Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Content Count

  5,519
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

PhantomDuck last won the day on August 17

PhantomDuck had the most liked content!

Community Reputation

41,721 Popular

About PhantomDuck

 • Rank
  Disney Maniac
 • Birthday 07/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

5,756 profile views
 1. Το νέο αφιέρωμα για τον Carl Barks. Δεν μπορώ να γράψω και πολλά, επειδή το καλάμι που έχω καβαλήσει δεν έχει και πολύ καλή ισορροπία.
 2. Πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά πράγματα λάθος μέσα σε τόσο λίγες γραμμές.
 3. Έχει βγει στη Γαλλία στο κλασικό BD σκληρόδετο μέγεθος, και στην Ιταλία σε super deluxe έκδοση 180 σελίδων (άρα 100 σελίδες έξτρα). Περιέχει την ιστορία δύο φορές, τη δεύτερη μόνο με μολύβια. Και ένα βιντεάκι που δείχνει τη γαλλική έκδοση
 4. Μου πήρε μήνες, όμως έκανα μία από τις πιο σημαντικές έρευνες που θυμάμαι να έχω κάνει. Ήθελα να βρω πληροφορίες για τον Α' κύκλο του Μίκυ Μυστήριο, όμως δεν υπήρχαν πουθενά, επομένως πήρα την κατάσταση στα χέρια μου, βρήκα τη συντάκτρια της σειράς από τη Δανία και κατέγραψα τα σημαντικότερα στοιχεία της σειράς. Ελπίζω να αρέσει.
 5. Εγώ διαφωνώ με αυτήν την άποψη. Δεν γίνεται να ψάχνω όλα τα αντίτυπα του περιπτέρου για να βρω κάποιο κολλαριστό που να μην έχει στραβοτυπωμένη ράχη, και όταν το ανοίγω να έχει τσαλακωμένο το μισό οπισθόφυλλο, τσακισμένες τις τελευταίες 15 σελίδες, να έχει τρύπες στο κάτω μέρος των σελίδων και το πάνω μέρος του εξωφύλλου να είναι λες και το έκοψαν με ηλεκτροπρίονο. Αν μία εταιρία βασίζεται στην ελεημοσύνη του κοινού της, πάει, το έχασε το παιχνίδι. Δεν είμαστε πληβείοι, είμαστε μέρος του αγοραστικού κοινού που στηρίζουμε την εφημερίδα με τα χρήματά μας όποτε βγάζει Disney εκδόσεις. Δεν γίνεται η Καθημερινή να κάνει μόνο την άκρως απαραίτητη δουλειά στα Disney, και από την άλλη να περιμένει να καταιγίζεται από ορδές αγοραστών, αυξήσεις πωλήσεων και θετικά σχόλια. Αν είχε επαφή με τον κόσμο, μας ενημέρωνε, και γενικά αν υπήρχε ένας άλφα ενθουσιασμός, ο κόσμος θα ακολουθούσε. Όταν όμως είναι στον αυτόματο πιλότο και βγάζουν προχειράτζες, θα λαμβάνουν και τα αντίστοιχα σχόλια. Αν ο κόσμος βλέπει πως τον συμφέρει να αγοράζει τη σειρά μεταχειρισμένη αντί για καινούργια, δεν θα φταίει αυτός (ότ)αν ακυρωθεί η σειρά. Το φταίξιμο θα είναι της εκδοτικής, επειδή δεν έδωσε ένα προϊόν που να συμφέρει την αγορά. Τώρα βέβαια αυτά είναι και λίγο αερολογίες μιας και ο συγκεκριμένος τόμος είναι ένθετο σε εφημερίδα, άρα είμαστε ένα μικρό κομμάτι μόνο των αγοραστών, επομένως ο λόγος μας μάλλον δεν έχει και μεγάλη αξία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα παράπονα είναι αβάσιμα. Η βιβλιοθήκη του Scarpa δυστυχώς είναι απαράδεκτη από εκδοτικής άποψης. Δεν έχει περιεχόμενα, δεν έχει αρίθμηση, δεν έχει δομή. Καλή τύχη αν θέλει κάποιος να βρει μια ιστορία χωρίς Inducks. Κάθε χρόνο τη βλέπουμε να συρρικνώνεται με ολοένα και χειρότερη εκτύπωση. Φέτος έμεινε στο ίδιο μέγεθος με ελαφρά καλύτερο χαρτί και χαρήκαμε, όμως φάγαμε την φάπα εκ των υστέρων, όταν είδαμε πως τα περισσότερα αντίτυπα είναι ελαττωματικά. Ας ελπίσουμε οι 2 πρώτοι αυτοί τόμοι να ήταν η εξαίρεση και να μην συνεχίσει έτσι. Δεν θέλω να σταματήσει η βιβλιοθήκη στη μέση, αν και η αλήθεια είναι πως εκεί στην Καθημερινή κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αυτοσαμποτάρονται. Λυπάμαι τους ανθρώπους που δουλεύουν στο εσωτερικό των περιοδικών και τελικά βλέπουν τη δουλειά τους πετσοκομένη όταν τελικά κυκλοφορεί.
 6. 102 τόμοι. Μέχρι στιγμής έχουμε 25 τόμους την τριετία, άρα αν δεν αλλάξει κάτι, θα ολοκληρώσουμε τη σειρά το 2027 (ελπίζω όχι σε μέγεθος τσέπης).
 7. Το 2014 που καλέσαμε τον Rosa, τον είχα ρωτήσει τι παίζει με τα δικαιώματα της συγκεκριμένης ιστορίας, μήπως και υπήρχε πιθανότητα να τη συμπεριλάβουμε στο βιβλίο του Περτουίλαμπι. Αν είχε τα δικαιώματα ο ίδιος, θα ήταν καλή φάση να την συμπεριλάβουμε με κάποιον τρόπο σαν έξτρα. Το e-mail βλέπω τώρα πως έχει ημερομηνία Ιανουάριο του 2014, δηλαδή αφότου κυκλοφόρησε η ιστορία στις εκδόσεις που βλέπουμε στο Inducks. Μου απάντησε πως υπάρχουν δύο πλευρές που μπορεί να τη διεκδικήσουν. Από τη μία η Disney, και από την άλλη ο Νορβηγός Nils Lid Hjort. επιστήμονας, αρθρογράφος και συντάκτης μεταξύ άλλων, για τον οποίον ο Rosa δημιούργησε την ιστορία. Οι περισσότερες χώρες που την έχουν εκδώσει, είναι χώρες της Egmont, με τις οποίες είχε πάρε δώσε ο Nils, επομένως λογικά κάπως έπεσαν συνεννοήσεις για να εκδοθεί. Δεν νομίζω πως μπορεί να θεωρηθεί σαν μία κοινή ιστορία που μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε εκδότης από την «τράπεζα ιστοριών». Θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω συνεννοήσεις, κάτι που δεν πιστεύω πως θα κάνει μία Καθημερινή που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Μακάρι να διαψευστώ βέβαια. Για το ιστορικό, να πω πως φάγαμε άκυρο για τη συγκεκριμένη ιστορία και δεν την βάλαμε στο βιβλίο του Περτουίλαμπι. Η πλάκα όμως απ' ό,τι βλέπω, είναι πως ήταν στο ίδιο e-mail που τσίμπησα τα Khulan και Tagdenah, δηλαδή τις συμπληρωματικές ιστορίες φαντασίας που είχε φτιάξει παλιότερα, τις οποίες και τελικά χώσαμε στο βιβλίο. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις. Αν θες να τη διαβάσεις, μπορείς να τη βρεις εδώ ασπρόμαυρη, κι εδώ χρωματισμένη.
 8. Chad ΚΟΜΙΞ #1 VS Virgin ανατύπωση ΚΟΜΙΞ #181
 9. Φοβερά νέα, έχει φύγει για αγορά άμεσα (όχι πως χάνω τεύχος Μίκυ Μάους, όμως σε κουβέντα να βρισκόμαστε). Σπαθί στο παγάκι λοιπόν η επίσημη ονομασία. Είχα αναφερθεί παλιότερα σε αυτήν ως «το σπαθί των παγωτών», επειδή μου ταίριαζε καλύτερα σαν άμεση αναφορά στο «σπαθί των πάγων». Όπως και να 'χει, περίμενα χρόνια για να τη διαβάσω, δεν θα τα χαλάσουμε στον τίτλο. Απλώς είναι κρίμα που μπαίνει έτσι απροειδοποίητα χωρίς κάποια ειδοποίηση, διαφήμιση, υποθέτω χωρίς επεξηγηματικό άρθρο που αναφέρει τη σχέση της με την κλασική ιστορία του Massimo De Vita κλπ, όμως οκ, η Καθημερινή είναι υπό του μηδενός στο επικοινωνιακό κομμάτι, τα έχουμε πει πολλές φορές.
 10. Ο 1ος τόμος με τα μεγαλύτερα γράμματα, είναι η πρώτη έκδοση. Οι επόμενοι τόμοι βγήκαν με μικρότερα γράμματα στη ράχη, δεν κυκλοφόρησαν με μεγάλα. Τον Μάρτιο του 2010 έγινε μία ανατύπωση του πρώτου τόμου, αυτή τη φορά με μικρότερα γράμματα, ώστε να είναι ακριβώς ίδιος στη ράχη με τους υπόλοιπους. Δες εδώ από την τότε συλλογή μου, τα ελληνικά Disney είναι όλα οι πρώτες εκδόσεις (τα έπαιρνα την ημέρα κυκλοφορίας τους. Από τότε έχω αντικαταστήσει τον 1ο τόμο με την ανατύπωση ώστε να ταιριάζουν τα γράμματα.
 11. Υπό κανονικές προϋποθέσεις θα συμφωνούσα, όμως στην προκειμένη δεν ισχύει ακριβώς. Είναι το σχέδιο του Ferrario που υπερτερεί και δίνει αυτό το τρελό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, η μοναδική ιστορία της σειράς που δεν έχει σχεδιαστεί από τον Ferrario αλλά από τον Carlo Limido, δεν μπορεί να αποδώσει το τρελό χιούμορ. Ο Faraci είναι μάστορας στο είδος του, όμως το συγκεκριμένο στυλ λειτουργεί τέλεια μόνο όταν το σχέδιο το αναλαμβάνει ο Ferrario, γι' αυτό και έβαλα πρωτίστως το όνομά του. Επειδή οι ιστορίες του είναι πολύ λίγες και συγκεκριμένες, και όλες με αυτό το τρελό στυλ. Υπάρχουν κι άλλες αναρτήσεις μου που αναφέρω για τις ιστορίες του Ferrario, μην το παίρνεις τόσο τοις μετρητοίς. Αναφέρομαι στο χαρακτηριστικό του στυλ, παρ' όλο που σχεδόν όλες τις ιστορίες του τις έχει γράψει ο Tito Faracci. Είσαι πολύ παρατηρητικός πάντως, μπράβο. @nikolas12 Οι πρόσφατες ιταλικές ιστορίες του Φάντομ μπαίνουν στο Μίκυ Μάους. Επίσης και το Ντόναλντ βάζει καμιά ιστορία του κάθε μερικά τεύχη. Η πιο οργανωμένη σειρά Φάντομ: Οι νέες περιπέτειες δυστυχώς ακυρώθηκε στην Ελλάδα, λίγα μόλις τεύχη πριν την ολοκλήρωσή της. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να διαβάσεις από τον συγκεκριμένο ήρωα, όμως δυστυχώς θα δεις το τέλος της μόνο σε scanlations. Οι λόγοι που πάτωσε είναι πάρα πολλοί, γενικά η Καθημερινή πιστεύει πως μπορεί να βγάζει κόμικς και να τα αφήνει να πουλάνε μόνα τους, λες και είμαστε 15 χρόνια πίσω.
 12. Γούστα είναι αυτά, όμως από τα λίγα τεύχη που έχω πιάσει στα χέρια μου, η μετάφραση της Μαμούθ ήταν αρκετά καλύτερη. Κρίνω από 7-8 τεύχη, ίσως να μην έχω πετύχει τα καλά. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.