ΛΑΪΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (pulp)
Παρουσιάσεις ελληνικών Λαϊκών Αναγνωσμάτων
170 topics in this forum
-
- 2 followers
- 2 replies
- 914 views
Ήταν το μακρινό 1962 που το ραδιόφωνο μεσουρανούσε και ταυτόχρονα μονοπωλούσε την καθημερινή ψυχαγωγία των Ελλήνων. Μια από τις δεκάδες αξιόλογες ραδιοφωνικές εκπομπές της εποχής ήταν και η παρουσίαση της ιστορίας μορφών της Ελληνικής Ιστορίας/Μυθολογίας. Τις εκπομπές έγραφε για το ραδιόφωνο ο Τίτος Αινείας (ψευδώνυμο του Σταύρυ Κοκκινέα). Όταν ολοκληρώθηκε η σειρά, που δεν γνωρίζω πόσες εκπομπές της βγήκαν στον αέρα, ο Σταύρος Κοκκινέας αποφάσισε να τις απομαγνητοφωνήσει με μεγάλη ακρίβεια και να τις εκδώσει σε μορφή εβδομαδιαίου περιοδικού. Το περιοδικό κυκλοφορούσε κάθε Κυριακή με τιμή 3 δραχμές και σύμφωνα με τον Χανό έβγαλε 4 τεύχη. Τον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Π…
Last reply by Indian, -
- 8 followers
- 214 replies
- 24.3k views
Το δεύτερο περιοδικό που είχε ως ύλη τις περιπέτειες της «Θρυλικής Τετράδας» του Τζιμ Άνταμς και των φίλων του. Περισσότερα για τους ήρωες έχουμε αναφέρει εδώ. Στο μικρό γνωστό σχήμα και με 52 σελίδες ξεπέρασε τα 1200 τεύχη μέχρι να σβήσει κάπου προς τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αρχικά ο Μικρός Καουμπόυ ήταν μηνιαίος και αργότερα έγινε εβδομαδιαίος και τα κείμενα του έγραφε ο Π. Στρατίκης με το ψεύδώνυμο Κώστας Φωτεινός. Τις περιπέτειες των ηρώων συμπλήρωναν σελίδες χιούμορ, αλληλογραφίας, ανεκδότων αλλά kai εικονογραφημένα από όλα σχεδόν τα είδη. Χωρίς κάποια διάκριση παρέλασαν σειρές επιστημονικής φαντασίας, καουμπόυκα, Ιστορικά, ακόμα ο γνωστός μας Master…
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 7 replies
- 4k views
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΑΡΖΑΝ / ΤΑΡΖΑΝ-ΓΚΑΟΥΡ/ ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ (Α΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ) Έκδοση: Εβδομαδιαία (1-31), Δισεβδομαδιαία (32-56) Ιστορική έκδοση ενός τίτλου που έμελλε να αναδειχθεί από τους πιο δημοφιλείς ανάμεσα στο σωρό των παραλογοτεχνικών και ζουγκλοειδών εγχώριων εκδόσεων. Από την πένα του Νίκου Ρούτσου και με εικονογράφηση των Ν. Νείρου ( έκανε και όλα τα εξώφυλλα) και Β. Απτόσογλου (από το τεύχος 20 και μετά). Βασικοί χαρακτήρες ο γνωστός μας Ταρζάν μετά της Τζέην φυσικά αλλά και το αντίπαλο εγχώριο δέος, ο Γκαούρ μετά της Ταταμπού. Κωμικοί της σειράς οι Ποκοπίκο και Χουχού. Σύμφωνα με τον Κάσση στη σειρά αυτή δημοσιεύτηκαν μερικά από τα πρώτα ελληνικά κόμικς και συγκε…
Last reply by Valtasar, -
- 2 followers
- 1 reply
- 2.3k views
Μετά την ρήξη της συνεργασίας του Νίκου Ρούτσου με την Άγκυρα και την διακοπή της Α' έκδοσης του Γκαούρ Ταρζάν, ο Νίκος Ρούτσος προχωρά μόνος του στην επανακυκλοφορία του τόσο επιτυχημένου αυτού τίτλου. Το πρώτο τεύχος της Β' περιόδου, κυκλοφόρησε στις 16/10/1951 και όπως ήταν αναμενόμενο, συνάντησε και αυτό την μεγάλη αποδοχή του αναγνωστικού κοινού και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Νίκος Ρούτσος συνέχισε να δουλεύει πάνω στην ίδια συνταγή (δεν είχε λόγους άλλωστε να την αλλάξει) με μαεστρία γράφοντας συνέχεια νέες ιστορίες. Εδώ μιά λίστα κυκλοφορίας της Β' έκδοσης. Δεν ξέρω πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν τελικά σε αυτή την περίοδο, αφού η λίστα αυτή…
Last reply by Valtasar, -
ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ 1 2 3
by crc- 5 followers
- 89 replies
- 15.7k views
Ο τρίτος τίτλος με πρωταγωνιστές τoν Τζίμ Άνταμς και την παρέα του. Περιλάμβανε 2 ιστορίες σε επανέκδοση και τα γνωστά συμπληρωματικά (μαθήματα καράτε, εικονογραφημένες ιστορίες και σελίδες με ανέκδοτα και επιστολές αναγνωστών. Ακολούθησε ταυτόσημη πορεία με τους άλλους δύο τίτλους ξεπέρασε τα 800 τεύχη για να σταματήσει στα τέλη του 1989. Στο 838 (11-7-1989) υπάρχει ανακοίνωση περί προσωρινής διακοπής της έκδοσης. Κυκλοφόρησαν από τον εκδότη και βιβλιοδετημένοι τόμοι Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και εδώ Μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω τεύχη στο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ/READER (προσφορά @tsarouxas) ΤΕΥΧΟΣ 1 ΤΕΥΧΟΣ 25 ΤΕΥΧΟΣ 322 Ευχαρισ…
Last reply by tsarouxas, -
- 5 followers
- 26 replies
- 3.7k views
Το Δεκέμβριο του 2018 ,η πρωτοεμφανιζόμενη εκδοτική "ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ" κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του "Νέος Μικρός Καουμπόϋ ". Πρόκειται για μία νέα έκδοση της Θρυλικής Τετράδας του Φαρ Ουέστ .Τίτλος του τεύχους "Πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν είσαι νεκρός και θαμμένοςστην Κόκκινη έρημο" Συντελεστές της έκδοσης ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ρωμοσιός κείμενο (ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ) , εικονογράφηση οι Κώστας Φραγκιαδάκης και Πάνος Παναγόπουλος,σύμβουλος έκδοσης ο Χρήστος Νάστος και στην επιμέλεια οι Παναγιώτα Καρτσακάλη και Χρύσα Γκιώνη. Πρόκειται για μία δίμηνη έκδοση (το πλάνο είναι να βγαίνουν 5 τεύχη το χρόνο) με τιράζ στα 500 τεύχη και κόστος 8,48 euro. …
Last reply by james768, -
- 1 follower
- 2 replies
- 304 views
Περιοδικο ποικιλης υλης συνοδευμενο απο σχεδια ειτε ολοσελιδα ειτε μικροτερα απευθυνομενα κυριως στο ανδρικο κοινο-χωρις να αποκλειει το γυναικειο-. Θεμα του το σεξ -θεμα ταμπου για εκεινες τις εποχες-ο γαμος κτλ.
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 0 replies
- 217 views
Επανέκδοση του Δ. Χανού της δεκαετίας της 1920/30 -προπολεμικής εποχής- που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων.
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 0 replies
- 164 views
Eκδοση του τυπογραφειου του Δ.Χανου.Απο οτι αναφερει κ στις σελιδες εσωτερικα ειχε αναλογη συνεχεια..
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 25 replies
- 4.8k views
Δεύτερη έκδοση του περιοδικού Μάσκα, με τον Απόστολο Μαγγανάρη στο τιμόνι. Διάρκεσε για 188 τεύχη. Κυκλοφορούσαν σε εβδομαδιαία βάση, με κόστος 1000 δραχμές το τεύχος, πάντα σε άσπρο - μαύρο. Περιείχαν ιστορίες από τον χώρο του αστυνομικού, κατασκοπευτικού διηγήματος, γνωστών ξένων συγγραφέων. Σε κάποια τεύχη εντοπίζονται και ιστορίες με τον Ταρζάν! Ξεκίνησε το 1946, αυτή η περίοδος, για να ολοκληρωθεί το 1950. Στο οπισθόφυλλο υπήρχε κόμικς σε συνέχειες, εξ ου και η παρουσία του περιοδικού σε αυτή την κατηγορία. Παραθέτω το εξώφυλλο του 6ου τεύχους, μαζί με εσωτερικές σελίδες, ελπίζοντας στο μέλλον να υπάρξει η ευκαιρία από οποιονδήποτε εδώ, να προσθέσει περισσότερα εξώφυ…
Last reply by Uncle Scrooge, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.6k views
Έκδοση του Τζίμμυ Κορίνη (γνωστού από τη Μάσκα) που περιείχε ιστορίες γουέστερν. Αρκετά καλή αλλά και ακριβή έκδοση για την εποχή του, κάτι που αναφέρει και ο ίδιος ο εκδότης στο εισαγωγικό σημείωμα του 3ου τεύχους. Δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός τεύχους και χρονολογία έκδοσης (μόνο το μήνα Φεβρουάριο), οπότε έκανα ολόκληρη έρευνα για να τα βρω. Στοιχείο πρώτο: Στην εισαγωγή αναφέρει του εκδότη αναφέρονται κάποια πράγματα για τις πωλήσεις του 1ου και 2ου τεύχους, επομένως υπέθεσα ότι αυτό είναι το 3ο. Στοιχείο δεύτερο: Για την χρονολογία χρειάστηκε περισσότερο ψάξιμο. Σε ένα άρθρο ανέφερε τον Αμερικάνικο Ραδιοσταθμό του Ελληνικού και κάποιους δίσκους κάντρυ που εκε…
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 3 replies
- 769 views
Άλλη μια ανατύπωση της Άγκυρας από παλιά τεύχη του Καραγκιόζη, το 2010 αυτή τη φορά. Η ημερομηνία έκδοσης αλιεύτηκε από τα στοιχεία του τεύχους, Παρουσίαση της επανέκδοσης του 2004 ΕΔΩ.
Last reply by Paris, -
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
by Ion- 1 follower
- 8 replies
- 2.1k views
Τιμή: 2 ΔΡΑΧΜΕΣ Πολύ πριν την έκδοση του 2005 και φυσικά αυτήν του 2008, είχαμε το 1966 την κυκλοφορία μιας σειράς ιστοριών με ήρωα τον γνωστό σε όλους μας Καραγκιόζη (θεωρητικά, μιας και δεν ξέρω μήνα κυκλοφορίας του τεύχους καθώς αναγράφεται μόνο η χρονιά, θα μπορούσε να πρωτοκυκλοφόρησε και την προηγούμενη χρονιά). Αν και το μόνο τεύχος που έχω στην κατοχή μου είναι το 12, είχα δει στο βιβλιοπωλείο που το τσίμπησα και τεύχος Νο 17 (δε θυμάμαι τον τίτλο του δυστυχώς). Υπολογίζω ότι η σειρά θα ήταν εβδομαδιαία, αν και δεν αναφέρεται πουθενά. Απ' ό,τι κατάλαβα από το τεύχος που έχω στην κατοχή μου, οι ιστορίες που δημοσιεύονται ίσως να είναι σενάρια του θεάτρου σκιών (…
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Από τις πρώτες σειρές των εκδόσεων ΔΑΡΕΜΑ με τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. Υπολογίζω αρχές της δεκαετίας του 60 λόγω του πενταψήφιου αριθμού τηλεφώνου. Έβγαλε σύνολο 16 τεύχη στο συνηθισμένο μικρό μέγεθος (12,5Χ17,5), 34 σελίδες και περιεχόμενο οι γνωστές τρεις πράξεις με λεπτομερείς διαλόγους των πρωταγωνιστών. ΕΔΩ ή έκδοση του '66, ΕΔΩ η ανατύπωση της ΑΓΚΥΡΑΣ το 2005 Στο οπισθόφυλλο μπορείτε να δείτε τους τίτλους των τευχών.
Last reply by Paris, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.9k views
1957. Ο Βύρωνας Απτόσογλου αναλαμβάνει την εικονογράφηση των εξωφύλλων, αλλά και των λιγοστών σκίτσων που βρίσκονταν στις σελίδες του Ταν του Υπερ – κόσμιου. Ένα ακόμη Ελληνικό διαστημικό project, είναι έτοιμο να απογειωθεί με προορισμό ανεξερεύνητους πλανήτες!!! Ο κ. Μαρμαρίδης βρίσκεται πίσω και από αυτά τα σενάρια, με το ψευδώνυμο Γιώργος Γαληνός αυτή την φορά! Το Ελληνικό κοινό όμως, δεν συναρπάζονταν ιδιαίτερα από αυτού του είδους τις ιστορίες, ειδικά εκείνα τα χρόνια. Δεν είχε ανεπτυγμένες επιστημονικές ανησυχίες!!! Έτσι, παρά την καλπάζουσα φαντασία του Μαρμαρινού(αρχισυντάκτης της έκδοσης, με διευθυντή τον «μεγάλο» Νίκο Σαρρή!!!), 18 αποστολές όλες κι ` όλες ε…
Last reply by Loss, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.4k views
Το 1955 ο Απόλλων Παπαδημητρίου (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ) προσπαθώντας να καλύψει το κενό της φυγής του Ν.Ρούτσου, εκδίδει άλλο ένα τίτλο, ονόματι ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ. Μεταφρασμένες πολεμικές και περιπετειώδεις ιστορίες (πιθανόν γαλλικές κατά Κάσση), μικρό μέγεθος με 34 σελίδες, δεν κατόρθωσε να βγάλει πολλά τεύχη (8). Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον Dr. Paingiver.
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Για μιά ακόμα φορά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ στο σενάριο και ο σχεδιαστης ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ετοίμασαν ένα τεύχος του αγέραστου ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ . Για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου οι Εκδόσεις ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ με συνεργασία με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ σαν διανομέα κυκλοφορούν αυτό το 36 σέλιδο τεύχος . Τίτλος ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ .βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που έγιναν σε μια συνοικία στον ΥΜΗΤΤΟ . Σίγουρα αργότερα θα βγεί και αυτόνομο με τιμή 3,9 λίγο τσιμπημένο ,συμφέρει να το πάρεις με την εφημερίδα για να έχεις και το τετρασέλιδο ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ . ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ . ΖΗΤΩ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GREEK COMICS ΒΑΣΙΛΕΥΣ των ΚΟΜΙΚ…
Last reply by Paris, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.4k views
Ο Μικρός Αρχηγός επιστρέφει, 47 χρόνια μετά την κυκλοφορία του 1ου τεύχους στις 26 Ιουνίου 1973. Από τις εκδόσεις OASIS, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 σε μορφή σκληρόδετου τόμου, το 1ο τεύχος της 2ης περιόδου. Στις 136 σελίδες του φιλοξενεί δύο περιπέτειες της Θρυλικής Τετράδας. Η πρώτη με τίτλο «Το μυστικό του νεκρού», είναι μια καινούρια περιπέτεια από τον συγγραφέα Βαγγέλη Γεωργάκη. Η δεύτερη με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο του δολοφόνου», είναι ανατύπωση μιας περιπέτειας που έγραψε ο Γιώργος Μαρμαρίδης και τη διαβάσαμε για πρώτη φορά στο 5ο Υπερτεύχος του Μ. Κάου-Μπόϋ με τίτλο «Ο θρύλος των Τσεγιέν». …
Last reply by james768, -
- 5 followers
- 27 replies
- 4.4k views
Η Μασκούλα κυκλοφόρησε αυτόνομα το 1958-1959 σε 76 συνολικά τεύχη. Σε μικρό σχήμα (παρόμοιο πχ με του Μικρού Ήρωα) και πανομοιότυπη σε ύλη με την Μάσκα. Περιλάμβανε περιπέτειες των : Λέμμυ Κώσιον, Νυχτερίδα, Αράχνη, Γερόλυκου κλπ. Οι περισσότερες σε Ελληνική «απόδοση» δηλ. γραμμένες από Έλληνες συγγραφείς. Εκδότης διευθυντής ο Απόστολος Μαγγανάρης ο πατέρας των Λαϊκών (παραλογοτεχνικών) αναγνωσμάτων. Από το τεύχος 49 και μετά ο τίτλος της έκδόσης έγινε "Λέμμυ Κώσιον" ενώ το Μασκούλα περιορίστηκε σε μια μικρή αναφορά στο εξώφυλλο. Το πρώτο της τεύχος βγήκε μία εβδομάδα μετά το τελευταίο της Μάσκας (Γ’ περιόδου). Με τον ίδιο τίτλο βγήκαν εκδόσεις κα…
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.1k views
Άλλο ένα λαϊκό ανάγνωσμα των εκδοτών Ανεμοδουρά-Γεωργιάδη, ονόματι Ο ΜΙΚΡΟΣ ΖΟΡΡΟ εκδίδεται στις αρχές του 1963 (14-2). Ένας ακόμα Ζορρό σε κείμενα Γ.Μαρμαρίδη και εικονογράφηση Β.Απτόσογλου, προσπάθησε να κλέψει τις νεανικές καρδιές της εποχής αλλά απ' ότι φαίνεται δεν τα κατάφερε (16 τεύχη) Το μέγεθος ήταν το κλασικό (12,5Χ17,5), 36 σελίδες και κόμικς δράσης στο οπισθόφυλλο. ΥΓ. Ο Κάσσης αναφέρει ως πρώτη κυκλοφορία το 1943 πράγμα που είναι λάθος (δεν υπήρχε Ανεμοδουράς-Γεωργιάδης τότε). Βλέποντας στο εσωτερικό αναγγελία του τίτλου ΛΑΣΣΟ θεωρώ πρώτη κυκλοφορία το 1963 (πιθανόν να ήταν τυπογραφικό λάθος) …
Last reply by nikolas12, -
- 1 follower
- 3 replies
- 716 views
Δεκέμβριος 1991 : Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ, ένα από τα μακροβιότερα και σπουδαιότερα pulps της χώρας μας σταματάει την κυκλοφορία του, φτάνοντας στο τεύχος 1468 και κλείνοντας έτσι έναν κύκλο ζωής σχεδόν 30 ολόκληρων ετών. Μάρτιος 2012 : Το ΄Ιδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. βγάζει ένα επετειακό τεύχος για τα 50 χρόνια από την ημερομηνία της πρώτης κυκλοφορίας του ΜΣ, συνεχίζοντας την αρίθμηση από εκεί που είχε σταματήσει και δίνοντάς του την ονομασία ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ 1469. Φεβρουάριος 2015 : Η COMICS & CROSSWORDS PUBLICATIONS Ε.Ε. του Λεωκράτη Ανεμοδουρά, αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός πρότζεκτ που είχε ξεκινήσει σαν ιδέα περίπου μια δεκαετία πιο πριν. Αυτή είναι η έκδοση της σημερινής παρο…
Last reply by nikolas12, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1.6k views
Τα φυλλαδιάκια αυτά κυκλοφόρησαν το 1955 από τον Αρχέλαο Αντώναρο με ψευδώνυμο "Γρ.Χριστοδούλου" και επωνυμία εκδοτικής ΤΥΦΩΝ με σενάριο και εικονογράφηση από τον ίδιο. Το περιεχόμενο αφορούσε την αντίσταση της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, είχε πολύ μικρό μέγεθος (11χ15) και 36 ασπρόμαυρες σελίδες. Έφτασε τα 40 τεύχη (κατά Κάσση). Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον trelele.
Last reply by Indian, -
- 8 followers
- 114 replies
- 22.1k views
Ένα από τα πιο μακρόβια "παιδικά" περιοδικά από Έλληνες δημιουργούς. Μαζί με τον "Μικρό Ήρωα" και τον "Γκαούρ-Ταρζάν" τα πιό πετυχημένα παραλογοτεχνικά δημιουργήματα. Το αντίπαλο δέος του Μικρού Ήρωα ο Τζιμ Άνταμς και η παρέα του πρωτοεκδόθηκαν το 1962 και άντεξαν μέχρι το Δεκέμβρη του 1991 συμπληρώνοντας 1468 !! τεύχη και 30 χρόνια συνεχούς έκδοσης. Η ιστορία απλή στη σύλληψη της. Οι περιπέτειες ενός Σερίφη στη άγρια δύση. Ιστορίες γουέστερν γνωστές μας από τον κινηματογράφο και τα Pulp Περιοδικά (Μάσκα - Μυστήριο). Με μία διαφορά που ήταν όλα τα λεφτά. Ο Ήρωας (Δημήτρης Αδαμόπουλος ή Τζιμ Άνταμς) ήταν Ελληνόπουλο, από την Σπάρτη, 18 χρονων που βρέθηκε στη Άγρια …
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 7 replies
- 1.8k views
Παράλληλα με την έκδοση του "Μικρού Σερίφη", οι Αδελφοί Στρατίκη εξέδιδαν και το "Αμαζόνιος" και όχι μόνον! Ήταν 1971 και η πένα του Κώστα Φωτεινού (ψευδώνυμο για πολλά χρόνια του Πότη Στρατίκη), συνέχιζε να μας ταξιδεύει στην Άγρια Δύση μέσα από τις ιστορίες του. Η χούντα των στρατηγών δεν θεωρούσε ότι ξυπνούσε επαναστατικά συναισθήματα στους αναγνώστες, έτσι ουδέποτε ενόχλησε την έκδοση του. Παρ`όλα αυτά όμως, και ενώ τα καουμπόικα διηγήματα πήγαιναν καλά σε πωλήσεις, ο "Αμαζόνιος" δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει παραπάνω απο 20 τεύχη. Κάτι που σημαίνει ότι έχω δει το 20ο! Αν κάποιος μπορεί να αποδείξει την κυκλοφορία περισσότερων, καλοδεχούμενος! Την εικονογράφηση ανέλαβε…
Last reply by Indian, -
ΠΑΜΕΜ
by 1SUPERMAN1- 1 follower
- 13 replies
- 2.1k views
Τα αρχικά των λέξεων : Περιπέτειες , Αγωνία, Μίσος , Έρωτες , Μυστήριον , συνέθεταν τον τίτλο του μεταπολεμικού περιοδικού ΠΑΜΕΜ . Αν και στο εξώφυλλο αναγράφεται «Εβδομαδιαίο – Εικονογραφημένο-Περιοδικό» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αναγνωσμάτων με μεγαλύτερες διαστάσεις από τα περισσότερα του είδους όπως η Μάσκα και το Μυστήριον. Εκδόθηκε το 1946 με Διευθυντή τον Γιάννη Καμπούρη. Στις σελίδες του φιλοξενούσε κυρίως αστυνομικές ιστορίες ξένων αλλά κι Ελλήνων συγγραφέων. Επίσης δημοσίευε και ιστορίες που έστελναν οι αναγνώστες ύστερα από επιλογή. Δεν έλλειπαν όμως κι αισθηματικές ιστορίες και άλλες κοινωνικού περιεχομένου που το ξεχώριζε από τα περιοδικά αστυνομικών …
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 6 replies
- 646 views
Πιστή στο ραντεβού της με την παράδοση και το πατριωτικό φρόνημα, η εταιρεία "Μικρός Ήρως", σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών, κυκλοφόρησε στις 30/10/21, μία ακόμα ιστορία του Παιδιού-Φάντασμα και της παρέας του. Συνήθεις ύποπτοι και γι' αυτό το εγχείρημα είναι το δίδυμο του Γιώργου Βλάχου και του Κώστα Φραγκιαδάκη, με την γλαφυρή πένα του πρώτου και το καλλιτεχνικό μολύβι του δεύτερου, να συνθέτουν ένα άκρως αξιόλογο αποτέλεσμα. Η συνεργασία των δύο τους, πρέπει να παραδεχτούμε, ότι έχει χημεία. Στην αρχή του τεύχους, θα βρούμε έναν πρόλογο στο εσωτερικό μέρος του εξώφυλλου, για να συνεχίσουμε με την ιστορία, η οποία εκτ…
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 7 replies
- 1.2k views
Άλλη μια έκδοση του Σ.Ανεμοδουρα, σύμφωνα με τον Κ.Κασση το 1ο τεύχος κυκλοφόρησε το 1949 και εξέδωσε συνολικά 24 τεύχη (διαπιστωμένα 16). Φιλοξενούσε ατυνομικες ιστορίες της Α. Κριστι, Λ. Τσάρτερις και πολλών ακόμη συγγραφέων, εκτός των αστυνομικών μυθιστορημάτων περιείχε σελίδες γέλιου(ανέκδοτα), παράξενα της φύσης και στην τελευταία σελίδα φιλοξενούσε ένα αστυνομικό πρόβλημα. Η κυκλοφορία του περιοδικού ήταν εβδομαδιαία κάθε Τετάρτη όπως προκύπτει από τις σελίδες του περιοδικού. Σύμφωνα με τον Κ.Κασση εξεδόθησαν και 4 βιβλία τσέπης τα οποία δινόντουσαν με την μορφή φυλλαδίων σε κάθε τεύχος. Οι τίτλοι των 4 βιβλίων είναι: 1.Ο θησαυρός του Ζορρο 2.Ο Ταρζαν κ…
Last reply by albert, -
- 5 followers
- 103 replies
- 11.1k views
Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Valtasar, gkosk, Melandros & sokratis.. Για το αφιέρωμα αυτό δεν τόλμησα να γράψω τίποτα δικό μου. Τι θα μπορούσα να πω για το πιό θρυλικό δημιούργημα της (παρά)λογοτεχνίας. Για το ανάγνωσμα που μεγάλωσε γενιές από Ελληνόπουλα. Προτίμησα ή αναγκάστηκα να δανειστώ και να παρουσιάσω κείμενα που έχω στο αρχείο μου από σπάνιες εκδόσεις (επετειακές, κλπ) που δεν κυκλοφόρησαν ευρέως. Αντί προλόγου ας μιλήσει ο δημιουργός Ο γιός του δημιουργού για τον πατέρα και την εποχή της δημιουργίας Ποιοί έιναι όμως οι Ήρωές μας (για τους 2-3 που δεν τους ξέρουν) …
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 8 replies
- 1.6k views
Η σειρά αυτή, αποτελεί συνέχεια της σειράς «ΤΟ ΤΑΜ ΤΑΜ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» που από το 8ο τεύχος μετονομάζεται σε «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ». Η νέα αυτή σειρά κυκλοφόρησε σίγουρα 3 τεύχη με συνεχόμενη αρίθμηση από το ΤΑΜ ΤΑΜ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ (8 έως 10). Το ΦΑΝΤΑΣΜΑ δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας ΦΑΝΤΟΜ και μάλλον αυτή πρέπει να είναι η πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας. ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 8. Η ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ 9. Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΩΝ 10. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ Ακολουθούν τα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα από τα τεύχη 9 και 10,καθώς και μερικές σελίδες από το εσωτερικό του τεύχους 9. Σκαναρισμένα …
Last reply by Dr Paingiver, -
- 3 followers
- 39 replies
- 9k views
Τρίτη περίοδος του περιοδικού του κ. Θεοφανίδη. Συνολικά κυκλοφόρησε 415 τεύχη. Είχαν από 84 σελίδες το καθένα και κόστιζαν 3 δραχμές. Το μέγεθος είναι το ίδιο σε όλες τις περιόδους. Ξεκίνησε το 1959 και ολοκληρώθηκε το 1970. Στα οπισθόφυλλα έχουμε εικονογραφημένα σε συνέχειες και μάλιστα έγχρωμα, αλλά αγνώστων δημιουργών! Το πολύ παράξενο στην υπόθεση, είναι ότι στην σελίδα με τα στοιχεία της έκδοσης αναφέρονται ακριβώς τα ίδια με την δεύτερη περίοδο! Δηλαδή, αναφέρεται σαν χρονιά έκδοσης το 1952 και σαν περίοδος η δεύτερη!!! Ξεχαστήκανε στις μακέτες μάλλον! Στους συνεργάτες, διαβάζουμε τα ονόματα των Στρατίκη(!), Μειμάρη, Μαράκη, Ιωαννίδη κ. α. Ο Γεράσιμος Γρηγόρης(επώ…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 25 replies
- 3.9k views
Εξώφυλλο της ανατύπωσης του 1ου τεύχους, φιλοτεχνημένο από την αρχή για να μοιάζει με το πρωτότυπο, από τον Μ. Πανώριο Περιεχόμενα Το περιοδικό που γαλούχησε γενιές και γενιές αναγνωστών, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πόσο μάλλον από εμένα, που είμαι σχετικά μικρός, για να κάνω αυτή την παρουσίαση, για ένα περιοδικό που πρόλαβα την κυκλοφορία του στα 1972-1974 (Δ' Περίοδος), αλλά ήμουν μόλις 2 ετών (το '74)... Την τελευταία περίοδο (Ε' - 1986), αν και ενεργός αναγνώστης στο χώρο των περιοδικών, δυστυχώς δεν ήρθα σε επαφή μαζί του. Αποτέλεσε αντιγραφή του Αμερικάνικου "Black Mask", περιοδικό που εκδιδόταν α…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.3k views
Μετά από την απρόσμενη επιτυχία της ραδιοφωνικής εκπομπής με τον αστυνόμο ΤΖΩΝ ΓΚΡΗΚ του Νίκου Ρούτσου, ο Χ.Παπαδόπουλος με την εκδοτική του ΠΕΛΑΡΓΟΣ, αποφασίζει να εκδόσει ένα λαϊκό ανάγνωσμα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μικρό τεύχος(12,5x17,5), 36 ασπρόμαυρες σελίδες, εικονογράφηση Βύρωνα Απτόσογλου, σενάριο Νίκος Ρούτσος (τεύχη 1-12), Ι.Φιλιππάτος (13-19), Δ.Σαμαράς (20-44), εβδομαδιαία κυκλοφορία, έφτασε τα 44 τεύχη (26 διαπιστωμένα). Στο οπισθόφυλλο είχε σελίδα με συνέχειες από το κόμικ Ο τρόμος των Ωκεανών. Αυτή ήταν η πρώτη περίοδος του τίτλου καθώς το 1964 ο Στέλιος Ανεμοδουράς επιχείρησε να κυκλοφορήσει πάλι τον τίτλο (Παρουσίαση ΕΔΩ). Πη…
Last reply by nikolas12, -
- 2 followers
- 12 replies
- 1.7k views
Το 1950, ο Δ. Περαντζάκης κυκλοφορεί το περιοδικό Περιπέτειες στη Ζούγκλα Ταρζάν. Έχει μόλις 36 σελίδες και κοστίζει 2 δραχμές, Τα πολλά σκίτσα που βρίσκονται σε κάθε σελίδα ανήκουν στον Θέμο Ανδρεόπουλο και είναι εξαιρετικά! Συγγραφέας των πολύ καλών ιστοριών, ήταν ο Μιχάλης Πριονιστής. Βγήκαν 22 τεύχη στην Πρώτη περίοδο του περιοδικού και 6 στην Δεύτερη, το 1951. Υ.Γ. Προσέξτε τον διαγωνισμό της εσωτερικής σελίδας και το οπισθόφυλλο!!! Μιλάμε για 1950!!! Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους trelele, Han Solo, thaddeus tripp & KILLMATH.
Last reply by nikolas12, -
- 1 follower
- 6 replies
- 964 views
Σε σενάριο του Νίκου Ρούτσου, η ΑΓΚΥΡΑ του Απόλλωνα Παπαδημητρίου, κυκλοφορεί το 1959 τον ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΤΟΜΑ. Μια τριάδα (σας θυμίζει τίποτα; ) ο Άρης, η Δανάη και ο Φεντεκέξ (!) μπλέκουν σε διάφορες περιπετειώδεις καταστάσεις με κατασκόπους, εγκληματίες, μάγους, βρυκόλακες κ.α. Μικρό μέγεθος (12Χ17), 36 ασπρόμαυρες σελίδες με εικονογράφηση του Κουκάκη, έφτασε τα 8 τεύχη. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον crc.
Last reply by nikolas12, -
- 1 follower
- 18 replies
- 2k views
To 1958, οι Ανεμοδουράς-Γεωργιάδης, κυκολφορούν ακόμη έναν Έλληνα Ταρζάν! Πρόκειται για τον Μικρό Ταρζάν, σε κλασσικά μικρό σχήμα(στυλάκι Μικρού Ήρωα), 36 σελίδες, 2 δραχμές κόστος και εικονογράφηση Βύρωνα Απτόσογλου. Συγγραφέας στα τεύχη 1-24 ήταν ο Νίκος Ρούτσος και από το 25 μέχρι το 40, που ήταν και το τελευταίο τεύχος, ο Πότης Στρατίκης!!! Τα σκίτσα και εδώ, ήταν άφθονα, πολλές φορές 2 και 3 σε κάθε σελίδα! Στο οπισθόφυλλο, υπήρχε έγχρωμο κόμικς σε συνέχειες! Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Σκρουτζ μακ Ντακ, Valtasar, KILLMATH & archon.
Last reply by nikolas12, -
- 2 followers
- 1 reply
- 622 views
Άλλη μια σειρά με παραμύθια, από τις εκδόσεις ΔΗΛΟΣ (του Κ. Μαυρογιάννη & Ε. Βασιλάκη) αυτή τη φορά. Κλασικό μικρό μέγεθος (12,5 Χ 18) λαϊκού αναγνώσματος, 36 σελίδες άκοπες. Στο οπισθόφυλλο αναφέρει ότι βγήκαν 50 τεύχη (30 διαπιστωμένα)
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.9k views
Μία σειρά τόμων των Εκδόσεων "Ακροπόλεως" του Βουτσινά Γεώργιου (1874-1938) και με αρχισυντάκτη τον Αλέκο Μ. Λιδωρίκη (1907-1988), που άρχισε την εκδοτική του πορεία στις 15 Αυγούστου του 1934, με 15νθήμερη περιοδικότητα, όπως έλεγε και ο υπότιτλος. Δεν γνωρίζω πόσα τεύχη εκδόθηκαν, εξακριβωμένα όμως 24 (15 Αυγούστου 1935) που υπάρχουν και περιεχώμενα. Δημοσιευόταν Μυθιστορήματα, συνήθως 1 ολόκληρον και 1 σε συνέχειες, και διηγήματα από 4 έως 7 σε κάθε τόμο. Η σελιδαρίθμηση ακολουθούσε τη ροή των μυθιστορημάτων, δηλάδή στα αυτοτελή άρχιζε από τη σελίδα 1 έως το τέλος του μυθιστορήματος σελίδα τλαδε. Στα μυθιστορήματα σε συνέχειες συνεχιζόταν η σελιδα…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.3k views
Με μεταφρασμένα μικρά αστυνομικά διηγήματα σαν περιεχόμενο, οι εκδότες Ανεμοδουράς-Γεωργιάδης με την εκδοτική τους ΓΕΝΙΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Ε., κυκλοφορούν το 1963 τον τίτλο ΤΟ ΜΑΤΙ. Πολύ μικρό μέγεθος (11χ15), ασπρόμαυρο χωρίς σχεδόν καθόλου εικονογράφηση και 36 σελίδες, δεν κέρδισε το αναγνωστικό κοινό και έφτασε μόλις τα 9 τεύχη. Το τεύχος 2 που παραθέτω, μεταφραστής ήταν ο ΤΑΚΗΣ Κ. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους trelele & Han Solo.
Last reply by nikolas12, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.7k views
Το 1960, οι εκδότες Θέμος Ανδρεόπουλος και Κώστας Ραμπατζής, εκδίδουν το περιοδικό «Πάνθεον Αριστουργημάτων». Τα κείμενα γράφονταν και από τους δυο, ενώ οι σελίδες του ήταν μισές εικονογραφημένες και μισές με σκίτσα, από την πένα του Ανδρεόπουλου. Είχε σχήμα σχεδόν όμοιο με αυτό του «Ταμ Ταμ» της πρώτης (1950) περιόδου, δηλαδή τετράγωνο(!), 17X17,5. Κόστιζε 3 δραχμές και κυκλοφόρησε συνολικά 12 τεύχη. Δεν ήταν τίποτα άλλο, από μια εκδοτική προσπάθεια στα χνάρια του «Ταμ Ταμ» και των «Κλασσικών Εικονογραφημένων». Περιείχε δηλαδή, κλασικά αριστουργήματα διάσημων συγγραφέων. Ο Κόμης Μοντεχρίστος, Οι 3 Σωματοφύλακες, Οι θησαυροί του Σολομώντος κ.α. Το 11ο τεύχος που θα δείτε …
Last reply by nikolas12, -
- 2 followers
- 20 replies
- 2.6k views
Ο τίτλος άρχισε να εκδίδεται το 1950 και ήταν έμπνευση του Στέλιου Ανεμοδουρά που με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης έγραφε τα κείμενα. Η έμπνευση ήρθε από την Αμερική, από τον Κάπταιν Μάρβελ και τον Σούπερμαν. Το αποτέλεσμα είναι μια οικογένεια με υπερήρωες και μη που πολεμάνε για την σωτηρία της Γης. Η σειρά είχε επιτυχία και έφτασε τα 96 τεύχη. Εβδομαδιαία παραγωγή, μικρό μέγεθος, εικονογράφηση από τον Απτόσογλου με ξεπατικωτούρες από αμερικάνικα κόμικς και 36 σελίδες. Όταν ολοκληρώθηκε, κυκλοφόρησαν και 12 τόμοι από την εκδοτική που περιείχαν το σύνολο της έκδοσης. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα των τόμων τον tryfev. …
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 8 replies
- 3.6k views
Νά την κι η τρίτη περίοδος! Πάλι Μαγγανάρης, Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με την δεύτερη περίοδο, στην ουσία. ίδιο περιεχόμενο, μόνον 3 δραχμές! Ήρθε η διαφοροποίηση στο νόμισμα και άλλαξε τα δεδομένα! Αυτή η περίοδος συνοδεύεται από πολύ καλαίσθητα εξώφυλλα και συνολικά 147 τεύχη. Για την ώρα, μπορώ να σας παραθέσω μόνον 3 από αυτά! Εννοείται ότι στα οπισθόφυλλα υπήρχαν κόμικς σε συνέχειες!!! Παρεμπιπτόντως, και τα τρία εξώφυλλα που παραθέτω, είχαν σαν κυρίως θέμα τον Ταρζάν!!! Αντιλαμβάνεστε το γιατί!!! Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Dream Factory, filip58, sokratis, Athan, Dr Paingiver & Dinos182.
Last reply by Loss, -
- 3 followers
- 8 replies
- 3.4k views
Τιμή: 3/ 3,50/ 4/ 6 δρχ. Διευθυντής Σύνταξης: Τζίμμυ Κορίνης Είναι η Δ΄ Περίοδος της «Μάσκας». Το 1963 ο Σπύρος Δαρεμάς αγόρασε τα δικαιώματα της «Μάσκας» από τον Απόστολο Μαγγανάρη και με τη βοήθεια του Νίκου Τσεκούρα και του Τζίμμυ Κορίνη έστησαν τη νέα μορφή του περιοδικού. Δημιουργήθηκε έτσι ένα «Δεκαπενθήμερο εικονογραφημένο περιοδικό ποικίλης ύλης», όπως έλεγε και ο υπότιτλος. Κυκλοφορούσε κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα. Η ύλη του ήταν αστυνομικά και γουέστερν διηγήματα. Στα οπισθόφυλλα των τευχών υπήρχαν έγχρωμες γελοιογραφίες του Αρχέλαου, Δημήτρη Αντωνόπουλου, κ.ά. Το τελευταίο τεύχος της σειράς θα πρέπει να βγήκε στις 27 Μαρτίου του 1974. Τελευταίο …
Last reply by Loss, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1k views
Στις 16-1-1959 οι εκδότες ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ εκδίδουν τον τίτλο ΚΑΛ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ. Σε κείμενα Γ.Μαρμαρίδη (με το ψευδώνυμο Γ.Ρωμανός) και εικονογράφηση Β.Απτόσογλου, ο τίτλος έφτασε τα 16 τεύχη. Μέγεθος μικρό (12,5Χ17,5), 36 ασπρόμαυρες σελίδες κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση. Πρωταγωνιστές ήταν ο νεαρός Καλ(λίνης)-ο τελευταίος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η πανέμορφη συντρόφισσά του Μπέλλα, η χοντρή νέγρα Χούλα και ο κωμικοτραγικός πυγμαίος Χούπ. Με ένα μείγμα Ταρζάν και ιστορία εποχής, η ομάδα έχει διάφορες περιπέτειες στον Αρχαίο κόσμο. Στο οπισθόφυλλο είχε κόμικς μυστηρίου. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Han Solo & trelele…
Last reply by Loss, -
- 3 followers
- 2 replies
- 295 views
Λαϊκό ανάγνωσμα με αστυνομικές περιπέτειες που κυκλοφόρησε η εκδοτική ΑΓΚΥΡΑ (Απόλλων Παπαδημητρίου) το 1951 σε κείμενα του πολυγραφότατου Νίκου Ρούτσου. Κυκλοφόρησαν μόνο 8 τεύχη. Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης : Πρωτότυπες αστυνομικές περιπέτειες, συναρπαστικής πλοκής και συγκλονιστικού ενδιαφέροντος. -Τρομακτικές συγκρούσεις των ανθρώπων του Νόμου με τις διεθνείς προσωπικότητες του Υποκόσμου. -Σατανικές διάνοιες και επιστημονικοί εγκέφαλοι στην υπηρεσία του Κακού. -Ηρωισμός και αυτοθυσία των ανθρώπων που έχουν τάξει σκοπό της ζωής τους τη δίωξη του Εγκλήματος.
Last reply by AARDVARK, -
- 2 followers
- 8 replies
- 1.6k views
Στις 20-5-1960 οι εκδότες Ανεμοδουράς-Γεωργιάδης κυκλοφορούν άλλο ένα λαϊκό ανάγνωσμα ονόματι ΖΟΡΡΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ. Σε κείμενα Γ.Μαρμαρίδη και εικονογράφηση Β.Απτόσογλου έγινε μια προσπάθεια να παντρέψουν 2 ήρωες της εποχής, τον Ζορρό και τον Ταρζάν, βάζοντας τον Ταρζάν να φοράει μάσκα στη ζούγκλα ! Μικρό μέγεθος (12Χ17), 36 σελίδες, με κόμικς στο οπισθόφυλλο, έφτασε τα 24 τεύχη. Παρακάτω η λίστα κυκλοφορίας από τον leonidio. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Han Solo & leonidio.
Last reply by Valtasar, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.8k views
Τον Δεκέμβριο του 1953 ο Κ.Φιλιππίδης κυκλοφόρησε μια εβδομαδιαία σειρά περιπετειών με τίτλο «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ». Η εικονογράφησή του στο εξώφυλλο και στις εσωτερικές σελίδες είχε γίνει από τον Βύρωνα Απτόσογλου (Βyron) Κεντρικός χαρακτήρας, ο γνωστός από το περιοδικό «ΜΑΣΚΑ», ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ σε αυτοτελείς ιστορίες γεμάτες δράση και περιπέτεια στις οποίες θριαμβεύει η φιλοπατρία, η εξυπνάδα , η παλικάρια και η αυτοθυσία. Οι ιστορίες διαδραματίζονται στην κατεχομένη Ελλάδα και στηρίζονται σε αληθινά , πραγματικά και αδιάσειστα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της κατοχής!! Σύμφωνα με τον Χανό, η σειρά κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τρίτη, και δημοσι…
Last reply by Valtasar, -
- 1 follower
- 1 reply
- 755 views
Απο το blog Μπαούλα "Στα 1948 στο περιοδικό ΜΑΣΚΑ της Β’ περιόδου και συγκεκριμένα από το τεύχος 81 ένα 16σέλιδο από το σώμα του περιοδικού αποσπάστηκε από αυτό και με διαφορετική σελιδοθέτηση εντέθηκε ως προσάρτημα 32 σελίδων σε μέγεθος του μισού της σελίδας του περιοδικού. Λόγω μεγέθους ονομάστηκε ΜΑΣΚΟΥΛΑ και ο τίτλος του εμφανιζόταν κι αυτός στο εξώφυλλο κάτω από την κύρια ονομασία του περιοδικού. Και το περιεχόμενό της ήταν διαφορετικό: μυθιστορηματικές βιογραφίες «Μεγάλων Κυνηγών της Τύχης και της Περιπέτειας». Το 32σέλιδο φυλλαδιάκι αποσπόταν εύκολα από το υπόλοιπο τεύχος και κάθε πέντε τέτοια συνεχόμενα φυλλαδιάκια σχημάτιζαν έναν μικρό κομψό τόμο 160 σελίδων,…
Last reply by Dr Paingiver, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Διευθυνση:Αποστολος Μαγγανάρης Απόδοση κειμένων:Δ.Γαλεριδη Κυκλοφορησαν συνολικα 34 τευχη απο τα οποία 30 χωρις εξωφυλλο ή χρώμα και τα τελευταία 4 με 4χρωμο εξωφυλλο.Την επιμέλεια και φιλοτέχνηση των εξωφύλλων είχε ο Νίκος Νείρος. Σε καθε τευχος δημοσιευονταν και ενα αστυνομικό προβλημα. Ο ¨Ασσος" κυκλοφορησε ταυτόχρονα με το 11 τεύχος της "Αράχνης". Δηλαδη η Αραχνη κυκλοφορουσε καθε Πέμπτη και ο Ασσος κάθε Σαββατο.Το 1ο τευχος της Αραχνης κυκλοφορησε στις 21.06.42 ενω το 1ο του Ασσου στις 05.09.42. Τα δυο αυτα φυλλάδια-περιοδικάκια διατήρησαν την συνέχεια της "Μάσκας" κατα την διαρκεια της κατοχής. Στα περιοδικα Αραχνη και Ασσος συνε…
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.8k views
Κάπου είδα ένα post απο τον φίλο bonagrug για τον Καραγκιόζη απο εκδόσεις Άγκυρα... και θυμήθηκα αυτά.. Λοιπόν κάπου, κάπως, κάποτε... είχα πετύχει αυτά τα τευχάκια που όλα εκτός απο ένα έγραφαν ''ανάτυπο πρωτοτύπου''... Το μοναδικό που έλεγε απλά συλλεκτικό τεύχος ήταν το Νο 73, Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης (το οποίο είναι και αυτό ανάτυπο λογικά....) Σε διαστάσεις 17χ13 και με 32 σελίδες το κάθε τευχάκι... Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο της Α' έκδοσης τον pop.
Last reply by Mandrake, -
- 2 followers
- 6 replies
- 2k views
Με πρώτη κυκλοφορία την 30-4-1963 (κατά Κάσση) οι εκδότες Ανεμοδουράς-Γεωργιάδης κυκλοφορούν τον τίτλο ΛΑΣΣΟ Περιείχε καουμπόϋκες ιστορίες γραμμένες από τον Γ.Μαρμαρίδη (τεύχη 2,4,6,8,10,12,14,16) και Ν.Ρούτσο (τεύχη 1,3,5,7,9,11,13,15). Η ζωγραφική ανήκε στον Βύρων Απτόσογλου. Με μέγεθος 17,5Χ25 και 20 σελίδες, συμπλήρωσε τελικά 16 τεύχη. Στο οπισθόφυλλο φιλοξενούσε κόμικ με καουμπόϋκες ιστορίες. Όταν ολοκληρώθηκε η σειρά, ο εκδότης κυκλοφόρησε ένα τομάκι που περιείχε και τα 16 τεύχη. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Dream Factory, comicsking & trelele.
Last reply by albert,