Jump to content

1SUPERMAN1

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  1,278 [ Donate ]

1SUPERMAN1 last won the day on July 18

1SUPERMAN1 had the most liked content!

Community Reputation

1,074 Good

1 Follower

About 1SUPERMAN1

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 09/09/1980

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δυστυχώς είναι έτσι επειδή είναι από τόμο.
 2. Σε βεβαιώνω φίλε μου είναι πολλοί αυτοί που μπορούν ακόμα να διαθέτουν αρκετά χρήματα για το χόμπι τους.
 3. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Τζίμμυ Κορίνη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην ΜΑΣΚΑ.: Εξώφυλλο τεύχους 117 με τον αντιφατικό τίτλο "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΧΕΙ 3 ΖΩΕΣ" Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.
 4. Το πρόβλημα μάλλον δεν είναι του Αρκά. Άλλος ένας που έχει προβλήματα με "κάποιους" που ενοχλούνται από αυτά που γράφει: Jimmy Corinis 9 Αυγούστου στις 8:44 π.μ. · Η… «υπενθύμιση» της ημέρας ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ… ΄Η ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΞΑΝΙΣΤΑΜΑΙ ΑΔΙΚΑ … σας υπενθυμίζω ότι ο συντάκτης του άρθρου που αναρτώ για πολλοστή φορά, άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, υπογράφεται από έναν «διανοητή της Αριστεράς», που ενώ δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ ή ανταλλάξει έστω και μια κουβέντα, προσπαθεί 30 ολόκληρα χρόνια να πείσει τον κόσμο ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ!!! Απόδειξη ότι ενώ το άρθρο του μιλάει για το κακώς ονομαζόμενο «αστυνομικό» μυθιστόρημα, για την «Μάσκα» και το «Μυστήριο», δεν αναφέρει λέξη περί Τζίμμυ Κορίνη, μολονότι έχω γράψει 300 τεύχη «Μυστήριο» κι άλλα τόσα «Μάσκα», πέρα από βιβλία, διηγήματα, μεταφράσεις, σενάρια κλπ… Και το χειρότερο: Πρόσφατα μου απαγόρευσε (block) να κάνω σχόλια στην σελίδα της περιβόητης (αριστερόστροφης, λέω εγώ) και αυτάρεσκα αποκαλούμενης Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (!!!) της οποίας δεν είμαι μέλος, δεδομένου ότι εγώ δεν είμαι «λογοτέχνης», αλλά απλός μυθιστοριογράφος, και με έχει αποκαλέσει ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Το πρόβλημά του; Υποψιάζομαι (και ο μακαρίτης ο Φρόϋντ θα συμφωνούσε μαζί μου) ότι πρόκειται καθαρά περί «συμπλέγματος κατωτερότητος». Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. #ΕΛΣΑΛ #elsal.gr Πηγή : https://www.facebook.com/jimdimitri.corinis?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBAu1gYzkgcPmoECNhNWYCYKJGCHZFjIFoVG4OJFtF9qFpBy8_npSH6o18GrvxtzA2ryGHcoLJKrYuj&hc_ref=ARQ5ZJapCvbLBUTkYQFPJAE-xcDMKy7nP_w88THdNMFvq28UdMEtpOnQHdTbhvFCT7s&fref=nf
 5. Ποιος είπε ότι δεν διάβαζαν ΜΑΣΚΑ και οι γυναίκες; Ιδού η γοητευτική κυρία Φιφή μεταξύ αρκετών χαρακτηριστικών αντρικών φυσιογνωμιών της εποχής, μία εκ των νικητών στο 2ο "δημοψήφισμα των άσσων" από το τεύχος 35. Καταπληκτικές, όσο και αρκετά τολμηρές για την εποχή τους, χρωμολιθόγραφες εικόνες από το ίδιο τεύχος 35 Εξώφυλλο τεύχους 35 Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.
 6. Πότε θα μπει το "πινακάκι";
 7. Αν αναφέρεσαι για όλες τις εκδόσεις ανά τον κόσμο και όχι μόνο τις ελληνικές εκδόσεις έχω να σου πω τα εξής: Από αυτά που γνωρίζω οι πρώτες εκδόσεις όπου εμφανίζονται οι υπερήρωες που ανέφερες δεν είχαν ως τίτλο τα ονόματά τους. Για παράδειγμα η πρώτη εμφάνιση του Superman ήταν στο αμερικάνικο περιοδικό Action Comics Νο 1 του 1938. φυσικά αργότερα βγήκε και περιοδικό με τίτλο Superman. Μια λίστα θα βρεις εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Superman_comics Ομοίως για τον Batman ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στο αμερικάνικο Detective Comics Νο 27 του 1939 και αργότερα σε περιοδικό με τίτλο BATMAN : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Batman_comics Τέλος για τον Spiderman που είναι και ο "μικρότερος" σε ηλικία υπερήρωας , εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αμερικάνικο περιοδικό Amazing Fantasy Νο 15 το 1962 , ενώ αργότερα βγήκαν αρκετά περιοδικά που περιείχαν στον τίτλο τους το όνομα Spiderman .Η λίστα είναι εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Spider-Man_titles. Τα παραπάνω πρώτα τεύχη που ανέφερα αποτελούν το άγιο δισκοπότηρο για τους συλλέκτες υπερηρωικών κόμικς και η αξία τους στην αγορά ανέρχεται από 100.000 έως 3.000.000 δολάρια το τεύχος σε πολύ καλή κατάσταση. Στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος οι πρώτες εμφανίσεις του Superman και του Batman ήταν στο περιοδικό ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ εκδόσεων ΑΤΛΑΝΤΙΣ (με εξελληνισμένα όμως ονόματα)(παρουσίαση τίτλου : https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?app=covers&cov_id=95&page=1) και του Spiderman στο περιοδικό ΣΠΑΪΝΤΕΡ ΜΑΝ από τις εκδόσεις Καμπανά (παρουσίαση τίτλου : https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?app=covers&cov_id=197&page=1) Ελπίζω να σου έδωσα κάποια στοιχεία , αν και υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα με περισσότερες γνώσεις επί του αντικειμένου.
 8. Μάλλον ο τίτλος θα έπρεπε να είναι "πες το και ΔΕΝ έγινε" , αφού σας αναφέρω για πολλοστή φορά κάποια πράγματα και απλά αδιαφορείτε.
 9. Δηλαδή ο σκιτσογράφος θα πρέπει να δημιουργεί με βάση ότι ευχαριστεί τη "μεγάλη" μερίδα του κόσμου; Μάλιστα...
 10. Μπούρδες μια χαρά είναι ο Αρκάς , απλά πείραξε κάποιους και αυτοί έβγαλαν τους γνωστούς-άγνωστους (επί πληρωμή φυσικά) να διαμαρτυρηθούν.
 11. Έχουν το ενδιαφέρον τους επειδή έχουν κόμικς στα οπισθόφυλλα.
 12. Ιδού και το "πινακάκι": Τα στοιχεία καταχωρήθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης. Παρατηρήσεις -Οι διαστάσεις είναι κατά προσέγγιση αφού τα τεύχη ήταν από τόμο -Δεν αναγράφεται εκδοτικός οίκος στο περιοδικό -Η ημερομηνία έκδοσης προέκυψε από υπολογισμό με βάση την περιοδικότητα
 13. "Η ΟΔΗΓΟΣ" αποτελούσε το επίσημο περιοδικό του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών (ΣΕΟ) , το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα (http://www.seo.gr/displayITM1.asp?ITMID=27&LANG=GR) και είναι ένας κλάδος του προσκοπισμού. Το περιοδικό απευθυνόταν κυρίως σε νεαρά κορίτσια και περιείχε διάφορα θέματα όπως εγκυκλοπαιδικά, μυθιστορήματα, παιχνίδια, πρακτικές συμβουλές καθώς και κάποια κόμικς στο οπισθόφυλλο. Στα τεύχη 44-56 υπήρχε η εικονογραφημένη ιστορία "ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ" του Μποστ (όπως αναφέρει ο Κ.Κάσσης στο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ" σελ168). Μια γεύση από τα περιεχόμενα του περιοδικού φαίνονται στις παρακάτω εικόνες :
 14. Ωραίο βιντεάκι , με όλους τους γνωστούς-άγνωστους. Πρώτη μούρη φυσικά ο "Αμερικάνος" και τα εντυπωσιακά "άδυτα" του "μαγαζιού". Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται και ο εκκεντρικός Κυριάκος Κάσσης. Ακούγεται και η εξής ατάκα από τον "Αμερικάνο" : "Ωραία φίλε πάρε εδώ ότι σου κάνει γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να τα δρομολογήσουμε κι αυτά"
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.