Jump to content

Kriton

Members
 • Content Count

  556
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  2,155 [ Donate ]

Community Reputation

3,024 Good

6 Followers

About Kriton

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday January 1

Contact Methods

 • Website URL
  https://comicsloft.wordpress.com/

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

971 profile views
 1. Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 9 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα. ΜΙΚΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΚΥ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΧΙΟΥΗ, ΛΙΟΥΗ, ΝΤΙΟΥΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΡΓΟ­ΛΥΚΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΤΖΙΚΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ Από την Παρασκευή 20/9, αναζητήστε το 49ο τεύχος στα περίπτερα.
 2. 5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΝΩΜΕΣ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΒΙΣΩΝΕΣ Ο ΓΚΟΥΦΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΟΥΣ ΒΙΣΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΚΝΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΥ ΤΗΛΕΜΑΓΕΙΡΕΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΦΕΘΡΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΑΝΕΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΣΦΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΤΟΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΕΙ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου (Νο. 275) Οι τηλεμάγειρες είναι μία σειρά από πέντε τετρασέλιδες ιστορίες και όχι μία ενιαία ιστορία.
 3. Εγώ δεν πρόσεξα ούτε τον Σκληροκούκη, αλλά πρόκειται για τον χαρακτήρα "The Cat". Πρέπει να είναι η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα και μία από τις οκτώ συνολικά εμφανίσεις του (έξι ιστορίες, ένα εξώφυλλο και ένα οπισθόφυλλο), οπότε δεν ξέρω κατά πόσον πρόκειται για γνωστή φυσιογνωμία.
 4. Με μία μικρή καθυστέρηση, έβγαλε η Καθημερινή τη διαφήμιση για το Ντόναλντ 63, απ' όπου μαθαίνουμε ότι κυκλοφορεί την Τρίτη 17/8. Και, επειδή η 17/8 ήταν φέτος Σάββατο, υποθέτω ότι εννοούν ότι θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2021, κι ας το πήραμε σήμερα.
 5. Παλιά, όταν η readpoint είχε ειδική σελίδα για τα Disney, η Καθημερινή είχε σύνδεσμο προς αυτήν από τη δική της σελίδα. Όταν η readpoint την κατάργησε και έβαλε τα Disney με τα υπόλοιπα παιδικά (που, αν καταλαβαίνω καλά, δεν κυκλοφορούν πια!), η Καθημερινή, αφού κράτησε τον ανενεργό σύνδεσμο για αρκετό καιρό, τελικά τον κατάργησε. Φαντάζομαι ότι δεν θέλει να διαφημίζει περιοδικά τρίτων, όπως φαντάζομαι ότι και η readoint δεν θέλει να πουλάει, αφού όχι μόνον δεν επαναφέρει την καταργημένη σελίδα, αλλά ενημερώνει και το site της με νέες εκδόσεις, μόνο όποτε το θυμηθεί. Μόλις πρόσφατα, ας πούμε, και μετά από καιρό, πρόσθεσε το Μίκυ Μάους 271, ενώ ήδη κυκλοφορεί το 274.
 6. Ο τόμος περιέχει τις ακόλουθες ιστορίες από τον δέκατο τρίτο ιταλικό τόμο: Η χρυσή άμμος Η Άρπυια φρουρός Τα διαφημιστικά ημερολόγια Η ανεμοδαρμένη κοιλάδα Η πινιάτα των Αζτέκων Το χρυσάφι τού Φαρ Ουέστ Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η σειρά για φέτος. Ραντεβού του χρόνου!
 7. Αίσθησή μου είναι ότι οι ιστορίες κοστίζουν το ίδιο για την απόκτησή τους, αλλά, ανάλογα με τη μορφή που έρχονται, η έκδοσή τους μπορεί να κοστίζει περισσότερο ή λιγότερο. Πιο φτηνές πρέπει να είναι οι δανέζικες, που, όπως λέει ο PhantomDuck, έρχονται έτοιμες σε στρώσεις τού Photoshop και χρειάζονται ελάχιστη επεξεργασία, και περισσότερο κάποιες παλιές, που έρχονται τυπωμένες σε χαρτί, χρειάζονται αποστολή φυσικού αντιτύπου, σκανάρισμα, σβήσιμο παλιού χρωματισμού, αν δεν υπάρχουν τα πρωτότυπα μελανωμένα σχέδια, σβήσιμο μπαλονιών, τίτλων και ειδικών εφέ, ξανασχεδίασμα των υποβάθρων πίσω απ' ό,τι σβήστηκε, και προσθήκη νέων κειμένων, τίτλων και εφέ. Αν οι ιστορίες χρειάζονται και χρωματισμό, που θα χρειάζονται, αν είναι παλιές, ακόμη χειρότερα. Φαντάζομαι ότι ένας από τους λόγους, που ο Τερζόπουλος το έριξε από πολύ νωρίς στις ανατυπώσεις, ήταν και το αυξημένο κόστος δημοσιεύσεως νέων ιστοριών.
 8. Μια και μιλάμε για τη γραφιστική δουλειά, που γίνεται για την προσαρμογή των ιστοριών σε άλλη γλώσσα, να επισημάνω κάποια πράγματα, που είχε πει ο David Gerstein για τη ζωδιακή πέτρα, απ' όπου φάνηκε πόση δουλειά είχε ρίξει ο γραφίστας τού Τερζόπουλου στη συγκεκριμένη ιστορία. (Άλλο το ότι ίσως δεν θα έπρεπε να την είχε ρίξει...)
 9. Διόλου απίθανο να στοίχιζε τόσο πολύ ο γραφίστας, όπως στοίχιζε και ο διορθωτής κειμένων, που πρέπει να πλήρωνε ο Τερζόπουλος, και δεν πληρώνει η Καθημερινή, ώστε τεύχη τού νέου Μίκυ Μάους χωρίς λάθη είναι περίπου συλλεκτικά, ενώ επί Τερζόπουλου, από κάποιο σημείο και μετά, όποτε είχα διαφωνία με το πώς ήταν γραμμένο κάτι, πάντα εγώ είχα κάνει λάθος. Μην ξεχνάμε ότι ο Τερζόπουλος στο τέλος έμπαινε μέσα, ενώ η Καθημερινή τα πήγε αρκετά καλά την πρώτη τετραετία, ώστε ανανέωσε και για δεύτερη. Προφανώς, κόβοντας απ' όπου μπορούσαν, κατάφεραν να ξανακάνουν τα περιοδικά Ντίσνεϋ κερδοφόρα. Η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοιχίζει κι αυτή. Δεν είναι ότι μετά τη δουλειά, αντί να πάνε στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, θα μπορούσαν να ξημεροβραδιάζονται στο greek comics και στο facebook. Κάποιου θα πρέπει να είναι η δουλειά να το κάνει, και αυτό στοιχίζει. Με τον προϋπολογισμό, που έχουν, πιστεύω ότι το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν πέρα από τις ξερές διαφημίσεις (που δεν είναι πάντα τόσο ξερές) θα ήταν να μην είναι τόσο μυστικοπαθείς. Αφού απαντάνε στο mail τους, θα μπορούσαν να δίνουν κάποια σχετική λεπτομέρεια, αντί να λένε γενικότητες, ενώ θα μπορούσαν να έδιναν και κάποια συνέντευξη με περισσότερες λεπτομέρειες στο πολιτιστικό ένθετο της κυριακάτικης Καθημερινής, που ουσιαστικά θα ήταν έμμεση διαφήμιση και δεν θα τους στοίχιζε περισσότερο από το άρθρο, που θα αντικαθιστούσε.
 10. Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 3 νέες ιστορίες… ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑΤΡΑΖ Αναζητήστε το τεύχος Νο.63 από την Τρίτη 17/09 στα περίπτερα! Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.
 11. Άσχετα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ίδια γραφιστική δουλειά γίνεται παντού, ακόμα και σε μας. Πρέπει να είναι πλέον εμφανές γιατί η Καθημερινή περιόρισε δραστικά το ρόλο τού γραφίστα στις ιταλικές ιστορίες. Οι Ιταλοί είναι ανοικονόμητοι στα ηχητικά εφέ σε σχέση με τους Δανούς, και η δουλειά, που φαίνεται στο βίντεο, χρειάζεται σε πάρα πολλά καρέ, αυξάνοντας το κόστος και, επομένως την τιμή των εκδόσεων. Μπορεί να μη δείξανε πολλά για τα μπαλονάκια, αλλά νομίζω ότι ήταν αρκετά, για να καταλάβουμε γιατί η Καθημερινή χρησιμοποιεί μικρότερη γραμματοσειρά απ' ό,τι ο Τερζόπουλος: για να χωράνε πάντα τα κείμενα, χωρίς να χρειαστεί να μεγαλώσουν κάποια μπαλονάκια.
 12. Εγώ το 2027 θα είμαι σχεδόν πλήρης ημερών...
 13. 4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΜΙΝΝΙ, Η ΚΛΑΡΑΜΠΕΛ ΚΑΙ Η ΤΡΟΥΝΤΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛ ΛΟΜΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΥ, ΤΟΝ ΟΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΤ, ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΥΧΗ Ο ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ... ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΠΟΥ, ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΡΔΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΗ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΞΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΗΝ ΤΥΧΕΡΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΡΑ... ΟΜΩΣ, ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Ο ΓΟΥΣΤΑΥΟΣ ΓΛΟΥΚ, ΕΝΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΝΤΑΚ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ... ΚΟΥΚΛΑΚΙ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (Νο. 274)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.