Jump to content

Mandrake

Members
 • Content Count

  5,214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Mandrake last won the day on July 18

Mandrake had the most liked content!

Community Reputation

15,686 Excellent

About Mandrake

 • Rank
  As I gaze into my crystal ball...
 • Birthday 01/01/2020

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Aquilonia
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

3,748 profile views
 1. Το "Captain America: The First Avenger" έχει τελεία στο τέλος του τίτλου.
 2. Ναι, το ξέρω Νίκο, εσύ καλά έκανες! Αλλά καλό θα ήταν να μας αναφέρει και ο Αλέξης απ' την αρχή ποια δίνει, για να μην τα ψάχνουμε οι υπόλοιποι ένα ένα... Τα συμπλήρωσε τώρα ο Αλέξανδρος, οπότε όλα κομπλέ!
 3. Αυτά τα τέσσερα έδωσες φίλε μου ή ήταν κι άλλα; Καλό θα ήταν να τα απαριθμείς για να μη ψάχνουμε από την αρχή όλα τα εξώφυλλα ένα προς ένα για να χαζέψουμε τα νέα που ανέβηκαν. Οι υπεύθυνοι τα πήραν από δω και τώρα δε ξέρουμε αν ήταν μόνο αυτά τα τέσσερα, αλλά απ' τα συμφραζόμενά σου εικάζω πως ήταν παραπάνω...
 4. Το "Ο Μυστικός Κήπος" είναι ταινία κινουμένων σχεδίων; Δε φαίνεται καθαρά... Στο "Facebook" είναι επίσημη σελίδα; Εγώ δεν έχω πρόσβαση. Ας ρωτήσει κάποιος ποιο ήταν το τελευταίο τεύχος για να ξέρουμε...
 5. Άποψή σου φυσικά και μπορείς να αγνοείς όσο θέλεις τα ιστορικά ντοκουμέντα. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν. Και αν υπάρχουν κάποια αφελή επεισόδια στην 1η σειρά, μη ξεχνάμε ότι το "Star Trek: The Next Generation" φτιάχτηκε 20 χρόνια μετά, σε μία πολύ διαφορετική Αμερική. Ξέχασα τη σειρά κινουμένων σχεδίων με 2 κύκλους επεισοδίων της δεκαετίας του '70, έτσι..για να καλύψουμε μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα. Δεν εξετάζουμε από που τα μάθαμε αυτά στο Ελλαδιστάν, αλλά εάν υπήρχε ανέκαθεν fan club διεθνώς που κράτησε τη φλόγα αναμμένη με τα χιλιάδες γράμματα & φαξ που έστελναν από τα πρώτα κιόλας χρόνια στο κανάλι. Και φυσικά η απόφαση του να γίνει κινηματογραφική ταινία και οι εκατοντάδες νουβέλες μετριούνται σε αναγνώστες και κινηματογραφόφιλους/τηλεθεατές. Αυτά βέβαια μπορεί κανείς να τα μάθει δια στόματος των ίδιων των συντελεστών, παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ όπως το "The Captains" (2011) και άλλα σχετικά που έχουν βγει την τελευταία δεκαετία. [imdb=tt1946421]
 6. Μπα, προηγήθηκαν μόλις τρεις κύκλοι επεισοδίων, κινηματογραφικές ταινίες και μερικές εκατοντάδες νουβέλες.
 7. Μη μασάς, θα τα μεταφέρει κάποιος υπεύθυνος σε συζήτηση που υπάρχει (αν θυμάμαι καλά) για τιμές βιβλιοπωλείων γενικότερα. Δε θα μείνουν στην παρουσίαση του "1800". Καλά το κάνεις, αλλά το αυτοκόλλητο δεν είναι θέμα να ξέρεις. Παρήγγειλα 23 graphic novels πριν από 2.5 μήνες, άλλα είχαν αυτοκόλλητα, άλλα όχι, άλλα ήταν παλιά που δεν τα 'χα αγοράσει τότε και τέλος πάντων αφαιρέθηκαν όλα σιγά σιγά, πανεύκολα, χωρίς σημάδια, κόλλες και ιστορίες. Σε αντίθεση με το "Public" που παρήγγειλα πριν 1.5 μήνα 19 graphic novels, τα 3 μου ήρθαν χτυπημένα/σκισμένα και ένα 4ο μου ήρθε διπλό (είμαι ακόμα στο "περίμενε", σε διαδικασία αντικατάστασης...). Κι εκεί τα αυτοκόλλητα βγήκαν πλην ενός που άφησε σημάδια κόλλας... Ήταν διπλό αυτοκόλλητο νομίζω, πάνω σε παλαιότερο (προφανώς αλλαγής τιμής). Τα νεότερα δεύτερα αυτοκόλλητα με τ' ονοματεπώνυμό μου (για να τα βάζουν στην άκρη, φαντάζονται, για την παραγγελία μου), προφανώς και βγήκαν πιο εύκολα απ' όλα!
 8. Δεν το είδα αυτό, οκ, πέτυχες και ένα βιβλιοπωλείο που έχει (για κάποιο λόγο) 1€ έξοδα αντικαταβολής. Το αντίθετο όμως συμβαίνει που ανέφερα και το "Comicstrip" είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι το αντίθετο. Πήδηξα μερικά σχόλια και σου απάντησα σε προγενέστερο, γι' αυτό δεν είδα την αναφορά. Όπως είπε κι ο Valtasar (δεν το ήξερα), στα 2.5€ είναι στο 95% των εταιριών courier κι επειδή έχω παραγγείλει διάφορα (όχι μόνο κόμικς) απ' όποιο απίθανο μαγαζάκι μπορείς να φανταστείς πανελλαδικά, 1€ δεν έχω δει ποτέ. Επειδή συνήθως πληρώνω με κάρτα, βέβαια, δε με επιβαρύνουν αυτά, αλλά ψάχνοντας στις πληροφορίες δεν έχω δει πιο κάτω, άντε κάποια Σκρουτζομάγαζα να έχουν βάλει 1.5€ σε κάποιες περιπτώσεις. Τώρα γιατί η "Jemma Books" χρεώνει 6€ ταχυδρομικά, πιθανόν το στέλνει σε ατσάλινο κουτί! Νομίζω πως είναι fake η πληροφορία αυτή διότι ξέρουν ότι δε θα τη χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς, για να "ψάρώσει" και να υπερβεί το 20ευρω αγοράς, μιας και το ποσόν αυτό είναι αστείο και όλο και κάτι θα βρεις να το υπερβείς. Από βιβλιοπωλείο παραγγέλνεις, δεν αγοράζεις από περίπτερο. Πάνε οι εποχές οι η "Πρωτοπορία" είχε 80€ και πάνω για δωρεάν ταχυδρομικά. Τα βιβλιοπωλεία τα έχουν ρίξει αυτά πολύ.
 9. Αυτό είναι ψέμα. 2€ & 2.5€ είναι σε κάθε Σκρουτζομάγαζο τα έξοδα αντικαταβολής, όπως είναι και στην "Πρωτοπορία" και στο "Public". Που το είδες το 1€; Έπειτα και στην εκδοτική πάνω από 20€ είναι δωρεάν, το είπε ξεκάθαρα το παιδί. Το 40% βέβαια κάνει τη διαφορά, αλλά εγώ κατάλαβα ότι αναζητά ένα άλμπουμ (πιθανόν το τελευταίο), οπότε η έκπτωση που λες δεν υπάρχει στην "Πρωτοπορία". Όπως και να 'χει εκεί, βέβαια, θα βρει μεγαλύτερη ποικιλία από κόμικς για να υπερβεί τα 20€!
 10. 1. Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Ninja Χελώνες - Teenage Mutant Hero Turtles". 2. Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Ninja Χελώνες". 3. Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Ninja Χελώνες". 4. Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Teenage Mutant Ninja Turtles - Χελωνονιντζάκια". 5. Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Teenage Mutant Ninja Turtles".
 11. Ε, κάνε πάνω από 20€ παραγγελία! Δε βρίσκεις πράμα ν' αγοράσεις που να ξεπερνάει αυτό το ποσόν; Και συνήθως, να ξέρεις, εάν πληρώσεις από κάρτα (χρεωστική/πιστωτική/whatever) το κόστος αντικαταβολής δεν προσμετράται.
 12. Το κακό με τον Blu-WhiteGT ήταν ότι ήθελαν κάθε torrent στο 1 ratio, κάτι που σε παλαιότερα νεκρά torrents που πήγαινε να πάρει ένα νεότερο μέλος, ήταν κυριολεκτικά αδύνατον να φτάσει ποτέ και απλά του έμενε αιωνίως στο σκληρό να το διαμοιράζει στον..κανέναν!! Παίζει να είχα και δύο χρόνια μέσα κάποια torrents δίχως να μπορέσω ποτέ να απεμπλακώ. Άκυροι κανονισμοί. Κατά τ' άλλα θα συμφωνήσω ότι είχε συγκεντρωθεί πολύ καλό υλικό και μεταφραστές έκαναν τις αποκλειστικότητές τους και έβαζαν τα δυνατά τους, αλλά σαν πολιτική & λειτουργικότητα ήταν (και είναι) υπερεκτιμημένος. Δε συμφωνώ με τίποτα ότι το ελληνικό torrenting τελείωσε με έναν τέτοιον tracker. Προφανώς τα παράτησες και δεν είδες στη συνέχεια τι σπουδαίες δουλειές έχουν γίνει από άλλους που παρέμειναν ή πήραν τη σκυτάλη.
 13. Βλέπω κι έχουν πατήσει "Like" για την ανακοίνωση αυτή καμιά 200αριά άτομα. Να είναι τόσοι άραγε; Ακόμη και να είχαν δώσει σωστά δείγματα μέχρι στιγμής (π.χ. θέματα δεοντολογία, να αναφέρουν όλους τους μεταφραστές, τις ελληνικές ομάδες rip, εκείνους που πραγματικά σάρωσαν τα κόμικς που έκλεβαν από δεξιά κι αριστερά & ανέβαζαν στα πρόβατα, χωρίς κανένας να σκεφτεί να ρωτήσει πως, που & γιατί (αρκεί να τ' αρπάξουμε))), να δίνω λεφτά για να κατεβάζω τα σκουπίδια που ανεβάζουν εκεί, ευχαριστώ δε θα πάρω. Παρά τα όποια παράπονα που γίνονταν κατά καιρούς, η προχειρότητα που είχαν δεν υπάρχει πραγματικά ΠΟΥΘΕΝΑ. Μηδενικές παρουσιάσεις προσφορών που πολλές φορές δεν έγραφαν ούτε καν τον τίτλο εκείνων που ανέβαζαν, οι πηγές των rip και οι πληροφορίες ανύπαρκτες΄. HDTV rip γράφουν στα πάντα και κατεβάζεις π.χ. ένα κύκλο 20 επεισοδίων όπου άλλα είναι HDTV x264, άλλα WEBRip XviD, άλλα HDTV 720p σε *.avi, άλλα με "καμμένους" υπότιτλους, άλλα με "καμμένους" ξένους από πίσω και να βγάζεις τα μάτια σου στους ελληνικούς που είναι από πάνω, άλλα με κάδρα παραμορφωμένα ότι να 'ναι, άλλα με ασυγχρόνιστους υπότιτλους, άλλα με λάθος υπότιτλους σε λάθος επεισόδια, διπλά επεισόδια να κατεβάζεις στο πακέτο και το "τελικό προϊόν"; Όλα σε υποφακέλους φυσικά, γιατί αλλιώς δε θα τα έβγαζε ΠΟΤΕ με τη σειρά παρακολούθησης στον φάκελο, όπου καθόσουν να φας ένα δεκάλεπτο για να τα κάνεις μόνος σου. Με είχε βολέψει για σειρές που κατέβαζα για τη μάνα μου και σε 2 γείτονες, μιας η μεν δεν ήξερε και οι δε δεν είχαν καν ίντερνετ και ήταν με παλαιά μηχανήματα και τους κατέβαζα δεκάδες δεκάδων κύκλους να τους πάρουν με φλασάκια, αλλά έκανα άλλη τόση δουλειά να τους φτιάξω τις ονομασίες με κάποια σειρά, να κατεβάσω εκτός άλλα επεισόδια όταν είχαν 720p στο πακέτο που δεν τους έπαιζαν κτλ. Έχω κάνει αμέτρητα reports να διορθώσουν πράγματα, όπου άλλα τα αγνόησαν και άλλα τα έκαναν, βάζοντας όμως συνήθως "καμμένους" υπότιτλους στο νέο πακέτο. Μέχρι και *.txt αρχεία έχω κατεβάσει όπου τα είχαν για υπότιτλους σειράς αντί *.srt. Χάλι... Θα συνεχίσω λοιπ'ον κατεβάζοντας στη μάνα μου από δημόσιους trackers και τέλος.
 14. Πολύ ωραία δουλειά!! Συμπλήρωσέ του αν θέλεις για να διορθώσει ότι το "Firestarter" κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 2017 απ' τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" με τίτλο "Πύρινη Οργή" και το "Skeleton Crew" επίσης με τίτλο "Skeleton Crew: Η Ομίχλη και Άλλες Ιστορίες", πάλι απ' τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" στις 21 Μαρτίου 2018. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει το "End of Watch" με τίτλο "Τέλος Βάρδιας" απ' τον ίδιο εκδοτικό οίκο τον Ιανουάριο του 2018. Οπότε μπορεί να τα μεταφέρει στις παραπάνω κατηγορίες του!
 15. Αυτή στο εξώφυλλο μου θυμίζει έντονα την Clea της "Marvel Comics"!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.