Jump to content

Kriton

Members
 • Content Count

  685
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3,851 Good

About Kriton

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday January 1

Contact Methods

 • Website URL
  https://comicsloft.wordpress.com/

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,571 profile views
 1. Ή διορθώθηκε, ή βιάστηκα να πω ότι υπήρχε πρόβλημα. Εξώφυλλα; Γκραμπλ, χρουμφ, σγκρουντ! Καλά, να ανεβάσω και τα εξώφυλλα! Πάντως, σοβαρά, από τη στιγμή που σταμάτησα να σκανάρω εξώφυλλα και πρώτες σελίδες για το I.N.D.U.C.K.S., έχουν μαζευτεί πολλά κενά στις σαρώσεις τού I.N.D.U.C.K.S., τα οποία βδομάδα με τη βδομάδα αυξάνονται και πληθύνονται. Πού θα βρεθούν κάποιοι νέοι με όρεξη (τα δύο πάνε μαζί) να πάρουν τη σκυτάλη;
 2. Κάτι δεν πάει καλά με τα τεύχη 319–320. Χθες τα ξαναπέρασε ο διαχειριστής με το χέρι, εμφανίστηκαν για λίγη ώρα σε προσωρινή μορφή (άδειος πίνακας, μήνυμα ότι η καταχώριση θα εμφανιστεί την επόμενη μέρα) και μετά εξαφανίστηκαν. Κάποιο τεχνικό πρόβλημα πρέπει να υπάρχει. Ενημέρωσα σχετικά. Αναρωτιέμαι αν τα τεύχη είχαν περαστεί κανονικά το καλοκαίρι, αλλά σβήστηκαν μόνα τους με τον ίδιο τρόπο. Αν τα είχε περάσει κάποιος από το Greek Comics, μήπως συνέβη τίποτε περίεργο κατά το πέρασμα, να το αναφέρουμε στο διαχειριστή;
 3. Αν έχεις Windows, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Image Composite Editor της Microsoft, που σου επιτρέπει να σκανάρεις μια εικόνα σε αλληλοεπικαλυπτόμενα τμήματα και να τα συρράψεις. (Επίλεξε Camera Motion: Planar Motion.) Το χρησιμοποίησα κατά κόρον για να σκανάρω τα εξώφυλλα των δίσκων μου (33 στροφών, όχι σκληρών) όταν τους ψηφιοποιούσα. Εναλλακτικά, όλο και κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα θα υπάρχει στο CD τού scanner. Βέβαια, αν κάποιος θελήσει να τυπώσει το αποτέλεσμα, αναγκαστικά θα το τυπώσει σε μικρογραφία.
 4. Τα πέρασα την Παρασκευή μέσω τής φόρμας. Οι προσθήκες εγκρίθηκαν αυθημερόν, αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Την Κυριακή ενημέρωσα τον διαχειριστή, που ενέκρινε τις πρσθήκες, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.
 5. Πρόκειται για την ιστορία 4 σελίδων The Long Night! από το Gunsmoke Western 48 (Σεπτέμβριος 1958) σε σενάριο αγνώστου, σχέδιο (μολύβι και μελάνι) George Woodbrige και χρωματισμένη από τον Stan Goldberg.
 6. Πώς να προφέρεται αυτό το Paperbridge, άραγε; Πάπερ-μπριτζ σε ιταλοαγγλικά, όπως φαντάζομαι, ή πέιπερ-μπριτζ σε καθαρά Αγγλικά; Φαντάζομαι ότι το όνομα θα είναι αναφορά στο Cambridge, που κι αυτό έχει ένα αντίστοιχο θέμα με την προφορά. Ενώ αναφέρεται στον ποταμό Cam, δεν προφέρεται Καμ-μπριτζ, αλλά Κέιμ-μπριτζ. Επομένως ούτε το πρωτότυπο όνομα μπορεί να μας διαφωτίσει. Θα εκπλαγώ αν η αυτή η αβεβαιότητα δεν είναι ηθελημένη.
 7. Ακόμη χειρότερα, έτσι έχουν ανασχεδιάσει όλο τους το site, και πελαγοδρόμησα σήμερα να βγάλω άκρη. Ναι, θα προσαρμοστώ και σιγά σιγά θα μάθω τα τερτίπια τού νέου site και το τι είναι κρυμμένο πού. Γιατί χρειάζεται, όμως, αυτή η προσαρμογή; Στο παλιό site δεν είχε χρειαστεί Για τιμωρία δεν θα ξαναγοράσω τόμους των απάντων τού Σκάρπα φέτος.
 8. Ναι, αλλά η μόδα στους υπολογιστές επιτάσσει ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο δύσχρηστες και δυσανάγνωστες οι σελίδες, τόσο το καλύτερο. Κι' όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί, χλευάζεται σαν κολλημένος στη δεκαετία τού 1990.
 9. Στην Ελλάδα έχουν δημοσιευτεί κάπου 215 ιστορίες τους, οπότε πιθανόν ναι.
 10. Την παρατήρηση, που έχω να κάνω για τον τίτλο τής ψηφοφορίας, νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να την αναφέρω πάλι. Ο φιλικός γραμματικός ναζί τής γειτονιάς σας.
 11. Ευτυχώς πού υπάρχει και το I.N.D.U.C.K.S., για να ξέρουμε ποιες ιστορίες μάς αρέσουν και ποιες όχι. Τη δική μου άποψη περί της βαθμολογίας στο I.N.D.U.C.K.S. την έχω καταθέσει πριν από καιρό: τα δείγματα είναι πολύ μικρά, για να έχουν οποιαδήποτε σημασία. Από τις αγαπημένες σου ιστορίες σε σχέδιο Scarpa είναι όλες ή, έστω, οι περισσότερες σε δικό του σενάριο; Αν ναι, αυτό μετράει πολύ περισσότερο για μένα, απ' όσο οποιαδήποτε στατιστικά από το I.N.D.U.C.K.S. Πάντως, όταν από τις 513 ιστορίες, που σχεδίασε ο Scarpa, στις 362, δηλαδή στο 70%, το σενάριο δεν είναι δικό του, είναι εύλογη απορία αν, όταν λέμε Scarpa, εννοούμε Scarpa ή κάποιον άλλον από τους σεναριογράφους του, όπως τον Cimino, που ήταν το πρώτο όνομα, που μου ήρθε στο μυαλό. Βέβαια, 151 ιστορίες σε δικό του σενάριο δεν είναι και λίγες, οπότε, αν περιοριστούμε σ' αυτές, μπορούμε άνετα να βγάλουμε συμπέρασμα για τις ικανότητές του ως σεναριογράφου. Περιοριζόμαστε, όμως ή απλώς λέμε ωραία τα άπαντα, άρα ωραίος και ο Scarpa;
 12. Πώς βαθμολογείτε. Τα έχουμε ξαναπεί. Ο φιλικός γραμματικός ναζί τής γειτονιάς σας.
 13. Οι δύο από τις τρεις επιλογές είναι πρωτίστως σχεδιαστές και όχι συγγραφείς, δηλαδή σεναριογράφοι. Scarpa: Έχει γράψει και σενάρια, που είναι όντως εξαιρετικά, αλλά, όπως βλέπουμε στα άπαντα, τα σενάρια στις ιστορίες, που σχεδίασε, τα έγραψαν κυρίως άλλοι. Όσοι απαντήσανε "Scarpa", μήπως στην ουσία απάντησαν "Rodolfo Cimino"; Gottfredson: Ξεκίνησε γράφοντας σενάρια, αλλά σύντομα, λόγω φόρτου εργασίας, ανέθεσε το σενάριο σε άλλους. Οι επιλογές είναι και εδώ αρκετές, αλλά θα διακινδύνευα να πω, ότι όσοι απάντησαν "Gottfredson", στην ουσία απάντησαν "Bill Walsh". Η τρίτη επιλογή είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Ο Van Horn γράφει κυρίως δικά του σενάρια, αλλά την καλύτερη δουλειά του πιστεύω ότι την έκανε σε σενάρια του John Lustig. Έχω δει δουλειά τού Lustig με άλλους σχεδιαστές, και εκεί έλειπε η σπιρτάδα, που είχαν οι ιστορίες, που έγραφε για τον Van Horn. Φαντάζομαι, επομένως, ότι ο Van Horn συνεισέφερε σ' αυτές ιστορίες πολύ περισσότερα από το σχέδιο. Από την άλλη, από τότε που σταμάτησε να συνεργάζεται με τον Lustig, κάτι λείπει από τις ιστορίες του, άρα, αυτό που φαίνεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ήταν η συνεργασία μεταξύ των δύο. Επειδή, λοιπόν, έχω κι εγώ μία συμπάθεια προς τις ιστορίες τού Van Horn, η οποία όμως εστιάζει σ' αυτές, που έφτιαξε με τον Lustig, θα έλεγα (εδώ κι αν βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά) ότι, όσοι απάντησαν "Van Horn", εννοούσαν "Van Horn / Lustig".
 14. Μαζί με τον σούπερ πάγο, είναι δύο ιστορίες, που δεν βιαζόμουν να ξαναδιαβάσω, καθώς ο Τερζόπουλος τις δημοσίευσε από τρεις φορές την κάθε μία. Παρεμπιπτόντως, το όνομα Κάλα‑Μιτ
 15. Και καλά η μάσκα. Αυτό το «2 ΣΠΑΝΙΑ ΚΟΜΙΞ» δεν το πρόσεξε κανείς; Ένα Κόμιξ δίνουν και ένα Μίκυ Μάους. Ψευδής διαφήμιση! Άσχετο: δεδομένου ότι πρόκειται για εκδόσεις τού Τερζόπουλου, που αν έχω καταλάβει καλά, έχει κλείσει, ποιος το κυκλοφορεί το πακέτο;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.