Jump to content

Mandrake

Members
 • Content Count

  3,930
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  2,413 [ Donate ]

Community Reputation

11,869 Excellent

About Mandrake

 • Rank
  As I gaze into my crystal ball...
 • Birthday 11/30/2016

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Aquilonia
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,391 profile views
 1. "Computer & Software" είμαι εκατό τοις εκατό βέβαιος πως έχω δει εξώφυλλα, αλλά ούτε είχα φίλο που αγόραζε περιοδικά πληροφορικής, ούτε πρέπει να είχα κάποιο ο ίδιος (σύμφωνα με το αρχείο μου, τουλάχιστον). Ίσως σε περίπτερα ή σε κάποια αναφορά του "Computer Software", που να δείχνει φωτογραφία με χύμα εξώφυλλα εκείνου του περιοδικού. Δεν ήξερα ότι υπήρχε απ' τα δεκαετία του '80 με αυτόν τον τίτλο. Αποκλείεται να είχα αγοράσει περιοδικό πληροφορικής πριν το 1990-1991. Το '94 αγόρασα τον 1ο μου υπολογιστή (πριν το καλοκαίρι) και πρέπει να 'ταν 1-2 χρόνια πριν που αγόραζα κάποια, κυρίως βέβαια με αναφορές σε gaming. Τα υπόλοιπα τα έπαιρνα σιγά σιγά απ' το '94 κι έπειτα.
 2. Η εφημερίδα "Εμπρός" πρέπει να "σπάσει" σε δύο περιόδους. Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Κάσσης αναφέρει για μια εφημερίδα "Εμπρός" και γράφει χονδρικά τα εξής: Εφημερίδα που ίδρυσε ο Δ. Καλαποθάκης, ο Μανιάτης εθνεγέρτης του Μακεδονικού Αγώνα. Μετά το θάνατό του και ύστερα από "κλείσιμο" η εφημερίδα επανακυκλοφορεί (από μακρινό ανιψιό του) το 1958-1960. Σαν "προέκταση" εκδίδει και περιοδικό ποικίλης ύλης (ένθετο) με 48 σελίδες, σχήματος 21x29, με έγχρωμο εξώφυλλο και περιεχόμενο και ωραίες εικόνες και ύλη παραλογοτεχνική κλπ. Κυκλοφόρησαν περίπου 60 τεύχη (μάλλον αναφέρεται στο ένθετο και όχι στην εφημερίδα, μιας και σε εκείνο ανέφερε τις διαστάσεις. Δυστυχώς δεν αναφέρει τον τίτλο του περιοδικού (εκτός κι αν είναι κι αυτό "Εμπρος").). Πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό... Εν τω μεταξύ στο "Εμπρός" που έχουμε, ποιος είναι ο εκδότης;
 3. Είναι δύσκολο να σου προτείνω διότι διαβάζεις πολλά χιουμοριστικά μέσα σ' άλλα και τα κόμικς της "DC" είναι ως επί το πλείστον "μαυρίλα"... Ζητάς χαρακτήρα που κινείται στο νουάρ, επομένως η ατμόσφαιρα, το σκίτσο και ο χρωματισμός στις αποκλειστικά δικές του ιστορίες (δε μιλάω για της παιδικές/εφηβικές σειρές) είναι σκοτεινά. Εφόσον δεν είσαι εξοικειωμένος με το είδος και δε μας λες ένα, ενδεικτικά, που να σου άρεσε, θα πρέπει να προτείνουμε στην τύχη! Εάν θέλεις από graphic novels, το "Batman: Hush - Σιωπηλά Αινίγματα" είναι, κατά τη γνώμη μου, σιγουράκι! Κι αν θέλεις να κατανοήσεις καλύτερα τον κόσμο των υπερηρώων στη "Marvel Comics" και δε σε απωθεί ο φωτορεαλισμός του Alex Ross, να τσεκάρεις οπωσδήποτε το "Marvels: Η Εποχή των Θαυμάτων"! Και το "Batman: Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει" μετράει άσχημα και τα "Batman: The Court Of Owls - Σκοτεινή Παγίδα" & "Batman: The City Of Owls - Επίθεση στο Γκόθαμ" (που είναι συνέχειες) μου άρεσαν πολύ! Τον "Λευκό Ιππότη" και το "Σύγκρουση στο Γκόθαμ" δεν τα 'χω διαβάσει ακόμη, άλλα δεν τα έχω αγοράσει ακόμη, γενικότερα όμως έχουν εκδοθεί πάρα πολύ καλές ιστορίες στην Ελλάδα! Και απ' το Spider-Man που πήρες υπάρχουν καλύτερες (60 χρόνια είναι αυτά και έχει περάσει από τόσους σεναριογράφους...) και οι τόμοι που θα βγουν εδώ είναι μόλις 60 (απ' τους 201 αμερικανικούς) αλλά όπως θα έχεις διαπιστώσει απ' την παραπάνω συζήτηση, κάποιοι ίσως δε βγουν απ' αυτή τη σειρά διότι τους έχει βγάλει ήδη η "Οξύ". Επομένως, ακόμη και στον τίτλο της εκδοτικής να μείνεις, έχουν ήδη κυκλοφορήσει εκδόσεις στην Ελλάδα που θα είναι προτεινόμενες από τη σειρά αυτή (τις αναφέρει ένας φίλος παραπάνω με μια ψακτική που έκανε! ). Για να παρακολουθήσει κανείς επιλεκτικά και να κατασταλάξει, θέλει χρόνο και γνώση πάνω στη δουλειά συγκεκριμένων σεναριογράφων, οι οποίοι όμως μία θα κάνουν κάποιες ιστορίες για τον Spider-Man, μετά θα κάνουν ιστορίες του Χουλκ, έπειτα υπογράψουν στην "Image Comics" και θα κάνουν του Spawn, αργότερα στην "DC" και θα κάνουν του Superman κ.ο.κ. Τα παιδιά στην "Αρχειοθήκη Κόμικς" και εδώ μέσα, έχουν σαρώσει εκατοντάδες υπερηρωικά, υπάρχουν και scanlation αλλά εσύ που διαβάζεις και Αγγλικά, μπορείς να συμβουλευτείς και ξένες λίστες με best of και να τα κατεβάσεις, σε περίπτωση που δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ! Εάν θέλει κάποιος μια πιο σφαιρική άποψη, καλό θα ήταν να πιάσει από την αρχή όλες τις ταινίες του "MCU", να συμπεριλάβει εάν μπορεί και τις σειρές και έπειτα βλέπει ποιος χαρακτήρας τον ενδιαφέρει να μελετήσει περισσότερο, για να κάνει μια αρχή με τα κόμικς και να δει πως πραγματικά ήταν το "σύμπαν" και οι χαρακτήρες του! Κάποιες ταινίες είναι βέβαιο ότι αδικούν κάποιους χαρακτήρες (π.χ. τον Χουλκ) αλλά είναι μία εύκολη πρώτη προσέγγιση. Και νομίζω πως αυτή ήταν και η ουσία, αρχικά τουλάχιστον, των ταινιών αυτών!
 4. 20€ μηνιαίως είναι φίλε μου! Όχι 10€! Από 2 τόμους θα έχουμε, εφόσον είναι δεκαπενθήμερη έκδοση!
 5. Εντελώς λάθος προσέγγιση που πολύ φοβάμαι ότι τη μοιράζονται κι άλλοι φίλοι... Οι ήρωες μεγαλώνουν, ωριμάζουν (καλά..ο Captain America γεννήθηκε ώριμος! ), έχουν πάθη, πολλές περιπτώσεις έχουν κοινωνικό περίγυρο, έχουν αγωνίες για τους δικούς τους ανθρώπους, για την αναγνώριση της ταυτότητάς τους, για τα φράγκα που δεν έχουν στην τσέπη τους, για τις μεταξύ τους σχέσεις (καλά, οι Εκδικητές έχουν έναν Τόνυ Σταρκ από πίσω και οι X-Men μάλλον κάποιο μεγάλο κομπόδεμα του Ξαβιέ! ), έχουν τους μεταξύ τους τσακωμούς (λεκτικούς τις περισσότερες φορές!) με αποχωρήσεις και νέες αφίξεις σε ομάδες, έχουν ίντριγκες, ορισμένοι αναδεικνύουν σκοτεινές πλευρές τους στην πορεία και πολλά άλλα. Όρεξη να υπάρχει και καλοί σεναριογράφοι! Δεν είναι μόνο αποστολές και ξύλο. Εάν ήταν μόνο αυτό, δε θα τα διάβαζα ούτε εγώ από ένα σημείο κι έπειτα. Αλλά υπάρχουν κυρίως για να κοπανάνε τους επόμενους μεγάλους κακούς που καραδοκούν στη γωνία και να απαλλάσσουν από αυτούς την ανθρωπότητα. Χωρίς τις ηρωικές πράξεις, τι σόι υπερηρωικά κόμικς θα ήταν; Εν τω μεταξύ, βέβαια, οι αναγνώστες εισπράττουμε μηνύματα για αξίες, για ιδανικά, για αυτοθυσία και αισιοδοξία για έναν καλύτερο κόσμο απαλλαγμένο απ' το Κακό. Στοιχεία υπάρχουν κωμικά, δραματικά, νέο-νουάρ, δράσης και αν οι περιστάσεις το επιτρέπουν (π.χ. ταξίδια στο χρόνο ή εναλλακτικά "σύμπαντα") έχουμε και εποχής. Όσο για τον Batman και τον Superman, έχει κάνει το ίδιο η "DC", όπως έδειξαν 2 παιδιά παραπάνω. Απλώς δεν έχει εκδοθεί στην Ελλάδα. Έχουν εκδοθεί όμως πραγματικά απίστευτες ιστορίες! Γιατί δεν αγοράζεις κάποια απ' αυτές που ήδη υπάρχουν αλλά θέλεις νέο πακέτο; Για το κόστος; Μα τα παλαιότερα graphic novels τα βρίσκεις πλέον με 30-40% έκπτωση! Όσα δεν έχουν εξαντληθεί δηλαδή... Υ.Σ. Βρε δαγκώστε τη γλώσσα σας με τα "DC"!! Δε μας παίρνει λέμε για παραπάνω! Θα ήταν πέρα για πέρα λάθος κίνηση να κάνει 2η εκδοτική το ίδιο. Προσωπικά, που παρακολουθώ το είδος, θα ζοριζόμουν πολύ και δεν είμαι σε θέση να πληρώνω 40€ & 50€ το μήνα επί δυόμισι χρόνια. Γιατί να μην αγόραζα τηλεόραση 50 ιντσών με δόσεις; Κάποιος το πρόλαβε και έκανε την αρχή. Ελπίζω σε ανάλογη κίνηση, αφού όμως ολοκληρωθεί αυτή εδώ. Αρχίζουν διάφοροι και ζητούν αμέσως 2η σειρά, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα στηρίξουν την 1η όπως της αρμόζει.
 6. Ελπίζω πως όχι, χαχα! Λυπήσου μας!
 7. Και μόνο σαν έκδοση επιβάλλεται! Ο καθένας μιλάει για την τσέπη του, βέβαια, αλλά εάν δε στηρίξουμε τέτοιες εκδόσεις, ποιες θα στηρίξουμε; Προσωπικά, δεν είχα κανένα ενδοιασμό σε σκληρόδετες, ούτε για "Asterix" (παρόλο που τα είχα σχεδόν όλα ήδη!), ούτε για "Lucky Luke" (εκεί είχα ελάχιστα, πλέον και τα ξαναμαζεύω με αργούς ρυθμούς...), ούτε για "Φρουτοπία" (είχα την έκδοση-τσιγαρόχαρτο της "Modern Times" που μάζευα για μήνες...), ούτε για τα πολεμικα που είχε βγάλει το "TiVo" (δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή τίτλο, κόλλησα...), ούτε ακόμη και για τα (ομολογουμένως!) πανάκριβα "Classics Illustrated" της "Οξύ" (που σκοπεύω να τα αποκτήσω όλα!) και τα Ντισνεϊκά παίρνω όσο μπορώ, ακόμη κι αν κάποιες απ' αυτές είχαν κατώτερης ποιότητας χαρτί ή ήταν ασπρόμαυρα (δεν αναφέρομαι στα Ντισνεϊκά....)! Στα υπερηρωικά θα κολλήσω που είναι απ' τα πολύ αγαπημένα, με καλής ποιότητας χαρτί, τέτοια ράχη και τέτοια τιμή; Ανεξάρτητα απ' το αν είσαι φαν ή όχι, στα λίγα κόμικς που εκδίδονται στη χώρα μας, εάν αγαπάς το μέσον το αγοράζεις και του δίνεις μια ευκαιρία στην ανάγνωση (ακούς archon; ). Δεν είμαι μέτοχος της "Hachette" και δε μ' ενδιαφέρει να πείσω οποιονδήποτε για τ' οτιδήποτε. Ο καθένας μπορεί να πάρει το χρόνο του, να κάνει μία ανασκόπηση στις διάφορες ελληνικές κυκλοφορίες κόμικς που έχουν βγει τα τελευταία (ας πούμε) 20 χρόνια, να συγκρίνει ποιότητα, τιμές και τι συχνότητα έχουν τέτοιες κυκλοφορίες. Οι ιστορίες λογικά θα είναι όλες καλές. Δεν τίθεται θέμα ποιότητας ιστοριών. Σε άλλους θα αρέσουν κάποιες περισσότερο, σε άλλους κάποιες λιγότερο, αλλά δε νομίζω πως θα εύχεται αργότερα να μην είχε αγοράσει ένα "τόσο κακό κόμικ", ανεξάρτητα αν του αρέσει το είδος ή όχι. Κι εγώ έχω τις προτιμήσεις μου, αλλά είμαι ανοιχτός στα πάντα.
 8. Με λίγα λόγια σου δίνει υλικό για να δημιουργήσεις ένα flip book; Θυμάται κανείς να έχει πετύχει πουθενά αλλού κάτι τέτοιο; Εγώ θα την είχα βγάλει μια φωτοτυπία τη σελίδα αυτή και θα το είχα φτιάξει στη θέση σας!!
 9. Απ' τη σειρά "Το Τεστ" δεν έχουν ανέβει στην εξωτερική σελίδα εξωφύλλων τα #162 & #167 που ανέβασε ο georio εδώ.
 10. Άνοιξα το Spider-Man και είναι πράγματι απίστευτη έκδοση! Και 10€ να έκανε, τα έδινα άνετα! Εδώ έχουμε δώσει κοντά στο 10ευρο για τευχάκια από τηλεπεριοδικά, πλάκα κάνουμε τώρα; Δε φαίνεται στην τσέπη σε βάθος χρόνου και θα έχετε κάποια πολύ καλά κομμάτια στη συλλογή σας! Όσο για την αναμονή; Προσωπικά, μου πήρε 2 χρόνια και 3 μήνες για να ολοκληρώσω τα DVDs της τηλεοπτικής σειράς "The X-Files" απ' τη "DeAgostini Hellas", αυτή τη φορά θα μου κρατάνε και τεύχος οπότε αποκλείεται να χάσω κάποιο, επομένως δεν έχω κανένα πρόβλημα! Κάθε δεκαπέντε ημέρες θα έχω να διαβάζω ένα υπερηρωικό τουλάχιστον, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια! Σκεφτόμενος μονάχα τις υπόλοιπες κυκλοφορίες που θα θέλω να αγοράζω κάθε τρεις και λίγο, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μάθω εντατικά κιθάρα και να βγάζω καπελάκι στα πάρκα και στις πλατείες.
 11. Νικολή, μην κάνεις το λάθος να παίρνεις επιλεκτικούς τόμους... Τέτοιες εκδόσεις δε βλέπεις καθημερινά να κυκλοφορούν. Καταλαβαίνω ότι με το ένα και το άλλο το κονδύλι ανεβαίνει (ποιος σας είπε ότι αγοράζουμε μόνο υπερηρωικά ορισμένοι; ), αλλά η σειρά μετράει και αξίζει τον κόπο! Ωστόσο, η σειρά είμαι πεπεισμένος ότι θα ολοκληρωθεί! Μπορεί να μην έχει το κοινό της Disney με τα παραμύθια, αλλά είναι 40 τόμοι λιγότεροι από εκείνη τη σειρά και εκείνη "πάει μπάλα"!
 12. Πες τα ρε φίλε! Ξεκίνησα να το διαβάζω, έκοψα απότομα και σιχτίρισα... Ακόμη σφραγισμένο είναι το δικό μου. Δε μου πάει η καρδιά να το ανοίξω! Αλλά πρέπει... Δεν άντεξα και διάβασα, βέβαια, το 1ο τεύχος "Batman: Ο Θάνατος Της Οικογένειας" (το οποίο τι να λέμε τώρα..ήταν απίθανο!). Έχω ακόμη υλικό αδιάβαστο. Ας όψεται που είμαι σειροκαμμένος και προχωρώ να κλείσω κάποιες τηλεοπτικά...
 13. Σερί είμαι όπως καταλαβαίνεις και υπολειτουργώ... Απόγευμα προς βραδάκι θα βγούμε με παρέα για μάσα (έπαιζε μουσικό φεστιβάλ απόψε αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε...), οπότε θα την τσιμπήσω τότε να διαβάσω και την παρουσίαση!
 14. Το box set του "Asterix" ξεχωρίζει! Αυτό κάτω δεξιά με το καλώδιο, ποιο κόμικ είναι;
 15. Το επόμενο Σαββάτο είναι; Θα την τιμήσω τότε!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.