Jump to content

Θοδωρής Καραπάνος

Members
 • Posts

  2,204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Θοδωρής Καραπάνος last won the day on December 11 2023

Θοδωρής Καραπάνος had the most liked content!

About Θοδωρής Καραπάνος

 • Birthday 07/14/2008

Retained

 • Member Title
  Οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει μια παπάντζα κι από κάτω να γράψει Όσκαρ Ουάιλντ

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Αθήνα. Όμως για πολλά χρόνια έμενα σ' ένα μικρό χωριό της Αρμορίκης και περιόδευα στην Καλισότα και στην Άγρια Δύση
 • Country
  Greece
 • Interests
  Κόμικς,Ιστορία, Srar wars κι ό,τι άλλο εμφανιστεί και δείχνει ενδιαφέρον.

Recent Profile Visitors

9,161 profile views

Θοδωρής Καραπάνος's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

14.2k

Reputation

 1. Μπήκα κι εγώ να ευχηθώ σε όλους Χριστός Ανέστη και Καλό Πάσχα και ειδικότερα στις Ειρήνες, στους Τάσους, στους Αναστάσηδες, στους Ανέστηδες, στις Αναστασίες, στους Πασχάληδες και στους Λάμπρους. Όμως, είδα ότι πολλά άτομα, μου είχαν ευχηθεί για την γιορτή και δυστυχώς εγώ λόγω της χαμηλής συμμετοχής μου στο φόρουμ τον τελευταίο καιρό, δεν είχα καν δει τις ευχές! Οπότε, ευχαριστώ, έστω ετεροχρονισμένα όλα τα παιδιά που μου ευχήθηκαν στη γιορτή μου!!!
 2. Εγώ θα πω, γιατί όχι, αν και όντως ούτε εγώ τιμώ συνήθως τις βιογραφίες... Επίσης, είναι αυτό που ανέφερε ο @ Kurdy Malloy σχετικά με τις επιλογές της εκδοτικής. Μέχρι στιγμής, έχουν εκδώσει αρκετά ιστορικά κόμικς, με άξονα όμως, την ελληνική Ιστορία. Ασφαλώς αυτό δεν είναι κακό, αλλά οι πειραματισμοί, είναι συνήθως καλό να γίνονται και προσωπικά, δεν θα χαλιόμουν με κάτι πιο έξω από την πεπατημένη! Όντως η τιμή του κόμικ είναι αλμυρή, αναλογικά με τον αριθμό των σελίδων, ωστόσο μην συγκρίνεις τον τρόπο που κοστολογεί η Μικρός Ήρως, με αυτόν της Byzantine Tales. Πρόκειται για διαφορετικού μεγέθους εταιρείες και φυσικά τα ίδια τα προϊόντα τους,απευθύνοντααι σε εντελώς διαφορετικά κοινά. Το μεν Kill or be killed είναι mainstream αμερικάνικο κόμικ, το οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα τυπώνεται σε περισσότερα αντίτυπα, καθώς απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο, ενώ το δε κόμικ που θα βγει τώρα, είναι ένα άγνωστο BD που πραγματεύεται τον βίο και την πολιτεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα ελκύσει μεγάλη μερίδα του κόσμου και συνεπώς, το τιράζ θα είναι μικρότερο, πράγμα που σημαίνει αυξημένο κόστος εκτύωπσης που επηρεάζει και την τελική τιμή!
 3. @ Laz33 , ας απαντήσω λοιπόν, αν και αρκετό καιρό αργότερα! Και οι τρεις είναι αδιαμφισβήτητα τιτάνες των κόμικς και θεμελίωσαν και μία σχολή, αφήνοντας εποχή στον τομέα τους. Ωστόσο, επειδή ακριβώς εργάστηκαν σε εντελώς ετερόκλιτα πεδία, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να τους εξισώσω και να τους θεωρήσω όλους ίδιους. Οπότε, προσπάθησα να το πάω δια της ατόπου. Ο Λη, έφυγε πρώτος. Όχι επειδή δεν μου αρέσει, αλλά επειδή προσωπικά, εκτιμώ περισσότερο το έργο των άλλων δύο δημιουργών! Έπειτα έμειναν ο Μπαρκς και ο Γκοσυνί. Δύσκολο. Και με των δυο το έργο ήρθα σε επαφή από πολύ μικρός και το αγαπώ εξίσου. Όμως, τελικά η βαθιά μου εκτίμηση στη δύναμη της κληρονομιάς του Μπαρκς, ο οποίος κατάφερε να ακολουθείται το σύμπαν που δόμησε από όλους τους δημιουργούς Disney ανά τον κόσμο τόσα χρόνια αργότερα, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε προγενέστερος του Γκοσυνί, που σημαίνει ότι ενώ ενδέχεται ο Γκοσυνί να είχε διαβάσει ιστορίες του, το αντίθετο δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του παπιανθρώπου τελικά!
 4. Γράφω έπειτα από πολύ καιρό, καλά δεν συζητώ πόσους μήνες έχω να ανοίξω νέο θέμα! Αλλά νιώθω ότι πραγματικά δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από την Πρωτοχρονιά, οπότε και ήταν η τελευταία μου ανάρτηση απ' ό,τι είδα! Η καθημερινότητα, έχει γίνει αρκετά πιεστική, αλλά κι ευχάριστη κατά κάποιον παράξενο τρόπο. Οι ασχολίες, τα projects κλπ έχουν πολλαπλασιαστεί και πού χρόνος για σερφάρισμα και φόρουμ! Ωστόσο, αν και άλλες φορές παλαιότερα, είχα λιγότερο χρόνο διαθέσιμο, ποτέ πριν δεν ήταν τόσο περιορισμένος που να μην μπαίνω καν για μια βόλτα! Τέλος πάντων, τώρα που τελειώνει η χρονιά, μάλλον θα έχω κάπως παραπάνω χρόνο και θα επιστρέψω! Ανυπομονώ για τις συζητήσεις μας ξανά!
 5. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμφορουμιτες!!! Ιδιαίτερες ευχές βέβαια στους Βασιληδες και γενικότερα σε όσους έχουν την ονομαστική τους γιορτή!!! Εύχομαι να μπει με το δεξί ο νέος χρόνος και να μας γεμίσει όμορφες στιγμές!!!
 6. Πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα φίλε @ spiderman ! Εύχομαι καλή επιτυχία!
 7. @ natsos , να ξέρεις πάντως ότι και πάλι είναι υπερκοστολογημένα! Για το Μίκυ Μάους 1450, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι αετονυχηδες, η τιμή του δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 10€, άντε βαριά βαριά τα 15€. Τα 20, είναι υπερβολή!
 8. Βασικά, όσον αφορά την Οδύσσεια, υπάρχει η φήμη ότι ο Γκοσινυ είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω στην ιδέα και είχε κάποιες σημειώσεις όσον αφορά το σενάριο και την πλοκή κι αυτό το ημιτελές προσχέδιο της ιστορίας, το ολοκλήρωσε αργότερα ο Ουντερζό. Φυσικά, αυτό πρόκειται για φήμη, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω απίθανο!
 9. Ας πω κι εγώ μια γνώμη για ένα από τα αγαπημένα μου κόμικς! Μέτα τον Γκοσινύ, τα Αστερίξ έχουν περάσει από σαράντα κύματα, αλλά κατέχουν ακόμη τη μερίδα του λέοντος σε πωλήσεις, όχι μόνο στην γαλλική, αλλά και στη διεθνή αγορά. Μάλιστα, έχω την αίσθηση( δίχως βέβαια να έχω τα αντίστοιχα τεκμήρια), ότι μετά τον θάνατο του δημιουργού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση στην ποιότητα των ιστοριών, οι πωλήσεις ανέβηκαν, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, να έχει αγγίξει(;) την οροφή των πωλήσεων. Έτσι η αύξηση των πωλήσεων, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των ιστοριών( προφανώς σεναριακά μιλώντας)! Προσωπικά, τα μόνα που δεν έχω διαβάσει από τη μετά- Γκοσινύ περίοδο, είναι: "Η μεγάλη τάφρος", "Ο Αστερίξ και η επιστροφή των Γαλατών", " Τα γενέθλια των Αστερίξ & Οβελίξ", "Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός", ενώ δεν έχω αγοράσει ακόμη(!!!) το τελευταίο που κυκλοφόρησε. Τα παραπάνω, δεν τα έχω διαβάσει, καθώς τα δύο ενδιάμεσα είναι δυσεύρετα, ενώ το πρώτο και το τελευταίο, ομολογώ ότι δεν μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον... Μπορώ χωρίς δισταγμό να πω ότι το "Η οδύσσεια του Αστερίξ", είναι το πιο αστείο και πετυχημένο απ' όσα βγήκαν μετά τον θάνατο του ταλαντούχου δημιουργού, ενώ το άλμπουμ " Η γαλέρα του Οβελίξ", πρέπει να ήταν από τα πρώτα που είχα διαβάσει( στη σκληρόδετη έκδοση του Έθνους), και μάλιστα, το είχα χάσει για πολλά χρόνια και το βρήκα πέρυσι ξανά μέσα σε μια κούτα! Οπότε, επειδή προσωπικά δίνω μεγάλη αξία στα κόμικς με τα οποία είμαι συναισθηματικά δεμένος, το βαθμολόγησα ως ένα από τα καλύτερα, κι ας μην είναι της ίδιας ποιότητας με άλλα του επαγγελματία χιουμορίστα...
 10. Πολύ καλή προσφορά! Σίγουρα θα την τιμήσω!
 11. Έχω πολύ καιρό να ανεβάσω στο συγκεκριμένο topic φωτογραφίες( από 6/07, απ' ό,τι βλέπω). Οπότε, για να ανεβάσω τι πήρα από αρχές Ιουλίου έως σήμερα: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023
 12. @ Μενίγ Πουαγώ , σωστά αυτά που αναφέρεις, αλλά επειδή έχω διαβάσει κάμποσα Ντόναλντ και κάμποσα Super Μικυ, γνωρίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είναι το ΚΟΜΙΞ. Ακούγομαι πολύ επιθετικός ενδεχομένως, αλλά δεν μπορεί σε ένα περιοδικό που προοριζόταν για την αφρόκρεμα των ιστοριών, να μπαίνουν απλά χαριτωμένες ιστορίες. Δεν τίθεται θέμα του αν είναι καλή ή κακή κάποια ιστορία, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ. Το θέμα μου έγκειται, στο γεγονός ότι δεν δημοσιεύονται πλέον αξιομνημόνευτες ιστορίες. Δεν δημοσιεύονται πολυσέλιδες, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε ξεχασμένους πολιτισμούς, μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα φαινομενικά άλυτο μυστήριο, ή τέλος πάντων μας μεταφέρουν στην υπέροχη μα και σουρεαλιστική καθημερινότητα, της δαιδαλώδους Λιμνούπολης και του τόσο ιδιαίτερου Μίκυ Σίτυ. Καλές οι ιστορίες του παρόντος ΚΟΜΙΞ( προσωπικά κοιτάω τα ονόματα και ξεχωρίζω καλούς σχεδιαστές κι αξιόλογους σεναριογράφους- αναφέρομαι στον Πατ και στην Κάρολ ΜακΓκριλ), αλλά τους λείπει η σπιρτάδα που έχουν όλες σχεδόν οι πολυσέλιδες περιπέτειες. Δεν μου λέει τίποτα απολύτως μια ιστορία, η οποία αναπτύσσεται σε ελάχιστες σελίδες και συνεπώς, δεν έχει ο σεναριογράφος τις ίδιες δυνατότητες με κάποιον άλλο που θα διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο, ώστε να εμβαθύνει στους χαρακτήρες, να δομήσει αστείες καταστάσεις, οι οποίες δεν θα βασίζονται απλά στα γκαγκς και γενικά να μπορεί να εξελίξει σε μεγαλύτερο βάθος την ιστορία που θέλει να πει. Βέβαια, η μαεστρία του μεγάλου δημιουργού, αναδεικνύεται στις μικρές ιστορίες, κι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελούν οι ιστορίες του Μπαρκς! Ακόμα κι αυτές όμως, κατά την προσωπική μου άποψη, υστερούν σε σχέση με τις πολυσέλιδες περιπέτειές του, όπως είναι φυσικό!
 13. Ναι, αλλά η Disney πουλάει κυρίως ταινίες( κι ό,τι προκύπτει από αυτές) και δευτερευόντως κόμικς. Το ίδιο και η Marvel, η οποία εξαγοράστηκε από τη Disney, το ίδιο και η DC, που εξαγοράστηκε από τη Warner Bros. Αν αγνοήσουμε αυτές τις εταιρίες τι θα βρούμε; Θα βρούμε διάφορες αξιόλογες δουλειές σε μικρότερες εκδοτικές. Οπότε, εγώ εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν χρειάζεται να λέμε ότι υπάρχει γενικά πτώση των καλών κόμικς, υπάρχει απλά μεγαλύτερη δυσκολία στο να εντοπίσεις τις αξιόλογες δουλειές αυτές( που κι αυτό δεν ισχύει πάντοτε)! Edit: Το σχόλιο πήγαινε ως απάντηση στο πρώτο ποστ
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.