Jump to content

octapus

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About octapus

 • Birthday 07/25/1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • City
  Λάρισα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,624 profile views

octapus's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

133

Reputation

 1. Παρέλαβα όλα σε άψογη κατάσταση
 2. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για τα κάτωθι ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ : 43, 60, 61 ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – (9 Τόμοι) ΔΙΑΒΟΛΙΚ (1970): 1, 2 ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ : 1, 2, 4, 6, 7, 11, 13
 3. Δεν ξέρω αν γράφτηκε κάπου αλλού και δεν το είδα, την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Πρώτο Θέμα : Μπαμπά Πετάω από τις Χαμηλές Πτήσεις. Αντιγράφω από το σάιτ της εφημερίδας «Κάνε πουλί να δεις καλό» αναφωνεί μέσα στην απελπισία του ο πατέρας-σπουργίτι. Ο γιος του είναι κυνικός, αυθάδης και αχάριστος -αλλά και αξιολάτρευτος ως χαρακτήρας κόμικ. Αυτή την Κυριακή Το θρυλικό άλμπουμ του Αρκά «Μπαμπά Πετάω» από την σειρά «Χαμηλές Πτήσεις» είναι στο ΘΕΜΑ Με το ανελέητο χιούμορ του και την απίθανη οξυδέρκειά του, ο Αρκάς στο εκπληκτικό «Μπαμπά Πετάω» ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα αυτές μεταξύ παιδιού και γονέα. Ο μπαμπάς είναι ένα σπουργίτι-μικροαστός και το παιδί του ένα ζιζάνιο που αμφισβητεί κάθε αξία που του σερβίρεται ως αυτονόητη. Κανένας από τους δύο δεν είναι ενθουσιασμένος από την αναγκαστική συμβίωση με τον άλλον, το γεγονός όμως ότι ανάμεσά τους υπάρχει ελάχιστη συμπάθεια (ιδιαίτερα από το μικρό πουλί προς το μεγαλύτερο) είναι η πηγή για τις μνημειώδεις ατάκες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Στα «συννεφάκια» του Αρκά τα ταμπού καταρρακώνονται και ο σαρκασμός γκρεμίζει την υποκρισία στις παραδοσιακές ενδοοικογενειακές σχέσεις. Με την ανατρεπτική του προσέγγιση, τις απίθανες εμπνεύσεις και, βέβαια, το απαράμιλλο ταλέντο του, ο Αρκάς στο «Μπαμπά Πετάω» αποδεικνύει γιατί θεωρείται ως ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης κόμικ. Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το θρυλικό άλμπουμ του Αρκά «Μπαμπά Πετάω» από την σειρά «Χαμηλές Πτήσεις». (στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).
 4. Να σημειώσω μόνο ότι η κατάθεση προσφυγής σημαίνει α) κατάθεση παραβόλου 100 ευρώ (ακόμη και αν κερδίσεις στη δίκη που θα ακολουθήσει δεν σημαίνει ότι 8α πάρεις πίσω το παράβολο), β) χαρτοσήμανση δικογράφου περί τα 20 ευρώ, γ) αμοιβή δικηγόρου (ανάλογα, δεν υπάρχει κάποια σταθερή τιμή, πάντως δωρεάν δεν γίνεται εκτός αν αναλάβει κάποια οργάνωση να κάνει τα έξοδα, χλωμό το κόβω) συν φπα 23%, δ) λοιπά έξοδα παραστάσεως στη δίκη και ε) αναμονή αρκετών χρόνων για να δικαστεί (αν και προβλέπεται μία διαδικασία για πιο γρήγορη διευθέτηση). Τώρα αν και κατά πόσο συμφέρει να να γίνει μία τέτοια διαδικασία (προσφυγή στα δικαστήρια) ή όχι αυτό εξαρτάται κυρίως από το ύψος της εισφοράς που καλείται κάποιος να καταβάλει. Το σίγουρο είναι ότι η Δ.Ο.Υ. θα απορρίψει τη δήλωση επιφύλαξης, το αποτέλεσμα της δίκης με τα σημερινά δεδομένα αμφίβολο, μόνη περίπτωση να κερδιθεί μία τέτοια δίκη είναι το ΣτΕ να αποφασίσει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντισυνταγματική (χλωμό).
 5. octapus

  THOR

  Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Στα κλασσικά πάντα πλέον κινείται η Anubis. Μια αρπαχτή ενόψει μιας ταινίας και τίποτα περισσότερο. Καλύτερα να σταματήσουν αυτή την κοροϊδία, δεν πάει άλλο. Ας επικεντρωθούν σε άλλα. Δε νομίζω ότι πλέον θα ασχοληθώ συστηματικά με την εν λόγω εταιρία, πέρα του Amazing Spider Man. Αν το γνώριζα από την αρχή θα έκανα μια παραγγελία το omnibus από το bookdepository και όλα καλά. Προφανώς τα υπερ-ηρωικά δεν πουλάνε πια στην Ελλάδα και κατανοητό για πολλούς λόγους.
 6. Χρόνια πολλά!!!!!!!

 7. Είχα κάνει pre order το συγκεκριμένο και μου απεστάλλει κανονικά την 13/5/2011 (η παραγγελία είχε γίνει 15/4/2011)
 8. Τα δύο site έχουν διαφορετικές τιμές, όπως έχουν επισημάνει και πολλοί φίλοι σε προηγούμενα post. Οι διαφορές είναι από λίγα λεπτά έως και αρκετά ευρώ που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα δέκα. Η έκπτωση υπολογίζεται όταν κάνεις την παραγγελία όπου σε ειδικό πλαίσιο συμπληρώνεις τον κωδικό-κουπόνι που σου έχει αποσταλλεί. Λογικά την έκπτωση μπορείς να την έχεις ανεξαρτήτως του ποιού site θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις την παραγγελία σου.
 9. Το τεύχος #53 είναι και το τελευταίο της σειράς. Με χαρτάκι που υπάρχει μέσα στο τεύχος μας ενημερώνουνε για το τέλος της έκδοσης.
 10. octapus

  BUGS BUNNY

  Από μία γρήγορη ματιά στο internet πρόκειται για μεταφορά του περιοδικού Looney Tunes της DC (έτος αρχικής κυκλοφορίας στην Αμερική το 1994, τον Απρίλιο συγκεκριμένα). Το εξώφυλλο με τον Bugs Bunny αντιστοιχεί στο τεύχος #172 (Μάιος 2009) και αυτό με τον Daffy Duck στο τεύχος #187 (Αύγουστος 2010). Κατά πόσο υπάρχει αντιστοιχία στο περιεχόμενο ... αυτό δε το γνωρίζω. Προφανώς η Anubis καλύπτει το κενό που άφησε ο Περιοδικός Τύπος. Στην επαρχία φίλε Double Duck λογικά θα κυκλοφορεί με ένα μήνα καθυστέρηση
 11. Από συνήθεια και τύχη έπεσε σήμερα το μάτι μου στο site της Anubis. Το τελευταίο διάστημα έχει πολλές προσφορές κυρίως σε manga και όχι μόνο. Σήμερα και για λίγες ώρες (απομένουν δύο ώρες μόνο) έχει σε προσφορά πολλά graphic novel στη μισή τιμή (ενδεικτικά eternals, heroes, wanted). Καλή ευκαιρία νομίζω, πάντως έκανα κανά δυο αγορές (Sandman, Η Βίβλος του Θοθ). Ελπίζω να διαβάσουν αρκετοί το μήνυμα αυτό και να επωφεληθούν.
 12. Στην αρίθμηση που αναφέρεται παραπάνω, να προσθέσουμε και το τεύχος 19 έκδοσης Γενάρη 1986 στην τιμή των 350 δρχ. και τίτλο Πτήση 714. Με την πρώτη ευκαιρία θα προσθέσω το εξώφυλλο, αλλά και άλλα τρία που διαθέτω. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι και έριξα μια ματιά στα αρχεία μας, μήπως υπάρχει ήδη μία αναφορά για τη σειρά αυτή? Ή είναι κάτι διαφορετικό και μπερδεύτηκα?
 13. H σειρά έχει ολοκληρωθεί στο 25ο τεύχος, το 26ο της ελληνικής έκδοσης είναι ένα special issue που κυκλοφόρησε στην Αμερική φέτος το Φεβρουάριο ενώ τα σχέδια για συνέχεια του τίτλου ναυάγησαν (μετανομασία του τίτλου σε Alliance και συνέχιση της αρίθμησης από το 26) (http://en.wikipedia.org/wiki/World_of_Warcraft_(comics)). Απ' ότι φαίνεται θα δημοσιεύονται μόνο graphic novels (http://uk.comics.ign.com/articles/105/1055759p1.html. ). Αναφέρει τίποτα η εκδοτική για το πως και αν θα συνεχίσει τον τίτλο?
 14. Αντικειμενικά η εταιρία κάνει πολλές προσπάθειες στο χώρο και αυτό της το αναγνωρίζω. Βέβαια πολλοί σε κάποιες διαφωνούμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Εκείνο που με στεναχωρεί είναι ότι σε κάποια πράματα δεν έχει συνέπεια. Είμαι φαν του Conan και ενώ αναμένονταν η κυκλοφορία του εδώ και λίγους μήνες κανένα νέο μέχρις στιγμής. Και στις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσσουν φέτος δε βλέπω τη συνέχεια του Y The Last Man, των Astonishing X men, του Fables. Κρίμα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.