Jump to content

Kriton

Members
 • Content Count

  593
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  2,382 [ Donate ]

Community Reputation

3,234 Good

7 Followers

About Kriton

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday January 1

Contact Methods

 • Website URL
  https://comicsloft.wordpress.com/

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,029 profile views
 1. Τρυπάνια φτιάχνανε. (Για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να προσθέσω σύνδεσμο στα τρυπάνια, οπότε να εξηγήσω ότι τέρετρον είναι στην καθαρεύουσα το τρυπάνι: https://greek_greek.enacademic.com/169906/τέρετρο )
 2. Εγώ απλώς νομίζω ότι, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, δεν ξαναδιαβάζει αυτά που γράφει, θεωρώντας ότι, αφού ο διορθωτής δεν κοκκίνισε το κείμενό του, αυτό είναι και σωστό. Γενικά υπάρχουν λάθη σε πολλά τεύχη. Η κατάσταση δεν είναι όπως στα πρώτα τεύχη τού Τερζόπουλου, όπου τα ορθογραφικά σφάλματα έπεφταν σύννεφο (ήταν και η ιστορική ορθογραφία, που περιέπλεκε τα πράγματα ακόμα περισσότερο, με τις υποτακτικές), αλλά είναι χειρότερη από τα τελευταία του τεύχη, όπου, όποτε διαφώνησα με το πώς ήταν γραμμένο κάτι, το λάθος ήταν δικό μου. Δυστυχώς, οι γλωσσικοί επιμελητές, όπως και οι γραφίστες, κοστίζουν. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι τα συγκεκριμένα καρέ τα είχες πειράξει, για να μας κάνεις να γελάσουμε. Όμως έτσι ακριβώς έχουν δημοσιευτεί, με κακάκια και φέρετρα.
 3. Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 3 νέες ιστορίες… ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ Αναζητήστε το τεύχος Νο.65 από την Παρασκευή 15/11 στα περίπτερα!
 4. 4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ Ο ΜΙΚΥ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΙΣΕΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ Ο ΝΤΑΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΗ Ο ΝΤΙΟΥΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Μ' ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου (Νο. 283) Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.
 5. 4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ Η ΕΥΡΕΣΗ ΜΙΑΣ ΗΣΥΧΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ Ο ΚΥΡΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ, ΩΣΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛΦ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΚΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου (Νο. 282) Η προεπεικσκόπηση του τεύχους είναι εδώ.
 6. Χωρίς καν να δω την εικόνα, ήξερα πού θα αναφερθείς! Κι εμένα μού είχαν κάνει φοβερή εντύπωση τα ονόματα, κι ακόμα περισσότερη εντύπωση μου είχε κάνει το ότι δεν τα ξαναείδα άλλη φορά! (Αγαπημένη ιστορία ο χρυσός μαγνήτης, τόσο πολυδιαβασμένη, που, παρ' όλον ότι το τεύχος το είχα δέσει σε τόμο, οι πρώτες σελίδες του σκιστήκανε και χάθηκαν, πολύ πριν χαθεί και ο υπόλοιπος τόμος!) Με τη ανακάλυψη του I.N.D.U.C.K.S., θέλησα να δω τι ονόματα είχαν δώσει οι Ιταλοί. Τα αποτελέσματα ήταν μία ακόμα έκπληξη, καθώς ο Έλληνας μεταφραστής αποδείχθηκε ότι αυτοσχεδίαζε αγρίως! Μια πιο πιστή μετάφραση του κειμένου του καρέ θα ήταν: Εν τω μεταξύ, οι Λύκοι δεν χάνουν στιγμή και ξεκινάνε να εκμεταλλεύονται μεγαλοπρεπώς την καινούργια εφεύρεση... —Ο ηλεκτρονικός σούπερ μαγνήτης είναι στο φουλ! —Ωραία... Πρόσω ολοταχώς! Ονόματα; Ποια ονόματα;
 7. Θα έχει τη σημασία στην λεπτομέρεια.
 8. 6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΜΙΚΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΗ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ; ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΥΦΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΡΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΦΕΘΡΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΙΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΝΑ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου (Νο. 281) Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.
 9. Ή να τη διαβάσουμε τώρα και το Magicraft να το διαβάσουμε άλλη φορά / ποτέ.
 10. Με βάση τα εξώφυλλα, οι κεντρικές ιστορίες τού Νοεμβρίου θα είναι οι ακόλουθες: 1/11: Διαστημικές μεταμορφώσεις 8–15/11: Magicraft (Από τη σειρά ο άρχοντας των μάγων. Αν και το I.N.D.U.C.K.S. μάς τα λέει λίγο μπερδεμένα, η ιστορία πρέπει να είναι σε τέσσερα μέρη, που θα τα διαβάσουμε σε δύο τεύχη, δύο μέρη κάθε φορά.) 22/11: 300 Mickeys (Δανέζικη!) 29/11: La fusione... semifredda
 11. 9 συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών: ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΟΛΕΜΟΣ Fit to be Pied Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Ντον Ρόσα Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ Nessbeth Ο Βίκαρ εικονογραφεί ένα σενάριο της Ουν Πριντζ-Πάλσον Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΚΛΑΪ ΝΤ Cousin Clyde Ο Μάρκο Ρότα εικονογραφεί μια ιστορία του Πατ και της Κάρολ Μακ Γκρηλ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Mickey’s Day Off Ο Σεζάρ Φεριόλι εικονογραφεί μια ιστορία του Πατ και της Κάρολ Μακ Γκρηλ ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ Fear Factor Μια ιστορία σε σενάριο της Μάγια Άστρουπ και σχέδιο του Κάρλος Μότα ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ News Hound Ένα σενάριο του Τέρρυ Λάμπαν εικονογραφημένο από τον Βίκαρ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Woodchucks No More Ο Φρανσίσκο Ροντρίγκες Πεϊνάδο, σε συνεργασία με την Ενρικέτα Περέα, εικονογραφούν ένα σενάριο του Πατ και της Κάρολ Μακ Γκρηλ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ A Mockery of Magic Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Νόελ Βαν Χορν ΜΟΝΟΚΟΝΤΥΛΙΑ The Line Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Ουίλλιαμ Βαν Χορν Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων από αυτή την Πέμπτη 31/10 στα περίπτερα. Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.
 12. Η ιστορία προέρχεται από το Real Heroes 11. Είναι σε σενάριο αγνώστου και σχέδιο Jack Sparling. Το τεύχος μπορείτε να το διαβάσετε νόμιμα εδώ. Και μια και μιλάμε για κόμικς με θέμα την Ελλάδα στον πόλεμο, παλιά είχα κάνει μια παρουσίαση μιας τέτοιας ιστορίας, της Seal of the Greek Underground, από το Captain Marvel Jr. 25, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε νόμιμα εδώ.
 13. Τα σχέδια πρέπει να είναι ξεπατικωμένα από τα πρωτότυπα κόμικς, οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να κρίνουμε από το σχεδιαστικό στυλ ποιος έκανε το ξεπατίκωμα.
 14. Δες τα δύο προηγούμενα threads στις «αναμνήσεις»: «The Lone Ranger (κόμικς) στην Ελλάδα! » και «Η Επανάστασις των Ρομπότ». Όσο για το να είναι ο Β. Ραπ ο Απτόσογλου, αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.