ΛΟΙΠΑ
Χαρτάκια, αυτοκόλλητα, συλλογές και οτιδήποτε δεν κολλάει στις άλλες ενότητες και αφορά τα κόμικς
231 topics in this forum
-
- 3 followers
- 3 replies
- 213 views
Κατά καιρούς οι εκδόσεις "Μικρός Ήρως" με αγορές από το site τους ή από διάφορες εκθέσεις βιβλίων/κόμικς κτλ, προσφέρουν σαν δώρο αφίσες και άλλα promo έντυπα. Σε αυτό το θέμα μπορούμε να συγκεντρώσουμε αυτό το υλικό ΑΦΙΣΕΣ ΜΠΛΕΚ ΜΑΡΚ BATMAN/DYLAN DOG SUPERMAN ΖΑΓΚΟΡ MISTER NO BLACSAD ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ POPEYE ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ …
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 4 followers
- 87 replies
- 13k views
Για τους σελιδοδείκτες με τις φιγουρίτσες πηγαίνετε εδώ. Λοιπόν. Επειδή εξ'απ'ανέκαθεν βγαίναν και πάντα θα συνεχίσουν να βγαίνουν, έχοντας πρακτική αξία όχι μόνο για κόμικς αλλά και για βιβλία, ας φτιάξουμε εδώ μια σελιδοδεικτογωνίτσα. Κάνω την αρχή Από Logicomix: Από Jemma Press: Από Anubis: Από 9η Διάσταση: Aπό In-K Situ Comix: Από Comicdom Press: Διάφοροι: Kαι 2 bonus για τους βιβλιόφιλους:
Last reply by hudson, -
- 0 replies
- 91 views
Ο Δημήτρης Φλεβοτόμος, τη δεκαετία του '60, κυκλοφόρησε κάποια χαρτάκια με εικόνες, από ιστορίες του ιππότη Λάνσελοτ. Αυτό, μας λέει η κούτα, αφού μέσα, δεν είχε μόνο Λάνσελοτ, αλλά και άλλους ήρωες όπως Χάνσελ και Γκρέτελ κ.α. Αυτά τα χαρτάκια, λοιπόν, ήταν τυλιγμένα σε άλλο χαρτάκι, όπου δεν μπορούσες να δεις τι είχε μέσα (κάτι σαν τις "τύχες" που λέγαμε στα '80s)... Στην κούτα, υπήρχαν μέσα και κουκλάκια αλλά και αυγά πλαστικά και μπισκοτάκια, σαν δώρα, τα οποία λογικά θα κερδίζονταν με κάποιο τυχερό κουπόνι... Η συσκευασία των μπισκότων, πληροφορούσε τα παιδιά της εποχής, ότι με 2 Δρ…
Last reply by archon, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Από το site www.retromaniax.gr.
Last reply by CarpiMan, -
- 0 replies
- 189 views
Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ, δεν ξέρω αν το ανεβάζω σωστά, στη σελίδα του facebook Το Λούνα Παρκ των Αναμνήσεων ανέβηκαν προς πώληση αυτά τα καδράκια (wanna be) Disney για όποιον ενδιαφέρεται.. https://www.facebook.com/groups/994139384323122/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=1732936577110062
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 8 replies
- 3.9k views
Όπως ενημερωθήκαμε από αυτό το θέμα, η εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ" κυκλοφόρησε το 2016 κάποια τεύχη του Λούκυ Λουκ μαζί με τα οποία έδωσε και 8 DVD. Το καθένα περιέχει δύο επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων "Οι περιπέτειες του Λούκυ Λουκ" που προβλήθηκε αρχικά στην Γαλλία το 1984 βασισμένη στο κόμικ. Εκτός από τα δισκάκια και τις αυτόνομες θήκες τους δόθηκε στο τέλος και μια χάρτινη κασετίνα σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τα έχει όλα μαζί. Παρακάτω τα εξώφυλλα/οπισθόφυλλα των θηκών πέρα από το πρώτο που μου λείπει και περιέχει τις ιστορίες "Μαμά Ντάλτον" & "Οι Ντάλτον στα χιόνια". Η σειρά περιείχε 26 επεισόδια συνολικά, εμείς πήραμε τα 16. DV…
Last reply by Manpil, -
- 0 replies
- 226 views
Νόμιζα πως είχε αναφερθεί στο φόρουμ μας αλλά δε βρήκα κάτι. Σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες και το κείμενο που βρήκα στην ομάδα του facebook Ρετρό χαρτάκια αγαπημένων ελληνικών εταιρειών Dimitris Panagopoulos said "Συνεχίζουμε τις παρουσιάσεις των σπάνιων συλλογών με ένα άλμπουμ που είχα την τύχη να έρθει πρόσφατα στην συλλογή μου! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως πρόκειται για θεματικό άλμπουμ με δύο διαφορετικά θέματα μέσα (γουέστερν και αθλητικό)! Άλμπουμ «Ρίγκο ο Δίκαιος» λοιπόν με πολλά πλούσια δώρα από τη συμπλήρωση συγκεκριμένων σελίδων, πολύ ωραία ιστορία με τον Καουμπόι Ρίγκο να καταδιώκει και τελικά και να συλλαμβάνει τους ληστές και με…
- 1 reply
- 251 views
"Ακόμη μια υπέροχη συλλογή, ένα από τα πιο όμορφα άλμπουμ που κυκλοφόρησε η ΙΟΝ (και οι εταιρείες εκείνες της δεκαετίας του ’60 και του ’70, γενικότερα), το περίφημο «ΙΟΝΟΡΑΜΑ», Θα πρέπει να κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και πιστεύω πως ήταν στο διάστημα 1970–1971, γιατί έστω και αχνά το θυμάμαι. Το κόστος για την αγορά του άλμπουμ ήταν 3 δραχμές, ενώ η γκοφρέτα κόστιζε 2 δραχμές η μια. Συνολικά έπρεπε να συμπληρωθούν 72 κενά στο άλμπουμ. Το σύστημα της εταιρείας ήταν και εδώ το ίδιο. Έκοβες το μικρό χαρτάκι από την αρίθμηση στο πάνω μέρος της κάθε κάρτας και το κολλούσες στην σελίδα 19, όπου υπήρχε ο σχετικός πίνακας με τις κενές θέσεις. Το ζητούμε…
Last reply by ikarukani, -
- 1 follower
- 4 replies
- 4.7k views
Η εταιρειών παγωτών ΕΒΓΑ ένα καλοκαίρι γύρω στο 2006, ίσως το 2007 (εκτιμώ γιατί δεν θυμάμαι), έβγαλε μία τετράδα παγωτών που είχαν θέμα τους ήρωες των looney tunes. Τα παγωτά βρίσκονταν μέσα σε σχετικά μικρού μεγέθους πλαστικά κύπελλα που είχαν τις μορφές γνωστών χαρακτήρων και μετά την εξαφάνιση του περιεχομένου τους από τους μικρούς φίλους είχαν την χρήση ποτηριών για καθημερινή χρήση. Τα ποτήρια όντας πλαστικά έχουν αντοχή στην κακομεταχείριση όπως για παράδειγμα το να τα πετάς στο πάτωμα ή στα κεφάλια των άλλων, φτάνει μόνο να μην τα βάλετε σε φούρνο μικροκυμμάτων ή πλυντήρια πιάτων. Οι χαρακτήρες που έδωσαν την μορφή τους στα ποτήρια αυτά, είναι οι παρακάτω: …
Last reply by Zac, -
- 2 followers
- 0 replies
- 378 views
Τίτλος:ΑΦΙΣΑ ΝΤΙΣΝΕΫ Εκδοτική:ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ Hμερ. έκδοσης:28.05.71 Σχεδιο: Tony Strobl Μέγεθος:50Χ70 cm Χρώμα:Έγχρωμο (ΕΓΧ) Προελέυση:Αμερικάνικη Τιμή:30 Δρχ. Ενα υπέροχο poster με τον Μίκυ Μαους και διαφορους αλλους ήρωες απο το σύμπαν του Disney.Πρωτοδιαφημίστηκε στο οπισθόφυλλο του τεύχους Μίκυ Μαους νο 0257 (28.05.1971) αρα βγαίνει το συμπέρασμα οτι ηταν κατι σαν δωρο στους μικρους αναγνωστες.Αναγραφονται για την ακριβεια και περισσοτερες λεπτομερειες.Οπως οι διαστάσεις της αφισας,το χρηματικό αντιτιμο που έπρεπε να καταβληθει και τα μέρη διάθεσης της αφισας. Ηταν τα κεντρικα γραφεία του Μικυ Μαους στην Ερμού καθως και στα κατ…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.3k views
Κάπου στο μακρινό παρελθόν, περίπου το 1986 η ΠΑΝΙΝΙ ΕΛΛΑΣ έφερε στην Ελλάδα το άλμπουμ αυτοκόλλητων με τα Transformers. Για όσους δεν γνωρίζουν αγόραζες από το περίπτερο/ψιλικατζίδικο ένα φακελάκι το οποίο είχε μέσα μερικά (συνήθως 4 ή 5, δεν θυμάμαι ακριβώς) τυχαία αριθμημένα αυτοκόλλητα τα οποία τα κόλλαγες στον άλμπουμ στην αντίστοιχη θέση. Επειδή ήταν τυχαία τα αριθμημένα αυτοκόλλητα είχες αρκετά διπλά ή τρίδιπλα. Αυτά μπορούσες να τα ανταλλάξεις με τους φίλους σου ή να τα κερδίσεις/χάσεις σε διάφορα αυτοσχέδια παιχνίδια που φτιάχναμε (μιλάμε για μεγάλο τζόγο!!!) με απώτερο σκοπό να συμπληρώσεις το άλμπουμ. Μέγεθος άλμπουμ 24x27 εκ., 32 σελίδες, έγχρωμο. Μέγεθ…
Last reply by John Kalousios, -
- 2 followers
- 14 replies
- 2.7k views
Το 1989 η Ι. ΛΑΜΠΡΗΣ & ΣΙΑ έφερε στην Ελλάδα το άλμπουμ αυτοκόλλητων με τoν BOOMER. Για όσους δεν γνωρίζουν αγόραζες από το περίπτερο/ψιλικατζίδικο ένα φακελάκι το οποίο είχε μέσα μερικά (συνήθως 4 ή 5, δεν θυμάμαι ακριβώς) τυχαία αριθμημένα αυτοκόλλητα τα οποία τα κόλλαγες στον άλμπουμ στην αντίστοιχη θέση. Επειδή ήταν τυχαία τα αριθμημένα αυτοκόλλητα είχες αρκετά διπλά ή τρίδιπλα. Αυτά μπορούσες να τα ανταλλάξεις με τους φίλους σου ή να τα κερδίσεις/χάσεις σε διάφορα αυτοσχέδια παιχνίδια που φτιάχναμε (μιλάμε για μεγάλο τζόγο!!!) με απώτερο σκοπό να συμπληρώσεις το άλμπουμ. Μέγεθος άλμπουμ 21x28 εκ., 36 σελίδες, έγχρωμο. Μέγεθος αυτοκόλλητου 9,5x6,8 εκ. …
Last reply by SteveBull13, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.6k views
Τα τεύχη #486 και #489 του Μίκυ Μάους της Β' Περιόδου αλλά και το #112 του Ντόναλντ ήταν καλυμμένο με νάιλον γιατί μέσα υπήρχε δώρο μία ξύλινη φιγούρα της Disney... από τα Lidl. Σε εμένα έτυχε η Χιονάτη, η οποία από πίσω έχει τον αριθμό 5 Παρακάτω όλες οι φιγούρες. https://www.lidl-hellas.gr/c/disneystacks/s10029393 MIKY O Μίκυ είναι ένας γλυκός, χαλαρός κι ανέμελος τύπος. Είναι ερωτευμένος με τη Μίνι και οι καλύτεροί του φίλοι, είναι ο Ντόναλντ και ο Γκούφι. …
Last reply by Captain Cooper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 295 views
Αυτά τα έχετε δει; Ανέβηκαν στην ομάδα του facebook Ρετρό Χαρτάκια, δεν ξέρω αν έχουν συζητηθεί αλλού ή αν εντάσσονται σε άλλη ενότητα. https://www.facebook.com/groups/672632176750879
- 6 followers
- 105 replies
- 21.6k views
Κάνοντας μια βόλτα από τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς μου βρήκα μερικά Kinder έκπληξη και είπα να πάρω μερικά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι στο ένα από τα δύο ψιλικατζίδικα τα kinder που πήρα ήταν Πολωνικά!!! Τιμή αυγού 0,80 λεπτά. Μία από της συλλογές που έχουν είναι η Asterix 50 για τα 50 χρόνια του Αστερίξ. Μια δεύτερη συλλογή που πέτυχα είναι η Looney Tunes Active! Μια τρίτη συλλογή που πέτυχα είναι μια συλλογή animated comics. Φυσικά υπάρχουν και άλλες συλλογές οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με κάποια κόμικ σειρά οπότε δεν τις αναφέρω εδώ.
Last reply by Elias, -
- 2 followers
- 13 replies
- 6.3k views
Dragomania Cheetos Παρ'ότι όχι πολύ fan των τυρογαριδακίων τα συγκεκριμένα τα προτίμησα για τις συγκεκριμένες κάρτες οι οποίες είχαν να κάνουν με μυθοπλασία, δυστυχώς δεν πρόλαβα να την ολοκληρώσω παρ'όλα αυτά όμως φυλάσσεται στο κουτάκι της. Από τις πιο ωραίες εκτυπώσεις σε κάρτες άλλες ανάγλυφες άλλες με κομματάκια στρας που σου δίνουν μια μικρή ψευδαίσθηση κίνησης, έτος κυκλοφορίας νομίζω περίπου 2008. Και ένα διαφημιστικό spot όχι Ελληνικό δυστυχώς. Και αν κατά τύχη έχει κανένας διπλές κάρτες, διαθέτουμε και εμείς για ανταλλαγή (έτσι να θυμηθούμε τα νιάτα μας).
Last reply by nick777, -
- 4 followers
- 67 replies
- 20.4k views
Μάλλον το 1988 (βλ.και FLASH GORDON) η γκοφρέτα KOΥKOΥΡOΥKOΥ έδινε σαν δώρο με κάθε συσκευασία και ένα αυτοκόλλητο. Το περίεργο είναι ότι δεν είχα βρει ποτέ κάποιο άλμπουμ για να τα κολλήσω... Κάποια χρονιά αργότερα (δεν ξέρω πότε) επανακυκλοφόρησε αυτοκόλλητα αλλά με διαφορετική θεματολογία. Μέγεθος αυτοκόλλητου 4x8 εκ., έγχρωμο. Τα αυτοκόλλητα που διασώθηκαν. 1η κυκλοφορία 2η κυκλοφορία Το 2008 κυκλοφόρησε μία σειρά με τον Spiderman. To 2009 κυκλοφόρησε μία σειρά με τους Fantastic Four. Οκτώβριος του 2009 ξεκινάει ακόμα μία σειρά. Αυτή την φορά με την πριγκίπισσα Σίσυ.
Last reply by Δημήτρης Μπιτσης, -
- 2 followers
- 0 replies
- 1k views
15νθημερη εκδοση 16 σελιδων που προσφεροταν μαζι με διαφορα πιατα,μπολ,κουπες γαλατιερες,γλυτζανια κ.ο.κ. αρκει να ειχε την σταμπα ενος ηρωα του Ντισνευκου περιβαλλοντος. Φυσικα μεσα στο εντυπο εκτος απο τα ιστορικα στοιχεια του φιλοξενουμενου χαρακτηρα (ενα δισελιδο σαλονι αφιερωνοταν καθε φορα,υπηρχε και μια μονοσελιδη ιστορια με κεντρικο ηρωα προς το τελος της εκδοσης τον ηρωα που εξεταζοταν καθε φορα. Εκτος απο τα παραπανω υπηρχαν και συνταγες,κοκτειλ,τροποι καλης συμπεριφορας στο οικογενιακο τραπεζι και χειροτεχνιες.. Καπου σε γνωστο site αγοραπωλησειων διαβασα πως κυκλοφορησαν στα 60 τευχη. Δινονταν αναλυτικα (συμφωνα με τ…
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 31 replies
- 5.5k views
Παρουσίαση-φόρος τιμής μιας εποχής του φόρουμ που κάποια μέλη παρουσίαζαν ότι να ναι (πχ) Το σωτήριον έτος 2019 και πιο συγκεκριμένα το μήνα Μάιο, η coca cola κυκλοφόρησε συλλεκτικά κουτάκια με τους ήρωες από την ταινία Avengers: Endgame Η αλήθεια είναι ότι οπτικά τα κουτάκια είναι πολύ όμορφα σε αντίθεση με το περιεχόμενο που δεν είναι του γούστου μου, προτιμώ την κλασική γεύση Το κακό είναι ότι στην εξάδα μόνο δυο κουτάκια ήταν διαφορετικά οπότε αν τα θες όλα υπάρχει πρόβλημα γιατί θα πρέπει να πάρεις πολλές εξάδες
Last reply by Parisgr.11, -
- 2 followers
- 11 replies
- 1k views
Album με αυτοκόλλητα, δεν είμαι σίγουρος για το έτος αλλά λογικά 2003-4. Έχει κάποιος κάτι τέτοιο συμπληρωμένο ή άδειο; Θα ήθελα μετά από σχεδον 20 χρόνια να δω πως έιναι συμπληρωμένο. Με μια γρήγορη αναζήτηση δε μπόρεσα να το βρω. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να ανεβάσω το εσωτερικό και περισσότερες λεπτομέρειες. Θυμάμαι οτι υπάρχει και ένα παρόμοιο με αρχαία μνημεία ή κάτι τέτοιο. (ΥΓ Mods sorry αν δεν έκανα κάτι σωστά, βαριέμαι να διαβάσω τις οδηγίες.)
Last reply by Rag2, -
- 3 followers
- 36 replies
- 13.3k views
NICKELODEON TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES Τα κρουασανάκια με σοκολάτα, Chipicao, που από την στιγμή που βγήκανε έχουν κάτι δώρο (παλιότερα είχαν τρσιδιάστατα & γρίφους με τον ομώνυμο χαρακτήρα-μασκώτ τους), αυτή τη σεζόν έχουν δώρο κτηνάκια τάπες από τα Χελωνονιντζάκια Nickelodeon κοπής. Η σειρά αποτελείται από 70 απλές και 20 σπάνιες. Δεν τα έχω πετύχει σε κάποιο σούπερ μάρκετ αλλά στα περίπτερα κάνουνε 0.70€.
Last reply by jpil, -
- 1 follower
- 1 reply
- 370 views
Δυστυχώς δε γνωρίζω έτος παραγωγής, ούτε υπάρχει φωτογραφία συσκευασίας, μου άρεσε όμως και ήθελα να το διασώσω κάπου εδώ. Αν είμαι σε λάθος ενότητα ας το βάλει κανείς στις Γενικές ή όπου αλλού νομίζει. Όπως προδίδει ο τίτλος του νήματος, πρόκειται για κομμάτια παζλ εκμάθησης της ώρας για μικρά παιδιά με σκίτσο του Ντόναλντ! Η φωτογραφία αλιεύθηκε απ' αυτήν εδώ την αγγελία.
Last reply by Otis, -
- 1 follower
- 0 replies
- 442 views
Αυτό λογικά μπαίνει στα "Έντυπα" αλλά το βάζω σε αυτή την κατηγορία μιας και δεν πρόκειται ν' ανοίξει πινακάκι. Άλλο ένα έντυπο που έχει χαρακτήρες Ντίσνεϋ και μάλιστα όχι μόνο σκίτσο αλλά ιστορία με κάποιους απ' αυτούς! Στις φωτογραφίες που ακολουθούν (οι οποίες αλιεύθηκαν απ' αυτήν εδώ την αγγελία) θα δούμε, συγκεκριμένα, τον Μίκυ Μάους και τον Μαύρο Πητ! Το έντυπο κυκλοφόρησε το 1944 απ' τις εκδόσεις "Αστέρος" και συγγραφέας της ιστορίας είναι ο Κώστας Ζουμπουλίδης. Εξωπισθόφυλλα: Η 1η σελίδα και άλλες δύο εσωτερικές: Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε "Αστήρ" τον εκδοτικό, ίσως ήταν η παλαιότερη ονομασία του,…
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 0 replies
- 234 views
Βρήκα σε μια αγγελία 2 τετράδια με τίτλο "Τετράδιον Ιχνογραφίας" που στα εξώφυλλα έχουν τον Μίκυ Μάους. Το σκίτσο δείχνει να είναι ελληνικής προέλευσης και ο ιδιοκτήτης τους που έβαλε την αγγελία αναφέρει πως κυκλοφόρησαν μέσα στις δεκαετίες '40 έως '50:
- 2 followers
- 10 replies
- 2.1k views
Μια ενδιαφέρουσα σειρά ηρώων Ντίσνεϋ που κυκλοφόρησε στα Ελληνικά πανηγύρια και είχαν το χαρακτηριστικό τίτλο "Χαπα χουπες"ή κοινώς το ευρέως γνωστό γυμναστικό όργανο "Χουλα-χουπ". Αφού κατέβαλες το σχετικό ποσό που ανεγραφαν πάνω οι καρτες τα ανταλλαζες με δωρακια όπως καποιο κομπολόι, μια τσατσαρα,ένα μπαλάκι, ένα καθρεφτάκι κτλ.. Όπως αναφέρεται σε σχόλιο του συντάκτη από το γνωστό γκρουπ "Retro χαρτάκια,αγαπημενων Ελληνικων εταιριων",στο fb από όπου άντλησα τις εικόνες κ τις σχετικές πληροφορίες,τα χαρτάκια τα ονόμαζαν και "τύχες". Αν θέλουμε να διευκρινησουμε το πότε κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη σειρά καρτών είναι η περίοδος του 1948 με αρχέ…
- 5 followers
- 35 replies
- 5.1k views
Το οτι κάθε φορά που επιστρέφω από το πατρικό μου σπίτι έχω ανακαλύψει και κάποιο "καλούδι" μάλλον έχει πάψει να είναι είδηση. Το οτι αυτή τη φορά η "ανακάλυψή" μου αφορά σε Ντίσνευ μάλλον είναι ... Ψάχνοντας λοιπόν στο γνωστό πατάρι έπεσα πάνω σε ένα album που ήταν από τα πιο αγαπημένα μου οταν ήμουν μικρός....... Κυρίες και κύριοι χωρίς άλλη καθυστέρηση σας παρουσιάζω τον " Παγκόσμιο Ατλαντα και σημαίες όλων των κρατών " ένα λεύκωμα που υπήρχε σε παλιά Μικυ Μαους και είχε σκοπό να τονώσει τις γεωγραφικές μας γνώσεις μέσω της συλλογής 150 σημαιών κρατών των 5 ηπείρων ...... Οπως διάβασα στο inducks γιατί εγώ δεν θυμόμουν έφτασε στα χέρια μου με το …
Last reply by a59, -
- 5 followers
- 111 replies
- 16.7k views
Λοιπον ενα θεματακι που μου αρεσει πολυ ειναι η συλλογη με αφισες απο τα κομικς που διαβαζα απο παιδι,μικρος ειχα πανω απο 1000 αφισες απο τα Μπλεκ,Αγορι κτλ Κατα καιρους διακοσμουσαν το δωματιο μου και τη βιβλιοθηκη μου,πολλες χαθηκαν στο περασμα του χρονου και αλλες τις ξαναβρηκα παλι μπροστα μου σε παλια τευχη που ξανα αποκτησα... Θα ανεβαζω εδω οποιες πεφτουν στα χερια μου και καλω οποιον φιλο απο τη παρεα μας εχει και θελει να μοιραστει και αυτος τις δικες του μαζι μας ξυπνωντας ευχαριστες αναμνησεις!!! Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως να ανεβαζω εικονες!!! Αληθεια λεω!!! :lol:
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 1 follower
- 0 replies
- 889 views
Δεν είναι στην κατοχή μου αλλά αλιεύθηκαν από αγγελία στο "Vendora". Κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '80 αλλά δε γνωρίζω πόσα είναι και διαστάσεις. Δύο φωτογραφίες υπάρχουν μονάχα, στη μία είναι το μπροστινό & στην άλλη το πίσω μέρος τεσσάρων αυτοκολλήτων (το 16 διπλό το 17 & το 22) των εκδόσεων "Κατσουλίνος", τα οποία έχουν χαρακτήρες της "Disney", διακρίνουμε επίσης έναν Καραγκιόζη, τον Γούντυ Τρυποκάρυδο και κάποιον πειρατή κι έναν ιθαγενή που πιθανόν και αυτοί είναι της "Disney". Κάθε αυτοκόλλητο έχει τίτλο θεματικής στην οποία, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται. Ενδεχομένως ο τίτλος σχετίζεται κάπως με το άλμπουμ στο οποίο τοποθετούντα…
- 2 followers
- 0 replies
- 488 views
Αλμπουμ (μάλλον των αρχών του 60) με τιτλο "ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ-ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΤΣΙΚΛΑ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ". Το άλμπουμ και τα χαρτάκια δεν έχουν καμία άλλη πληροφορία. Αγνωστες διαστασεις γιατι δεν το χω μπροστα μου.. Από ένα σπάνιο περιτύλιγμα που υπάρχει βλέπουμε ότι ήταν της βιοτεχνίας ζαχ. προϊόντων "Λέων" η οποία είχε εκδώσει την ίδια περίπου εποχή και ένα άλλο αλμπουμ με ζώα. Σίγουρα 72 είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό (διαπιστωμενο) Ελληνικης-πιθανον-παραγωγης Ονομαστικη τιμη αλμπουμ: 3δρχ Πηγη: Retro χαρτάκια αγαπημένα ελληνικών εταιρειών
Last reply by albert, -
- 6 followers
- 56 replies
- 20.8k views
MEΛO, μικρή σοκολάτα γάλακτος, τέλη δεκ.70-αρχές δεκ.80. Με κάθε σοκολάτα δώρο μια αριθμημένη κάρτα από χαρτόνι με τους ήρωες του Ντίσνεϋ. Όλοι οι γνωστοί και άγνωστοι κινηματογραφικοί ήρωες αλλά και αυτοί των κόμικς π.χ. οι (Μουργό)Λύκοι και ο Γκαστόνε. Τουλάχιστον 164 κάρτες κυκλοφορούσαν σύμφωνα με τη δική μου συλλογή (ο αριθμός φαίνεται στο πίσω μέρος). Στην πίσω πλευρά πληροφορίες για τους ήρωες της Ντίσνεϋ: 1 ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ Εμφανίστηκε πρώτα σε ταινία του Ντίσνεϋ το 1934. Από τότε υπήρξε σταρ σε 126 μικρές ταινίες. Το περιεχόμενο τους είναι πολλές φορές διδακτικό και ευχάριστο. Πολλές ταινίες βραβεύτηκαν. Ο Ντόναλντ είναι τύπος ευέξ…
Last reply by CarpiMan, -
- 1 follower
- 3 replies
- 3.1k views
Το σωτήριο έτος 2006, κυκλοφόρησαν μέσα στα γαριδάκια Cheetos (πολύ πιθανόν και μέσα στα Lays, δεν παίρνω και όρκο ) μεταλλικές τάπες με τον Megaman. Η θεματολογία τους ήταν βασισμένη στην anime σειρά Megaman NT Warrior. Οι μικρές (διαμέτρου 4cm) Μπροστά Πίσω ================================================================= Οι μεγάλες (διαμέτρου 5,5cm) Μπροστά Πίσω ================================================================ Με μια ψαχτική στο διαδίκτυο, βρήκα ότι στο εξωτερικό, το είχαν πιο οργανωμένο το όλο πράγμα καθώς κυκλοφόρησε και άλμπουμ/θή…
Last reply by Rag2, -
- 2 followers
- 4 replies
- 2.1k views
Τέλη Φεβρουαρίου 2020 ήρθε στην χώρα μας το επίσημο Ninjago Trading Card Game. Η συλλογή αποτελείται από 252 κάρτες και 10 χρυσές συλλεκτικές κάρτες που απεικονίζουν χαρακτήρες και οχήματα από τις δύο πρώτες τηλεοπτικές σεζόν της σειράς Ninjago. Στα φακελάκια και στα άλλα πακέτα αναγράφεται "Σειρά 1" οπότε πιθανό είναι να δούμε κι άλλες σειρές καρτών, βασισμένες στις επόμενες τηλεοπτικές σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες όπως την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο η συλλογή είχε ξεκινήσει το 2016 και τώρα βρίσκεται στην "Σειρά 5". Οι κάρτες χωρίζονται σε: Βασικές Κάρτες 77 Κάρτες Χαρακτήρα 36 Κάρτες Δράσης 9 Κάρτες Παγίδας …
Last reply by Ilias, -
- 2 followers
- 2 replies
- 960 views
Το ενθετο ποστερ του Μεγαλου Μικυ που δινοταν σε 3 τευχη (Μεγαλο Μικυ 200-04.1984/201-05.1984/202-06.1984) με αφορμη τα 40 χρονα (1934-1984) 205 (09.1984) του Ντοναλντ Ντακ Παρακατω παρατειθενται και τα τευχη οπου ηταν ενθετα.. *(Αναζητουνται ο σχεδιαστης και να καταχωρηθουν στο inducks
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 12 replies
- 4.2k views
Οπισθόφυλλο του ΚΟΜΙΞ #226. Την είχε πάρει κανένας χαμπάρι την σειρά αυτή; @Indian, @Μενίγ Πουαγώ, @PhantomDuck, @Dr Paingiver καμιά ενημέρωση επί του θέματος; Κάνα τευχάκι μήπως, μπας και φτιάξουμε κάνα πινακάκι;
Last reply by alexoni97, -
- 15 replies
- 5k views
09/09/2008 Κυκλοφορεί στα περίπτερα μία νέα σειρά της DeAgostini εάν δεν κάνω λάθος, με θέμα τα Looney Toons. Αφορά 4 συναρμολογούμενα (στην παρούσα φάση) πλαστικά μοντέλα με βασικούς ήρωες το κογιότ, τον Ντάφυ κλπ ενώ είναι και διαφορετικά μεταξύ τους π.χ.: το κογιότ έχει μία χάρλεϋ - ο Ντάφυ ένα φουσκωτό σκάφος με έλικα κλπ. Είναι μοντέλα μεγάλου μεγέθους (40 περίπου εκατοστών) και τηλεκατευθυνόμενα. Έχει βγει ήδη το δεύτερο τεύχος στην τιμή των 8,99 ευρώ ενώ αγνοείται η τύχη του πρώτου όσο και η όλη έκδοση από τα sites της DeAgostini. Θα βγαίνει κάθε Τετάρτη και για περισσότερες πληροφορίες, κάντε μία βόλτα από το περίπτερο της γειτονιάς σας. Περισσότερα ΕΔΩ
Last reply by Jckor, -
- 2 followers
- 9 replies
- 2.6k views
Σελίδες: 28 Μέγεθος: 21.0 x 28.0 Το 1989 ήταν η χρονιά κυκλοφορίας της 1ης ταινίας Batman του Tim Burton, με τους Jack Nickolson και Michael Keaton. H ταινία είχε τεράστια εμπορική επιτυχία, και εγώ προσωπικά όντας τότε 6 χρονών, ακόμα θυμάμαι που ένα σωρό μαγαζιά είχαν διακοσμήσει τον χώρο τους με το logo του ανθρώπου νυχτερίδα και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με τις αφίσες της ταινίας. Εκμεταλλευόμενη αυτήν την κινητικότητα, η εταιρία Ι. Λαμπρής & Σια Ο.Ε. κυκλοφορεί μία σειρά από αυτοκόλλητα με σκηνές από την ταινία, και φυσικά το ανάλογο άλμπουμ για να τα φιλοξενήσει. Ο αριθμός των αυτοκόλλητων ήταν 175, και όποιος συμπλήρωνε ολόκληρο το άλμπουμ μπορούσε να το ταχυ…
Last reply by Ion, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Κάπου στα τέλη του '80 η Πανίνι Ελλάς κυκλοφορεί την συλλογή με αυτοκόλλητα χαρτάκια με τους Ghostbusters που την εποχή εκείνη ήταν πολύ στα πάνω τους και δεν υπήρχε πιτσιρικάς να μην τους ξέρει. Το άλμπουμ είχε διαστάσεις 24x27εκ. 40 σελίδες μαζί με το εξώφυλλο και το έγχρωμο σαλόνι και για να το συμπληρώσεις έπρεπε να βρεις και να κολλήσεις 240 συν 26 ιριδίζοντα αυτοκόλλητα διαστάσεων 5x6,5εκ.
Last reply by Ion, -
- 3 followers
- 3 replies
- 1.3k views
Τη δεκαετία του '70 οι μικροί φίλοι των περιοδικών Ντίσνεϋ, εκτός από τη χαρά του διαβάσματος, λάμβαναν κατά καιρούς μικρά ένθετα δωράκια μαζί με τα τεύχη που αγόραζαν. Ο Τερζόπουλος έκλεισε το προηγούμενο έτος της έκδοσης του Μίκυ Μάους με ένθετες χριστουγεννιάτικες κάρτες, ενώ ξεκίνησε το 1977 με ακόμα καλύτερο τρόπο, προσφέροντας στους αναγνώστες του ένα πρωτότυπο (για την εποχή και τα δεδομένα των εκδόσεων) δώρο. Το αναστημόμετρο! Για όσους αναρωτιούνται τι μπορεί να είναι αυτό (όπως κι εγώ, όταν άκουσα για πρώτη φορά για την ύπαρξη του), το αναστημόμετρο είναι μία κάθετη κλίμακα υπό μορφή μακρόστενης αφίσας, η οποία εφαρμόζεται σε ένα τοίχο (ή πόρτα κλπ) …
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 13 replies
- 6.3k views
Κάθε δεύτερη Πέμπτη (ξεκινώντας από την 22/10/2009) κυκλοφορεί στα περίπτερα από την Modern Times ένα DVD με τις περιπέτειες τον Gormiti. Η σειρά αποτελείτε από δέκα DVD και η τιμή του ενός είναι 8,90 ευρώ. Το κάθε DVD περιέχει δύο μεταγλωττισμένα επεισόδια διάρκειας 22 λεπτόν περίπου το καθένα. Τα εξώφυλλα από το 1ο DVD.
Last reply by Aristos, -
- 3 followers
- 50 replies
- 11.2k views
Κατά καιρούς στα οπισθόφυλλα, κυρίως, αλλά και σε δίφυλλα στο μέσο του τεύχους, στα περιοδικά Μικρός Σερίφης και Μικρός Κάου-Μπόϋ, δημοσιευόταν αφίσες ηρώων, χάρτες, καθώς και σκηνές από τη ζωή στην Άγρια Δύση, το γνωστό μας Φαρ Ουέστ, εκεί όπου έδρασε η "Θρυλική Τετράδα", δηλαδή ο Τζιμ Άνταμς και η παρέα του. Ανάλογες δημοσιεύσεις γινόταν και στο Υπερτεύχος του Μικρού Κάου-Μπόϋ, όπως και στον Μικρό Αρχηγό, στον οποίο όμως υπήρχαν μόνο αντιγραφές των αντίστοιχων του Μικρού Κάου-Μπόϋ, Ξεκινώ αυτό το Θέμα με μια αφίσα από τον Μικρό Κάου-Μπόϋ, η οποία είναι η μοναδική που δεν είναι ένθετη, αλλά σχηματίζεται από την ένωση των εξώφυλ…
Last reply by tsarouxas, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.9k views
Παρότι μη καπνιστής ανέκαθεν, στα χέρια ερχόταν συνέχεια κάποια χαρτάκια που κυκλοφορούσαν μαζί με τα τσιγάρα καρέλια με θέμα τα σήματα οδικής κυκλοφορίας με την Ελληνική ερμηνεία και την διεθνή ερμηνεία.Δεν θυμάμαι χρονικά πότε κυκλοφόρησαν. Το τελευταίο είναι για τους καπνίζοντες .
Last reply by ΣταυρούλαΕ, -
- 2 followers
- 3 replies
- 793 views
Κάνοντας μια βόλτα σε σούπερ μάρκετ έπεσα πάνω σε αυτά τα μπουκαλάκια χυμών με δώρο έκπληξη....το δώρο σε συσκευασία θηκης αυγό kinder και περιέχει μια πολύ μικρή αφίσα με κάποιον ήρωα (σαν σπιρτοκουτο σε μέγεθος), ένα τατουάζ (νερού) με ήρωα, ένα μαγνητακι με κάποιον Avenger (Hulk,Captain America, Hawkeye,Vision, κτλ)καθώς και ένα πάζλ με κάποιον Avenger.....εισαγόμενο το προϊόν από Τσεχική Δημοκρατία......
Last reply by Elias, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.4k views
Μάρτιος του 2012 και έχουμε την κυκλοφορία του Γ κύκλου της σειράς GORMITI από την ANUBIS με τιμή 6,90. Μέχρι στιγμής αναφέρονται 6 DVD... Πληροφορίες για τον Α κύκλο και τον Β κύκλο και φυσικά έχουμε.
Last reply by Μαρκος, -
- 2 followers
- 10 replies
- 3.2k views
Η Anubis παίρνει τα ηνία από την Modern Times και κυκλοφορεί σε DVD τον Β' κύκλο από τις περιπέτειες των GORMITI κάθε δεύτερη Πέμπτη με τιμή 7,90. Μέχρι στιγμής αναφέρονται 9 DVD...
Last reply by SotirisBones, -
- 1 follower
- 9 replies
- 5.9k views
Τον Νοέμβριο του 2005 η Modern Times κυκλοφορεί σε DVD τις περιπέτειες του Τεν-Τεν. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω DVD με τις εξής περιπέτειες... Ο κάβουρας με τις χρυσές δαγκάνες Ο Τεν-Τεν στο Θιβέτ Εξώφυλλα και φυλλάδιο, σκαναρίστηκαν με συνοπτικές για οφθαλμόλουτρο. Εξώφυλλο Εξώφυλλο (εσωτερικό) με διαφήμιση για τα DVDs του Corto Malteze Φυλλάδιο Φυλλάδιο (εσωτερικό) με διαφήμιση για τα DVDs του Λούκυ Λουκ Οφθαλμόλουτρου συνέχεια με μερικά screenshot από το DVD. DVD menu οπού μπο…
- 1 follower
- 24 replies
- 7.7k views
Μια καινούργια σειρά από κλασσικές ταινίες Disney σας περιμένει κάθε Παρασκευή στα περίπτερα!! Οι ταινίες που θα περιλαμβάνει είναι: DVD 1: Aλαντίν - 11/3/11 DVD 2: Αριστόγατες - 23/3/11 DVD 3: Ποκαχόντας - 1/4/11 DVD 4: H Παναγία των Παρισίων - 8/4/11 DVD 5: Η Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων - 15/4/11 DVD 6: Ντάμπο το Ελεφαντάκι - 22/4/11 DVD 7: Μουλάν - 29/4/11 DVD 8: Μουλάν 2 - 6/5/11 DVD 9: Ταρζάν - 13/5/11 DVD 10: Ταρζάν 2 - 20/5/11 DVD 11: Ποκαχόντας 2 - 27/5/11 DVD 12: Ρομπέν των Δασών - 3/6/11 DVD 13: Δεινόσαυρος - 10/6/11 DVD 14: Η Χαμένη Ατλαντίδα - 17/6/11 DVD 15: Χαμένη Ατλαντίδα: Η Επιστροφή του Μάιλο - 24/6/11 DVD 16: Το Κοτοπουλάκ…
Last reply by SPARROWS, -
- 1 follower
- 1 reply
- 2.4k views
DVD με τις περιπέτειες του κλόουν Μπόζο (αγ. Bozo The Clown) που κυκλοφόρησε το 2005, από την εταιρεία ΕΥΡΩΠΡΟΒΟΛΗ Ε.Π.Ε. . Περιέχει 4 επεισόδια, από τα συνολικά 157, της σειράς κινούμενων σχεδίων, Bozo: The World's Most Famous Clown . Ο χαρακτήρας ήταν δημιούργημα του αείμνηστου Larry Harmon, ο οποίος ήταν και η "φωνή" του Μπόζο, ενώ η σειρά ήταν δημιούργημα του Alan Livingston και παιζόταν από το 1958 έως το 1962 στην αμερικάνικη τηλεόραση. Στην Ελλάδα, τον χαρακτήρα τον γνωρίσαμε μέσα από το ομότιτλο κόμικ, του Ανεμοδουρά. Στο DVD διαφημίζονται και άλλες ταινίες, που…
Last reply by ybulbu, -
- 2 followers
- 10 replies
- 3.3k views
Μαζί με το πρώτο (αν δεν κάνω λάθος) τεύχος της σειράς DISNEY ΠΑΡΕΛΑΣΗ, η DeAGOSTINI έδινε δώρο γραμματόσημα με φιγούρες από χαρακτήρες Disney, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει σε χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα από St. Vincent, Grenada, Grenada Grenadines, Antigua & Barbuda και Gambia. (Προσωπικά μόνο την Gambia ξέρω, άντε και τη Γρεναδίνη από τα κοκτέιλ... ) St. Vincent Grenada Grenada Grenadines Antigua & Barbuda Gambia :beer:
Last reply by Retroplaymo, -
- 2 followers
- 1 reply
- 1.7k views
Αυτή την φορά, αντί για το προϊόν, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα στην ενότητα ετούτη, έχουμε την διαφήμιση. Από το Μίκυ Μάους #1749 (21/01/2000), η διαφήμιση για το Looney Tunes Cup 2000, στην οποία βλέπουμε και το σχετικό poster που κολλούσες τα αυτοκόλλητα.
Last reply by finally, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1.4k views
Το 1989 κυκλοφόρησαν action φιγούρες με τους G.I. Joe. Στην Ελλάδα τα είπαμε Action Force (Δύναμη Κρούσης). Κάθε φιγούρα είχε και ένα αυτοκόλλητο το οποίο μπορούσες να το κολλήσεις στο άλμπουμ. Μέγεθος άλμπουμ 21x15 εκ., 28 σελίδες, έγχρωμο. Μέγεθος αυτοκόλλητου 7x5,5 εκ. Δυστυχώς το εξώφυλλο αγνοείται η τύχη του. 6 σελίδες από το άλμπουμ. Προσωπικός Φάκελλος Ο καλός αρχηγός Οι κακοί Όλες οι φιγούρες Σήματα ΜΟΡΣ (είχε και άλλα παρόμοια θέματα) ΥΓ. Κάπου πρέπει να έχω και τις φιγούρες... Πρέπει να τις βρω.
Last reply by Mandrake,