ΚΟΜΙΚΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Παρουσιάσεις κόμικς μέσα στις ελληνικές εκδόσεις
Subforums
-
- 66
- posts
-
- 31
- posts
-
- 514
- posts
-
- 211
- posts
-
- 49
- posts
-
- 13
- posts
-
- 79
- posts
-
- 22
- posts
-
- No posts here yet
162 topics in this forum
-
- 4 followers
- 44 replies
- 8k views
Εδώ είναι οι ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στο Μπλεκ, όπως τις κατέγραψε ο Ν.Δ. Νικολαΐδης στο βιβλίο "Ο Μπλεκ και οι Άλλοι". Από όσο κατάλαβα περιλαμβάνονται όλες οι ιστορίες που δημοσιεύτηκαν μέχρι το τέλος του Νέου Δυναμικού, και οι σημαντικότερες από τη Νέα Περίοδο. Πράγμα που σημαίνει ότι από τη Νέα Περίοδο, ήτοι 756 τεύχη είναι αυτά, αρκετές ιστορίες ίσως απουσιάζουν. It's a start though. ------------------------------ Οι ιστορίες του «ΜΠΛΕΚ» Όλες οι ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στον «Μπλεκ» έως και την αρχή της δεκαετίας του '80, κατά την πρώτη, δεύτερη και τρίτη περίοδο έκδοσης του περιοδικού. 1) «ΜΠΛΕΚ» (ανελλιπώς, ενώ μερικές από τις ιστορίες αυτή…
Last reply by theforce, -
- 1 follower
- 6 replies
- 4.3k views
Ακολουθεί συνοπτική λίστα περιεχομένων του περιοδικού Δυναμικό Αγόρι, που αφορά μόνο τα κόμικς σε συνέχειες που δημοσιεύθηκαν και όχι τυχόν αφιερώματα, άρθρα ή τα χιουμοριστικά μονοσέλιδα τύπου "Ζωντανή Μπάλα", "Το κακό μάτι" κλπ. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις π.χ. στον "Ταξιδιώτη του χρόνου" υπάρχουν κάποια νούμερα στο σερί τευχών που δεν περιέχουν επεισόδιο. Ο τρόπος καταγραφής είναι απλός: αναγραφή νούμερου τεύχους, καταγραφή ιστορίας που αρχίζει στο συγκεκριμένο νούμερο καθώς και πότε ολοκληρώνεται η ιστορία, ξένος πρωτότυπος τίτλος (όπου έχει βρεθεί), ξένο περιοδικό που πρωτοδημοσιεύθηκε η ιστορία (όπου έχει βρεθεί), συντελεστές (όπου έχουν βρεθεί). …
Last reply by Slaine, -
- 3 followers
- 14 replies
- 8.5k views
Η καταγραφή των ιστοριών που δημοσιεύθηκαν σε συνέχειες στο "Αγόρι" συνεχίζεται. Μετά τη Δυναμική περίοδο, σειρά έχει η Β' περίοδος του περιοδικού. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι κι εδώ ο τρόπος καταγραφής είναι απλός: αναγραφή νούμερου τεύχους, καταγραφή ιστορίας που αρχίζει στο συγκεκριμένο νούμερο καθώς και πότε ολοκληρώνεται η ιστορία, ξένος πρωτότυπος τίτλος (όπου έχει βρεθεί), ξένο περιοδικό που πρωτοδημοσιεύθηκε η ιστορία (όπου έχει βρεθεί), συντελεστές (όπου έχουν βρεθεί). Οι ιστορίες που συνεχίζονται στο περιοδικό από τη Δυναμική περίοδο, μετά την έναρξη αρίθμησης ξανά από το νο 1, είναι οι εξής: ΕΛ ΖΑΜΠΑΤΟ (El Jabato) …
Last reply by Ιλαρίων Κολοκασίδης, -
- 1 follower
- 25 replies
- 7.3k views
Το 1ο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1981 από τον εκδότη Ν.Δεληγιώργη και ολοκληρώθηκε αρκετά χρόνια μετά με πάνω από 500 τεύχη. Πολυθεματικό δεκαπενθήμερο περιοδικό μικρού μεγέθους, με γύρω στις 65 ασπρόμαυρες σελίδες γεμάτες με στριπάκια (ιστοριούλες μιας, δύο ή τριών σελίδων), γελιογραφίες και ανέκδοτα. Επειδή οι χαρακτήρες που παρουσιαστήκανε είναι πάρα πολλοί, έκανα μια μικρή διαλογή για να καταλάβετε(ή να θυμηθείτε ) περί τίνος πρόκειται. Εννοείται ότι δεν ήταν όλοι οι ήρωες σε ένα τεύχος... Η Ζωντανή μπάλλα-Ο Διαφημισάκιας -Γιατί Μπαμπά? Ο Μαστροχαλαστής-Οι Δισεκατομυριούχοι Ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Παλαβοί της Στρογγυλής Τραπέζης-Η Ατσαλη Φώτο Ψώνιο-Τ…
Last reply by apetoussis82, -
- 3 followers
- 22 replies
- 3.1k views
Ακολουθεί συνοπτική λίστα περιεχομένων του περιοδικού Τρουένο, που αφορά μόνο τα κόμικς (αυτοτελή ή σε συνέχειες) που δημοσιεύθηκαν και όχι τυχόν αφιερώματα, άρθρα ή τα χιουμοριστικά μονοσέλιδα τύπου "Σούπερ μπαμπάς", "Λιχούδης" κλπ. Επίσης στην περίπτωση του ίδιου του "Τρουένο" η καταγραφή θα αρκεστεί στην 1η του εμφάνιση στο πρώτο τεύχος, μια που σε κάθε τεύχος υπάρχει κι ένα επεισόδιο με τις περιπέτειές του. Δυστυχής η καταγραφή δεν είναι απολύτως ολοκληρωμένη διότι υπάρχουν κάποια κενά στη συλλογή μου. Να σημειώσω εδώ τη σημαντική βοήθεια του Κώστα (crc), που με το δανεισμό τευχών της πρώτης εικοσάδας (καθώς και μερικών μεταγενέστερων) βοήθησε καίρια στην παρούσα …
Last reply by ramirez, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.1k views
Το πολυθεματικό περιοδικό Κιντ κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου 1990, και απ' ό,τι φαίνεται άντεξε μόνο 6 τεύχη. Με τη βοήθεια της Λέσχης Φίλων Κόμικς και των 4 τευχών που υπάρχουν στις βιβλιοθήκες της (# 1, 4, 5, 6), ακολουθεί η (μικρή ομολογουμένως) λίστα με τις ιστορίες που δημοσιεύθηκαν στις σελίδες του Κιντ. Φυσικά μόλις βρεθούν τα τεύχη # 2, 3, θα ενημερωθεί και η λίστα. HAMMER MAN MANTRACKER ΑΛΦ ΤΑΠΕΡ ΑΝΤΙΡΙΞ - ΣΥΜΦΩΝΙΞ ΘΕΕ ΜΟΥ, Ο ΒΑΛΤΕΡ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΟΜΑΔΑ D (Η) ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΛΥΚΩΝ (Η) ΣΤΗΒ ΓΟΥΪΛΕΡ ΤΖΟ ΜΠΛΑΪ ΤΟΥΤΣΥ ΦΙΓΚΑΡΟ
Last reply by Ion, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
ΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΦΑΣΟΛΑΣ Το πολυθεματικό περιοδικό Φασόλας κυκλοφόρησε την 1η Ιανουαρίου 1984, και είχε μια πορεία 32 τευχών έως τον Απρίλιο του 1985. Ακολουθεί η πλήρης αλφαβητική λίστα των 63 σειρών που δημοσιεύθηκαν στις σελίδες του, με links που παραπέμπουν στις αντίστοιχες παρουσιάσεις. ΑΛΗ ΧΑΧΑΣ (Ο) ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΛΟΓΚΑΝ ΑΤΙΘΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ (ΤΑ) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΔΕΡΑΣ (Ο) ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤ (ΟΙ) ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ (Ο) ΓΚΝΑΣΕΡ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΓΟΥΑΚΥ ΕΝΑΣ ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ (ΤΑ) ΔΥΟ ΤΡΕΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΙΩΝΑΣ Ο ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ ΚΑΝΤΛΥ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ …
Last reply by Βασιλεύς των κόμικς, -
ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ
by Ion- 1 follower
- 1 reply
- 2.6k views
ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΒΑΒΟΥΡΑ Στις 15 Ιουνίου 1981 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το πολυθεματικό περιοδικό Βαβούρα, γεμάτο μικρές ιστορίες βρετανικής κυρίως προέλευσης. Αν και το περιεχόμενο του περιοδικού ήταν ασπρόμαυρο, τα εξώφυλλα ήταν έγχρωμα προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Ποιοι ήταν όμως οι ήρωες που συναντούσαμε στα εξώφυλλα του Βαβούρα; Και ποιος είναι ο δημιουργός τους; Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Στο 1ο τεύχος του Βαβούρα συναντάμε τον Μικρό Κονγκ του Robert Nixon, μιας και οι Εκδόσεις 2001 είχαν αγοράσει τα δικαιώματα της βρετανικής Fleetway και η ύλη του περιοδικού επρόκειτο να περιλαμβάνει σχεδόν κατά αποκλειστικότητα βρετανικά στριπ. Έτσ…
Last reply by YOSHIMITSU, -
- 2 followers
- 0 replies
- 1.8k views
Σκοπός της παρακάτω λίστας είναι να καταγράψω όλους τους τίτλους που εμφανίστηκαν στο περιοδικό Βαβούρα. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα links δύο ή και παραπάνω διαφορετικών τίτλων μπορεί να παραπέμπουν στην ίδια παρουσίαση (π.χ. "Μουστάφα" και "Μικρός Σεΐχης"). Έτσι, αν κάποιος ανοίξει ένα Βαβούρα και θέλει πληροφορίες για μια ιστορία που διάβασε, θα βρει εύκολα αυτό που ψάχνει και δε θα χρειάζεται να γνωρίζει ή να θυμάται με ποιον άλλο τίτλο έχει δημοσιευτεί η ίδια σειρά. Ion ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΒΑΒΟΥΡΑ 10 ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΧΙΤΣ (ΤΑ) 7 ΥΠΕΡΟΧΟΙ (ΟΙ) BANANAMAN GARFIELD K.B.R. PEANUTS TIMOTH…
Last reply by GreekComicFan, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.3k views
Thundercats και στο Μπλέκ λοιπόν. Η διασκευή σε κόμικ της αγαπητής σε πολλούς σειράς κινουμένων σχεδιων, κυκλοφόρησε στην Αμερική από την Star Comics (παράρτημα της Marvel), τον Δεκέμβριο του 1985 και κράτησε για 24 τεύχη (εώς τις αρχές του 1988). Στην χώρα μας την συναντήσαμε αρχικά μέσα από το Marvel Star Comics του Καμπανά. Περίπου 3 χρόνια μετά την διακοπή του Marvel Star Comics, οι ιστορίες επανεκδόθηκαν σε συνέχειες στο Μπλέκ. Οι παρακάτω σελίδες είναι μέσα από το τεύχος 627 (25-12-2009). Ο τιτλος εμφανιζόταν μέσα στις ιλουστρασιόν σελίδες του Μπλέκ και είχε καλύτερη εκτύπωση και χρωματισμό από τον τίτλο του Καμπανά. Ο χρωματισμός πάντως δεν ήταν ίδιος με α…
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.1k views
Και πάμε στα κόμικς. Μιλάμε πάντα για πρωτόλειες δημιουργίες σημαντικών Ελλήνων γελοιογράφων. Λείπουν από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Ε.Λ.Ι.Α. τα τεύχη 33, 44, 53, 55-64, 66 και εξής (στο τεύχος 52 σκίστηκαν οι σελίδες που αφορούν το βιβλίο Γίνετε σκιτσογράφοι, βλ. κατωτέρω). Διάσπαρτα έχουμε τα εξής: Του Ν. Καστανάκη (τ. 5, 29/5/1948): Από το ίδιο τεύχος μια ξένη: Του Νίκου Καστανάκη μια δισέλιδη (τ. 13, 29/7/1948): Του Νίκου Καστανάκη για την ιστορία του φωτισμού (τ. 15, 12/8/1948): Του Γ. Γκεϊβέλη (τ. 17, 26/8/1948): Και σκίτσο των τριών καμπαλέρος του DISNEY (τ. 15, 12/8/1948): Κατά τα άλλα σε μό…
Last reply by α .βαθης, -
- 1 follower
- 16 replies
- 1.4k views
Last reply by Nikos Nikolaidis, -
- 2 followers
- 11 replies
- 3.4k views
ΜΠΛΕΚ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ Πολλοί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι τα κόμικς και η λογοτεχνία ακολουθούν δύο ασύμβατες τροχιές. Οι ίδιοι έκαναν προσπάθειες να μας νουθετήσουν ότι τα μεν είναι άχρηστα η δε ωφέλιμη. Εμείς τηρήσαμε σιγή και αμυντική στάση, αυτοί ήταν λαλίστατοι και επιθετικοί. Πολλές φορές νοιώσαμε ενοχή. Και όμως κόμικς και λογοτεχνία συναντώνται. Τα κόμικς ρίχνουν διαρκώς το γάντι στη λογοτεχνία εδώ και δεκαετίες. Οι λογοτέχνες όμως μόλις τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να ασχοληθούν επιτέλους με τους χάρτινους ήρωες των κόμικς, ομολογώντας την αγάπη τους σ΄ αυτό το παρεξηγημένο είδος γραπτού λόγου. Και η έκπληξη ήλθε σήμερα από το αγαπημένο, για γενιές…
Last reply by theforce, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.7k views
Την περίοδο 2003-2008 δημοσιευόταν στο περιοδικό Penthouse από την εκδοτική Δάφνη Επικοινωνίες και για ένα διάστημα από την Σιγμα Αλφα Μι, μια σειρά ερωτικών χιουμοριστικών κόμικς μου, κυρίως τετρασέλιδων ιστοριων και τον τελευταίο χρόνο δισέλιδων. Ήταν κυρίως παρωδίες γνωστών ταινιών, παραμυθιών, αρχαίων μύθων, με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως "Κάποτε Στη Στύση", Η Σούπερ Τσούλα", "Ο Κοκκινοψω**τσας", "Τα Πα**ρια του Καρχαρία" κ.α. Σας επισυνάπτω δυο από αυτά τα κόμικς ώστε να πάρετε μια γεύση.
Last reply by germanicus, -
- 2 followers
- 3 replies
- 1.7k views
Στα πρώτα 7 τεύχη περιείχε πικάντικα στριπάκια (6 σελίδες) και στα τεύχη 8 έως 18 (μάλλον) κόμικς με την ζωή της γνωστής Ιταλίδας Ciciolina
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 12 replies
- 3.6k views
Τα κόμικ από το νέο Ρόδι Ιστορίες της ζούγκλας (μονοσέλιδο χιουμοριστικό του Χρήστου Δήμου) και μια σελίδα από το κόμικ Νώραξ (κείμενα Ιωάννα Φωκά, σκίτσο Χρήστος Δήμος), Έλληνας θαλασσοπόρος που περπατούσε στα στενά της Μυθολογίας και βοηθούσε τον Ηρακλή στους άθλους του. Τέλος, επιτρέψτε μου ειδική μνεία στον αγαπημένο μου Σπύρο Ορνεράκη, που οι ζωγραφιές του και οι γραμμές του στοίχειωσαν τα παιδικά μου όνειρα. Οι εικονογραφήσεις του μου κράτησαν συντροφιά στα αναγνωστικά του Δημοτικού και στις Χαρούμενες διακοπές του Πατάκη τα καλοκαίρια. Πάνω στις δικές του γραμμές έκανα τα πρώτα μου κόμικς και σκίτσα. Για μένα έχει μια απίστευτη δυναμική κι έναν μο…
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1k views
Το εβδομαδιαίο περιοδικό της Ελένης Βλάχου είχε και σελίδα στην οποία δημοσιεύονταν κόμικς σε συνέχειες. Από τα τρία τεύχη, που έπεσαν στα χέρια μου, προκύπτει ότι επί δύο χρόνια τουλάχιστον οι αναγνώστες εκείνης της εποχής απολάμβαναν τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Ριπ Κίρμπυ. Σκιτσογράφος της σειράς ο John Prentice, ο οποίος ανέλαβε τον ήρωα από το 1956 μετά το θάνατο του Alex Raymond. Στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει ένα αλμπουμάκι του ήρωα με τίτλο Ο ληστής με τις μπιγκόνιες. Απολαύστε τις σελίδες με το κόμικ. vaios/11-6-2009
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.3k views
Αυτοψία τευχών 37-38, 67-68, 83-84, 120, 135, 137-140. Στο τεύχος 37-38 (εξώφυλλο Βαγγέλη Ελευθερίου) έχουμε το κόμικ του Νίκου Μαρουλάκη "Τα πασχαλινά αυγά" (σίγουρα επανατυπώθηκε αργότερα στο περιοδικό Τα Σαΐνια), "Το άρωμα της άνοιξης' (κείμενο-σχέδια Γ. Μπότσου) και στο οπισθόφυλλο ένα κόμικ του Γιάννη Κουρούδη: Στο τεύχος 83-84 έχουμε μόνο ανατύπωση του κόμικ του Αριστοφάνη και μάλιστα την Ειρήνη (4 σελίδες, χωρίς τίτλο) - βλ. εδώ http://www.greekcomi...p?showtopic=126 - Στο τεύχος 120 έχουμε επανατύπωση του κόμικ της Φρουτοπίας του Μαρουλάκη και συγκεκριμένα τον Συναχωμένο τενόρο (2 σελίδες, βλ. εδώ http://www.greekc…
Last reply by Valtasar, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1k views
Δεν έχει σχέση με το περιοδικό Παναθήναια του 1900-1915. Έχουμε μια εβδομαδιαία φιλολογική επιθεώρηση, με διαπιστωμένο μόνο το 1ο τεύχος. Κυκλοφόρησε στην Αθήνα 25/12/1932 αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω το εξώφυλλο. Διευθύνεται από επιτροπή λογοτεχνών. Κινηματογραφικά θέματα, εγκυκλοπαιδικά κείμενα, λογοτεχνικά αποσπάσματα, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μουσική και πολλά αλλα.
Last reply by sporos, -
- 2 followers
- 2 replies
- 2.3k views
Η παρουσίαση του τίτλου ΕΔΩ. Από το τεύχος 1 έως 24 είχαμε μια ιστορία με τον ΡΙΠ ΚΙΡΜΠΥ των Prentice & Fred Dickenson με θέμα τον κακοποιό ΤΟΛΕΝΤΟ ΣΤΗΛ (η ιστορία δεν είχε τίτλο) Από το τεύχος 25 έως το 49 είχαμε μια ιστορία με τον ΡΙΠ ΚΙΡΜΠΥ των Prentice & Fred Dickenson με θέμα κάποιους κλέφτες διαμαντιών (η ιστορία δεν είχε τίτλο) Από το τεύχος 231 είχαμε το κόμικς του ΚΥΡ με τον τίτλο Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Από το τεύχος 285 είχαμε το κόμικς του ΚΥΡ με τον τίτλο ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ Από το τεύχος 332 είχαμε το κόμικς του ΚΥΡ με τον τίτλο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
Last reply by Komixakias13, -
- 1 follower
- 15 replies
- 3.8k views
Τι μας έχω, τι μας έχω. Κάνοντας μια εργασία για μένα ξεκίνησα να ξεφυλλίζω τον Θησαυρό (το γνωστό περιοδικό ποικίλης ύλης, Χοντρή του Θησσαυρού κλπ.). Ξέρω χάρη σε σας κι έχω κρατήσει για μελλοντικό σκανάρισμα κάποιους τίτλους περιοδικών δεκαετίας του 1960 που δημοσίευσαν τα πρώτα κόμικς στον ελλαδικό χώρο. Αλλά δεν είχα ιδέα για τον Θησαυρό!! Φτάνοντας στο 1960 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο τι ορώσι οι πτωχοί μου οφθαλμοί;Κόμικς!!!!!!Τι να κάνω ο άμοιρος άρχισα το σκανάρισμα νωρίτερα από ότι περίμενα. Έχε χάρη!! Λοιπόν σε κάθε τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού υπήρχε δισέλιδη αυτοτελής ιστορία κόμικς στις σελίδες του παιδιού. Χωρίς άλλα στοιχεία εικονογράφου ή σεναρ…
Last reply by Dr Paingiver, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.6k views
"Η αίθουσα της ακολασίας" Τετρασέλιδο ερωτικο κομικ, σε σκιτσο του Πετρου Παπαζαχαριου, που υπηρχε στο τευχος 11 του περιοδικου MODELS . "Ακαταλληλο Περιεχομενο για Ανηλικους χρηστες" Spoiler
Last reply by nick777, -
- 1 follower
- 0 replies
- 699 views
Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ Σε κάποια τεύχη του USER δημοσιεύτηκαν μονοσέλιδες, χιουμοριστικές ιστοριούλες κόμικς. Πρόκειται για μάλλον ερασιτεχνικές δουλειές (σε στυλ φανζίν), οι οποίες προφανώς φτιάχτηκαν για να...διακωμωδήσουν καταστάσεις βγαλμένες μέσα από τα γραφεία του περιοδικού (τα πειράγματα μεταξύ των συντακτών έδιναν και έπαιρναν, γενικά! ). Δυστυχώς δεν αναγράφεται πουθενά ο δημιουργός τους! Παρακάτω οι ιστοριούλες από τα τεύχη 30, 31 και 32 : Σε αρκετά τεύχη, επίσης, μπορούσε κάποιος να βρει διάσπαρτες αρκετές γελοιογραφίες, με θέμα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Και για αυτές, όμως, δεν βρήκα πληροφορίες σχετικές με …
Last reply by comicos, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.3k views
Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ Στο Pixel δημοσιεύτηκαν και μερικές ολιγοσέλιδες, χιουμοριστικές, ιστοριούλες κόμικς. Αυτές έμπαιναν προς το τέλος του περιοδικού και η θεματολογία τους ήταν συνήθως σχετική με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από ένα σημείο και έπειτα, είχαν να κάνουν με διάφορα θέματα. Έτσι, στα τεύχη 14-17 είδαμε δουλειές του Κώστα Τριανταφύλλου. Από το τεύχος 18 και μετά τη σκυτάλη πήρε ο Χρήστος Δόγας, ο οποίος έγραφε και σχεδίαζε 2σέλιδες ιστορίες μέχρι το τεύχος 33. Τις περισσότερες από αυτές τις χρωμάτιζε η Δέσποινα Σάκκη. Στα τεύχη 34-35, τέλος, δημοσιεύτηκε σε 2 συνέχειες η ιστορία του Γιάννη Μαραγκάκη "Ο Πόλεμος της Σιλικόνης" (επίσης χρωματισμέ…
Last reply by comicos, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.1k views
Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ Στα πρώτα τεύχη του PC MASTER GOLD και συγκεκριμένα στις τελευταίες σελίδες, δημοσιευόταν το κόμικ "ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ". Το σενάριο και το σχέδιο ήταν του Παναγιώτη Λύρη, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά στριπ ΛΑΛΗΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ του περιοδικού PC MASTER. Πρόκειται για ολιγοσέλιδες αυτοτελείς χιουμοριστικές ιστορίες, στις οποίες πρωταγωνιστής είναι ο ντετέκτιβ Τζέικ. Το background της υπόθεσης, σε καθεμιά από αυτές, έχει να κάνει φυσικά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και computer games. Η πειρακτική διάθεση του δημιουργού είναι έντονη, αφού οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές είναι...ο αρχισυντάκτης και οι συντάκτες του περιοδικού…
Last reply by comicos, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.1k views
Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ Στο δεύτερο τεύχος του SUPER PIXEL (έκδοση του 1988), δημοσιεύτηκαν και 9 χάρτες παιχνιδιών εκείνης της εποχής. Αρκετοί από αυτούς ήταν φτιαγμένοι με πρωτότυπο τρόπο : εκτός από τα σχέδια που αφορούσαν τις πίστες του παιχνιδιού, ήταν εμπλουτισμένοι και με χαρακτήρες κόμικς, που "μιλούσαν" μέσα από συννεφάκια (σαν γελοιογραφίες δηλαδή) και έδιναν διάφορες οδηγίες στον αναγνώστη! Υπεύθυνοι ήταν οι σκιτσογράφοι Χρήστος Δόγας και Δέσποινα Σάκκη, γνωστοί και από τις δουλειές τους στα κόμικς του περιοδικού PIXEL. Παραθέτω ενδεικτικά δύο από αυτούς τους χάρτες, που αφορούσαν τα παιχνίδια DAN DARE και ALIEN-8 :
Last reply by comicos, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.2k views
Το κόμικ "The Graveyard" που δημοσιεύτηκε στα τεύχη 4 έως 6 του περιοδικού Metal Invader. Σχέδιο και κείμενο Ζήσης Ρούμπος
Last reply by foro, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.7k views
Μεταφορά σε κόμικ της σειράς anime Sherlock Hound. Πρόκειται για μια ιταλο-ιαπωνική συμπαραγωγή των στούντιο RAI και Tokyo Movie Shinsha, η οποία για να καταφέρει να βγει "στον αέρα", πέρασε από χίλια μύρια κύματα! Ο λόγος ήταν το "βέτο" που ασκήθηκε αρχικά από τους απογόνους του Sir Arthur Conan Doyle, σχετικά με τα δικαιώματα του χαρακτήρα του διάσημου ντετέκτιβ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που μιλάει...ασιατικές γλώσσες, αλλά μιας και η Ιαπωνία ήταν η χώρα στην οποία πρωτοεμφανίστηκε το anime/κόμικ, πάρτε και τον original τίτλο : 名探偵ホームズ Βρισκόμαστε λοιπόν στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, σε ένα "παράλληλο σύμπαν" με αυτό του γνωστού…
Last reply by comicos, -
- 1 follower
- 15 replies
- 2.2k views
Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ. Η γνώμη του Cine7 για τους κριτικούς της εποχής Ανάμεσα στους συνεργάτες τιμητική θέση είχαν 4 κύριοι που είναι και ο λόγος του αφιερώματος: Δημήτρης Βανέλης, Σπύρος Δερβενιώτης, Σπύρος Βερύκιος, Γιώργος Τραγάκης. Τέσσερις δημιουργοί κόμικς στην ίδια έκδοση άφησαν το σημάδι τους! Άριελ , Κόμικ του Βερύκιου για το Cine7 Universe Ltd, κόμικ του Δεβενιώτη για το Cine7 Κόμικ του Τραγάκη για το Cine7 Κατ' αρχήν τα εξώφυλλα όπως μπορείτε να δείτε είναι σχεδόν όλα εικονογραφημένα. Επίσης το περιοδικό φιλοξένησε την πρώτη εκτενή στήλη σε περ…
Last reply by totally_wired, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.7k views
Το Αγορι της Γ' περιοδου σε 7 τευχη, απο το τευχος 117 (755) μεχρι το τευχος 123 (761), φιλοξενει μια εχρωμη ιστορια που ειναι βασισμενη στο βιβλιο του Ιουλιου Βερν, "Η Μυστηριωδης Νησος". Η ιστορια εχει τιτλο "Το Νησι του Μυστηριου" και εξελισεται το 1865 κατα την διαρκεια του Αμερικανικου Εμφυλιου Πολεμου. Μας περιγραφει τις περιπετειες του μηχανικου του Στρατου των Βορειων Κυρου Σμιθ, του δημοσιογραφου Γεδεων Σπιλετ, του ναυτικου Πενκροφ, του νεαρου Χαρμπερτ Μπραουν (προστατυεομενος του Πενκροφ) και του Ναμπ (υπηρετης του Σμιθ) που ναυαγησαν σε ενα νησι, μετα την αποδραση τους με αεροστατο απο το στρατοπεδο των Νοτιων. Μια οχι και τ…
Last reply by Retroplaymo, -
ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟ
by tik- 2 followers
- 4 replies
- 2.1k views
Μια ημιτελής σειρά το Αρκα η οποία δημοσιεύτηκε στην βραχύβια Γ΄ περίοδο του ΜΕΤΡΟ. Δυστυχώς διαθέτω μόνο το πρώτο τεύχος, οπότε δεν γνωρίζω αν υπήρχε και στα επτά τεύχη του περιοδικού. Ενδεικτική σάρωση από το 1ο τεύχος
Last reply by Μενίγ Πουαγώ, -
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
by DJO- 1 follower
- 1 reply
- 1.3k views
Πληροφορίες για την έκδοση ΕΔΩ. Το κάθε τεύχος περιέχει μια σελιδούλα με τα Απίστευτα του Ripley και μια σελιδούλα με στριπς της αχτύπητης οικογένειας The Buckets. Τα του #3 (scans by ): Τα του #4:
Last reply by GreekComicFan, -
- 0 replies
- 1.2k views
Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ. Στο κεντρικό δισέλιδο του κάθε τεύχους, δημοσιεύονταν μικρές αυτοτελείς ιστορίες από το κόμικ Ντέννις ο Τρομερός. Σε όλα τα τεύχη, επίσης,υπήρχε μία σελίδα γεμάτη με γελοιογραφίες, ενώ μια γελοιογραφία κοσμούσε πάντα και την κάτω αριστερή γωνία, στο κάθε εξώφυλλο. Παρακάτω οι ιστορίες του Ντέννις του Τρομερού, κατά σειρά από τα τεύχη : 2, 3 της Α' Περιόδου και 1, 6, 8 της Β' Περιόδου Οι γελοιογραφίες από το τεύχος 1 της Β' Περιόδου : Και η γελοιoγραφία από το εξώφυλλο του τεύχους 3 της Α' Περιόδου :
Last reply by comicos, -
- 1 follower
- 19 replies
- 4.1k views
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΕΚΔΟΣΙΣ:ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑ (1946-σήμερα) Παρουσίαση της έκδοσης ΕΔΩ. Και μια μικρή λεπτομέρεια· τα τεύχη τα έδινα στον πατέρα μου, ο οποίος μου τα βιβλιοδετούσε με πρωτόγονο τρόπο. Άνοιγε κάθετα τρύπες και περνούσε χοντρό σπάγγο. Λέτε από τότε να μου δημιουργήθηκε το απωθημένο της βιβλιοδεσίας ; Αλλά ξέφυγα από το θέμα· στις σελίδες του περιοδικού παρουσιάζονταν εικονογραφημένες ιστορίες με κόμικ μορφή σε ετήσια βάση. Η ιστορία άρχιζε στο πρώτο τεύχος του Ιανουαρίου και τελείωνε στο τελευταίο του Δεκεμβρίου. Μ΄ αυτόν τον τρόπο δημοσιεύτηκαν τα μυθιστορήματα: Στα τεύχη 264-286 του έτους 1958: Περιπέτειες στα χιόνια Στα τεύχη 287-310 του έτο…
Last reply by Dr Paingiver, -
- 1 follower
- 0 replies
- 848 views
Στα πρώτα τεύχη του Εργόχειρου δεν βλέπω να υπάρχουν κόμικς. Στο τ. 330 βρίσκουμε μια μονοσέλιδη ιστορία του Ανδρέα Ανατολίτη στην τελευταία σελίδα. Υποθέτω ότι το πρωτότυπο ήταν έγχρωμο γι' αυτό βγήκε τόσο χάλια στο περιοδικό. Για τον Ανδρέα Ανατολίτη δεν βρήκα άλλες πληροφορίες πέρα από το ότι έχει εικονογραφήσει πάμπολλα παιδικά βιβλία.
Last reply by tik, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Από τον Οκτώβριο του 2000 έως και τον Οκτώβριο του 2003 οι Σπύρος Δερβενιώτης (σχέδιο) και Δημήτρης Βανέλης (σενάριο) δημιούργησαν για την τελευταία σελίδα του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ το ομότιτλο κόμικ με αμέτρητες σινεφίλ αναφορές καθώς και με αναφορές στην κινηματογραφική επικαιρότητα. Παραθέτω τα 3 πρώτα κόμικ, καθώς και ολόκληρο το έργο (33 κόμικ) σε ζιπ. Το κόμικ αντικαταστάθηκε από το σαφέστατα πιο βαρχύβιο "Τα Σινεφίλ Όνειρα του κ.Μπομπίνα" Errol.rar
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Στο τεύχος 13 που κατέχω, ένα στριπ της Bretecher που με ώθησε να κάνω παρουσίαση στον τίτλο. Δεν γνωρίζω αν τα άλλα τεύχη περιείχαν κόμικς καθώς και το πότε σταμάτησε να κυκλοφορεί.
Last reply by success4a, -
- 2 followers
- 25 replies
- 4.2k views
Δεκαπενθήμερο περιοδικό αντιμνημονιακού περιεχομένου, που εκδίδεται από τον πολύ γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Στην τελευταία σελίδα φιλοξενεί ένα κόμικ, το HOT NEWS του Τάσου Αναστασίου με περιεχόμενο σαφώς ευθυγραμμισμένο με το γενικότερο ύφος του περιοδικού. από το Ζητάω συγγνώμη αν το έχει ποστάρει κανείς άλλος πιο πριν. Στην έρευνα δεν μου έδειξε τίποτα. Όλα τα strips του Hot Doc, θα τα βρείτε συγκεντρωμένα σε δικό τους χώρο στο photo album.
Last reply by leonidio, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Έκανα ένα ξεκαθαρισμα στα παλιά περιοδικά που είχα. Βρήκα ότι στο μηνιαίο περιοδικό FORMULA 1 που για ένα διάστημα προστέθηκε στον τίτλο του με μικρά γράμματα: +WRC, έχει κομικ. Συγκεκριμένα, σε κάθε τεύχος συναντούσαμε ένα δισέλιδο κομικ του Χρήστου Ζωίδη, με τίτλο: Ο θρύλος του βρομόγκαζου Χάρη. Από τα τευχη που εχω βλέπω ότι δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια του 2002. Δε γνωρίζω αν είχε πριν ή αν συνεχίστηκε μετα. Η θεματολογία του ήταν οι χιουμοριστικές περιπέτειες του οδηγού της φορμουλα 1, βρομόγκαζου Χάρη. Παρακάτω παραθέτω τις ιστορίες από όσα τεύχη έχω: τεύχος 28 (9 Μάιος 2002) τεύχος 29 (Ιούνιος 2002) τεύχος 30 (Ιούλιος 2002) …
Last reply by mr-d, -
- 1 follower
- 2 replies
- 818 views
Δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Μπάτμαν από το Μπλεκ. Χάρη στην πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής μανία που είχε πιάσει τον κόσμο με οτιδήποτε είχε σχέση με τον Μπάτμαν πριν και μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας του Τιμ Μπάρτον, ο Ανεμοδουράς περιέλαβε ιστορίες και του Μπάτμαν - παρέα με τον Ρόμπιν - στην τρίτη περίοδο του Μπλεκ, πιθανόν προς στα τέλη του '90. Σε κάθε τεύχος έτρεχε ένα δισέλιδο το οποίο διαβαζόταν σαν στριπ, με την κάθε λωρίδα να ξεκινάει από την αριστερή σελίδα και να καταλήγει στην δεξιά. Από το τεύχος 581, 06-02-1991. Οι ιστορίες ήταν ξεκάθαρα της δεκαετίας του '40 ή τουλάχιστον σχεδιασμένες σε αυτό το στυλ. Δεν κατάφερα ν…
Last reply by jimceltic13, -
- 1 follower
- 17 replies
- 2.3k views
Στo on-line μηναίο περιοδικό ''ΧΡΟΝΟΣ'', συναντούμε το κόμικ των Δημήτρη Βανέλλη (σενάριο) και Θανάση Πέτρου (σχέδιο). Το περιοδικό ξεκίνησε τη δημοσίευσή του τον Απρίλιο του 2013 (τευχος#0), ενώ το κόμικ τον αμέσως επόμενο μήνα, στο τεύχος #01. Το μονοσέλιδο κόμικ δημοσιεύεται σε κάθε τεύχος, στη στήλη #ΚΟΜΙΚ. Εκτός του τεύχους ΔΥΟ, όπου δημοσιεύτηκε στη στήλη #ΓΝΩΜΕΣ. Μέχρι τώρα, έχουμε: Τεύχος ΕΝΑ (Μάιος 2013): Κόμικ #01 Τεύχος ΔΥΟ (Ιούνιος 2013): Κόμικ #02 Τεύχος ΤΡΙΑ (Ιούλιος 2013 ): Κόμικ #03 Τεύχος ΤΕΣΣΕΡΑ (Αύγουστος 2013): Κόμικ #04 «Φως στο βάθος του τούνελ» Τεύχος ΠΕΝΤΕ (Σεπτέμβριος 2013): Κόμικ #05 «Θρίαμβος!» Τεύχος ΕΞΙ (Οκτώβριος 2013): Κόμι…
Last reply by Strativarious, -
- 1 follower
- 2 replies
- 801 views
Η έκδοση εδώ: Τι κόμικς έχουμε εδώ; Χμ.... τ. Δ΄ (Απρίλιος 1889): "Το κυνήγι της κυρά-Σταχτερής" τ. Γ΄ (Μάρτιος 1890): ευκαιρία για διαγωνισμό τ. Ε΄ (Μάης 1890): τα αποτελέσματα τ. Η΄ (Αύγουστος 1890): "Αδέξιον κτύπημα" τ. Δ΄ (Απρίλιος 1891): "Φόβος και τρόμος" τ. ΣΤ΄ (Ιούνιος 1891): "Περιέργεια τιμωρουμένη' τ. Η΄ (Αύγουστος 1891): κι άλλος διαγωνισμός τ. Θ΄ (Σετπέμβριος 1891): τα αποτελέσματα Πηγή: Βιβλιοθήκη ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ (www.elia.org.gr).
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Μηνιαιον σύγγραμμα εικονογραφημένον δια παιδιά, εφήβους και νεανίδας. Διευθύνετο υπό Ν. Α. Κοτσελόπουλου. Εικονογράφηση Δ. Γαλάνη. Κυκλοφόρησε 1896-1897 (1-12 το Α΄ έτος και 1-5 το Β΄ έτος). Τιμολέων Αμπελάς, Κ. Διαλισμάς, Τίμος Μωραϊτίνης, Ζαχαρίας Παπαντωνίου και άλλοι λογοτεχνες συγκαταλέγονται ανάμεσα στους συνεργατες. Έμφαση στο κείμενο περισσότερο παρά στην εικονογράφηση. Διηγηματα, μυθιστορηματα, εγκυκλοπαιδικά και λιγότερο διαγωνισμοί και ελεύθερη έκφραση αναγνωστών. Εδώ δεν έχουμε και τόσα πολλά κόμικς "διηγήματα εικόνων" αλλά τέσπα και δείγμα της υπέροχης εικονογράφησης: Τεύχος 1 (Ιανουάριος 1896): Τεύχος 4 (Απρίλιος 1896): Πηγή: Βιβλιοθήκη ΕΛΙΑ-…
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Η παρουσίαση εδώ: http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=32921 Αναλυτικά έχουμε: τ. 1 (1/10/1911): "Ζωγράφος και ποιητής" τ. 2 (15/10/1911): "Ο ληστής Πούλλος και ο αστυνομικός σκύλος" τ. 3 (1/11/1911): "Ο πιστός σκύλος" τ. 4 (15/11/1911): "Ο Σοφολογιώτατος και αι ανακαλύψεις του" τ. 5 (1/12/1911): "Η αμοιβή της πλεονεξίας" & "Το απρόοπτον" [κατά λάθος το αποθήκευσα ως τεύχος 4] τ. 6 (15/12/1911): "Ο νυχτοκλέπτης" ή "Πώς επληρώθη ο κλέπτης" Πηγή: Βιβλιοθήκη ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ (www.elia.org.gr).
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 1 reply
- 920 views
Εφημερίς εικονογραφημένη πεντάχρωμος. Κι αυτή εβδομαδιαία. Έχουν περίπου τον ίδιο λογότυπο σαν εφημερίδες. Σατιρική και με γελοιογραφίες για την κατασταση της εποχής. Σκίτσα Ιώαννη Ραψομανίκη μάλλον. Η αρίθμηση συνεχίζει από την προηγούμενη έκδοση Ο Κρότος (επίσης σατιρική εφημερίς). 1) Από τα αλησμόνητα καρναβάλια του 1911 (21/2/1911, τ. 489): 2) Από την σαρακοστιανήν ζωήν των μοναστηριών (διαχρονικό) (14/3/1911, τ. 492): 3) Φωτογράφος εκβιαστής (1/6/1911, τ. 505): 4) Ο ανωφελής αγών (3/6/1911, τ. 506 / 514): 5) Από της τρέλλες των παιδιών (3/6/1911, τ. 506 / 514): 6) Απηχήσεις των αισωπείων μύθων (15/6/1911, τ. 507…
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 3 replies
- 864 views
Συνεχίζοντας την έρευνα στη Βιβλιοθήκη του ΕΛΙΑ διαπιστώνω ότι τουλάχιστον στις ανωτέρω σατιρικές εφημερίδες έχουμε αρκετό υλικό που ακροβατεί ανάμεσα στη γελοιογραφία και στο κόμικ. Κράτησα μόνο ότι είχε πάνω από 2 εικόνες που κι αυτές έχουν μια συνεχή ροή αφήγησης, σωστά;Για πάμε... Δεκασέλιδος χρωμολιθογραφημένη εφημερίς εκδιδομένη κάτα Τρίτην. Διευθυντής Γ. Πετρούτσος. Σκίτσα Άγγελου Θεοδωρόπουλου. Κυκλοφόρησε το 1910. Σατιρική και με γελοιογραφίες για την κατασταση της εποχής. 1) Εις την στρατιωτικήν λέσχην προχθές (τ. 3, 16/10/1910): 2) Οι λόγοι του μοιράρχου κυρίου Κωνσταντινίδου (τ. 3, 16/10/1910): 3) Στο χριστουγεννιάτικο τεύχος 8 της 22/12/1910 έχουμε …
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 1 reply
- 998 views
Από κόμικς έχουμε: τ. 5, 30/8/1908: τ. 27, 30/1/1909: τ. 36, 4/4/1909: τ. 41, 9/5/1909: τ. 48, 4/7/1909: τ. 79, 6/2/1910: τ. 148, 4/6/1911: τ. 2, 1/1/1912 -ως Κώδων-: τ. 191, 30/3/1912: τ. 220, 20/10/1912: τ. 12, 27/12/1912: τ. 223, 10/11/1912: τ. 228, 15/12/1912: τ. 229, 22/12/1912: τ. 250, 18/5/1913: τ. 289, 29/3/1914: ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ τ. 4, 1/9/1918: τ. 11, 20/10/1918: τ. 15, 17/11/1918: τ. 18, 8/12/1918: τ. 21, 29/12/1918: τ. 45, 6/7/1919: Πηγή: Βιβλιοθήκη Ε.Λ.Ι.Α.
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 2 replies
- 768 views
Πάμε και στα κόμικς, πάλι του ίδιου ανώνυμου καλλιτέχνη που εικονογραφούσε και στο Κόρτε: τ. 12 (15/1/1904): Μια ιστορία τ. 14 (29/1/1904): Στην πορτα του παραδείσου τ. 15 (5/2/1904): Οι χοροί μας τ. 16 (12/2/1904): Ο νεροκαυγάς τ. 17 (19/2/1904): Γαλακτοθεραπεία τ. 18 (26/2/1904): Φιλική αυταπάρνηση τ. 19 (4/3/1904): Λόγια της κρεββατοκάμαρας & Το βόιδι τ. 20 (11/3/1904): Το βούτημα τ. 21(18/3/1904): Το πορτοφόλι τ. 22 (1/4/1904): Ρωσσο-ιαπωνικός πόλεμος & Αριθμητικόν μυθιστόρημα τ. 23 (8/4/1904): Από το συνέδριον τ. 25 (25/4/1904): Μετά τα γυμνάσια …
Last reply by Kabuki, -
- 3 replies
- 739 views
Δημοσίευσε τα εξής κόμικς του Διαμαντή Αϊδίνη: 1) Αθήνα (τ. 36, Μαιος 1988): 2) Decor (τ. 37, Απρίλιος 1988): Πηγή: Βιβλιοθήκη ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ (www.elia.org.gr).
Last reply by rotagiatipino, -
- 1 follower
- 0 replies
- 762 views
Εδώ το περιοδικό: http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=30975 Από κόμικς έχουμε: Τεύχος 3 Τεύχος 6
Last reply by rotagiatipino,