Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsarouxas

Members
 • Περιεχόμενο

  313
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Πόντοι

  556 [ Donate ]

Συνολική φήμη στο GC

4.091 Καλός

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος tsarouxas

 • Τάξη
  Ενεργό Μέλος
 • Γενέθλια 04/11/1970

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Πόλη
  Θεσσαλονίκη
 • Χώρα
  Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

 1. tsarouxas

  ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

  Εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των τευχών 5, 6 και 9 της πρώτης έκδοσης Τα εξώφυλλα προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 2. tsarouxas

  Νέος μικρός καου-μπόυ - Ο Ναγουάλ

  Έτσι όπως τα λες είναι Δυστυχώς δεν πρόλαβα το σκληρόδετο Περιμένω την απλή έκδοση.
 3. tsarouxas

  Νέος μικρός καου-μπόυ - Ο Ναγουάλ

  Το βιβλίο περιλαμβάνει τις τρεις ιστορίες της Άγριας Δύσης συν μία καινούρια.
 4. tsarouxas

  ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

  Με αφορμή ένα τεύχος της ανατύπωσης που αναρτήθηκε στην "Αρχειοθήκη των κόμικς", έριξα μια ματιά και στις αντίστοιχες ενότητες του GC. Θα ήθελα λοιπόν, να συμπληρώσω αλλά και να διορθώσω ορισμένες πληροφορίες στην παρουσίαση του τίτλου που έγινε από τον crc, καλοπροαίρετα και σεβόμενος πάντα τη δουλειά και τον κόπο του, αλλά και όλων όσων συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο. Στο σημείο που αναφέρεται ως "Τεχνικές λεπτομέρειες :" υπάρχουν ορισμένα μικρά λάθη. Τα πρώτα 408 τεύχη του Μικρού Σερίφη ήταν σε μεγάλο σχήμα και 20 σελίδες με το εξώφυλλο.Τα υπόλοιπα του Σερίφη και όλα των άλλων τίτλων, κυκλοφόρησαν στο γνωστό μικρό σχήμα. Με 68 σελίδες αρχικά. Στη συνέχεια ενώ ο ΜΑ ολοκλήρωσε την κυκλοφορία του με 68 σελίδες, ο ΜΚ πέρασε στις 52 από το τεύχος 397 και ο ΜΣ από το 519. Τα πρώτα 8 τεύχη είχαν σήμα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΜ ΤΑΜ. Όσον αφορά στα τεύχη της ανατύπωσης, μπορούμε να πούμε τα εξής: Κατά την ανατύπωση των τευχών του Μικρού Σερίφη (1968 - 1971), ανατυπώθηκαν μόνο τα πρώτα 134 τεύχη. Η ανατύπωση χωρίζεται σε δύο περιόδους, που ανάμεσά τους μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα 11 μηνών περίπου. Κατά την πρώτη περίοδο που φθάνει μέχρι το τεύχος 84, τα τεύχη έφεραν την ένδειξη «ΑΝΑΤΥΠΩΣΙΣ», ενώ κατά τη δεύτερη περίοδο ΟΧΙ. Επίσης κατά την πρώτη περίοδο τα τεύχη στο copyright έφεραν το έτος έκδοσής τους, ενώ κατά τη δεύτερη το έτος της αρχικής έκδοσης. Αρχικά η ανατύπωση κυκλοφορούσε κάθε Πέμπτη, ενώ στη δεύτερη περίοδο κάθε Τρίτη. Η αλλαγή της ημέρας κυκλοφορίας έγινε κατά την χρονική περίοδο όπου για ένα περίπου έτος είχε σταματήσει η έκδοση του Μικρού Σερίφη στο τεύχος 408. Θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή πως η δεύτερη περίοδος της ανατύπωσης αναπλήρωσε το κενό μέχρι να περάσει η έκδοση στο μικρό σχήμα από το 409 (όπως πολύ σωστά ανέφερε ο adamsjim σε παλιότερη ανάρτησή του), συνεχίζοντας όμως την αρίθμηση των τευχών μεγάλου σχήματος. Όλα τα τεύχη της ανατύπωσης έφεραν το λογότυπο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩ», ενώ στην πρώτη έκδοση που ξεκίνησε το 1962 έγραφαν «ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ» και το λογότυπο του Αιγόκερω το έφεραν, μαζί με την προαναφερθείσα ένδειξη, από το τεύχος 153 και μετά. Την ένδειξη «ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ» τη συναντάμε για τελευταία φορά στο τεύχος 248, ενώ το λογότυπο του Αιγόκερω συνεχίζει να υπάρχει μέχρι το τεύχος 408. Για εύκολη αναγνώριση λοιπόν, με μια ματιά όπως θα λέγαμε, όλα τα τεύχη του Μικρού Σερίφη από το 1 έως και το 134 που φέρουν το λογότυπο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩ» αντί της ένδειξης «ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ», είναι της ανατύπωσης. Για να γίνουν ευκολότερα αντιληπτές οι διαφορές μεταξύ αρχικής έκδοσης και ανατύπωσης, παραθέτω τα παρακάτω εξώφυλλα:
 5. "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΗ ΤΟΝ ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΟΥΠΕΡ" Επιτραπέζιο παιχνίδι, ένθετο στο τεύχος 214, με διαστάσεις 35x50 και το υπόμνημα στη σελ. 15 με τις πληροφορίες για τον τρόπο που παίζεται.
 6. Στην ανάρτηση με το "Πανόραμα του Φαρ-Ουέστ", προστέθηκε το πίσω μέρος με τις πληροφορίες.
 7. Αξίζει πιστεύω να αναφέρουμε πως ο Μικρός Σερίφης, των εκδόσεων Στρατίκη, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο "warparound" για μία και μοναδική φορά, στο έκτακτο τεύχος 500.
 8. Έτσι ακριβώς είναι. Απλά χρησιμοποίησα τη λέξη "αφίσα" επειδή το "warparound cover" μου ήταν άγνωστο και δεν ήξερα πως να το χαρακτηρίσω. Θα το αφαιρέσω από την ενότητα του Μικρού Σερίφη, για να μην υπάρχει σε δύο ενότητες.
 9. Αφίσα που σχηματίζεται με την ένωση του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου του έκτακτου τεύχους 500 του Μικρού Σερίφη
 10. tsarouxas

  ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

  Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του έκτακτου τεύχους 500 Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.
 11. Στην πρώτη ανάρτηση της ενότητας, στο "Ινδιάνικο χωριό", προστέθηκε το πίσω μέρος με τις επεξηγήσεις των αριθμών.
 12. Ηθελα να ρωτησω ο "Μεγάλος Εικονογραφημένος Άτλας του Φαρ-Ουέστ" που εβγαλε ο μικρος Καουμποι ο οποιος ειχε και τις ινδιανικες φυλές τι διαστασεις είχε? Ευχαριστώ προκαταβολικά

  1. tsarouxas

   tsarouxas

   70x50cm φίλε μου :)

  2. Johnyzax

   Johnyzax

   Δε φαντάζεσαι τι χαρά μου έδωσες όταν μετά από τόσα χρόνια ξαναείδα τον χαρτη που είχα συμπληρώσει και όταν ήμουν έτοιμος να κολήσω η συγχωρεμένη η μάνα μου μου τα ειχε πετάξει όλα μαζί με τα περιοδικά...και πάλι σε ευχαριστώ

  3. tsarouxas

   tsarouxas

   Χαίρομαι που σε βοήθησα να θυμηθείς τα παλιά. Εύχομαι να περνάς καλά στο GC :havefun:

 13. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΠΙΤΟ Ανεξάρτητη έκδοση που κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 1972 Η αφίσα είναι αντίγραφο που μου δόθηκε εκτυπωμένο σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία "συναρμολόγησε" ο φίλος comicos και τον ευχαριστώ θερμά. Στην αυθεντική της έκδοση είναι ενιαία με διαστάσεις 50x70
 14. ΤΖΙΜ ΑΝΤΑΜΣ - ΤΣΙΠΙΡΙΠΟ - ΠΕΠΙΤΟ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ (Από τα εσώφυλλα των τόμων του Μικρού Κάου-Μπόϋ 058 - 080 - 083 αντίστοιχα)
 15. tsarouxas

  ΠΟΚΟΠΙΚΟ

  Συγνώμη για το μπέρδεμα! Θα συμμορφωθώ πάραυτα με τις κατευθύνσεις της διεύθυνσης!!!
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.