Jump to content

1SUPERMAN1

Members
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

214 Good

About 1SUPERMAN1

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 09/09/1980

Profile Information

 • Country
  Greece
 1. Η δική μου ιστορία έρχεται να επιβεβαιώσει το "σύνδρομο της μαμάς" εις διπλούν. Κάποτε στην ηλικία των 15 περίπου είχα μια αξιοζήλευτη συλλογή από μικρά Μίκυ (τεύχη από 100ρια μέχρι 800ρια), μεγάλα Μίκυ , Δυναμικά Αγόρια , Αγόρια , Λούκυ Λουκ , Ποπάυ ,Σεραφίνο , Τιραμόλα, Κοκορίκο, Κλασικά Ντισνευ, Βαβούρα , Τρουένο , Πινόκιο , Φάντομ , Βέλος , MAD , Μάιτυ Μάους , Κομη Δράκουλα, Γκραν Γκινιόλ , Κάπταιν Αμέρικα , Σπαίντερμαν , και πολεμικά όπως Κράνος , Πόλεμος, Δράσις κλπ Επειδή ενοχλούσαν τη μάνα μου στο σπίτι αποφάσισα να τα δώσω σε έναν κολλητό φίλο μου να τα φυλάξει καθώς ήταν και αυτός συλλέκτης και μάλιστα μεγαλύτερος από μένα . Ο ίδιος είχε μάλιστα επιπλέον και τεύχη από μικρά Μπλεκ , Ζαγκόρ , όλη τη συλλογή Όμπραξ , Σούπερμαν κ.α. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ύστερα από μερικά χρόνια και αφού είχαμε γυρίσει από το στρατό , ρώτησα τον φίλο μου για τα κόμικς . Με μεγάλη του λύπη με πληροφόρησε ότι είχαν πεταχτεί ΟΛΑ από τη μάνα του Έτσι κάθε φορά που συναντιώμαστε καθόμαστε και κλαίμε τον πόνο μας. Εγώ άρχισα να αγοράζω κόμικς ύστερα από αρκετά χρόνια και αναπλήρωσα ένα μεγάλο μέρος της συλλογής που είχα , μόλις πληροφόρησα τον φίλο μου την μεγάλη αξία που έχουν τα κόμικς που πετάχτηκαν ο πόνος έγινε ακόμα μεγαλύτερος.
 2. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

  Νομίζω στην ίδια σειρά είχε κυκλοφορίσει και η βιόγραφία του Μάικλ Φάραντεϊ
 3. ΡΟΜΠΟΤ

  Αντιστοιχία ΡΟΜΠΟΤ-ΚΡΟΝΟΣ : 1-14 2-2 3-3 4-13 5-9 6-6 7-16 8-8 9-26 10-1 11-21 12-25 13-19 14-20 15-23
 4. ΠΙΝΟΚΙΟ (A' ΠΕΡΙΟΔΟΣ) .

  Ποιό είναι το κουμπί πλήρους εοεξεργασίας;
 5. ΠΙΝΟΚΙΟ (A' ΠΕΡΙΟΔΟΣ) .

  Εξώφυλλο ΠΙΝΟΚΙΟ 32 Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.
 6. ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΙΡΑΜΟΛΑ

  Τα δικά μου τομάκια έχουν τα τεύχη: Νο 1 : ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 20) Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 21) ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 48) Ο ΣΕΡΑΦΙΝΟ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ (ΣΕΡΑΦΙΝΟ 109) Νο 3 : ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 15) ΤΙΡΑΜΑΝΙΑ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 14) Ο ΑΓΙΟ-ΒΑΣΙΛΗΣ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 81) ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΛΙ ΔΕ ΚΙΤ ! (ΣΕΡΑΦΙΝΟ 188) Νο 4 : ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 9) ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 12) Ο ΠΑΠΕΡΙΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟΣ (ΠΑΠΕΡΙΝΟ 4) ΤΙΡΑΜΟΛ 1ος (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 10) Ο ΠΑΠΕΡΙΝΟ ΕΝΟΧΟΣ (ΠΑΠΕΡΙΝΟ 5) Νο 5 : ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΒΟΥΝΩΝ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ Νο 74) ΗΣΥΧΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ Νο 7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ (ΠΑΠΕΡΙΝΟ Νο 16) ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΚΑΡΛΟΝΕ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ Νο 56) Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΖΙΜ (ΠΑΠΕΡΙΝΟ Νο 11) Νο 6 : ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ Νο 68) ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ 69) Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ (ΤΙΡΑΜΟΛΑ Νο 70) Ο ΠΑΠΕΡΙΝΟ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ (ΠΑΠΕΡΙΝΟ Νο ?)
 7. ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ (Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τα Μεγάλα Κλασικά Σεραφίνο 1-8 ποιά τεύχη Σεραφίνο περιείχαν; Ήταν της Α ή της Β περιόδου τεύχη;
 8. ΒΕΛΟΣ

  Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει , ψάχνω μια ιστορία με τον Μαντρέϊκ που για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο Mandrake the magician No 24 με τίτλο "Visitors from space" και στο KING COMICS No 2 με τίτλο " SPECTER FROM SPACE". Η υπόθεση ήταν με ένα σκάφος εξωγήινων που είχαν προσγειωθεί μέσα στο μάτι του Μαντρέϊκ και απειλούσαν να καταστρέψουν τη Γη αν δεν τους ελευθέρωναν. . Νομίζω ότι εμφανίστηκε στο Βέλος αλλά δεν ξέρω σε ποιό τεύχος. Άλλη πιθανότητα είναι να εμφανίστηκε στο μεγάλο Φάντομ. Τελικά η ιστορία υπάρχει στο μεγάλο Φάντομ Νο 6 με τον τίτλο "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ από το ΔΙΑΣΤΗΜΑ"
 9. Εξώφυλλο του Μικρού Εξερευνητή Α' περιόδου Αρ. 13 Θα ήθελα να επισημάνω ότι στην αρχή αναφέρονται 31 τα συνολικά τεύχη κυκλοφορίας ενώ είναι 41 και πρέπει να γραφεί ότι λείπουν τα εξώφυλλα από το 32-41. Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
 10. Τελικά τα μικρά Μίκυ έχουν αποκτήσει τεράστια αξία συγκρίσιμη με αυτή των Action Comics : Όπως και τα βιβλία των μικρών εξερευνητών επίσης !
 11. Πρόσφατα κατέβηκα στο Μοναστηράκι στον "Αμερικάνο" και κατάφερα να μπω στα ενδότερα του "μαγαζιού". Πραγματικά έπαθα σοκ τόσο από την ποσότητα , την ποικιλία και την σπανιότητα των κόμικς αλλά και από τον απίστευτο τρόπο που ήταν στοιβαγμένα μέσα στην σκόνη τόσο πολύτιμα αντικείμενα. Στο τέλος του διαδρόμου υπήρχε μια τεράστια στοίβα με κόμικς (ότι μπορείς να φανταστείς) και υπήρχε μια παλιά ξύλινη σκάλα που σε ανέβαζε στον πάνω όροφο-πατάρι όπου εκεί υπήρχαν πάλι στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο αμέτρητα κόμικς. Δεξιά από την σκάλα υπήρχε κι ένα υπόγειο αλλά δεν τόλμησα να κατέβω από φόβο και μόνο , αν και απ΄όσο γνωρίζω εκεί διατηρεί σπάνια κομμάτια σε χαρτόκουτα.Ο λόγος που με άφησε να μπω ο ιδιοκτήτης ήταν γιατί όπως μου είπε του έκαναν έξωση στον πρώτο όροφο και είχε πολύ δουλειά στο να μετακινήσει την τεράστια ποσότητα των βιβλίων-κόμικς και διάφορων άλλων παλιών αντικειμένων. Υποπτεύομαι ότι με αυτή την "ανακίνηση" θα βγούν στην επιφάνεια ξεχασμένα διαμάντια από κόμικς , άρα καλό θα ήταν να επισκευτεί κανείς τον "Αμερικάνο" μήπως και βρει τίποτε αξιόλογο.
 12. Να συμπληρώσω και τις αστείες αυτοτελείς ιστοριούλες μέχρι και το τεύχος 316 : Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ο ΦΙΤΣΟΥΛΑΣ Ο ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΣ ΜΠΕΜΠΕΣ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ/ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ ΦΟΒΕΡΗ ΤΡΥΠΑ,/Η ΤΡΥΠΑ,/Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΡΥΠΑ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ Ο ΛΙΧΟΥΔΗΣ Ο ΠΕΙΝΑΛΑΣ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΟ ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΟ ΓΥΑΛΙΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΠΛΟΥΝΚ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΕΡΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Ο ΥΠΕΡΜΠΑΜΠΑΣ Και μια αυτοτελή ιστορία στο τεύχος 214 : Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΡΟΜΠΟΤ Φοβερή δουλειά ramirez !
 13. Να συμπληρώσω και τις μικρές αστείες ιστοριούλες : Ο ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΌΣ ΖΟΥΜΠΑ Ο ΦΙΤΣΟΥΛΑΣ Ο ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΣ ΜΠΕΜΠΕΣ ΤΟ ΠΑΝΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡ. ΤΡ. ΤΡΟΜΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΫΜΕΝΕ ΜΠΑΜΠΑ Η ΦΟΒΕΡΗ ΤΡΥΠΑ Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Ο ΠΕΙΝΑΛΑΣ Ο ΤΥΧΕΡΑΚΙΑΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ο ΛΙΧΟΥΔΗΣ Όπως επίσης οι ιστορίες : ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ
 14. Μικρός Εξερευνητής τεύχος Νο 9 εξώφυλλο Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.