Μπλα μπλα
Γενική συζήτηση για τα πάντα περί Disney
147 topics in this forum
-
- 15 followers
- 1.5k replies
- 61.5k views
Εδώ πέρα θα μιλάμε και θα λέμε τα πάντα για το τι παίζεται αυτήν την στιγμή στην αγορά. Ανακοινώσεις με ημερολόγια της Καθημερινής, προσφορές του Τερζόπουλου, εικασίες για μελλοντικές εκδόσεις, ό,τι ανακοινώνεται στο facebook, μέχρι και για το τι ακούγεται στην πιάτσα, θα τα αναλύουμε όλα εδώ πέρα όμορφα και τακτοποιημένα . Καλή αρχή!
Last reply by avalonlll, -
- 3 followers
- 177 replies
- 8.2k views
Εδώ πέρα θα γράφουμε οτιδήποτε είναι σχετικό με Disney εκδόσεις σε άλλες χώρες. Ανακοινώθηκε νέο τομάκι Χοσέ Καριόκα στην Βραζιλία; Ακούγεται πως θα κυκλοφορήσει νέα βιβλιοθήκη δημιουργού στην Αμερική; Βρήκαμε στο facebook εικόνες του εκδότη της Πορτογαλλίας να κάνει promotion τις νέες εκδόσεις; Βγαίνει νέα επετειακή έκδοση του ιταλικού Topolino; Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος
Last reply by doom, -
- 1 follower
- 24 replies
- 1.3k views
Οι πιο παλιοί θυμάστε που ζητούσαμε αγωνιωδώς να μας χτίσουν μία λιμνούλα για να πλατσουρίζουμε ελεύθερα; Ε, τελικά με την αναβάθμιση του φόρουμ, την πήραμε την λιμνούλα και με το παραπάνω. Τι λιμνούλα δηλαδή, λίγο ακόμα και θα φτάσουμε στην μεσόγειο με τόση άπλα που έχουμε πλέον . Το λοιπόν, στο διά ταύτα. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, όμως έγιναν μερικές αλλαγές πάνω στα Disney. Πιο συγκεκριμένα. Παλιότερα είχαμε ένα υπερ-thread, την λεγόμενη κουβεντούλα, στην οποία κοτσάραμε μέσα τα πάντα όλα. Εντυπώσεις τευχών, ανακοινώσεις νέων σειρών, νέα, και οτιδήποτε άλλο είχε σχέση με Disney έμπαινε εκεί μέσα. Γενικά ήταν το «στέκι» μας, όμ…
Last reply by PhantomDuck, -
- 1 follower
- 7 replies
- 222 views
Επιστρέφει ο Μαύρος Ιππότης Νέα ιστορία από τον Μάρκο Ρότα Από ότι μάθαμε μέσα από μια εικόνα που ανέβηκε στην ομάδα των φαν του Ντον Ρόσα στο facebook στο επόμενο τεύχος του Kalle Anka & Co επιστρέφει ο Αρπέν Λουσέν! Η νέα ιστορία μάλλον θα είναι σχεδιασμένη από τον Μάρκο Ρότα και παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο της. Δεν έχουμε κάποια πληροφορία για τους σεναριογράφους όμως… Παραπάνω το preview για το τεύχος με την ιστορία! Όπως φαίνεται στην εικόνα ο Αρπέν Λουσέν εμφανίζεται ως ο Μαύρος Διαρρήκτης και αναπολεί ένα σημαντικό καρέ που δείχνει τι συνέβη την τελευταία φορά που είδαμε την πανοπλία του. Συγκεκριμένα λέει (απαντώντας τον τίτλο…
Last reply by ΚΟΜΙΞ, -
- 1 follower
- 2 replies
- 124 views
θα ηθελα να ρωτσησω κατι.μενω λιβαδεια και ο μονοσ τροπος να παρω τευχη ειναι απο περιπτερα.ειναι ομως ολα χαλασμενα οπου και να παω!(σκισιματα,τσακισματα,ραχη κομμενη στα δυο κλπ)υπαρχει καποιο καταστημα κοντα μου που να πουλαει σε καλη κατασταση τα νεα τευχη που βγαινουν?
Last reply by Disney comics club gr, -
- 1 follower
- 24 replies
- 762 views
Το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό τώρα και μετά την προτροπή των φίλων @nikolas12 και @Valtasar αποφάσισα να ανεβάσω κι εγώ την δουλειά μου απο το Youtube στο forum και να ανοίξω και σχετικό θέμα μιας και μόλις ανέβασα το τελευταίο μου βίντεο . Περίπου πριν απο 3 μήνες, παρακολουθώντας ένα βίντεο του Mycomics.gr και μετά από μια ερώτηση του κύριου Κώστα στο βίντεο, που απευθυνόταν σε κάποιο γνωστό του σε σχέση με την δημιουργία βίντεο με κόμικς σκέφτηκα μήπως θα ήταν ωραίο αν έφτιαχνα κι εγώ ένα κανάλι στο Youtube με κόμικς . Και αυτό λοιπόν έκανα κατά τον άπλετο χρόνο που είχα στην καραντίνα και στο καλοκαίρι. Μπορεί μεν τα βίντεο μου να μην φτάνουν σε ποιότητα άλλα, π.…
Last reply by jimmy mcduck, -
- 3 followers
- 220 replies
- 7.1k views
Σχετικά με τις ελλείψεις στο Inducks ας αρχίσουμε εδώ βοηθώντας τον dio και τον PK στο θεάρεστο έργο τους Ας αρχίσω με το Μίκυ Μάους #6 Μετά το πρώτο μέρος "Ντόναλντ - Ο κατακτητής" ακολουθεί ένα σύντομο διήγημα 8 σελίδων με τίτλο η ιστορία του καθιστού ταύρου: Ακολουθεί μια μονοσέλιδη ιστορία με τίτλο "Ο θείος Σκρουτζ γελά τελευταίος" και το 5ο και τελευταίο μέρος του "Τζέρεμι - Ο σκύλος κατάσκοπος": Τέλος μια σελίδα με παιχνίδια και ένα εγκυκλοπαιδικό:
Last reply by doom, -
- 6 followers
- 63 replies
- 2.5k views
Εδώ και μερικές ημέρες έψαχνα μερικά ιστορικά στοιχεία για το Μίκυ Μάους, και επειδή το κατεβατό που θα ετοίμαζα θα ήταν τεραστίιιιιιιων διαστάσεων, αποφάσισα να το πειραματιστώ σε μορφή βίντεο, ώστε να είναι πιο εύπεπτο προς τον κόσμο. Προφανώς πάλι δεν μπόρεσα να αναφέρω τα πάντα, μιλάμε για μισό αιώνα δουλειάς, όμως νομίζω πως κάλυψα τα σημαντικότερα κομμάτια. Δείτε το και μιλάμε
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 4 followers
- 27 replies
- 566 views
Μια ιδέα του @Manitou την οποία και υλοποίησα. Ερώτηση η οποία μπορεί φυσικά να βγει και τελείως άκυρη ή να δούμε τα χειρότερα όπως την... κηδεία του Κόμιξ Η σίγουρη απάντηση σε λίγος μήνες
Last reply by Kriton, -
- 1 follower
- 10 replies
- 279 views
Καθώς διάβαζα κόμικς στο κρεβάτι μου χθες μου γεννήθηκε η απορία , γιατί το ΚΟΜΙΞ #55 της 1ης περιόδου είναι αν όχι το πιο σπάνιο ένα από τα πιο σπάνια τεύχη της 1ης περιόδου. Πέρα από το ότι είναι διπλό πανηγυρικό τεύχος έχει κάποια άλλη ιδιαιτερότητα; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει ; Υ.Γ δεν ήμουν σίγουρος αν το θέμα έπρεπε να το καταχωρήσω στην ενότητα μπλα μπλα ή στο ΚΟΜΙΞ .
- 2 followers
- 75 replies
- 3.7k views
Κατά καιρούς συναντώ κάποια παράξενα, περίεργα και σίγουρα αναπάντεχα καρέ (σε ιστορίες Ντίσνεϋ, αλλά και αλλού), που, είτε οφείλονται σε απροσεξία, είτε ήταν αποτέλεσμα της επεξεργασίας του αρχικού κειμένου/σχεδίου, είτε πέρασαν ανενόχλητα τη λογοκρισία λόγω της εποχής που γράφτηκε η ιστορία, κ.ο.κ. Σίγουρα, κι άλλοι από εσάς έχουν συναντήσει τέτοια, επομένως, όποιος θέλει τα σημειώνει σ'αυτό το Θέμα. Αρχίζω με το ακόλουθο, όπου η Μίννι φαίνεται να το διασκεδάζει, ο Γκούφη είναι απορημένος και ο Μίκυ σχετικά άνετος για την περίσταση! και πάλι
Last reply by apetoussis82, -
- 3 replies
- 242 views
Αν και το συγκεκριμένο, θα μπορούσε να δημοσιευτεί λίγες μέρες αργότερα, διάλεξα τα Χριστούγεννα σαν συμβολική μέρα, γιατί αυτή η συνέντευξη θα είναι σαν δώρο για το Disney Club. Με χαρά λοιπόν σας ανακοινώνω ότι τις πρώτες ημέρες του 2021 έρχεται στο anthem.gr μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχω κάνει, με τα παιδιά από το ΚΟΜΙΞ Wiki και συγκεκριμένα με τους @ΚΟΜΙΞ, @PhantomDuck, @alexoni97 και @Monkey D. Luffy! Για να σας δώσω λίγες backstage πληροφορίες προσπαθώ οι συνεντεύξεις μου με κοινότητες γύρω από τα κόμικ να είναι από κοντά και απομαγνητοφωνημένες. Ας πούμε δείτε στους συνδέσμους της ΛΕΦΙΚ και του Comic Cultura. Η ιδέα μου ήρθε το καλ…
Last reply by nikolas12, -
- 5 followers
- 159 replies
- 6.1k views
Το παρακάτω άρθρο το έφτιαξα στο DisneyComicsPress αλλά το έκανα σκεπτόμενος όσα έχουμε συζητήσει εδώ με τα υπόλοιπα παιδιά όπως τον @apetoussis82 για το τι έχει απομείνει. Οπότε θεώρησα να το βάλω και εδώ και για να υπάρχει και για να συζητήσουμε Έψαξα αναλυτικά το inducks για να βγάλω τα παρακάτω. Μπήκε ο Σεπτέμβριος και το Φθινόπωρο οπότε ας μιλήσουμε για ένα θέμα για το οποίο έχει συζητηθεί και παλιότερα αλλά δίχως ακρίβεια. ΚΟΜΙΞ και οι ανατυπώσεις του Ντον Ρόσα … Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από το 2016 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσει για κάποιο καιρό ακόμα. Το θέμα είναι όμως πόσο θα συνεχίσει; Αυτό θα «υπολογίσουμε» στο συγκεκριμένο άρθρο. …
Last reply by Έλενα, -
Μετά το πρώτο μεγάλο τουρνουά δευτερευόντων χαρακτήρων των Disney comics, το επικό #disney_supporting_characters_brawl, το περασμένο καραντινάτο Πάσχα, ήρθε η ώρα στις χριστουγεννιάτικες γιορτές με καραντίνα να επανέλθουμε, με το φίλτατο @PhantomDuck στη διοργάνωση που όλοι περιμένατε: ένα τουρνουά για την ανάδειξη του απόλυτου κακού των Disney comics! Κυρίες, κύριοι και παπιά, το #disney_villain_characters_brawl είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!! Διαλέξτε τον αγαπημένο σας κακό, εξηγήστε μας γιατί αγαπάτε να τους μισείτε, ψηφίστε, σχολιάστε, διαδώστε. Κάντε χαμό και απολαύστε το όσο κι εμείς! Σήμερα στις 14.00 ξεκινάμε! Ποιους περιμένετε να δειτε; …
Last reply by nikolas12, -
- 1 follower
- 57 replies
- 4k views
Για να κάνουμε τη συλλογή μας εμφανή σε όλους,πατάμε το αντίστοιχο κουμπάκι στη σελίδα http://coa.inducks.o...rowsecollec.php Μετά παίρνουμε το λινκ που θα εμφανιστεί στο ροζ πλαίσιο και το επικολλούμε εδώ πέρα. Ξεκινώ εγώ με τη δική μου. http://coa.inducks.o...st&sortbycode=1¨
- 2 followers
- 3 replies
- 137 views
Βλέπω ενα τεύχος που δεν έχω ξαναδεί. Ενας φίλος συλλέκτης μου είπε ότι υπάρχει περιοδικό "Θείος Σκρουτζ" και μάλιστα μου έστειλε μια αγγελία με τεύχη που είχαν εξώφυλλα βίου και πολιτείας. Παρακάτω έχω ένα τεύχος. Επειδή δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό, θέλω να μάθω περισσότερα πράγματα. Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ. Ούτε εδώ υπάρχει κάποια αναφορά απ' όσο έχω ψάξει.
Last reply by Scrooge Mc Poor, -
- 1 follower
- 19 replies
- 477 views
Άνοιγω αυτό το νήμα για να παραθέσω κάποια τεύχη τα οποία κατά την γνώμη μου αποτελούν τα πιο σημαντικά στην ιστορία του ΜΜ. Θα επικεντρωθώ περισσότερο σε τεύχη που εγκαινίασαν νέες τάσεις στην μορφή του ΜΜ (αυξημένος αριθμός σελίδων, γραμματοσειρές κλπ). Εννοείται πως μπορεί ο καθένας να συμβάλλει σε αυτό το νήμα και να καταθέσει τι γνώμη του για το ποια τεύχη ήταν σημαντικά για το ΜΜ εστιάζοντας σε άλλα κριτήρια από τα δικά μου όπως για παραδείγμα στους σχεδιαστές και το ύφος των ιστοριών που φιλοξενούνταν στο εσωτερικό του περιοδικού, άλλος θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε κάποιες στήλες που εδραιώθηκαν μετά από κάποια τεύχη κ.α. Τεύχος 1 (1/7/1966) …
- 2 followers
- 5 replies
- 150 views
Πόσα τεύχη Ντίσνεϋ έχετε στη συλλογή σας αλλά δεν τα έχετε ακόμη ανοίξει; Αφορμή για το θέμα αυτό στάθηκε μια συζήτηση που ξεκίνησε από ένα σχόλιο του @apetoussis82 στο ιστολόγιο Comicsloft του @Kriton και μπορείτε να βρείτε εδώ.
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 4 replies
- 198 views
Εδώ και μερικούς μήνες πέφτουν στα χέρια μου μερικά Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου από την τρίτη εκατοντάδα σε άριστες καταστάσεις που αναγράφουν την φράση Τιμής ένεκεν . Το γεγονός ότι όποιο τεύχος έβρισκα με αυτή την φράση ήταν σε άριστη κατάσταση με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο forum δεν κατάφερα να βρω τίποτα σχετικά με τον προβληματισμό μου , επομένως αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα ώστε μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος και με διαφωτίσει. Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από τεύχη Ευχαριστώ
Last reply by Manitou, -
- 5 followers
- 14 replies
- 566 views
Πείτε πως σας προσλαμβάνουν από την Καθημερινή ως διευθυντή των Disney περιοδικών! Θα κάνατε αλλαγές; Και αν ναι τι; Εγώ καταρχάς θα είχα κόψει τις ανατυπώσεις Ρόσα στο Κόμιξ και αφου τελειώσει ο Σκάρπα θα έβγαζα Άπαντα Γκότφρεσον. Αφού ηρεμήσουν τα πράγματα θα έβαζα και Άπαντα Ρόσα Αυτά
Last reply by O Φρατζάτος, -
- 2 followers
- 13 replies
- 240 views
Αυτήν την περίοδο διάβασα μαζεμένα τα τελευταία 6 τεύχη και παρατήρησα οτι αρκετές από τις δευτερεύουσες ιστορίες είναι πολύ καλές αλλά χάνονται όταν δημοσιεύονται με άλλες τόσες μέτριες ή κακές. Είναι εμφανές ότι το περιοδικό δεν έχει τέτοια ποιότητα ιστοριών ώστε να σηκώσει 100 σελίδες. Πιστεύω πως 50-60 θα ήταν το βέλτιστο, με 20-30 σελίδες από κάποιον μεγάλο σχεδιαστή (Ρόσα, Κάστυ κλπ), 2 δεκασέλιδες από Βίκαρ και Ρότα που σχεδόν πάντα έχουν ποιοτικές ιστορίες και άλλες 1-2 από τους τριτοτέταρτους σκανδιναβούς (ανάλογα το τεύχος έχουν και αυτοί κάποιες ωραίες ιστορίες). Παράλληλα αν είχαμε μείωση της τιμής (κατά αντιστοιχία της μείωσης των σελίδων) κατά 1 …
Last reply by ΚΟΜΙΞ, -
- 6 followers
- 26 replies
- 2.2k views
Από ότι φαίνεται η Fantagraphics ετοιμάζει μια νέα δυνατή σειρά για το 2018. Στο Amazon, ρίχνοντας μια ματιά βλέπουμε ότι πρόκειται να υπάρξει μια νέα σειρά που θα λέγεται Disney Masters! Ο πρώτος τόμος θα είναι αφιερωμένος στον Ρομάνο Σκάρπα. Ο τίτλος του είναι Disney Masters Vol. 1: Romano Scarpa: Walt Disney’s Mickey Mouse: The Delta Dimension. Πάρα πολύ ενδιαφέρον και από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η κύρια ιστορία θα είναι Η Τέταρτη Διάσταση (που εμείς εδώ είδαμε στον δεύτερο τόμο της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα). Ελπίζω (μην πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος) ότι αυτή η έκδοση μάλλον θα έχει πολύ καλύτερο χρωματισμό από τη δίκη μας. Η Fantagraphics βγάζει τ…
Last reply by Manitou, -
- 4 followers
- 17 replies
- 456 views
Όλοι μας έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες κόμικς της Disney από πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς και με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Σίγουρα από τα τόσα τεύχη και τους τόσους τόμους ο καθένας έχει ξεχωρίσει μερικές περιπέτειες των αγαπημένων του ηρώων που έχει διαβάσει ξανά και ξανά. (Ξανά και ξανά έχουμε διαβάσει και τον Μαγικό Αυλητή αλλά αυτό για άλλο λόγο) Σε αυτό το ποστ ας πει ο καθένας ποιες ιστορίες κόμικς θεωρεί τις καλύτερες και για ποιο λόγο. Είτε την καλύτερη από κάθε περιοδικό, είτε την καλύτερη από κάθε δημιουργό, είτε από κάθε χαρακτήρα. Από Ντον Ρόσα θεωρώ κορυφαία ιστορία τον Βίο και την Πολιτεία (κάθε του επει…
Last reply by Manitou, -
- 2 followers
- 10 replies
- 317 views
Πριν κάνα μήνα βρήκα στη ανακύκλωση αυτό εδώ το επιτραπέζιο με ήρωες του Disney και προσπάθησα να βρω την προέλευση του. Πρέπει να είναι σχετικά παλιό γιατί έχει πολυτονικό σύστημα και μου κάνει εντύπωση που μερικά ονόματα χαρακτήρων τα γράφει λάθος (πχ τον Γκουφη τον λέει Τζουφη). Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι για αυτό το επιτραπέζιο. ΥΓ. Δεν ήμουν σίγουρος αν αυτό το θέμα πρέπει να το έβαζα στην λέσχη Disney ή στη Vintage και επειδή είχε ήρωες του Disney το δημοσίευσα εδώ.
Last reply by Kriton, -
- 4 followers
- 9 replies
- 311 views
Paperbridge Νέα σειρά με νέους χαρακτήρες! Ο Μάρκο Τζερβάζιο (Marco Gervasio) δημιουργεί μια καινούργια σειρά (Paperbridge) για το Topolino με ολοκαίνουργιους χαρακτήρες. Κάτι τέτοιο όπου να μην συμμετέχουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τα γνωστά αγαπημένα μας παπιά ή γενικά γνωστός χαρακτήρας έχει να γίνει νομίζω από την εποχή του Νίνου του Ιππόκαμπου στο Topolino. Μιλάμε για δεκαετίες πριν! Παραπάνω το teaser της σειράς και η πρώτη εισαγωγική σελίδα! Τι μαθαίνουμε από τον ίδιο τον Τζερβάζιο; Ο Μάρκο έχει ανεβάσει κάποια ποστ στο facebook από τα οποία παίρνουμε μερικές πληροφορίες! Από τις 26 Αυγούστου αλλά και για όλο το τον Σεπτέμ…
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 33 replies
- 5.7k views
Έχω δύο απορίες σχετικά με αυτά τα τεύχη του Μίκυ Μάους και ίσως κάποιοι από τους παλαιότερους ΜικυΜαουσόφιλους να θυμούνται κάτι και να με διαφωτίσουν. Εδώ η ηλικία μετράει! Λοιπόν! Οι ακόλουθες διαφημίσεις δημοσιεύθηκαν, η αριστερή στο Μίκυ Μάους #499, και η δεξιά στο #701: Το τεύχος 702 δεν το έχω, επομένως το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κοιτάξω στο inducks μήπως υπάρχει κάτι σχετικό με τη διαφήμιση αυτή. Το μόνο που πρόσεξα, είναι ότι στην τελευταία καταχωρημένη σελίδα (οπισθόφυλλο??) του τεύχους #702 υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα. Αλλά αυτό είναι κάτι που είχε επαναληφθεί και σε προηγούμενες χρονιές, επο…
- 3 followers
- 20 replies
- 800 views
Παρατήρησα ότι στις ιστορίες όπου ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ εργάζονται ως πράκτορες του Τ.Ν.Τ. διάφοροι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους ως μέρος του σκηνικού χωρίς να έχουν συμμετοχή στην πλοκή της ιστορίας. Όλοι δια χειρός του σχεδιαστή Lars Jensen. Οπότε έχουμε και λέμε. 1. Ντόναλντ #57. Στην ιστορία "Αποστολή εκτός έδρας" ο Κύρος Γρανάζης χαιρετάει τα δύο ξαδέλφια στο τρίτο καρέ της σελίδας 92. Επίσης στην σελίδα 101 στο τρίτο καρέ πάλι οι Timon και Pumba κάνουν ένα πέρασμα. 2. Ντόναλντ #58. Στην ιστορία "Το κυνήγι του Κράκεν. Σελίδα 125 τρίτο καρέ. Σε μία αφίσα ο μικρός ιππόκαμπος που είχε πρωταγωνιστήσει σε μία ιστορία που δε θυμάμαι ούτε σε πιο περιοδι…
Last reply by Gong, -
- 2 followers
- 15 replies
- 322 views
1)Ρομανο σκαρπα 2)φλόυντ γκοντφερσον ή 3) Ουίλιαμ βαν χορν
Last reply by doom, -
- 3 followers
- 35 replies
- 983 views
Πηγαίνοντας σήμερα στο περιοδικάδικο να πάρω το ΜΜ έπεσα πάνω σε κάτι χαριτωμένες μινιατούρες από τα αυτοκίνητα του Μίκυ/Ντόναλντ/Σκρουτζ. Πήρα τα δύο που βρήκα (Μίκυ και Ντόναλντ) Δυστυχώς δεν βρήκα τη Λιμουζίνα του Θείου Σκρουτζ. Τα έχετε δει? Είναι μεταλλικά (DIE CAST) μικρούλικα αλλά πάρα πολύ ωραία. Έχουν 2 ευρώ το ένα.
- 4 followers
- 31 replies
- 1.1k views
Κάθε εκδοση έχει την δική της ταυτότητα.Το μίκυ μάους έχει ωραίες ιταλικές ιστορίες.Ξεκίνησε σαν να ηταν απο τον Τερζοπουλο.Κριμας που έχουν κόψει τις σπαζοκεφαλιες.Επίσης πλεον δεν βάζουν άρθρα.π.χ η ακτίνα της Ατλαντίδας δεν είχε τίποτα.Πάμε τώρα στο Ντόναλντ.Ξεκίνησε με ιστορίες ιταλικής παραγωγης αλλά μετα απο λιγα τεύχη αρχισαν να δημοσιεύουν μεγάλες δανέζικες.Το Ντόναλντ έχει και λιγες σπαζοκεφαλιες απο ιταλούς δημιουργούς.Έχετε παρατηρήσει κάτι;Τον τελευταιο καιρό η τελευταια ιστορία του τεύχους είναι απο τη σειρα ΤΝΤ.Η Καθημερινή δημοσιεύει περισσότερο ιστοριες δανέζικης παραγωγης έτσι το super μίκυ αρχίζει με μια πολυσέλιδη συνήθως, δανέζικη και αλλες μικρές δανέ…
Last reply by Συλλεκτης, -
- 2 followers
- 8 replies
- 317 views
1}ΚΟΜΙΞ 2}SUPER MIKY 3}Ντοναλτ 4}μικυ μαους
Last reply by pnikitaskomics, -
- 4 followers
- 9 replies
- 524 views
Η μικρή μου αδερφή έκανε ασκήσεις στην γλώσσα και σε μία από αυτές έπρεπε να γεμίσει τα συννεφάκια ομιλίας σε ένα κόμικ με τον Ντόναλντ. Με ρώτησε αν έχω αυτή την ιστορία και φυσικά δεν την είχα επειδή είναι από το τεύχος 264 του Μίκυ Μάους που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1989. Σκέφτηκα ότι όλο και κάποιος συνφορουμίτης θα το έχει. Οπότε αν το έχετε, μπορείτε να μου πείτε τον τίτλο της ιστορίας και αν γίνεται τον διάλογο που λείπει από τα συννεφάκια?
- 3 followers
- 21 replies
- 549 views
Λοιπόν, σήμερα το πρωί σκέφτηκα να δημιουργήσω μια λίστα με τις καλύτερες ιστορίες Disney. Παρόλα αυτά, μιας και κάθε Ντισνεϊκός που σέβεται τον εαυτό του έχει λίγο-πολύ εντρυφήσει στον Μπαρκς και τον Ρόσα, σκέφτηκα θα έχει ακόμα παραπάνω ενδιαφέρον να παραλείψω τις δικές τους ιστορίες που εξυπακούεται ότι είναι εξαιρετικές, και να επικεντρωθώ σε άλλους, λιγότερο γνωστούς συγγραφείς. Συμβουλεύτηκα λοιπόν το Top 250 του Inducks, και παραλείποντας τις ιστορίες Μπαρκς/Ρόσα, έφτιαξα ένα ωραίο τοπ ~130 ιστοριών. Δίπλα έχω σημειώσει τους συγγραφείς/σχεδιαστές (ίσως με παραλείψεις κάπου), καθώς και την πιο άμεσα προσβάσιμη εκδοχή της ιστορίας στην Ελλάδα, 99% στα ελληνικά, από τ…
Last reply by Indian, -
- 4 followers
- 18 replies
- 502 views
Έχουμε κανένα νέο;;
Last reply by germanicus, -
- 1 follower
- 11 replies
- 413 views
Αν και ο τίτλος τα λέει όλα, με κάποιον τρόπο που ακόμα δεν έχω καταλάβει, ξέχασα εντελώς να πάρω το τεύχος 300 του ΜΜ όταν κυκλοφόρησε. Έχει κανείς καμιά ιδέα που θα μπορώ να βρω στο κέντρο Αθήνας; Ρώτησα και στην καθημερινή αλλά μάλλον εδώ θα με διαφωτίσετε καλύτερα.
Last reply by avalonlll, -
- 3 followers
- 6 replies
- 348 views
Συγκεκριμενα προκειται για μονοσελιδη ιστορια με το Μικυ Μαους κ τα ανιψια του Μορτυ κ Φερτυ -αν θυμαμαι καλα- που βρεθηκε μεσα σε ενα ολιγοσελιδο τευχος του Πεκος Μπιλ (βλεπε Ντισνεικος δημιουργος Γκουιντο Μαρτινα).. απο την Τουρκια με κυκλοφορια στις 2 Ιουλιου του 1952.. Απο οτι καταλαβαινω απο τον τιτλο λεει "ο Μικυ και τα περιστερια".. Αναζητουνται δημιουργοι και αν τυχον εχει κυκλοφορησει και στην χωρα μας..Μαλλον χλωμο το βλεπω αλλα καμια φορα δεν ξερεις..
- 4 followers
- 29 replies
- 678 views
Ποιος σχεδιαστής η σεναριογράφο από τα κομικς Disney νομίζετε ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον χώρο; Αναφέρετε ιστορίες ως παραδείγματα και υποστηρίξτε την άποψη σας. Νομίζετε ότι βρίσκεται λόγω λάθους, λόγω οικογένειας; Μπορείτε, λοιπον, εδώ να εκφραστείτε ελεύθερα και να μιλήσουμε για τους, όχι και τόσο, χαρισματικός σχεδιαστές.
Last reply by Calisota, -
- 3 followers
- 8 replies
- 333 views
Εδώ, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και παρότρυνσης του αγαπητού @jimmy mcduck, θα μιλάμε για την μυστηριώδη ΣκρουτζοΓκολντυακη σχέση. Πόσοι θα θέλατε να τους δείτε μαζί; αν τελικά κατέληγαν μαζί, τι επιπτώσεις θα είχε στο Σύμπαν των Ντακ; Ελάτε να αναλύσουμε τις εμφανίσεις της Γκολντυ στη ζωή του Σκρουτζ Μακ Ντακ και να βγάλουμε συμπέρασμα. Θέλω θερμή συμμετοχή από όλα τα μέλη για να μάθω διαφορετικές γνώμες για το θέμα.
Last reply by ΚΟΜΙΞ, -
- 3 followers
- 8 replies
- 369 views
Εδώ μέσα θα μιλάμε για ιστορίες που μας άφησαν ωραιες εντυπώσεις. Ξεκιναω εγώ. Το μικρο κάστρο στο λιβάδι Πριν απο λίγο καιρο είχα παει στο Μοναστηράκι, μπας και ξετρυπωσω κάνα κομικ.Σε μια στιγμη είδα τα μίκυ μάους β περιόδου 127 και 128 που έλειπαν απο τη συλλογή μου.Αποφάσισα να τα πάρω για να απολαυσω ενα ομορφο Σαββατοκύριακο με Τζικε.Με ενδιαφέρον άρχισα να διαβάζω το μικρο κάστρο κάστρο στο λιβάδι, μια ιστορία απο τα χερακια της Σίλβια Τζικε με 160 σελίδες, οποτε είχε αρκετό ψωμί για ενα άδειο Σαββατοκύριακο. Μου άφησε ωραίες εντυπωσεις, αλλά είχε τόση, μα τόση δολοπλοκία που μου έκανε κι αυτή λίγο εντύπωση.Με 160 σελίδες θα έλεγε…
- 5 followers
- 41 replies
- 1.3k views
Ψηφίστε για το αν θα συνεχίσετε να παίρνετε το μηνιαίο περιοδικό.
Last reply by ΚΟΜΙΞ, -
- 2 followers
- 5 replies
- 299 views
Ποια ιστορία με λίγες σελίδες σας έκανε περισσότερο εντύπωση; Το δύσκολο είναι να αποφασίσετε την καλύτερη ιστορία(μέχρι 4 σελίδες επιτρέπω), που να μην έχει περιπετειωδες σενάριο αλλά να σας κινεί το ενδιαφέρον. Εγώ προσπαθώ να θυμηθώ τον τίτλο της αγαπημένης μου και σε ποιο κόμικς είναι αλλά δεν μπορώ . Γι αυτό, προς το παρών θα πω το απορροφητικό βουτημα(1959), μια μονοσελιδη ιστορία του Μπαρκς, που δημοσιεύτηκε στον δέκατο τόμο της Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney. Εσείς;
Last reply by Indian, -
- 1 reply
- 243 views
Στην ιστορία Αρχιτεκτονική Κληρονομιά των Tito Faraci, Giorgio Salati και Roberto Vian του 2010 (βλέπε Νέο Μίκυ Μάους 267), υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες κρυμμένες πληροφορίες (easter eggs στη νεοελληνική καθομιλουμένη των 30χρονων και κάτω νεαρών) τις οποίες θα εξετάσουμε λεπτομερώς. Στην αρχή της ιστορίας, καθώς ο Ντόναλντ προσπαθεί να γκρεμίσει το σπίτι του με τις κλωτσιές, εμφανίζεται ο μεσίτης υπερπολυτελείας Ρούμπικ Σφαιροκιούμπικ (ιταλικό όνομα: Dorick Sferocubik, βάσει του paperpedia) και μας πληροφορεί ότι το σπίτι του Ντόναλντ είναι έργο του Πάολο Μακέτο, εκπρόσωπου της οργανοπαικτικής αρχιτεκτονικής, δηλαδή συνταξιούχος οργανοπαίκτης που στράφηκε σ…
Last reply by Tsaklas, -
- 3 followers
- 23 replies
- 1k views
Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία,μάλλον για δύο λόγους: εκτός του ότι οι ιστορίες του με ικανοποιούν σχεδόν πάντα,η συνήθεια του να παίρνω κάθε Παρασκευή το Μίκυ Μάους είναι για μένα απολαυστική(μη με ρωτάτε γιατί,δεν ξέρω ) Εσείς?
Last reply by Scrooge Mc Poor, -
- 2 followers
- 12 replies
- 375 views
Αυτές τις μέρες έχει κάτι άκρως διασκεδαστικές ψηφοφορίες ανάμεσα σε "δευτεροκλασάτους" χαρακτήρες των έντυπων Disney στο φβ γκρουπ Εικοσάχρονοι που κλαίνε διαβάζοντας την ιστορία του Σκρουτζ ΜακΝτακ. Να μπείτε, να ψηφίσετε και να αφήσετε και σχόλιο Από εκεί και πέρα όμως... Υπήρξαν 3 ψηφοφορίες που έφεραν αντιμέτωπους χαρακτήρες του PKNA με χαρακτήρες από το λοιπόν σύμπαν. 8-3 Στρατηγός Μουσούδας vs Λυλα, 5-4 Νούμερο Ένα vs Φρανκυ Μπουκ και 1-2 Ξαντούμ vs Ζιζάνη. Τα αποτελέσματα ήταν καταλυτικά. Αποκλείστηκαν ΚΑΙ οι 3 χαρακτήρες. Ακόμα και άμα θεωρήσουμε ότι ο Φρανκυ Μπουκ είναι μια διαχρονική προσωπικότητα (τουλάχιστον σε όσους είμαστε πολλοί 20χρονοι σε συσκευασία…
Last reply by Manitou, -
- 4 followers
- 25 replies
- 693 views
Καλησπέρα σε όλους, Μιας και στο συγκεκριμένο club έχω δει πολλά ενεργά μέλη που ξέρουν από καλά Disney κόμικ και είναι ενεργοί, θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσετε (ή μάλλον ελπίζω ). Έψαξα εξονυχιστικά όλο το club, διάβασα πολλά θέματα, βρήκα κάποιες απαντήσεις σε αυτό που ψάχνω, αλλά θα ήθελα πιο εμπεριστατωμένες γνώμες. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ψάχνομαι πολύ να ξαναγυρίσω μετά από κάμποσα χρόνια στη φάση των Disney κόμικ και να διαβάσω ωραίες ιστορίες. Δεν ξέρω όμως πως ακριβώς θα εισαχθώ και ποιοι τίτλοι θα ανταποκριθούν περισσότερο σε αυτό που θέλω. Αφενός δε μπορώ να αρχίσω να αγοράζω κάθε μήνα ό,τι βγαίνει από …
Last reply by Συλλεκτης, -
- 8 followers
- 307 replies
- 14.8k views
2014: Η αρχή - Α΄ Περίοδος Η ΚΟΜΙΞ Wiki βγάζει περιοδικό από τις 25 Νοεμβρίου 2014! Το περιοδικό μας ΚΟΜΙΞ Wiki! έχει αφιερώματα, συνεντεύξεις, φαν αρτ, νέα για τα κόμικς και την ΚΟΜΙΞ Wiki, στριπ και ιστορίες φυσικά!! Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί στο Issuu όπου εκεί θα μπαίνουν τα τεύχη. Το περιοδικό αρχικά ήταν μηναίο αλλά στη συνέχεια έγινε διμηνιαίο και αργότερα τα τεύχη έβγαιναν δίχως κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να υπάρχει υλικό. Το πρώτο τεύχος έχει την ιστορία Ο Θησαυρός του Μαυροφτέρη (σχετικό θρεάντ για αυτήν) με πολλά αφιερώματα στους πειρατές. Οι σελίδες συνήθως είναι γύρω στις 40. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις είναι είτε λιγότερες είτε περισσότερες…
Last reply by ΚΟΜΙΞ, -
Όπως ενδεχομένως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε, εδώ και 2 χρόνια τρέχω στο facebook τη σελίδα των Εικοσάχρονων που κλαίνε διαβάζοντας την ιστορία του Σκρουτζ Μακ Ντακ, μία σελίδα με κεντρικό της στόχο να χρησιμοποιεί τα καρέ των αγαπημένων μας ιστοριών εκτός πλαισίου. Πέρα από αυτό, όμως, καταπιανόμαστε ευρύτερα με κάθε λογής θέμα γύρω από τα Disney comics. Έτσι, εν μέσω καραντίνας αποφασίσαμε με τον έτερο και συνέταιρο 20χρονο (στην ψυχή) @PhantomDuck να τρέξουμε ένα μεγάλο τουρνουά με τους σημαντικότερους δευτερεύοντες χαρακτήρες στην Ιστορία των Disney comics! Για να ευνοήσουμε τον ανταγωνισμό, δε συμπεριλάβαμε ήρωες όπως ο Φέθρυ, ο Γκαστόνε, ο Κύρος ή ο …
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 2 replies
- 165 views
Ψάχνουμε την προέλευση ενός ακόμα χαρακτήρα, από το παρελθόν του Μίκυ αυτή τη φορά. Λίζα Τζόουνς, φίλη της Μίννι, δούλευε κάποτε στο θέατρο. Τις πληροφορίες μας τις δίνει ο Μίκυ στην ιστορία Κινηματογραφική Πλεκτάνη, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Silvio Camboni. Η ιστορία αυτή περιλαμβάνεται στην υποσειρά Topolino in giallo και είναι η δεύτερη χρονικά ιστορία της υποσειράς αυτής. Κοιτάζοντας την πρώτη ιστορία (Μυστήριο στο Μαύρο Ακρωτήρι), δεν βρίσκουμε κάποια χρήσιμη πληροφορία. Τα σχετικά καρέ, από τις σελίδες 8-9 του Νέου Μίκυ Μάους 272: Να δούμε αν θα βρεθεί κάτι αυτή τη φορά......
- 2 followers
- 15 replies
- 465 views
Λοιπόν Ντίσνεϊ φίλοι. Έχω ένα κουίζ για εσάς. Σας επισυνάπτω τη διαφήμιση για ένα τεύχος κλασικών. Θέλω να μου πείτε τι ιδιαίτερο έχει αυτό το τεύχος ΧΩΡΙΣ να μπείτε στο εσωπαπακι. Ο πρώτος κερδίζει μια ψηφιακή αρμαθιά από τηγανιτές του Ντόναλντ!!!
Last reply by cypavlos, -
- 4 followers
- 47 replies
- 2.2k views
Ο καιρός ήρθε επιτέλους αυτό το θέμα να ανοίξει.ΟΙ Editors ευπρόσδεκτοι Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε ποιες ιστορίες θα θέλαμε (ξανά) στα ελληνικά ή εκδόσεις. Λοιπόν εγώ θα ήθελα για το Κόμιξ αυτό: Topolino e la dimensione Delta Γιατί είδαμε το sequel του Casty αλλά το original είναι ανέκδοτο!
Last reply by Gong,