ρόλο του Εμπενίζερ Σκρουτζ, και ο Μίκυ στο ρόλο του Μπομπ Κράτσιτ, σε μια πολύ όμορφη εορταστική έκδοση. Εκδότης πρωτοτύπου Disney Press.
  10. Ion

    Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ

    Η υπέροχη ιστορία "Ο Μαθητευόμενος Μάγος" κυκλοφόρησε σε ένα ωραίο σκληρόδετο βιβλίο με πανέμορφη εικονογράφηση από τις εκδόσεις Μίνωας. Η διασκευή είναι της Brooke Vitale, και το πρωτότυπο εκδόθηκε από την Disney Press.
  11. Μου άρεσαν αρκετά τα δύο αυτά τεύχη, καθώς το ΒD στυλ τους μου ταιριάζει περισσότερο από αντίστοιχες αμερικανικές εκδόσεις. Θα αναζητήσω σίγουρα και τα 4 άλμπουμ της πρώτης έκδοσης.
  12. Ion

    ΤΟΜ ΚΑΙ ΤΖΕΡΙ

    Το πρώτο βιβλίο περιέχει μία μόνο ιστορία. Ο μικρός μου λατρεύει τα καρτούν Τομ & Τζέρυ, και διασκέδασε και με αυτό το βιβλίο. Κι εγώ δεν πέρασα άσχημα. Μεταφέρθηκε στην βάση.
  13. Ion

    Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ

    Επειδή θυμάμαι τη διαφήμιση (που ανέβασε ο DJO 2 post πιο πάνω) στα οπισθόφυλλα των Μίκυ Μάους της εποχής, ήταν ένα τευχάκι που ήθελα να έχω για συναισθηματικούς λόγους, και ευτυχώς πρόσφατα απέκτησα. Τις βαριέμαι τις ιστορίες με τη Χιονάτη και τους νάνους που δημοσιεύονται στα άπαντα του Σκάρπα, αλλά αυτή όντας η original version, έχει κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
  14. Ion

    ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

    Παιδική σειρά (2+) μίνι βιβλίων με αυτοτελείς ιστορίες που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 από την εκδοτική Μίνωας. Κυκλοφόρησαν 10 τεύχη, καθένα με διαφορετικούς χαρακτήρες: Νταίζη / Μίννι - Φύγαμε για σκι Μίκυ Μάους - Ο Μίκυ στο διάστημα Σταχτοπούτα - Ώρα για μπάνιο Πεντάμορφη - Αμέτρητα αστέρια Frozen II - Οι νέες βασίλισσες Αυτοκίνητα - Αγώνες στον πάγο Σοφία - Το πρώτο πιτζάμα πάρτι Βασιλιάς των Λιονταριών - Η μεγάλη αναζήτηση Αριστόγατες - Πάρτι έκπληξη Γουίνι το αρκουδάκι - Τα γενέθλια του Γουίνι Από το βιβλίο "Ο Μίκυ στο Διάστημα"
  15. Ion

    ΤΡΕΛΟ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Σειρά 6 βιβλίων που κυκλοφόρησαν για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου αυτοκινήτου. Και μιας και το πρώτο αυτοκίνητο πιστώνεται στον Carl Benz το 1885, λογικά η σειρά είναι του 1985. Εκδότης αναγράφεται ο Δ. Παντελεσκος & Σια Ο.Ε. ή Libro - Εκδόσεις Βιβλιοπωλείο. Περιέχει χιουμοριστικά σκιτσάκια με στιχάκια, με πρωταγωνιστές τους ήρωες της Disney: Μίκι, Ντόναλντ, Ντάνιελ (δηλαδή Κύρος) και Νταγκομπέρτ (δηλαδή Σκρουτζ).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.