ΛΑΪΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (pulp)
Παρουσιάσεις ελληνικών Λαϊκών Αναγνωσμάτων
178 topics in this forum
-
- 2 followers
- 2 replies
- 982 views
Το 1936, η εκδοτική Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΣΙΑ, κυκλοφόρησε μια σειρά με τευχάκια τσέπης, ονόματι ΜΠΙΖΟΥ. Το περιεχόμενό τους ήταν αισθηματικές νουβέλες.
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 2 replies
- 2.9k views
Μετά την ρήξη της συνεργασίας του Νίκου Ρούτσου με την Άγκυρα και την διακοπή της Α' έκδοσης του Γκαούρ Ταρζάν, ο Νίκος Ρούτσος προχωρά μόνος του στην επανακυκλοφορία του τόσο επιτυχημένου αυτού τίτλου. Το πρώτο τεύχος της Β' περιόδου, κυκλοφόρησε στις 16/10/1951 και όπως ήταν αναμενόμενο, συνάντησε και αυτό την μεγάλη αποδοχή του αναγνωστικού κοινού και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Νίκος Ρούτσος συνέχισε να δουλεύει πάνω στην ίδια συνταγή (δεν είχε λόγους άλλωστε να την αλλάξει) με μαεστρία γράφοντας συνέχεια νέες ιστορίες. Εδώ μιά λίστα κυκλοφορίας της Β' έκδοσης. Δεν ξέρω πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν τελικά σε αυτή την περίοδο, αφού η λίστα αυτή…
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 8 replies
- 4.7k views
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΑΡΖΑΝ / ΤΑΡΖΑΝ-ΓΚΑΟΥΡ/ ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ (Α΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ) Έκδοση: Εβδομαδιαία (1-31), Δισεβδομαδιαία (32-56) Ιστορική έκδοση ενός τίτλου που έμελλε να αναδειχθεί από τους πιο δημοφιλείς ανάμεσα στο σωρό των παραλογοτεχνικών και ζουγκλοειδών εγχώριων εκδόσεων. Από την πένα του Νίκου Ρούτσου και με εικονογράφηση των Ν. Νείρου ( έκανε και όλα τα εξώφυλλα) και Β. Απτόσογλου (από το τεύχος 20 και μετά). Βασικοί χαρακτήρες ο γνωστός μας Ταρζάν μετά της Τζέην φυσικά αλλά και το αντίπαλο εγχώριο δέος, ο Γκαούρ μετά της Ταταμπού. Κωμικοί της σειράς οι Ποκοπίκο και Χουχού. Σύμφωνα με τον Κάσση στη σειρά αυτή δημοσιεύτηκαν μερικά από τα πρώτα ελληνικά κόμικς και συγκε…
Last reply by Indian, -
- 5 followers
- 215 replies
- 27.7k views
Το δεύτερο περιοδικό που είχε ως ύλη τις περιπέτειες της «Θρυλικής Τετράδας» του Τζιμ Άνταμς και των φίλων του. Περισσότερα για τους ήρωες έχουμε αναφέρει εδώ. Στο μικρό γνωστό σχήμα και με 52 σελίδες ξεπέρασε τα 1200 τεύχη μέχρι να σβήσει κάπου προς τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αρχικά ο Μικρός Καουμπόυ ήταν μηνιαίος και αργότερα έγινε εβδομαδιαίος και τα κείμενα του έγραφε ο Π. Στρατίκης με το ψεύδώνυμο Κώστας Φωτεινός. Τις περιπέτειες των ηρώων συμπλήρωναν σελίδες χιούμορ, αλληλογραφίας, ανεκδότων αλλά kai εικονογραφημένα από όλα σχεδόν τα είδη. Χωρίς κάποια διάκριση παρέλασαν σειρές επιστημονικής φαντασίας, καουμπόυκα, Ιστορικά, ακόμα ο γνωστός μας Master…
Last reply by FOLOP NIK, -
Το Δεκέμβριο του 2018 ,η πρωτοεμφανιζόμενη εκδοτική "ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ" κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του "Νέος Μικρός Καουμπόϋ ". Πρόκειται για μία νέα έκδοση της Θρυλικής Τετράδας του Φαρ Ουέστ .Τίτλος του τεύχους "Πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν είσαι νεκρός και θαμμένοςστην Κόκκινη έρημο" Συντελεστές της έκδοσης ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ρωμοσιός κείμενο (ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ) , εικονογράφηση οι Κώστας Φραγκιαδάκης και Πάνος Παναγόπουλος,σύμβουλος έκδοσης ο Χρήστος Νάστος και στην επιμέλεια οι Παναγιώτα Καρτσακάλη και Χρύσα Γκιώνη. Πρόκειται για μία δίμηνη έκδοση (το πλάνο είναι να βγαίνουν 5 τεύχη το χρόνο) με τιράζ στα 500 τεύχη και κόστος 8,48 euro. …
Last reply by chrisbouk, -
- 1 follower
- 10 replies
- 2.3k views
ΜΑΣΚΑ Ε' ΠΕΡΙΟΔΟΣ Η Ε' (5η) και τελευταία προσπάθεια έκδοσης της Μάσκας απο τις εκδόσεις Σκαραβαίος και τον Δημήτρη Χανό που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1986, περίπου 50 χρόνια (1935) μετά απο την ίδρυσή της και Α' έκδοση της, απο τον Απόστολο Μαγγανάρη (Εκδόσεις Σαλίβερου). Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην πέμπτη αυτή περίοδο της Μάσκας, είναι ο Μιχ. Γαλλιας. Λίγα στοιχεία για τις εκδόσεις της Μάσκας Όπως βλέπουμε τα δικαιώματα πέρασαν στα χέρια του Δ. Χανού (Σφίγγα, Μάσκα Γ' Περιόδου και Δ' Περιόδου & Μυστήριο), ο οποίος μόνος του προσπαθεί για άλλη μια φορά να εκδώσει την Μάσκα. Τα τεύχη που έφτασε η Ε' περίοδος …
Last reply by albert, -
- 0 replies
- 93 views
Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στην ΛΕΦΙΚ ένα μικρό τευχάκι που ακούει στο όνομα Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ. Από τα συμφραζόμενα διαπιστώνουμε ότι είναι μία εκδοτική προσπάθεια του ιδιοκτήτη του περιοδικού ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ-Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, μιας και γίνεται αρκετή διαφήμιση γι' αυτόν τον τίτλο στο εσωτερικό. Το εν λόγω (πρώτο) τεύχος, σαν άλλο Βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών, δίνει σε κάθε σελίδα του διάφορες πληροφορίες που σκοπό έχουν να ενημερώσουν, να μορφώσουν και καμία φορά να εντυπωσιάσουν την νεολαία της εποχής, η οποία δεν είχε άλλο τρόπο πληροφόρησης, παρά μόνο το σχολείο και ίσως τους ογκωδέστατους εγκυκλοπαιδικούς τόμους. Το πρώτο τεύχος τιτλοφορ…
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.1k views
Δεν ξέρω πόσα έχουν κυκλοφορήσει, αλλά δεν βρήκα κάπου αλλού αυτή την έκδοση, οπότε κάνω την αρχή!
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 9 replies
- 4k views
Τιμή: 3/ 3,50/ 4/ 6 δρχ. Διευθυντής Σύνταξης: Τζίμμυ Κορίνης Είναι η Δ΄ Περίοδος της «Μάσκας». Το 1963 ο Σπύρος Δαρεμάς αγόρασε τα δικαιώματα της «Μάσκας» από τον Απόστολο Μαγγανάρη και με τη βοήθεια του Νίκου Τσεκούρα και του Τζίμμυ Κορίνη έστησαν τη νέα μορφή του περιοδικού. Δημιουργήθηκε έτσι ένα «Δεκαπενθήμερο εικονογραφημένο περιοδικό ποικίλης ύλης», όπως έλεγε και ο υπότιτλος. Κυκλοφορούσε κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα. Η ύλη του ήταν αστυνομικά και γουέστερν διηγήματα. Στα οπισθόφυλλα των τευχών υπήρχαν έγχρωμες γελοιογραφίες του Αρχέλαου, Δημήτρη Αντωνόπουλου, κ.ά. Το τελευταίο τεύχος της σειράς θα πρέπει να βγήκε στις 27 Μαρτίου του 1974. Τελευταίο …
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.8k views
Από το άρθρο "Η Ιστορία του ελληνικού τύπου – εφημερίδες, περιοδικά και διαφήμιση (μικρή αφήγηση)" του Άρη Κουμπαρέλη – Καθηγητή Εφαρμογών τμ. Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας - Αργοστόλι : ".....Το “Ρομάντσο” εκδόθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1934 από τους Ν. Θεοφανίδη και Σπ.Λαμπαδαρίδη (ο πρώτος υπήρξε εκδότης του έως το 1984). Πρωτεργάτης αυτής της εξέλιξης είναι ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Απόστολος Μαγγανάρης , μικρασιατικής καταγωγής που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1924 και που αποσύρθηκε από το δημοσιογραφικό χώρο το 1972. Σ' αυτόν οφείλεται η διαμόρφωση και εντέλει η μοντέρνα εκδοχή των περιοδικών της ποικίλης ύλης, ιδιαίτερα τη δεκαετία του '50 που το α…
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 40 replies
- 10.5k views
Τρίτη περίοδος του περιοδικού του κ. Θεοφανίδη. Συνολικά κυκλοφόρησε 415 τεύχη. Είχαν από 84 σελίδες το καθένα και κόστιζαν 3 δραχμές. Το μέγεθος είναι το ίδιο σε όλες τις περιόδους. Ξεκίνησε το 1959 και ολοκληρώθηκε το 1970. Στα οπισθόφυλλα έχουμε εικονογραφημένα σε συνέχειες και μάλιστα έγχρωμα, αλλά αγνώστων δημιουργών! Το πολύ παράξενο στην υπόθεση, είναι ότι στην σελίδα με τα στοιχεία της έκδοσης αναφέρονται ακριβώς τα ίδια με την δεύτερη περίοδο! Δηλαδή, αναφέρεται σαν χρονιά έκδοσης το 1952 και σαν περίοδος η δεύτερη!!! Ξεχαστήκανε στις μακέτες μάλλον! Στους συνεργάτες, διαβάζουμε τα ονόματα των Στρατίκη(!), Μειμάρη, Μαράκη, Ιωαννίδη κ. α. Ο Γεράσιμος Γρηγόρης(επώ…
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 26 replies
- 1k views
Νομίζω ότι υπάρχει μια έλλειψη παρουσιάσεων στα αστυνομικά λαϊκά αναγνώσματα - φυλλάδια από την εποχή των δεκαετιών 1910-1930. Ένα από τα φυλλάδια αυτά ήταν οι περιπέτειες του Νατ Πίνκερτον του θρυλικού Αμερικανού ντετέκτιβ. Οι πρώτες περιπέτειες στην ελληνική γλώσσα τυπώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από τον εκδοτικό οίκο «Δ.Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΚΑΙ Μ.Λ. ΧΡΥΣΑΦΙΔΟΥ» γύρω στα 1911 . Το φυλλάδιο που παρουσιάζεται εδώ είναι από τις εκδόσεις του Μ. Σαλίβερου γύρω στο 1918 (δες Κ. Κάση «Ελληνική Παραλογοτεχνία και Κόμικς» σελ 165) . Ο τίτλος αρχικά ήταν «Ο ΝΑΤ ΠΙΝΚΕΡΤΩΝ» , μετά ο Σαλίβερος τον έκανε «ΝΑΤ ΠΙΝΚΕΡΤΩΝ» και αργότερα ο Αριστοφάνης Παπαδημητρίου χρησιμοποιούσε το όνομα «ΝΑ…
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 2 replies
- 261 views
Λίγο αφού ανακαλύφθηκε η τυπογραφία στην Ελλάδα ( ), το πολύ μακρινό 1935, ο εκδοτικός τύπος "ΑΛ. & Ε. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ" κυκλοφόρησαν τα "ΔΙΑΛΕΧΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ". Όπως μαρτυρά κι ο τίτλος, η παρούσα σειρά είχε σκοπό να ψυχαγωγήσει και να επιμορφώσει τους αναγνώστες της εποχής, προσφέροντας μία πληθώρα διηγημάτων και μονόπρακτων θεατρικών έργων γνωστών Ελλήνων, αλλά και ξένων συγγραφέων. Μάλιστα σε κάθε τεύχος υπήρχαν περισσότερα από ένα έργα, πλαισιωμένα με αρκετές εικονογραφήσεις, τις οποίες είχαν επιμεληθεί (ενδεικτικά) οι Stefen Van Elligen, Στέφος Αλμαλιώτης, κ.ά.. Η έκδοση έχει μέτριο σχήμα, αλλά είναι πλούσια σε αριθμό σελίδων. Το χαρτί στο…
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 2 followers
- 8 replies
- 2.7k views
Το εξώφυλλο του τεύχους 1 του 1935 και..... Το εξώφυλλο του τεύχους 79, της 8-4-1937: Η πρώτη περίοδος του Μυστηρίου άρχισε στις 10-10-1935 και σταμάτησε στις 24-6-1937, αφού έβγαλε, σε εβδομαδιαία βάση, ενενήντα (90) τεύχη. Περιείχε κυρίως μεταφράσεις ξένων αναγνωσμάτων. Μερικά ονόματα συγγραφέων: Α. Κρίστι, Μωρίς Λεμπλάν (κατά κόρον), Μαρσέλ Αλλαίν (κατά κόρον). Το περίοδο άργησε να αναβιώσει, αφού η βραχύβια Β΄ Περίοδος άρχισε το 1952. VAIOS Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους archon & 1SUPERMAN1.
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 0 replies
- 91 views
Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στην αυγή του 1960, ο Στέλιος Ανεμοδουράς, με τις "Γενικές Εκδοτικές Επιχειρήσεις" του, κυκλοφόρησαν ακόμα ένα χιουμοριστικό λαϊκό ανάγνωσμα, που απευθύνεται σε παιδιά. Πρωταγωνιστής είναι ο πολύπαθος, καπάτσος και κουτοπόνηρος Καραγκιόζης, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν στις μεγάλες του δόξες. Ο τίτλος, λοιπόν, του περιοδικού ήταν "Ο Καραγκιόζης και παραμύθια για όλα τα γούστα" κι αποτελούνταν από αυτοτελή επεισόδια του συμπαθούς μυταρά ήρωα. Το κείμενο στο εσωτερικό μοιάζει με σενάριο, παρμένο από θεατρική παράσταση. Η εκάστοτε κωμωδία χωρίζεται σε δύο ή τρεις πράξεις, όταν ολοκληρώνεται μία πράξη υπάρχ…
Last reply by Indian, -
- 0 replies
- 113 views
Κάπου στα τέλη του 1950 ο Στέλιος Ανεμοδουράς κυκλοφορεί ακόμα μία σειρά λαϊκών αναγνωσμάτων, τα οποία περιέχουν αισθηματικά μυθιστορήματα. Η έκδοση είναι μικρή το δέμας, από αυτές που άνετα θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε τσέπης. Στο κάθε εξώφυλλο φιλοξενούσε κι από ένα έγχρωμο πορτρέτο ενός ηθοποιού της εποχής. Η κυκλοφορία της ήταν εβδομαδιαία και συγκεκριμένα έβγαινε στα περίπτερα της χώρας κάθε Τρίτη. Οπτικά (αλλά και στο περιεχόμενο) η παρούσα σειρά παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την "Καρδιά", μία επίσης σειρά αισθηματικών ρομάντσων, που κυκλοφόρησε από την ίδια εκδοτική. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι, τουλάχιστον στο τεύχος #09 που έχουμε…
Last reply by Indian, -
- 1 reply
- 168 views
Τον Ιούνιο του 1966, ο βετεράνος του χώρου Στέλιος Ανεμοδουράς, ξεκίνησε να κυκλοφορεί μία σειρά από λαϊκά αναγνώσματα, τα οποία φέρουν τον τίτλο "Παραμύθια Μικρού Ήρωος". Πρόκειται για μία έκδοση τσέπης που φιλοξενεί διάφορα παραμύθια, τα οποία έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Πατριάρχης των λαϊκών αναγνωσμάτων. Το κάθε τεύχος περιέχει αρκετές ιστορίες, οι οποίες εκτείνονται από μία έως δέκα σελίδες, γραμμένες σε απλή γλώσσα ώστε να γίνονται κατανοητές στις μικρές ηλικίες αναγνωστών. Η έκδοση είναι απλοϊκή και με αρκετά φθηνό χαρτί στο εσωτερικό. Το εξώφυλλο είναι υπερβολικά λεπτό, με αποτέλεσμα το κάθε έντυπο να γίνεται επιρρεπές στα τσαλακώματα από τη…
Last reply by Dr Paingiver, -
- 1 follower
- 2 replies
- 683 views
Άλλη μια σειρά με παραμύθια, από τις εκδόσεις ΔΑΡΕΜΑΣ (Αρεως 10,Αθηναι) αυτή τη φορά. Κλασικό μικρό μέγεθος (13 x 17,5) λαϊκού αναγνώσματος, 34 σελίδες άκοπες. Στο οπισθόφυλλο-εσωτερικη οψη- αναφέρει ότι βγήκαν 76 τεύχη. Κυκλοφορησαν και σε σκληροδετη εκδοση (12.0 x 17.0) 5 παραμυθιων μαζι αγνωστης αριθμησεως.
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Μετά την λήξη της πετυχημένης συνεργασίας του Νίκου Ρούτσου (Γκαούρ Ταρζάν Α' περίοδος) με την εκδοτική ΑΓΚΥΡΑ, η εκδοτική αποπειράθηκε με τον Πύρρο Μακρή να συνεχίσει την επιτυχία του 'Ελληνα" Ταρζάν εκδίδοντας τον ΓΚΡΕΚΟ ΤΑΡΖΑΝ. Δυστυχώς όμως ο τίτλος δεν ευδοκίμησε και σταμάτησε μετά από 8 μόλις τεύχη. Ήταν τέλος του 1951. Στη βάση μπορείτε να βρείτε και τα 8 εξώφυλλα καθώς και το οπισθόφυλλο που ήταν ίδιο και για τα 8 τεύχη.
Last reply by Mandrake, -
- 3 followers
- 26 replies
- 5.5k views
Δεύτερη έκδοση του περιοδικού Μάσκα, με τον Απόστολο Μαγγανάρη στο τιμόνι. Διάρκεσε για 188 τεύχη. Κυκλοφορούσαν σε εβδομαδιαία βάση, με κόστος 1000 δραχμές το τεύχος, πάντα σε άσπρο - μαύρο. Περιείχαν ιστορίες από τον χώρο του αστυνομικού, κατασκοπευτικού διηγήματος, γνωστών ξένων συγγραφέων. Σε κάποια τεύχη εντοπίζονται και ιστορίες με τον Ταρζάν! Ξεκίνησε το 1946, αυτή η περίοδος, για να ολοκληρωθεί το 1950. Στο οπισθόφυλλο υπήρχε κόμικς σε συνέχειες, εξ ου και η παρουσία του περιοδικού σε αυτή την κατηγορία. Παραθέτω το εξώφυλλο του 6ου τεύχους, μαζί με εσωτερικές σελίδες, ελπίζοντας στο μέλλον να υπάρξει η ευκαιρία από οποιονδήποτε εδώ, να προσθέσει περισσότερα εξώφυ…
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.7k views
Πραγματικά δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το μάλλον λαϊκό ανάγνωσμα του Δ. Χανού που έπεσε τυχαία στα χέρια μου. Από τις πληροφορίες στην 3η σελίδα φαίνεται η χρονολογία έκδοσης το 1973 καθώς και ο εκδότης Δημ. Χανός. Φτωχό σε εικονογράφηση , όπως και τα περισσότερα αναγνώσματα του είδους και με 52 σελίδες τουλάχιστον το συγκεκριμένο τεύχος Νο 5. Άγνωστο πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν συνολικά, όποιος διαθέτει αστυνομικό πνεύμα μπορεί να ερευνήσει και να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τίτλο. Παραθέτω το εξώφυλλο , τις σελίδες 2-3 και το οπισθόφυλλο του τεύχους 5.
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 1 follower
- 5 replies
- 755 views
Στις 27 Ιανουαρίου 1944, ο Β.Ολύμπιος κυκλοφορεί την ΝΟΥΒΕΛΛΑ, ένα περιοδικό μικρού μεγέθους που περιείχε μια Νουβέλα (μικρό μυθιστόρημα), διηγήματα σε συνέχειες, αστεία, συμβουλές και μικρά άρθρα γενικού ενδιαφέροντος.Ξεκίνησε με 52 σελίδες αλλά σταδιακά τις μείωσε. Στα εξώφυλλα θα βρείτε 2 τεύχη με τα οπισθόφυλλά τους (το ένα είναι κόμικ χωρίς λόγια) και εδώ σας παραθέτω 2 εσωτερικές μπας και μάθετε μερικά πράγματα
Last reply by Mandrake, -
- 7 followers
- 119 replies
- 24.8k views
Ένα από τα πιο μακρόβια "παιδικά" περιοδικά από Έλληνες δημιουργούς. Μαζί με τον "Μικρό Ήρωα" και τον "Γκαούρ-Ταρζάν" τα πιό πετυχημένα παραλογοτεχνικά δημιουργήματα. Το αντίπαλο δέος του Μικρού Ήρωα ο Τζιμ Άνταμς και η παρέα του πρωτοεκδόθηκαν το 1962 και άντεξαν μέχρι το Δεκέμβρη του 1991 συμπληρώνοντας 1468 !! τεύχη και 30 χρόνια συνεχούς έκδοσης. Η ιστορία απλή στη σύλληψη της. Οι περιπέτειες ενός Σερίφη στη άγρια δύση. Ιστορίες γουέστερν γνωστές μας από τον κινηματογράφο και τα Pulp Περιοδικά (Μάσκα - Μυστήριο). Με μία διαφορά που ήταν όλα τα λεφτά. Ο Ήρωας (Δημήτρης Αδαμόπουλος ή Τζιμ Άνταμς) ήταν Ελληνόπουλο, από την Σπάρτη, 18 χρονων που βρέθηκε στη Άγρια …
Last reply by james768, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2k views
Ο Μικρός Μπουρλοτιέρης είναι ένα ακόμα λαϊκό ανάγνωσμα, που κυκλοφόρησε το δίδυμο Ανεμοδουρά - Γεωργιάδη την δεκαετία του '50. Στα πρότυπα του Μικρού Ήρωα, μόνο που είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις λαϊκών φυλλαδίων που οι ιστορίες τους διαδραματίζονταν την περίοδο της επανάστασης του 1821. Κατά τον Κάσση το πρώτο τεύχος εκδόθηκε την 10/02/1955 και συνολικά κυκλοφόρησαν 8 τεύχη. Στο σχέδιο εξωφύλλου και στην εσωτερική εικονογράφηση, ποιός άλλος, ο "Βύρωνας" Απτόσογλου. Όπως σε όλες σχεδόν τις ανάλογες σειρές, στο οπισθόφυλλο φιλοξενείτο μία ξένη σειρά κόμικ. Εδώ έχουμε τον "Ταμπού".
Last reply by Mandrake, -
- 3 followers
- 3 replies
- 608 views
Λαϊκό ανάγνωσμα με αστυνομικές περιπέτειες που κυκλοφόρησε η εκδοτική ΑΓΚΥΡΑ (Απόλλων Παπαδημητρίου) το 1951 σε κείμενα του πολυγραφότατου Νίκου Ρούτσου. Κυκλοφόρησαν μόνο 8 τεύχη. Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης : Πρωτότυπες αστυνομικές περιπέτειες, συναρπαστικής πλοκής και συγκλονιστικού ενδιαφέροντος. -Τρομακτικές συγκρούσεις των ανθρώπων του Νόμου με τις διεθνείς προσωπικότητες του Υποκόσμου. -Σατανικές διάνοιες και επιστημονικοί εγκέφαλοι στην υπηρεσία του Κακού. -Ηρωισμός και αυτοθυσία των ανθρώπων που έχουν τάξει σκοπό της ζωής τους τη δίωξη του Εγκλήματος.
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 2 followers
- 23 replies
- 3.1k views
Ο τίτλος άρχισε να εκδίδεται το 1950 και ήταν έμπνευση του Στέλιου Ανεμοδουρά που με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης έγραφε τα κείμενα. Η έμπνευση ήρθε από την Αμερική, από τον Κάπταιν Μάρβελ και τον Σούπερμαν. Το αποτέλεσμα είναι μια οικογένεια με υπερήρωες και μη που πολεμάνε για την σωτηρία της Γης. Η σειρά είχε επιτυχία και έφτασε τα 96 τεύχη. Εβδομαδιαία παραγωγή, μικρό μέγεθος, εικονογράφηση από τον Απτόσογλου με ξεπατικωτούρες από αμερικάνικα κόμικς και 36 σελίδες. Όταν ολοκληρώθηκε, κυκλοφόρησαν και 12 τόμοι από την εκδοτική που περιείχαν το σύνολο της έκδοσης. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα των τόμων τον try…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
ΠΑΜΕΜ
by 1SUPERMAN1- 1 follower
- 16 replies
- 2.8k views
Τα αρχικά των λέξεων : Περιπέτειες , Αγωνία, Μίσος , Έρωτες , Μυστήριον , συνέθεταν τον τίτλο του μεταπολεμικού περιοδικού ΠΑΜΕΜ . Αν και στο εξώφυλλο αναγράφεται «Εβδομαδιαίο – Εικονογραφημένο-Περιοδικό» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αναγνωσμάτων με μεγαλύτερες διαστάσεις από τα περισσότερα του είδους όπως η Μάσκα και το Μυστήριον. Εκδόθηκε το 1946 με Διευθυντή τον Γιάννη Καμπούρη. Στις σελίδες του φιλοξενούσε κυρίως αστυνομικές ιστορίες ξένων αλλά κι Ελλήνων συγγραφέων. Επίσης δημοσίευε και ιστορίες που έστελναν οι αναγνώστες ύστερα από επιλογή. Δεν έλλειπαν όμως κι αισθηματικές ιστορίες και άλλες κοινωνικού περιεχομένου που το ξεχώριζε από τα περιοδικά αστυνομικών …
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.1k views
Πιστή στο ραντεβού της με την παράδοση και το πατριωτικό φρόνημα, η εταιρεία "Μικρός Ήρως", σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών, κυκλοφόρησε στις 30/10/21, μία ακόμα ιστορία του Παιδιού-Φάντασμα και της παρέας του. Συνήθεις ύποπτοι και γι' αυτό το εγχείρημα είναι το δίδυμο του Γιώργου Βλάχου και του Κώστα Φραγκιαδάκη, με την γλαφυρή πένα του πρώτου και το καλλιτεχνικό μολύβι του δεύτερου, να συνθέτουν ένα άκρως αξιόλογο αποτέλεσμα. Η συνεργασία των δύο τους, πρέπει να παραδεχτούμε, ότι έχει χημεία. Στην αρχή του τεύχους, θα βρούμε έναν πρόλογο στο εσωτερικό μέρος του εξώφυλλου, για να συνεχίσουμε με την ιστορία, η οποία εκτ…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 2 followers
- 11 replies
- 898 views
Ένα ακόμα παραλογοτεχνικό ανάγνωσμα από τις εκδόσεις Ανεμοδουρά και από τους ίδιους συντελεστές που δημιούργησαν και τον Πλανητάνθρωπο και πολλά άλλα παρόμοια αναγνώσματα. Και αυτό είναι ιστορία φαντασίας, όπου ένας νεαρός Έλληνας, ο Πέτρος, έχει βρει (ή εφεύρει, δεν ξέρω, αφού δεν έχω διαβάσει τα πρώτα τεύχη) μια μηχανή που ταξιδεύει στο χρόνο και μπλέκει σε διαχρονικές (με όλη τη σημασία της λέξης) περιπέτειες, μαζί φυσικά με τον απαραίτητο φίλο και σύντροφό του, Σαμ. Στην πορεία γνωρίζουν και μια ελληνοπούλα, που ήταν αιχμάλωτη στο χαρέμι ενός σουλτάνου και η τριάδα συμπληρώνεται. Προφανώς και θυμίζει πολλά η συνταγή. Σύμφωνα με τις καταχωρήσεις μέσα στο περιοδικό, κυ…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 2 followers
- 7 replies
- 2.2k views
Μια ακόμα προσπάθεια του εκδότη Στέλιου Ανεμοδουρά για ένα παραλογοτεχνικό έντυπο με περιεχόμενο Επιστημονικής Φαντασίας, σε σενάριο του Γιώργου Μαρμαρίδη (ο οποίος εμφανίζεται ως μεταφραστής των ιστοριών) και σχέδιο του Βύρωνα Απτόσογλου (Byron). Από ό,τι κατάλαβα, από το λίγο που ξεφύλισσα, το περιοδικό αφηγείται τις περιπέτειες του υπερήρωα Πλανητάνθρωπου και του βοηθού του Πατατράκ (!). Σύμφωνα με τις καταχωρήσεις μέσα στο περιοδικό, κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση, αλλά δεν πρέπει να μακροημέρευσε, αφού σύμφωνα με τον Κάσση, κυκλοφόρησαν μόνο 8 τεύχη. Όπως και τα περισσότερα παραλογοτεχνικά, είχε και κόμικς στο οπισθόφυλλο. Στο συνημμένο βρίσκονται τα εξώφ…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 1 follower
- 2 replies
- 979 views
Μία ακόμα έκδοση του διδύμου Ανεμοδουράς - Γεωργιάδης, από τις τόσες που μας έδωσε την δεκαετία του '50. Μαζί τους και όλοι οι συντελεστές που μετείχαν και στις υπόλοιπες σειρές. Σχέδιο ο "Βύρων" Απτόσογλου και κείμενα ο Πότης Στρατίκης που έγραψε κάποια χρόνια αργότερα τον Μικρό Κάου Μπόϋ και τον Μικρό Σερίφη. "Συγγενής" έκδοση του Υπεράνθρωπου, ο Κεραυνός ήταν γιός της Έλσας, γυναικείου χαρακτήρα από τον Υπεράνθρωπο και του Σούπερμαν. Σύμφωνα με τους Κάσση και Χανό η σειρά κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση και έβγαλε οκτώ τεύχη, αρκετά σπάνια στις μέρες μας. Όπως και σε όλες τις ανάλογες εκδόσεις, στο οπισθόφυλλο δημοσιεύονταν μία σειρά κόμικ.
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 5 followers
- 12 replies
- 2.3k views
Το 1954, ο Ανεμοδουράς σε συνεργασία με τον Νίκο Μαράκη (με το ψευδώνυμο Πετρίτης) κυκλοφόρησαν μιά εβδομαδιαία σειρά φαντασίας με τον τίτλο Γεράκι, ο νέος υπεράνθρωπος. Τα εξώφυλλα της σειράς φιλοτέχνησε ο Βύρων Απτόσογλου όπως θα δείτε από την υπoγραφή "Βύρων" στα εξώφυλλα. Σύμφωνα με τον Κάσση, από όπου προέρχονται και οι πληροφορίες, κυκλοφόρησαν 16 τεύχη, με το πρώτο να κυκλοφορεί την 7/4/1954. Το οπισθόφυλλο κάλυπτε ένα κόμικ σε συνέχειες, όπως άλλωστε και τις περισσότερες εκδόσεις του Ανεμοδουρά.
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Άλλο ένα λαϊκό ανάγνωσμα των εκδοτών Ανεμοδουρά-Γεωργιάδη, ονόματι Ο ΜΙΚΡΟΣ ΖΟΡΡΟ εκδίδεται στις αρχές του 1963 (14-2). Ένας ακόμα Ζορρό σε κείμενα Γ.Μαρμαρίδη και εικονογράφηση Β.Απτόσογλου, προσπάθησε να κλέψει τις νεανικές καρδιές της εποχής αλλά απ' ότι φαίνεται δεν τα κατάφερε (16 τεύχη) Το μέγεθος ήταν το κλασικό (12,5Χ17,5), 36 σελίδες και κόμικς δράσης στο οπισθόφυλλο. ΥΓ. Ο Κάσσης αναφέρει ως πρώτη κυκλοφορία το 1943 πράγμα που είναι λάθος (δεν υπήρχε Ανεμοδουράς-Γεωργιάδης τότε). Βλέποντας στο εσωτερικό αναγγελία του τίτλου ΛΑΣΣΟ θεωρώ πρώτη κυκλοφορία το 1963 (πιθανόν να ήταν τυπογραφικό λάθος) …
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.4k views
Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του δεύτερου τεύχους Το 1954 ο Στέλιος Ανεμοδουράς εκδίδει το Ταγκόρ, ένα εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που περιγράφει τις περιπέτειες του Δημήτρη Σάρτα, του θρυλικού Ελληνόπουλου που είναι γνωστό ανάμεσα στους Ινδούς με το όνομα Τ α γ κ ό ρ. Ο Ταγκόρ με την παληκαριά του και τα κατορθώματά του ενάντια στους Άγγλους αποίκους έφτασε να γίνει ο ξακουστός μαχαραγιάς του Κασμίρ... Μικρό μέγεθος 12,5 Χ 17,5 με 36 σελίδες, ασπρόμαυρο περιεχόμενο και τιμή 2 δρχ. έφτασε τα 8 τεύχη. Τα τεύχη στο οπισθόφυλλο φιλοξενούσαν μία σελίδα κόμικ με ... ζουγκ…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 3 followers
- 104 replies
- 13k views
Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Valtasar, gkosk, Melandros & sokratis.. Για το αφιέρωμα αυτό δεν τόλμησα να γράψω τίποτα δικό μου. Τι θα μπορούσα να πω για το πιό θρυλικό δημιούργημα της (παρά)λογοτεχνίας. Για το ανάγνωσμα που μεγάλωσε γενιές από Ελληνόπουλα. Προτίμησα ή αναγκάστηκα να δανειστώ και να παρουσιάσω κείμενα που έχω στο αρχείο μου από σπάνιες εκδόσεις (επετειακές, κλπ) που δεν κυκλοφόρησαν ευρέως. Αντί προλόγου ας μιλήσει ο δημιουργός Ο γιός του δημιουργού για τον πατέρα και την εποχή της δημιουργίας Ποιοί έιναι όμως οι Ήρωές μας (για τους 2-3 που δεν τους ξέρουν) …
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.3k views
Απο το blog Μπαούλα "Στα 1948 στο περιοδικό ΜΑΣΚΑ της Β’ περιόδου και συγκεκριμένα από το τεύχος 81 ένα 16σέλιδο από το σώμα του περιοδικού αποσπάστηκε από αυτό και με διαφορετική σελιδοθέτηση εντέθηκε ως προσάρτημα 32 σελίδων σε μέγεθος του μισού της σελίδας του περιοδικού. Λόγω μεγέθους ονομάστηκε ΜΑΣΚΟΥΛΑ και ο τίτλος του εμφανιζόταν κι αυτός στο εξώφυλλο κάτω από την κύρια ονομασία του περιοδικού. Και το περιεχόμενό της ήταν διαφορετικό: μυθιστορηματικές βιογραφίες «Μεγάλων Κυνηγών της Τύχης και της Περιπέτειας». Το 32σέλιδο φυλλαδιάκι αποσπόταν εύκολα από το υπόλοιπο τεύχος και κάθε πέντε τέτοια συνεχόμενα φυλλαδιάκια σχημάτιζαν έναν μικρό κομψό τόμο 160 σελίδων,…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.4k views
Από την πλούσια γκάμα των λαϊκών αναγνωσμάτων της δεκαετίας του '50 δεν θα μπορούσε να λείπει και κάτι αθλητικό και ειδικά ποδοσφαιρικό. Ο πιό πετυχημένος τίτλος ήταν ο ΓΚΡΕΚΟ Ο ΗΡΩΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ και εκδίδετο από το δίδυμο ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Το σενάριο ήταν του Γ.Μαρμαρίδη, τα σχέδια από τον Βύρων Απτόσογλου και ευτύχησε να κυκλοφορήσει για 72 εβδομάδες. Αφορούσε ένα έλληνα ποδοσφαιριστή στη Βραζιλία. Το μέγεθος κλασσικό για τους τίτλους του είδους (12,5Χ17,5), 36 ασπρόμαυρες σελίδες και στο οπισθόφυλλο είχε κόμικς ή ομάδες της εποχής. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους trelele & Han Solo.
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.6k views
Μετά από την απρόσμενη επιτυχία της ραδιοφωνικής εκπομπής με τον αστυνόμο ΤΖΩΝ ΓΚΡΗΚ του Νίκου Ρούτσου, ο Χ.Παπαδόπουλος με την εκδοτική του ΠΕΛΑΡΓΟΣ, αποφασίζει να εκδόσει ένα λαϊκό ανάγνωσμα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μικρό τεύχος(12,5x17,5), 36 ασπρόμαυρες σελίδες, εικονογράφηση Βύρωνα Απτόσογλου, σενάριο Νίκος Ρούτσος (τεύχη 1-12), Ι.Φιλιππάτος (13-19), Δ.Σαμαράς (20-44), εβδομαδιαία κυκλοφορία, έφτασε τα 44 τεύχη (26 διαπιστωμένα). Στο οπισθόφυλλο είχε σελίδα με συνέχειες από το κόμικ Ο τρόμος των Ωκεανών. Αυτή ήταν η πρώτη περίοδος του τίτλου καθώς το 1964 ο Στέλιος Ανεμοδουράς επιχείρησε να κυκλοφορήσει πάλι τον τίτλο (Παρουσίαση ΕΔΩ). …
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 11 replies
- 2.2k views
Ο Τζίμμυ Κορίνης διετέλεσε διευθυντής έκδοσης του θρυλικού περιοδικού ''Μάσκα'', κατά την τέταρτη περίοδο έκδοσης του περιοδικού. Σε προηγούμενες εκδόσεις είχε δημοσιεύσει πολλές ιστορίες είτε αστυνομικές είτε περιπέτειας με το ψευδώνυμο Τζιμ Κούρλευ. Εκείνη την εποχή έπρεπε ο συγγραφέας να ήταν οπωσδήποτε Αμερικάνος για να έχει βέβαιη επιτυχία η ιστορία. Εικοσιτρία χρόνια λοιπόν μετά την τέταρτη περίοδο της ''Μάσκας'', (έκλεισε το 1975), ο Τζίμμυ Κορίνης σαν διευθυντής μαζί με τον Κώστα Καββαθά εκδότη αποφασίζουν και προχωρούν σε ένα νέο εγχείρημα επανέκδοσης του περιοδικού, αυτή τη φορά με τον τίτλο '' Η Μάσκα Του Τζίμμυ Κορίνη''. Το πρώτο τεύχος του νέου εγ…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.3k views
Ένα ακόμη φυλλάδιο/λαικό ανάγνωσμα είναι 'Ο Μικρός Κύπριος' Δυστυχώς δεν έχω περισσότερες πληροφορίες, παρά μόνο αυτές που βρίσκω στο βιβλίο του Κάσση. Διευθυντής των εκδόσεων ο Α. Λαζαρίδης και ο Σ. Σάμιος (ο Κάσσης αναφέρει ότι πιθανό αυτά να είναι ψευδόνυμα). Κυκλοφόρησαν 4 τεύχη κατά τον Κάσση. Σχήμα: 12.50 x 17.50 (το κλασσικό σχήμα για την εποχή εκείνη) Περιείχε 36 σελίδες το κάθε τεύχος Σκαναρισμένο το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους Υ.Γ. Αν γνωρίζει κάποιος άλλος κάτι για την συγκεκριμένη σειρά, να μας πεί! Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δυσεύρετη σειρά
Last reply by Kos1000, -
- 5 replies
- 625 views
Άλλη μια σειρά με παραμύθια, από τις εκδόσεις ΑΣΤΕΡΟΣ (Λυκουργου 19,Αθηναι) αυτή τη φορά. Κλασικό μικρό μέγεθος (12 x 17,5) λαϊκού αναγνώσματος, 26 πολυτελεις σελιδες που συνδιαζονταν με ραχη με σκληρό εξώφυλλο. Στο οπισθόφυλλο αναφέρει ότι βγήκαν ακομη -τουλαχιστον-αλλα 26 τεύχη.Την πρωτοπωριακη εικονογραφηση για τα δεδομενα της εποχης (1953!) την ειχε αναλαβει ο/η (;) Ε.Σπυριδωνος.
Last reply by tik, -
- 2 followers
- 2 replies
- 813 views
Ήταν 1953 και με κόστος 3,000 δρχ έπαιρνες, κάθε εβδομάδα, ένα τευχάκι ονόματι ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, γεμάτο με ανέκδοτα, γελοιογραφίες και μικρά χρονογραφήματα. Δημοσίευε και ελληνικά ανέκδοτα, κάνοντας μάλιστα διαγωνισμό με έπαθλο 30.000 δρχ για όποιο ανέκδοτο αναγνωστών δημοσιευόταν. Εκδόσεις ΦΑΡΟΣ, μόνο μια διεύθυνση : ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 16. Άγνωστο πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν. Οι σελίδες έπρεπε να κοπούν για να διαβαστούν. Μπορείτε να διαβάσετε (μόνο τα κανονικά μέλη) ένα τεύχος ΕΔΩ.
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 2 replies
- 1.3k views
Ήταν το μακρινό 1962 που το ραδιόφωνο μεσουρανούσε και ταυτόχρονα μονοπωλούσε την καθημερινή ψυχαγωγία των Ελλήνων. Μια από τις δεκάδες αξιόλογες ραδιοφωνικές εκπομπές της εποχής ήταν και η παρουσίαση της ιστορίας μορφών της Ελληνικής Ιστορίας/Μυθολογίας. Τις εκπομπές έγραφε για το ραδιόφωνο ο Τίτος Αινείας (ψευδώνυμο του Σταύρυ Κοκκινέα). Όταν ολοκληρώθηκε η σειρά, που δεν γνωρίζω πόσες εκπομπές της βγήκαν στον αέρα, ο Σταύρος Κοκκινέας αποφάσισε να τις απομαγνητοφωνήσει με μεγάλη ακρίβεια και να τις εκδώσει σε μορφή εβδομαδιαίου περιοδικού. Το περιοδικό κυκλοφορούσε κάθε Κυριακή με τιμή 3 δραχμές και σύμφωνα με τον Χανό έβγαλε 4 τεύχη. Τον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Π…
Last reply by Indian, -
ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ 1 2 3
by crc- 3 followers
- 89 replies
- 17.2k views
Ο τρίτος τίτλος με πρωταγωνιστές τoν Τζίμ Άνταμς και την παρέα του. Περιλάμβανε 2 ιστορίες σε επανέκδοση και τα γνωστά συμπληρωματικά (μαθήματα καράτε, εικονογραφημένες ιστορίες και σελίδες με ανέκδοτα και επιστολές αναγνωστών. Ακολούθησε ταυτόσημη πορεία με τους άλλους δύο τίτλους ξεπέρασε τα 800 τεύχη για να σταματήσει στα τέλη του 1989. Στο 838 (11-7-1989) υπάρχει ανακοίνωση περί προσωρινής διακοπής της έκδοσης. Κυκλοφόρησαν από τον εκδότη και βιβλιοδετημένοι τόμοι Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και εδώ Μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω τεύχη στο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ/READER (προσφορά @tsarouxas) ΤΕΥΧΟΣ 1 ΤΕΥΧΟΣ 25 ΤΕΥΧΟΣ 322 Ευχαρισ…
Last reply by tsarouxas, -
- 1 follower
- 2 replies
- 644 views
Περιοδικο ποικιλης υλης συνοδευμενο απο σχεδια ειτε ολοσελιδα ειτε μικροτερα απευθυνομενα κυριως στο ανδρικο κοινο-χωρις να αποκλειει το γυναικειο-. Θεμα του το σεξ -θεμα ταμπου για εκεινες τις εποχες-ο γαμος κτλ.
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 0 replies
- 422 views
Επανέκδοση του Δ. Χανού της δεκαετίας της 1920/30 -προπολεμικής εποχής- που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων.
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 0 replies
- 407 views
Eκδοση του τυπογραφειου του Δ.Χανου.Απο οτι αναφερει κ στις σελιδες εσωτερικα ειχε αναλογη συνεχεια..
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2k views
Έκδοση του Τζίμμυ Κορίνη (γνωστού από τη Μάσκα) που περιείχε ιστορίες γουέστερν. Αρκετά καλή αλλά και ακριβή έκδοση για την εποχή του, κάτι που αναφέρει και ο ίδιος ο εκδότης στο εισαγωγικό σημείωμα του 3ου τεύχους. Δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός τεύχους και χρονολογία έκδοσης (μόνο το μήνα Φεβρουάριο), οπότε έκανα ολόκληρη έρευνα για να τα βρω. Στοιχείο πρώτο: Στην εισαγωγή αναφέρει του εκδότη αναφέρονται κάποια πράγματα για τις πωλήσεις του 1ου και 2ου τεύχους, επομένως υπέθεσα ότι αυτό είναι το 3ο. Στοιχείο δεύτερο: Για την χρονολογία χρειάστηκε περισσότερο ψάξιμο. Σε ένα άρθρο ανέφερε τον Αμερικάνικο Ραδιοσταθμό του Ελληνικού και κάποιους δίσκους κάντρυ που εκε…
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 3 replies
- 931 views
Άλλη μια ανατύπωση της Άγκυρας από παλιά τεύχη του Καραγκιόζη, το 2010 αυτή τη φορά. Η ημερομηνία έκδοσης αλιεύτηκε από τα στοιχεία του τεύχους, Παρουσίαση της επανέκδοσης του 2004 ΕΔΩ.
Last reply by Paris, -
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
by Ion- 1 follower
- 8 replies
- 2.7k views
Τιμή: 2 ΔΡΑΧΜΕΣ Πολύ πριν την έκδοση του 2005 και φυσικά αυτήν του 2008, είχαμε το 1966 την κυκλοφορία μιας σειράς ιστοριών με ήρωα τον γνωστό σε όλους μας Καραγκιόζη (θεωρητικά, μιας και δεν ξέρω μήνα κυκλοφορίας του τεύχους καθώς αναγράφεται μόνο η χρονιά, θα μπορούσε να πρωτοκυκλοφόρησε και την προηγούμενη χρονιά). Αν και το μόνο τεύχος που έχω στην κατοχή μου είναι το 12, είχα δει στο βιβλιοπωλείο που το τσίμπησα και τεύχος Νο 17 (δε θυμάμαι τον τίτλο του δυστυχώς). Υπολογίζω ότι η σειρά θα ήταν εβδομαδιαία, αν και δεν αναφέρεται πουθενά. Απ' ό,τι κατάλαβα από το τεύχος που έχω στην κατοχή μου, οι ιστορίες που δημοσιεύονται ίσως να είναι σενάρια του θεάτρου σκιών (…
Last reply by Mandrake,