Jump to content
Το Σάββατο 25/1 στις 8μμ @ΛΕΦΙΚ (Ιερά Οδός 14) κόβουμε τη πίτα μας! Σας περιμένουμε όλους και όλες!

tsarouxas

Members
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  861 [ Donate ]

Community Reputation

4,356 Good

3 Followers

About tsarouxas

 • Rank
  Active member
 • Birthday 11/04/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Θεσσαλονίκη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τόμου 107 Τα ανεβάζω ξανά, μετά από υπόδειξη του Mandrake λόγω προβλήματος που είχαν οι εικόνες στην προηγούμενη ανάρτηση Ζητώ συγνώμη από τους υπεύθυνους για την ταλαιπωρία Υ.Γ Ελπίζω να είναι εντάζει!!!
 2. Αυτό το up...κάτι εν το κατέω στάλα οπότε θα τα ξανανεβάσω
 3. Μερικά εξώφυλλα και οπισθόφυλλα. Μεταφέρθηκαν στη βάση δεδομένων
 4. Είναι στα τεύχη 18 και 795 του Μικρού Σερίφη, καθώς και στο τεύχος 13 του Γίγα του Φαρ Ουέστ
 5. Μήπως εννοείς "Το ραντς των τρελών"? Σύμφωνα με το αρχείο μου δεν υπάρχει ιστορία με τον τίτλο που αναφέρεις.
 6. Το εξώφυλλο του τεύχους 4, χωρίς το σήμα της BMW. Αντικαταστάθηκε Θα ήθελα να προσθέσω πως οι σελίδες του περιοδικού ήταν 68 κι όχι 52 όπως αναφέρεται στον εισαγωγικό πίνακα της ενότητας
 7. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τόμου 113 Μεταφέρθηκαν στη βάση δεδομένων
 8. Αιωνία η μνήμη σου Πότη Στρατίκη Άφησες μεγάλη παρακαταθήκη και θα είσαι για πάντα κοντά μας μέσα από αυτή. Καλό Παράδεισο.
 9. Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των τευχών 5, 6 και 9 της πρώτης έκδοσης Τα εξώφυλλα προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 10. Έτσι όπως τα λες είναι Δυστυχώς δεν πρόλαβα το σκληρόδετο Περιμένω την απλή έκδοση.
 11. Το βιβλίο περιλαμβάνει τις τρεις ιστορίες της Άγριας Δύσης συν μία καινούρια.
 12. Με αφορμή ένα τεύχος της ανατύπωσης που αναρτήθηκε στην "Αρχειοθήκη των κόμικς", έριξα μια ματιά και στις αντίστοιχες ενότητες του GC. Θα ήθελα λοιπόν, να συμπληρώσω αλλά και να διορθώσω ορισμένες πληροφορίες στην παρουσίαση του τίτλου που έγινε από τον crc, καλοπροαίρετα και σεβόμενος πάντα τη δουλειά και τον κόπο του, αλλά και όλων όσων συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο. Στο σημείο που αναφέρεται ως "Τεχνικές λεπτομέρειες :" υπάρχουν ορισμένα μικρά λάθη. Τα πρώτα 408 τεύχη του Μικρού Σερίφη ήταν σε μεγάλο σχήμα και 20 σελίδες με το εξώφυλλο.Τα υπόλοιπα του Σερίφη και όλα των άλλων τίτλων, κυκλοφόρησαν στο γνωστό μικρό σχήμα. Με 68 σελίδες αρχικά. Στη συνέχεια ενώ ο ΜΑ ολοκλήρωσε την κυκλοφορία του με 68 σελίδες, ο ΜΚ πέρασε στις 52 από το τεύχος 397 και ο ΜΣ από το 519. Τα πρώτα 8 τεύχη είχαν σήμα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΜ ΤΑΜ. Όσον αφορά στα τεύχη της ανατύπωσης, μπορούμε να πούμε τα εξής: Κατά την ανατύπωση των τευχών του Μικρού Σερίφη (1968 - 1971), ανατυπώθηκαν μόνο τα πρώτα 134 τεύχη. Η ανατύπωση χωρίζεται σε δύο περιόδους, που ανάμεσά τους μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα 11 μηνών περίπου. Κατά την πρώτη περίοδο που φθάνει μέχρι το τεύχος 84, τα τεύχη έφεραν την ένδειξη «ΑΝΑΤΥΠΩΣΙΣ», ενώ κατά τη δεύτερη περίοδο ΟΧΙ. Επίσης κατά την πρώτη περίοδο τα τεύχη στο copyright έφεραν το έτος έκδοσής τους, ενώ κατά τη δεύτερη το έτος της αρχικής έκδοσης. Αρχικά η ανατύπωση κυκλοφορούσε κάθε Πέμπτη, ενώ στη δεύτερη περίοδο κάθε Τρίτη. Η αλλαγή της ημέρας κυκλοφορίας έγινε κατά την χρονική περίοδο όπου για ένα περίπου έτος είχε σταματήσει η έκδοση του Μικρού Σερίφη στο τεύχος 408. Θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή πως η δεύτερη περίοδος της ανατύπωσης αναπλήρωσε το κενό μέχρι να περάσει η έκδοση στο μικρό σχήμα από το 409 (όπως πολύ σωστά ανέφερε ο adamsjim σε παλιότερη ανάρτησή του), συνεχίζοντας όμως την αρίθμηση των τευχών μεγάλου σχήματος. Όλα τα τεύχη της ανατύπωσης έφεραν το λογότυπο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩ», ενώ στην πρώτη έκδοση που ξεκίνησε το 1962 έγραφαν «ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ» και το λογότυπο του Αιγόκερω το έφεραν, μαζί με την προαναφερθείσα ένδειξη, από το τεύχος 153 και μετά. Την ένδειξη «ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ» τη συναντάμε για τελευταία φορά στο τεύχος 248, ενώ το λογότυπο του Αιγόκερω συνεχίζει να υπάρχει μέχρι το τεύχος 408. Για εύκολη αναγνώριση λοιπόν, με μια ματιά όπως θα λέγαμε, όλα τα τεύχη του Μικρού Σερίφη από το 1 έως και το 134 που φέρουν το λογότυπο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩ» αντί της ένδειξης «ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ», είναι της ανατύπωσης. Για να γίνουν ευκολότερα αντιληπτές οι διαφορές μεταξύ αρχικής έκδοσης και ανατύπωσης, παραθέτω τα παρακάτω εξώφυλλα:
 13. "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΗ ΤΟΝ ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΟΥΠΕΡ" Επιτραπέζιο παιχνίδι, ένθετο στο τεύχος 214, με διαστάσεις 35x50 και το υπόμνημα στη σελ. 15 με τις πληροφορίες για τον τρόπο που παίζεται.
 14. Στην ανάρτηση με το "Πανόραμα του Φαρ-Ουέστ", προστέθηκε το πίσω μέρος με τις πληροφορίες.
 15. Αξίζει πιστεύω να αναφέρουμε πως ο Μικρός Σερίφης, των εκδόσεων Στρατίκη, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο "warparound" για μία και μοναδική φορά, στο έκτακτο τεύχος 500.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.