Jump to content
Το Σάββατο 25/1 στις 8μμ @ΛΕΦΙΚ (Ιερά Οδός 14) κόβουμε τη πίτα μας! Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Mandrake

Members
 • Content Count

  4,354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  3,846 [ Donate ]

Mandrake last won the day on October 16 2019

Mandrake had the most liked content!

Community Reputation

13,127 Excellent

About Mandrake

 • Rank
  As I gaze into my crystal ball...
 • Birthday 01/01/2020

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Aquilonia
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,716 profile views
 1. Αν είναι δυνατόν!! Απίστευτη σύμπτωση! Οπότε τα δρομολογώ, για να τα στείλεις με τη σειρά σου όπου νομίζεις! Και του φίλου sarkas στείλε του τα DVD-Video, μήπως θέλει να τα κάνει κόπιες ή αν βρίσκεστε από κοντά, του τις κάνεις εσύ να τα έχει με τα μενού τους! Φαντάζομαι ότι θα τα ripάρεις και θα τα σβήσεις, γι' αυτό το λέω... Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι εκδόσεις που προηγούνταν και έβρισκες στα DVD club είναι διαφορετικές από εκείνες που δόθηκαν στα περίπτερα. Παραπάνω γράφω λανθασμένα ότι ήταν από κάποιο τηλεπεριοδικό και αυτό δεν είναι ακριβές. Κυκλοφόρησαν αυτόνομες σε ζελατίνα ασφαλείας, με μία καρτέλα που είχε τίτλο "Corto Maltese: Ο Πιο Διάσημος Τυχοδιώκτης".
 2. Παιδιά, μόλις μου προέκυψε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα! Πήγα να αλλάξω κάτι στο προφίλ μου, τελικά άλλαξα γνώμη και το άφησα ως έχει, δοκίμασα όμως να βάλω έτος μονάχα στην ημερομηνία γέννησης. Από κει και πέρα ο λογαριασμός μου μπλόκαρε... Μου έλεγε πως δεν έχω ολοκληρώσει το προφίλ μου κατά 0%, στην ημερομηνία γέννησης είχε κενά εκτός του έτους που είχε το τωρινό (2020) και είτε το άλλαζα αυτό να πατήσω "Επόμενη", είτε το άφηνα ως έχει, μου έβγαζε error, μπορούσα μονάχα να το κάνω "Skip" και με πήγαινε στην σελίδα των ρυθμίσεων, όπου μετά ΟΠΟΥ κι αν έμπαινα, είτε στο φόρουμ, είτε σε άλλες ρυθμίσεις, είτε για άμεση επικοινωνία μαζί σας, είτε στα μηνύματά μου για να βρω από εκεί τον germanicus, με επέστρεφε πάντοτε στην εκκρεμότητα εκείνη! Και ξανά skip ρυθμίσεις και πάλι τα ίδια... Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα bug το οποίο σε υποχρεώνει να βάλεις ημερομηνία γέννησης, αλλιώς δεν έχεις ξανά πρόσβαση στο φόρουμ! Έκανα αποσύνδεση και σύνδεση ξανά, ώοπου με πετούσε και πάλι εκεί. Αναγκάστικα λοιπόν κι έβαλα 1/1/2020 για να μπορέσω να μπω ξανά μέσα. Αρχικά θέλω να ρωτήσω εάν αυτή η ημερομηνία μπορεί να αφαιρεθεί απ' το προφίλ μου και κατά δεύτερον εάν μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα αυτό. Ας πετάει ότι δε δέχεται αρχικά την "Αποθήκευση" όταν δίνεις μονάχα το έτος και όχι να υποβάλει σε τέτοια ταλαιπωρία τον καθένα και να τον κλειδώνει απ' έξω. Αν είναι δυνατόν!!
 3. Εάν δεν είσαι στα credits και δε θυμάσαι ποια ιστορία μετέφρασες, πως ακριβώς θα σε βρούμε;
 4. Δηλαδή, φίλε μου, το εξωπισθόφυλλο γράφει ότι διαθέτει και τα δύο ή γράφει μόνο αυτό που πραγματικά περιλαμβάνει; Βασίστηκες σε αυτό ή στην παρουσίαση; Δεν έχει λογική πάντως, που το έκανε η εταιρία αυτό... Εκτός κι αν τα είχε κυκλοφορήσει προς πώληση/ενοικίαση και όταν τα έβγαλε ξανά μέσω του τηλεπεριοδικού, τα αναβάθμισε για μικρότερες ηλικίες. Ας το διαβάσει εν τω μεταξύ και ο @BATNICK για να ενημερωθεί και για τις δύο εκδόσεις. Εάν η έκδοση που βρήκες φίλε Νίκο δεν έχει το ελληνικό audio, να μου πεις αν θέλεις, τελικά, τα δικά μου δισκάκια!
 5. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια να πουλάνε λιανική πιστεύω πως θα έπρεπε, ναι! Παλαιότερα δεν είχαν e-shop, κατά συνέπεια μόνο έμποροι μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Για τους αναγνώστες, είχαν τη στήλη γραμμάτων στα τεύχη. Στα graphic novels δε μπορεί να δουλέψει αυτό, βέβαια, αλλά είναι μια πληροφορία που μπορείς πάντοτε να μάθεις απ' το εκάστοτε ενημερωμένο βιβλιοπωλείο/κομικσάδικο που κάνεις τις αγορές σου! Αλλά φίλε μου, την εξάντληση ενός προϊόντος στη δείχνουν απευθείας απ' το e-shop τους, όταν βλέπεις να το έχουν αφαιρέσει... Δηλαδή τι άλλο σκέφτεσαι ότι μπορεί να συμβαίνει κι ενώ "εχθές" υπήρχε, σήμερα δεν πωλείται; Όταν μπορεί να μην είναι ενημερωμένη με ένα graphic novel που κυκλοφόρησε τόσα χρόνια πίσω;
 6. Τα έκαψες εκείνα που είχες αγοράσει εκείνα τα προϊστορικά χρόνια; Τα πούλησες; Αν έχεις κάτι ελληνικό σε καλή κατάσταση, ίσως μου λείπει και μ' ενδιαφέρει! Μιλάω σοβαρά! Ανοίξτε κούτες, αποθήκες, κοιτάξτε σε πατάρια, παιδιά! Είμαστε αρκετοί που ψάχνουμε "παρωχημένα κόμικς που δε διαβάζονται"!
 7. Και πιο συγκεκριμένα αυτή, η οποία είναι ουσιαστικά η πρώτη μεταφορά ελληνικού λογοτεχνικού έργου στον Κινηματογράφο και αυτή εδώ! Η σειρά (άλλαξα το σύνδεσμο από τον παραπάνω που δίνει ο Κώστας) είχε προβληθεί σε επανάληψη το 1999, επομένως είναι βέβαιο ότι βρίσκεται! Για την 1η ταινία είναι μάλλον δύσκολα τα πράγματα, ενώ η 2η πρέπει να υπάρχει, σε περίπτωση που σ' ενδιαφέρει!
 8. Είσαι τυχερός γιατί τα είχα κατεβάσει απ' το άλλο σπίτι καιρό τώρα, για να τα ripάρω και να τα στείλω σ' ένα φίλο! Έβαλα την "Κέλτικη Σουίτα" και υπάρχουν όλα όσα αναφέρει η συσκευασία, κανονικά! Το μενού είναι μεν πρόχειρο, αλλά λειτουργεί κανονικά. Στην αρχή επάνω έχει τους υπότιτλους όπου επιλέγεις "Ναι" ή "Όχι", από κάτω τη γλώσσα (Αγγλική-Ελληνική) και παρόλο που δε δείχνει να τα μαρκάρει/έχει επιλέξει, πατάς παρακάτω και τα "σώζει"! Δοκίμασα επίσης ν' αλλάξω μέσα απ' την ταινία τον ήχο και τους υπότιτλους και αλλάζουν, επίσης, κανονικά!
 9. Γιατί σε απογοητεύει; Νομίζω πως είναι φυσιολογικό, τόσο για όσους είναι σε μικρότερη ηλικία, όσο και για εκείνους που μπαίνουν πρώτη φορά στο χώρο αυτό και δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον. Εάν πραγματικά ενδιαφέρονται για τις ιστορίες, θα μελετήσουν σιγά σιγά και θα τις μάθουν! Και από δω μέσα ακόμη, απ' τα σχόλια, τις παρουσιάσεις εντύπων, την αρθρογραφία! Θα δουν ότι το σχέδιο δεν είναι το ζητούμενο, αλλά οι ιστορίες. Στα κόμικς είναι αλληλένδετα, αλλά οι ιστορίες χτίζουν ένα "σύμπαν" και όχι το σχέδιο. Και σκοπός είναι να παρακολουθείς/διαβάζεις κάθε τι με τα μάτια της εποχής. Το ίδιο ισχύει και για τον Κινηματογράφο. Για τέχνες μιλάμε με στάδια και σχολές. Τις εποχές δε γνωρίζουν και τα μέσα τα οποία διέθεταν, ούτε μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι εκείνοι δεν έπαιρναν και βελτίωναν, αλλά ήταν πρωτοπόροι! Ούτε έχουν δει αρκετά δείγματα για να κρίνουν σχέδια στην εποχή τους και στην κάθε εποχή. Γι' αυτό λέω πως είναι φυσικό. Σιγά σιγά.
 10. Στην πρωτότυπη έκδοση στο "Goodreads", πάντως, το εξώφυλλο γράφει τους David Michelinie & Todd McFarlane, ενώ εκείνος που το πέρασε αναφέρει μόνο τους David Michelinie & Tom DeFalco.
 11. Mandrake

  ΠΟΠΑΫ

  Τι να σημαίνει αυτό το "Σ' όλο τον κόσμο... ...τώρα στην Ελλαδα"; Κυκλοφορούσε εκείνη την περίοδο ή λίγο πριν, άραγε, αντίστοιχη έκδοση μεγαλύτερου σε μέγεθος περιοδικού παγκοσμίως;
 12. Έτσι είναι! Κι εγώ λατρεύω τη διάρκεια των Βρετανικών σειρών, εφόσον εκείνες συνήθως είναι από έργα που χρειάζεται να τα ξεδιπλώσουν πιο πολύ ή αντίστοιχα αστυνομικά σενάρια που για να τα πάνε στην ίδια ποιότητα, χρειάζονται αντίστοιχο χρόνο! Το πρόβλημα είναι σε αρκετούς από εμάς που καθόμαστε και λέμε "δεν προλαβαίνω αυτή την περίοδο να δω ταινίες, να δω κανένα επεισοδιάκι να περάσει η ώρα!" και προκύπτουν τα 90λεπτα με τσουβάλι! Παλαιότερα είχαν κάθε και κύκλους σε μορφή mini σειράς, αν και σήμερα το κάνουν και αυτό. Εντάξει, λειτουργεί και έτσι καλά εδώ που τα λέμε! Π.Χ. οι μίνι σειρές με τον Sherlock Holms του '80 ή για παράδειγμα τα "Messiah" που βγήκαν πριν καμιά δεκαριά χρόνια! Όσο για τα παραπάνω που λες Νίκο, εξαρτάται... Εάν βγει μικρή, μπορεί να γκρινιάζουμε ότι "δεν τα είπαν όλα και παρέλειψαν κάποια", ""δεν ήταν αρκετό και μου φάνηκε λίγο" κτλ. Εάν πράγματι είναι καλή παραγωγή (αυτό δεν το ταυτίζω με τα εφέ! Δεν είμαι CGI junkie, όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες σήμερα που γεννήθηκαν μ' αυτά!) και έχει καλές ερμηνείες, το τελευταίο που θα μ' ενδιαφέρει θα είναι οι "κοιλιές"! Αλλά να δούμε όπως λες... Το μόνο σίγουρο είναι, πως ήταν κάτι που έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει, αν θέλουν να αναπτύξουν τα πάντα και να πιάσουν όλες τις εποχές, αλλιώς δε θα προλάβαινα σε αυτή τη ζωή να δω ολοκληρωμένο το έργο του, που δεν είναι πια και τόσο μεγάλο! Μόνο ένα Silmarilion να χωρίσεις, φτάνει. Πάντως, το 41-42 λεπτά ανά επεισόδιο που λέει ο Kurdy Malloy παραπάνω, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Στην ελληνική TV με τις διαφημίσεις, τα επεισόδια αυτά φτάνουν τα 60 λεπτά κι ας μην έχουν αρχή και τέλος! Πόση ώρα να κρατάνε πια οι διαφημίσεις αυτές; Έπειτα με λιγότερα μπορεί να συμβαίνει σε αρκετές σειρές, αλλά στα μεγάλα αστυνομικά franchise που τραβάνε δεκαετίες και έχουν, ας πούμε, κάποιο "κύρος" ("N.C.I.S.", "C.S.I.", "Law & Order", "Chicago" κ.α.) δεν έχω δει να τρώνε από το χρόνο! Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό έχω διαπιστώσει κάποιες φορές στο χρόνο που τις τσεκάρω κατεβάζοντάς τες με το τσουβάλι για τη μάνα μου, ελέγχοντας τα αρχεία για ονομασίες με υπότιτλους κτλ. Πλέον βέβαια, η "Marvel Studios" με έχει κάνει να φτάνω μέχρι το κλείσιμο των τίτλων τέλους, προκειμένου να μη χάσω κάποια εξτρά σκηνή άμα πετάξουν, ένα teaser επόμενου επεισοδίου, ας είναι και trailers από άλλες σειρές του ίδιου καναλιού..!
 13. Βρίσκονται Νικολή, μην τρελαίνεσαι! Τα παιδιά είχαν δώσει παραπάνω σελίδα με τη διανομή τους! Συγκέντρωσε το χαρτζηλίκι σου και παρήγγειλέ το!
 14. Τι τσιχλάρες ήταν αυτές που η συσκευασία τους είχε ολόκληρη κάρτα; Γνωρίζεις εάν είχε βγει άλμπουμ και για τα χαρτάκια στις τσίχλες, μιας και τις αγόραζες μανιωδώς; Εάν πάντως είχαμε και διαστάσεις από κάθε τέτοια έκδοση, θα μπαίναμε καλύτερα στο πνεύμα!
 15. Κανένας με καρτέλα του 11ου τόμου δεν υπάρχει αυτή τη φορά; Για ψαχτείτε λίγο!! Άραγε να κυκλοφόρησαν περισσότερες λάθος την προηγούμενη φορά και να είχαν τώρα έλλειψη με τον 10 τόμο (με αποτέλεσμα να βγει σε μικρότερο τιράζ); Φαντάζομαι πως αυτές είναι εύκολο να τις τυπώσεις ξανά. Πάντως εγώ διάβασα το "Thor: Αναγέννηση" και νομίζω πως δε μου έχει αφήσει απορίες, χωρίς να έχω διαβάσει τις άμεσες συνέχειές του ή τις προηγούμενες... Σε ποιο σημείο προβληματίζεστε; Σε spoilers αν είναι δυνατόν, γιατί κάποιοι μπορεί να μην το 'χουν διαβάσει ακόμη. Σε περίπτωση πάντως που θέλετε να διαβάσετε γιατί έχει τέτοια συμπεριφορά ο Iron Man και τι είδους "καταγραφή" είναι αυτή στην οποία αναφέρεται, καλό θα ήταν να τσεκάρετε το "Civil War: Εμφύλιος Πόλεμος", το "The Amazing Spider-Man: Civil War" και το "The Road to Civil War". Εάν ακόμη θέλετε να δείτε κάποια γεγονότα που ακολουθούν, μπορείτε να πιάσετε το "Siege: Πολιορκία"!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.