Jump to content

Mandrake

Members
 • Posts

  5,882
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Mandrake last won the day on September 5

Mandrake had the most liked content!

About Mandrake

 • Birthday 01/01/2020

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Aquilonia
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

5,042 profile views

Mandrake's Achievements

GC Fan

GC Fan (7/9)

18.9k

Reputation

 1. Ναι, εν τω μεταξύ στην περιγραφή του βιβλίου της ιστοσελίδας που δίνεις λέει όντως αυτόν, αλλά πάνω δεξιά στο "Autore" αναφέρει "Walt Disney"...
 2. 1. Το "Ο Κατακτητής του Διαστήματος" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις. Το σκληρόδετο δεν είναι εναλλακτικό εξώφυλλο αλλά διαφορετική έκδοση και τα στοιχεία στο πινακάκι δεν την αφορούν. 2. Το "Οι Θεοί απ' το Διάστημα" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις για τον ίδιο λόγο. Επίσης πρέπει να μπει ένα κενό μετά την απόστροφο στον τίτλο, στο πινακάκι.
 3. Απ' τη φωτογραφία που έβαλες έκανα κάποιους συνδιασμούς και βρήκα έναν Aldo Chiaruttini. Σου λέει κάτι το όνομα αυτό; Σε έναν τόμο ονόματι "Paperbond" (έκδοση του 1968 απ' ότι βρίσκω) τον αναφέρει ως συγγραφέα (autore), αλλά δυστυχώς έχει θέμα η βάση δεδομένων και δεν ανοίγει το προφίλ του. Εάν τον δώσεις στη μηχανή αναζήτησης βέβαια, βρίσκει άλλη μια έκδοση που αφορά τα "Disney" της "Mondadori" που λέγεται "Artico" εδώ κι εδώ. Δεν έχει φωτογραφίες, αλλά πρέπει να είναι "A Pesca nell'artico" του 1967. Τον βρήκα σε άλλο ένα βιβλιαράκι με τίτλο "Avventura nell'isola" εδώ, όπου στα Ιταλικά γράφει "Τα κείμενα είναι του Aldo Chiaruttini και τα σχέδια του στούντιο Bramante." (μετάφραση από "Google Translate"). Βλέπουμε αρκετές σελίδες με το περιεχόμενο και διαβάζουμε στο εξώφυλλο "Mini Libro Mondadori", πιθανόν κάποια σειρά με μικρά βιβλία; Απ' ότι βλέπω είχε κάνει για τη "Mondadori" του 1965 και τρία βιβλία με τον Πινόκιο, άσχετα από "Disney" (εικονογράφος είναι ένας Beniamino Bodini). Τον έχει και το με άσχετες απ' τα κόμικς δουλειές του.
 4. Συνεχίζοντας παραδοσιακά με τις παρατηρήσεις, middle name δεν έχεις, ένα είναι όλο κι όλο!
 5. Πάνω σε αυτό κουβεντιάζουμε στις τελευταίες δύο σελίδες με επίσημη απάντηση. Τσέκαρε δυο σελίδες πίσω διότι μάλλον τα έχασες.
 6. Αυτά είμαι σίγουρος ότι έχουν γίνει σε συζητήσεις στη "ΛΕ.ΦΙ.Κ." από εκδότες, άλλωστε το έχει πει κι ο @ germanicus αν θυμάμαι καλά σε κάποια παρουσίαση ότι ο Λευτέρης Σταυριανός της "Jemma Press" τους ανέφερε διάφορα inside info σε ζητήματα εκδόσεων. Σίγουρα θα έχουν γίνει συζητήσεις κι από άλλους επαγγελματίες του είδους, γι' αυτό καλό είναι να μη χάνετε τέτοια events!
 7. Και αυτό το σχολιάσαμε φίλε μου! Ποιοι τόμοι ήταν εκείνοι; Για κάποιους θυμάμαι πως είχαμε πει ότι είχαν κυκλοφορήσει "κοντά", κατά συνέπεια τα δικαιώματα τα είχε ακόμη η "Οξύ". Όσο για το "The Dark Phoenix Saga", επειδή είναι must buy τίτλος, δεν αποκλείεται να τα κρατάει ακόμη για μελλοντική επανέκδοση και γι' αυτό δε μπόρεσε να μπει ούτε στη 2η εξάδα. Δεν τους έχω πρόχειρους τώρα, αλλά αν δούμε ποιοι 4 δε μπήκαν και πότε κυκλοφόρησαν απ' τις εκδόσεις "Οξύ", θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αν πράγματι "τους τη χάρισε". Έπειτα μη ξεχνάς ότι είναι προτιμότερο για την "Anubis" να επανακυκλοφορήσει τόμους μέσα απ' τη σειρά στους οποίους δε θα πληρώσει καν μεταφραστή! Επομένως μπορεί να παραμερίστηκαν και κάποιοι της "Οξύ" που εκείνη δεν είχε πλέον τα δικαιώματα, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο κέρδος η "Anubis" από ορισμένους τόμους. Τώρα, για το αν έχει επιλογή ή όχι και μπορεί να βγάλει κάποιους εκτός ή να προσθέσει δικούς της (exclusives), θα το διαπιστώσουμε μονάχα αν βγει exclusive που δεν έχει κυκλοφορήσει αλλού η "Hachette" και έχει βγει ξανά απ' την "Anubis", έστω σε μορφή τευχών! Αλλιώς, προφανώς και ακολουθεί όσους έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, δε γίνεται διαφορετικά. Με μια πρόχειρη ματιά στη Βρετανική δε βρήκα όμως το "Captain America: Εκτός Χρόνου" και νομίζω άλλο ένα που πρέπει να το ξαναβρώ τώρα... Που είναι το αντίστοιχο; Το είδατε εσείς;
 8. Χρειάζεται διόρθωση στον τίτλο η σειρά "Marvel Super Heroes Magazine: The Avengers".
 9. Φίλοι @ hudson και @ Tsaklas ξεχνάτε φαίνεται ότι οι επανακυκλοφορίες είναι ουσιαστικά εξαντλημένοι τόμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία! Το "Eternals" ήταν εντελώς αψυχολόγητο, πιστεύω όμως ότι έγινε καθαρά από αμέλεια και τελικά ΙΣΩΣ να βγει εκτός, οπότε τότε ελάτε να μου πείτε αν έχει λόγο η "Anubis" ή όχι στις κυκλοφορίες αυτές! Το "Civil War" θα βγει μετά από 2.5 χρόνια ρε παιδιά, όταν ήδη τώρα δεν πρέπει να 'χουν μείνει πολλά κομμάτια εκεί έξω! Είναι ο 120ος τόμος! Όπως και ο 119ος το "Spider-Verse", ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Ωστόσο παίζει να 'μαι από τους λίγους που δεν τον έχουν αγοράσει ακόμη (θα τον αγοράσω φυσικά...)! Ελάτε τώρα... Η "Anubis" ασφαλώς και έχει λόγο, το κουβεντιάζουμε εδώ από τους πρώτους μήνες. Τι άλλαξε δηλαδή όταν βλέπουμε πως χρησιμοποιεί τους ήδη μεταφρασμένους τόμους για να τους εισάγει στη σειρά της "Hachette" και βάσει εκείνων να γίνονται κάποιες διαφοροποιήσεις στη σειρά κυκλοφορίας της Αγγλικής; Αν πιάσουμε την Αγγλική σειρά, που είναι το "Old Man Logan" στους πρώτους 60 τόμους; Που είναι τα "Captain Britain and MI13: Vampire State" & "Thunderbolts: Faith in Monsters"; Γιατί το "Marvel Zombies" απ' τον 22ο τόμο μεταπήδησε στον 55ο της ελληνικής έκδοσης; Μα επειδή υπήρχαν κάποια κομμάτια ακόμα προς πώληση που έβαλαν σε boxes! Γιατί το "Ultimates" απ' τον 4ο τόμο πήγε στον 38ο; Για τον ίδιο λόγο! Στα δε "New X-Men" θυμόσαστε φαντάζομαι τι κουβέντα κάναμε. Πάλι λάθος προγραμματισμός της "Anubis" ήταν. Αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, δίδονται οι δύο τόμοι στο παζάρι της "Anubis" με προσφορά, λιγότερο συμφέρουσα όμως και πάλι από την έκδοση της "Hachette" (ακόμη κι αν τα "σκοτώνανε"). Ο φίλος @ PowerRangers8 ήταν που το 'χε κοινοποιήσει ή ο @ nikolas1503 , δε θυμάμαι. Γνώμη μου είναι πως έχουν λόγο και αυτό φαίνεται από τις επιλογές και από τις αλλαγές, εάν δεχτούμε φυσικά όλοι ότι όντως η Ελληνική σειρά ακολουθεί τη Βρετανική.
 10. Ξεκάθαρα για τον ανταγωνισμό, ενώ θα μπορούσαν να "φάνε όλοι" και να είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι. Ενώ γνωρίζουν όλοι οι εκδότες ότι έστω κι αν επιλέξεις τις καλύτερες ιστορίες από κάθε τέτοια εκδοτική υπερηρωικών, μέσα από τόσες δεκαετίες εκδόσεων δε θα μπορούσαν ποτέ να καλύψουν μόνοι τους αυτά που οι αναγνώστες θα ήθελαν να διαβάσουν. Τώρα μπήκε και η "Radnet" στο παιχνίδι. Μάντεψε που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα όλο αυτό. Ήδη συμβαίνει όταν βλέπεις σχόλια τύπου "μια χαρά μου έκατσε η "Radnet" με τις ιστορίες της, στις άλλες θα αγόραζα ελάχιστα έτσι κι αλλιώς" όταν αναπόφευκτα θα έμπαινε στη διαδικασία ο Laz33 (και ο κάθε Laz33!) να αγόραζε και άλλους τόμους (έστω επηρρεασμένος από άλλους ή από περιέργεια για να δει και άλλον μεμομωνένο χαρακτήρα) ή όσοι δεν πήραν το "Eternals" επειδή θα το έβγαζε η άλλη σε σκληρόδετο ή τώρα με το "Hawkeye". Και θα ακολουθήσουν κι άλλες περιπτώσεις. Αν περιμένουν απ' τα "αρρωστάκια" των υπερηρωικών να κερδίσουν χρήματα που ενδέχεται να κυνηγήσουν και τις δύο εκδόσεις, κούνια που τους κούναγε. Η γκρίνια μου αυτή δε θα υπήρχε εάν με διαβεβαίνωναν ότι θα συνεχίσουν τη σειρά μέχρι τέλους. Ακόμη και στους 60 επόμενους τόμους το να "καις" τους 13 που υπάρχουν ήδη, για μένα είναι πάρα πολύ. Με απλά μαθηματικά σημαίνει πως θα πληρώνω για δεύτερη φορά (130€ στο σύνολο) να αγοράσω ιστορίες που έχω ήδη σε καλή έκδοση (και ενδεχομένως στην ίδια ακριβώς μετάφραση, αν όχι εφάμιλη ποιοτικά), επί 5.5 μήνες, που με τα ίδια χρήματα και στον ίδιο χρόνο, θα μπορούσα να είχα άλλες ιστορίες, ακόμη και αν ήταν επανεκδόσεις απ' την εποχή του Καμπανά ή της "Modern Times". Στους 120 τόμους λοιπόν μου φαίνεται πολύ. Στους 250 θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι προχωράμε κανονικά με ένα στολίδι για τη συλλογή μας και ότι αυτό περιέχει εν πάση περιπτώσει.
 11. Κάτσε, μπερδεύτηκα... Δεν πρόκειται γι' αυτά τα δύο crossovers; "The Infinity Saga" λέγονται αυτά βέβαια!
 12. Αλίμονο σε όσους από εμάς αγοράσαμε σχεδόν όλους τους τόμους της "Οξύ", με την ακριβή τιμή τους και τα προβλήματα που συχνά έχω αναφέρει σε αρκετούς από δαύτους... Το θετικό είναι ότι οι προβληματικοί εκείνοι θα μείνουν για πάντα πλέον να σκονίζονται στο ράφι, χωρίς να τους ανοίξω ποτέ ξανά. Το κακό είναι ότι τους πλήρωσα ήδη, οπότε ο "παραδειγματισμός" για την εκδοτική θα έρθει από τους αναγνώστες που δεν πρόκειται να τους πάρουν ποτέ. Από την άλλη μεγάλο φάουλ με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλευράς "Anubis", εάν κι εφόσον εκείνη είναι υπεύθυνη για τη διαλογή των τόμων. Να δω ποιος θ' αγοράσει τώρα το "Hawkeye" που έρχεται. Το "Eternals" δε βλέπω και αναρωτιέμαι. Θα "πηδήξουν" αρίθμηση τόμου και δεν το έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα ούτε οι μεν, ούτε οι δε; Τι περιμένουν; Είναι το μόνο για το οποίο δεν είμαστε ακόμα σίγουροι εάν θα κυκλοφορήσει και μάθαμε τους 60 επόμενους. Το "Thor: The God Butcher" δε μετράει, καθώς είχε βγει σε τεύχη. Άλλη έκδοση αυτό που περιμένουμε εδώ! Αυτά που είχα αναφέρει και ήλπιζα κάποια στιγμή να βγουν από τη σειρά αυτή: 1. Ευτυχώς θα βγει τα κλασικά πλέον crossovers "The Infinity Gauntlet" & "The Infinity War" σε κόμικ που μπορούμε να διαβάσουμε!! Βγαίνουν τα "The Korvac Saga", "Life and Death of Captain Marvel", "Secret Invasion", "Old Man Logan", "Son of M", "Nick Fury: Agent Of S.H.I.E.L.D.", νέο "Dr. Strange", ακόμη και το "Silver Surfer: Origins" που χαλβάδιαζα πάλι πρόσφατα!! Επιτέλους βγάζουν κι ένα Iron Fist, ενώ έχουμε και νέο Ghost Rider! Κρίμα που δεν έβγαλαν Howard Duck, ενώ ακόμη περιμένω και αυτό το exclusive Conan που θα κάνει τη διαφορά... Χάνουμε όμως βλέπω και τα Warlock, ένα Deathlok, ένα "What If...", ένα Inhumans, το "The Avengers: Kree-Skrull War" και ξενερώνω για πολλοστή φορά με τους υπόλοιπους 13 τόμους που θα ξαναφάμε στη μάπα...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.