Jump to content

Θοδωρής Καραπάνος

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Θοδωρής Καραπάνος last won the day on February 24

Θοδωρής Καραπάνος had the most liked content!

Community Reputation

809 Good

About Θοδωρής Καραπάνος

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 07/14/2008

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Αθήνα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

554 profile views
 1. Εξαιρετική παρουσίαση!Θα ήταν ωραίο, να μάς έλεγες μερικά πράγματα ακόμα για την έκδοση, αλλά και πάλι,παραμένει μία χρήσιμη κι ενδιαφέρουσα παρουσίαση.
 2. Αφού διάβασα όλα τα σχόλια με προσοχή, θα εκφράσω κι εγώ την γνώμη μου επί του θέματος, ΥΠΕΡ :Αρχικά βλέπουμε πως η Καθημερινή μπαίνει σε μια νέα "ψηφιακή" εποχή κι αρχίζει επιτέλους να αξιοποιεί τους τεχνολογικούς πόρους των ημερών μας. Επίσης, βλέπουμε πως μετά από πάρα πολύ καιρό αδράνειας, κάτι ξεκινάει να κινείτε ξανά. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κίνηση, βοηθά έναν αναγνώστη που θέλει να διαβάσει πολύ ένα τεύχος το οποίο δεν βρίσκει ή κάποιον που θέλει να δει αν ένα τεύχος αξίζει πριν δώσει τα χρήματά του στην αγορά αυτού. Επιπρόσθετα, με αυτή την κίνηση περνούν στην αντεπίθεση(μ' αυτό, εννοώ πως ενώ η "Μικρός Ήρως" πετάει και η Μαμουθ μετά από δέκα χρόνια εκδίδει ξανά Μπλείκ και Μόρτιμερ, η Καθημερινή έμενε στάσιμη). ΚΑΤΑ : Αρχικά, η ψηφιοποίηση των κόμικς( η οποία έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια)είναι κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος. Ποτέ των ποτών δεν έχω διαβάσει ηλεκτρονικά ένα κόμικ, κι ούτε πρόκειται, δεν μέ γεμίζει. Προτιμώ να διαβάσω μία έντυπη άθλια ιστορία παρά μία υπέροχη ηλεκτρονικά. Κι αυτό γιατί την υπέροχη ιστορία δεν θα τήν ευχαριστηθώ.Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση του να πιάνεις το χαρτί να γυρίζεις τις σελίδες, να έρχονται οι μυρωδιές απ' το φρεσκοτυπωμένο χαρτί, απ' το να διαβάζεις σε μία άψυχη οθόνη. Αν και είναι οικολογικό, ας φροντίσουμε πρώτα όλα τ' άλλα κι ύστερα βλέπουμε και τα κόμικς,όπως λέει κι ο @Βασιλεύς των κόμικς . Έπειτα, γιατί να πληρώσεις κάτι, που ή μπορείς να βρεις σκαναρισμένο σε άλλη ιστοσελίδα ΔΩΡΕΑΝ. Τρίτον, θα ήταν προτιμότερο, αντί να δημιουργήσουν ένα σαϊτ στο οποίο μπορείς να βρεις τα προηγούμενα τεύχη σε ψηφιακή μορφή, να μπορούσες να τ' αγοράσεις στην έντυπη μορφή τους, δηλαδή να δημιουργούσαν ένα e-shop. Σίγουρα είναι θετικό πως μετά από καιρό η Καθημερινή δείχνει πως κάτι κινείται, όμως εγώ δεν θα στηρίξω αυτήν την προσπάθεια.
 3. 1)Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. 2)Ναι, αλλά τουλάχιστον τά δικαιολογεί λέγοντας πως:"Οφείλονται στην περιπετειώδη δημιουργία της ιστορίας" 3)Εννοείται πως και σε ιστορίες disney υπάρχουν ιστορικές ανακρίβειες.
 4. ΚΟΜΙΞ #257 ΚΟΜΙΞ#255 Βρήκα, ακόμα τα δύο άρθρα, τα οποία είναι γραμμένα από ανθρώπους του περιοδικού.
 5. Πολλές ήταν οι φορές που στα "Νέα του ΚΟΜΙΞ" αναφερόταν στα Μπλεϊκ και Μόρτιμερ. Π.χ. στο τεύχος #293 ή στο τεύχος #283 (στο οποίο είχε δημοσιευτεί κι εκείνο το γράμμα). Αν ψάξει κανείς, μπορεί να βρει κι άλλα παραδείγματα(εγώ προτίμησα να βάλω δύο πρόσφατα). Οπότε, δεν νομίζω ότι, δημοσίευσαν εκείνο το γράμμα, με σκοπό να κατακρίνουν την δουλειά του Βαν Αμ .Αυτό φαίνεται κι από την απάντηση, τη οποία, κακώς δεν έχω δημοσιεύσει τόσες ώρες. Η απάντηση του ΚΟΜΙΞ στο γράμμα. ΚΟΜΙΞ #293 ΚΟΜΙΞ#283
 6. Κοίταξε, εγώ έκανα λάθος, γιατί δεν είναι άρθρο γραμμένο από τους υπεύθυνους του ΚΟΜΙΞ, αλλά είναι ένα γράμμα κάποιου αναγνώστη, που αυτοί απλά δημοσίευσαν.
 7. Το πήρα κι εγώ. Πραγματικά, μία προσεγμένη έκδοση! Καλής ποιότητας χαρτί, μεγάλο μέγεθος,τα χρώματα λαμπερά, έντονα και ζωντανά, ενώ η μετάφραση δείχνει καλοδουλεμένη . Ιδιαίτερα εκτίμησα, το γεγονός πως, πριν την ιστορία υπήρχε μία σελίδα, που εξηγούσε στον αναγνώστη το χρονικό της δημιουργίας της. Το σχέδιο πιστεύω πως είναι καταπληκτικό(ειδικά ο σχεδιασμός των τοπίων). Αυτό που μού έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το πως η Chantal de Spiegeleer κατάφερε να μιμηθεί άριστα το σκίτσο του συζύγου της, ενώ παράλληλα πρόσθετε και την προσωπική της πινελιά, βγάζοντας έτσι, ένα υπέροχο αποτέλεσμα(αν κι εγώ προτιμώ ελαφρώς το σκίτσο του Ted Benoit). Το σενάριο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κι έξυπνο, ενώ θετική εντύπωση μού έκανε πως ο σεναριογράφος, κατάφερε με επιτυχία να μπλέξει έναν πρώην διοικητή των ναζί, ένα αρχαίο χειρόγραφο, τον θάνατο του Ιούδα του Ισκαριώτη. Μ' άλλα λόγια, κατάφερε να μπλέξει την ιστορία με την φαντασία, με αποτέλεσμα να νιώθεις σαν να διαβάζεις εικονογραφημένο μυθιστόρημα! Σύμφωνα όμως με πηγές( γράμμα που δημοσιεύτηκε στο ΚΟΜΙΞ #283) ο σεναριογράφος(Jean Van Hamme), έκανε δύο λάθη. Το πρώτο ήταν πως μπέρδεψε το Άργος με την Αργώ, και αναφέρει πως από εκεί ξεκίνησαν οι Αργοναύτες, ενώ κανονικά είχαν ξεκινήσει απ' την Ιωλκό, ενώ το δεύτερο λάθος είναι πως ανέφερε ότι το Ναύπλιο στην αρχαιότητα ονομαζόταν Αυλίδα και από εκεί απέπλευσε ο στόλος των Αχαιών για την κατάκτηση της Τροίας. Όλα αυτά βέβαια κατά την μετάφραση διορθώθηκαν αλλά στην γαλλική έκδοση έχουν δημοσιευτεί λάθος. Ορίστε και η επίμαχη σελίδα. Ορίστε και το σχετικό γράμμα. Υ.Γ. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να χαντακώσω αυτήν την υπέροχη δουλειά του Βαν Αμ, απλά θέλω να υπάρχει στα πρακτικά. Συνολική βαθμολογία για το άλμπουμ, είναι 9/10.
 8. Εμένα πάλι, αν και οι διαφημίσεις Disney Channel, συνήθως μέ αφήνουν παγερά αδιάφορο, αυτή τράβηξε την προσοχή μου. Γούστα είναι αυτά βέβαια.
 9. Το οπισθόφυλλο πραγματικά είναι ιδιαίτερο. Έχει αρκετά έντονα και λαμπερά χρώματα. Κι επίσης, είναι και κάτι άλλο που μέ τραβάει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι. Ίσως είναι το όλο στήσιμο.
 10. Να ρωτήσω κάτι; Στην Ελλάδα έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια τα Ιζνογκουντ, επειδή πέθανε ο Τabary και τα παιδιά του ζητούν να ξαναγοραστούν τα δικαιώματα απ' τη Μαμουθ . Στη Γαλλία, γιατί έχει να βγει καινούργιο Ιζνογκουντ 6 ολόκληρα χρόνια;
 11. Ακούγεται πολύ παράξενο και άβολο, αλλά για ένα περίεργο λόγο, εμένα μου αρέσει.
 12. Εγώ τα πιο "βαριά" κόμικς μου(π.χ. Μπλέικ και Μόρτιμερ) τά διαβάζω στο γραφείο μου. Τα πιο ανάλαφρα,( π.χ. Μίκυ Μαους)τά διαβάζω στο κρεβάτι μου, με το σώμα μου να σχηματίζει ορθή γωνία με τον τοίχο.
 13. Πράγματι, είναι σαν να συγκρίνεις ένα μήλο με ένα αχλάδι, αλλά έκανα αυτή τη δημοσκόπηση, γνωρίζοντας ότι θα κερδίσει ο Τεντέν, όμως ήθελα να δω με πόση διαφορά. Πάντως 7-12 δεν έχει μεγάλη διαφορά κι αυτό δείχνει ότι είναι κι ο Ιζνογκούντ αρκετά αγαπητός.
 14. Αν και μόλις έφτασα στη Μήλο, βρήκα σ' ένα μικρό πρακτορείο τύπου, αυτά τα καλούδια, κι όχι μόνο. Πραγματικά είχε ένα σωρό κόμικς τα οποία δεν μπόρεσα να αγοράσω με τη μία. Οπότε και τις επόμενες ημέρες θα ανεβάζω φωτογραφίες με τα κόμικς που αγοράζω
 15. Τα τελευταία καλούδια! Όλα αγοράστηκαν σήμερα εκτός του Ιζνογκουντ που μού το έφεραν εχθές. Σύντομα θα γράψω μία κριτική για το κάθε ένα. Πάντως, από ένα γρήγορο ξεφύλλισμα είμαι ευχαριστημένος.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.