Jump to content
Το Σάββατο 25/1 στις 8μμ @ΛΕΦΙΚ (Ιερά Οδός 14) κόβουμε τη πίτα μας! Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Μενίγ Πουαγώ

Members
 • Content Count

  3,131
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
 • Points

  1,647 [ Donate ]

Μενίγ Πουαγώ last won the day on July 13 2019

Μενίγ Πουαγώ had the most liked content!

Community Reputation

25,492 Excellent

About Μενίγ Πουαγώ

 • Rank
  Ο Μενίγ Πουαγώ ήταν ένας υπέροχος ηλεκτρολόγος!!!
 • Birthday 07/20/1981

Contact Methods

 • MSN
  Ντεν έχει...
 • Website URL
  http://wwwjohnpap.blogspot.gr/ [Ανενεργό από χρόνια (και ζαμάνια)]...
 • Yahoo
  http://www.youtube.com/watch?v=KmFDEKXezas
 • Skype
  Δεν έχω (κάνω χρήση Skype μέσω Facebook όμως...)

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Νέος Βουτζάς.
 • Country
  Greece
 • Profession
  Χειριστής κλιβάνων αποστείρωσης ιατρικών εργαλείων και σχετικού αναλώσιμου υλικού.
 • Interests
  Ντίσνευ ,φυσικά, αλλά και Άρκάς. 'Οπως επίσης και Μαφάλντα. Επίσης το βράσιμο παπαγάλων...

Recent Profile Visitors

16,620 profile views
 1. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #292 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο (από τον εγκάρδιο φίλο @Indian). Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) Ιστορίες. "Κορίτσια στο διάστημα." Μία ,η Σαμάνθα, μεταδίδει απ' ευθείας από τα βάθη του διαστήματος. "Ο Παλιάτσος που γελούσε." Το περιεχόμενο των πινάκων μίας γκαλερί άρχισε να κόβει βόλτες. Ο Γκουφόλυκος παρέα με έναν άλλο πίνακα προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Παράλληλα οι φύλακες του μουσείου προσπαθούν με ποικίλους τρόπους να δουν αν κοιμούνται ή όχι. "Τα μήλα της λήθης." Ο Θείος Σκρούτζ βάζει πλώρη με τα ανίψια του για ένα άγνωστο νησί με πολύχρωμα μήλα. Τα βρίσκουν, τα τρώνε και μετά αναρρωτιούνται... "Το μαγεμένο θησαυροφυλάκιο." Η Μάτζικα πλέον κατάλαβε ότι με τις συμβατικές μαγικές δε πρόκειται να πάρει την Τυχερή Δεκάρα του Σκρούτζ. Οπότε δοκιμάζει κάτι αναβαθμισμένο. "Η τέλεια συλλογή." Τζων και Σκρούτζ βουλιάζουν τα περίπτερα με τις πιο παράλογες συλλογές μέσω περιοδικών που υπάρχουν προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Μονοσέλιδες ιστορίες. Κόσμος & υπόκοσμος: "Παλιές, καλές ιδέες." Κόσμος & υπόκοσμος: "Στριμωξίδι." Κόσμος & υπόκοσμος: "Παλιμπαιδισμός." Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Γυναικοκρατούμενη και πολύ καλή η "κεντρική" ιστορία του τεύχους. Σίγουρα δε δράττει δάφνες σεναριακές. Αλλά διαβάζεται πολύ ευχάριστα και σου δημιουργγεί όμορφα συναισθήματα. Το τεύχος συνεχίζει με μία δεύτερη ,για την Ελλάδα, περιπέτεια του Γκουφόλυκου. Κινείται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη. Κοινώς διαβάζεται χαλαρά και ευχάριστα. Τρίτη του τεύχους μία ιστορία περί λήθης και φρούτων. Συγκεκριμένα μήλων. Καλογραμμένο σενάριο με ευχάριστη ροή. Προτελευταία μία ακόμα απόπειρα αρπαγής της Τυχερής Δεκάρας από την Μάτζικα. Ο ταλαίπωρος ο αδελφός της πληρώνει πάλι την νύφη. Καλή! Το τεύχος κλείνει με την αναζήτηση της τέλειας προς πώληση συλλογής. Συμπαθητική αλλά από σεναριακή άποψη δε ξεχωρίζει. Επίσης ,αν δεν απατώμαι, παλιότερα είχαμε διαβάσει μία παρόμοια. Το τεύχος έχει και τρεις μονοσέλιδες με πρωταγωνιστές τους Μουργούλυκους. Όλες δια χειρός Enrico Faccini (). Απολαυστικές!!! Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι η δεύτερη αποτελεί συνέχεια της πρώτης!!! Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Κορίτσια στο διάστημα." 2. "Τα μήλα της λήθης." 3. "Ο Παλιάτσος που γελούσε." 4. "Η τέλεια συλλογή." 5. "Το μαγεμένο θησαυροφυλάκιο." 7.7/10!!! Χορταστικό τεύχος με κάποια ψεγάδια να του στερούν το άριστα... Πάρα πολύ καλό!!!
 2. Το παπί μας παρ' όλο που ξέρει να λιμνάζει ως υδραυλικός δε τα καταφέρνει εν τέλει. Αυτό φαίνεται και από το εξώφυλλο που σκάνερε ο @Indian κατευθείαν από το τίπι του. Το 67ο μηνιαίο τεύχους του παπιού μας έχει τέσσερις (4) ιστορίες. Για να δούμε αν είναι σε καλύτερη μοίρα από την βρύση του εξωφύλλου "Ο βασιλιάς των πωλήσεων." Ο Ντόναλντ είναι πανέτοιμος να δουλέψει ως πωλητής μετά από μία σειρά μαθημάτων. Οπότε θα ρίξει με δυναμικό τρόπο ,και με πολλά μέσα, μία εφεύρεση του Κύρου στην αγορά. Ακόμα και αν χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τον θείο του. Εντυπώσεις. Αρκετά καλή ιστορία που δείχνει την δυναμικότητα και την αποφασιστικότητα του παπιού μας. Αλλά σε πολλά σημεία η συμπεριφορά του θυμίζει του θείου του κσι την παροιμία με το μήλο που πέφτει από την μηλιά. Πολύ μου άρεσε το τέλος. "Ουρανοκατέβατος γκουρού." Ο Θείος Σκρούτζ και τα τρία ανιψάκια γυρίζουν από μία επικερδή για τον πρώτο συμφωνία. Ο Ντόναλντ όμως ,που έχει μείνει πίσω, τους δίνει λανθασμένες πληροφορίες για τον καιρό. Μία χιονοθύελλα τους ρίχνει σε ένα τάγμα πολεμοχαρών μοναχών. Εντυπώσεις. Οπότε ο θείος Ντόναλντ σπεύδει προς διάσωση. Με τρόπο που κανείς δε φαντάζεται. Αλλά συνήθως το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Όμορφη ιστορία με την οξυδέρκεια του Ντόναλντ σε πρώτο πλάνο. "Αθώος ή ένοχος." Ο Σκρούτζ μετά συνοδεία ανιψιών πέφτει πάνω σε έναν επαίτη ,και παλιό γνωστό του, που τον κατηγορεί για την καταστροφή του αδαμαντορυχείου του. Η νέα εφεύρεση του Κύρου θα μας δείξει τι έγινε πραγματικά. Εντυπώσεις. Αρκετά καλή και ενδιαφέρουσα ιστορία όπου πρωταγωνιστεί η εφευρετικότητα του Κύρου. Τελικά το υποσυνείδητο κρύβει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα... "Μήνυμα στο υπερπέραν." Η νέα εφεύρεση του Κύρου είναι τόσο καλή που κινεί το ενδιαφέρον του Τ.Ν.Τ. Οπότε Ντόναλντ Φέθρυ και λοιποί πράκτορες καλούνται να την ανακτήσουν για λογαριασμό του. Εντυπώσεις. Άλλη μία ωραία ιστορία από το σύμπαν του Τ.Ν.Τ. Με πολυπληθέστατο cast... Κλείνοντας... Άλλο ένα ισορροπημένο και ολοκληρωμένο τεύχος. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για στιγμές χαλάρωσης και χουχουλιάσματος!!!
 3. 5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Η ΝΤΑΙΖΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΑΣΤΟΝΑΥΤΙΣΣΑ. Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ. ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ. ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ. Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑΤΖΙΔΙΚΑ ΩΣΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ. Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΞΟΡΚΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΞΟΡΚΙ. Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΡΟΜΠΑΞ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου (Νο. 292).
 4. Και αυτό τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε τέσσερις νέες ιστορίες... Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ. ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ. ΑΘΩΟΣ Ή ΕΝΟΧΟΣ. ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ. Αναζητήστε το τεύχος Νο. 67 από την Τετάρτη 15/1 στα περίπτερα!
 5. @Manitou Αυτό πως μου ξέφυγε???
 6. @spiderman Και εγώ 4.5€ το πήρα. Απλά δε ξέρω αν η έκπτωση γίνεται σε όλους ή σε όσους έχουν κάρτα πόντων του Public. Και εσύ το ίδιο; @Manitou Στο οπισθόφυλλο λέει ότι είναι το δεύτερο αλμπουμάκι της Ρόζας; Τυπογραφικό λάθος ή κάτι έχω χάσει; Γνωρίζεις τίποτα;
 7. Ακόμα μία δουλειά του Άρκα στις εκδόσεις Πατάκη. Την νέα του "στέγη." Αυτή την φορά πρόκειται για το τέταρτο επίτομο του Άρκά στην άτυπη "Μικρή σειρά" του. Τα τρία τομάκια του Προφήτη συγκεντρωμένα σε ένα τόμο 196 σελίδων. Τιμή στο Public Συντάγματος: 14,99€. Για όσους δε γνωρίζουν ο Προφήτης αφήνει που και που την σπηλιά του και κατεβαίνει σε ένα μεσαιωνικό χωριό για να χλευάσει και να ειρωνευτεί τους κατοίκους που ζητάνε συμβουλές και απαντήσεις. Έξυπνο και ενίοτε διασκεδαστικό χιούμορ. Θερμές ευχαριστίες στον @Valtasar για το σκανάρισμα!!!
 8. Πόση ψυχραιμία να δείξει ο ταλαίπωρος ο Αποστόλης; Από την μία η υπερφεμινίστρια Ρόζα που τον ζαλίζει με τις απόψεις της περί γυναικών και σχέσεων των δύο φύλων. Από την άλλη ο νταής του σχολείου που του κάνει των βίο αβίωτο. Ο συμπαθής κοντούλης με γυαλιά μυωπίας και σιδεράκια επιβιώνει με όπλο το χιούμορ του. Βρίσκει παρηγοριά στην Τζούντι την σκυλίτσα του που εκμυστηρεύεται όλα τα βάσανά του. Ακόμα ένα τομάκι έρχεται να προστεθεί στην άτυπη "Μικρή σειρά." Αυτό δεν είναι νέο. Η καινούρια πληροφορία είναι ότι ο γνωστός άγνωστος Άρκάς άλλαξε εκδοτική στέγη. Μετακόμισε από τα "Γράμματα" στις εκδόσεις "Πατάκη." Το αλμπουμάκι εμπεριέχει το γνωστό σε όλους μας σχέδιο του Άρκά. Τα αστεία στο γνώριμο ύφος του δημιουργού. Με κάποια γέλασα περισσότερο από τα υπόλοιπα. Αλλά συνολικά το ευχαριστήθηκα. Αν πέσει στα χέρια σας διαβάστε το! Στo Public Συντάγματος το έχει στα 5€. Αλλά δε γνωρίζω αν μπορεί να μπει ως ονομαστική τιμή αφού από κατάστημα σε κατάστημα η τιμή μπορεί να διαφοροποιείται. Θερμές ευχαριστίες στον @Valtasar για το σκανάρισμα!!!
 9. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #291 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο (από τον αξιόλογο μεταφορέα ζύθου και καλό φίλο @Indian...) Εδώ Λιμνούπολη (by Silvia Ziche) Ιστορίες. "Αυτό που μετράει είναι το φινάλε." Οι κινηματογραφικές επιχειρήσεις του Σκρούτζ έχουν πάρει την κατιούσα. "Το μυστήριο της έπαυλης Τέμπλετον." Ο Γκουφόλυκος θα λύσει το μυστήριο της εν λόγω έπαυλης παίζοντας ένα σκάκι διαφορετικό από το γνωστό. "Οι κίνδυνοι της αθλητικής δημοσιογραφίας." Ο αθλητικός ρεπόρτερ Ντόναλντ κάνει τα αδύνατα-δυνατά ώστε τα αθλητικά του ρεπορτάζ να γίνουν πρωτοσέλιδο. "Η όμορφη νερά'ι'δα." Ο Μάγος Πασχάλης αναζητά τον κεραυνοβόλο έρωτα. Στην πορεία βοηθάει χωριανούς να δαμάσουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. "Καθηλωτική ταινία." Το άλλοθι του Πητ και της Τρούντυ είναι τόσο συγκινητικό και όμορφο που η ληστεία ακυρώνεται. "Το απίστευτο οικονομορομπότ." Σκρουτζ και Κύρος συνδυάζουν τα ταλέντα τους ώστε να προφέρουν ,έναντι αντιτίμου, στον κόσμο την μέγιστη οικονομία μέσω της τεχνολογίας. Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Ποιος άλλος εκτός από τον Φέθρυ θα μπορούσε να σατιρίσει καλύτερα την κινηματογραφική βιομηχανία. Σίγουρα έχουμε διαβάσει και αξιολογότερες "κεντρικές." Ο χαρακτήρας του Φέθρυ όμως δίνει μία θεότρελλη ιστορία" που διαβάζεται ευχάριστα!!! Η πρώτη περιπέτεια της επιστροφής του Γκουφόλυκου διαβάζεται ευχάριστα και είναι χαλαρωτική. Δυστυχώς όμως ανήκει σε μία αξιόλογη σειρά που ,πιθανότατα, δε θα γνωρίσουμε ποτέ από τις ρίζες της. Το ταλέντο και η οξυδέρκεια του Ντόναλντ δεν ανταμείβονται ανάλογα στην τρίτη ιστορία. Καλούτσικη. Ο Πασχάλης ως μάγος δίνει μία όμορφη ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα. Ακολουθεί μία ολιγοσέλιδη χιουμοριστική με τον Πητ και την Τρούντυ. Για το μέγεθος και το περιεχόμενό της μία χαρούλα είναι. Τέλος, το τεύχος κλείνει με μία βιαστική κίνηση του Σκρουτζ υπό την μέθη του κέρδους. Διδάσκεται όμως η ισχύς εν τη ενώσει. Αλλά και ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Καλή αν και το περιοδικό μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες "τελευταίες" ιστορίες. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Αυτό που μετράει είναι το φινάλε." 2. "Το μυστήριο της έπαυλης Τέμπλετον." 3. "Η όμορφη "Νερά'ι'δα." 4. "Οι κίνδυνοι της αθλητικής δημοσιογραφίας." 5. "Το πίστευτο οικονομορομπότ." 6. "Καθηλωτική ταινία." 7.2/10!!! Το δεύτερο τεύχος του χρόνου είναι αξιοπρεπέστατο!!!
 10. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. Ο ΦΕΘΡΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ, ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ. ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ. ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Η ΟΜΟΡΦΗ ΝΕΡΑ'Ι'ΔΑ. Ο ΜΑΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΑΜΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ. Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΚΑΙ Η ΤΡΟΥΝΤΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ. ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΡΟΜΠΟΤ. Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣ. Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου (Νο. 291).
 11. Το παλιό θέμα πως και δε κλειδώθηκε??? Χρόνια πολλά από εμένα στους συνόματους και στις συνονόματες!!!
 12. Το πρώτο ΚΟΜΙΞ του 2020 (του Γενάρη δηλαδή) κυκλοφόρησε περί τα τέλη Δεκέμβρη του 2019... Συγκεκριμένα στις 27/12 δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Το εξώφυλλο το ανέβασε ο φίλτατος @Retroplaymo Σταύρος που συνεχίζει να βαδίζει στον σωστό δρόμο. Των Disney, όχι του περιοδικού. Η ποιότητα του οποίου δεν είναι του παρόντος θέματος οπότε ας το αφήσουμε. Το πρώτο εξώφυλλο του 2020 είναι σε υπέροχο σχέδιο του μοναδικού Don!!! Οχτώ (8) ιστορίες εμπεριέχονται και σε αυτό το τεύχος Μένει μόνο να δούμε αν θα περιοριστούμε στο κλιματικό ψύχος. Διότι το περιοδικό μας συνηθίσει και σε άλλες ψυχρολουσίες δυστυχώς... "Το στέμμα των Σταυροφόρων." Θείος και ανίψια φεύγουν για ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης που ξεκινάει από τους πάγους και καταλήγει στους τροπικούς. Εντυπώσεις. Η άνωθεν λέξη χάνει το νόημά της αναφερόμενη σε ιστορία του Don. Η σωστή είναι εκστασιασμένος!!! Πανέμορφο σχέδιο και σενάριο και πολλές ιστορικές πληροφορίες. "Μία μέρα στην ζωή του Σκρουτζ." Δύο δημοσιογράφοι αποφασίζουν να περάσουν μία μέρα με τον Σκρούτζ για το επόμενο άρθρο τους. Εντυπώσεις. Μία ιστορία που δείχνει την δυναμικότητα του κροίσου... Ίσως σε λίγο υπερβολικό βαθμό... Για μία ανάγνωση καλή είναι... "Χιόνια στην Λιμνούπολη." Τα χιόνια έχουν σκεπάσει την πόλη και ο Ντόναλντ ονειρεύεται να γίνει οδηγός εκχιονιστικού. Εντυπώσεις. Συμπαθητική ιστορία που ξεκινάει με τα γνωστά μοτίβα για να ολοκληρωθεί με ένα ικανοποιητικό τέλος!!! "Εναλλακτικές ανταλλαγές." Ο Μίκυ μιλάει στον Γκούφυ για τις εναλλακτικές ανταλλαγές και εκείνος βρίσκει την χαρά του. Εντυπώσεις. Σεναριακά δε την λες άσχημη... Πάντα έχει ενδιαφέρον να δεις που το πάει ο Γκούφυ. Το σχέδιο το αφήνω ασχολίαστο διότι θα με πάνε μέσα... "Ένα χιονισμένο πρωί." Το έχει στρώσει για τα καλά στην Λιμνούπολη. Αλλά τίποτα δε θα εμποδίσει τον Ντόναλντ να πάρει τον τίτλο του υπαλλήλου της χρονιάς. Εντυπώσεις. Ακόμα και αν φέρει το χάος. Στο τέλος όμως η επιμονή του επιβραβεύεται. Δε την λες και άσχημη. "Αξέχαστα Χριστούγεννα." Ο Ντόναλντ και τα ανιψάκια του θα κάνουν διακοπές στο χιόνι. Στο δόκανο όμως που βάζει για το γεύμα τους πέφτει κάποιος άλλος. Εντυπώσεις. Εναλλακτική προσέγγιση του Άγιου Βασίλη. Ξεχάστε όσα ξέρατε. Ψιλοαδιάφορη. "Μία μάγισσα στο κλουβί." Η Μάτζικα περνάει από διάφορες φάσεις μέχρι να καταλήξει στον ζωολογικό κήπο της Λιμνούπολης. Εντυπώσεις. Και όλα αυτά για μία δεκάρα... Το μόνο θετικό της; Είναι ολιγοσέλιδη!!! "Ένας βαθύπλουτος φίλαθλος." Ένα βαθύπλουτος κροίσος επισκέπτεται την Λιμνούπολη. Σκρουτζ και Τζων επιδίδονται σε μία μονομαχία για το ποιος θα κάνει δουλειές μαζί του. Εντυπώσεις. Αν εξαιρέσεις το σχέδιο του Τζων δε την λες και άσχημη. Κλείνοντας.... Γενικά μέτριο τεύχος με κάποιες αναλαμπές. Την αυτονόητη που ανα-λάμπει είναι περιττό να την αναφέρω... 6/10...
 13. Ακριβώς... Ούτε η εισαγωγική σελίδα με το κείμενο είχε νόημα. Αφού δεν είναι η πρώτη εμφάνιση του ήρωα. Απλά την βάλανε για να μας βάλουν κάπως στο κλίμα. Αλλά η ύπαρξη της με κάνει να πιστεύω ότι θα δούμε και κάποιες από τις επόμενες ιστορίες. Θυμάσαι και την παλιότερη ιστορία που ήρωες από Μίκυ Σίτυ και Λιμνούπολη ήταν σε ένα αεροπλάνο και θυμόντουσαν διάφορα που σε εμάς φάνταζαν άσχετα; Από το να μένουμε με απορίες καλύτερα να μη δημοσιεύονται τέτοιες ιστορίες. Και αν ισχύουν τα περί συμβολαίου τόσα τεύχη έχει το τοπολίνο. Από ιστορίες άλλο τίποτις...
 14. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #290 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο ( @Retroplaymo Σταύρο μου χαίρομαι που συνεχίζεις στον δρόμο που χάραξαν οι πολλοί... Διότι οι υπόλοιποι είστε μειοψηφία εδώ μέσα με το μπαρδόν... ) Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) Ιστορίες. "Μελλοντικός πρωταθλητής." Ο Ντόναλντ μόλις επέστρεψε από ολονύκτιο γυάλισμα νομισμάτων. "Η επιστροφή του Γκουφόλυκου." Ο Γκουφόλυκος επιστρέφει σπίτι του μετά από πολύ καιρό... Εκεί που νομίζει όμως ότι δε χάρηκε κανείς με την επιστροφή του... "Γύρισμα στο χιόνι." Ντόναλντ και Φέθρυ σπέρνουν το χάος στα γυρίσματα μίας ταινίας. "Βελτιωμένη νέα εκδοχή." Ο Μαύρος Πητ βρίσκεται αποκλεισμένος σε ένα ερημονήσι ενώ αστυνομία, Φούμφο και Τρούντυ τον ψάχνουν για ξεχωριστούς λόγους. "Θησαυρός στα σύννεφα.." Ο Σκρουτζ στέλνει τον Ντόναλντ και τον Κύρο να βρουν έναν θησαυρό στους τροπικούς. Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Η πρώτη ιστορία δεν υστερεί σε τίποτα θαρρώ. Τα έχει όλα σε σωστές δόσεις. Εξισορροπημένη, διδακτική και με όμορφα μηνύματα κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Πραγματικά αξίζει να διαβαστεί... Από όσο έχω καταλάβει αυτή πρέπει να είναι η πρώτη παρουσία του Γκουφόλυκου στην χώρα μας παρ' ότι "επιστρέφει." Αν δεν απατώμαι τον είχε δώσει και η Ντεαγκοστίνι ως φιγούρα σε μία από τις δύο σειρές που είχε βγάλει. Επίσης ανήκει στο σύμπαν του "Μίκυ Χ" που ιστορίες του δε περιμέναμε να δούμε στην χώρα μας επίσης αν δεν απατώμαι. Κάθε βοήθεια από @PhantomDuck και λοιπούς μυημένους ευπρόσδεκτη. Σαν ιστορία συμπαθητική και ευχάριστη. Καλό και το εισαγωγικό σημείωμα. Αν και υποθέτω ότι στο πρωτότυπο θα υπήρχε πριν την πρώτη του εμφάνιση. Το τεύχος συνεχίζει με μία ιστορία όπου ο Φέθρυ με τον Ντόναλντ τα κάνουν άνω κάτω. Θεωρώ ότι δε χρειαζόταν τόσες σελίδες και κάπου με κούρασε. Σαν cartoon ίσως είναι πιο ευχάριστη. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία με μία σειρά παρεξηγήσεων που διαβάζεται όμορφα και σου κρατάει το ενδιαφέρον. Τέλος, το τεύχος κλείνει με μία πανέμορφη αναζήτηση στους τροπικούς. Αν και στο τέλος δε κατάλαβα τι ξέχασαν και εξαφανίστηκαν... Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Μελλοντικός πρωταθλητής." 2. "Θησαυρός στα σύννεφα." 3. "Βελτιωμένη νέα εκδοχή." 4. "Η επιστροφή του Γκουφόλυκου." 5. "Γύρισμα στο χιόνι." 8/10!!! Το 2020 ξεκίνησε ωραία για τον εβδομαδιαίο τίτλο!!!
 15. Περιοδικό: Μίκυ Μάους περιόδου Βου. Τεύχος: #289. Ιστορία: "Παπιά στο σκοτάδι." Σελίδες (μαύρες): 85 (πρώτο μαύρο καρέ) και 88 (επίσης πρώτο μαύρο καρέ). Πτυχία: Στην προσανατολισμολογία (σελίδα 85 πρώτο μαύρο καρέ) και στην Τυχερολογία (σελίδα 88 επίσης πρώτο μαύρο καρέ). Κάτοχος: Λουντβιχ Φον Ντρέηκ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.