Jump to content

Valtasar

Root Admin
 • Posts

  9,032
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  155

Valtasar last won the day on February 26 2022

Valtasar had the most liked content!

Reputation

64,223 Very Popular

About Valtasar

 • Birthday 02/16/1963

Retained

 • Member Title
  Wolf is hunting....

Contact Methods

 • MSN
  valtasar@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.greekcomics.gr
 • Skype
  Valtasarg

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  ΑΘΗΝΑ
 • Country
  Greece
 • Interests
  Κόμικς

Recent Profile Visitors

20,893 profile views
 1. Comicdom & Athenscon φουλάρει πάντα ο JemmaMan.... τουλάχιστον 3-4 ελληνικής προέλευσης και 1-2 ξένης. Πιστεύω όπου νάναι (Μάρτη;) θα κάνει επίσημη ανακοίνωση με λεπτομέρειες.
 2. Ανακοινώθηκε στο φβ η νέα δουλειά του Θανάση. Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της εκδοτικής (ΙΚΑΡΟΣ) "Μετά τα βιβλία «Οι όμηροι του Γκαίρλιτς», «1922: Το τέλος του ονείρου» και «1923: Εχθρική πατρίδα», ο Thanasis Petrou συνεχίζει να ανιχνεύει τις νευραλγικές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με ένα νέο graphic novel. Το «1936: Ετοιμόρροπη δημοκρατία» θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Έξι χρόνια στρατιώτης. Από το Γκαίρλιτς της Γερμανίας, να πολεμάει στον Σαγγάριο, στη Μικρά Ασία κι ύστερα πρόσφυγας στον Πειραιά. Ο Αμπατζής θα βρεθεί στη φυλακή για ένα έγκλημα τιμής, δίπλα σε κλέφτες, λωποδύτες, ληστές, πρεζάκια, μαζί με τον περιβόητο Σακαφλιά. Η ποινή είναι βαριά κι η φυλακή έχει κανόνες σκληρούς και απαράβατους. Όταν αποφυλακίζεται, τίποτε δεν τον δένει με κάποιον τόπο και η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Ο δρόμος του θα τον βγάλει, τον Μάιο του 1936, στη Θεσσαλονίκη που είναι ανάστατη από τις απεργίες των εργατών." Αναμένουμε με αγάπη!
 3. Ο Σκοτεινός Ιππότης αναγγέλθηκε για κυκλοφορία 18 Μαρτίου. Οι 10 πρώτοι που θα δηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να το πάρουν από την Λέσχη (ή να τους σταλεί) από την ερχόμενη Δευτέρα 26/2. Μια αποκλειστική προσφορά της ΛΕΦΙΚ.
 4. Καλησπέρα! βλέπω ότι είσαι μαζί μας 1495 μέρες οπότε δεν σε καλωσορίζω γιατί λογικά θα μας ξέρεις Υπάρχει κανόνας και τα "νέα" μέλη (αυτά που δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις) δεν μπορούν να δημοσιεύουν στο Παζάρι (Πωλήσεις-Αναζητήσεις). Αυτός έγινε από την ίδρυση της Κοινότητας για να αποθαρρύνουμε εμπόρους ή ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν μόνο και να μην καταντήσει το στέκι μας σελίδα αγγελιών. Αν θέλεις να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα, θα πρέπει να συμμετάσχεις στις συνομιλίες και θα σου δοθεί εν καιρώ. Έχουμε 120 ενότητες, ελπίζω κάποια να σε ενδιαφέρει ώστε να γνωριστούμε και να μπεις στη παρέα μας.
 5. Πολύπλευρο θέμα η γλώσσα, δεν είναι απλό. Έχουν εκδόσεις στη γλώσσα τους γιατί μπορούν να τις υποστηρίξουν οι πωλήσεις (είναι "ελαφρώς" περισσότεροι από εμάς ) Έχουν δική τους παραγωγή που τυπώνεται σε πολλές χώρες (ειδικά Γαλλία), γενικά έχουν στήριξη από κεφάλαια. Εμείς δεν έχουμε οπότε η σύγκριση είναι άδικη. Σε αυτό που αναφέρει ο @ hudson συμφωνώ απόλυτα ότι έχουμε σε πλήρη απαξίωση τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την τέχνη αλλά και γενικά την χώρα μας. Άνθρωπος που δεν σέβεται τον εαυτό και το σπίτι του (για αρχή), δεν πρόκειται να προκόψει και να αναπτυχθεί... Γυρνώντας στο θέμα, αυτό είναι που μου έκανε εντύπωση στα κομικσάδικα της Ρώμης. Δεν έχουν σχεδόν τίποτα που να προωθεί τους Ιταλούς μεγάλους δημιουργούς. Ξέρω την αγάπη για τη χώρα τους και μου φάνηκε περίεργο. Ίσως να έπεσα στην περίπτωση στα 2-3 καταστήματα που επισκέφτηκα...
 6. Αλλαγή ωραρίου τα ΣαββατοΚύριακα... η Λέσχη πλέον θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Επίσης ενημερώνω ότι πλέον διατίθενται εκτός την υπέροχη θέα και διακόσμηση, όλων των ειδών τα ροφήματα
 7. Πανέμορφη η Ρώμη αλλά από κομικσάδικα δεν με ενθουσίασε. Λίγα αλλά με πολλούς τίτλους (99,9% στα ιταλικά). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είχαν σπέσιαλ εκδόσεις από Ιταλούς, πόστερς κ.λ.π. Περίμενα πολύ περισσότερα παρελκόμενα από χώρα με τόσο καλή παραγωγή δημιουργών...
 8. Πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία εκδήλωση της Λέσχης... μας βρήκε ο κορονοϊός, οι απανωτές καραντίνες, η πάλη για την επιβίωση.... Όχι μόνο επιβιώσαμε αλλά κατορθώσαμε να κυκλοφορήσουμε και την μοναδική έκδοσή μας (ΛΑΝΦΕΣΤ) που αριθμεί ήδη 6 άλμπουμ. Καιρός λοιπόν να ζωντανέψουμε λίγο Γιορτάζουμε λοιπόν την έλευση του 2024 με την κοπή της πίτας μας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ και σας περιμένουμε όλους και όλες για ένα ποτήρι κρασί or whatever Καλή και Ειρηνική χρονιά με Υγεία και ότι ποθεί ο καθένας!
 9. Καλησπέρα Ανδρέα, δυστυχώς φωτογραφίες δεν μπορούμε να ανεβάσουμε, αν βρείς κάποιο σκάννερ.....
 10. Καλησπέρα, στο μακρύ μας ταξίδι αποδελτίωσης των τίτλων, βρέθηκαν αρκετά εμπόδια. Ένα εξ αυτών είναι και η περίεργη (ή παντελώς ανύπαρκτη) αρίθμηση κάποιων τίτλων. Ένα παράδειγμα κλασσικό είναι η Διάπλαση των Παίδων, το Ελληνόπουλο, ο Θησαυρός των παίδων κ.λ.π. Κάποια είχαν αρίθμηση για ένα εξάμηνο και μετά ξεκίναγαν από την αρχή, άλλα κάθε έτος κ.λ.π. Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα τρόπο να περνάνε στη βάση έτσι ώστε να μην πέφτει το ένα πάνω στο άλλο. Η λύση είναι η μάσκα αντί για αριθμό. Η μάσκα είναι ημερομηνία έκδοσης ΕΕΕΕΜΜΗΗ έτος, μήνας, ημέρα. Ημέρα βάζουμε σε όσα ήταν εβδομαδιαία, στα μηνιαία βάζουμε έτος και μήνα. Η Δ' έκδοση του Αστερίξ είναι εντελώς απροσάρμοστη. Τα νούμερα έχουν πολλές ελλείψεις αλλά και επαναλείψεις (το 23 το έχουμε 5 φορές). Ακόμα και σε ένα μήνα έχουμε 2 εκδόσεις(το ένα θα μπει εναλλακτικό). Οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιήθηκε μάσκα για αυτή την περίοδο. Σε λίγες μέρες θα ανέβει και το excel με αναλυτικά όλες τις περιόδους και τα τεύχη που έχουμε βρει μέχρι τώρα. Ο @ constantinople έχει κάνει φοβερή μελέτη χρόνων και εκεί βασίστηκε η τελική κατάταξη και αποδελτίωση. Τα πολλά ανύπαρκτα τεύχη που εμφανίζονται στην αναλυτική λίστα τίτλου που έχει μάσκα, πρέπει να διορθωθεί. Άλλο ένα bug που πρέπει να λύσει ο τεχνικός μας @ ngramm
 11. Γεια, καμία πληροφορία αλλά μπορείτε να βρείτε αυτά τα κόμικς του Alan Ford σε κυκλοφορία ή έχουν εξαφανιστεί;
 12. Και μια πρόσφατη φωτογραφία του δημιουργού
 13. @ thanosioa Καλωσόρισες στη Κοινότητά μας, μιας και είναι η πρώτη ανάρτησή σου Δύσκολα πράγματα ζητάς από τον @ Mario81 -μιλάμε για σκαννάρισμα 120 σελίδων! Φυσικά σε αυτόν πέφτει ο λόγος αν θα το κάνει @ Mandrake Βρε Κώστα, καταλαβαίνω το περιπαικτικό και καυστικό ύφος σου αλλά οφείλουμε λίγο ευγένεια στους νεο-εισερχόμενους. Όλοι για κάποιο λόγο μπήκαν και το 99% δεν έχουν συστηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ευγενείς με αυτούς που μας τίμησαν με την εγγραφή τους, την επίσκεψη και τα γραφόμενά τους.
 14. Το 6ο άλμπουμ του Λανφέστ είναι στον τυπογράφο και λογικά θα το έχουμε στο Athenscon 2023. Εξώφυλλο ανέβασα ήδη στο θέμα της παρουσίασης του τίτλου. Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση... τα σχέδια λένε ότι το 2024 θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι αυτό.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.