Jump to content

Kriton

Members
 • Posts

  776
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About Kriton

 • Birthday January 1

Contact Methods

 • Website URL
  https://comicsloft.wordpress.com/

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,464 profile views

Kriton's Achievements

Very Active Member

Very Active Member (4/9)

4.5k

Reputation

 1. Για όσους μπερδεύτηκαν σαν κι εμένα από το παραπάνω, να πούμε ότι η ιστορία είναι παρωδία τής τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad (όχι bread) η οποία έχει θέμα που σχετίζεται με τον κόσμο των ναρκωτικών. Όχι το καλύτερο θέμα για ιστορία Ντίσνεϋ! Ο αρχικός τίτλος τής παρωδίας ήταν Baking (όχι breaking) Bread, τίτλος αρκετά αθώος, αλλά που παρέπεμπε στον τίτλο τής τηλεοπτικής σειράς. Αν ακόμα και αυτός ο τίτλος ενοχλούσε, δεν πρέπει να έχουν μείνει και πολλά στοιχεία από το παρωδούμενο υλικό! Οι πληροφορίες για τα παραπάνω αντλήθηκαν από εδώ. Το πιο ενδιαφέρον, ίσως, είναι το πρώτο καρέ από το το storyboard τής ιστορίας στο I.N.D.U.C.K.S., όπου φαίνεται ο αρχικός τίτλος τής ιστορίας, αλλά και το πώς σχεδιάζονται οι διάφοροι χαρακτήρες εκεί, όπου δεν μοιάζουν καθόλου στο τελικό προϊόν.
 2. Θα μπορούσε να σημαίνει διάφορα πράγματα: Η ιστορία δημοσιεύεται κομμένη, όπως πρωτοδημοσιεύτηκε, προκειμένου να χωρέσει κάποια διαφήμιση της τελευταίας στιγμής, και ότι δεν μπήκαν στον κόπο να δημοσιεύσουν την αποκαταστημένη εκδοχή, αν υπάρχει. Η ιστορία δημοσιεύεται ολόκληρη, χωρίς την αφαίρεση κάποιων καρέ, που έγινε αργότερα, προκειμένου να ενωθούν τα δύο μέρη της ιστορίας σε μία ενιαία ιστορία. Η ιστορία έχει μη πολιτικά ορθό σενάριο ή σχέδιο και δημοσιεύεται αλογόκριτη και με απείραχτο σχέδιο. Δεδομένου ότι δεν νομίζω ότι στη συγκεκριμένη ιστορία συνέβη κάτι από τα δύο πρώτα, φαντάζομαι ότι κάποιος κάπου κάποτε μπορεί να βρήκε κάτι που ίσως, υπό ορισμένες συνθήκες, κάποιος άλλος κάπου αλλού κάποτε άλλοτε θα μπορούσε να το βρει προσβλητικό. Ίσως, πάλι, να βάζουν αυτή την επισήμανση πλέον σε όλες τις παλιές ιστορίες, μια και τότε δεν είχε επινοηθεί ακόμα η πολιτική ορθότητα, ώστε να είναι καλυμμένοι.
 3. Για όσους ήλπιζαν ότι οι τόμοι στις διαφημίσεις των απάντων τού Scarpa ήταν φέτος επτά από λάθος, η Καθημερινή ανακοίνωσε σήμερα ότι ο έβδομος τόμος θα είναι ο τελευταίος: Μη χάσετε τον τελευταίο τόμο Disney Romano Scarpa αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
 4. Η ιστορία με το κουτί μού θύμισε την ταινία Cube και τις συνέχειές της, όπου κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται, χωρίς να γνωρίζουν πώς, σε ένα κυβικό δωμάτιο, το οποίο συγκοινωνεί με άλλα παρόμοια από τις διάφορες πλευρές του, αυτά με άλλα, και πάει λέγοντας. Απ' ό,τι βλέπω, φέτος θα κυκλοφορήσει και ένα γιαπωνέζικο remake.
 5. Kriton

  ΒΕΛΟΣ

  Δεν είναι Jean Poe, αλλά Jean-Pol (Jean-Paul van den Broeck). Εύκολο να το μπερδέψει κανείς από την υπογραφή του.
 6. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες με τα έντεκα γράμματα. (Μόλις διάβασα την ιστορία.) Όμως η μετάφραση είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν τού Τερζόπουλου, που με κάποιες παραλλαγές χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις εκδόσεις τής ιστορίας. Το πιο πιθανόν είναι ότι αρχικά σχεδίαζαν να διατηρήσουν τον παλιό τίτλο, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν το όνομα επί το αμερικανικότερο, αλλάζοντας όλα τα Ντάκμπουργκ σε Ντάκμπεργκ, χωρίς να σκεφτούν ότι έπρεπε να αλλάξουν και το συννεφάκι στο πρώτο καρέ τής ιστορίας. Άτιμο search & replace, που αλλάζει μόνο αυτά που του λες και όχι αυτά που εννοείς!
 7. «Ντάκμπεργκ» είναι πιο σωστή απόδοση του ονόματος ως αμερικανικού τοπωνυμίου απ' ό,τι «Ντάκμπουργκ». Οι μεταφράσεις πρέπει να γίνονται κατ' ευθείαν από την ιταλική έκδοση και όχι από τις εκδόσεις τού Τερζοπουλου, που δεν είχε εκδώσει και όλες τις ιστορίες τού Σκάρπα.
 8. Για τον ήρωα του Ντάκμπεργκ (ή Ντάκμπουργκ επί Τερζόπουλου), να πούμε ότι Duckburg είναι το πρωτότυπο αμερικανικό όνομα της Λιμνούπολης. Δεδομένου ότι και στα Ιταλικά η ιστορία λέγεται Paperino eroe di Duckburg και όχι di Paperopoli, που είναι το ιταλικό όνομα της Λιμνούπολης, πάντα αναρωτιόμουν αν η τοποθεσία είχε κάποια σχέση με τη Λιμνούπολη ή αν κατά τύχην ο σεναριογράφος ξαναδημιούργησε το αμερικανικό όνομα, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του. (Χμ... μια γρήγορη ματιά στο ιταλικό εισαγωγικό σημείωμα, λέει ότι πρόκειται για αναφορά στο Gettysburg, όπου διεξήχθη η ομώνυμη μάχη κατά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, κι ας είναι το πρωτότυπο όνομα της Λιμνούπολης. Επομένως μάλλον πρόκειται για το δεύτερο από τα παραπάνω.)
 9. Εγώ θα έλεγα ότι θα βγει ως ένθετο στην Καθημερινή, καπάκι μετά τα επτά τεύχη των απάντων τού Σκάρπα. Ίσως γι αυτό να μείωσαν τους φετινούς τόμους από εννιά σε επτά, ύστερα από «άνωθεν εντολή», κατά την έκφραση του @ doom .
 10. Και η ιστορία με τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ αυτή.
 11. Εγώ θα έλεγα ότι το Μίκυ Μάους θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 20 Αυγούστου, και ότι απλώς διόρθωσαν την Παρασκευή σε Πέμπτη σε λάθος σημείο. Μην ξεχνάμε ότι φέτος ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Κυριακή, άρα την Παρασκευή θα κυκλοφορήσουν οι σαββατιάτικες εφημερίδες και το Σάββατο οι κυριακάτικες. Αναγκαστικά, τα περιοδικά τής Παρασκευής θα κυκλοφορήσουν κι αυτά μια μέρα νωρίτερα.
 12. Η τελευταία ιστορία με τον Γκούφυ πρέπει να είναι αυτή εδώ.
 13. Όχι. Μπορείς, όμως, μέσω του συνδέσμου "COAzilla", που υπάρχει σε κάθε σελίδα τού I.N.D.U.C.K.S., να στείλεις αναφορά σφάλματος, την οποία θα τη δουν οι δύο βασικοί διαχειριστές και θα κάνουν τη διόρθώση. Εγώ αυτό κάνω. Επίλεξε το σύνδεσμο, που βρίσκεται στην πιο σχετική σελίδα με τη διόρθωση, που θέλεις να κάνεις (π.χ., της ιστορίας, του τεύχους ή του χαρακτήρα). Φρόντισε στην επιλογή ως προς το σε τι αφορά η αναφορά, να επιλέξεις την κατάλληλη χώρα (Ελλάδα, για τις ελληνικές εκδόσεις), αν δεν είναι ήδη επιλεγμένη. Θεωρητικά πρέπει να γράψεις την αναφορά στα Αγγλικά, αλλά αν έχεις επιλέξει την Ελλάδα, σίγουρα θα τη διαβάσει Έλληνας. Εναλλακτικά, αν η διόρθωση αφορά σε ελληνική έκδοση, γράφεις την αναφορά εδώ, όπου κατοικοεδρεύουν κάμποσοι διαχειριστές, και όλο και κάποιος θα κάνει τη διόρθωση, ίσως και πιο γρήγορα. Γενικά, παρά τα όποια παράπονα κάνουμε (τι πρωτότυπο) η απόκριση των Ελλήνων διαχειριστών είναι πολύ γρήγορη σε σχέση με των ξένων, όπου σπάνια υπάρχει ανταπόκριση σε διορθώσεις, που έχω στείλει. Όλες οι εκκρεμείς αναφορές, που έχω, είναι για ξένες καταχωρίσεις, οι περισσότερες των οποίων εκκρεμούν για χρόνια!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.