Μπλα μπλα
Γενική συζήτηση για τα πάντα περί Disney
219 topics in this forum
-
- 12 followers
- 533 replies
- 44.6k views
Εδώ πέρα θα γράφουμε οτιδήποτε είναι σχετικό με Disney εκδόσεις σε άλλες χώρες. Ανακοινώθηκε νέο τομάκι Χοσέ Καριόκα στην Βραζιλία; Ακούγεται πως θα κυκλοφορήσει νέα βιβλιοθήκη δημιουργού στην Αμερική; Βρήκαμε στο facebook εικόνες του εκδότη της Πορτογαλλίας να κάνει promotion τις νέες εκδόσεις; Βγαίνει νέα επετειακή έκδοση του ιταλικού Topolino; Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος
Last reply by Manitou, -
- 20 followers
- 2.5k replies
- 198.5k views
Εδώ πέρα θα μιλάμε και θα λέμε τα πάντα για το τι παίζεται αυτήν την στιγμή στην αγορά. Ανακοινώσεις με ημερολόγια της Καθημερινής, προσφορές του Τερζόπουλου, εικασίες για μελλοντικές εκδόσεις, ό,τι ανακοινώνεται στο facebook, μέχρι και για το τι ακούγεται στην πιάτσα, θα τα αναλύουμε όλα εδώ πέρα όμορφα και τακτοποιημένα . Καλή αρχή!
Last reply by Kriton, -
- 1 follower
- 24 replies
- 2.6k views
Οι πιο παλιοί θυμάστε που ζητούσαμε αγωνιωδώς να μας χτίσουν μία λιμνούλα για να πλατσουρίζουμε ελεύθερα; Ε, τελικά με την αναβάθμιση του φόρουμ, την πήραμε την λιμνούλα και με το παραπάνω. Τι λιμνούλα δηλαδή, λίγο ακόμα και θα φτάσουμε στην μεσόγειο με τόση άπλα που έχουμε πλέον . Το λοιπόν, στο διά ταύτα. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, όμως έγιναν μερικές αλλαγές πάνω στα Disney. Πιο συγκεκριμένα. Παλιότερα είχαμε ένα υπερ-thread, την λεγόμενη κουβεντούλα, στην οποία κοτσάραμε μέσα τα πάντα όλα. Εντυπώσεις τευχών, ανακοινώσεις νέων σειρών, νέα, και οτιδήποτε άλλο είχε σχέση με Disney έμπαινε εκεί μέσα. Γενικά ήταν το «στέκι» μας, όμ…
Last reply by PhantomDuck, -
- 2 followers
- 6 replies
- 262 views
Η τελική φάση των βραβείων ξεκινά, περιλαμβάνοντας στην ψηφοφορία τα τρία πρώτα τεύχη, τα δύο πρώτα εξώφυλλα (λόγω μεγάλης ισοβαθμίας για την τρίτη θεση με όλα να παίρνουν 1 βαθμό το καθένα) και τις 2 καλύτερες ιστορίες που αναδείχθηκαν στην προηγούμενη ψηφοφορία, πάλι λόγω μεγάλης ισοβαθμίας με 1 πόντο ,των τρίτων ιστοριών, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Υπενθυμίζω πως οι κατηγορίες είναι : Το ομορφότερο εξώφυλλο του 2024 Την καλύτερη ιστορία του 2024 Το καλύτερο (συνολικά) τεύχος του 2024 και Την έκπληξη του 2024 (δυσάρεστη ή ευχάριστη) Τα υποψήφια εξώφυλλα (με βάση το προηγούμενο σκέλος την …
Last reply by natsos, -
- 3 followers
- 28 replies
- 691 views
Μιας και μπήκαμε αισίως στο 2025 σκέφτηκα να κάνουμε εμείς οι Ντισνεϊκοί μια ανασκόπηση στον χρόνο που μας πέρασε, με την μορφή βραβείων, πράγμα το οποίο δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει. Με τις ψήφους του Ντισνεϊοκρατμούμενου μέρους της κοινότητας του φόρουμ, ας αναδείξουμε τα εξής: Το ομορφότερο εξώφυλλο του 2024 Την καλύτερη ιστορία του 2024 Το καλύτερο (συνολικά) τεύχος του 2024 και Την έκπληξη του 2024 (δυσάρεστη ή ευχάριστη) Αυτά τα βραβεία δεν θα περιλαμβάνουν μόνο το Μίκυ Μάους άλλα και τα υπόλοιπα περιοδικά, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για αυτά. Τα υποψήφια εξώφυλλα: …
Last reply by Laz33, -
- 4 followers
- 434 replies
- 31.9k views
Σχετικά με τις ελλείψεις στο Inducks ας αρχίσουμε εδώ βοηθώντας τον dio και τον PK στο θεάρεστο έργο τους Ας αρχίσω με το Μίκυ Μάους #6 Μετά το πρώτο μέρος "Ντόναλντ - Ο κατακτητής" ακολουθεί ένα σύντομο διήγημα 8 σελίδων με τίτλο η ιστορία του καθιστού ταύρου: Ακολουθεί μια μονοσέλιδη ιστορία με τίτλο "Ο θείος Σκρουτζ γελά τελευταίος" και το 5ο και τελευταίο μέρος του "Τζέρεμι - Ο σκύλος κατάσκοπος": Τέλος μια σελίδα με παιχνίδια και ένα εγκυκλοπαιδικό:
Last reply by Ζάνταφ, -
- 3 followers
- 162 replies
- 13.5k views
Το παρακάτω άρθρο το έφτιαξα στο DisneyComicsPress αλλά το έκανα σκεπτόμενος όσα έχουμε συζητήσει εδώ με τα υπόλοιπα παιδιά όπως τον @apetoussis82 για το τι έχει απομείνει. Οπότε θεώρησα να το βάλω και εδώ και για να υπάρχει και για να συζητήσουμε Έψαξα αναλυτικά το inducks για να βγάλω τα παρακάτω. Μπήκε ο Σεπτέμβριος και το Φθινόπωρο οπότε ας μιλήσουμε για ένα θέμα για το οποίο έχει συζητηθεί και παλιότερα αλλά δίχως ακρίβεια. ΚΟΜΙΞ και οι ανατυπώσεις του Ντον Ρόσα … Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από το 2016 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσει για κάποιο καιρό ακόμα. Το θέμα είναι όμως πόσο θα συνεχίσει; Αυτό θα «υπολογίσουμε» στο συγκεκριμένο άρθρο. …
Last reply by Ευτύχης, -
- 9 followers
- 127 replies
- 12.9k views
Εδώ και μερικές ημέρες έψαχνα μερικά ιστορικά στοιχεία για το Μίκυ Μάους, και επειδή το κατεβατό που θα ετοίμαζα θα ήταν τεραστίιιιιιιων διαστάσεων, αποφάσισα να το πειραματιστώ σε μορφή βίντεο, ώστε να είναι πιο εύπεπτο προς τον κόσμο. Προφανώς πάλι δεν μπόρεσα να αναφέρω τα πάντα, μιλάμε για μισό αιώνα δουλειάς, όμως νομίζω πως κάλυψα τα σημαντικότερα κομμάτια. Δείτε το και μιλάμε
Last reply by Indian, -
- 4 followers
- 59 replies
- 4.2k views
Άρθρο που δημιούργησα στο DisneyComicsPress και σας το βάζω και εδώ για αν συζητήσουμε 1. Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Ρατκιλ και του Μίστερ Χάιντ (Lo strano caso del Dottor Ratkyll e di Mister Hyde) Ιστορία του Φάμπιο Τσελόνι (σχέδιο) και του Μπρούνο Έννα (σενάριο) και παρωδία του «Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κύριου Χάιντ». Θα έχετε δει και πιο παλιά άρθρα (στα ΚΟΜΙΞ Predictions που δεν γίνονται πλέον για τους προφανείς λόγους) ότι αναμένω να δούμε στη χώρα μας την συγκεκριμένη ιστορία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχει ως καστ και τα παπιά και την παρέα του Μίκυ να παίζουν κάποιο «ρόλο». Το σχέδιο και ο χρωματισμός φαίνονται υπέροχα και η …
Last reply by Laz33, -
- 2 followers
- 25 replies
- 2.9k views
Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία,μάλλον για δύο λόγους: εκτός του ότι οι ιστορίες του με ικανοποιούν σχεδόν πάντα,η συνήθεια του να παίρνω κάθε Παρασκευή το Μίκυ Μάους είναι για μένα απολαυστική(μη με ρωτάτε γιατί,δεν ξέρω ) Εσείς?
Last reply by Captain Cooper, -
- 2 followers
- 15 replies
- 490 views
Πιθανόν να είναι κάτι που έχει ξανασυζητηθεί στην Λέσχη, αλλά το καταθέτω για προβληματισμό γιατί δεν έχω κάτι υπόψιν μου. Με την πάροδο των ετών και την συσσώρευση όλο και περισσότερων εκδόσεων, η αποθήκευση των παλιών τευχών γίνεται μια όλο και πιο δύσκολη υπόθεση, σε βαθμό που σκέφτομαι σοβαρά μέσα στα επόμενα να σταματώ να αγοράζω νέα τεύχη μετά από 30 χρόνια που είμαι τακτικός αγοραστής του ΜΜ και άλλων περιοδικών Disney. Ήδη έχω περιορίσει τις αγορές μου αποκλειστικά στο ΜΜ και από τις ειδικές εκδόσεις παίρνω μόνο ό,τι μου κινεί σημαντικά την περιέργεια. Αν η Καθημερινή διέθετε ηλεκτρονικά τα τεύχη των περιοδικών Disney (καθώς και τις διάφορ…
Last reply by rolandofshire, -
- 4 followers
- 8 replies
- 354 views
Τώρα πια που ξέρουμε και επίσημα πως τα Άπαντα του Σκάρπα δεν θα συνεχίσουν (όχι βέβαια πως υπήρχε καμιά αμφιβολία πριν) νομίζω πως ήρθε η ώρα για μια γενική ανασκόπηση της συγκεκριμένης σειράς. Η αλήθεια είναι πως είχε παρά πολλά προβλήματα (χάλια ποιότητα χαρτιού στην αρχή, τυχαία αλλαγή μεγέθους στη μέση της σειράς, έλλειψη περιεχομένων, και φυσικά το κόψιμο των πρωτότυπων ιταλικών τομών στα δύο, και ίσως άλλα που ξεχνάω), αλλά κατά τη γνώμη μου ως προς τις ιστορίες ήταν από τις πιο ποιοτικές εκδόσεις που έχουμε δει από τη Καθημερινή. Ειδικά για τους πιο νεαρούς fans που δεν τις είχαν προλάβει ήταν μια εξαιρετική γνωριμία με τους δημιουργούς του κλασικού Topolino, όπως…
Last reply by Rombax, -
- 4 followers
- 98 replies
- 10.4k views
Κατά καιρούς συναντώ κάποια παράξενα, περίεργα και σίγουρα αναπάντεχα καρέ (σε ιστορίες Ντίσνεϋ, αλλά και αλλού), που, είτε οφείλονται σε απροσεξία, είτε ήταν αποτέλεσμα της επεξεργασίας του αρχικού κειμένου/σχεδίου, είτε πέρασαν ανενόχλητα τη λογοκρισία λόγω της εποχής που γράφτηκε η ιστορία, κ.ο.κ. Σίγουρα, κι άλλοι από εσάς έχουν συναντήσει τέτοια, επομένως, όποιος θέλει τα σημειώνει σ'αυτό το Θέμα. Αρχίζω με το ακόλουθο, όπου η Μίννι φαίνεται να το διασκεδάζει, ο Γκούφη είναι απορημένος και ο Μίκυ σχετικά άνετος για την περίσταση! και πάλι
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 4 followers
- 23 replies
- 786 views
Καλησπέρα σε όλους! Αποφάσισα κι εγώ με την σειρά μου να ξεκινήσω ένα κανάλι για να μιλήσω για τα αγαπημένα μας κόμικς. Έχω ανεβάσει ένα βίντεο καλωσορίσματος, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα ανεβεί αρκετό υλικό που έχω έτοιμο για Marvel, DC, DISNEY. Επίσης τυχαίνει να βρίσκομαι στην πατρίδα των BD οπότε έρχεται πολύ υλικό και από εδώ . Μείνετε συντονισμένοι...
Last reply by Ubergorn, -
- 4 followers
- 23 replies
- 1.3k views
Ένα ζήτημα που με απασχολεί ιδιαίτερα τελευταία είναι το τέλος πολλών ιστοριών των παπιών με σκηνές βίας. Μία μόδα που ξεκίνησε ο Σκάρπα, αν θυμάμαι σωστά, αλλά όχι σε μεγάλο επίπεδο. Το πρόβλημα είναι ότι όλο και περισσότεροι δημιουργοί χρησιμοποιούν μία πλέον συνηθισμένη σκηνή του Σκρουτζ να κυνηγάει τον Ντόναλντ ή κάποιο άλλο ανίψι του με κάποιο όπλο. Ο Σκρουτζ είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να τον παρουσιάζουν τόσο βίαιο προς τα "φτερά των φτερών του" όπως αναφέρει συχνά ο ίδιος. Εσείς τι πιστεύετε;
Βλέπω τις τελευταίες ημέρες μια αυξημένη κινητικότητα στο συγκεκριμένο νήμα και αναρωτιέμαι, αν αυτά τα crossovers λειτουργούν ευεργετικά για το μέσο ή αν επί της ουσίας η Disney( η οποία έχει εξαγοράσει τη Marvel), προσπαθεί μέσω των ατελείωτων, τάχα ιδιαίτερων, variants με ήρωες Disney, να προσελκύσει περισσότερους συλλέκτες/ αναγνώστες. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακί, θέλησα να χωρίσω σε κατηγορίες τις περιπτώσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Κανονικά τεύχη Marvel που απλώς έχουν variant εξώφυλλο Disney Αυτή η κατηγορία κατά τη γνώμη μου, εμπίπτει απλώς στα όρια του διαφημιστικού τρικ, καθώς καθιστά πιο θελκτικό το …
Last reply by Ubergorn, -
- 6 followers
- 14 replies
- 737 views
Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους από τον Τερζόπουλο. Μούδιασμα και στεναχώρια ήταν τα συναισθήματα των κομικσόφιλων και πολύ περισσότερο των λεγόμενων ντισνεϊκών. Για σχεδόν πενήντα χρόνια το Μίκυ Μάους ήταν κάθε βδομάδα στα περίπτερα, παρέα με ένα σωρό άλλες εκδόσεις της Disney, κατά περιόδους περισσότερες και κατά άλλες λιγότερες. Οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν. Πολλοί πίστευαν ότι αυτό σηματοδοτούσε το τέλος των κόμικς της Disney στην Ελλάδα καθώς τα παιδιά, τα οποία θεωρούνται από το ευρύ κοινό οι βασικοί αποδέκτες των κόμικς έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους στα ηλεκτρονικά μέσα και δεν προτιμούν την α…
Last reply by CarpiMan, -
- 1 follower
- 6 replies
- 621 views
Σήμερα το πρωί οδεύοντας σε ένα κοντινό περίπτερο παρατήρησα το πασχαλινό πακέτο κόμικς που είχε βγάλει η Καθημερινή. Ουσιαστικά 4 ΚΟΜΙΞ για 3 - 3,50 ευρώ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως το πρώτο ΚΟΜΙΞ μπροστά μπροστά στη ζελατίνα, είχε την σφραγίδα του Βίου και της Πολιτείας του Σκρούτζ Μακ Ντακ (Δ' Επεισόδιο). Φυσικά, το πήρα αλλα αναρωτιέμαι, να προσέχω και για άλλα επεισόδια? Αυτό θεωρείται επανέκδοση του Βίου και της Πολιτείας ή κυκλοφορούν συχνά αυτά το ΚΟΜΙΞ και απλά εγώ δεν το είχα καταλάβει?
Last reply by Ζάνταφ, -
- 1 follower
- 24 replies
- 5.3k views
Για μένα το top 10 των ιστοριών του Μπαρκς από αυτές που έχω διαβάσει είναι το εξής: Το Μυστικό του Παλιού Πύργου(ανάλυση δική μου στην ΚΟΜΙΞ Wiki) Οι Επτά Πόλεις της Τσιμπόλα Το δαχτυλίδι της μούμιας Το χρυσάφι του πειρατή Το άγγιγμα του Μίδα Χριστούγεννα στην Παραγκούπολη Ένα φτωχό γεροντάκι Το δεύτερο πιο πλούσιο παπί του κόσμου Το κυνήγι των κατασκόπων Η χρυσή περικεφαλαία/Ο τρόμος του Μισσισπή Για μένα η τοπ 1 ιστορία όπως βλέπετε είναι Το Μυστικό του Παλιού Πύργου που έχω διαβάσει σε pdf και θα ήθελα να τη διαβάσω κανονικά κάποτε (Σε κάποιο τόμο ή σε ανατύπωση!). Η καλύτερη ιστορία του Μπαρκς! Τα έχει ό…
Last reply by Laz33, -
- 5 followers
- 11 replies
- 988 views
Βλέποντας την ιδέα του @ james768 σκέφτικα πως και εμείς οι Ντισνεϋκοί μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο θρεντ. Εδώ θα μπορούμε να κάνουμε τις προβλέψεις μας για νέες ιστορίες που έρχονται στην χώρα μας, όπως και εκδόσεις που ετοιμάζονται να βγουν.
Last reply by natsos, -
- 6 followers
- 15 replies
- 1.7k views
Ουσιαστικά από ότι καταλαβαίνω, η Ντίσνεϊ απαγόρευσε το "Μεγιστάνα της Καλισότα " και το "Όνειρό μιας Ζωής", πολύ πιθανόν επειδή περιείχαν τον Μπόμπυ το Ζόμπι, και έτσι θα ήταν μάλλον ενάντια στο μήνυμα της πολιτικής ορθότητας που προσπαθούν να περάσουν. Όσοι δεν έχετε τις ιστορίες προτείνω να τις πάρετε γρήγορα γιατί μάλλον δε θα επανακυκλοφορήσουν. Προσωπικά, μπορώ να πω ότι η Ντίσνεϊ έχει πια γίνει από τις πιο μισητές μου εταιρίες, με όλες αυτές τις βλαμμένες επιλογές που κάνει.
Last reply by natsos, -
- 4 followers
- 15 replies
- 591 views
Θέλω να μάθω τις προτάσεις σας καθώς ανακάλυψα πως η Καθημερινή έχει στοκ παλαιότερων κόμικς και θα ήθελα να προμηθευτώ κάποια από αυτά. Έχω ήδη πάρει το "Όλα αυτά που θα συμβούν χθες". Περιμένω τις προτάσεις σας!
Last reply by ManaLeak13, -
- 2 followers
- 3 replies
- 290 views
http://www.seite42.de/en/index.html Η σελίδα με τις χαρτοκοπτικές του γερμανικού Μίκυ Μάους, πολλές από τις οποίες απολαύσαμε και στο ελληνικό Μεγάλο Μίκυ πριν 40 χρόνια (αμάν, πώς περνάει ο καιρός...). Η σελίδα αυτή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και πιθανότατα τη γνωρίζατε ήδη οι πιο πολλοί ντισνεϊκοί εδώ μέσα. Την επισκέφτηκα πάλι πρόσφατα, μετά από πολύ καιρό. Καμία σχέση με το παρελθόν! Διαπίστωσα ότι, ενώ για πολύ καιρό η σελίδα έδειχνε στάσιμη, με ελλείψεις και σκαναρίσματα όχι υψηλής ανάλυσης, τώρα η σελίδα είναι ενεργή! Πολύ ενεργή! Όχι μόνο οι ελλείψεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, αλλά έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να γίνει αντικατάσ…
Last reply by AARDVARK, -
- 1 follower
- 4 replies
- 732 views
Σήμερα πήγα να ψάξω μία παλιά ιστορία που ήθελα να βρώ και είδα αυτό: ξέρει κανένας τίποτα περισσότερο? Απο οτι βλέπω, εχεί πέσει απο την προηγούμενη Πέμπτη
Last reply by Spy, -
Είπα να ανανεώσω ένα θέμα που είχε κάνει το 2015 ο @ ΚΟΜΙΞ , για την πορεία των Ντίσνεϋ κόμικς από τον ένα χρόνο που τα είχε πάρει τότε η Καθημερινή. Μιας και από τότε έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε, θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την σχεδόν δεκαετή πορεία των κόμικς υπό την ιδιοκτησία της Καθημερινής.
Last reply by Jim Slip, -
- 2 followers
- 11 replies
- 960 views
Ποιο ήταν το πρώτο disney κόμικ που διαβάσατε και έκανε την αρχή για πολλά ακόμα κόμικ και ατελείωτες ώρες διαβάσματος? Πρωσοπικα ήταν το ΚΟΜΙΞ #39 "ο τρόμος του Τρανσβααλ".
Last reply by natsos, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.3k views
Συγκεκριμένα, θέλω τα τεύχη 1 εως 4
Last reply by natsos, -
- 1 follower
- 7 replies
- 445 views
Ξέρω πως ο τίτλος μπορεί να ακουστεί υπερβολικός αλλα, φέτος, γνώρισα μία σειρά κόμικς απο την Disney που με εξέπληξε. Φυσικά, δεν είναι κάτι διαφορετικό απο το σύμπαν των Ντακ αλλά πιστεύω πως άν υπήρχε ένα Top 10 αυτη θα βρισκόταν τουλάχιστον στο Top 5 (αν την έφτιαχνα εγώ, φυσικά 😁). Ας μην καθυστερώ άλλο, μιλώ για τον Μυστικό Πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ ή αλλιώς ΝΝ. Κατά τη γνώμη μου είναι μία σειρά που ξεφεύγει λίγο από τις κλασσικές ιστορίες Ντισνεϋ και σίγουρα απο το γεγονός ότι ο Ντόναλντ είναι λιγο χαζός :P. Η βασική ερώτηση σε αυτό το πόστ είναι, αν έχετε διαβάσει την σειρά, τι πιστεύετε? Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για τα συγκεκριμένα κόμικς!
Last reply by natsos, -
- 2 followers
- 18 replies
- 897 views
Θα ήθελα να μου απαντήσετε στο θέμα καθώς θα είναι κάτι ενδιαφέρον να γίνει, όπως το εγχείρημα της αυτοέκδοσης του Βίου. Πείτε μου την γνώμη σας!
Last reply by Valtasar, -
- 2 followers
- 6 replies
- 277 views
Γράφω αυτό το θέμα με αφορμή το Ντόναλντ #106 που πήρα με τίτλο η εκδίκηση του φαραώ. Συγγνώμη αν έχει περασει καίρος απο την κυκλοφορια του αλλα ξέχασα να το γράψω.Το κόμικ που πήρα για κάποιον λόγο περίπου 20 με 25 σελίδες του ήταν ανάποδες με αποτέλεσμα οι τελευταίες σελίδες της ιστορίας ο παλμός του χρόνου και η πλήρης αμνησία να είναι ανάποδα και όπως επίσης και ένα μέρος της τελευταίας ιστορίας είναι ανάποδα. Είχατε κάποιο ίδιο πρόβλημα με αυτό το κόμικ; Αξίζει περισσότερο από ένα άρτιο αντίτυπο;
Last reply by rolandofshire, -
Τι πιστεύετε;
Last reply by natsos, -
- 3 followers
- 27 replies
- 3.2k views
Άνοιγω αυτό το νήμα για να παραθέσω κάποια τεύχη τα οποία κατά την γνώμη μου αποτελούν τα πιο σημαντικά στην ιστορία του ΜΜ. Θα επικεντρωθώ περισσότερο σε τεύχη που εγκαινίασαν νέες τάσεις στην μορφή του ΜΜ (αυξημένος αριθμός σελίδων, γραμματοσειρές κλπ). Εννοείται πως μπορεί ο καθένας να συμβάλλει σε αυτό το νήμα και να καταθέσει τι γνώμη του για το ποια τεύχη ήταν σημαντικά για το ΜΜ εστιάζοντας σε άλλα κριτήρια από τα δικά μου όπως για παραδείγμα στους σχεδιαστές και το ύφος των ιστοριών που φιλοξενούνταν στο εσωτερικό του περιοδικού, άλλος θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε κάποιες στήλες που εδραιώθηκαν μετά από κάποια τεύχη κ.α. Τεύχος 1 (1/7/1966) …
- 1 reply
- 479 views
Μου άρεσε πάρα πολύ και έπρεπε να το μοιραστώ. Το ανέβασε κάποιος John Lamberth στο φβ στο The Official Don Rosa Group με λεζάντα "Had a fabulous time with Don today!." https://www.facebook.com/groups/585866401764513?multi_permalinks=1907628356254971&hoisted_section_header_type=recently_seen
Last reply by tik, -
- 2 followers
- 6 replies
- 2.1k views
Μιας και βλέπουμε πως η Dark Horse έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι των Disney, είπα να φτιάξουμε αυτό το thread για να έχουμε μαζεμένα λίγο πιο οργανωμένα όλα τα νέα. Η ονομασία «Disney Starring...» δεν είναι επίσημη, μιας και δεν υπάρχει αναγεγραμμένη στα τεύχη κάποια σειρά στην οποία υπάγονται. Το κάθε τεύχος βγαίνει αυτόνομο και χωρίς αρίθμηση, επομένως βάζω ενδεικτικά την ονομασία που έχει χρησιμοποιηθεί στο Inducks. Το κάθε τεύχος περιλαμβάνει μία ιστορία, κυρίως λογοτεχνική παρωδία, στην οποία όπως γράφουν και στο εξώφυλλο, πρωταγωνιστεί ένας χαρακτήρας της Disney, εξ ου και η ονομασία. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό σελίδων. Μέχρι στιγμής κ…
- 4 replies
- 759 views
Γειά σας παιδιάα!! Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας!! Ψάχνω να αγοράσω τα τεύχη 7 έως 30 απο την συλλογή της Disney με τα ηχογραφημένα παραμύθια ..! Έστειλα μήνυμα στην ιστοσελίδα gb-publishingservices αλλά μου είπαν οτι επειδή έχουν περάσει πάνω απο 6 μήνες δεν είναι διαθέσιμα..! Τα ψάχνω απεγνωσμένα και δεν μπορώ να τα βρω! Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?
Last reply by ΕΙΡ, -
- 1 follower
- 0 replies
- 250 views
Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους Γαλλικής καταγωγής, η οποία αποτελεί φόρο τιμής στα κόμικς του θείου Σκρουτζ του Καρλ Μπαρκς και του Ντον Ρόσα, και δημιουργείται από το indie στούντιο "313 FILM". Όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο, οι δημιουργοί δούλευαν στη ταινία από το 2018, και άρχισαν να τη γυρίζουν στο τέλος του 2021. Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσαν το πρώτο τρέιλερ, το οποίο φαίνεται παραπάνω (είναι στα Γαλλικά αλλά έχει αγγλικούς υπότιτλους). Για περισσότερες πληροφορίες σας συμβουλεύω να επισκεφτείτε το κανάλι της ομάδας στο YouTube, οπού υπάρχουν κάποια βίντεο για την ταινία, καθώς και ένα ακόμη teaser.
Last reply by Rombax, -
- 3 followers
- 18 replies
- 2.4k views
Πραγματικά δεν νομίζω πως αξίζει τα 3,5 ευρώ τον μήνα και κυρίως δεν αξίζει τον χώρο, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο και τεύχος με τεύχος μειώνεται και πρέπει να κάνω διαλογή τι μπορώ να συλλέγω και τι όχι. Θα πάρω το 100στο τεύχος και μετά μάλλον θα το κόψω, αν όχι οριστικά τότε τουλάχιστον μέχρι να δημοσιευτούν νέες ιστορίες και όχι πάλι Μπαρκς ή Ρόσα. 'Επρεπε να το κόψω χρόνια τώρα αλλά θες η συνήθεια (από το '96), θες η ελπίδα μήπως αλλαξεί κάτι προς το καλύτερο, θες ο ψυχαναγκασμός μην έχει κενά η συλλογή, όλο το ανέβαλλα αλλά νομίζω πως το 100 είναι καλό ορόσημο για μια τέτοια απόφαση. Το ΜΜ Β' περιόδου έχει διατηρήσει την ποιότητα του παλιού αλ…
Last reply by ManaLeak13, -
- 2 followers
- 2 replies
- 347 views
Το ερώτημα αυτό με απασχολεί εδώ και κάποιο καιρό. Στο Μίκυ Μάους, πάντα( με εξαίρεση πέντε- δέκα τευχών όλης της σειράς), το εξώφυλλο προέρχεται από κάποιο πρόσφατο topolino, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να εντοπίσουμε το εξώφυλλο και συνεπώς να γνωρίζουμε μέσες άκρες τις ιστορίες που θα περιλαμβάνει. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το Super Μικυ ή το Ντόναλντ; Εκεί τα εξώφυλλα, μπορεί να έχουν παρθεί από πολλές διαφορετικές εκδόσεις πολλών χωρών. Έτσι, δε μπορούμε να εφαρμόσουμε το "κόλπο" με τις ιστορίες του Μίκυ Μάους, να πάρουμε δηλαδή τον τίτλο, να τον μεταφράσουμε στα ιταλικά και να αναζητήσουμε την ιστορία. Κάποιες φορές που είχα επιχειρήσει να ψάξω πιθανές σε…
Last reply by Kriton, -
- 3 followers
- 8 replies
- 558 views
Όταν βλέπω, σε γνωστό σαιτ αγοραπωλησιών που το όνομα του ξεκινάει από βεντ και τελειώνει σε ώρα, αγγελίες για π.χ. Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ τόμοι 4 & 5 και να ζητάνε 300 ευρώ για τον καθένα ή 130 ευρώ για το ΚΟΜΙΞ 55 ή 250 ευρώ για το ΚΟΜΙΞ 1, κτλ, κτλ. διερωτώμαι: Αν αγοραστεί κάτι από όλα αυτά - και εφόσον υποθέτουμε ότι ο πωλητής ταxει αγοράσει σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που τα πουλάει - θα δηλωθεί και θα πληρωθεί το κεφαλαιακό κέρδος στην εφορία; Ή σιγά-σιγά έχει φτιαχτεί ένα ωραίο πλυντηριάκι; Οι τιμές πλέον ξεφεύγουν και - πέρα από το ότι δεν πουλιούνται τα ρημάδια - αν πουληθούν είναι ύποπτο από πολλές μεριές. That's my two cents που λεν και…
Last reply by filipposdmarkakis, -
- 6 replies
- 1.3k views
Για να χαλαρώσουμε, αλλά και να ζηλέψουμε, ας δούμε τι έχει ετοιμάσει στους καλεσμένους της για το φετινό Halloween η Disneyland. Και η παρέλαση για το Halloween.
- 1 follower
- 3 replies
- 1.2k views
Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ότι ο Φάντομ Ντακ και ο προκάτοχός του, ο Φαντομίας, είναι βασισμένοι εν μέρει στον Φαντομά. Σήμερα, όμως, συνειδητοποίησα ότι το λογότυπο, που χρησιμοποιείται για τις ιστορίες τού Φαντομία, είναι σχεδόν το ίδιο με το λογότυπο των ιστοριών τού Φαντομά: Μάλιστα, αν προσέξετε, το "o" στο Fantomius, έχει accent circumflex, όπως και στα Γαλλικά: Fantômius, παρ' όλον ότι το ιταλικό όνομα είναι σκέτα Fantomius.
Last reply by Manitou, -
- 2 followers
- 13 replies
- 1.6k views
Ακούω συχνά τριγύρω - στο Κολωνάκι που συχνάζω για καφέ και κούρεμα - "Κύριε Μάκη, που μπορώ να αγοράσω τον Βίο & Πολιτεία του Σκρούτζ του Μακ Ντακ;". Και εγώ συνήθως απαντάω "Κυρά Τασούλα, πάρε και λίγο πίσω από τον καναπέ που'χει γεμίσει μάκα και άσε τις ερωτήσεις". Τοπαθε και ο @ PhantomDuck πρόσφατα στο ComicCon. Ιδέα: Αλάνια, δεν φτιάχνει κάποιος (!!!) ωραία digital έκδοση (σε τουλάχιστον 300 dpi) του Βίου σε pdf, jpg, tiff που να μπορεί κάποιος να το πάρει σε ένα print shop, πχ. print24.gr κτλ. και να το αυτοεκδόσει και να αποφεύγει τους μεταπωλητές της πλάκας και των 150 ευρώ. Ένα βιβλίο 300 σελίδων κοστίζει πχ κανα 35αρι με αυτόν τον τρόπο. Αν τυπ…
Last reply by BarksRosaKOMIX, -
- 3 followers
- 21 replies
- 2.1k views
Τα φώτα σας: Παίζει να έχει ξανα-αναφερθεί εδώ μέσα έμμεσα ή άμεσα αλλά σε πολλά sites αγοραπωλησιών KOMIΞ, βρίσκω τα νέα ΚΟΜΙΞ (αλλά και Μίκυ Μάους κτλ.), όλα της Καθημερινής, με σβησμένο barcode (βλ. εικόνα). Γιατί να το κάνει κάποιος πωλητής αυτό και τι σημαίνει;
Last reply by BarksRosaKOMIX, -
- 1 reply
- 478 views
ΥΠΕΡΟΧΟ τεύχος αλλά γιατί διηγείται ολόκληρη την ιστορία και δόξα;;;
Last reply by Rombax, -
- 1 follower
- 0 replies
- 600 views
(εικόνα από inducks) Βαρέθηκες! Θες να διαβάσεις κάτι πέρα από τα τετριμμένα, κάτι διαφορετικό, κάτι εναλλακτικό, αλλά θες να είναι και Disney; Ε, τότε βγες, τρέξε, αγόρασε το ΚΟΜΙΞ #64( Β' περίοδος) και πήγαινε στη σελίδα #91. Βλέπουμε μια ιστορία του πατέρα Βαν Χορν, ονόματι Μονοκοντυλιά. Ωπ, μόνο και μόνο από το όνομα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία. Εφτασέλιδη, μα σε καμία περίπτωση τυπική- βαρετή. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη ιστορία, είναι εντελώς ανατρεπτική. Δεν έχω συναντήσει ιστορία Disney με σενάριο τέτοιας υφής. …
- 2 followers
- 7 replies
- 678 views
ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; Μην πάει ο νους στο κακό. Με τον τίτλο, αναρωτιέμαι τι μας περιμένει στο Μίκυ Μάους, αυτή την Παρασκευή 16/09/2022; Λοιπόν, θα έχουμε μία από τις πιο πρόσφατες περιπέτειες του Πράκτορα ΝΝ. Να φανταστείτε στην Ιταλία δημοσιεύθηκε μόλις 4 χρόνια πριν, το 2018. Τιτλοφορείται "Nemici come prima", ελληνιστί, "Εχθροί όπως πρώτα". Γιατί όμως, παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρον, ώστε να της αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο; ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΕΛΟΣ Αγαπημένη σειρά ιστοριών, που δυστυχώς, πλέον η Καθημερινή δημοσιεύει ιστορί…
- 2 followers
- 15 replies
- 992 views
Η συλλογή μου δεν έχει πολλά τεύχη του Τερζόπουλου και αναρωτιόμουνα αν υπάρχουν στην Αθήνα μαγαζιά που πουλάνε ακόμη αυτά τα κόμικς. Ξέρω ήδη κάποια μαγαζιά στο ίντερνετ που έχουν τέτοια τεύχη (όπως το mycomics.gr και το liolios books), αλλά θα ενδιαφερόμουν περισσότερο σε κανονικά βιβλιοπωλεία/μαγαζιά αφού δε μπορώ να κάνω ηλεκτρονικές αγορές. Επίσης αναρωτιόμουν αν υπάρχει περίπτωση να τα βρω σε περίπτερα, επειδή στις περσινές διακοπές είχα βρει μερικά ΚΟΜΙΞ 1ης περιόδου σε ένα περίπτερο στη Σύρο, αλλά στην Αθήνα δεν έχω βρει τίποτα. Ευχαριστώ πολύ.
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.3k views
Ο Κάστυ τον τελευταίο καιρό έχει σχεδιάσει αρκετές νέες ιστορίες για το Ιταλικό Topolino. Την προσοχή μας τραβάει περισσότερο η νέα κύρια ιστορία του topolino #3482 με τους Κάστυ και Φραντζέσκο Βάσκα στο σχέδιο και σενάριο αντίστοιχα. Η ελληνική μετάφραση του τίτλου Minaccia dallo spazio είναι «Η Απειλή από το Διάστημα». Μια ιστορία και με Ποντίκια και Παπιά! Minaccia dallo spazio (Η Απειλή από το Διάστημα) …
Last reply by Calisota, -
- 1 follower
- 2 replies
- 683 views
Francesco D'Ippolito Αυτές οι προτάσεις για τον D' ippolito, καθυστέρησαν λίγο.Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως σχεδιαστής κι αυτό το βλέπουμε κι από την εργογραφία του εδώ. Έχει δουλέψει απ' ευθείας με την Disney Ιταλίας, καθώς και με την Disney Publishing Worldwide. Συνολικά έχει παραγάγει 149 ιστορίες/ εξώφυλλα κτλ. Στην Ελλάδα, τόν έχουμε τιμήσει δεόντως, καθώς από τις 149 δημιουργίες του, έχουμε δει τις 81. Ιστορίες του, έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά του Τερζόπουλου(Ντόναλντ, Μίκυ Μάους και Μεγάλα Σήριαλ), μετά το 2000(οπότε βρίσκονται σχετικά εύκολα) κι εννοείται της Καθημερινής(Μίκυ Μάους). πάμε λοιπόν στο ζουμί του ποστ αυτού, που είναι οι πιο…
- 5 followers
- 49 replies
- 3.7k views
Σκέφτηκα ότι αυτή θα ήταν μια καλή ερώτηση καθώς έχουν και οι δύο παρόμοιο ρόλο στις ιστορίες τους (όντας ανταγωνιστές του Σκρουτζ στις επιχειρήσεις), αν και για να πω την αλήθεια νομίζω πως μπορώ να μαντέψω το αποτέλεσμα... Πάντως προσωπικά μου αρέσει περισσότερο ο Χρυσοκούκης, καθώς πιστεύω ότι είναι καλύτερος κακός. Ο Ρόμπαξ είναι εχθρός του Σκρουτζ αλλά τις περισσότερες φορές λειτουργεί απλώς ως ένας ανταγωνιστής του και ως ένα κίνητρο για να δουλέψει αυτός πιο σκληρά (αφού δεν θέλει να τον ξεπεράσει ο "νεόπλουτος"). Οι κακές πράξεις του Ρόμπαξ συνήθως περιορίζονται σε απλό σαμποτάζ, και μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν το κάνει ο ίδιος άλλα προσλαμβάνει…
Last reply by paola,