Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kriton

Members
  • Περιεχόμενο

    879
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

7 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Kriton

  • Γενέθλια Ιανουαρίου 1

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Website URL
    https://comicsloft.wordpress.com/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

3821 προβολές προφίλ

Kriton's Achievements

Πολύ Ενεργό Μέλος

Πολύ Ενεργό Μέλος (4/9)

5.4k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Είναι το The House of Mystery του θείου Φλόυντ και όχι του θείου Καρλ: Στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο Μεγάλο Μίκυ 198.
  2. Ο θησαυρός τής βίλας των ρόδων υποτίθεται ότι διαδραματίζεται 50 χρόνια μετά την πρώτη ιστορία τού Φάντομ Ντακ. Παρ' όλ' αυτά, ο Ντόναλντ και ο Γκαστόνε είναι ακόμα νέοι, ο Σκρουτζ... ζωντανός, και τα παιδιά είναι ακόμα παιδιά! Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά, διότι η ιστορία μπορεί να δημοσιεύτηκε πενήντα χρόνια μετά την πρώτη ιστορία, αλλά διαδραματίζεται μόνο πέντε χρόνια ("cinque anni") μετά! Πολύ λιγότερο τραβηγμένο, με μόνο πρόβλημα τα παιδιά, που δεν φαίνεται να έχουν μεγαλώσει μέσα σ' αυτά τα πέντε χρόνια. Ίσως γι' αυτό δεν εμφανίζονται και πολύ στην ιστορία.
  3. Η σμίκρυβση συνίσταται στο να μικρύνει το ύψος των εικόνων στα 400 pixels, διατηρώντας τις αναλογίες τους. Η συγκεκριμένη εικόνα έχει διαστάσεις 1616×400, ενώ εσωτερικά είναι ανεβασμένη σε ανάλυση 1883×466. Επομένως, η σμίκρυνση έχει γίνει. Απλώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η εικόνα είναι μακρόστενη στον οριζόντιο άξονα, αφού περιλαμβάνει δύο καρέ, φαίνεται μεγάλη.
  4. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά στην επιστροφή τού χρυσοθήρα, είναι σαφές ότι ο παππούς Μουργόλυκος έχει πεθάνει. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοια στη Ντίσνεϋ.
  5. Στο πρωτότυπο τον λέει "zio Paperone", δηλαδή σκέτα θείο Σκρουτζ. Σενάριο Ennio Missaglia και σχέδιο Luciano Capitanio. (Η λίμνη τού φόβου, από το Μίκυ Μάους 87. Εμένα ο νους μου πήγε αμέσως σ' αυτή την εικόνα με τούτη τη συζήτηση.)
  6. Αφιερωμένο εξαιρετικά: (Το πρωτότυπο είναι ακόμη χειρότερο, καθώς ο Σκρουτζ λέει στον Ντόναλντ να βγει, για να λύσουν το ζήτημα με δύο πυροβολισμούς!)
  7. Παιδιά, μιλάμε για τη Ντίσνεϋ, που πληρώνει για να παρατείνεται η ισχύς τού Copyright στην Αμερική, ώστε να μη βγει ο Μίκυ Μάους εκτός Copyright. Φτάσανε το Copyright να έχει ισχύ για 95 χρόνια, από 14/28 που ήταν αρχικά, με αποτέλεσμα μόλις φέτος να έγιναν το Steamboat Willy και η μορφή, που είχε ο Μίκυ το 1928, κοινά κτήματα. Επομένως, δεν το ρισκάρεις να παραβιάσεις τα πνευματικά δικαιώματα τής Ντίσνεϋ. Όπως είπα και πριν, ακόμα και η διαθεσιμότητα των εικόνων σε χαμηλή ανάλυση, που μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι πρόκειται για εύλογη χρήση, πιθανότατα γίνεται με την ανοχή τής Ντίσνεϋ, η οποία κάπου ζυγίζει από τη μια το ότι η μαζική διαθεσιμότητα τόσων εικόνων δεν είναι τόσο προφανές ότι αποτελεί εύλογη χρήση και από την άλλη την έμμεση διαφήμιση, που της γίνεται από το I.N.D.U.C.K.S. αλλά και τον θόρυβο, που θα γίνει, αν αρχίσει τις μηνύσεις, οπότε προς το παρόν κρίνει ότι δεν χρειάζεται να στείλει τις στρατιές των δικηγόρων της. Πάντως οι εικόνες είναι αποθηκευμένες σε υψηλότερη ανάλυση, τόσο ως παρακαταθήκη για το μέλλον όσο και για μελέτη, καθώς είναι προσβάσιμες, αλλά όχι μαζικά από το ευρύ κοινό. Ακόμα κι έτσι, είναι πολύ χρήσιμες, καθώς βοηθούν στην αναγνώριση ιστοριών.
  8. Όπως είπα και πριν, η ανάλυση, με την οποία βλέπεις τις σκαναρισμένες σελίδες στο I.N.D.U.C.K.S., δεν είναι αυτή, με την οποία έχουν ανεβεί. Ούτε και στην ενημερωμένη εκδοχή τής εικόνας μπορείς να διαβάσεις τα μπαλονάκια, ακριβώς διότι αυτό, που βλέπεις, είναι σε σμίκρυνση, για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων. Επομένως, μην κρίνεις από το ότι δεν διαβάζονται τα μπαλονάκια, αν η σάρωση είναι ευανάγνωστη ή όχι. Αν το μόνο πρόβλημα με την παλιά εικόνα ήταν ότι είχε ανάλυση 579×800 (και όχι τη μισή, που βγαίνει προς τα έξω) δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να την ανεβάσω σε μεγαλύτερη ανάλυση, γιατί κι αυτή είναι αρκετή. Όμως τα χρώματα ήταν πολύ καλύτερα, οπότε άξιζε τον κόπο.
  9. Κατ' αρχάς, η συγκεκριμένη σελίδα είναι ανεβασμένη σε καλύτερη ανάλυση (579×800) απ' ό,τι ο σύνδεσμος που παρέθεσες. Για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, οι εικόνες στο I.N.D.U.C.K.S. δεν εμφανίζονται στην πλήρη τους ανάλυση. Τούτου λεχθέντος, η εικόνα, που προτείνεις, είναι σε ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση και χωρίς επεξεργασία, η οποία αλλοιώνει τα χρώματα, οπότε υπέβαλα αίτημα για αντικατάστασή της. Φαντάζομαι ότι θα εγκριθεί σύντομα. Τέτοιο αίτημα μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε, οπότε, όποτε βρίσκεις κάποια καλύτερη εικόνα, μπορείς να το κάνεις και ο ίδιος, πατώντας πάνω στο κίτρινο κυκλάκι κάτω από την εικόνα. Στη φόρμα, που θα εμφανιστεί, θα σου πει σε τι ανάλυση υπάρχει η εικόνα, οπότε μπορείς να ξέρεις αν έχεις κάτι καλύτερο ή όχι.
  10. Στην ιστορία 500 λέξεις, ο Σπιν μετονομάστηκε σε Τομ: Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για συνειδητή μετονομασία ή, παρ' όλον ότι παλιότερα δημοσίευαν ιστορίες με τον Τζούνιορ κάθε εβδομάδα, ξέχασαν το όνομα ενός από τους χαρακτήρες.
  11. Έχει τη ράχη, που λέει "500 τεύχη Μίκυ Μάους"!
  12. Αν το εξώφυλλο σας φαίνεται οικείο, αυτό είναι διότι πρωτοδημοσιεύτηκε το 2010 ως εσωτερική, ολοσέλιδη εικονογράφηση στο διπλό χριστουγεννιάτικο τεύχος 2319-2320 τού παλιού Μίκυ Μάους. Και στις δύο δημοσιεύσεις του στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις από τους Έλληνες γραφίστες, διαφορετικές κάθε φορά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.