Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θοδωρής Καραπάνος

Members
  • Περιεχόμενο

    2640
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    77

Θοδωρής Καραπάνος τελευταία νίκη Αυγούστου 2

Θοδωρής Καραπάνος είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Σχετικά με το μέλος Θοδωρής Καραπάνος

  • Γενέθλια 07/14/2008

Retained

  • Member Title
    Ο εκσκαφέας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Αθήνα. Όμως για πολλά χρόνια έμενα σ' ένα μικρό χωριό της Αρμορίκης και περιόδευα στην Καλισότα και στην Άγρια Δύση
  • Χώρα
    Greece
  • Ενδιαφέροντα
    Κόμικς,Ιστορία, Srar wars κι ό,τι άλλο εμφανιστεί και δείχνει ενδιαφέρον.

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

Θοδωρής Καραπάνος's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

17.2k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ότι ο Γκαστόν είναι υποτιμημένο σειρά απ' ό,τι καταλαβαίνω.
  2. Ποτέ! Μα ποτέ όμως! Δυστυχώς, βρίσκω την ανάγνωση μέσω υπολογιστή και κινητού αφόρητα κουραστική. Είχα προσπαθήσει παλαιότερα, αλλά δεν γινόταν... Από i-Pad θα το σκεφτόμουν!
  3. Εγώ πάλι, διάβασα πριν έναν περίπου μήνα το πρώτο άλμπουμ και μου φάνηκε σαν τον ορισμό του πέρασε και δεν άγγιξε. Γι' αυτό κιόλας δεν μπήκα στον κόπο να γράψω ένα review, όπως συνηθίζω... Πολύ χλιαρό. Το χιούμορ του δεν με κούρασε, αυτό του το αναγνωρίζω, αλλά το όλο σενάριο ήταν κρύο, μου φάνηκε ότι πήγαινε να εκμαιεύσει το γέλιο. Κάποια γκαγκσ ήταν αρκετά πετυχημένα βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές, ένα μέτριο κόμικ. Όσον αφορά τα Ταλόν και τα Ιζνογκούντ του Tabary, θεωρώ άδικη τη μεταξύ τους σύγκριση. Αν και πριν δύο χρόνια, όταν ξεκίνησα να διαβάζω Ταλόν είχα διασκεδάσει, φέτος που έπιασα να τα διαβάσω ξανά μου φάνηκαν κάπως κουραστικά... Αντίθετα τα μεγάλα Ιζνογκούντ του Tabary που έχω διαβάσει(#25-#27) είναι από τα πιο παλαβά χιουμοριστικά BD! Τα έχει όλα, σπάσιμο τέταρτου τοίχου, ατελείωτους μονολόγους/διαλόγους που προσωπικά τους βρίσκω τρομερά διασκεδαστικούς, ορισμένες σελίδες με πιο ενήλικο χιούμορ, καθόλου σφιχτοδεμένες υποθέσεις! Επίσης, άλλο ένα κριτήριο που με κάνει να σχηματίζω γνώμη για ένα κόμικ, είναι το αν το θυμάμαι αφού έχει περάσει ο καιρός. Τα Ταλόν ας πούμε, όπως και το Λεονάρντο που διάβασα, αμυδρά θυμάμαι τα βασικά στοιχεία της πλοκής... Αντίθετα, από Ιζνογκούντ του Tabary θυμάμαι σε πολύ μεγάλο βαθμό τι έχει γίνει! Και πάλι, δεν λέω ότι τα Λεονάρντο είναι κακή σειρά( πώς θα μπορούσα άλλωστε, εφόσον έχω διαβάσει μόλις ένα), απλά το άλμπουμ που διάβασα, μου άφησε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια χλιαρή, δίχως ιδιαίτερο αντίκρισμα σειρά... Πάντως, ούτε από άποψη πωλήσεων είναι από τους μεγάλους τίτλους. Ενδεικτικά, το έτος 2013, το άλμπουμ #44 σημείωσε πωλήσεις ύψους 55.000, ούτε άσχημα δηλαδή, ούτε υψηλά όμως... Από εδώ!!!
  4. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρακολούθησα αρκετές ταινίες, άλλες τελευταίας εσοδείας κι άλλες παλιές! Πάμε λοιπόν! Θα τις παρουσιάζω σε μια μίνι ταινιοπαρουσίαση μία-μία! Ξεκινάω λοιπόν με την κλασική ταινία που είδα φέτος! Μία διόλου αναμενόμενη πλοκή, συνθέτεται από τον επονομαζόμενο "άρχοντα του σασπένς", Άλφρεντ Χίτσκοκ. Περίληψη Ο Τζον Φέργκιουσον( Τζέιμς Στιούαρτ), ντεντέκτιβ της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, πάσχει από ίλιγγο/υψοφοβία, έπειτα από μια καταδίωξη με δραματικό φινάλε. Αποσύρεται λοιπόν από το αστυνομικό σώμα και βασανίζεται από την άδεια ζωή του συνταξιούχου, ώσπου ένας πρώην συμφοιτητής του, ο γνωστός εφοπλιστής Γκάβιν Έλστερ( Τομ Χέλμορ) του αναθέτει μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση. Την παρακολούθηση της συζύγου του, Μαντλίν(Κιμ Νόβακ), η οποία εμφανίζει σημάδια παράνοιας, ώστε να μάθει ποιες είναι οι κινήσεις της κατά τη διάρκεια της μέρας, όταν αναδύεται ο άλλος, ο παρανοϊκός της εαυτός. Ο Τζον, αποδεχόμενος την υπόθεση, μπλέκει σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, στο οποίο τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Προσωπικές απόψεις Ένα είναι το βέβαιο. Ο Χίτσκοκ δεν κέρδισε τυχαία τον τίτλο του άρχοντα! Παρ' ότι η υπόθεση της ταινίας, βασίζεται στο βιβλίο "D'entre les morts" του συγγραφικού διδύμου Πιέρ Λουί Μπουαλώ & Πιέρ Ερώ( ευρύτερα γνωστού στο ευρύ κοινό ως Τομά Ναρσεζάκ), η μοναδική ατμοσφαιρικότητα του πλάνου του, η μυστηριακή αύρα που διακρίνουν τα πλάνα του- συγκεκριμένα αυτά στο δάσος και στο μοναστήρι- καθώς και η αγωνία που διακατέχει το κοινό κατά την εξέλιξη της δράσης, είναι στοιχεία παροιμοιώδη της ασύλληπτης κινηματογραφικής του τέχνης! Έκανα το λάθος, κάποια στιγμή προς τα μέσα/ τέλη της ταινίας να αφαιρεθώ. Μέγα λάθος! Ακριβώς επειδή ο Χίτσκοκ καλλιεργεί την αγωνία του θεατή, η κορύφωση έρχεται απροσδόκητα, όταν η δράση κυλάει εντελώς γραμμικά. Βρήκα αυτή την πτυχή συγκεκριμένα, ιδιοφυή! Δεν έχω ξανανιώσει τέτοια ένταση που πηγάζει από την πλήρη γραμμικότητα! Αναφέρομαι βέβαια, στις δύο σκηνές στο καμπαναριό. Μία εκπληκτική υπόθεση, άρτια δραματοποιημένη από τον μαιτρ του τρόμου, η οποία βέβαια απογειώθηκε χάρη στις υπέροχες ερμηνείες, κυρίως του Στιούαρτ και της Νόβακ, οι οποίοι αποτελούν και το πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Μου φαίνεται θα κάτσω να κάνω έναν ωραιότατο μαραθώνιο στις ταινίες του Χίτσκοκ!
  5. Να πω ότι δεν ενθουσιάζομαι, ψέματα θα 'ναι. Ομολογώ ότι ο Λάργκο όμως, αποτελεί τη σημαντικότερη- κατά τη γνώμη μου- από τις νέες εκδόσεις! Δυναμικά μπαίνει η νέα σεζόν!
  6. Η συνέντευξη του Θανάση Πετρόπουλου στη σειρά "Καρικατούρες"
  7. Κι έπειτα από τον καταιγισμό των ξεκαρδιστικών σχολίων, ας γίνω εγώ ο σπαστικός/σοβαρός που θα ξενερώσει την παρέα.... Είχα μάθει κι εγώ για τη διακοπή της κυκλοφορίας στους τριάντα τόμους, αλλά βλέποντας τη γενικότερη εικόνα αδιαφορίας στενοχωριέμαι... Από την άλλη, ίσως πρέπει, αντί να απογοητευτούμε να δούμε τη θετική πλευρά που θα είναι... τι να πω, μάλλον ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο ανάμεσα στους τόμους να απολαύσουμε τις ιστορίες! Τέλος πάντων κρίμα για τη γενική εικόνα της σειράς, αλλά μεταξύ μας, οι συνεχείς καθυστερήσεις, και οι κακές επιλογές, όσον αφορά κάποιους τίτλους, επειδή είχαν ήδη δημοσιευθεί πρόσφατα, ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της σειράς, όπως η προβληματική επιμέλεια, έδειχναν προς τα πού θα κατέληγε... Βέβαια, για να μην γίνομαι άδικος η επιλογή των τίτλων, φαντάζομαι έρχεται από τους ξένους. Παράλληλα, η ίδια η συλλογή δεν είχε το ίδιο τιράζ με την προηγούμενη συλλογή των Κλασικών Υπερηρώων, όπως είχαμε πληροφορηθεί σε προηγούμενο ποστ, κι αυτό ενδεχομένως οφείλεται στην καθεαυτή θεματική της σειράς. Η προηγούμενη συλλογή, είχε οπωσδήποτε μια ιστορικότητα, μια ιδιαίτερη σημασία. Επίσης, ακριβώς λόγω της ιστορικότητας, προσέλκυσε και παλαιότερους αναγνώστες. Αντίθετα, η συγκεκριμένη σειρά, απαρτιζόταν από διάφορες τυχαίες ιστορίες, ούτε πολύ παλιές, ούτε πολύ σύγχρονες, χωρίς κάποια σειρά, χωρίς κάποιο πλάνο, με μόνο συνδετικό άξονα, τον Spiderman! My two cents
  8. Χμμμ.... Ο χαρακτήρας μου θύμισε κάτι μεταξύ Venom( στο πιγούνι) και Gollum.... Οπότε έψαξα για Gollum Marvel και βρήκα ένα άρθρο του CBR που ανέφερε την κυκλοφορία μιας καινούριας σειράς, πιο συγκεκριμένα αυτής. Δεν βρίσκω χαρακτήρα που να ταιριάζει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
  9. @ nikolas12 Δηλαδή τώρα θα χάσεις επαφή με τον Άνταμ!!!!!!!!! Κακώς έκανες κι έφυγες, θα το απογοητεύσεις το παιδί!
  10. Αυτό ακριβώς περιγράφει τέλεια την κατάσταση που επικρατεί εκεί στην Καθημερινή! Το ότι το κόστος μιας τέτοιας έκδοσης θα ήταν πολύ μεγάλο, αποτελεί πράγματι πρόβλημα, τρόποι όμως να ξεπεραστεί υπάρχουν. Το crowdfunding, είναι μια βιώσιμη λύση, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία των κόμικς. Αντίστοιχα, η περιορισμένη εκτύπωση που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε συλλέκτες ή ακόμη και η έκδοση κατά παραγγελία... Με εξαίρεση βέβαια το crowdfunding, οι άλλες δύο λύσεις θα καθιστούσαν τις εκδόσεις δυσεύρετες και πανάκριβες στη δευτερογενή αγορά των μεταχειρισμένων. Ούτε αυτές λοιπόν είναι ιδανικές...Όμως τρόποι να εκδοθεί μια πολυτελής έκδοση υπάρχουν, αν υπάρχει μεράκι κι όρεξη και κυρίως πλάνο από την εκδοτική.
  11. Quack Quack... Τώρα το τρίτο Quack δεν κολλούσε και είναι εμφανές ότι ο δημιουργός δεν έχει μελετήσει την παπιοδιαλεκτο
  12. Δεν έχω λόγια.... Είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς!!! Εν τω μεταξύ, τις προάλλες που το φόρουμ ήταν κλειστό, έφυγε άλλη μία αγαπημένη μου ηθοποιός και δεν μνημονεύτηκε... Ο λόγος για την Gena Rowlands... Πολύ μεγάλες απώλειες τον τελευταίο καιρό...
  13. Παιδιά το παραδέχομαι, εγώ είμαι τα μάτια και τα αυτιά της Radnet στο φόρουμ.... Με τσακώσατε
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.