Μετάβαση στο περιεχόμενο

MARIELOS

New Members
 • Περιεχόμενο

  17
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Πόντοι

  180 [ Donate ]

Συνολική φήμη στο GC

146 Ενεργός

Σχετικά με το μέλος MARIELOS

 • Τάξη
  Μόλις μπήκα
 • Γενέθλια 24/12/1977

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

172 προβολές προφίλ
 1. MARIELOS

  ''ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ''

  Σίγουρα η Μάρβελ θα τον επαναφέρει στην ζωή στο μέλλον. Για να σοβαρευτώ λιγάκι, είναι σαν να πέθανε ο παππούς μας... Ο άνθρωπος που μας μεγάλωσε με τα παραμύθια του δεν είναι πια κοντά μας...
 2. MARIELOS

  Νεα απο εκδοσεις Μικρος Ηρως (2018)

  Ωραία θα ήταν να έβγαινε και ο Στορμ σε εφημερίδα όπως ο Καστέλ τουλάχιστον μέχρι εκεί που είχε μείνει στο Μπλεκ , ώστε να ξεσκονίσουμε λίγο την μνήμη μας.
 3. MARIELOS

  ΜΠΛΕΚ (Ζ' Περίοδος - ΝΕΟΣ)

  Μα τα χίλια γένια!!! Πάω να κοιμηθώ έξω από το περίπτερο!
 4. Γιοοοοούχου!!!! Ακούνε οι εκδόσεις Οξύ εκεί έξω;;;;;;;
 5. MARIELOS

  ΤΕΞ

  Μην σας απασχολεί αν έχει σκουριά η άγκυρα, αν το πανί έχει λεκέ, αν τρίζει η καρίνα ή αν σας κουτσούλισε ο γλάρος. Απλά απολαύστε το ταξίδι στην λιμνοθάλασσα των κόμικς με την βαρκούλα που μας πρόσφερε ο Λεωκράτης...
 6. Το Βήμα πριν μερικά χρόνια στην καθημερινή του έκδοση, έδωσε 44 τίτλους του Γιάννη Μαρή σε βιβλία τσέπης. Το σύνολο δηλαδή του έργου του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ατλαντίς (βλέπε Κλασσικά Εικονογραφημένα). Τα διάβασα όλα και προτιμώ αυτά που είχαν πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Μπέκα ( Εξαφάνιση του Τζον Αυλακιωτη, Θάνατος του Τιμόθεου Κώστα, Έγκλημα στα παρασκήνια, Έγκλημα στο Κολονάκι κλπ θεωρούνται κλασσικά). Από τα όχι Μπέκας πιστεύω ότι Το μυστικό του άσπρου βράχου (ή αλλιώς Έγκλημ΄ στου τσιφλίκ) είναι το ποιο καλό. Ίσως σε παλαιοβιβλιοπωλεία να βρεις κάποια σε αρκετά καλή τιμή αφού δίνονταν σε προσφορά καθημερινής εφημερίδας με 2 €. Επίσης οι εκδόσεις Άγρα έχουν βγάλει μερικά αδημοσίευτα έργα του που είχαν εκδοθεί σε συνέχειες σε εφημερίδες της εποχής αλλά δεν τα έχω διαβάσει για να έχω άποψη.
 7. MARIELOS

  Νεα απο εκδοσεις Μικρος Ηρως (2018)

  Εξαιρετική προσπάθεια η νέα αυτή έκδοση. Τα έχω στα χέρια μου και λυπάμαι να τα διαβάσω μην και χαθεί η μαγεία. Είμαι σαν το Γκόλουμ με τα πολύτιμά του. Πολλά μπράβο στον εκδότη. Φυσικά κάθε νέος τίτλος είναι ευπρόσδεκτος σύμφωνα πάντα με τα περιθώρια και τα πλαίσια του εκδοτικού οίκου. Προσεκτικές οικονομικές κινήσεις για μακροχρόνια προσφορά στους φίλους των κόμικς. Προσωπικά θα προτιμούσα Dragonero και Nathan Never ως νέους τίτλους. Κάτι Ρίνγκο, Diabolik κλπ παπουλιάρικα ας βγουν στο Μπλεκ παρέα με τον Ταρζάν και την Τσίτα, να ξεχαρμανιάσουν όσοι τα επιθυμούν. Ζήτουμενο είναι το κέρδος της εταιρείας με τίτλους που θα πιάσουν, προκειμένου να μπορεί να μας προσφέρει το καλύτερο (όπως τα Κόλτο και τα Καστέλ και την νέα αυτή σειρά που πέρσι τέτοια εποχή δεν θα πιστεύαμε ότι θα κυκλοφορούσαν ποτέ στην Ελλάδα του εκδοτικού σκότους) ...και έπειτα αν έχει λεφτά για πέταμα ας μας δώσει και έναν παπουλότιτλο να γουστάρουμε.
 8. MARIELOS

  Marvel Day @Anubis 06/10/2018

  Το ίδιο και εγώ. Τσάμπα σημείωνα ποια θα πάρω. Στην διαφήμισή τους όμως λένε όλα τα Μαρβελ. Νομίζω ότι όλα σημαίνει όλα. Εκτός αν στην διαφήμιση μας χαιρέτησαν ισπανικά. Όλα (δηλαδή "γεια σας") τα Μάρβελ 50%. Έτσι τους δικαιολογώ...
 9. MARIELOS

  JUDGE DREDD - ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  Που είναι ο τόμος 5.1; Πόσο καιρό κάνει να έρθει από την Σελήνη;
 10. MARIELOS

  Νεα απο εκδοσεις Μικρος Ηρως (2018)

  Έτσι είναι! Και το καινούργιο Αστερίξ που θα βγει όπου να ναι θα το πάρω αμέσως από Πρωτοπορία με έκπτωση, δεν θα το πάρω από την περιπτερού 5,30 €. Ο εκδοτικός οίκος παραμένει κερδισμένος από την πώληση, το ίδιο και ο αγοραστής επωφελείται από την έκπτωση. Ο μεσολαβητής (βιβλιοπωλείο, περίπτερο κλπ) χάνει λίγο ποσοστό κέρδους όμως παραμένει κερδισμένος και αυτός. Αν ήταν να μπει μέσα, δεν θα πούλαγε. Άρα τι έχουμε ; Πολλά χαρούμενα προσωπάκια!
 11. MARIELOS

  Νεα απο εκδοσεις Μικρος Ηρως (2018)

  Είμαι από αυτούς που θα πάρουν και τους 4 τίτλους. Όμως για οικονομικούς λόγους θα τους πάρω από έναν κάθε μήνα στο τετράμηνο . Απαλλάχθηκα από το άγχος μήπως μου βουτήξουν το ένα από τα δύο ζάγκορ που έφερνε η καλή μου η περιπτερού. Τώρα αν κάποια βιβλιοπωλεία βγάλουν έκπτωση συμφέρει και εμάς και τον εκδότη. Λεωκράτη προχώρα παλικάρι μου, γέμισε μου τα ράφια κόμικς να γουστάρω. Ε ρε και να 'χα μια αδερφή να σου δώσω...
 12. MARIELOS

  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ

  Φυσικά και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα όπως και τα δύο ακόμα περιοδικά της αδελφότητας θεολόγων, Ο ΣΩΤΗΡ και Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ. Πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα www.osotir.org. Περιοδικό που υπήρχε πάντα στο σπίτι μας, χωρίς ποτέ ο πατέρας ή η μητέρα να μας πιέσει να το διαβάσουμε. Απλά και φυσικά περνούσε από χέρι σε χέρι. Όμορφα κείμενα, υπέροχοι χρωματισμοί και εικόνες, μια καλή μαγιά για την διαμόρφωση καλών στοιχείων στον χαρακτήρα ενός παιδιού. Καθόλου σκοταδιστικό (όπως πολλοί χαρακτηρίζουν κάθε τι χριστιανικό ενώ το να βλέπει το παιδί όλη μέρα τηλεόραση είναι και γ**ώ) αντιθέτως γεμάτο φως για τις παιδικές ψυχές. Το προτείνω να υπάρχει σε κάθε οικογένεια και ας είναι απλά πάνω στο τραπεζάκι. Κάποιο χεράκι θα το πιάσει.
 13. MARIELOS

  IRON MAN - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΪΡΟΝ ΜΕΝ

  Διαβάζεται σε σφινοπότηρο.
 14. MARIELOS

  ΖΑΓΚΟΡ

  Συμφωνώ σε όλα με τον CITIZEN X. Και εγώ αγόραζα και τους τρεις τίτλους, και εγώ ενώ πήρα το πρώτο Μπλέκ μετά το ξαναπήρα από το τέυχος 6 όταν άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Πιστεύω όμως ότι η έκδοση περιπτέρου φθίνει ή σχεδόν έχει εξαφανιστεί στην χώρα μας. Για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν με κόμικς πιστεύω ότι αυτοτελείς ιστορίες σε πολυτελείς τόμους είναι το μέλλον στην Ελλάδα. Τα κόμικς της Anubis και της Οξύ, τα Ερικ Καστέλ και Κόρτο Μαλτέζε, τα κόμικς της Μαμούθ βρίσκονται στην βιβλιοθήκη μου. Τα Μπλεκ κλπ του Ανεμοδουρά όπως και τα ντίσνευ συνήθως πάνε για φύλαξη σε κούτα στο πατάρι (παρά τις διαμαρτυρίες της συζύγου που έχει πάρει την θέση της μάνας ως εξολοθρευτής κόμικς). Το αυτοτελές επίσης πουλάει περισσότερο. Για αυτό τον λόγο η Περιπέτεια πουλάει ακόμα. Ποιος αγοράζει παλιά Μπλεκ ή Αγόρι για να διαβάσει σπαράγματα ιστοριών; Ενώ μια Περιπέτεια ανέκαθεν σε τάιζε ικανοποιητικά νοσταλγία και παλιμπαιδισμό. Επίσης τα κόμικς της Ντίσευ αν κάποια στιγμή ο όμιλος της Καθημερινής σταματήσει να τα εκδίδει, ποια εταιρεία θα πάρει το ρίσκο να τα κυκλοφορήσει ξανά; Τέλος, 'οσο και να θέλεις να στηρίξεις κάθε προσπάθεια έκδοσης στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο όταν σε πολλούς ανθρώπους σήμερα λείπει το 1,90 € για ένα εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους.
 15. MARIELOS

  ΖΑΓΚΟΡ

  Αγόραζα ανεληπώς όλα τα περιοδικά του νέου ΜΠΛΕΚ, του Μίστερ Νο και του Ζάγκορ ακόμα και όταν κυκλοφορούσαν και τα τρία μαζί. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κυκλοφορούσαν τίτλοι του οίκου Μπονέλι στην Ελλάδα. Όμως έχω σταματήσει να τα αγοράζω εδώ και δύο μήνες. Αναζητώντας εσωτερικά τους λόγους που με οδήγησαν στην παύση των αγορών κόμικς του Ανεμοδουρα πιστεύω ότι κυρίως ήταν οι ιστορίες που πια δεν μου πρόσφεραν την ικανοποίηση που ένιωθα στα αρχικά τεύχη που αγόραζα. Παλιές ιστορίες Ζαγκορ , ξαναδημοσιευμένες ιστορίες Μπλεκ, κακοσχεδιασμένος Μίστερ Νο, κουραστικό παιδί πάνθηρας, μικρές ασυνάρτητες ιστορίες Μάρτιν Μίστερυ, βιογραφία Μάικλ Τζάκσον... κάπου με κούρασαν. Αφού έχασε ο Ανεμοδουρας έναν πιστό αναγνώστη επί τέσσερα χρόνια σαν και μένα, κάπου θα πρέπει να προβληματιστεί. Παρόλα αυτά κοιτάζω στο site του ελεύθερου τύπου μήπως βγει και φέτος κάποια αυτόνομη έκδοση, που αυτό κάτι σημαίνει. Το μικρόβιο κυλάει μέσα μου και ίσως περιμένει ένα κίνητρο για να ξεσπάσει.
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.