Jump to content
News Ticker
 • Ανακοίνωση:
 • Η νέα εμφάνιση του GC είναι έτοιμη, μπορείτε να την αλλάζετε άμεσα σε σκούρα με το κουμπί πάνω δεξιά. Επίσης το διπλανό κουμπί έχει πολλές χρήσιμες ρυθμίσεις (μέγεθος γραμμάτων, αλλαγή φόντου κ.λ.π.).
 • Recommended Posts

  Λοιπόν. Κρίσιμο ερώτημα. Μου προτείναν μόλις τώρα με pm, 300 για 450 γιούργια +φπα (ήτοι 1,5 το κομμάτι+φπα από 1,8+φπα).

   

  Προσωπικά αρχικά έλεγα ότι 150 θα ήταν καλά. Όταν λοιπόν είπαν 200, δαγκώθηκα, αλλά τι να κάνουμε. Μετά είδα το υλικό και φτιάχτηκα. Είναι καλό, θα περπατήσει. Βλέπωντας και τις αντιδράσεις των περισσοτέρων που το είδαν, άρχισα να αναρωτιέμαι εάν θα φτάσουν :) Τώρα πετάνε αυτό το 300άρι και ξαναδαγκώνομαι...

   

  Χοντρά χοντρά πως τα υπολογίζω. Οι 7 που συμμετείχαμε + ο Βαλτ, υπολογίζω ότι θα φύγουν γύρω στα 60 κομμάτια (με το σκεπτικό ότι κάποιοι θα πάρουν πάνω από ένα κομμάτι (αυτό δεν είναι υποχρέωση, έτσι? απλά μια εκτίμηση που έκανα ότι κάποιοι θα θελήσουν να το κάνουν δωράκι σε κανέναν κολλητό ή να έχουν πάνω από ένα στη συλλογή τους. κρίνω εξ΄ιδίων τα αλλότρια)) Από το φόρουμ, βάζωντας όσους γράφουν/κάνουν/ράνουν, βλέπω να φεύγουν άλλα τόσα. Στο comicdom φαντάζομαι ότι θα φύγουν σε ξεκάρφωτους καμιά 20αριά. Σύνολο 140. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάπως θα φύγουν και τα άλλα 60. Άλλα 160 όμως??? Και δεν θέλω ούτε να δεσμεύσω κεφάλαιο σε αυτό το project (προτιμώ να το ξαναβάλω για να πάμε για ένα 2ο) ούτε να αναρωτιέμαι "να το πάω στο Solaris? να το πάω στο Jemma?" κλπ.

   

  Θεωρώ όμως σκόπιμο να ακούσω απόψεις. Μου δώσαν deadline μέχρι σήμερα (νάης ε? ... :) ) Απόψεις κυρίως με το αν τα μαθηματικά μου (60+60+20, άρα 140, άρα κάτω από 200) είναι/ακούγονται σωστά. Αλλά και γενικότερα, ίσως του στυλ, θα έχουν φύγει μέσα σε ένα δίμηνο, οπότε θα είναι όλα κομπλέ.

   

  :cheers5:

  • Like 3
  Link to post
  Share on other sites

  Ψηφίζω για 200. ;) Στην εσχάτη, τι #1 θα είναι αν δεν γίνει σπάνιο & ανάρπαστο? :D Καλή η προσφορά δε λέω, αλλά μετά...

   

  Και δεν θέλω ούτε να δεσμεύσω κεφάλαιο σε αυτό το project (προτιμώ να το ξαναβάλω για να πάμε για ένα 2ο) ούτε να αναρωτιέμαι "να το πάω στο Solaris? να το πάω στο Jemma?" κλπ.

   

  ....το πάμε πιο εμπορικά και δε λέει. Ας παραμείνουμε παρεΐστικο, που τα σπάει και κάνει τον χαβαλέ του φανζινάκι hell yeah.....!!! :)

   

   

  :cheers3:

  • Like 3
  Link to post
  Share on other sites

  Κατ' αρχάς ίσως κακώς παρεμβαίνω πάλι, αφού φυσικά πρωτίστως η άποψη των δημιουργών μετράει,

  αλλά προσωπικά θα έβλεπα με καλό μάτι να αυξηθεί η τιμή στα 3 euro (αντί για 2.5) για

  να καλυφθούν πιο γρήγορα και πιο σιγουρα τα έξοδα της έκδοσης (και να σας μείνει απόθεμα για δεύτερη έκδοση).

  Οπότε βλέπω και με καλό μάτι αυτή τη πτώση του κόστους, έστω και αν απαιτούνται περισσότερα κομμάτια.

   

  Υποθέτω και εγώ ότι θα φύγουν σχετικά εύκολα 200 κομμάτια, αν και εσείς που ξέρετε καλύτερα τα πράγματα

  μπορείτε να κάνετε ρεαλιστικές εκτιμήσεις. Μήπως μπορεί να καλύψει την διαφορά (εκατόν κάτι Ευρώ

  αν δεν κάνω λάθος) ο σύλλογος από τις συνδρομές- ενδεχόμενα με αντάλλαγμα τα κέρδη από την πώληση τους στο μέλλον;

  Προσωπικά πάντως κρατήστε μου 2 κομμάτια-μάλλον δεν θα πάρω περισσότερα :)

   

  :beer: Just my 2cents...

  • Like 2
  Link to post
  Share on other sites

  Η Λέσχη Νικόλα είμαι και εγώ. Οπότε ως ένα βαθμό η τσέπη της, τσέπη μου και η τσέπη μου, τσέπη της. Ήδη από εκεί έχει προγραμματισθεί (εκ μέρους μου (ως ιδρυτικό μέλος)) να φύγει χρήμα για ένα κάρο δουλειές. Οπότε δεν παίζει το να "καλύψει διαφορά" :) Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ταμείο που καλύπτει τα πάντα :) Και ούτως ή άλλως, όπως ήδη έχω πει, τα κέρδη (αυτό το 200*(2,5-1,88) ) θα πάνε στο ταμείο της Λέσχης.

   

  Πάντως, όπως και να το δεις, με την ίδια τιμή (είτε 2,5, είτε for the sake of argument (έχει ήδη γραφτεί έξω) με 3), το κόστος ρεφάρεται γρηγορότερα στα 200 κομμάτια (150 ή 125 αντίτυπα) απ'ότι στα 300 (188/157). Το τελικό κέρδος διαφοροποιείται. Αυτό όμως δεν ήταν προτεραιότητα μου (και τώρα που το βλέπω εκ των υστέρων, θα μπορούσε να είχε γίνει 2,5 για τα μέλη και 3 για τα μη μέλη... oh well.... στο επόμενο)

   

  Το κόστος μπορεί να πέφτει, αλλά για να υπάρξει κέρδος, θα πρέπει κατ'αρχάς να φύγουν. Και θυμίζω ότι όσο πιο πολύ χρόνο παίρνει, τόσο πιο μεγάλο κόστος έχει (από το "δεν έχω για να πληρώσω τις κάρτες μου", μέχρι το "ο χρόνος είναι χρήμα" (και ειδικά αυτό το δεύτερο..... με κάποιες επιλογές που έχω κάνει στο παρελθόν για το που ξοδεύω το χρόνο μου, έχω καταλήξει να τον πληρώσω σε χρήμα :) ))

   

  Anyhow. :thanks: for the input! :)

   

  :cheers5:

  • Like 3
  Link to post
  Share on other sites

  Πιστεύω ότι 200 είναι αρκετά και κατάλληλα για την περίπτωση. Δεν υπάρχει λόγος στοκαρίσματος/πλασαρίσματος την παρούσα στιγμή, ούτε για οικονομικούς λόγους...

   

  :cheers3:

  • Like 5
  Link to post
  Share on other sites

  οκ. επειδή περνάει η ώρα και ψιλοαγχώνομαι (δεν έχω κοιμηθεί κιόλας) και απ'ότι βλέπω/κόβω τη κίνηση, δεν είναι κάποιος θετικός ως προς τα 300, θα του απαντήσω αρνητικά.

   

  :cheers5:

  Link to post
  Share on other sites

  Νίκο 200 για πολλούς λόγους... Ένας απο αυτούς είναι ότι θα μείνουν στάνταρ καμμιά 100σταριά και.... Σε βάθος χρόνου θα τα ψάχνει κόσμος και εννοείτε πως θα φεύγαν και 300+, αλλά σε βάθος χρόνου.... Όλοι οι φανζινάδες αυτό το πρόβλημα έχουν.. στ αρχή φεύγουν 100 με 150 και μετά τίποτα... Όταν όμως μαθαίνετε αρχίζουν πολλοί φάν να τα ψάχνουν, αλλά αυτό μετά τον πρώτο - δεύτερο χρόνο... Άρα πρέπει να τρέξουμε οι ίδιοι να τα μοιράζουμε απο εδώ και απο εκεί για να φύγουν....

   

  ΠΡΟΣΟΧΗ

   

  Όλα τα παραπάνω ισχύουν για φανζίνς με τιμή..... Γιατί άμα το φανζίν είναι δωρεάν, μπορείς άνετα να σπρώξεις και χίλια κομμάτια σε έναν μήνα :lol:

   

   

  Άρα 200 απο εμένα!!

   

  :beer5:

  • Like 5
  Link to post
  Share on other sites

  :thanks: Μελ. Ήδη του έστειλα αρνητική απάντηση

   

  :cheers5:

  • Like 3
  Link to post
  Share on other sites
  Guest
  This topic is now closed to further replies.
  ×
  ×
  • Create New...

  Important Information

  By using this site, you agree to our Terms of Use.