Jump to content

MARIELOS

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,046 Good

About MARIELOS

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 12/24/1977

Profile Information

 • City
  Χαλκίδα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,112 profile views
 1. Η ιστορία με το Βουντού με χάλασε προσωπικά λιγάκι. Εντάξει εμείς κοτζάμ γάιδαροι καταλαβαίνουμε... Δεν πιστεύω όμως ότι ήταν για μικρά παιδάκια (στα οποία απευθύνεται το περιοδικό), χωρίς να θέλω να κάνω τον ηθικολόγο. Καμία σχέση με την ιστορία Βουντού Χουντού του Μπαρκς και την συνέχεια του Ρόσα όπου υπήρχε το κωμικό στοιχείο και δεν ξένιζε τον μικρό αναγνώστη.
 2. Παρέλαβα σήμερα το δεύτερο πακέτο που παρήγγειλα! Ευχαριστώ πολύ @Blackbeard!
 3. Στο βαφτιστήρι μου δεν πέτυχε το πείραμα. Πάντα μαζί με τα δώρα του, του έδινα βιβλίο και κόμικς. Ποτέ δεν το ρώτησα αν τα διάβασε, ποτέ δεν μου είπε αν τα διάβασε και αν του άρεσαν παρά το γεγονός ότι για τα παιχνίδια και τα ρούχα εξέφραζε τον ενθουσιασμό του. Γεγονός είναι ότι οι γονείς του δεν διαβάζουν ούτε λογοτεχνία ούτε κόμικς. Οπότε πιστεύω εκεί είναι το κλειδί με τα παπούζ μας. Για τα Κλασικά Εικονογραφημένα, γεγονός είναι ότι πολλές φορές όταν μικρός ήθελα να πάρω βιβλίο, κοιτούσα πρώτα την πίσω σελίδα ενός Κλασικού όπου είχε την λίστα με τις εκδόσεις, και διάλεγα κάποιο που μου είχε αρέσει ως κόμικ. Οπότε η αγάπη για τα κόμικς και την λογοτεχνία τροφοδοτούσε η μια την άλλη. Χμ...έχε γούστο να αρχίσω και τα σκληρόδετα της Οξύ τώρα...
 4. Έχω εκπαιδεύσει τα παιδιά να μην πειράζουν τα βιβλία μου, αλλά τα κόμικς τα έχω κρύψει γιατί... παιδιά είναι... όταν βλέπουν πολύχρωμα έντυπα με παπιά, ποντίκια κλπ είναι πειρασμός ακατανίκητος. Πιστεύω και εγώ ότι όταν αρχίσουν να ξέρουν να διαβάζουν, θα πρέπει να αρχίσουμε με Μίκυ Μάους κλπ και σιγά σιγά όσο μεγαλώνουν να προχωράμε ανάλογα με την ηλικία. Πέρα όμως από τα παιδικά βιβλία με εικόνες, τους δίνω Μίκυ Μάους από τώρα για εξοικείωση. Επειδή πολλά παιδιά δεν διαβάζουν εξωσχολικά (ελπίζω τα δικά μου να διαβάζουν με τόσο βιβλιομάνι στο σπίτι και να μην λειτουργήσουν αντιδραστικά), μακάρι τα παιδιά να διαβάζουν έστω και κόμικς μεγαλώνοντας αφού ο λόγος στα συννεφάκια του Μίκυ Μάους είναι σωστός και στρωτός και πιστεύω κάτι είναι και αυτό καλύτερο από την βλεματική (βοϊδίσια) πολύωρη επαφή με το τάμπλετ. Εγώ είχα την τύχη να έχω μεγαλύτερα αδέρφια οπότε σε μικρή ηλικία είχα έρθει σε επαφή με τύπους όπως ο Δικαστής Ντρεντ ή ο Σλέιν , ήρωες όχι τόσο φιλικοί με τα παιδιά για να τους έχεις παιδαγωγούς. Βέβαια ήταν πιο αθώες εποχές με λιγότερο εθισμό στη βία, τότε που ο Κυνηγός με τον Σβαρτς θεωρούνταν ακατάλληλο για ανηλίκους, ενώ σήμερα το ανιψάκι μου της Τετάρτης δημοτικού έβλεπε Game of thrones και Walking Dead χαλαρά μετά τον Μπομπ Σφουγγαράκη και την Πέπα. Οπότε προχωράμε και βλέπουμε....
 5. Παρέλαβα σήμερα! Ένα μεγάλο respect για την συσκευασία! Ευχαριστώ πολύ! Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη : Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ .ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ και Ρομάνο Σκάρπα : Οι πηγές των Μογγόλων, για συνέχεια!
 6. Έχοντας δύο παιδιά στην ηλικία των δύο χρονών, θα μου άρεσε να μάθω παρόμοιες εμπειρίες για τον τρόπο με τον οποίο μυήσατε τα παιδιά σας στον κόσμο των κόμικς. Τώρα σαν την μαμά λεοπάρδαλη, δίνω στα παιδιά μου Μίκυ Μάους (δεύτερης αγοράς και όχι τα δικά μου) και κοιτάζουν τις εικόνες. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο του σκισίματος και είμαστε στο στραπατσάρισμα όμως βλέπω πόσο χαίρονται που κοιτάζουν τις εικόνες. Η προσωπική μου συλλογή είναι καλά προστατευμένη. Απλά με προβληματίζει το πότε θα είναι ώριμα ώστε να τους παρουσιάσω τα Λούκυ Λουκ, τα Αστερίξ, τα Μάρβελ κλπ χωρίς να τα κακοποιήσουν. Να τους φερθούν με σεβασμό και αγάπη. Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου σύμφωνα με τα στάδια της ηλικίας τους και με βάση την δική μου εμπειρία έναρξης ανάγνωσης κόμικς, αλλά θα ήθελα και την προσωπική σας άποψη.
 7. Όταν το αγόρασα από το περίπτερο μου φάνηκε στα χέρια μου λίγο πιο παχύ. Τώρα που το διάβασα διαπίστωσα ότι αφού τελείωσε στην σελίδα 128 μετά είχε επιπλέον 30 σελίδες με επανάληψη των ιστοριών του Μαύρου Πιτ, του Γκόλφ και της Νταίζυ, τις τρεις τελευταίες δηλαδή. Οπότε έχουμε ένα ελαττωματικό συλλεκτικό τεύχος! Κατά τα άλλα ένα πολύ καλό τεύχος σε ιστορίες όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία.
 8. Καλημέρα! Με ενδιαφέρουν τα παρακάτω Αστερίξ: Ο Μάντης Οβελίξ και Σία Η Ασπίδα της Αρβένης Ο Αστερίξ και η επιστροφή των Γαλατών Ο Αστερίξ στην Ισπανία
 9. Δεν ρισκάρω νέα πρόβλεψη για τον τόμο 26. Προτιμώ να σας πω τα εξής: 4, 15, 17, 38, 40 και για τζόκερ το 12. Νομίζω μεγαλύτερες πιθανότητες έχω να πέσω μέσα!
 10. Το βρήκα μέσα στο σταθμό Λαρίσης. Σήμερα είχε ένα ακόμα. Αντίθετα δεν το έχω δει σε περίπτερα που φέρνουν κόμιξ σε περιοχές της Αθήνας όπως π.χ. Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή.
 11. Ο αλγόριθμος μου απέτυχε! Έβαλα φωτιά στο κρυφό μου εργαστήριο και καταπλακώθηκα από την κατάρρευση του σπηλαίου ! Και σκεφτόμουν... αν βγει σωστός ο αλγόριθμος, θα ήξερα όλους τους τόμους μέχρι το τέλος και μετά θα κατακτούσα τον κόσμο!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.