Jump to content

Ion

Veterans
 • Posts

  4,230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Ion last won the day on July 21 2021

Ion had the most liked content!

About Ion

 • Birthday 02/14/1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Athens
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

6,183 profile views

Ion's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

34k

Reputation

 1. Ion

  SKETCHOPHRENIC

  Ανεβάζω και το εξώφυλλο (που είναι ολόιδιο) και οπισθόφυλλο (που έχει μικρές αλλαγές) από την έκδοση της Comicdom Press σε συνεργασία με τις Εκδόσεις του Κάμπου. Για μένα που είμαι φαν και συλλέκτης κόμικς τρόμου, είναι ένα ακόμα διαμαντάκι στη συλλογή μου. Δεν υπάρχει κάποιο έργο του Malk που να μην μου άρεσε, ίσα ίσα κάθε δουλειά του είναι καλύτερη από την προηγούμενη και τον θεωρώ από τους αγαπημένους μου Έλληνες δημιουργούς. Βέβαια, σε σχέση με το Freakshow που είναι των ίδιων δημιουργών, είναι κατιτίς κατώτερο, παρόλο που είναι πιο χορταστική και πιο ολοκληρωμένη δουλειά, όμως όταν ανεβάζεις πολύ ψηλά τον πήχη με το καλημέρα, αυτά συμβαίνουν.
 2. NORSE MYTHOLOGY Το 2017, ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας Neil Gaiman κυκλοφορεί το βιβλίο του "Norse Μythology", στο οποίο διηγείται με τον δικό του τρόπο ορισμένες ιστορίες της Σκανδιναβικής Μυθολογίας. Τον Αύγουστο του 2020 κυκλοφορεί στα πλαίσια της Free Comic Book Day το πρώτο τεύχος της μεταφοράς του βιβλίου σε κόμικ, σε μια σειρά που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε 3 μέρη των 6 τευχών (ήτοι 18 τεύχη + 1 τεύχος της FCBD που περιέχει τον πρόλογο) από την Dark Horse. Τα κείμενα, τα εξώφυλλα και την επιμέλεια της σειράς ανέλαβε ο P. Craig Russell, ενώ στο σχέδιο συμμετέχουν, εκτός του ίδιου, και πολλοί καταξιωμένοι δημιουργοί όπως οι Mike Mignola, Jerry Ordway, Piotr Kowalski, David Rubin, Jill Thompson, Matt Horak, Mark Buckingham, Gabriel Hernandez Walta, Sandy Jarrell και Colleen Doran. Αυτή τη στιγμή υπολείπονται 3 τεύχη για να ολοκληρωθεί η σειρά. Κάθε μέρος των 6 τευχών έχει συγκεντρωθεί σε μια πολυτελή σκληρόδετη έκδοση, και φυσικά περιμένουμε την ολοκλήρωση της σειράς ώστε να κυκλοφορήσει και ο 3ος τόμος. Ορισμένα από τα εξώφυλλα του P. Craig Russel αλλά και κάποια από τα εναλλακτικά του David Mack Μέσα από τις καλοσχεδιασμένες σελίδες της σειράς μαθαίνουμε τους όμορφους μύθους των Σκανδιναβικών λαών, και ανακαλύπτουμε πώς γεννήθηκαν οι θεοί, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καθενός, ποιοι είναι οι αντίπαλοί τους, πώς απέκτησαν τις δυνάμεις τους και τα όπλα τους και άλλες πολλές πληροφορίες. Ο Θωρ, ο Όντιν, ο Λόκι, η Φρέγια και οι άλλοι θεοί πρωταγωνιστούν σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ιστορίες που μας δείχνουν τα προτερήματα αλλά και τις αδυναμίες τους. Μια σειρά που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, τόσο για την εξαιρετική επιμέλεια και δουλειά του Russell (του οποίου γενικά τη δουλειά λατρεύω), όσο και για τις πολύ ωραίες ιστορίες που μας διηγείται ο Gaiman (από τον οποίο έχω φάει και κάποιες απογοητεύσεις αλλά σίγουρα όχι σε αυτή την περίπτωση). Η σκληρόδετη έκδοση είναι χάρμα οφθαλμών, και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει και ο τελευταίος τόμος.
 3. Είναι 100 % εικονογραφημένο, όπως οι 3 σελίδες που έχω παραθέσει στην παρουσίαση. Όπως γράφει και στο εξώφυλλο, πρόκειται για ένα "κόμικ που ο ήρωας είσαι εσύ ".
 4. Εδώ έχουμε μία ακόμα κυκλοφορία βιβλιοπαιχνιδιού από την γνωστή εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών Κάισσα, μετά τα Η Απαγωγή, Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς και Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ Συνεργάτες. Πρόκειται για μετάφραση του Γαλλικού Chevaliers - Journal d' un Hero # 1 (στα Γαλλικά έχουν ακολουθήσει και 3 συνέχειες), που είναι μέρος της σειράς "La BD dont vous etes le heros" που αυτή τη στιγμή αριθμεί 25 άλμπουμ. Ως βιβλιοπαιχνίδι, ο αναγνώστης καλείται να κάνει τις επιλογές του σε συγκεκριμένα καρέ του κόμικ, και βάσει αυτών θα εξελιχθεί ανάλογα και η υπόθεση. Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις ο αναγνώστης θα ξαναβρεθεί σε προηγούμενα καρέ όπου έχει την ευκαιρία να διαλέξει άλλη απάντηση (ίσως σωστότερη αυτή τη φορά), οδηγώντας τον κάπου αλλού. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, βρισκόμαστε στο έτος 1012 στο βασίλειο του καλού βασιλιά Ισχνογιάννη, όπου 3 αδέρφια θα προσπαθήσουν να περάσουν τις δοκιμασίες που θα βρεθούν μπροστά τους και να γίνουν ιππότες. Να αναφέρω επίσης ότι το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε χάρτινη συσκευασία/κουτί, που διαφέρει ελαφρά από το κανονικό εξώφυλλο.
 5. To 2018, η γνωστή στους φίλους των επιτραπέζιων παιχνιδιών Κάισσα, κυκλοφορεί ένα ακόμα βιβλιοπαιχνίδι (την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και η Απαγωγή), δηλαδή ένα βιβλίο-κόμικ στο οποίο προσφέρονται πολλά εναλλακτικά σενάρια βάσει των επιλογών που κάνει ο αναγνώστης. Ο τίτλος αυτού "Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς", στο οποίο καλούμαστε να διαλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε ο Χολμς ή ο Γουάτσον (ανάλογα με το ποιος χαρακτήρας είσαι, έχεις και διαφορετικές επιλογές), και να λύσουμε 4 υποθέσεις αστυνομικού ενδιαφέροντος. Ο δημιουργός Ced έχει γράψει το σενάριο και στο Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ Συνεργάτες που κυκλοφόρησε το 2020.
 6. Το 2020, η Κάισσα, που ειδικεύεται στον χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών, κυκλοφορεί ένα ακόμα gamebook (είχαν προηγηθεί τα "Η Απαγωγή" και "Τέσσερεις Υποθέσεις του Σέρλοκ Χολμς" το 2018), με τον τίτλο Σέρλοκ Χολμς & Μοριάρτυ Συνεργάτες. Στο συγκεκριμένο βιβλιοπαιχνίδι, ο αναγνώστης καλείται να λύσει 3 υποθέσεις, ενώ μπορεί να επιλέξει ποιος ήρωας θέλει να είναι ανάμεσα στους Χολμς, Γουάτσον και Μοριάρτυ. Όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια για κάθε υπόθεση, καθώς κάθε λίγα καρέ ή σελίδες ο αναγνώστης βρίσκεται σε δίλημμα ως προς το ποια επιλογή να κάνει, και φυσικά κάθε επιλογή τον στέλνει σε άλλη σελίδα και αλλάζει τελείως την πλοκή. Να αναφέρω επίσης ότι το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε χάρτινη συσκευασία/κουτί, που διαφέρει ελαφρά από το κανονικό εξώφυλλο.
 7. Πολλά ευχαριστώ στις εκδόσεις Μικρός Ήρως που μας έφεραν στα ελληνικά το άλμπουμ αυτό! Χωρίς να είναι Τεντέν, έχει αρκετά στοιχεία που τον θυμίζουν και σίγουρα απόλαυσα κάθε σελίδα. Σίγουρα θυμίζει περισσότερο τις πρώτες ιστορίες του ήρωα με το τσουλούφι που όντως δε θεωρούνται και οι καλύτερές του, προσωπικά όμως είμαι φαν του συνόλου του έργου του Herge και επιτέλους συμπλήρωσα ένα κενό. Πολύ ικανοποιημένος και με το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν μαζί τα πρώτα 2 άλμπουμ, και έτσι διάβασα ολόκληρη την ιστορία χωρίς να χρειαστεί να περιμένω για τη συνέχεια. Για μένα ήταν σίγουρα η κυκλοφορία της χρονιάς, και ανυπομονώ για τη συνέχεια.
 8. Πρώτη φορά πέρασα κι εγώ, κάθε φορά έλεγα να το κάνω αλλά πάντα κάτι τύχαινε. Πήρα μόνο 2 ενδιαφέροντα paperbacks, παρότι είχα όρεξη να πάρω περισσότερα δεν είχε την ποικιλία στα είδη που θα ήθελα (κακά τα ψέματα, το υπερηρωικό είχε την τιμητική του). Ελπίζω σε κάποιο επόμενο να βρω κι άλλα πραγματάκι.
 9. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του 2ου βιβλίου, το οποίο συνοδευόταν από φιγούρα του Μπαμπαστρουμφ. Μεταφέρθηκαν στη βάση
 10. JEROME K. JEROME BLOCHE Πρόκειται για μια Γαλλική σειρά που ξεκίνησε την κυκλοφορία της τον Ιούλιο του 1985 από την Dupuis, και μέχρι σήμερα αριθμεί 28 τεύχη. Το σχέδιο είναι του Alain Dodier, όπως επίσης του ίδιου είναι και τα σενάρια όλων των άλμπουμ πλην των 1, 2, 3 και 5 που ήταν του Makyo. Στα Αγγλικά μεταφράστηκαν μόνο τα πρώτα 2 άλμπουμ από την Eurocomics (imprint της IDW), το 2017 και 2018 αντίστοιχα, και δυστυχώς δεν φαίνεται ελπίδα για κάποια συνέχεια. Ο Jerome K. Jerome Bloche είναι ένας ντεντέκτιβ με περίεργο όνομα αλλά και χαρακτήρα γενικότερα, ο οποίος μπλέκεται είτε ηθελημένα είτε άθελα σε μυστηριώδεις υποθέσεις, τις οποίες καταφέρνει να λύσει παρά την αντισυμβατική του μέθοδο. Στο πλευρό του η φίλη του και συγκάτοικός του Babette, με την οποία η σχέση είναι κάπως αμφιλεγόμενη. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά, και σίγουρα θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα άλμπουμ. Το σχέδιο, το οποίο ήταν και αυτό που με τράβηξε αρχικά για να το αγοράσω, είναι πάρα πολύ ταιριαστό με τα γούστα μου, ενώ τα χρώματα του πηγαίνουν πολύ. Οι 2 υποθέσεις που διάβασα έχουν και μυστήριο αλλά και αρκετό χιούμορ - όχι πάντα πετυχημένο, με τον Jerome να δείχνει στην αρχή ότι είναι στον κόσμο του και δεν καταλαβαίνει και πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω του, αλλά σε ανύποπτο χρόνο να τα γυρνάει όλα τούμπα και να κάνει την ανατροπή. Με λίγα λόγια ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν είναι ευφυής ντετέκτιβ ή απλά τυχερός, και νιώθω ότι πρέπει να διαβάσω πολλές παραπάνω ιστορίες για να αποκωδικοποιήσω τον ήρωα και να δω τι χαρακτήρα θέλουν να του δώσουν οι δημιουργοί του. Ωραίο, χαλαρό ανάγνωσμα για τους λάτρεις των BD.
 11. Το προσπάθησα να ξέρεις, αλλά είναι τόσο μικροσκοπικά αυτά τα βιβλιαράκια που πόσο πια να τα τραβήξω;
 12. Στην ιστοσελίδα της Χάρτινης Πόλης είναι ακόμα διαθέσιμες οι 5 από τις 8 φιγούρες. Τις άλλες μάλλον θα δυσκολευτείς λίγο να τις βρεις. Αυτές όμως που μπορείς να βρεις εύκολα καθώς μόλις κυκλοφόρησαν είναι οι 7 φιγούρες με τα Στρουμφο-Επαγγέλματα, είτε μέσω του site είτε μέσω του Nakas Βοokhouse (η Χάρτινη Πόλη είναι η Εκδοτική του Nakas).
 13. Δυόμιση χρόνια μετά τις 8 πολύ όμορφες φιγούρες της σειράς Στρουμφο-ήρωες, η Εκδοτική Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί μία ακόμα σειρά με 7 φιγούρες, στις οποίες τα Στρουμφάκια ασχολούνται με κάποιο επάγγελμα. Αυτή τη φορά το βιβλιαράκι που τις συνοδεύει δεν είναι εικονογραφημένη ιστορία αλλά μια συλλογή με ασκήσεις, παιχνίδια, σελίδες για χρωμάτισμα, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για το επάγγελμα στο οποίο γίνεται το αφιέρωμα. Υπάρχει επίσης και ένα δισέλιδο με στρουμφο-ιστορίες, όπως το παρακάτω: Τα 7 βιβλιαράκια της σειράς είναι τα εξής: 1. Το Στρουμφάκι Αστροναύτης 2. Η Στρουμφίτα Δασκάλα 3. Ο Μπαμπαστρουμφ Γιατρός 4. Το Στρουμφάκι Αγρότης 5. Το Στρουμφάκι Μάγειρας 6. Το Στρουμφάκι Ζωγράφος 7. Το Στρουμφάκι Μηχανικός Για ακόμα μία φορά έχει γίνει πολύ όμορφη δουλειά στις φιγούρες, οι οποίες λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κάθε επαγγέλματος, έχουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από την πρώτη σειρά. Κυκλοφορούν σε πολύ όμορφα κουτάκια, σε διαφορετικό χρώμα το καθένα.
 14. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η εκδοτική Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί 8 βιβλιαράκια σε μικρό μέγεθος με τις περιπέτειες των Στρουμφ. Κάθε βιβλίο έχει πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό ήρωα, και συνοδεύεται από μια πανέμορφη φιγούρα με το στρουμφάκι αυτό. Πρόκειται για μετάφραση της σειράς Histoire de Schtroumpfs. Στη σειρά αυτή έχουμε λοιπόν: 1. Η Στρουμφίτα 2. Ο Μπαμπαστρουμφ 3. Ο Σπιρτούλης 4. Ο Μελένιος 5. Το Άγριο Στρουμφάκι 6. Ο Κοιμήσης 7. Ο Προκόπης 8. Ο Ντορεμί Ακόμα και στη συσκευασία έχει γίνει πολύ όμορφη δουλειά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετικό χρώμα: Τον Απρίλιο του 2022, κυκλοφόρησαν 7 ακόμα φιγούρες με Στρουμφο-επαγγέλματα.
 15. Εξαιρετικά τα νέα όσον αφορά το Ζο, Ζετ & Ζοκο. Δεν περιμένω να φτάνει ούτε κατά διάνοια το επίπεδο του Τεντέν, αλλά εφόσον ο Hergè είναι από τους αγαπημένους μου δημιουργούς, θέλω οπωσδήποτε να το διαβάσω. Περίμενα χρόνια να πω την αλήθεια να το κυκλοφορήσει κάποιος (πιο πολύ είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου σε ξένες εταιρείες) και μου έκανε εντύπωση ότι παρά την απήχηση που έχει ο Τεντέν, δεν είχε ασχοληθεί κανείς με αυτή τη σειρά. Ευχάριστα τα νέα και για το Kill or be killed, τόσο για τον τίτλο καθεαυτό, όσο και για το ότι μάλλον προετοιμαζόμαστε και για κυκλοφορία Largo Winch, τώρα που έγινε η αρχή.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.