Jump to content

Kriton

Members
 • Content Count

  738
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4,195 Good

5 Followers

About Kriton

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday January 1

Contact Methods

 • Website URL
  https://comicsloft.wordpress.com/

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,786 profile views
 1. Κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την υπόθεση, από τη διαφήμιση για το γερμανικό Micky Maus 05/2021: Η ιστορία είναι δεκασέλιδη και έχει κωδικό D-2020-091, αλλά δεν έχει περαστεί ακόμα στο I.N.D.U.C.K.S., για να δούμε τους συντελεστές της. (Παρ' όλα αυτά, έβαλα σύνδεσμο, να τον έχουμε εύκαιρο, για όταν περαστεί.)
 2. Να δούμε πώς απαντάμε στο spoiler τού Indian, που όλη η απάντηση πρέπει να είναι spoiler. Θα τα καταφέρω;
 3. Ολόκληρο; Απλώς αυτή τη φορά έβαλαν το Κόμιξ από την αρχή.
 4. Ένας από τους λόγους που έχω επιφυλάξεις, για το αν θα βάζουν Barks κάθε μήνα, είναι ότι στα κόμικς τής πρώτης περιόδου τής Gladstone, στα οποία βασίστηκε αρχικά το Κόμιξ, γινόταν ακριβώς αυτό. Μία φορά κεντρική ιστορία Barks (ή Rosa, αργότερα) και μία φορά Vicar (ή Branca ή Jippes ή σπανιότερα κανένας άλλος). Κι όσο κι αν προτιμούσα τον Barks από τους υπολοίπους, τα κόμικς αυτά μού είχαν κάνει την ίδια εντύπωση, που έκανε το Κόμιξ στην Ελλάδα, όταν κυκλοφόρησε. Για ένα διάστημα είχα αποκηρύξει τα ελληνικά «Μίκυ Μάους» και διάβαζα μόνο Gladstone!
 5. Νομίζω ότι ο @Manitouμε κάλυψε απολύτως, περιγράφοντας τα πράγματα πολύ καλύτερα απ' όσο θα μπορούσα να τα πω εγώ! Απλώς να προσθέσω ένα σχόλιο για το ότι «στην Ιταλία έχουν 100 εκδόσεις». Αυτό δεν αναιρεί το ότι υπάρχει ακροατήριο για ανατυπώσεις, και ότι σ' αυτές τις ανατυπώσεις στρέφονται όσοι θέλουν να διαβάσουν παλιότερες ιστορίες, αντί να ψάχνουν για παλιότερες εκδόσεις, κι ας είναι πιο εύκολο να τις βρει κανείς απ' ό,τι σε μας, ακριβώς λόγω της πληθώρας εκδόσεων στην Ιταλία.
 6. Είναι από τους λίγους, που έλεγαν από την αρχή ότι μετά τον Rosa θα ξαναπιάσουν τον Barks, οπότε η μόνη έκπληξη για μένα ήταν ότι το σημερινό τεύχος δεν είχε ούτε Barks ούτε Rosa. (Έχω και μία μικρή επιφύλαξη, για το αν οι ιστορίες τού Barks θα εκδίδονται κάθε μήνα ή μήνα παρά μήνα, με τα ενδιάμεσα τεύχη να είναι σαν το σημερινό. Σε ένα μήνα θα ξέρουμε.) Συμφωνώ με τον @Manitou, ότι τα περιοδικά δεν απευθύνονται σε συλλέκτες, αλλά σε άτομα, που θα αγοράσουν κόμικς από το περίπτερο. Αυτή ήταν η τακτική τού Τερζόπουλου, ο οποίος θεωρούσε ότι κάθε έξι χρόνια το κοινό του ανανεωνόταν, οπότε ανατύπωνε και ανατύπωνε και ανατύπωνε. Τυχεροί ήμασταν, που τα τελευταία χρόνια το παλιό Μίκυ Μάους είχε αδημοσίευτη κεντρική ιστορία, διότι παλιότερα είχε μόνο ανατυπώσεις. Αν δεν ανατυπωθούν οι ιστορίες τού Barks σε περιοδικό, πολλοί αναγνώστες απλώς δεν θα τις διαβάσουν. Έχουν περάσει εξήμισι χρόνια, από τότε, που κυκλοφόρησε η η απαγορευμένη κοιλάδα στην Ελλάδα, οπότε έχει παρέλθει η εξαετία τού Τερζόπουλου. Όσοι πήραν τον τόμο των απάντων τού Barks, τώρα πιθανότατα έχουν μεγαλώσει και δεν διαβάζουν κόμικς, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς, που διαβάζουν τώρα κόμικς, τότε ήταν πολύ μικροί, για να πάρουν τον τόμο το 2014. Κοιτάξτε τι γίνεται με τις ανατυπώσεις και στην Ιταλία. Ενώ εμείς πασχίζουμε να εκδώσουμε τα άπαντα του Scarpa, στην Ιταλία έχουν ήδη ανατυπώσει τις ιστορίες του άλλη μία φορά, ενώ και η απαγορευμένη κοιλάδα ανατυπώθηκε πέρσι. Προφανώς και εκεί έχουν τη λογική, πως ό,τι δεν εκδόθηκε πρόσφατα, οι νέοι αναγνώστες δύσκολα θα το δουν.
 7. Τελικά η απάντηση είναι: Μπαρκς από την αρχή, ξεκινώντας με την απαγορευμένη κοιλάδα.
 8. Άλλο ένα, πώς να το πούμε κόσμια, καρα-κατα-κρατς: Από την ιστορία Topolino e l' ultimo cow-boy (= ο Μίκυ και ο τελευταίος κάου μπόυ) από τη σειρά η εποποιία τού νέου κόσμου, η οποία δεν ολοκληρώθηκε στη χώρα μας. (Τώρα ξέρουμε γιατί!)
 9. Ούτε εγώ ξέρω photoshop, αλλά κάτι καταφέρνω με το GIMP.
 10. Όχι Lego, αλλά Meccano (ελληνιστί Μεκανό) ή, πιο πιθανόν, το αντίστοιχο αμερικανικό Erector. Και ήταν μόνο ένα το άλογο. Εξαιρετικό παιχνίδι! Η εταιρεία υπάρχει ακόμα, έχοντας εξαγοράσει και την Erector, αλλά το παιχνίδι είναι πλέον πλαστικό αντί για μεταλλικό και, όπως και τα Lego, αραιωμένο τόσο με πολυάριθμες θεματικές παραλλαγές, που το βασικό παιχνίδι, που ακόνιζε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, είναι δυσεύρετο ή ανύπαρκτο.
 11. Απ' ό,τι βλέπω, δεν είμαι ο μόνος, που είμαι ερωτευμένος με την πανέμορφη Κατρίνα, που δεν θυμάμαι αν είπα ότι είναι πανέμορφη!
 12. Το μόνο που έχει αλλάξει για μένα, από την εποχή εκείνης της συζήτησης. είναι ότι είμαι συνειδητά μία εβδομάδα πίσω στην ανάγνωση των τευχών τής Καθημερινής, καθώς τα αφήνω σε μια ακρούλα να... σιτέψουν, και να πεθάνει τυχόν κορωνοϊός, αν έχει πέσει πάνω τους! Υπερβολή; Πιθανότατα ναι, αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του, τα έχει ΟΛΑ! Πάντως, με εξαίρεση την πρώτη Παρασκευή τού εγκλεισμού, όπου δεν διάβασα το Μίκυ Μάους, η κατάσταση είναι όπως πριν: κάθε Παρασκευή έχω καινούργια πράγματα, να διαβάσω. Αυτήν την Παρασκευή, εκτός από Μίκυ Μάους, το πρόγραμμα έχει και Super Μίκυ! Όσον αφορά στα βιβλία, η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς η διάθεση για ανάγνωση έχει εξανεμιστεί. Σίγουρα θα πεθάνω, έχοντας αφήσει βιβλία αδιάβαστα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Τις προάλλες είδα και την τελευταία παλιά ελληνική ταινία από την εκτενέστατη συλλογή μου και κάπου μου κακοφάνηκε, που δεν έχω πια να προσδοκώ να δω για πρώτη φορά άλλη τέτοια ταινία.
 13. Άλλη μία είναι η πρώτη του, το Being Donald Duck. Δεν ξέρω αν μια ιστορία 12 σελίδων αξίζει να είναι κεντρική, αλλά σίγουρα προσφέρεται για άρθρο, με όλες τις αναφορές, που έχει σε ιστορίες τού Barks. Αρκετά παλιότερα, επί Τερζόπουλου, είχαν προτείνει σε κάποιον άλλο γνώστη (αν μας διαβάζει, μπορεί να μας πει, αν θέλει, λεπτομέρειες) να γράφει άρθρα για το Κόμιξ. Δεν τα βρήκαν, διότι είχε την παράλογη απαίτηση... να θέλει να πληρωθεί για τον κόπο του. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και τώρα. Σον πάτο αναφέρει ως ημερομηνία κυκλοφορίας την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου. (Αντίστοιχα, το Super Μίκυ λέει ότι το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί στις 18 τού μηνός.) Λέτε, ή απλώς έχουν ξεμείνει οι ημερομηνίες; Κυριακή (ή, μάλλον, Παρασκευή) κοντή γιορτή για το Super Μίκυ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.