Μετάβαση στο περιεχόμενο

ikarukani

Members
 • Περιεχόμενο

  422
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Κερδισμένες ημέρες

  2

ikarukani τελευταία νίκη Μάιος 6

ikarukani είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Συνολική φήμη στο GC

3.587 Excellent

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος ikarukani

 • Τάξη
  Τακτικός αναγνώστης
 • Γενέθλια 30/04/1964

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Χώρα
  Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

2.170 προβολές προφίλ
 1. Διαγωνισμός CONAN Anubis BOX

  Ζαχάρωνες τη χαρτοπετσέτα και όχι το σχέδιο του Simpson, ζαχαρώνεις το χαρτόκουτο όχι το περιεχόμενο, μήπως πρέπει να τό κοιτάξεις? Εν πάση περιπτώσει αν δουλέψουν τα δύο ποστ και κερδίσεις, τον Μάιο μπορώ να σε απαλλάξω από το πριεχόμενο και να σου φέρω και μια χαρτοπετσέτα - όχι τη χαρτοπέτσα. Μόλις διαπίστωσα οτι έχω και εγώ δύο πόστ.
 2. Διαγωνισμός CONAN Anubis BOX

  Δώσε και μένα μπάρμπα..... Εεε...Χμμμ συγνώμη, πρόεδρε ήθελα να πω......
 3. THOUGHT BUBBLE 2018

  Το "Thought Bubble" του 2017 ήταν ότι φανταστικότερο έχω βιώσει από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρότερα με τα comics. Δεδομένης της απειρίας μου ίσως να γίνομαι υπερβολικός, μετά την ανάρτηση της εμπειρίας μου,όμως, αρκετοί φίλοι έδειξαν ενδιαφέρον, πράγμα που επιβεβαιώνει την αξία του συγκεκριμένου Con. Το "Thought Bubble" ετοιμάζεται ήδη για τη νέα χρονιά. Όσοι πιστοί παρακολουθείστε εδώ και προετοιμαστείτε εγκαίρως. Ελπίζω να τα καταφέρω και φέτος και να βρεθούμε περισσότεροι γνωστοί στο Leeds.
 4. 3rd AthensCon [ 2 - 3/12/2017 @ Tae Kwon Do ]

  Το πρόβλημά μου είναι, ακριβώς, να ρωτήσω. Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση ούτε τον καλλιτέχνη, ούτε να έρθω και εγώ. Μου άρεσε ιδιαίτερα στο φετινό Con, το οτι υπήρχαν τιμές από τους σχεδιαστές (αυτό άλλωστε με έκανε να πιστέψω οτι ο Howe δεν θα σχεδίαζε). Νομίζω οτι θα πρέπει να παγιοποιηθεί η ανάρτηση 'τιμολογίου' για πολλούς λόγους.
 5. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ [ ή φόρος τιμής? ]

  Μια σειρά από "εσωτερικές" επαναλήψεις απο film σε film της Disney: https://www.providr.com/disney-cheated-used-same-illustrations/?utm_source=TrendCrown&utm_medium=facebook&utm_campaign=providr
 6. Signings, Sketches & Art !!!!

  Μη μου δείχνεις πρόγραμμα με υπογραφές........ ΜΗ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ..........
 7. 3rd AthensCon [ 2 - 3/12/2017 @ Tae Kwon Do ]

  @germanicus Αυτό το επεισόδιο είναι από την ήττα της ομάδας της ΛΕΦΙΚ στο διαγωνισμό του THECOMICCON της Θεσσαλονίκης. Η τωρινή περίπτωση είναι καθαρά μάτι. Πρέπει να ζητήσω χάντρα από τον dimious
 8. 3rd AthensCon [ 2 - 3/12/2017 @ Tae Kwon Do ]

  Δεν κατάλαβες καλά... 4-2 ήταν μέχρι εκεί που τα μέτραγα..
 9. Απορία περί prints

  Σε γενικές γραμμές ναι. Δεν ξέρω αν το πρωτότυπο είναι αποκλειστικά χειροποίητη δουλειά ή πλέον γίνεται και με υποβοήθηση computer και αν οι πλάκες-πλαίσια που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση έχουν περιορισμό στον αριθμό αντιτύπων που μπορούν να παράξουν. Κλασσικές λιθογραφίες είναι οι περισσότερες εικονογραφήσεις των παλιών βιβλίων. Νομίζω σ΄αυτές χαράσονταν το αρχικό σχέδιο σε πλάκα από κατάλληλη πέτρα. Στο Con κάποιος από στο Artist Alley είχε τις πλάκες που είχε χαράξει μαζί με τις εκτυπώσεις του - όχι ακριβώς λιθογραφία ή μεταξοτυπία αλλά στην φιλοσοφία του οτι το τυπωμένo αποτέλεσμα είναι προιόν δυσκολότερης και πιο επίπονης εργασίας από το computerized.
 10. 3rd AthensCon [ 2 - 3/12/2017 @ Tae Kwon Do ]

  Ζωγράφιζε ο Howe και δεν το πήρα χαμπάρι???
 11. 3rd AthensCon [ 2 - 3/12/2017 @ Tae Kwon Do ]

  Vampirella... Εχω αρχίσει ένα sketchbook αποκλειστικά για Vampirella
 12. Απορία περί prints

  Ουσιαστκά, και τα δύο είναι διαφορετικές εκτυπωτικές μέθοδοι. Εκτιμώ οτι η παλαιότητά τους, και η ενδεχόμενη δυσκολία της προετοιμασίας της εκτύπωσης τις κανει πιο artistic, έναντι της δουλειάς με υπολογιστή που φαντάζει πιο απρόσωπη. Οποσδήποτε η μεταξοτυπία (serigraph - segraphie) δεν παύει να είναι και ένας 'βιομηχανικός' τρόπος εκτύπωσης, άρα και ευτελής σε κάποιες περιπτώσεις. Από τη δική μου εμπειρία πέρα από την ιδέα του artistic, λιθογραφίες και μεταξοτυπίες (serigraphs) που απευθύνονται σε συλλέκτες είναι κατά κανόνα αριθμημένες και υπογεγραμμένες από τον καλλιτέχνη ξεχωριστά (εννοώ μετά την εκτύπωσή τους). Η αρίθμηση δηλώνει και τον αριθμό των αντιτύπων. 3/50, παράδειγμα σημαίνει το 3ο από 50 αντίτυπα. 3/ν σημαίνει τρίτο από μη περιορισμένη σειρά. Αυτονόητο οτι όσο πιο λίγα αντίτυπα τόσο 'συλλεκτικότερο' το έργο. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.
 13. ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ [ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΟΥΛΑΚΟΣ]

  Ως παλιός συλλέκτης μολυβένιων στρατιωτών αισθάνομαι την υποχρέωση, να παρουσιάσω εγώ την τελευταία δουλειά- αυτοέκδοση του Πάνου Καμουλάκου, η οποία για μένα ήταν και από τους στόχους της επίσκεψης του φετεινού AthensCon. Γνωστό και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ο μολυβένιος στρατιώτης, αποδίδεται κομιξικά ως "ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ" - ναι, χωρίς άρθρο. Εικοσιδύο έχγρωμες σελίδες, με μεγάλα κατά το πλείστον καρρέ και έντονο χρωματισμό (νομίζω το scanner μου 'θάμπωσε' λίγο τους χρωματισμούς), σε ένα τεύχος διαστάσεων 29x19. Το έργο σκοπεύει στην διατήρηση της εικόνας του παιδικού βιβλίου παρά στην κόμικ-ιστορία, όπως κατάλαβα από τα λεγόμενα του Πάνου. Γι' αυτό άλλωστε τροποποιεί και το τέλος της ιστορίας. Δεν μεταφέρω την κουβεντα μας ούτε ως προς το γιατί το κάνει για να μην χαλάσω την έκπληξη. Ο Ήρωας είναι αυτό ακριβώς που θέλω να βλέπω σαν 'Μολυβένιο Στρατιώτη' - ήρωας που δεν παύει να είναι παχνίδι. Την Ηρωίδα ίσως θα ήθελα να την δω κάπως αλλοιώς. Λάτρης της συγκεκριμένης ιστορίας δεν μπορώ παρά να συστήσω το συγκεκριμένο πόνημα - ακόμη κι αν δεν σας αρέσει, είμαι σίγουρος οτι πολλοί άλλοι στο σπίτι σας θα το λατρέψουν.
 14. 3rd AthensCon [ 2 - 3/12/2017 @ Tae Kwon Do ]

  H φετεινή σοδειά μου:
 15. Ένας χρόνος ύπαρξης του νήματος. Μετά από ΤΡΙΑ events κάποιοι απ' όσους απάντησαν είχαν την ευκαιρία να δουν έστω έναν καλλιτέχνη του ενδιαφέροντός τους από κοντά. Αναφέρομαι στους GeoTrou και Darrell που θα ήθελαν να δουν (και ευελπιστώ,κατάφεραν) τον Rob Davis, καλεσμένο στο ComicDom 2017. Νομίζω η λίστα μας παραμένει διαχρονική οπότε οι διοργανωτές των νέων events ας ρίξουν μιά ματιά, για ιδέες.
×

Σημαντικές πληροφορίες

By using this site, you agree to our Οροι χρήσης.