Jump to content

Mandrake

Members
 • Content Count

  3,796
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  1,997 [ Donate ]

Community Reputation

11,487 Excellent

7 Followers

About Mandrake

 • Rank
  As I gaze into my crystal ball...
 • Birthday 11/30/2016

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Aquilonia
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,234 profile views
 1. Εξετάστε λίγο και τη "Revolut" παιδιά. Εμένα με έσωσε πριν 2-3 χρόνια που δε μπορούσα να κάνω καθόλου παραγγελίες απ' το εξωτερικό. Διαβάστε τον "οδηγό επιβίωσης" του "Insomnia" για να καταλάβετε πως δημιουργείτε και που ωφελεί. Προσωπικά σταμάτησα να ασχολούμαι επειδή ξαφνικά τους τη "βάρεσε" και ζητούσαν επιπλέον διαπιστευτήρια, ενώ δε χρειαζόταν και κρατάω μία πισινή διότι δεν είναι δα και χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να στέλνω σε φωτογραφία φάτσα κρατώντας δίπλα την ταυτότητα και τέτοιες σαχλαμάρες που ζητούσαν. Τη χρησιμοποιεί πολύς κόσμος, πάντως, εάν παρακάμψετε το συγκεκριμένο, τα οφέλη είναι αρκετά για τις αγορές σας απ' το εξωτερικό! Να πω επιγραμματικά ότι συνεργάζεται άψογα με το "PayPal", ότι υποστηρίζεται στα ATM πολλών χωρών για να τραβήξετε χρήματα και όλα αυτά με την καλύτερη δυνατή ισοτιμία. Θυμάμαι μία "μπινιά" που έκανε το ebay, όπου όταν έδινες παραγγελία κι ας είχες κάνει τη σχετική ρύθμιση απ' το "PayPal" να "παίρνει πάνω της" η Revolut την ισοτιμία, έδινε εκείνη του PayPal όπου τραβούσαν περισσότερα! Έπρεπε λοιπόν πριν από το τελικό στάδιο να πας σε μία επιλογή κάθε φορά που παράγγελνες κάτι και να αλλάζεις να το παίρνει πάνω της η κάρτα. Αυτό είχε παρατηρηθεί μονάχα σε αγορές από e-bay και φαντάζομαι ότι ήταν κομπίνα για ανυποψίαστα θύματα, μιας και το αυτές οι δύο εταιρίες στην πραγματικότητα είναι μία. Κατά τ' άλλα, μια-δυο φορές έτυχε να την ακυρώσει το PayPal χωρίς λόγο στις αρχές (συνέβη και σε άλλα μέλη εκεί, όπως παρακολουθούσα το συγκεκριμένο νήμα), την ξαναπέρασα και τέλος. Η πρώτη ακύρωση θεωρούνταν "λογική" διότι όταν έκανες για πρώτη φορά λογαριασμό, σου άλλαζαν στην πορεία το IBAN, μέσα σε λίγες μέρες, οπότε δεν αναγνώριζε το παλιό η PayPal. Δε θυμάμαι για πιο λόγο συνέβαινε αυτό, μάλλον το 1ο είναι "ψεύτικο" για να γίνει η εγγραφή από την εφαρμογή και μετά καταλήγεις με το κανονικό. Ίσως σήμερα το έχουν αναβαθμίσει και έχεις εξαρχής το κανονικό. Έχω πολύ καιρό ν' ασχοληθώ. Όταν πλέον έχεις το κανονικό IBAN, μπορείς να παραγγείλεις την κάρτα να σου έρθει στη φυσική της μορφή με μηδενικό κόστος. Δυστυχώς τότε δε μπορούσες να τη χρησιμοποιήσεις παντού για ψώνια στην Ελλάδα, αλλά σήμερα ίσως έχει λυθεί και αυτό. Απλώς πρέπει να θυμάσαι να κάνεις μεταφορά από το balance του ποσού που έχεις, στο νόμισμα το οποίο θα αγοράσεις, μέσα στην εφαρμογή και τέλος! EDIT: Μόλις είδα πως από πέρυσι ξεκίνησε η πρώτη συνεργασία και επίσης εδώ.
 2. Στη σειρά "Green Lantern" δεν έχουν βγει τα εξώφυλλα/οπισθόφυλλα απ' τα σχόλια των φίλων που τα ανέβασαν και δεν αναφέρονται στην παρουσίαση. Στη βάση υπάρχουν, βέβαια. Δε ξέρω αν θέλετε αναφορές για τέτοιες περιπτώσεις. Αν όχι, πείτε μου να ξέρω!
 3. Έφυγε ένας απ' τους καλύτερους κιθαρίστες που είχαμε ποτέ, ο Γιάννης Σπάθας των "Socrates" & "Plaza"... Όποιος ασχολείται, ας κοιτάξει ότι έχει απομείνει απ' τις επανακυκλοφορίες των "Socrates" σε βινύλιο να το πάρει, γιατί με τον Γιάννη Σπάθα & τον Αντώνη Τουρκογιώργη εκτός από χρόνια, θα γίνουν ανάρπαστοι...
 4. Είμαστε σίγουροι για το 2007 ως έτος έκδοσης αυτού εδώ του βιβλίου; Το "BiblioNet" αναφέρει το 2006, όπως και η βάση δεδομένων ελληνικής βιβλιοπαραγωγής "οσδελnet", το ίδιο τα βιβλιοπωλεία "Biblioxora", "Πρωτοπορία" & "Πολιτεία", όπως και το "E-Shop". Η δε "Πρωτοπορία" γράφει το κλασικό 1/1/2006 (μιας που δε γνώριζαν το μήνα) αλλά η "Πολιτεία" δίνει "Δεκέμβριος 2006", που μου ακούγεται πιο σωστό σε περίπτωση που τα παρέλαβαν Ιανουάριο του 2007 κάποια βιβλιοπωλεία και αναπαράχθηκε λανθασμένα η πληροφορία έκτοτε, όπως συμβαίνει στο "Ianos". Και μια κριτική στο cinemainfo.gr από τον Νίκο Θωμόπουλο: «ANIMATION, ιστορία και αισθητική του κινούμενου σχεδίου» Γιάννης Βασιλειάδης, εκδ. Αιγόκερως, Αθήνα 2006. Ο συγγραφέας που ασχολήθηκε με τη μουσική, τη λογοτεχνία και το κινηματογράφο γράφοντας σχετικά ιστορικά βιβλία, θεωρητικά κείμενα και κριτικά σημειώματα, έχοντας πάθος για την τέχνη του animation με βαθιά ιστορική και αισθητική γνώση μας δίνει τη μοναδική αυτή έκδοση στην σύγχρονη ελληνική βιβλιογραφία χωρίς να αφήνει τίποτα έξω από το μαγικό κόσμο των ταινιών εμψύχωσης (animation) σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βιβλίο είναι μια ευχάριστη έκπληξη όχι μόνο γιατί αποκαλύπτει με πληρότητα την αυτοτελή και αυτόνομη 8η τέχνη του animation που λόγο μη διαθεσιμότητας ή πρόσβασης παραμένει άγνωστη στο πλατύτερο κοινό. Ξεκινώντας από τους πρωτοπόρους και αναλύοντας όλες τις τεχνικές του animation και τα βασικά χαρακτηριστικά των ταινιών του κινουμένου σχεδίου, το βιβλίο καταγράφει με πλούσια εικονογράφηση την ιστορία του animation μέχρι τον Disney, την αβάν γκάρντ στη Γερμανία και τις επαναστατικές τεχνοτροπίες στην Ευρώπη. Παρουσιάζει επίσης τις σύγχρονες παραγωγές και τα ξεχωριστά είδη του animation σε όλες τις χώρες εκτός Ευρώπης καθώς και τους Έλληνες δημιουργούς με αναλυτική φιλμογραφία των σημαντικότερων και αντιπροσωπευτικότερων ταινιών που συνέβαλλαν στην εκφραστική κυριαρχία και αισθητική του animation από το 1892 έως το 2006. Έχει επιπλέον ενδεικτική πληροφόρηση για όλες τις σχολές, οργανισμούς και φεστιβάλ animation παγκοσμίως και τις νεότερες εξελίξεις βάση των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα μελετάει με αισθητικά κριτήρια όλους τους μηχανισμούς , τη θεματολογία, τα μηνύματα, το ύφος και τα ιδιαίτερα σύμβολα όλων των κατηγοριών animation με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των φορέων για να θεσμοθετηθεί η παρουσία τόσο αξιόλογων ταινιών αυτής της μορφής τέχνης στα κινηματογραφικά δρώμενα της χώρας . Και είναι δεδομένο ότι το βιβλίο αυτό συντελεί σε μια γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας που βλέπει στο animation μια διασκεδαστική τέχνη που απευθύνεται μόνο στα παιδιά κατά τα ντισνεϊκά πρότυπα ενώ υπάρχουν τόσα δείγματα ταινιών ποιότητας με σύγχρονο και σοβαρό προβληματισμό προσφέροντας συγχρόνως μαγεία και ευεξία στους θεατές. Νίκος Θωμόπουλος Πηγή: http://www.cinemainfo.gr/cinemabooks/kritiki/2/index.html
 5. Μάλλον μπερδεύτηκε ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου και του είπε πως θα το φέρει την Τετάρτη, εννοώντας το Spider-Man... Τελικά η Extended Edition έχει 17 λεπτά παραπάνω, απλώς πιθανόν να έχει 7λεπτη post-credits σκηνή και τα υπόλοιπα 10 είναι προσθήκες σε όλη την ταινία. Για 198 λεπτά αναφέρερει η IMDB! Η Extended Edition έκανε ήδη πρεμιέρα στις Η.Π.Α., στις 28 Ιουνίου 2019 και δεν αναφέρεται άλλη χώρα, αλλά το ελληνικό άρθρο έλεγε πως θα τη φέρουν τα "Village Cinemas" (που δυστυχώς εδώ κάτω δεν έχουμε...). Οπότε όποιοι ενδιαφέρεστε, τσεκάρετε στο περιοδικό τους! Μέχρι στιγμής στο Youtube κανάλι τους δεν έχει ανέβει νέο trailer... Τελικά παίζεται ήδη στην Ελλάδα, αλλά μάλλον κάποια 7λεπτη έκδοση (δε μπορώ να καταλάβω τι γράφει η IMDB... ). Σε κινηματογράφο της "Odeon" γράφει πως ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου 2019, ενώ στην IMDB αναφέρει μόνο τις Η.Π.Α. ως χώρα με πρεμιέρα στις 28 Ιουνίου 2019.
 6. Αυτό που αναφέρεται ακριβώς; Στην ταυτότητα του εντύπου; Σε κάποιο editorial;
 7. Όταν λέω ξεχωριστή ύλη εννοώ ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ύλη της εφημερίδας, ούτε με τον εκδοτικό οίκο της εφημερίδας, σαν έκδοση και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί "ένθετο της εφημερίδας". Εάν δεν έχει καμία σχέση η "Ατλαντίς", τότε γιατί βάλατε αυτή στο πινακάκι και αναφέρεται στην παρουσίαση ως εκδότης; Υ.Σ. Δεν πήγα ακόμη στο περίπτερο, δεν το έχω μπροστά μου. Βασίζομαι σε ότι βλέπω και διαβάζω στην παρουσίαση. Εσύ επικοινώνησες με την εφημερίδα και έχεις αυτές τις πληροφορίες ή απλώς εικάζεις;
 8. Η εφημερίδα παρουσιάζεται εδώ Κώστα; Έντυπα δικής τους αυτοτέλειας είναι που έχουν ημερομηνίες κυκλοφορίας, ISSN, αρχή, τέλος (όπου πολλά απ' αυτά, μάλιστα, διανέμονται στην πορεία και αυτόνομα). Έχει σημασία ο τρόπος διανομής τους; Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν και οι τρόποι διανομής. Ως ένθετα εφημερίδας τα βλέπετε ακόμη; Βασικά, ποτέ δεν ήταν. Έχουν δική τους ξεχωριστή ύλη και αυτοτέλεια. Συνεργασίες είναι για εξοικονόμηση χρημάτων, κάθε τέτοιας νέας εκδοτικής προσπάθειας. Ένθετο θεωρείται οτιδήποτε αφορά τον ίδιο τον εκδότη της εφημερίδας, όπως προγράμματα τηλεόρασης, κανένα σταυρόλεξο, κανένα πολιτιστικού περιεχομένου, εξτρά εφημερίδα οικονομικών ή για τις τέχνες και τέλος πάντων οτιδήποτε αφορά τον ίδιο τον εκδότη και βρίσκεται ΕΝΤΟΣ της εφημερίδας. Τα υπόλοιπα χαρακτηρίζονται ως "δώρα", όπως DVDs (που προφανώς δε μπορείς να τα χαρακτηρίσεις ως "ένθετα"), ρακέτες, μπαλάκια, νεσεσέρ ή δίχτυα για ψάρεμα αλλά και αυτό δεν αναφέρεται πολύ πλέον καθώς είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για συνεργασίες βάζοντας διαφορετικά έντυπα κάτω από την ίδια ζελατίνα για να εξοικονομήσουν χρήματα, έχοντας κοινή διανομή. Νέα εκδοτική προσπάθεια είναι και αυτή εδώ, που σήμερα κυκλοφορεί στην εφημερίδα και αύριο το στοκ (εάν υπάρξει τέτοιο) θα διανεμηθεί απ' τον εκδότη στα κομιξάδικα & τα e-shop με σχετικό υλικό.
 9. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δε σημειώνετε τις περιόδους και περιμένετε να μετράμε κάθε φορά στο Index και να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη απ' το έτος, εφόσον ξεκάθαρα πρόκειται για διαφορετικές εκδοτικές περιόδους της σειράς αυτής.
 10. http://roxx.gr/2019/06/25/kai-stin-ellada-ananeomeni-provoli-tou-endgame-ekstra-yliko/ Το θέμα είναι ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία, μου είπαν ότι στο Ηράκλειο θα κάνει την avant premiere την Τετάρτη... Η σελίδα τους δεν έχει ενημερωθεί, βέβαια (μπήκα για να κάνω κράτηση για μένα και την παρέα μου), οπότε μένει να περιμένουμε... Πρόκειται για 7 λεπτά επιπλέον υλικού.
 11. Και είναι Spider-Man στ' αγγλικά ή στην ελληνική απόδοση έχουμε αυτό το όνομα;
 12. Ποιος είναι ο "Άνθρωπος-Αράχνη"; Τίτλος είναι ή υπάρχει χαρακτήρας τέτοιος;
 13. Επίσης, το πινακάκι αναφέρει 71 τεύχη από εξώφυλλα που δεν υπάρχουν και λείπουν δύο φωτογραφίες από την παρουσίαση... Και τέλος, δε φαίνεται πλέον κάποια φωτογραφία στο "Παριζιάνικο Φλερτ". Υπάρχει αυτή και μπορεί να ανέβει ξανά; Κάποιο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο ήταν; Και ο τίτλος γιατί έχει τη λέξη "Παριζιάνικο" σε παρένθεση εφόσον δεν είναι άρθρο; Δεν πρέπει ν' αλλάξει;
 14. Με τα παραπάνω δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί κανείς πραγματικά, έτσι; Ας αναφέρω μια τελευταία περίπτωση για να μη σας κουράζω παραπάνω. Κάτι πάει πολύ λάθος με τα εξώφυλλα στο "Discovery & Science"... Για 2ο τεύχος έχετε βάλει το 14ο, ακολουθεί το 15ο και μετά με τη σειρά 12ο, 11ο, 10ο, 9ο, 8ο, 10ο (ξανά), 5o, 12o (ξανά), 3ο & 2ο... Η σειρά και αναφορά σε κάθε εξώφυλλο είναι εντελώς λάθος. Δε μπορώ να διασταυρώσω για τα οπισθόφυλλα καθώς όσα τεύχη διαθέτω βρίσκονται στο άλλο σπίτι.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.