ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΚΔΟΤΩΝ
Συνεντεύξεις ελλήνων εκδοτών
42 topics in this forum
-
Χαιρετώ τον κόσμο. Βγαίνω για λίγο από τον λήθαργό μου για να δημοσιοποιήσω την παρακάτω είδηση. Συνέντευξη από τον Χρήστο Τερζόπουλο εκ των έσω, κατά κύριο λόγο στον JohnyMZ και ύστερα στην αφεντομουτσουνάρα μου. Προσωπικά, μιλούσα με τον ΜΖ και ήξερα πως παλεύει το θέμα της συνέντευξης, επομένως του είπα πως όταν τα καταφέρει, ας επικοινωνήσει και με εμένα μιας και θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά τον εκδότη των Disney 5 δεκαετιών. Όπερ και εγένετο λοιπόν. Και ενώ πήγα για μια απλή γνωριμία, καταλήξαμε να κάνουμε συζητήσεις επί συζητήσεων εις βάθος για το θέμα των Disney περιοδικών. Το ένα θέμα έφερνε το άλλο, και ύστερα από λίγη ώρα είχαμε φτάσει να έχουμε ξεπ…
Last reply by Argail, -
Λίγη ώρα πριν τα Reflections για τα 80 χρόνια Batman, εγώ και ο Νικόλας είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με δύο από τα βασικότερα μέλη του Comic Cultura, ενός εξαιρετικού περιοδικού με comic θεματολογία, το οποίο διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Issuu. Συζητήσαμε με τον Ίωνα Αγγελή, εμπνευστή και αρχισυντάκτη του Comic Cultura, και συντάκτη του αγαπημένου μας site Smassing Culture, και τον Σπύρο Ανδριανό, μόνιμο συνεργάτη του Comic Cultura, και κάτοχο του blog για τα κόμικς, Comicmaniacs. Τ: Πώς ξεκίνησε το Comic Cultura και από ποιους; Ι: To Comic Cultura ξεκίνησε από εμένα, τον Ίωνα Αγγελή, και τον Σπύρο Ανδριανό. Αρχικά ως μία προσπάθεια για να υπάρξει έν…
Last reply by nikolas12, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.5k views
Συνέντευξη του εκδότη Λευτέρη Σταυριανού στο περιοδικό δρόμου Σχεδία για το τεύχος 64 (Νοέμβριος 2018)
Last reply by leonidio, -
- 0 replies
- 1.6k views
Οι αναγνώστες των κόμικ δεν είναι πια "nerds", υπογραμμίζει στο News 24/7 ο υπεύθυνος του τμήματος Κόμικς των Εκδόσεων "Οξύ", και μιλά για τις νέες μεταφρασμένες στα ελληνικά εκδόσεις της εταιρείας που στοχεύουν να συστήσουν εκ νέου τους πιο διάσημους ήρωες-σύμβολα της ποπ κουλτούρας στην αγορά της χώρας. Τα κόμικς, η ένατη και πιο "ανήσυχη" των καλών τεχνών, έχει προσφέρει στη σύγχρονη μαζική κουλτούρα κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες και μορφές. Πρόκειται για μια "ποπ" εικαστική μορφή, γέννημα-θρέμμα του 20ου αιώνα, που ήρθε να ανατρέψει το κλασικό παραμύθι μέσα από πολύμορφα καρέ, ευφάνταστα "συννεφάκια" και πανίσχυρους α…
Last reply by ramirez, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.4k views
http://news247.gr/eidiseis/synentefxeis/oi-ellhnes-shmera-protimoun-ta-dark-komik.5041052.html Πολλές και καλές πληροφορίες για το μέλλον της εκδοτικής και για τον κόσμο που την αποτελεί.
Last reply by ProfPhillipMortimer, -
Στη Μαμουθκόμιξ, στο Αθηναϊκό Σπίτι του Αστερίξ και του Λούκυ Λουκ Επισκεφθήκαμε τα γραφεία των ανυπόκτακτων εκδοτών που ενηλικίωσαν τους Έλληνες στα κόμιξ, συστήνοντάς σε διαδοχικές γενιές τους πιο αγαπημένους και διαχρονικούς ήρωες. Του Παναγιώτη Μένεγου. Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS Στην αρχή ήταν τα συνηθισμένα παιδικά βιβλία με εικόνες, η προνηπιακή μας επάφη με έναν κόσμο που μπορούσε να έχει περισσότερα και πιο ευφάνταστα χρώματα. Μετά τη συνειδητοποίηση της υπερδύναμης της ανάγνωσης παρέα με κάτι εικονογραφημένες αρχαίες ελληνικές μυθολογίες ερχόταν σιγά σιγά το μαγικό σύμπαν του Γουόλτ Ντίσνεϊ – Μίκυ,…
Last reply by GreekComicFan, -
Εκατό χρόνια από τη γέννηση του εμπνευστή του «Μικρού Ήρωα» Στέλιου Ανεμοδουρά (22 Μαΐου 1917) το Documento αναζήτησε τον εγγονό του, επικεφαλής στις εκδόσεις Μικρός Ήρως, Λεωκράτη Ανεμοδουρά για να συζητήσουμε για τον μεγάλο παππού του, αλλά και για το παρόν (με αφορμή την καινούργια έκδοση του «Μικρού Ήρωα») και το μέλλον του θρυλικού παιδιού Γιώργου Θαλάσση. Θα μας διηγηθείτε τη μυθιστορία της ζωής του Στέλιου Ανεμοδουρά; Ο Στέλιος Ανεμοδουράς κατάλαβε από πολύ νωρίς στη ζωή του την κλίση του στο γράψιμο και τι ήθελε να κάνει. Στα 17 του χρόνια εξέδιδε το περιοδικό «Αργώ», ενώ ανήκε στη λογοτεχνική ομάδα της Έλλης Αλεξίου και του Βασίλη Δασκαλάκη. Μι…
Last reply by Βασιλεύς των κόμικς, -
Όσοι τον ξέρετε μόνο ως μουσικό, ετοιμαστείτε να διαβάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό: o Γιώργος Καρανικόλας, ιδρυτικό μέλος των Last Drive και ιδιοκτήτης του Tilt Comics (Ασκληπιού 37) γράφει αποκλειστικά για το Rocking.gr για τα αγαπημένα του κόμικς, τo παράλληλo με τους Drive πάθος του. «Μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω τα πιο σημαντικά graphic novels, comic series και single issues απ' όλο αυτόν τον όγκο που κυκλοφόρησε μέσα σε έναν αιώνα σχεδόν (γιατί σε πρωτόλεια μορφή από τότε ξεκίνησαν τα comics). Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω για μερικά από τα πιο σημαντικά για μένα σε κάποιες περιόδους της ζωής μου, χωρίς να κάνω κάποιο αρχειακό κατάλογο, καθαρ…
Last reply by ramirez, -
Η Νίκη Τζούδα, η θρυλική συνεκδόκτρια της Βαβέλ, αυτοβιογραφείται Μια από τις σπάνιες και σίγουρα πιο εξομολογητικές συνεντεύξεις της αθόρυβης κυρίας που δημιούργησε το πιο ανοιχτόμυαλο περιοδικό των ΄80s • Μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά θεωρώ το μισό εαυτό μου Ιταλό. Αισθάνομαι ότι τα χρόνια που έφυγα για σπουδές στην Ιταλία –σπούδασα Αρχιτεκτονική– πήρα ανάσα και βρέθηκα σε ένα περιβάλλον άκρως δημιουργικό. Είδα και έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα εδώ πέρα ως παιδί. Εκεί κόλλησα και τη μανία με τα κόμικς. • Αυτή η μανία μεταφράστηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός περιοδικού εικόνας, όχι τόσο κόμικς. Και η Βαβέλ δεν είναι καθαρά ένα περιοδικό κόμικς, δεν μας ε…
Last reply by ΤασίαΚούτ, -
Και όμως, εκδίδονται ακόμα ελληνικά κόμικς! Το απόσπασμα του Τόμεκ από το Κουλούρι με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Σταυριανό θα μπορούσε να τιτλοφορείται: «Ο φόβος του εκδότη πριν από ένα φεστιβάλ κόμικς» Συντάκτης: Γιάννης Κουκουλάς Παρά την πολυετή οικονομική κρίση που έχει σημαδέψει κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, υπάρχουν δημιουργοί κόμικς που παραμένουν ενεργοί, παραγωγικοί και δραστήριοι. Και υπάρχουν εκδότες, πρόθυμοι να κυκλοφορήσουν τις δουλειές τους. Ενας από τους λίγους Ελληνες εκδότες που δεν το βάζει κάτω και επιμένει στα ελληνικά κόμικς είναι ο Λευτέρης Σταυριανός της Jemma Press. Σε λίγες ημέρες αρχίζει το φεστιβάλ του Comicdo…
Last reply by ikarukani, -
Ο ιδρυτής της Webcomics μας εξηγεί γιατί τα κόμικς βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα Και γιατί το κοινό τους αυξάνεται παρόλο που δεν πουλάνε όσο παλιά. Ο Νίκος Καμπουρόπουλος ασχολείται με τα κόμικς από μικρός. Ξεκίνησε με τα εικονογραφημένα εβδομαδιαία περιοδικά, όπως και όλα τα παιδιά που μεγάλωναν μέχρι και τη δεκαετία του ’90. «Η μνήμη μου έχει αρχίσει να περιορίζεται, αφού ο σκληρός δίσκος του εγκεφάλου μου έχει γεμίσει με πάρα πολλές πληροφορίες, αλλά οι πρώτες μου αναμνήσεις με κόμικς στα χέρια μου είναι τα Σπάιντερ-Μαν, Αγόρι, Βαβούρα, Λούκυ Λουκ, Τιραμόλα και λίγο από τους –τότε- τίτλους Disney, δηλαδή Μίκυ Μάους κλπ.» λέει. Με…
Last reply by Strativarious, -
Πριν λίγους μήνες εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο ΚΨΜ μια… άλλη Πάπισσα Ιωάννα. Ο Λευτέρης Παπαθανάσης υπογράφει ένα «Μεσαιωνικό εικονογραφημένο», βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροΐδη. Ο μεσαιωνικός θρύλος γίνεται ένα απολαυστικό κόμικ μέσω του μυθιστορήματος, το οποίο ο Λευτέρης Παπαθανάσης χρησιμοποιεί ως κορμό του έργου του. Ωστόσο το σήμερα εισβάλλει στην αφήγηση της ιστορίας του Εμμανουήλ Ροΐδη με αναχρονισμούς και παραλληλισμούς. Ανυπομονώντας για την παρουσίαση της Πάπισσας Ιωάννας και στην Αθήνα αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον δημιουργό. Για την αγάπη του για το σκίτσο και για την Πάπισσα Ιωάννα, για το ζήτημα του φύλου, όπως το θέτει η ιστο…
Last reply by Θρηνωδός, -
- 19 replies
- 3k views
Λευτέρης Σταυριανός Στην Ελλάδα, Δεν Εχουμε Σεναριογράφους Ημερομηνία...........: 29 Σεπ 2006 Συνέντευξη στον..: Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη Επιμέλεια.............: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου Πηγή....................: ComicDom Online Με συνεπή εκδοτική παρουσία τα τελευταία χρόνια, οι εκδόσεις Jemma Press φαίνεται να τα έχουν καταφέρει, χάρη σε ένα συνδυασμό έξυπνων εκδοτικών επιλογών και προσεγμένων εκδόσεων. Ο εκδότης της Jemma Press, Λευτέρης Σταυριάνος, μιλάει για τη μέχρι τώρα πορεία της εταιρίας και για τα μελλοντικά σχέδιά του, μη παραλείποντας να πάρει θέση στα «αιώνια» προβλήματα της ελληνικής σκηνής των comics. ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ…
Last reply by x for xepeta, -
Η Μέκκα του ελληνικού κόμικ είναι και πάλι εδώ [ Χανδρινός Κώστας, popaganda.gr, 02/04/2014 ]
by DJO- 0 replies
- 669 views
Το βάζω εδώ, μιας και το ίδιο team είναι υπεύθυνο για την Comicdom Press: Η Μέκκα του ελληνικού κόμικ είναι και πάλι εδώ Μιλώντας με τους δημιουργούς του Comicdom Con Athens 2014, για νέες κυκλοφορίες, το επερχόμενο φεστιβάλ και τη βαθιά τους αγάπη στα κόμικ, που τους οδηγεί ακάθεκτους παρά τις δυσκολίες της κρίσης. Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος / FOSPHOTOS 02.04.2014 Κώστας Χανδρινός Η Ελλάδα έχει σημαντικό παρελθόν σε κλασικά φεστιβάλ που τιμούν με τον καλύτερο τρόπο το κόμικ γιατί υπάρχει μια αδιάκοπη λατρεία για το μέσον, που δε λέει να χαθεί ούτε τώρα που η κρίση έχει αφήσει στο παρελθόν εκθέσεις όπως εκείνη της Βαβέλ στην Τεχνόπολη και έχει δυσκ…
Last reply by DJO, -
- 1 reply
- 772 views
ωραιο αρθρο μιας και ηρθε το comicdom con 2014! Jemma Press και Giganto Αποκλειστικά ελληνικά κόμικς με υψηλά στάνταρντ στο Comicdom Con. Jemma Press O Λευτέρης Σταυριανός, ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου στον Πειραιά, αποφάσισε το 2003 να φτιάξει τον εκδοτικό οίκο Jemma Press επειδή, όπως αναφέρει, υπήρχαν πολλά καλά κόμικς και βιβλία που ήθελε να δει να κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Έντεκα χρόνια μετά, εκδίδει κυρίως δουλειές Ελλήνων δημιουργών. «Η κεντρική φιλοσοφία είναι η ίδια μ’ αυτήν που ακολουθώ και στο βιβλιοπωλείο. Σαν πωλητής: ποτέ δεν θα προτείνω σε κάποιον ένα βιβλίο ή κόμικς που δεν μου αρέσει. Έτσι και με τον εκδοτικό. Εκδίδω μό…
Last reply by DJO, -
- 1 follower
- 3 replies
- 963 views
Αλιεύθηκε από το τόπικ νέων για τη Νέα Ακτίνα: Ο Μίκυ Μάους δεν μένει πια εδώ Συνέντευξη με τον εκδότη Χρήστο Τερζόπουλο για μια διαδρομή 47 χρόνων Του ΟΡΕΣΤΗ ΣΧΙΝΑ Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Μας κρατούσε συντροφιά για 47 ολόκληρα χρόνια. Μεγάλωσε γενιές και γενιές, έγινε συνώνυμο των παιδικών εικονογραφημένων περιοδικών, όπως ήταν κάποτε οι «ελβιέλες» για τα αθλητικά παπούτσια. Και όταν το κοντέρ έγραψε 4.461 τεύχη, σταμάτησε... Ενα δελτίο Τύπου από την εταιρεία Τερζόπουλος επισφράγισε αυτό που ήταν ήδη γνωστό μέρες πριν... «Αυτή την Παρασκευή κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους. Παρ' όλο που ήταν…
Last reply by ifaisteio, -
- 1 follower
- 45 replies
- 4.7k views
Συνέντευξη με τον κ. Ορέστη Καρέλη aka DJO (εκδόσεις «Γεια Σου», FMIL κτλ) Όσα θέλατε να μάθετε και ντρεπόσασταν να ρωτήσετε, βασικά ούτε τωρα θα τα μάθετε γιατι δεν μου τα απάντησε οπότε θα μάθετε ότι μου απάντησε. - Γεια σας κυριε Ο. τι κάνετε; - Καλά μωρέ. Εσείς κύριε D? - Καλά κι εγώ. Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτό τον καιρό; - Σε φάση επανεκκίνησης γιατί έβαλα Win7 Ultimate κι ακόμα εγκαθιστώ προγράμματα! Οκ και γενικά. Αυτό το μήνα κλείνει ο πρώιμος κύκλος εργασιών της Γεια Σου για να πάμε από του χρόνου ως κοινότητα σε πιο κυριλέ εκδόσεις. Τύπου. -Μάλιστα. Εκδόσεις "Γεια Σου", FMIL κτλ. Πώς ξεκίνησαν και γιατί; - Γιατί όχι; …
Last reply by dimious200, -
Εκδόσεις Απόπειρα τριάντα χρόνια εκδοτικής παρουσίας Έντυπη Έκδοση Βιβλιοθήκη, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σαράντη Κορωνάκου στον Σπύρο Αραβανή Συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εκδοτικής παρουσίας και αριθμούν δεκάδες τίτλους βιβλίων, τα οποία μας γνώρισαν κόσμους μαγικούς και ρεαλιστικούς, ανατρεπτικούς και παραμυθένιους, μουσικούς και ποιητικούς. Ο Σαράντης Κορωνάκος, ο οποίος, μαζί με τον Λεωνίδα Καραγκούνη, είναι υπεύθυνος των εκδόσεων, μας μίλησε για όλες αυτές τις «απόπειρές» τους. ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ: Το κοινό που διαβάζει σήμερα τις «Σημειώσεις ενός πορνόγερου» του Τσαρλς Μπουκόβσκι, ο πρώτος τίτλος που εκδώσατε, πόσο σχετίζεται με το κ…
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 438 views
Συνέντευξη με τον δημιουργό Δημοσθένη Δασκαλέα ΜΕΤΑ ΑΠΟ MAIL ΤΟΥ Κου ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GREEKCOMICS Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ (ΚΑΚΩΣ) ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΠΗΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΡΧΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Valtasar Αφιέρωμα στην Deimos Comics
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 477 views
Λήδα & Γιάννης Η Λήδα και ο Γιάννης είναι δύο παιδιά που ανήκουν στην ομάδα ComicDom Press. Με η σκέψη πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μάθει κανείς για κάτι είναι να το γνωρίσει σε βάθος, τους ζήτησα να μου μιλήσουν. Τους ευχαριστώ θερμά. -Λοιπόν, είμαστε με τη Λήδα Τσενέ και τον Γιάννη Κουρουμπακάλη από την Comicdom Press και βρίσκομαι στο φεστιβάλ Comicdom Con το οποίο η Comicdom Press διοργάνωσε φέρνοντας μεγάλα ονόματα φέτος. Λοιπόν, παιδιά πείτε μου για το ίδιο το Comicdom. Τι είναι για σας, πως δημιουργήθηκε… Λ: Η ιστορία του Comicdom σαν ομάδα ξεκινάει από το 1996 περίπου όταν ο Ηλίας Κατιρτζιγιαννόγλου και ο Δημήτρης Τσαγκαρίδης αποφάσισαν…
Last reply by DJO, -
- 1 follower
- 0 replies
- 582 views
HELM – Γιώργος Γιανναδάκης Ο Γιώργος Γιανναδάκης και το περίπτερο της Helm Πήρα τη συνέντευξη αυτή από τον Γιώργο Γιανναδάκη, υπεύθυνο εκδόσεων της Helm Online. Καθαρά προσωπική επιλογή, καθώς εκτιμώ ιδιαίτερα την εταιρεία και την προσπάθειά της στο χώρο. Ταυτόχρονα εκτιμώ και τον Γιώργο, ο οποίος με θυμόταν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Με τις καλύτερες ευχές μου. -Πες μου για τη Helm Online. Είναι μια εκδοτική εταιρεία την οποία εγώ γνώρισα πέρυσι στο Comicdom Festival εδώ στην Αθήνα. Που ήταν και η πρώτη της στην ουσία επίσημη εμφάνιση -Ωραία, είναι εκδοτική εταιρεία, δεν έχει δηλαδή δικό της κατάστημα. Όχι, δεν ασχολούμαστε με λιανική, πελάτες μ…
Last reply by DJO, -
- 20 replies
- 1.8k views
Η παρακάτω, είναι ένα μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Δραγούνης, στα γραφεία των εκδόσεων του, σε εμένα και τον Valtasar. Απλά απολαύστε την!! «Πώς ξεκίνησε ο εκδοτικός οίκος Πηδάλιο Πρές;» Γ. Δ. …..»Ξεκινήσαμε με το Καρδιοχτύπι, που λογοκρίθηκε από την Χούντα. Στην αρχή παίρνανε το μολύβι και κάλυπταν ότι θεωρούσαν γυμνό και προκλητικό, κι έπειτα αφαιρούσαν την λέξη αγάπη. Θεωρούνταν άσεμνη, καθώς τότε απαγορεύονταν οι προγαμιαίες σχέσεις. Είχαμε αγωγές από θρησκευτικές οργανώσεις και δικαστήρια, μέχρι και κατασχέσεις στα περίπτερα. Βλέπετε τότε ήταν Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών….. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε την έκδοση του περιοδικο…
Last reply by engineer, -
- 14 replies
- 2.4k views
Για όσους δεν ξέρουν:Ο Ντέιβιντ Τερζόπουλος είναι ο νέος εκδότης της Νέας Ακτίνας από το 2012.Ειναι γιός του Χρήστου Τερζόπουλου(πρώην εκδότη της Ν.Ακτίνας) και απάντησε με μεγάλη ευχαρίστηση στην παρακάτω συνέντευξη που έγινε πρίν λίγες ημέρες. *Η εξής συνέντευξη έγινε από εμένα με σκοπό να μάθουμε κάποια πράγματα για την επαγγελματική αλλά και προσωπική ζωή του νέου εκδότη της Ν.Ακτίνας. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αγαπητέ κύριε Τερζόπουλε,θα θέλαμε να συγχαρούμε τον κ.Χρήστο Τερζόπουλο για την 45χρονη σταδιοδρομία του στα κόμικς του Ντίσνει,γι…
Last reply by Duck, -
- 3 followers
- 42 replies
- 5.9k views
Κι ομως υπαρχει συνεχεια ! Και θεωρω οτι παιρνουμε ακομα περισσοτερες απαντησεις σε διαχρονικες αποριες. --------------------------------- 9-5-2011 Κε Τερζοπουλε, Εχετε τις ευχαριστιες αμετρητων αναγνωστων για την συνεντευξη (4/2011) που μου παραχωρησατε. Μερικες ακομα ερωτησεις: ==Οι Εκδοσεις Τερζοπουλου ειναι παρουσες εδω και πολλες δεκαετιες. Ποια ειναι η πορεια κατασκευης ενος περιοδικου (π.χ. του Κομιξ) απο τις εκδοσεις Νεα Ακτινα (απο την ευρεση υλικου ως το περιπτερο) ? Ποια ειναι η συμμετοχη του «πληρωματος του Κομιξ» ? Ποιες οι διαφορες κατασκευης του Κομιξ με αλλες συλλογες π.χ. το Μικυ Μαους ή τα Μεγαλα Μικυ. Σαράντα πέντε χρόνια για…
Last reply by AARDVARK, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1k views
Παρουσίαση/ συνέντευξη: mov. & Νίκη Τζούδα Το Δεκέμβρη του 2009, ένα νέο περιοδικό ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε το κλείσιμο της Βαβέλ. Ανανεωμένο, με καινούριες ιδέες, παλιά ονόματα αλλά και κάποιους νέους συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο "δικός μας" Θάνος Σιόντορος. Το όνομα αυτού: mov. Όπως ακριβώς το γράφω. Με την τελεία. Κι επειδή δε βγαίνει κάθε μέρα ένα περιοδικό για το οποίο να μετράμε τις μέρες μέχρι να βγει το επόμενο τεύχος, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με την υπεύθυνη έκδοσης Νίκη Τζούδα, ένα όνομα που σημαίνει όσα λίγα στο χώρο του κόμικς στην Ελλάδα. Μoβ ή μουβ; Πώς βγήκε το όνομα και τι σημαίνει; Μοβ. Είναι σύντμηση και προέρχεται από …
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 612 views
Γ.Δ.: Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον Κε Δαρδανέ, διαβάσαμε ότι φέτος βραβευτήκατε σε ειδική τελετή που έγινε στο Μουσείο της Ακροπόλεως, για την επί 37 χρόνια προσφορά σας ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου και τη σημαντική σας δραστηριότητα στο χώρο του βιβλίου. Ανακηρυχτήκατε δε και Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΒ! Αυτή για μένα ήταν η αναγνώριση μιας πορείας στηριγμένης σε αξίες, αρχές και στενές συνεργασίες με τους ανθρώπους του βιβλίου. Κι αν σκεφτεί κανείς πώς ο χώρος αυτός είναι πολύ δύσκολος ─έχει ιδιαιτερότητες, σκληρό ανταγωνισμό και έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις─, τότε νιώθω ιδιαίτερα τυχερός που κατά τη διάρκεια των 37 αυτών χρόνω…
Last reply by DJO, -
- 3 replies
- 1k views
Πως τα γκάτζεντ και τα κινητά «πυροβόλησαν» τον Λούκυ-Λουκ ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου Ήρωες φαντασίας με υγιής αντιλήψεις, χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις που εκπέμπουν μια διαχρονική μαγεία και ταυτόχρονα νοσταλγία αν έχεις καιρό να τους «ανταμώσεις». Πόσοι από εμάς όταν ήμασταν παιδιά τα καλοκαίρια δεν περάσαμε συντροφιά με τον άνθρωπο που πυροβολεί πιο γρήγορα από τη σκιά του και η μόνιμη δουλειά του ήταν να βάζει τους Ντάλτον στην «στενή», με τη βοήθεια της Ντόλυς αλλά και του Ραταπλάν. Πόσοι από εμάς την ώρα των λατινικών είχαμε ανοιχτό το βιβλίο πάνω και στο θρανίο από κάτω ξεφυλλίζατε τα κατορθώματα του Αστερίξ και του …
Last reply by Tightwad, -
- 0 replies
- 625 views
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΥΛΑΚΗ 14.3.2007 Futura Now! O υπεύθυνος του πρωτοποριακού περιοδικού Futura (και των ομώνυμων εκδόσεων) Μιχάλης Παπαρούνης αφηγείται την προσωπική του διαδρομή σ’ αυτή την πόλη. Από το 1998 περίπου άρχισα να δουλεύω με καλλιτέχνες και να βγάζω βιβλία σύγχρονης τέχνης, και παράλληλα να εκδίδω τα βιβλία που με ενδιέφεραν πάντα. Βιβλία που έχουν να κάνουν με την πολιτική, την πόλη, τη φιλοσοφία. Γεννήθηκα στην Άρτα το 1964 αλλά, όταν ήμουν τεσσάρων πέντε χρονών, η οικογένειά μου μετακόμισε στην Αθήνα. Οι γονείς μου ήταν εργάτες που κυνηγούσαν το όνειρο της πρωτεύουσας και, καθώς βελτιώνονταν τα οικονομικά τους, με…
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 749 views
Ένατη Διάσταση Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Ένατης Διάστασης καθώς και στην προσωπική σας διαδρομή. Πάνος Κρητικός: Η Ένατη Διάσταση ξεκίνησε ως μια ομάδα νέων δημιουργών κόμικς στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1999. Ο αρχικός πυρήνας της ομάδας υπήρχε ήδη από το 1997 με το όνομα Εικονοστρόβιλος και συντονιστή των δραστηριοτήτων του το σκιτσογράφο Γιώργο Κωνσταντίνου. Όταν ο Γιώργος μετακόμισε μόνιμα στην Ισπανία μπήκαμε για λίγο στον «πάγο» εωσότου αποφασίσαμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Αλλάξαμε όνομα και ξεκινήσαμε την έκδοση ενός fanzine ή underground comics, πες το όπως θέλεις, με τον τίτλο Ανόργανη Ύλη. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρ…
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 744 views
Από Το Φωτοτυπικό Στην Πρέσσα, Μέρος 3ο: Εκδοτικών συνέχεια Κώστας Λαμπρόπουλος, 6/10/2010 Στο προηγούμενο μέρος αυτού του αφιερώματος, ξεκίνησα με μια ομολογουμένως μεγάλη εισαγωγή για την οικονομική κρίση. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί το πανελλήνιο, εμάς εδώ πρέπει να μας απασχολεί δυο φορές περισσότερο, καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στο αντικείμενό μας, από όποια πλευρά το κοιτάξει κανείς. Το ότι οι αναγνώστες έχουν αρχίσει να κάνουν σοβαρές περικοπές στις αγορές τους, είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος. Οι εκδότες, αλλά και γενικότερα όσοι εμπλέκονται στον χώρο αυτό, έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερες δυσκολίες σε μι…
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 768 views
Εκδόσεις Zoobus: εργοτάξιο εξαιρετικών κόμικς Η γνωστή φράση-μότο της Οδού Πανός παραλλαγμένη κατά μία λέξη ταιριάζει γάντι στις εκδόσεις Zoobus, που εμφανίστηκαν μόλις το 2007. Παρουσιάζουμε τις τρεις πρώτες απρόσμενες εκδόσεις τους και συνομιλούμε με τον εκδότη. Αρτ Σπίγκελμαν - MAUS: H ιστορία κάποιου που επέζησε. Ι. Ο πατέρας μου αιμορραγεί ιστορία ΙΙ. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματά μου Φάκελος φιλοξενούμενου: Αρτ Σπίγκελμαν, Στοκχόλμη, 1948, Κορυφαία προσωπικότητα των εναλλακτικών κόµικς, συνδημιουργός του Arcade (1975), ιδρυτής του πρωτοποριακά πειραματικού Raw (1980) και αργότερα του Little Lit. Επί χρόνια συνεργάτης του New Yorker και σχε…
Last reply by DJO, -
- 2 followers
- 37 replies
- 5k views
Οπως είχα προαναγγείλει , ήταν σκοπός μου να πάρω μία συνέντευξη από τον εκδότη του ΚΟΜΙΞ, του Μίκυ Μάους, του Ντοναλντ, του Αλμανάκο, και γενικά οτι έχει βγει από Ντίσνευ περιοδικό στην Ελλάδα από το 1966 (44χρόνια !) Η Συνέντευξη έγινε μέσω email, oντας πολύ εξυπηρετικός, ο κύριος Τερζόπουλος μου έδωσε απάντηση στο Αίτημα για την Συνέντευξη μέσα σε 10λεπτά, και σε λιγότερο από 40ώρες είχα απάντησεις στα ερωτήματα μου. Είχα επικοινωνήσει μαζί του και προηγουμένως με e-mail, αλλά μόνο για ζητήματα σε σχέση με τις ιστορίες του Κόμιξ. Οποιος θέλει έχω και τα πρωτότυπα email (όχι πως έχει αλλάξει τίποτα, μονο μερικά συντακτικά και γραμματικά λάθη) Ας αρχίσουμε…
Last reply by BarkScarpa, -
- 3 followers
- 48 replies
- 6.3k views
Ναι ειναι πραγματικοτητα. Ο δικος μας εκδοτης τευχων Ντισνευ μας τιμησε με μια νεα συνεντευξη. ******************************************************************************************* Κε Χρ. Τερζοπουλε, οι εκδοσεις σας ειναι απο τις λιγες αφορμες ψυχαγωγιας που μας απομενουν σε μια κοινωνια που ταλανιζεται συνεχως. Σας ευχαριστουμε και παρακαλουμε να απαντησετε στις πιο κατω ερωτησεις. ==Εχουμε διαβασει για την περιοδο δημιουργιας του Μικυ Μαους και του Κομιξ. Καπως ετσι ηταν και για τις υπολοιπες συλλογες που δημιουργησατε ? Μετανιωσατε ποτε για την εκδοση καποιας συλλογης ή τευχων ? Η τριαδική μονοκρατορία του Μίκυ Μάους, Μεγάλο Μίκυ και Κλασικά κράτησ…
Last reply by BarkScarpa, -
- 2 replies
- 796 views
Σήμερα διάβασα τό άρθρο "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΡΑΒΙΑ – ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΣΚΙΝΑ" στον Ιστότοπο http://comicstrades.wordpress.com/ Υπάρχουν στιγμές που ένα λάθος, μπορεί να σε φέρει μπροστά από κάτι υπέροχο, απρόσμενα νοσταλγικό και αγνό, όπως τα παιδικά σου χρόνια. Δεν συμβαίνει συχνά, για να μπορούμε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Άλλωστε, οι στιγμές δεν συγκρίνονται, ούτε χωρούν σε ζυγαριές. Σε μια ανάρτηση της σελίδας παλαιότερη, όταν είχα αναφερθεί σε ένα από τα εικονογραφημένα που με γοήτεψαν κάποτε(κι εξακολουθεί να ασκεί πάνω μου αυτή την μαγεία!), συγκεκριμένα στις «Κούρσες», είχα αναφέρει λανθασμένα σαν εκδότη τον κ. Αντώνη Σταυρόπουλο. Το …
Last reply by gkosk, -
Συνέντευξη του Άρη Τερζόπουλου στις 19.6.2008 στην εφημερίδα LIFO.Ο Άρης Τερζόπουλος,μικρότερος αδερφός του γνωστού σε όλους μας εκδότη Χρήστου Τερζόπουλου, διετέλεσε και διευθυντής του περιοδικού Μίκυ Μάους. Άρης Τερζόπουλος Θρύλος των εκδόσεων. Γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη, ζει στην Κάτω Κηφισιά. Δεν θέλει να ξαναβγάλει χάρτινο περιοδικό. Με κανέναν τρόπο. Eίχα μια καλή τύχη με τα περιοδικά: Έκανα ό,τι μου ερχότανε. Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω ένα περιοδικό με business νοοτροπία, να κάνω business plan ή να σκεφτώ την αγορά. Μ' άρεσε μια ιδέα, το αποφάσιζα, το έκανα. Άλλα πετύχαιναν εμπορικά, άλλα όχι. Γεννήθηκα το '45 στη Βουλιαγμένη.…
Last reply by cypavlos, -
- 0 replies
- 628 views
Συνέντευξη Γιώργου Μπαζίνα «Έχουµε µεγάλη ανάγκη από προβοκάτορες» Το θρυλικό «Παρά Πέντε» επιστρέφει, µε τις σελίδες του γεµάτες χιούµορ και φρέσκο υλικό αιχµής. Στον Γιάννη Κουκουλά. Παρά Πέντε», περιοδικό µε κόµικς. Και χιούµορ. Για ενήλικους αναγνώστες. Το Βιβλιοπωλείο τού Παρά Πέντε, στέκι στην Ιπποκράτους. «Επόµενη Μέρα». «Μικρό Παρά Πέντε». «Απαγορευµένος Πλανήτης». «Πρώτες Βοήθειες για Πεσµένο Ηθικό». Εκδόσεις Επιστηµονικής Φαντασίας. Κι άλλες εκδόσεις. Ερωτικά Κόµικς. Ο άνθρωπος πίσω απ’ όλα αυτά αποσύρθηκε για λίγο. Προετοίµαζε το επόµενο βήµα του. Ήρθε η ώρα να το κάνει. Το Νέο Παρά Πέντε είναι πάλι στα περίπτερα. Με νέους και παλιούς συ…
Last reply by DJO, -
- 1 follower
- 23 replies
- 2.8k views
Όπως σας είχα προαναγγείλει, αυτή είναι η δεύτερη συνέντευξη εκδότη και αφορά στον κ. Γιώργο Ανεμοδουρά, γιό του αείμνειστου Στέλιου Ανεμοδουρά, που μας χάρισε πολλούς και υπέροχους τίτλους, όπως ο Μικρός Ήρωας, ο Μπλέκ, ο Όμπραξ, ο Ζαγκόρ, ο Τζώννυ Λόγκαν, ο Κοκομπίλ, ο Μίστερ Νο και τόσοι άλλοι. Όπως και στη περίπτωση του κ. Δραγούνη έτσι και σε αυτήν, η παρουσία του Valt βοήθησε τα μέγιστα! ΔΕΥΤΕΡΑ 21/01/2008 gkoskΚύριε Ανεμοδουρά, ποιός ήταν ο πιο επιτυχημένος τίτλος του οίκου σας; Γ.Α."Σε αναγνωσιμότητα ή σε πωλήσεις;" gkoskΣε πωλήσεις. Γ.Α."Ο Μικρός Ήρωας ήταν πρώτος σε αναγνωσιμότητα και ο Μπλέκ σε πωλήσεις. Ο Μπλέκ έκανε 15 φορές περισσότερες πωλήσεις! …
Last reply by Comics Fan, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Συνέντευξη του Λευτέρη Σταυριανού (ιδιοκτήτη των Jemma stores και της Jemma Press) στον Soloup, από το τελευταίο τεύχος της Γαλέρας. Προσέξτε τι αναφέρει σχετικά με Κοκομπίλ. Να πρόκειται για την Ελληνική έκδοση αυτού του βιβλίου;
Last reply by x for xepeta, -
- 0 replies
- 789 views
Last reply by ramirez, -
- 1 reply
- 626 views
Last reply by DJO, -
Last reply by ramirez,
-
- 1 follower
- 9 replies
- 1.6k views
«Μην υποτιμάτε τα νεανικά περιοδικά ως διαφημιστικά μέσα» Συνέντευξη του Marketing Week στην Λουκία Ταλιαδώρου της "Compupress Α.Ε.". Εισαγωγή: Επαμεινώνδας Τσάκαλος. Με τον Batman, το Spider-man και τους υπόλοιπους υπερήρωες της Compupress στο πλευρό τους, μήπως θα έπρεπε οι διαφημιζόμενοι να νιώθουν πιο ασφαλείς; Η Λουκία Ταλιαδώρου, Διευθύντρια Marketing της Compupress, μας «ξεναγεί» στον υπέροχο κόσμο των παιδικών και εφηβικών περιοδικών, ενώ δεν διστάσει να επισημάνει την προκατάληψη που υπάρχει στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των νεανικών περιοδικών ως μέσων προβολής. Marketing Week: Στην αγορά του παιδικού …
Last reply by x for xepeta,