ΦΑΝΖΙΝ
13 topics in this forum
-
- 23 replies
- 8.6k views
Καλησπέρα σε όλους και από δω. Δημιουργήσαμε αυτή την ενότητα για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στο GC Fanzine #5. Οπότε για ό,τι παρατηρήσεις και απορίες έχετε ή για οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να το γράφετε εδώ. Το topic στην άλλη ενότητα το αφήνουμε ανοιχτό για καινούργιες συμμετοχές. Αναφέρω κι εδώ τους κανονισμούς να υπάρχουν συγκεντρωμένοι: - Το καινούργιο fanzine θα είναι διθεματικό και θα εστιάσει αποκλειστικά στα εξής 2 θέματα: κωμωδία και θρίλερ/τρόμου. - Οι διαστάσεις των ιστοριών θα παραμείνουν ίδιες με τις περσινές, δηλαδή 21 x 29,7 - Οι σελίδες των ιστοριών θα είναι από 1 έως 8 - Το deadline παράδοσης θα είναι Κυριακή 5 Μαρτίου. Μπο…
Last reply by dimious200, -
- 0 replies
- 696 views
Λοιπόν... Ο χρόνος έδειξε ότι αυτή η ενότητα δε βολεύει. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 4ο φανζίν, παρακαλώ να γράψετε στο τόπικ ανακοίνωσής του: http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=30199 Η περαιτέρω συνεννόηση θα γίνεται μέσω pm. Let's do this.
Last reply by DJO, -
- 11 replies
- 1.3k views
Αν και είναι υπερβολικά νωρίς, για να αποφύγουμε 100+σέλιδα μπορούμε πλέον να το σπάμε σε 2 τεύχη (εφόσον συνεχιστεί και του χρόνου το Βαβέλ/Διεθνές): http://www.greekcomi...ndpost&p=248684 +επανέρχεται αυτό που έλεγε ο ότι μόνο ενεργά μέλη θα παίρνουν μέρος στο GCF. Το αναίρεσα για το #3 πιστεύοντας σε πλήθος συμμετοχών ανενεργών και τελικά το πλήθος ήταν μόνο 2 άτομα. Οπότε ναι, το πείραμα απέτυχε, Νικ είχες δίκιο. Δεν ξέρω άμα θα'χει χώρο για φανζινάδες και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μια γωνίτσα πάγκου, αλλά θα το κυνηγήσουμε. Να, κάπως έτσι: Εμ, ιδέες, προτάσεις, αντιπροτάσεις, απόψεις, μπυροκεράσματα; Όχι δεν προλαβαίνουμε το #4 για το Νοέμ…
Last reply by mr-d, -
Let's go. Σούμα του τι παίζει: όριο ιστοριών μέχρι ~10 σελίδες, σε ασπρόμαυρο και ανάλυση 300 dpi. Σούμα του με τι μέσα θα κομιξίσουμε: με ό,τι μέσο σας κάνει κέφι, εκτός από λεωφορείο. Σούμα του τι προβλέπεται: μαντεύω εκατοντασέλιδο. Ωωμμμ... Σούμα του πόσα αντίτυπα θα βγούνε: ~200 Σούμα του πόσο θα κάνει: εχμ, μήπως βιαζόμαστ... Σούμα του εάν θα έχουν οι δημιουργοί από ένα αντίτυπο δωρεάν: εχμ, θα δείξει. Αν βγει 100σέλιδο πανδύσκολο έως ακατόρθωτο. Σούμα του πόσο έπικ θα είναι ο πάγκος και άμα θα μπορούμε να φέρουμε αυτοεκδόσεις μας που θα έχουμε βγάλει για το Comicdom: ΠΟΛΥ & ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!! Οι εκδόσεις Γεια Σου δηλώνουν συγκινημένες για τη συνεργασία του…
Last reply by DJO, -
- 23 replies
- 2.2k views
Λοιπόν. Προκειμένου να δούμε και πόσα να εκτυπωθούν Θα το πάμε περίπου όπως και στο προηγούμενο. Λέω περίπου, διότι αυτή τη φορά θα γίνει μια διαφοροποίηση από την πρώτη. Κάθε ένας από εμάς, θα πάρει και ένα gratis τεύχος (κάτι που κακώς δεν είχα σκεφτεί στο πρώτο). Δεν είναι κάτι το τραγικό, αλλά Oh well Οπότε, κατ'αρχάς να δούμε οι από εδώ πόσα κομμάτια θέλουμε. Μετά να πάμε στους απ'έξω. Και στο τέλος να βγούνε και καμιά 100στη για το κομικντομ. (ή και κάτι παραπάνω. το 100στη είναι καθαρά τάξη μεγέθους) Άρα, μου λέτε από εδώθε πόσα παραπάνω κομμάτια θέλετε (πέραν του 1 που θα πάρει ο καθένας) για να γίνουν οι σούμες Κόστος, όπως τα υπολογίσαμε, πάνω από 3 -…
Last reply by germanicus, -
- 1 follower
- 141 replies
- 10.6k views
Μιας και έχουμε ειδική υποενότητα, κρίμα είναι να γράφουμε στις Προτάσεις-Απόψεις, no? Εξάλλου εκείνο το τόπικ ήταν για να μαζευτούν οι συμμετοχές. Λοιπόν, μια πρόχειρη σούμα, μέχρι να προσθέσεις ό,τι θέλεις με edit, Germ: Fiddel + Germ = Πανέτοιμο (Πρωινός Καφές). Σελίδες: 10-11 Dionik + Smoken = Έτοιμο! (Τίτλος?) Σελίδες: 2 (strips) chris = Έτοιμο! (Τίτλος?) Σελίδες: 2 The_Sandman = Έτοιμο! (Τίτλος?) Σελίδες: 1 Lord Makro = Έτοιμο! (Κουλουβάχατα). Σελίδες: 2 (εσώφυλλο) DJO + chris = Σχεδιάζεται (Fully Alive) σελίδες: 4 Ari + Germ = Σχεδιάζεται (Τίτλος?) σελίδες: 4-5 John D.Rockerduck (x-Quackmore) = (Τίτλος?) Σελίδες: 1-4 csd7 + DJO + ripper = Είμασ…
Last reply by Akihabara, -
- 7 replies
- 1.1k views
Στα σχέδια χρειάζεται και μελάνωμα ή η δουλειά γίνεται απλά και με το μολύβι; Κι αν χρειάζεται μελάνωμα πώς;;;;
Last reply by dionik, -
- 8 replies
- 1.2k views
Και μόλις μίλησα εκτενώς με τον Gaidjin (Νίκος Καμπουρόπουλος), άκρως ευχάριστος στο τηλέφωνο (ίσως να φταίει και το θέμα ), καθαρίζω τα jpg/tiff (ανάλογα με το τι μου έστειλε ο καθένας), φτιάχνω 2-3 πραγματάκια (εξώφυλλο, editorial, αυτή η σελίδα εδώ, αυτή η σελίδα εκεί), ανεβάζω τα jpg/tiff σε ένα rapidshare αύριο, και από Πέμπτη, το ανοίγει, το δουλεύει με τον γραφίστα και Παρασκευή μου στέλνουν ένα pdf-άκι με το πως θα μοιάζει ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Last reply by DJO, -
- 6 replies
- 883 views
με κάποιους μίλησα στο τηλέφωνο και τους εξήγησα την κατάσταση (βασικά με όσους δεν μου είχαν πει πόσα κομμάτια θέλαν) με κάποιους όχι. Εάν υπάρχει κάποια απορία, κάποιο σχόλιο, οτιδήποτε, πείτε το ελεύθερα Το ότι εμείς θα θέλαμε πάνω από ένα κομμάτι, το είχα φανταστεί. Το ότι θα θέλαν κι άλλοι πάνω από ένα κομμάτι όμως, ούτε που το είχα διαννοηθεί... Προφανώς δεν είναι μόνο το φάνζιν μας (ημών των 7 δλδ), αλλά είναι και για πάρα πολύ άλλο κόσμο "το φάνζιν μας"! και όχι τίποτε άλλο, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι θα περπατήσει και ότι θα δελεάσει κόσμο. όσοι το είδατε σε pdf, ξέρετε πάνω-κάτω τι είναι. εγώ απλώς να πω ότι το θεωρώ πολύ καλύτερο από πάρα πολλά από τα φανζ…
Last reply by Tsakman, -
- 7 replies
- 1k views
Λοιπόν. Κρίσιμο ερώτημα. Μου προτείναν μόλις τώρα με pm, 300 για 450 γιούργια +φπα (ήτοι 1,5 το κομμάτι+φπα από 1,8+φπα). Προσωπικά αρχικά έλεγα ότι 150 θα ήταν καλά. Όταν λοιπόν είπαν 200, δαγκώθηκα, αλλά τι να κάνουμε. Μετά είδα το υλικό και φτιάχτηκα. Είναι καλό, θα περπατήσει. Βλέπωντας και τις αντιδράσεις των περισσοτέρων που το είδαν, άρχισα να αναρωτιέμαι εάν θα φτάσουν Τώρα πετάνε αυτό το 300άρι και ξαναδαγκώνομαι... Χοντρά χοντρά πως τα υπολογίζω. Οι 7 που συμμετείχαμε + ο Βαλτ, υπολογίζω ότι θα φύγουν γύρω στα 60 κομμάτια (με το σκεπτικό ότι κάποιοι θα πάρουν πάνω από ένα κομμάτι (αυτό δεν είναι υποχρέωση, έτσι? απλά μια εκτίμηση που έκανα ότι κάποιοι θ…
Last reply by germanicus, -
- 15 replies
- 953 views
Απορία. Επειδή καλά εγώ το θεωρώ εύλογο, αλλά το να θεωρώ κάτι από μονος λογικό, δεν λέει και πολλά Έχει κανείς πρόβλημα εάν από Δευτέρα (μετά το comicdom δηλαδή (και αυτό καθαρά για να μη χαλάσει η "έκπληξη")) ανέβει σκαναρισμένο? (ή έστω το pdf που θα πάει για εκτύπωση κλπ) έστω και μισός να πει ότι δε γουστάρει (χωρίς καν να αναφέρει λόγο), δεν ανεβαίνει. Μέχρι στιγμής πάντως την "προεκτύπωση" τη ζήτησαν οι Tsakman και Valt για να τους ρίξουν μια ματιά. Και το pdf-άκι που θα πάει για σκανάρισμα, θα το στείλω και στην Άρι (αν και δεν το ζήτησε) καθαρά γιατί μ*λ*κία να το δούνε όλοι το Σαββάτο και αυτή, που συμμετείχε, να περιμένει πότε θα φτάσει ο ταχυδρόμ…
Last reply by Valtasar, -
- 13 replies
- 1.1k views
οκ. Πάμε λοιπόν να επιλέξουμε. Θυμίζω 5 πόντους για την πρώτη επιλογή, 3 για την δεύτερη, 1 για την τρίτη. Επροτάθησαν τα εξής: ανώνυμο (και το μόνο που δεν θα έχει αρίθμηση) Γραικοκομίκ GC GC Paradise ΓκρηκΚόμικς Φανζίν Γκραικόμικ Γκραικόμιξ GreCom Fanzin GreCom Φανζιν GC Φανζιν ΓκρεΚομ Φανζείν από μένα 5 πόντοι στο GC 3 πόντοι στο GC Φανζιν 1 πόντος στο ανώνυμο
Last reply by Tsakman, -
- 17 replies
- 1.1k views
Επειδή εκνευρίστηκα με το πόσος κόσμος ασχολείται με κάτι που νομίζω ότι πρωτίστως αφορά εμάς (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην ονομασία, αναφέρομαι σε οτιδήποτε αφορά το φάνζιν), έφτιαξα αυτή την ενοτητούλα... λίγο καθυστερημένα εντέλει, αλλά... ακούω προτάσεις/απόψεις για ονομασία. οι δικές μου είναι 3 (α) ανώνυμο σαν το IV των Led Zep (β) Γραικοκόμικ 1 (στο εξώφυλο ΓΚ1) και (γ) GC 1 τείνω στο (β). ακούω απόψεις
Last reply by DJO,