ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ
48 topics in this forum
-
- 2 followers
- 8 replies
- 2.9k views
Το Μπίγκο ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες, προσφορά των περιοδικών Δράσις - Μάχη - Περιπέτεια. Των περιοδικών δηλαδή των εκδόσεων "Γκρέκα" του Πάγκαλου. Κυκλοφόρησε στις αρχές της 10ετίας του '70. Αποτελείτο από: Το κουτί 10σέλιδο φυλλάδιο οδηγιών εξώφυλλο φυλλαδίου οπισθόφυλλο φυλλαδίου 12 κάρτες "κατηγορίας" (2 Χ 6) 2 κάρτες με ελικόπτερο (2 Χ 1) και τέλος 30 κάρτες παικτών με αεροπλάνα οπισθόφυλλο καρτών Το παιχνίδι ήταν σχετικά απλό. Ο στόχος ήταν να μαζέψει κάποιος όλες τις κάρτες (ή τις περισσότερες). Οι παίκτες μοιράζονταν τις κάρτες ενώ οι κάρτες κατηγοριών τοποθετούντο στο τραπέζι ανάποδα. …
Last reply by archon, -
- 3 followers
- 15 replies
- 12.8k views
Το 2001 η Hasbro κυκλοφόρησε την disney edition της Monopoly, όπου οι ταινίες κινουμένων σχεδίων έχουν πάρει την θέση των ιδιοκτησιών, τα τέσσερα αεροδρόμια στο κέντρο της κάθε γραμμής έχουν αντικατασταθεί με φανταστικά οχήματα (άμαξα κολοκύθα Σταχτοπούτας, το χαλί του Αλαντίν) και οι κάρτες ΕΝΤΟΛΗ/ΑΠΟΦΑΣΗ έχουν γίνει ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ/Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ. Αυτό όμως που μ'αρέσει περισσότερο είναι τα μεταλλικά πιόνια που απεικονίζουν γνωστούς ήρωες και είναι πολύ λεπτομερή για το μέγεθος τους (2 cm). Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει πως παίζεται η monopoly, οπότε θα αρκεστώ σε λίγο οφλαθμόλουτρο της περιποιημένης εκδοσούλας που έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές από τό…
Last reply by terensweb, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.4k views
Χελώνες Νίντζα Turtles: Η Τρομακτική Σύγκρουση Εταιρεία: MB Games - El Greco Κυκλοφορία: Τέλη 80s - αρχές 90ς Παίκτες: 2 - 4 Ηλικία: 6 και πάνω Περιεχόμενα: 1 Ταμπλό, 4 πιόνια, 2 ομάδες καρτών (24 καλοί - 24 κακοί), 1 ρουλέτα, 1 ζάρι, 8 σήματα "Μεταλλακτικό Υγρό", 8 σήματα "Στόμιο Υπονόμου". Σκοπός παιχνιδιού: Να είστε ο πρώτος παίχτης που θα νικήσει 3 κακούς και θα βρει τον κώδικα που ανοίγει την μυστική πόρτα του Τεχνοντρόμ, όπου βρίσκεται κρυμμένο το Μεταλλακτικό υγρό. Ο πρώτος παίχτης που θα βρει το υγρό είναι ο νικητής. Οι οδηγίες Το κουτί Το …
Last reply by ghostpirate, -
- 1 follower
- 57 replies
- 9.2k views
Λοιπόοον, δε ξερω για σας αλλα εγω απο μικρός εχω συνδυασει τις μερες αυτες με παιδικά/καρτουν/μικυμαου το πρωι (μεχρι όσο πηγαινε) και μετα επτραπεζια με τα ξαδερφια (που μεναν και απο πάνω μας). Οσο να πεις ο καιρος ειναι ιδανικός, που να βγεις εξω για ποδηλατο/μπασκετ/βολτα κλπ. Βαλε κιολας οτι παντα καποια απο τα δωρα του Αη Βασιλη/θειων κλπ ηταν τέτοια και ετοιμο το σκηνικο. Ετσι λοιπον, και μετα το προσφατο θεμα του Θρηνωδου για τα πάζλ, είπα να φτιαξω αυτη τη δημοσκόπηση οχι μονο για να δουμε ποια ειναι η σχεση των μελων του GC με τα επιτραπέζια (μιας και για τα videogames μεσω του playing now κλπ ξερουμε) αλλα και για να μας πειτε τη δικια σας ιστορια,αναμνησε…
Last reply by Kurdy Malloy, -
Αντιγράφω από εδώ: Αντιγράφω από εδώ: Ο κύριος Μπαγιαρτάκης, είναι ο συνφορουμίτης @ sneaker . Έτσι τον ανακάλυψα, αυτόν και τις δουλειές του. Στον τομέα με τα επιτραπέζια, ενώ υπάρχουν παρουσιάσεις για παιχνίδια, δεν έχω δει κάποια συνέντευξη δημιουργού. Έτσι αποφάσισα να αναρτήσω εγώ μία. Δε πάει στην Αρθρογραφία, καθώς δεν πρόκειται περί άρθρου. Αλλά πιστεύω ότι λέγονται χρήσιμες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οπότε γιατί να μην βρίσκεται και στο Greekcomics; ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥ…
Last reply by Argail, -
- 0 replies
- 805 views
ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑ Εταιρεία: Assim Toys Κυκλοφορία: Τέλη 80s - αρχές 90ς Παίκτες: 2 - 8 Ηλικία: 6 - 9 Περιεχόμενα: 1 Ταμπλό, 8 πιόνια, 1 ζάρι, 4 κάρτες διαμαντιών Το ταμπλό Το περιεχόμενο Ένα από τα επιτραπέζια παιχνίδια με τα οποία σίγουρα ασχολήθηκα αρκετά κατά την παιδική μου ηλικία είναι και το συγκεκριμένο, του οποίου δυστυχώς τον τρόπο παιχνιδιού έχω ξεχάσει παντελώς. Οδηγίες δυστυχώς δεν υπάρχουν στο κουτί (αναρωτιέμαι αν υπήρχαν και ποτέ, γιατί δεν συνήθιζα να πετάω τίποτα - μάλιστα έχω κρατήσει μέχρι και τα χαρτονένια περιγράμματα των 8 πιονιών που είναι γ…
Last reply by Ion, -
Σε κάποιο άλλο forum πριν καιρό κάποιος είχε ρωτήσει σχετικά με ένα παλιό επιτραπέζιο "Ο Θησαυρός του Ναού" και μάλιστα ανέφερε πως σε κάποιο σημείο υπήρχε το όνομα Don Lawrence. Τότε το είχα θεωρήσει σύμπτωση και δεν έψαξα σχετικά, άλλωστε δεν είχα καταλάβει πού αναγραφόταν το όνομα. Κι όμως το καινούριο μου Storm είχε σχετικό άρθρο... Curse of the Idol (O Θησαυρός του Ναού) - 1992 Επιτραπέζιο παιχνίδι για 2 έως 4 παίκτες, 8 ετών και άνω, διάρκειας περίπου 60'. Σκοπός του παιχνιδιού να βρεις το ματωμένο διαμάντι, αφού πρώτα βρεις το σπαθί και με αυτό φτάσεις στο ναό. Σχεδιαστής του παιχνιδιού για την ΜΒ ήταν ο γνωστός Don Lawrence, ο οποίος έκανε ένα φανταστικό…
Last reply by Dennis 1987, -
- 1 follower
- 19 replies
- 5.4k views
HEROQUEST! Είμαι σίγουρος ότι πολλοί το έχετε λιώσει το παιχνίδι ως παιδιά , είμαι ένας από αυτούς ! Έχει βγάλει η Avalonhill crowdfunding για reprint του παιxνιδιού με απίστευτα strech goals, όπως εξτρά χαρακτήρες και quest books!! το μόνο κακό είναι ότι πρέπει κάποιος να έχει γνωριμία που να το πάρει για αυτό από USA(HasbroPulse) ή UK (Zavvi).... Αν και έχω ακούσει ότι υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να κάνουν παραγγελία και αποστολή με αποφυγή δασμών αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ! Προφανώς μπορεί να ξενίσει σε κάποιους η ανάγκη για DM , μιας και έχουμε καλομάθει με τα νεα dungeon crawler, εγω προσωπι…
Last reply by AzzyYhem, -
- 1 follower
- 78 replies
- 12.8k views
Χαιρετώ την εύθυμη κομπανία. Λέω τόσα άτομα είμαστε, δεν παίζει να μην υπάρχουν και άλλοι που να αρέσκονται στο να φτιάχνουν jigsaw puzzles! Ανοίγουμε αυτό το θεματάκι λοιπόν για να μοιραζόμαστε τις δημιουργίες μας, τις αγορές νέων προκλήσεων, να καυχηθούμε βρε παιδί στο ποιος έφτιαξε το μεγαλύτερο στην παρέα, τι κόλλες χρησιμοποιούμε, ποιες εταιρίες προτιμάμε,ποια είναι η τεχνική που κατασκευάζουμε το παζλ και άλλα τέτοια ωραία. Προσωπικά ασχολούμουν πιο μικρός πολύ με τα παζλ, στην ηλικία των 12-15. Μετά εφηβεία γαρ, τα ενδιαφέροντα μου μετακινήθηκαν και δεν είχα υπομονή να κάτσω να ασχοληθώ. Το τελευταίο διάστημα όμως αναζωπυρώθηκε η κάψα μου και έκανα βαρβάτη επα…
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.4k views
Κυκλοφόρησε η νέα Monopoly των Metallica! Οι Metallica συνεργάζονται για ακόμα μία φορά με τη Monopoly για μία έκδοση του παιχνιδιού με τίτλο WORLD TOUR EDITION. Αυτή τη φορά επικεντρώνονται στη συναυλιακή ζωή και ειδικά στη γεμάτη ρεκόρ χρονιά του 2013 όταν έγιναν η πρώτη μπάντα που έπαιξε ζωντανά και στις επτά ηπείρους. Μέσα από το παιχνίδι θα κάνουμε ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο και σε μερικούς από τους αγαπημένους συναυλιακούς προορισμούς της μπάντας. Η συσκευασία περιλαμβάνει συλλεκτικά αντικείμενα όπως το φερετράκι του Death Magnetic, η ηλεκτρική καρέκλα του Ride the Lightning και ο σταυρός του Master of Puppets. H νέ…
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 8 replies
- 5.5k views
Ταυτοτητα Παιχνιδιου Ονομα: Το Μεγαλο Διαμαντι Εταιρεια: ΜΙΚΑ Κατασκευη: Ελληνικη Ετος: 1990 Παικτες: 4 Ηλικια: 5 και ανω Περιεχομενα: 28 καρτες εφοδιων,1 καρτα οδηγιων,1 ζαρι,4 πλαστικες βασεις, 4 χαρτινες φιγουρες,1 ταμπλω παιχνιδιου Σκοπος παιχνιδιου Ο καθε παικτης οδηγει προσεκτικα τον ηρωα του μεσα απο το μονοπατι του πυκνου δασους και μαζευει καρτες με εφοδια. Οταν αποκτησει μια αγκυρα,ενα κορμο,ενα κλειδι και ενα τσεκουρι, τοτε ειναι ετοιμος να ανεβει στο καστρο και να ανοιξει μια πορτα,αν βρει το Διαμαντι....νικησε!!! Σχολιο του γραφοντος Το παιχνιδι ειναι βασισμενο στην σειρα της Disney,Ducktales και σκοπος του ειναι να …
Last reply by splider7, -
- 13 replies
- 2.7k views
Από χθες (27/2/2018) βρίσκεται στη γνωστή πλατφόρμα crowdfunding, Kickstarter το επιτραπέζιο Batman:Gotham City Chronicles της εταιρίας Monolith. Σε λιγότερο από 24 ώρες έχει πιάσει σχεδόν τα 2 εκατομμύρια (τη στιγμή που γράφω είναι πάνω από 1,9) και η εμπειρία μου λέει ότι θα χτυπήσει το παγκόσμιο ρεκόρ των $12εκ. Το παιχνίδι είναι τούμπανο μεν, πανάκριβο δε. Με την εξευτελιστική τιμή των ΜΟΝΟ $140 (115 ευρώ σήμερα) παίρνετε τα παρακάτω καλούδια: συν τα stretch goals που αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι (μεταξύ άλλων) μινιατούρες του Πιγκουΐνου, του Robin (Damian Wayne), o Red Hood, o Deathstroke, Cassandra Cain…
Last reply by AndreasD, -
- 2 replies
- 2.2k views
Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι η μάνα το ζηλεύει To εν λόγω παιχνίδι αφορά την πολιορκία του Μεσολογγίου. 2 παίκτες, ο Έλληνας και ο Τούρκος προσπαθούν ο ένας να αντέξει την πολιορκία και ο άλλος να καταλάβει την πόλη πριν λήξει ο χρόνος. Το παιχνίδι παίζεται με κάρτες ανήκει δηλαδή στην κατηγορία CDG (για τους σχετικούς ) σε 2 χάρτες. Ο ένας αφορά όλη την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ο άλλος την Ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Δε θέλω να σας πρήξω με περιγραφές καλύτερα να δείτε τα σχετικά βίντεο που επεξηγούν ή κριτικάρουν: …
- 2 followers
- 9 replies
- 2.4k views
Φανταζομαι οι περισσοτεροι των 30+ και κοντα στα δευτερα ...αντα... θα το θυμουνται το παρακατω απο την ΒΑΒΟΥΡΑ και το τευχος Νο 177 (Β' περιοδου)... Επιτραπεζιο Bananaman Η' ΣουπερΜπανανας....οπως προτιματε. Προσοχη....Γλυστραει!!!
Last reply by Dimitris L., -
- 4 replies
- 1.6k views
To Witness είναι ένα deduction game, όπου με πρόφαση την ιστορία και τους χαρακτήρες των Blake & Mortimer οι παίκτες προσπαθούν να λύσουν κάποιους από τους 64 γρίφους που περιέχονται μέσα στο κουτί. Κάθε παίκτης έχει κάποια στοιχεία και πρέπει να τα μοιραστεί με τους άλλους, αλλά όχι φωναχτά, αλλά με κάτι που από ότι έχω καταλάβει θυμίζει σπασμένο τηλέφωνο. Το παιχνίδι παίζεται αποκλειστικά με 4 παίκτες και ο καθένας παίρνει το ρόλο ενός από τους Blake, Mortimer, Nasir, Labrousse. Σύντομο είναι, απλά πλέον είναι εύκολο να βρεθεί μόνο η γερμανική κόπια, η αγγλική έχει γίνει συλλεκτική και παράλογα ακριβή, τουλάχιστον με τα…
- 1 follower
- 3 replies
- 2.1k views
Σε περίπου 1,5 ώρα (10 το βράδυ 25/4/2018) ένα νέο κομιξάδικο παιχνίδι με μινιατούρες κάνει πρεμιέρα στο Kickstarter. Πρόκειται για το Hellboy της Mantic Games. Προς το παρόν δεν ξέρω και πάααααρα πολλά, πέρα από το ότι είναι βασισμένο σε σενάρια, είναι συνεργατικό (δηλαδή από ότι είδα πρόχειρα στους κανόνες παίζουμε τους πράκτορες της BPRD και αναλαμβάνουμε αποστολές με εχθρούς που τους παίζει ΑΙ). Η Mantic ποια είναι; Είναι για να το πω σύντομα η Games Workshop των φτωχών. Δίνει προϊόντα αντίστοιχα των Warhammer, 40K κλπ, σε πολύ πιο λογικές τιμές, αλλά και σε χαμηλότερη ποιότητα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει ελάχιστες λεπτομέρειες και το rulebook σ…
- 1 follower
- 1 reply
- 3.5k views
Στο χωριό των γνωστών μας ατρόμητων Γαλατών πολεμιστών, μπαίνει για μια ακόμη φορά το ερώτημα "ποιός να είναι άραγε ο πιο γενναίος Γαλάτης". Για να το ξεκαθαρίσουν, ο Αστερίξ και οι φίλοι του επισκέπτονται το πιο κοντινό ρωμαϊκό στρατόπεδο. Όποιος πάρει για λάφυρα τα περισσότερα ρωμαϊκά κράνη και τα φέρει στο χωριό, είναι ο ήρωας της ημέρας. Ένα αγαπημένο επιτραπέζιο των παιδικών μου χρόνων, που ανακάλυψα φυλαγμένο στο πατάρι. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι... BoardGameGeek
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.9k views
I'm gonna live where the green grass grows Watchin' my corn pop up in rows Every night be tucked in close to you Raise our kids where the good Lord's blessed Point our rockin' chairs towards the west And plant our dreams where the peaceful river flows Where the green grass grows… (Tim McGraw) Σήμερα θα μιλήσουμε για αγροτική παραγωγή και πιο συγκεκριμένα για ένα ελληνικό παιχνίδι, το Fields of Green του Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη, από την Artipia Games. Το FoG είναι ένα επιτραπέζιο για 2 έως 4 παίκτες. Κυκλοφόρησε το 2016, αρχικά μέσα από Kickstarter event με μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια βγήκε η εμπορική του έκδοση στα μαγαζι…
- 0 replies
- 917 views
Ανακοινώθηκε σήμερα από την IDW Games και την VIZ Media η κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2018 του παιχνιδιού Death Note: Confrontations. H ανακοίνωση δε λέει και πολλά, θα είναι 2 player από τη φωτογραφία μοιάζει σαν hidden info deduction game (αν οι όροι που χρησιμοποιώ σας φαίνονται αλαμπουρνέζικα ρωτάτε ελεύθερα). Περιμένουμε previews, reviews και περισσότερη πληροφορία. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη σελίδα στο BGG αν ενδιαφέρεστε.
- 0 replies
- 1k views
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μία εταιρία που ονομάζονταν Upper Deck και ήταν σα να λέμε η Πανίνι της Αμερικής. Αυτή λοιπόν η καλή εταιρία αποφάσισε να συστήσει στον κοσμάκη ένα σύστημα παιχνιδιού με το οποίο δεν θα χτυπιόμαστε μεταξύ μας άμεσα, αλλά είτε θα συνεργαζόμαστε είτε θα παίζουμε μονάχοι μας στην τραπεζαρία αντί να αποβλακωνόμαστε στον υπολογιστή, σε κάθε περίπτωση θα ανταγωνιζόμαστε ένα σύστημα με κάρτες που έχει το παιχνίδι και αναπαριστά τους Κακούς. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε Legendary και τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ήταν οι ήρωες της Μάρβελ, τα Alien, τα Predators και το Firefly, αν ξεχνάω κανένα συμπαθάτε με. Εδώ θα ασχοληθούμε με το Marvel προφανώς. …
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Πριν από λίγες ημέρες η Osprey Games (εάν σας λέει κάτι το όνομα είναι κλάδος της κορυφαίας εκδοτικής ιστορικών βιβλίων Osprey Publishing) ανακοίνωσε το παιχνίδι Judge Dredd: The Cursed Earth. Πρόκειται για ένα re-implementation του περσινού παιχνιδιού The Lost Expedition, στο σύμπαν του γνωστού δικαστή της 2000AD, από την οποία όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο έχει πάρει τα δικαιώματα. Το παιχνίδι παίζει συνεργατικά ή σόλο ή και ανταγωνιστικά σε ομάδες, αλλά όχι ανταγωνιστικά ο ένας εναντίον του άλλου. Είναι της νέας γενιάς επιτραπεζίων ελαφρώς adventure, ελαφρώς narrative, όπως είναι αρκετά της μόδας τα τελευταία χρόνια. Περισσότερες πληροφορ…
- 1 follower
- 0 replies
- 1.2k views
Οι θαμώνες της TheComic Con πιθανότατα θα έχουν παρατηρήσει κάποια παιδιά από τη Δράμα που είναι κάθε χρόνο εκεί προσπαθώντας να προωθήσουν τη δουλειά τους και σε κομικίστικο κοινό. Αυτές τις μέρες τρέχει το Kickstarter campaign της νέας τους δουλειάς, το Ironclad. Πρόκειται για ένα πλήρως συνεργατικό παιχνίδι που είναι Story driver space campaign. Μετάφραση. Αποτελείται από μία αλληλουχία σεναρίων κατά τα οποία οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα που παίρνουμε σε μία αποστολή επηρεάζουν το δρόμο μας, το affiliation μας, καλοί-κακοί-άσχημοι κλπ, και τις ίδιες τις επόμενες αποστολές. Είναι πλήρως συνεργατικό δηλαδή οι 1-3 παίκτες παίζουν ενάντια στο παιχνίδι και …
- 1 follower
- 14 replies
- 4.9k views
Πριν πολλα-πολλα χρονια το συγκεκριμενο επιτραπεζιο αποτελεσε το χριστουγεννιατικο δωρο για τα παιδια της οικογενειας. Σημερα, το ξαναθυμηθηκα και αφου δεν υπαρχει στο φορουμ ειναι μια ευκαιρια να το παρουσιασουμε. Παιχνιδι κυκλοφοριακης αγωγης μεσα στην ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ με τους ηρωες της Walt Disney... 2-6 παικτες, απο 8 χρονων και πανω, κατασκευαστης ΜΙΚΑ, ελληνικης κατασκευης... Σκοπος του παιχνιδιου ειναι ο παικτης να οδηγησει τον χαρακτηρα που διαλεξε μεσα απο τους δρομους της ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ και να φτασει στον προορισμο που του εχει υποδειξει η καρτα προορισμου. Κερδιζει αυτους που θα εχει παει στους περισσοτερους προορισμους οταν τελειωσουν οι καρ…
Last reply by angel, -
- 1 follower
- 0 replies
- 959 views
Εντελως ηλίθιοι πρέπει να είναι κάποιοι έλληνες πωλητες στο Ebay, πχ μεταξύ πάρα πολλών, http://www.ebay.co.uk/itm/VINTAGE-VERY-RARE-GREEK-BOARD-GAME-RIDER-KNIGHT-TV-SERIES-NEW-/182774660562?hash=item2a8e37fdd2:g:RtAAAOxyf2pR5GXc http://www.ebay.co.uk/itm/UNIQUE-GREEK-LITHO-BOARD-GAME-IMALAIA-CLIMBING-HARDBOARD-FROM-60s-BY-EPA-/332391232536?hash=item4d640fb418:g:9gIAAOSwrblZobTX παιχνιδια που ειτε ειναι μεν σπανια,αλλα απαραδεκτα κατασκευαστικα, συλλεκτικα ούτε γι'αστείο, είτε τα παρουσιάζουν όσο χειρότερα γίνεται και ζητανε ποσα για να πληρωσουν την εφορία τους....
Last reply by angel, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.4k views
Προκειται για ενα επιτραπεζιο παιχνιδι που βρηκα στην αποθηκη προσφατα και ειπα να σας το παρουσιασω ! Παιζεται με δυο παικτες και σας παραθετω και τις οδηγίες - περιγραφη του παιχνιδιου : και τελος μια φωτογραφια απο το κινητο μου, πανω στο ''Βιος και η Πολιτεια'' για να καταλαβετε το μεγεθος του παιχνιδιου .. οταν ξαναπαω στο εξωχικο μου θα φερω και αλλα 2-3 επιτραπεζια της αδερφη μου με ηρωες του Νισνει ωστε να τα παρουσιασω και αυτα
Last reply by Mandrake, -
- 3 followers
- 18 replies
- 2.7k views
Τον περασμένο Μάρτιο ξεκινησε μια προσπάθεια από τον Χρήστο (KOIOTE) κι εμενα ,που στόχο είχε να φτιαξουμε το παιχνίδι "Το Κυνήγι του Θησαυρου " ή "Μονοπολυ του Μπλεκ ",ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού προσφορά του περιοδικού Μπλεκ (τευχη 385-395 Α Περιόδου Γεναρης 1976) . Το παιχνίδι αφού ολοκληρώνονταν θα δινόταν δώρο στη Λέσχη Φιλων Κομικς . Υστερα από αρκετή προσπαθεια στην αναζήτηση των τευχων και με την πολύτιμη βοήθεια των KILLMATH ,Sandokan,Valtasar καταφέραμε τελικά να συμπληρώσουμε όλα τα κομματια που χρειαζόμασταν. Από κει και μετά τη σκυτάλη πήρε ο εξαιρετικός γραφίστας Lone Ranger o οποίος έκανε την τελική επεξεργασία του υλικού καθώς και την ε…
Last reply by tsarouxas, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1k views
Στο Μπλεκ της Γ' περιοδου, το τευχος 657, εδινε δωρο το επιτραπεζιο Hollywood.... Σκοπος του παιχνιδιου Να φτασεις πρωτος στο Hollywood και να δοκιμασεις την τυχη σου.... .....αποφευγοντας τους διασημους αστερες του, που θελουν να σου κανουν την ζωη δυσκολη!!!
- 1 follower
- 0 replies
- 1.3k views
Ταυτοτητα παιχνιδιου Ονομα: Απο το 1 μεχρι το 12 Εταιρεια: ΜΙΚΑ Κατασκευη: Ελληνικη Παιχτες: απο 1 εως 4 Ηλικια: απο 6 ετων και ανω Περιεχομενα: 4 puzzle των 12 κομματιων με τους Ντοναλντ,Μικυ,Μινι και Γκουφυ,1 12πλευρο ζαρι Πως παιζεται Καθε παικτης διαλεγει και παιρνει απο ενα puzzle μπροστα του. Καθε κομματι του puzzle εχει πανω του ενα αριθμο απο το 1 μεχρι το 12. Οι παιχτες ριχνουν το ζαρι απο μια φορα,αυτος που εφερε το μεγαλυτερο νουμερο παιζει πρωτος,δευτερος παιζει αυτος που ειναι δεξια του κ.ο.κ. Καθε παιχτης με την σειρα του ριχνει το ζαρι,μετα παιρνει το κομματι του puzzle που εχει τον ιδιο αριθμο με αυτον που εφερε στο ζαρι κα…
Last reply by Retroplaymo, -
DiXit
by Marvel Duck- 9 replies
- 4.1k views
Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για το DiXit. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που ίσως γνωρίζετε ίσως όχι, ίσως έχετε απλώς ακούσει να μιλάνε για αυτό ίσως και να μη σας λέει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως το είδα πρώτη φορά σε φωτογραφία να το ποστάρουν φίλοι μου στο Φμπ, και κόλλησα τρελά! Ρώτησα να μάθω τι είναι αυτό το πανέμορφο παιχνίδι με τις πολύχρωμες κάρτες με σουρεαλιστικές εικόνες φαντασίας και το τετράγωνο 3D board με τα λαγουδάκια, και μου είπαν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι φαντασίας όπου "φτιάχνεις μια ιστορία" με τις κάρτες. [τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, θα δείτε παρακάτω, πιο αναλυτικά, πώς παίζεται] Και κόλλησα ακόμη πιο πολύ. Έπειτα από μερικά χρόνια…
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 0 replies
- 2.2k views
Το Μίκυ Μάους, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1980, στα οπισθόφυλλα των τευχών 706 έως και 713, πρόσφερε, σε μορφή χαρτοκοπτικής, το γνωστό παιχνίδι Λούντο. Το γνωστό και ως Γκρινιάρης ! Ένα παιχνίδι, στην βάση του Αρχαίου Ινδικού Παιχνιδιού Pachisi ! Η καρτέλα τού παιχνιδιού σχηματιζόταν όταν την συναρμολογούσες, κολλώντας τα τμήματα που ήταν στα οπισθόφυλλα, μεταξύ τους. Στα οπισθόφυλα επίσης δόθηκαν και 4 σετ πιόνια σε σχήμα "Τρίγωνης Πυραμίδας" ... επιλογή που κάτα πάσα πιθανότητα στηρίζεται στην περιβόητη "Ευκολία" που επέλεγε ο Τερζόπουλος, συχνά πυκνά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ... τον KILLMATH γιά τα τεύχη που πρόσφερε και τον LONE RANGER γιά την επεξεργασία του …
Last reply by KOIOTE, -
- 2 followers
- 3 replies
- 1.5k views
Tεμπέλιασα και δεν στρογγύλεψα τις άκρες στα τραπουλόχαρτα, αλλά... έφτιαξα το κουτί με καλούπι που βρήκα στο ιντερνετ. Για πατερν στην πρόσοψη διάλεξα κάτι κλασικό που συναντάμε στις τράπουλες. Για την στοίχιση και το ρετουσάρισμα χρησιμοποίησα το Photoshop της Adobe. Βρήκα χαρτί σχετικά παχύ, απαλά χρωματισμένο και καλό έγχρωμο εκτυπωτή. Είναι αναπαράσταση αυτού: ALBO + MAZZO DI CARTE Editore: STAMPA ALTERNATIVA Collana: CARTE DI JACOVITTI http://www.dxpo-playingcards.com/xpo/pinups/pages/pinups020.htm#aces Πρόκειται για την version 1.0. Θα δοκιμάσω με καλύτερα υλικά και σε μεγαλύτερο μέγεθος.
Last reply by Indian, -
- 1 follower
- 1 reply
- 989 views
Το επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι δοθηκε μαζί με το τεύχος #5 του περιοδικού Φωτοπεριπέτειες Τεν Τεν που κυκλοφόρησε στις 15/12/1969. Αν διαβάσετε τις οδηγίες όμως, θα δείτε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τότε. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ. Ευχαριστώ πολύ τον Βασίλη The_Sandman για το merge των σελίδων.
Last reply by imacmaria, -
- 28 replies
- 4.6k views
Πόση σχέση μπορεί να έχει ένα παιχνίδι αφιερωμένο στα σουβλάκια με το GreekComics? Μεγάλη, αφού δημιουργός του είναι ο Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης (a.k.a. Sneaker ) και εικονογράφος ο κομίστας Παναγιώτης Λύρης. Κυκλοφόρησε από την κάισσα και πρόκειται για παιχνίδι με κάρτες, στο οποίο είστε ιδιοκτήτης ενός σουβλατζίδικου και προσπαθείτε να κερδίσετε χρήμα και φήμη, εξυπηρετώντας περισσότερους πελάτες από τους ανταγωνιστές σας. Οι κάρτες και οι οδηγίες είναι σε δύο γλώσσες (ελληνικά & αγγλικά), στοχεύοντας και την διεθνή αγορά. Κυκλοφορεί στα καταστήματα κάισσα και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 15€. …
Last reply by Jim®, -
- 1 follower
- 11 replies
- 2.7k views
Δεν μπορεί να είναι βιβλιοδετημένος τόμος (δεν υπήρχαν coffee-table books τότε). Άρα μαλλον επιτραπέζιο παιχνίδι. Άρα γιατι να μην το έχουμε κι εμείς στη συλλογή μας;Κι εννοώ αυτό το κουτί πάνω πάνω στη συνημμένη εικόνα. Δικό σας!!!! (εγώ την έρευνα για το ελληνικό βιβλίο της εποχής διάβαζα, κάτι πρόβατα έβοσκα κια παραπέρα, τι να κάνω που πετάει το μάτι μου από δω κι από κεί).
Last reply by Λύκος του Οντάριο, -
- 7 replies
- 2.5k views
Είδα στο site της Κάισσας ότι κυκλοφόρησε και στη χώρα μας το Wizards of Mickey, ένα συλλεκτικό καρτοπαίχνιδο με ήρωες από τον κόσμο του Disney: Είχα πρωτοδεί για αυτό το παιχνίδι πριν ένα χρόνο περίπου σε κάτι ιταλικά Topolino. Τότε είχε κυκλοφορήσει μόνο στην Ιταλία αλλά τώρα ήρθε και στη χώρα μας. Δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου ακόμα αλλά είπα να το αναφέρω εδώ μια και έχουμε πολλά παπιά που μπορεί να τα ενδιαφέρει! Δύο περιγραφές του παιχνιδιού, μία στα ελληνικά από το site της Κάισσας και μία από το boardgamegeek για να πάρετε μια ιδέα: Η τιμή του παιχνιδιού είναι 15€ το starter και από εκεί και πέρα 2,5€ το κάθε φακελάκι με νέες κάρτες. …
Last reply by Jim®, -
- 2 followers
- 12 replies
- 5.8k views
Τελικά είναι ωραίο να ψάχνεις σε παλιές σοφίτες/πατάρια. Τα μέρη αυτά δεν θα έπρεπε να ονομάζονται έτσι(πατάρια) αλλά "χρονομηχανές". Εντάξει μπορεί πολλά από αυτά να είναι γεμάτα σκόνη ,βρωμιά ή υγρασία.Ισως κάποια να φιλοξενούν και διάφορα όντα του ζωικού βασιλείου. Ομως.....Ομως η χαρά που μπορεί να σου προσφέρει μια τέτοια "ανασκαφή" δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα ειδικά αν τα ευρήματα εχουν μεγάλη συναισθηματική αξία ή αρχίζουν ήδη να "ξεθωριάζουν" στη μνήμη . Πρέπει να το παραδεχτώ οτι λατρεύω τις ανασκαφές στα πατάρια του πατρικού μου σπιτιού. Καθε φορά που το επισκέφτομαι προσπαθώ να βρώ μια αφορμή για να χωθώ στον άβολο ειναι αλήθεια χώρο του. Παρα…
Last reply by φλοκ, -
- 18 replies
- 3.4k views
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα κατηγορία παιχνιδιών είναι τα παιχνίδια με μινιατούρες. Είτε αυτές αντιπροσωπεύουν μυθικούς στρατούς, είτε στρατιώτες σε μια μάχη, έχουν πάντα μεγάλη απήχηση γιατί δίνουν ένα ρεαλισμό στο παιχνίδι. Άλλο να κοιτάς ένα ξύλινο κυβάκι και να φαντάζεσαι ότι είναι ένας πολεμιστής πάνω σε άλογο, και άλλο να τον βλέπεις μπροστά σου έτοιμο να πολεμήσει. Δύο παράγοντες όμως που κάνουν πολλούς να μην ασχολούνται με αυτά τα παιχνίδια είναι το βάψιμο (συνήθως ο κάθε ένας βάφει ο ίδιος τις φιγούρες του) και οι πολύπλοκοι κανόνες (μεγάλα βιβλία που αναλύουν πολλές πτυχές του κάθε στρατού με πίνακες επί πινάκων από νούμερα για το πως επιλύονται οι μάχες και διάφορ…
Last reply by rkronin, -
- 0 replies
- 1.3k views
Με αφορμή τη δεύτερη ταινία των Αυτοκινήτων των Disney+Pixar, κυκλοφόρησαν όπως ήταν αναμενόμενο αρκετά παρελκόμενα. Όμως εδώ βρίσκεστε στην σχετικά ξεχασμένη ενότητα των ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ οπότε , ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ UNO!!! Πως παίζεται (τις λένε οδηγίες! ): cars uno instructions.rar Και εντός, περιέχει κάρτες αλά τράπουλα, σε τέσσερα χρώματα. Ενδεικτικά και όλοι οι χαρακτήρες: Το οποίο UNO, θα ανήκει από αύριο στη συλλογή με επιτραπέζια της Λέσχης. Μια ευγενική χορηγία της imacmaria.
Last reply by DJO, -
- 11 replies
- 4.4k views
Το Marvel Heroes είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στους πολύ γνωστούς ήρωες της Marvel. O κάθε παίκτης ελέγχει μία ομάδα υπερηρώων αλλά και τον "κακό" μιας ομάδας ενός άλλου παίκτη. Επίσης υπάρχουν και αρκετά sidekicks που βοηθάνε τους ήρωες αλλά και henchmen που βοηθάνε τους κακούς. Ο σκοπός του κάθε παίκτη είναι να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις με την ομάδα του (τα λεγόμενα Headlines) τα οποία του δίνουν Victory Points ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τον κακό του προσπαθεί να εμποδίσει τις άλλες ομάδες απ' το να κάνουν το ίδιο. Ο παίκτης που συγκεντρώνει τα περισσότερα Victory Points στο τέλος του παιχνιδιού κερδίζει. Υπάρχουν και διάφορες άλλοι παράμετρ…
Last reply by smoken, -
- 3 replies
- 1.7k views
To 2004 η Hasbro κυκλοφόρησε ένα αρκετά πρωτοποριακό παιχνίδι με το όνομα Heroscape. Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες μάχονταν με πολεμιστές από διάφορες χρονικές περιόδους που υποτίθεται ότι είχαν συγκεντρωθεί με κάποιον τρόπο όλοι μαζί στο ίδιο μέρος, τη λεγόμενη Valhalla. Αυτό που ήταν πρωτοποριακό στο παιχνίδι αυτό ήταν ο τρόπος με τον οποίο φτιαχνόταν το τερραίν πάνω στο οποίο παίζονταν τα διάφορα σενάρια: Μέσα στο κουτί του παιχνιδιού υπήρχαν κομμάτια από 1 ή περισσότερα εξάγωνα τα οποία ενώνονταν μεταξύ τους και στις 3 διαστάσεις δίνοντας στον παίκτη τη δυνατότητα να φτιάξει πολύ εντυπωσιακά τερραίν για τις μάχες του. Το παιχνίδι είχε πολύ μεγάλη απήχηση και γρήγο…
Last reply by dimious200, -
- 3 replies
- 1.1k views
The evil Drule Empire threatens to enslave the entire galaxy. Against this evil stands the Galaxy Alliance, led by the legendary Voltron, Defender of the Universe! Now in the darkness of space, the fate of untold galaxies is about to be decided. Which side will you choose? Take control of the mighty Voltron and the Galaxy Alliance or Lo-Tron of the fiendish Drule Empire as you wage battle across the unforgiving reaches of space. Launch searing energy blasts, smash your opponent into rogue asteriods, and form blazing sword as you unleash the awesome power of two of the universe's mightiest beings to achieve total victory! Αυτή είναι με δυο λόγια η περιγραφή του νέο…
Last reply by Malekith, -
- 1 follower
- 8 replies
- 8.1k views
Το 2002 η DeAgostini Hellas είχε βγάλει μια εβδομαδιαία σειρά 32 τευχών με τίτλο DRAGONBALL Z ΣΚΑΚΙ και όντως, μετά τη συμπλήρωση της σειράς θα έχετε ένα φουλ σετ σκακιού με 3ιντσα πιόνια βασισμένα στη σειρά DBZ. Οι φιγουρίτσες είναι αρκετά καλοφτιαγμένες αλλά το μαλακό πλαστικό κάποιες φορές οδηγούσε σε ποζεράδικες πόζες, κοινώς γέρναν (βλ.το φαινόμενο των Ελληνικών περιπτέρων), ενώ κάποιες ήταν διαφορετικά βαμμένες, πιο ανοιχτόχρωμες, πιθανώς από άλλη ξένη έκδοση. Αναλυτικά περιεχόμενα από το φυλλάδιο που δίνονταν με το πρώτο τεύχος: ~ 192 σελίδες επιπέδου 1 - Μάθε σκάκι παρέα με το Σογκόκου ~ 192 σελίδες επιπέδου 2 - Μεγάλος μετρ ~ 128 κάρτες με ήρωες DBZ …
Last reply by Malekith, -
- 0 replies
- 857 views
Το συγκεκριμένο άρθρο το ανέβασα και στο blog μου πριν λίγες μέρες, το αναφέρω όμως κι εδώ μια και μπορεί να ενδιαφέρει αρκετούς: Η εταιρεία Upper Deck έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι του 2009 ένα νέο collectible παιχνίδι βασισμένο στους γνωστούς ήρωες της Marvel. Το παιχνίδι θα λέγεται Marvel Superstars και χαρακτηρίζεται TCG ( = Trading Card Game, συνώνυμο του CCG = Collectible Card Game). Σε αντίθεση με όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν, βασισμένα σε αυτούς τους ήρωες (συμπεριλαμβανομένου και του Vs System της ίδιας εταιρείας), δε θα χρησιμοποιεί σχέδια στις κάρτες, αλλά φωτογραφίες από όλες τις πρόσφατες ταινίες της Marvel. Πιο συγκεκριμένα, θα …
Last reply by sneaker, -
- 9 replies
- 1.4k views
Κάπου στο 2005 κυκλοφόρησε ένα card game βασισμένο στο γνωστό videogame Street Fighter. Το παιχνίδι ουσιαστικά έβαζε τους 2 παίκτες (κάθε ένας από τους οποίους ήταν και ένας χαρακτήρας από το παιχνίδι) να παλεύουν μεταξύ τους με τις κάρτες να αντιπροσωπεύουν διάφορες κινήσεις όπως μπουνιές, κλωτσίες, special moves κλπ. Εκτός όμως από το Street Fighter το παιχνίδι είχε και το λογότυπο UFS από το Universal Fighting System. Σκοπός της εταιρείας ήταν να κυκλοφορήσει συλλογές βασισμένες και σε άλλα γνωστά beat'em'up video games όπως το Soulcaliber, το Samurai Shodown και άλλα, πράγμα που έκανε. Όλες οι κάρτες ήταν συμβατές μεταξύ τους και έτσι μπορούσε κάποιος να συνδυάσει πολ…
Last reply by sneaker, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.4k views
Ποιος είπε ότι μόνο τα αμερικάνικα υπερηρωικά κόμικ γίνονται παιχνίδια; Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το Okko - Era of the Asagiri, βασισμένο στο ομώνυμο γαλλικό κόμικ (ένα καταπληκτικό αφιέρωμα του οποίου μπορείτε να βρείτε εδώ από τον dimis). Η εταιρία που το βγάζει είναι η σχετικά νέα στο χώρο των επιτραπέζιων, Hazgaard. Στο παιχνίδι οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ο ένας των Oni Hunters (oni=demon), δηλαδή του Okko και της παρέας του, και ο άλλος των αντιπάλων του. Θα υπάρχουν 6 διπλής πλευράς map-tiles τα οποία θα μπορούν οι παίκτες να χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν ένα διαφορετικό κάθε φορά ταμπλό πάνω στο οποίο θα αναμετριόνται. Επιπλέον, πέρα από το κλασ…
Last reply by Argail, -
- 1 reply
- 1.2k views
Εδώ και πολύ καιρό είχε ανακοινωθεί η κυκλοφορία ενός επιτραπεζίου βασισμένο στον κόσμο του Conan. Πριν κάποιους μήνες αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε τελικά ενώ πρόσφατα ήρθε και στη χώρα μας. Ήθελα να κάνω μια παρουσίαση του εδώ σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόταν απλά ήθελα να το έχω παίξει πρώτα ώστε να μπορώ να εκφέρω μια άποψη. Αυτές τις μέρες λοιπόν, μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω και αυτές λοιπόν είναι οι εντυπώσεις μου: Το Age of Conan: The Boardgame είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής. Οι παίχτες δηλαδή (από 2 έως 4) χειρίζονται 4 φυλές που μάχονται για τον έλεγχο των περιοχών της Hyboria. "Και ο Conan που κολλάει;" θα μου πείτε; Επειδή ο Conan είναι έν…
Last reply by Helmet, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.1k views
Στα τεύχη 712 (#75) και 713 (#76) του περιοδικό ΑΓΟΡΙ είχε βάλει δώρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τον ΔΙΚΑΣΤΗ ΝΤΡΕΝΤ. Από όσο γνωρίζω το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε αυτά τα δύο τεύχη αφού στο εξώφυλλο του 714 (#77) δεν αναγράφεται κάτι σχετικό. Στην κατοχή μου έχω μόνο τις οδηγίες και τα απαραίτητα "πούλια - κάρτες" που περιλαμβάνονταν στο τεύχος 712 (#75). Εικάζω ότι στο επόμενο τεύχος περιλάμβανε τον χάρτη του κτιρίου Νορμ Μπέιτς όπου ήταν και το πεδίο δράσης του παιχνιδιού. Δυστυχώς αυτό το δεύτερο τεύχος, αν και υπάρχει, λείπουν οι κεντρικές σελίδες που αφορούσαν τόσο το παιχνίδι όσο και τις αφίσες. Εάν κάποιος από εσάς το έχει ας το προσθέσει για να ολοκληρωθεί το …
- 1 follower
- 25 replies
- 3.6k views
Το ελληνικό ΠΣΚ (Παιχνίδι Συλλεκτικό Καρτών) που εικονογραφήθηκε από 10 σκιτσογράφους της ελλ. σκηνής κόμικς έκανε τα πρώτα του, σταθερά, βήματα Ετοιμάστε, λοιπόν, τις τράπουλές σας για τουρνουά «Μονομαχίες» με τους ΗΡΩΕΣ. Εκτός από τις κούτες, που θα δοθούν ως βραβεία, θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες και κάποιες πολύ σπάνιες (ultra Rare) κάρτες. Έτσι: Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (12:00 το μεσημέρι) στο κεντρικό Fantasy Shop (Γ' Σεπτεμβρίου 65 τηλ 210-8231072) Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου (3:00 το απόγευμα) στο Πανδοχείου του Δρακοφοίνικα (Σπινθάρου 32 Ν. Κόσμος 2109014111) Για όσους δεν γνωρίζουν το παιχνίδι και ενδιαφέρονται να το μάθουν, γίνοντ…
Last reply by Caladinor,