ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Καταστήματα στο εξωτερικό
43 topics in this forum
-
- 1 follower
- 5 replies
- 1.2k views
Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος σας στο όμορφο Σαράγεβο σε πάρα πολύ κεντρικό σημείο ούτε 50 μέτρα από την πλατεία της Bascarsija (στην παλιά πόλη) υπάρχει το μαγαζί Agarthi Comics. Βρίσκεται μέσα σε μια αυλή, δε θα το βρείτε με βιτρίνα στο δρόμο. Πολλά και καλά κόμικς σε πολλές γλώσσες και πλουσιότατη συλλογή ειδικά σε φουμέτια. Δε θα γράψω άλλα, φωτογραφίες:
Last reply by Kurdy Malloy, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.5k views
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : THOUGHTBUBBLE FESTIVAL ΠΡΟΛΟΓΟΣ Από τα πρώτα Cons, της μεσο-κουρνοβιρικής εποχής. Ξεκίνησε φιλόδοξα με πολλά μεγάλα, διεθνή ονόματα, περιλαμβανομένου και του "δικού μας" Frank Miller. Και ύστερα άρχισαν τα σύννεφα, με μια μουσουλμάνα να αποσύρει τη συμμετοχή της διαμαρτυρόμενη για την παρουσία του Miller (ναι, ισλαμοφοβία, Holy Terror και τέτοια φαιδρά). Δεν ξέρω αν ήταν η αιτία, κακό κάρμα ή αναμενόμενα κουρνοβιρο-αποτελέσματα αλλά το Con σημαδεύτηκε από σειρά ακυρώσεων (Snyder, Albuqerque, Palahniuk, Garbett, Rios και αρκετοί άλλοι) ακόμη και της τελευταίας στιγμής. Πάντως, ο Ikarukani, πιστός στο συγκεκριμένο δ…
Last reply by ikarukani, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.5k views
Οταν είχα πάει πριν από αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο μαγαζί δεν το είχα ανακαλύψει ή δεν υπήρχε. Λέγεται Comics Heaven και τις φωτογραφίες μου τις έστειλε καλός φίλος που είναι εκεί αυτή τη στιγμή αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση ο ίδιος με τα κόμικς. Το προσθέτω ως πληροφοριακό δεδομένο για όποιον τυχόν βρεθεί στη Σουηδία ώστε να το αναζητήσει και να εμπλουτίσει και το σχετικό τόπικ. Μου είπε πάντως ότι έχει σχεδόν αποκλειστικά αγγλόφωνα πολλά καινούργια και δεκάδες κούτες με παλιά τεύχη. Οσο για τις τιμές όπως φαίνονται στις φωτό 1,92 το τεύχος σε ευρώ αν κάποιος αγοράσει ένα και 1,4 αν αγοράσει 10 παλιά τεύχη.
Last reply by 1SUPERMAN1, -
- 4 replies
- 4.8k views
Δεύτερη στάση του ταξιδιού, Λωζάνη. Όλως παραδόξως, η πόλη είχε περισσότερα μαγαζιά με κόμικς από την μεγαλύτερη πληθυσμιακά Γενεύη, αν και όχι της ίδιας ποιότητας. Για να τα δούμε. 1. Librairie Crobar (ΕΚΛΕΙΣΕ) Διεύθυνση: Rue du Petit - Chene 12 Τηλέφωνο: 021 711 43 43 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 12:00 με 18:00, Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 με 18:30, Σάββατο 10:00 με 18:00 Ιστοσελίδα Πρώτο και καλύτερο. Το κομιξάδικο που επισκέφθηκα τις περισσότερες φορές. 90% BD, 10% Αμερικάνικα και manga. Συγκεκριμένα είχε μερικά essentials της Marvel μεταφρασμένα και 10-12 τίτλους manga επίσης μεταφρασμένους. Ο ιδιοκτήτ…
Last reply by Θρηνωδός, -
- 2 followers
- 6 replies
- 5.6k views
Το Λονδίνο εκτός από άπειρα μαγαζιά με ρούχα (που μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους, αλλά όχι εμένα ), έχει και μαγαζιά με κόμικς. ΕΔΩ μια λίστα με αυτά. Εγώ το μόνο που επισκέφτηκα και μπορώ να πω λίγα λόγια, ήταν το forbidden planet (υπάρχει αντίστοιχη συζήτηση για το eshop του). Βρίσκεται στο 179 Shaftesbury Avenue και είναι χαώδες... Στο ισόγειο έχει φιγούρες και λοιπά παρελκόμενα από κόμικς και ταινίες. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η μεγάλη ποικιλία που είχε από Star Wars τζιβιτζιλίκια . Στο υπόγειο βρίσκονται τα κόμικς (που είναι πολλαααααά), οι ταινίες και τα βιβλία. Με μια ματιά που έριξα, οι τιμές μου φάνηκαν σε νορμάλ επίπεδα, εκτ…
- 8 replies
- 2.1k views
LOS ANGELES (Η.Π.Α.) Αν και το Los Angeles είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, είναι χωρισμένη σε γειτονιές σε απόσταση μεταξύ τους που την κάνει δύσκολη στο να μετακινηθεί κανείς από τη μία στην άλλη, κάτι που βάζει αρκετά εμπόδια στη ζωή του τουρίστα. Αφενός τα Μ.Μ.Μ. τους είναι λειψά και προβληματικά, αφετέρου η κίνηση στους δρόμους είναι μεγάλη, οπότε αφού κατάφερα και επισκέφθηκα έστω και ένα κομιξομάγαζο πάλι καλά. Το μαγαζί αυτό είναι το Geoffrey's Hi De Ho Comics (website), το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Santa Monica, λίγο πιο πάνω δηλαδή από την πανέμορφη αμμώδη παραλία, την διάσημη προβλήτα με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, και τον ναυαγοστωστικό πύργο το…
Last reply by luckystrike, -
- 4 replies
- 1.2k views
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Το Σαν Φρανσίσκο ήταν στην κορυφή της λίστας μου με τις πόλεις των ΗΠΑ που ήθελα να ταξιδέψω, και επιτέλους τα κατάφερα! Και μιας και που έκανα τον κόπο, πέρασα και από 2 καταστηματάκια για να έχουμε μια ιδέα. Σε κανένα δε βρήκα ούτε ιδιαίτερα παλιά κόμικς, ούτε κούτες με προσφορές, φάνηκαν όμως και τα δύο ενημερωμένα με νέες κυκλοφορίες. Το πρώτο κομιξομάγαζο που επισκέφθηκα ήταν το Comix Experience (website). Όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά περιποιημένο και προσεγμένο. Βρίσκεται κοντά στο Alamo Square Park / Painted Ladies, σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος, οπότε είναι εύκολη μια βόλτα μετά από τη σχετική επίσκεψη. …
Last reply by nickzark, -
ΣΙΚΑΓΟ (ΗΠΑ)
by Ion- 2 replies
- 1.4k views
CHICAGO, ILLINOIS, U.S.A. Στο παγωμένο Σικάγο, την πόλη σημαντικότατων προσωπικοτήτων όπως ο συγγραφέας Ernest Hemingway, o δημιουργός Walt Disney, o μαφιόζος Al Capone και ο λογιστής @germanicus, μπορεί να βρει κανείς πολλά ενδιαφέροντα μαγαζιά με κόμικς. Εγώ κατάφερα και επισκέφθηκα τα ακόλουθα δύο: Graham Crackers Comics Loop 77 E Madison St. (website) Είναι το μόνο κεντρικό μαγαζί και άρα το πιο εύκολα προσβάσιμο της πόλης, και βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Cloud Gate. Έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σε όλων των ειδών τα κόμικς, και σίγουρα θα μπορούσα να φύγω με πολλές αγορές αν δεν σκεφτόμουν το πώς θα τα φέρω πίσω στην Ελλ…
Last reply by tik, -
- 0 replies
- 724 views
Καιρός ν'ανοίξει θεματάκι για και για την Βασιλεία, την τέταρτη ελβετική πόλη που παρουσιάζεται στο φόρουμ. Δύο είναι τα μαγαζιά άξια αναφοράς, το fantastic Empire και το comix shop Basel. 1. Fantastic Empire Διεύθυνση: Elisabethenstrasse 4, 4051 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 12:00 με 18:30, Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 με 18:30, Σάββατο 10:00 με 18:00 http://www.fantasticempire.ch/ Το Fantastic Empire δεν είναι κομιξάδικο per say αλλά αρκετά σχετικό με την κουλτούρα και αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη από κάθε κομιξόφιλο. Ειδικεύεται στα board και card games ( @Kurdy Malloy ), φιγούρες έτοιμες αλλά και άβαφτες…
- 8 replies
- 4.5k views
Καλημέρα φίλοι μου,μετά τα μέσα του Σεπτέμβρη 2018,έκανα με την Φρόσω (την γυναίκα μου) ένα ταξίδι ζωής στην μακρινή χώρα με το όνομα Αυστραλία. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να μην επισκεφτώ μέσα σε όλα τα πολλά που είδα και έκανα εκεί και μερικά κομιξάδικα! Λοιπόν θα ήθελα να τονίσω ότι κάποιες φωτογραφίες που θα δείξω δεν είναι δικές μου, γιατί λόγω περιορισμένου χρόνου και γιατί ήμουν μόνος μου στις περισσότερες επισκέψεις , δεν μπόρεσα να τραβήξω,αλλά δανείστηκα από το διαδίκτυο τέτοιες που αποτυπώνουν με ακρίβεια ότι είδα. Έτσι ξεκινάμε από το πρώτο που επισκέφτηκα το 1) Comics 'R Us που βρίσκεται στην Level 1,220 Bourke Street,Melbourne στα…
Last reply by Retroplaymo, -
- 1 reply
- 1.1k views
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ, ΗΠΑ Το FandomVerse Comics, ξεκίνησε την λειτουργία του, εδώ και δυο χρόνια περιπου, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κατάστημα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από τίτλους comics, Trades, Graphic Novels, καθώς και μεγάλη ποικιλία απο Statues, Action Figures, Funko και λοιπά καλούδια. Walkthrough videos από το κατάστημα. Χρήσιμα link fandomverse.com facebook.com/fandomverse comics
Last reply by Ion, -
- 2 replies
- 1.7k views
H αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη περιμένει πολλα πράγματα σε σχέση με την αγορά των κόμιξ. Δυστυχώς όπως μου εξήγησαν σε τρία καταστήματα που πρόλαβα να περάσω πλέον η αγορά έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο! Εκεί μόνο υπάρχουν πια κτυπητές ευκαιρίες. Ατυχώς έφυγα μια ημέρα πριν την Labor Day από τη Νέα Υόρκη. Τη συγκεριμένη μέρα που είναι κάτι σαν εθνική γιορτή τα μαγαζιά κόμιξ είχαν 30-40% έκπτωση αλλά αυτό ήταν περιστασιακό. Ποικιλία υπάρχει, βρίσκει κάποιος σχεδόν τα πάντα ειδικά από νέες εκδόσεις αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές. Είχα παραγγελία για να φέρω το Elseworld Justice League σε μέλος του φόρουμ και το βρήκα στα 34 δολάρια και στις δύο…
Last reply by Indian, -
- 2 replies
- 1.6k views
ΤΟΡΟΝΤΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ Στο Τορόντο του Καναδά κατάφερα να επισκεφθώ δύο καταστήματα. Θα ξεκινήσω με αυτό που μου άρεσε περισσότερο: Silver Snail 329 Yonge Street (website) Καταρχάς αυτό που μου άρεσε πολύ σε αυτό το κατάστημα είναι ότι διαφημίζεται ως Comics & Cafe, κι αυτό γιατί ένα μέρος του χώρου είναι καφετέρια. Έτσι μπορεί κανείς να αγοράσει τα κόμικς του και να κάτσει να τα διαβάσει εκεί. Επίσης το μέρος αυτό είναι πολύ κεντρικό. Αν προσθέσουμε, τέλος, και την πολύ μεγάλη ποικιλία σε κόμικς, τότε δε νομίζω ότι του λείπει τίποτα. Page & Panel: The TCAF Shop 789 Yonge Street (website) …
Last reply by GreekComicFan, -
- 0 replies
- 781 views
PROVIDENCE, RHODE ISLAND, U.S.A. Καθώς βρέθηκα στην πρωτεύουσα της μικρότερης πολιτείας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με τα κομικσομάγαζα της πόλης. Δυστυχώς τελικά κατάφερα να επισκεφτώ μόνο ένα, το οποίο ανήκει στην αλυσίδα Newbury Comics την οποία έχω ήδη αναφέρει στο αντίστοιχο θέμα της Βοστώνης. Newbury Comics 74 Providence Place (website) To μαγαζί αυτό, λοιπόν, βρίσκεται στο κεντρικότερο και μεγαλύτερο mall της πόλης, το Providence Place. Αν και μεγάλος χώρος, τα κόμικς τελικά δεν είναι τόσα πολλά όσο περίμενα (στη δεξιά φωτογραφία φαίνεται ουσιαστικά το κυρίως πω…
Last reply by Ion, -
ΒΟΣΤΩΝΗ (ΗΠΑ)
by Ion- 2 replies
- 2.4k views
ΒΟΣΤΩΝΗ, ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ, Η.Π.Α. Στη Βοστώνη θα βρει κανείς πολλά καταστήματα με κόμικς, με κάποια από αυτά να ανήκουν σε αλυσίδες και άλλα να είναι ανεξάρτητα. Συγκεκριμένα, 2 είναι οι αλυσίδες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης: τα καταστήματα Newbury Comics και τα καταστήματα New England Comics. Εγώ, για την ώρα, επισκέφθηκα από ένα κατάστημα της κάθε αλυσίδας για να πάρω μια γεύση, ενώ πέρασα και από ένα ανεξάρτητο για να έχω ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης. Δυστυχώς, σε σχέση με άλλα topic μου στην κατηγορία Καταστήματα Εξωτερικού, το συγκεκριμένο είναι φτωχό σε φωτογραφίες. 1) New England Comics 316 Harvard St…
Last reply by GeoTrou, -
- 0 replies
- 1.9k views
Ναι καλά διαβάσατε, Λούκα. Την ίδια Λούκα που γίνεται το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς στον κόσμο, το Lucca Comics and Games. Βέβαια έκατσαν έτσι τα πράγματα που πήγα σε άλλη περίοδο, αν και τώρα που την ευχαριστήθηκα σαν πόλη είμαι έτοιμος για δεύτερο γύρο. Η Λούκα έχει μια πανέμορφη παλιά πόλη, πολύ γραφική και με μαγαζιά που ικανοποιούν κάθε γούστο. Όταν γίνεται το φεστιβάλ δεν υπάρχει μόνο ένα συνεδριακό κέντρο ή ένα κτήριο που το φιλοξενεί, αλλά ολόκληρη η πόλη γεμίζει με πάγκους,τραπεζάκια και περίπτερα! Είναι συγκινητικό και μόνο στην σκέψη , και αν κρίνω από την "ζωή" που είχε στους δρόμους τώρα χωρίς κάποιο πολιτιστικό δρώμενο, τότε θα γίνεται πραγματική παν…
- 1 reply
- 1.3k views
Το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα είναι ελλιπές γιατί δεν έμεινα αρκετό χρόνο στην Φλωρεντία ώστε να μπορέσω να ψάξω τα 2-3 κομιξομάγαζα που έχει στην πόλη. Ίσως κάποτε εγώ ή κάποιο άλλο μέλος πάει και ενημερώσει το παρόν θέμα. Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε κάποιες πληροφορίες εδώ σχετικά με αυτά τα καταστήματα. Θα μιλήσω για το ένα μαγαζί που μπόρεσα και πήγα το οποίο βρίσκεται στον κεντρικό σταθμό τρένων της πόλης. Έχοντας λοιπόν χθες δύο ώρες για σκότωμα μέχρι να πάω στο αεροδρόμιο, επισκέφθηκα το βιβλιοπωλείο "La Fetrinelli". La Fetrinelli Το κόκκινο βέλος είναι η είσοδος του σταθμού ενώ κυκλωμένο είναι το σημείο που βρίσκετ…
Last reply by Lord Makro, -
ΣΑΛΕΜ (ΗΠΑ)
by Ion- 0 replies
- 1.6k views
ΣΑΛΕΜ Το Σάλεμ είναι μια κωμόπολη της Μασαχουσέτης, βόρεια της Βοστώνης, που έγινε ιστορικά γνωστή από το κυνήγι μαγισσών του 1692 που οδήγησε στην εκτέλεση πολλών κατοίκων της με την κατηγορία της εξάσκησης μαγείας. Στο Σάλεμ του σήμερα, μπορεί κανείς να επισκεφθεί αξιοθέατα όπως τα Witch Museum, Witch House, Witch Dungeon Museum, Witch Village, Witch History Museum, Witch Trials Memorial κλπ κλπ. Παράλληλα σε κάθε γωνιά υπάρχει ένα εμπορικό κατάστημα το οποίο εμπορεύεται βιβλία μαγείας, κάρτες ταρώ, φυλαχτά και διάφορα γιατροσόφια, ενώ σε πολλά απ' αυτά έχει κανείς την ευκαιρία να του διαβάσουν και την παλάμη. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσ…
Last reply by Ion, -
- 4 replies
- 1.8k views
Σε συνέχεια του αφιερώματος στα κομιξάδικα των Ελβετικών πόλεων, μετά την Λωζάνη και την Γενεύη ας δούμε τι έχει η Ζυρίχη και το γερμανόφωνο κομμάτι της χώρας. 1. ANALPH Διεύθυνση: Strassburgstrasse 10, 8004 Τηλέφωνο: +41 44 241 96 95 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 π.μ - 6:30 μ.μ. Πέμπτη 10:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. Σάββατο 10:00 π.μ. - 4:30 μ.μ. Κυριακή Κλειστά Ιστοσελίδα: http://www.analph.ch/ Πως πάω εκεί: Κατεβαίνεις στον κεντρικό σταθμό των τραίνων Zurich HB (όπου και να είσαι …
- 7 replies
- 1.7k views
Βαρκελώνη! Η πρωτεύουσα της Καταλονίας, αυτόνομης κοινότητας στην Ισπανία... Μα καλά, εγώ θα σας τα λέω όλα, για ανοίξτε και καμιά εγκυκλοπαίδεια σιγά σιγά... Όπως μπορείτε να φανταστείτε η πόλη είναι γεμάτη με μαγαζιά με κόμικς. Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Από αγγλόφωνες εκδόσεις φυσικά δεν βρήκα σχεδόν τίποτα, μπορεί να υπάρχει κατιτίς καταχωνιασμένο σε κάποια σκοτεινή γωνιά αλλά το δικό μου μάτι το αλλήθωρο δεν το πήρε χαμπάρι. Λογικό άλλωστε όταν με το ζόρι θα βρεις κάτι αγγλικό σε Μαδρίτη ή Σεβίλη, άρα στη Βαρκελώνη που υπάρχουν και οι καταλανικές εκδόσεις ένα σωστά ενημερωμένο μαγαζί θα πρέπει να έχει τα τεύχη του σε 2 γλώσσες, πού να χωρέσει και τρίτη;…
Last reply by JohnnyMZ, -
- 2 replies
- 1.4k views
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : BRIGHTON Πρώτος σταθμός Brighton, για οικογενειακούς λόγους. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις αλλά και για χαλάρωση, επίσκεψη στο Dave 's Comics που είναι και το μοναδικό κομικσάδικο που μου έδωσαν τα ψαχτήρια. Κοντά στον κεντρικό Σταθμό του Brighton και την περιοχή North Laine. Η North Laine είναι η cult περιοχή του Brighton, σαν το δικό μας Μοναστηράκι με γκαλλερί, γραφικά καφέ, αντικερί κτλ, συνεπώς δεν θα δυσκολευτείτε να βρεθείτε εκεί ακόμα κι αν ταξιδεύετε με παρέα (Θα σας πάω σ΄ενα φανταστικό μέρος - Τι τύχη, να κι ένα κομικσάδικο!!). Είναι μαγαζί 2 σε 1 (ή 1σε 2), δηλαδή δύο ανεξάρτητοι χώροι λίγα μέτρα ο ένας από τον άλλον - όπως βλέπετε μεσολαβ…
Last reply by konni, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.2k views
Όταν αναφερόμαστε σε μαγαζί με κόμικς και Άμστερνταμ , τότε ένα είναι το όνομα : Lambiek. Το παλαιότερο κομικσάδικο της Ευρώπης (1968) και σίγουρα από τα πιο διάσημα. Παλαιότερα βρισκόταν στην οδό Kerkstraat 78, αλλά από το Δεκέμβριο του 2004 μετακόμισε λίγο παρακάτω, στην Kerkstraat 132 (στάση τραμ Prinsengracht - Leidsestraat). Μεγάλη ποικιλία από κόμικς, κυρίως παλαιών τευχών, ολλανδικών αλλά και ξενόγλωσσων (ΗΠΑ, BD, ιταλικά). Εκτός από κόμικς, το Lambiek συχνά φιλοξενεί και εκθέσεις δημιουργών, ενώ έχει και μία μόνιμη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση (όχι κακή θα έλεγα ), είναι ότι ενώ τα περισσότερα κόμικς είχαν το δικό τους χώρο, τα υπερηρωικά ήταν καταχωνιασμ…
Last reply by Dr Paingiver, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.5k views
Θα με ρωτήσετε τι θέλω Μεγαλοβδομαδιάτικα και δεν κάθομαι σπίτι μου. Η βόλτα πού περιγράφω στο παρόν νήμα ήταν ο κρυφός λόγος πού είπα ΝΑΙ σ' ένα επαγγελματικό ταξείδι στη Λυών. Πρώτος σταθμός GLENAT. Αν και πίστευα οτι θα είναι αποκλειστικό πρατήριο του παραπάνω Οίκου, πρόκειται για μια μια Librairie BD με γκάμα που περιλαμβάνει όλα τα είδη: Γαλλοβελγικά, Μάνγκα, Αμερικάνικα στις γαλλικές τους μεταφράσεις. Για την πικοιλία δεν μπορώ να πώ μιας και δεν βρήκα κάποιους τίτλους της GLENAT που ανέμενα. Εδράζεται στο εμπορικό κέντρο Part-Dieu με χαρακτηριστικότερα κοντινά σημεία το Radisson Hotel και τον Σιδ. Σταθμό. Πήρα δυό τομάκια, μάλλον για το ονόρε της επίσκεψης, παρ…
Last reply by ikarukani, -
- 1 reply
- 1.3k views
ΒΙΕΝΝΗ Μεγάλη και όμορφη πόλη η Βιέννη, και δε θα μπορούσε να μην έχει και ενδιαφέροντα κομικσομάγαζα. Εγώ επισκέφθηκα τα παρακάτω: 1) ComicTreff Buchhandels (Barnabitengasse 12, 1060 Wien) (site) Ξεκινάω με αυτό, γιατί νομίζω ότι είναι το πιο ωραίο μαγαζί από αυτά που είδα. Έχει έναν μπροστινό χώρο μόνο με αυστριακές εκδόσεις, και έναν χώρο στο βάθος ο οποίος μοιράζεται σε αμερικάνικες και αυστριακές εκδόσεις (λέγοντας αυστριακές εννοώ προφανώς ξενόγλωσσα μεταφρασμένα στα γερμανικά). Στα αμερικάνικα που μας ενδιαφέρουν, είχε μεγάλη ποικιλία σε tpb, όχι όμως σε τευχάκια. Οι τιμές κάπως τσιμπημένες, καθώς ισχύει το κλασικό 1 δολλάριο = 1 ευρώ. Έξω είχαν κολλήσει…
Last reply by Indian, -
- 1 reply
- 1.7k views
Η Καρλσρούη γενικά είναι από τις μικρές Γερμανικές πόλεις χωρίς πολλά πολλά να δεις ή να κάνεις. Έτσι άκουγα πριν πάω και πάλι καλά που δεν το έφαγα το παραμύθι. Η Καρλσρούη αν και δεν είναι η "ιστορική" πόλη μιας και χτίστηκε κάπου 300 χρόνια πριν, έχει άπειρα πράγματα. Άπειρα μπαράκια και εστιατόρια με καλές τιμές, άπειρο νέο κόσμο (φοιτητούπολη γαρ αφού έχει το K.I.T.), και φυσικά κομιξάδικα Αν και έκατσα μόνο δύο μέρες πρόλαβα να δω ότι είχε να προσφέρει η πόλη πολιτιστικά - το κάστρο του δούκα του Μπάντεν και τους υπέροχους κήπους που κρύβει από πίσω του, καθώς και το μουσείο εσωτερικά - αλλά πήγα και στα δύο μεγαλύτερα μαγαζιά κόμικς της πόλης. 1. Ter…
- 5 replies
- 1.1k views
ΠΡΑΓΑ Στην πανέμομορφη πόλη της Πράγας υπάρχουν και ορισμένες επιλογές για τους κομιξόφιλους. Εγώ κατάφερα να επισκεφτώ αρχικά το κατάστημα Comics Point (28. října 1001/3, 110 00 Praha 1-Staré Město), που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της αγίας Λουντμίλας (είναι ωραία εκκλησία, αμέσως να την κρίνετε από το όνομα...). Βασικά είναι δύο καταστήματα το ένα δίπλα στο άλλο: το κλασικό κομιξάδικο, και το κομιξάδικο για παιδιά: Στο παιδικό δεν μπήκα, συγχωρέστε με. Στο κλασικό κομιξάδικο όμως την έκανα τη γύρα μου. Τα κόμικς του ήταν σίγουρα τα πιο πολλά τσέχικα, και μου έκανε εντύπωση που ήταν ψιλοανακατεμένα με τα αμερικάνικα, δηλαδή κόμικς και των δύο γλωσσών στο …
Last reply by konni, -
- 10 replies
- 1.5k views
Το Βερολίνο όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες Γερμανικές πόλεις προσφέρει μια σειρά από μικρά κομικσομάγαζα (σε κεντρικά σημεία) με ένα σοβαρό μειονέκτημα: Ολα απευθύνονται σε Γερμανόφωνους! Η Γερμανική σκηνή των κόμιξ είναι εξαιρετικά παραγωγική, από όσο μπόρεσα να διαπιστώσω (αλλά όχι να διαβάσω αφού δεν μιλάω λέξη Γερμανικά) με πολλές ανεξάρτητες εκδόσεις, φανζίν και underground comics. Φυσικά σε όλα αυτά τα μαγαζιά υπάρχουν και οι mainstream εκδόσεις αντίστοιχες με ότι κυκλοφορεί στα ελληνικά: υπερηρωικά της Marvel και της DC, Λούκι Λουκ, Αστερίξ, αρκετά Ιταλικά φουμέτι, πάντοτε μεταφρασμένα στα Γερμανικά. Για μια πόλη που το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων μιλάει αγγλι…
- 1 reply
- 799 views
Προσθέτω και το L'imagier (όχι καμία σχέση με τον imageira ) στα Καταστήματα Εξωτερικού, το οποίο το είχε πρωτοπαρουσιάσει πριν κανά δυο χρόνια ο εδώ. L'imagier 52 rue Louis Pasteur 67117 Ittenheim FRANCE Πρόκειται για εκείνα τα καταστήματα που μπορούν να θεωρηθούν ως οι παράδεισοι των BD. Έχει και διαδικτυακό κατάστημα, το οποίο στέλνει και Ελλάδα. Όμως προετοιμαστείτε για πανάκριβα & σπάνια/limited κομμάτια... Μιλάμε για κόμικς, βιβλία, φιγούρες, αγάλματα, πόστερς και ό,τι άλλο παρελκόμενο μπορεί να βάλει ο νους σας... Επίσημη Ιστοσελίδα / Σελίδα στο Facebook Για τα καταστήματα στο Παρίσι ici.
- 1 follower
- 7 replies
- 1.1k views
ΕΛΣΙΝΚΙ (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ) Δεν είναι πάρα πολλά τα καταστήματα κόμικς στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι αρκετά κομικσόφιλη χώρα. Στο πολύ κέντρο της πόλης, το google maps αναφέρει δύο καταστήματα, τα οποία είναι και αυτά που επισκέφθηκα. 1) The Good Fellows Kommandiittiyhtio Fredrikinkatu 38, 00100 Helsinki, Finland goodfellows.fi Ξεκινάμε με το συγκεκριμένο που είναι αυτό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς αν δεν μιλάει Φινλανδικά... (δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας; ). Διότι όλη σχεδόν η πραμάτεια του είναι αγγλόφωνη, με πολύ πολύ λίγα κομμάτια στα Φινλανδικά. Έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία αμερικάνικων κόμικς,…
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.7k views
Στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ελβετία, όσον αφορά τα κόμικς, έβγαλα ένα συμπέρασμα από την πρώτη μέρα: Τα κόμικς είναι παντού. Κομμάτι της καθημερινότητας, των μετακινήσεων, της πολιτικής κ.τ.λ. Ας δούμε τι παίζει με την εμπορία κόμικς στην πρώτη στάση του ταξιδιού, την πόλη της Γενεύης. 1. L'Oreille Cassee Διεύθυνση: 14 Rue Rousseau Τηλέφωνο: +41 22 732 40 80 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 με 18:45, Σάββατο 10:00 με 18:00 Ιστοσελίδα Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το μαγαζί. Είναι χωρίς υπερβολή, ο παράδεισος των κόμικς. Μιλάμε για πάνω από 15.000 χιλιάδες διαφορετικούς τίτλους σε ποσοστό 90% Γαλλοβελγικά και 10% Αμερικάνικα και λοιπά…
Last reply by φλοκ, -
- 2 followers
- 3 replies
- 2.1k views
Τον Μάιο που επισκέφτηκα τη Ρώμη, πρόλαβα και πήγα μόνο σε ένα (ξέρω, ντροπή μου ), το Libreria L' Aventure. Βρίσκεται στην Via del Vantaggio 21, κοντά στην πλατεία Piazza Del Popolo. Είναι ένα σχετικά μικρό μαγαζάκι, το οποίο εκτός από ιταλικά έχει και πάρα πολλά γαλλικά άλμπουμ. Αλλά αυτό που σίγουρα το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη συλλογή από posters και original art, κυρίως Γάλλων και Ιταλών (λογικό ) καλλιτεχνών. Τις τιμές τις βρήκα φυσιολογικές, όπως μπορείτε να τις δείτε και στο siteτους. Δυστυχώς όταν ρώτησα για υπογεγραμμένα έργα Ιταλών δημιουργών της Disney μου είπαν ότι βρίσκονται δύσκολα και με μεγάλο κόστος, οπότε "αρκέστηκα" σε ένα portfolio του …
Last reply by Valtasar, -
- 0 replies
- 555 views
Μαδρίτη Βαρκελώνη Σεβίλη Λας Πάλμας (ντε Γκραν Κανάρια) και τώρα... ΠΑΛΜΑ (ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ) Δύο είναι τα κομιξομάγαζα της πόλης (ή τουλάχιστον δύο εντόπισα εγώ με τη βοήθεια του google maps αλλά και του ασταμάτητου περιπάτου μου στα σοκάκια της). Κανένα απ' τα δύο δυστυχώς δεν είχε αγγλόφωνες εκδόσεις. Βρίσκονται αρκετά κοντά στην Placa D' Espanya. 1) Norma Comics Carrer de Nuredduna 7, 07006 Palma (Tel: 0034 971771325) normacomics.blog Εμένα αυτό το μαγαζί μου άρεσε λίγο περισσότερο, χωρίς όμως να μπορώ να διευκρινίσω το γιατί. Ειδικεύεται φυσικά στα καινούρια, όμως υπήρχαν και κάποια πακέτα παλιών μεταχειρισμένων τευχών σε τιμές μάλλον τσιμπημέ…
Last reply by Ion, -
- 3 followers
- 5 replies
- 1.5k views
ok. Μέχρι να φτιαχτεί μια σχετική ενότητα ή κάτι τις, θα μπορούσαμε να λέμε 2 πράγματα σε τέτοιου είδους τόπικ για shopping σε πόλεις του εξωτερικού. Ίσως να είναι κάτι που θα μετεξελιχθεί για "άρθρα-μελέτες", αλλά ας γίνει κάπου-κάπως η αρχή με 2 πράγματα που ξέρει ο καθένας. Βασικό σημείο εκκίνησης μου ήταν όταν άκουσα κάποιο μέλος (νομίζω o bio?) να έχει πάει Παρίσι και να επισκέφτηκε μονάχα το FNAC στο εμπορικό κέντρο Forum Les Halles (site) (στάση μετρό Chatelet-Les Halles). Χωρίς να είναι κακό κατάστημα, όταν το επισκέφτηκα πριν από αρκετά χρόνια (και γενικότερα ότι γράφω είναι από εμπειρίες πριν από αρκετά χρόνια. Απ'όσο μου λένε υπάρχει ακόμα Παρίσι, οπότε μπορεί …
- 1 follower
- 1 reply
- 1.7k views
Σε κάποια σχετικά πρόσφατη (2009) επίσκεψή μου στη Ολλανδία και συγκεκριμένα στην όμορφη πόλη της Ουτρέχτης -με έντονο το Ελληνικό στοιχείο - έπεσα πάνω στο Βlunder Strip ένα πολύ όμορφο μαγαζί με κόμιξ και βιβλία . Το μαγαζί αυτό υπάρχει πολλά χρόνια (από τη δεκαετία του 70 απ οτι μου είπαν ) και βρίσκεται στο κέντρο της Ουτρέχτης στην οδο Oudegracht 203 πλάι σε ένα από τα πολλά κανάλια που διασχίζουν την πόλη. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ομολογώ ήταν η βιτρίνα του και βέβαια η μεγάλη ποικιλία σε κόμιξ.Ολος ο καλός ο (κομιξ)κόσμος παρέλασε από μπροστά μου. Επίσης είδα ποικιλία σε Ολλανδικά και Αγγλικά κομιξ και βιβλία .Hθελα …
Last reply by Ion, -
- 3 replies
- 1.3k views
Για την μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, σας έχω ήδη μιλήσει... Για τη 2η μεγαλύτερη, τη Βαρκελώνη, επίσης. Μέχρι και για την 4η μεγαλύτερη πόλη, τη Σεβίλη, σας είπα αυτά που πρέπει να ξέρετε... Τώρα αποφάσισα να περάσω μερικά νούμερα στη λίστα με τις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας και να πάμε στο νούμερο 9 (σύμφωνα με τη λίστα της Wiki), όπου δεσπόζει η Λας Πάλμας (ντε Γκραν Κανάρια). 1) Moebius Calle Peregrina 1, 35002, Las Palmas de Gran Canaria (Tel: 0034 928369410) tiendamoebius.com To συγκεκριμένο μαγαζί είναι κατά τη γνώμη μου το πιο ωραίο από αυτά που επισκέφθηκα. Επίσης είναι σε αρκετά κεντρικό σημείο, 2-3 λεπτά μακριά από το εθνικό θέα…
Last reply by Ion, -
- 1 follower
- 17 replies
- 2.4k views
Στη δεύτερη επίσκεψή μου στην Ιταλία κατάφερα να επισκεφτώ ένα μαγαζί με κόμικς στο Μιλάνο. Πρόκειται για το La Borsa del Fumetto,που βρίσκεται στη Via Lecco 16, η οποία είναι κάθετος στη Viale Tunisia και παράλληλος στην Corso Buenos Aires, τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου. Είναι σχετικά κοντά στους σταθμούς του μετρό Porta Venezia και Repubblica, οπότε δεν είναι δύσκολο να το βρει κάποιος. Το μαγαζί είναι περίπου στο μέγεθος του Solaris, αν και έχει πολύ περισσότερο υλικό από κόμικς. Έχει πολλά αμερικάνικα τεύχη (δεν ξέρω αν είναι και back issues, αλλά υποθέτω πως ναι, κρίνοντας από τον όγκο), άπειρα τεύχη και τόμους στα Ιταλικά, λίγα στα Αγγλικά…
- 4 replies
- 989 views
Μετά από αρκετά χρόνια αναζητήσεων σε διάφορα παλαιοπωλεία εντός και εκτός Ελλάδος νομίζω (υποκειμενικά εντελώς) ότι το συγκεκριμένο μαγαζί είναι το καλύτερο που έχω συναντήσει σε όλη την Ευρώπη. Συγκρίνεται μόνο με αντίστοιχα μαγαζιά της Νέας Υόρκης ή γενικότερα Αμερικάνικα παλαιοπωλεία. Βρίσκεται στην καρδιά του Μάντσεστερ σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Πένττε λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πικαντίλι, στην περιοχή Gardens και στη διασταύρωση των οδών Portland και Newton. Ακόμη και κατά λάθος πέφτεις πάνω του αφού έχει κούτες με βιβλία και CD στο πεζοδρόμιο. Λέγεται empire exchange και είναι πραγματικά....αυτοκρατορικό! Ο χώρο…
- 9 replies
- 1.1k views
Το Ant Comics [Comic, Fantasy & Strategy Games Shop] έκανε εγκαίνια την Παρασκευή 8.12.06. Η διεύθυνση του είναι Στοά Παπαδοπούλου (Φανερωμένη), τελευταία πάροδος Λήδρας, δεξιά. Θα το επισκεφθώ και θα επανέλθω με ανταπόκριση προσεχώς
- 1 follower
- 12 replies
- 1.1k views
Γνωρίζετε για κομικσάδικα στην Κωνσταντινούπολη; Ειδικά στην Πλατεία ΤΑΞΙΜ;
Last reply by zade, -
- 0 replies
- 1k views
Σεβίλη!!! Τι υπέροχη πόλη! Τόσα μέρη να δεις: Καθεδρικός, Αlcazar, Plaza de Toros, Plaza de Espana... Aλλά εδώ είμαστε GreekComics, για τα μουσεία και τα μνημεία θα μιλήσουμε σε άλλο φόρουμ. Εδώ θα μιλήσουμε για τα μαγαζιά με κόμικς: 1) Edicion Limitada Calle San Alonso de Orozco 5, 41003 Sevilla, Barrio: Nervión (Τel: 954 415 592) http://edlimitada.com/ Mεγάλος χώρος με πολλά κόμικς, έχει όχι μόνο καινούρια αλλά και αρκετά παλιά τεύχη, κάποια σε προσφορές. Και μπόλικα αξεσουάρ, όπως μπλούζες και φιγούρες. 2) Wizards Comics Calle Amador de los Ríos, 7, 41003 Sevilla, Barrio: Nervión (Tel: 955 510 110) Έχει απ'όλα τα καλά, όλες τις κατηγορίες, καθώς και μπόλικο έξ…
Last reply by Ion, -
- 6 replies
- 1.9k views
Μαδρίτη! Η πρωτεύουσα της Ισπανίας. Τις τελευταίες μέρες έκανα μια σημαντική διαπίστωση για την πόλη αυτή: Έχει και μαγαζιά με κόμικς! 1) Madrid Comics Calle de Silva 17, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 59 16 02) http://madridcomics.blogspot.com.es/ Eύκολη πρόσβαση γιατί είναι αρκετά κεντρικά. Ο Calle de Silva είναι κάθετος στην Calle Gran Via που είναι απ’τους κεντρικότερους δρόμους της Μαδρίτης. Αρκετά κοντά στους σταθμούς Μετρό Callao (γραμμές 3, 5) και Santo Domingo (γραμμή 2). Στον κεντρικό όροφο έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε καινούρια. Και λέγοντας καινούρια εννοώ και εκδόσεις των τελευταίων χρόνων, όχι όμως παλιά τεύχη. Έχει και έναν μικρότερο χώρο στο υπόγειο, ό…
Last reply by saveapenguin, -
- 0 replies
- 666 views
Αν υπήρχε το φόρουμ πριν από 20 χρόνια μάλλον θα φαινόταν αστείο να μιλάμε για μαγαζί με αγγλόφωνα κόμιξ στη Μόσχα. Κι' όμως υπάρχει και τέτοιο...Η Μόσχα διαθέτει πλέον 4-5 καλά ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία αλλά μόνο στο ένα μπορεί κάποιος να βρει κόμιξ. Το ένα από τα πέντε είναι ειδικευμένο στη λεγόμενη ταξιωιδιωτική λογοτεχνία και προσφέρει πληθώρα χαρτών, τουριστικών οδηγών κλπ. και τα άλλα τρία μια μάλλον μκρή ποικιλία αγγλόφωνων λογοτεχνικών βιβλίων. Το μαγαζί στο οποιό αναφέρομαι είναι η μεγαλύτερη ίσως αλυσίδα Ρωσικών βιβλιοπωλείων το Moskovskij Dom Knigi (το Μοσχοβίτικο σπίτι του βιβλίου) υπάρχουν καταστήματα του σε αρκετά σημεία της πόλης αλλά το πιο εύκολα προσβάσιμ…
- 1 follower
- 1 reply
- 641 views
Ας βάλουμε άλλη μια πινέζα στο χάρτη. Μαγαζιά για κόμιξ υπάρχουν παντού και το Ζάγκρεμπ έχει το δικό του! Λέγεται Algoritam και δεν είναι αποκλειστικά κομιξιομάγαζο αλλά το μοναδικό βιβλιοπωλείο με αγγλόφωνο τμήμα στην πόλη. Και μάλιστα πολύ ενημερωμένο... Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στο νούμερο 1 του πεζόδρομου της οδού Gajeva, δίπλα ακριβώς στην είσοδο του ξενοδοχείου Dubrovnik. Μεγάλο του πλεονέκτημα ότι άπαντες οι υπάλληλοι μιλάνε (και πολύ καλά μάλιστα) αγγλικά είναι εξυπηρετικοί και όταν ρωτάς για κάτι θα σε πάρουν από το...χέρι να σε πάνε εκεί που θέλεις στους τρεις ορόφους του καταστήματος. Τα αγγλόφωνα κόμιξ βρίσκονται στο ισόγειο και καταλαμβάνουν …
Last reply by Tightwad,