Jump to content

Σκρουτζ ΜακΝτακ

New Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 Active

7 Followers

About Σκρουτζ ΜακΝτακ

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 09/29/2005

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Αθήνα
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ΚΟΜΙΞ #74 1. Ο Μαγικός Αυλητής (6.5/10) Δεν περίμενα να πω κάτι τέτοιο για μια ιστορία-συνεργασία των δύο αγαπημένων μου σχεδιαστών, αλλά ήταν αδιάφορη. Όχι άσχημη, αλλά ούτε ιδιαίτερη. 2. Η Μάχη των Καχούνα (7/10) Καλή ιστορία με συμπαθητικό σχέδιο και αστεία σε μερικά σημεία πλοκή. Μόνο εγώ δεν είχα ακούσει ποτέ τους σεναριογράφους; 3. Τροπικό Χρυσάφι (8.5/10) Πολύ ωραίο σχέδιο και πολύ ωραία πλοκή. Κατά τη γνώμη μου θα έκανε καλύτερη κεντρική. 4. Μέσα στο Μυαλό των Άλλων (8.5/10) Διασκεδαστική ιστορία και αυτή. Αστεία με μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα και πολύ καλό σχέδιο. 5. Μαθήματα Συμπεριφοράς Ανοιχτής Θαλάσσης (6/10) Δεν ήταν κακή αλλά επαναλαμβανόμενη.. μετά από λίγο άρχισα να τη βαριέμαι. Σχέδιο ωραίο. 6. Έτοιμη για Μάχη (4.5/10) Δεν βρήκα κάποιο νόημα στην ιστορία αυτή και σχεδιαστικά μέτρια. 7. Πληρωμή με το ίδιο Νόμισμα (6/10) Μου άρεσε πάρα πολύ η όλη ιδέα αλλά δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα και προς το τέλος πέρναγα βιαστικά τα καρέ. 8. Χωρισμένη Τάξη (6.5/10) Μια ιστορία με πάρα πολύ καλό σχέδιο και καλή πλοκή. Γέλασα εκεί με τον "ήσυχο" συμμαθητή. 9. Το Πέταγμα του Χαρταετού (2;/10) Συνήθως δεν μου αρέσουν οι ιστορίες του Μίκυ στα κόμικς και ο Βαν Χόρν δεν βοηθάει.. Μέτριο προς καλό τεύχος, στο σύνολο θα βάλω ένα 6.5 - 7. Επιτέλους τελείωσαν οι μικρές ιστορίες Ρόσα και θα απολαύσουμε τις 3 από τις καλύτερες μεγάλες του.
 2. Εξαφανίζονται οι κουρτίνες στο παράθυρο του Σκρουτζ.
 3. 9 συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών: Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΗΤΗΣ The Pied Piper of Duckburg Ο Ντον Ρόσα ολοκληρώνει μια ημιτελή ιστορία του Καρλ Μπαρκς Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΑΧΟΥΝΑ Kahuna Lunacy Ο Βίκαρ εικονογραφεί ένα σενάριο του Πατ και της Κάρολ Μακ Γκρηλ ΤΡΟΠΙΚΟ ΧΡΥΣΑΦΙ Tropical Gold Μια ιστορία σε σενάριο του Περ Χέντμαν και σχέδιο του Σεζάρ Φεριόλι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Mind games Ο Κάρλος Μότα εικονογραφεί ένα σενάριο του Φρανκ Γιόνκερ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ The SS Courtesy O Άριλντ Μίντουν εικονογραφεί ένα σενάριο του Τέργιε Νόρντμπεργκ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΧΗ Ready to Rumble Ο Μάρκο Ρότα εικονογραφεί ένα σενάριο του Πωλ Χάλας ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Own Medicine Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Κάρι Κορχόνεν ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΗ A Class divided Ο Αντρέα Φερράρις εικονογραφεί ένα σενάριο της Μάγια Άστρουπ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ The Kite Fight Μια ιστορία σε σενάριο και σχέδιο του Νόελ Βαν Χορν Το αγαπημένο περιοδικό μικρών και μεγάλων από αυτή την Παρασκευή 28/8 στα περίπτερα
 4. Περιμένω να βάλουν ανατύπωση αυτή την ιστορία 2 χρόνια Δεν την έχω διαβάσει ποτέ.. Επιτέλους θα μπει αυτούς τους μήνες που έρχονται
 5. Άσχετο: Βρήκα μια ιστορία που θα μπορούσε να μπει κεντρική τον Δεκέμβριο https://komix.fandom.com/el/wiki/Ιστορία:_Τα_Χριστούγεννα_των_Ντακ Είναι 6 σελίδων και είχε μπει τελευταία στη σειρά (φανταστείτε) στο ΚΟΜΙΞ 79 Α' Περιόδου. Σχέδιο Βίκαρ. Αν είναι τόσο κολλημένοι και βάλουν το Ωχ! Έλατο...
 6. Σε αυτή την απάντηση που έδωσαν κάθε πρόταση ξεπερνά την προηγούμενη σε παράνοια.
 7. Εγώ πιστεύω πως όλες οι μονοσέλιδες θα μπουν στα τεύχη Οκτωβρίου - Νοεμβρίου όπου κεντρικές θα είναι οι τελευταίες μεγάλες. Το θέμα είναι τι θα κάνουν τα Χριστούγεννα. Το ρεκόρ είναι 7 σελίδες κεντρική ιστορία... αν γίνει 4 θα είναι γελοίο. Δεν φαντάζομαι να το φτάσουν μέχρι εκεί.
 8. Μου απάντησαν Και μάλιστα μέσα σε 10 λεπτά. Η απάντησή τους βέβαια ήταν τύπου δεν ξέρουμε ακόμα δεν υπάρχουν σχέδια και τέτοια.
 9. Όλοι μας έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες κόμικς της Disney από πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς και με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Σίγουρα από τα τόσα τεύχη και τους τόσους τόμους ο καθένας έχει ξεχωρίσει μερικές περιπέτειες των αγαπημένων του ηρώων που έχει διαβάσει ξανά και ξανά. (Ξανά και ξανά έχουμε διαβάσει και τον Μαγικό Αυλητή αλλά αυτό για άλλο λόγο) Σε αυτό το ποστ ας πει ο καθένας ποιες ιστορίες κόμικς θεωρεί τις καλύτερες και για ποιο λόγο. Είτε την καλύτερη από κάθε περιοδικό, είτε την καλύτερη από κάθε δημιουργό, είτε από κάθε χαρακτήρα. Από Ντον Ρόσα θεωρώ κορυφαία ιστορία τον Βίο και την Πολιτεία (κάθε του επεισόδιο πολύ καλό με καλύτερα αυτά στα Κλόνταϊκ και το φινάλε). Από Μπαρκς Το Μυστικό του Παλιού Κάστρου, Επιστροφή στο Κλόνταϊκ, Το δεύτερο πιο Πλούσιο Παπί του Κόσμου και Ένα Φτωχό Γεροντάκι. Οι ιταλικές δεν μου αρέσουν τόσο για να είναι στις πολύ αγαπημένες μου, δεν θυμάμαι κάποια έντονα.
 10. Όπως όλοι, θα φρόντιζα να φτιάξω το ΚΟΜΙΞ που έχει πάρει τον κατήφορο. Θα επανέφερα άρθρα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και στήλη με τα γράμματα. Θα έφερνα πίσω ειδικές εκδόσεις όπως τα ΚΛΑΣΙΚΑ, ΤΟΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΟΣΚΑΡ και άλλα. Θα κυκλοφορούσα συχνότερα Editor's Choice τύπου Μεγάλος Σπλας. Θα έφτιαχνα μια επίσημη ιστοσελίδα για τις ελληνικές εκδόσεις και όχι μια υποενότητα στη σελίδα της εφημερίδας που ενημερώνω μόνο με άχαρες διαφημίσεις. Επίσης θα αναγνώριζα το ΚΟΜΙΞ wiki ως το επίσημο της Ελλάδας. Πριν από αυτά όμως θα επανακυκλοφορούσα οπωσδήποτε τον Βίο και την Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ σε μεγάλο σκληρόδετο τόμο. Όπως και τα Χαμένα Επεισόδια.
 11. Τους τωρινούς, της καθημερινής. Αν πούμε ότι γράφω κάτι όμως απαντάνε; 😂
 12. Θέλω να απευθύνω μια ερώτηση στους εκδότες των περιοδικών. Δεν αφορά παραγγελία κάποιου τεύχους. Πως μπορώ να επικοινωνήσω; Μέσω ποιου email;
 13. Κυκλοφόρησε εκτάκτως εχθές, Σάββατο. Κάτι άσχετο που παρατήρησα διαβάζοντας τους διάφορους τόμους: νομίζω ο Σκάρπα έχει υπερεκτιμηθεί σαν δημιουργός. Μπορεί μεν να έχει ωραίο σχέδιο αλλά σχεδόν καμία ιστορία δεν είναι δικού του σεναρίου ή δικής του ιδέας. Οι περισσότερες από τις λίγες που λένε σενάριο Ρομάνο Σκάρπα είναι οι σχετικά αδυναμες στην πλοκή. Θα έπρεπε η σειρά τόμων κατά τη γνώμη μου να μην είναι αφιερωμένη εξαιρετικά σε αυτόν αλλά και σε όλους τους άλλους Ιταλούς δημιουργούς που συνεργάζονται μαζί του (ειδικά Γκουίντο Μαρτίνα).
 14. ΚΟΜΙΞ #73 Και οι επτά -μείον τέσσερις- Καμπαλέρος ήταν υπέροχοι (10/10) Το σχέδιο του Ρόσα είναι πάντα εκπληκτικό (για εμένα το καλύτερο). Όσο για την ιστορία πολύ ωραία πλοκή με δράση και γέλιο. Μετά από καιρό μπήκε επιτέλους μεγάλη ιστορία ως κεντρική. Η Μάχη με τα Χέλια (5.5/10) Το σχέδιο του Βίκαρ είναι πολύ ωραίο όμως η ιστορία απογοητευτική. Προς τα κάπου το πήγαινε αλλά ποτέ δεν έφτασε. Το τέλος αδιάφορο. Ο Ιπτάμενος Σούπερ Ήρωας (8.5/10) Ξανά ωραίο σχέδιο και ιστορία αρκετά καλή. Το τέλος πετυχημένο, ταίριαζε στην ιστορία να ήταν μόνο ένα όνειρο. Το Μικρό Σπίτι στο Ακρογιάλι (9/10) Εξαιρετική ιστορία με τέλος ανατρεπτικό και μάλιστα δύο φορές. Η καλύτερη σκηνή, όταν ο Χρυσοκούκης κάλεσε "ψυχολόγους, μαθηματικούς και ειδικούς στην θεωρία πιθανοτήτων" για να του πουν τι να επιλέξει στο πέτρα ψαλίδι χαρτί. Σχέδιο πολύ ωραίο. Το σούρουπο των Βαμπίρ (7.5/10) Μέτριο/περίεργο σχέδιο και καλή ιστορία. Δεν την βαρέθηκα, είχε πλοκή με αρχή μέση και τέλος αλλά όχι κάτι τρομερά ιδιαίτερο. Καλλιτέχνης Μαστροχαλαστής (6/10) Μέτριο σχέδιο και εδώ, ιστορία επίσης. Είχες καλές προοπτικές αλλά ήταν απότομη και τελικώς αδιάφορη. Ίσως έφταιγε ο περιορισμός σελίδων που μπορεί να έβαλαν στους δημιουργούς. Μια Αφιέρωση ανά Άτομο (7.5/10) Σχέδιο απλά καλό, ιστορία επίσης. Είχαν πλάκα οι ιδέες τους για το πως να τρυπώσουν μέσα στο μαγαζί. Αφού θέλανε να βάλουν Τζούνιορ όμως ας ξεκινούσαν από ιστορίες στο Παπιοχώρι με όλους τους ήρωες. Γενικά στο τεύχος βάζω 8/10. Στο δεύτερο μισό το σχέδιο έπεσε αλλά οι ιστορίες παρέμειναν (με 1-2 εξαιρέσεις) σε όλο καλές.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.