Μετάβαση στο περιεχόμενο

PhantomDuck

Veterans
 • Περιεχόμενο

  4.953
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Κερδισμένες ημέρες

  35
 • Πόντοι

  1,778 [ Donate ]

PhantomDuck τελευταία νίκη Ιανουαρίου 20

PhantomDuck είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Συνολική φήμη στο GC

36.296 Δημοφιλής

Σχετικά με το μέλος PhantomDuck

 • Τάξη
  Disney Maniac
 • Γενέθλια 23/07/1986

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Website URL
  http://www.anime.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Πόλη
  Λιμνούπολη
 • Χώρα
  Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

3.206 προβολές προφίλ
 1. PhantomDuck

  ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ [ SCROOGE McDUCK / "UNCLE SCROOGE" ]

  Κόψαν την τσιγκουνιά όμως ως αρετή των Μακ Ντακ . Και για να κλείσουμε και με αυτό, στην 3η και τελευταία εμφάνιση της ιστορίας στην Ελλάδα, στο ΜΜ 358 (1973) είχαν γράψει «Ο παππούς σου, Μακ». Την εποχή που ο Λούλης Λουλάκης ήταν ακόμα Μπιλ Φιόγκος. Πάλι καλά που δεν είχε βγει πιο παλιά. Θα έγραφε στην αρχή «αγαπητέ μπατζανάκη» και στο τέλος απλά «Ο παππούς σου» και αυτό με το ζόρι
 2. PhantomDuck

  Μίκυ Μάους 217 [Το σκήπτρο του Ντροματάν]

  Ύστερα από μία αρκετά μεγάλη περίοδο ξηρασίας με δημοσιεύσεις μέτριων ιστοριών της περασμένης δεκαετίας, ήρθε κάτι διαφορετικό. Οι περισσότερες ιστορίες είναι μία κλάση παραπάνω από τις τελευταίες, όμως το αποκορύφωμα είναι η ιστορία του Τζούνιορ, Ο φίλος από το 3000. Η συγκεκριμένη ιστορία είχε δημοσιευτεί στο επετειακό Topolino 3000, όπου όλες οι ιστορίες είχαν να κάνουν με αντίστοιχη θεματολογία. Φανταστείτε το σαν το δικό μας Μίκυ Μάους 1500 και Μίκυ Μάους 2000, που όλες οι ιστορίες έπαιζαν με αυτό το μοτίβο. Λογικά τις επετειακές αυτές ιστορίες, θα τις βλέπαμε στο Μίκυ Μάους 2500, όμως με τις χαζομάρες της Καθημερινής που ξεκίνησε από την αρχή την αρίθμηση, το κοντινότερο που μπορούμε να στοχεύουμε είναι στο #500. Και επειδή ο δρόμος είναι αρκετά χρόνια μακριά, είπαν να βάλουν την συγκεκριμένη σε ένα ξέμπαρκο τεύχος. Όπως και να 'χει, σαν ιστορία είναι από τις πολύ καλές, ευφάνταστες και συγκινητικές που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, και μάλλον θα την τοποθετήσω στις κορυφαίες του Τζούνιορ γενικά. Δεν ξέρω αν αξίζει να αγοράσετε ένα τευχάκι μόνο για 24 σελίδες, όμως εγώ σίγουρα δεν το μετάνιωσα.
 3. PhantomDuck

  Διευθύνσεις ηρώων Disney

  Στην ιστορία Το θρυλικό βασίλειο της Σάνγκρι Λα, σε σχέδιο και σενάριο Romano Scarpa του 1961, βλέπουμε πως ο Μίκυ μένει στην Οδό Κάβουρα. Νούμερο δυστυχώς δεν μας αναφέρει. Στα ελληνικά διαβάσαμε την ιστορία στον τόμο Τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα # 9 - Ο Αυτοκράτορας της Καλισότα. Στο πρωτότυπο ιταλικό Topolino #288, η οδός αναφέρεται ως via dei granchi, που με τα ολίγα ιταλικά που γνωρίζω, σημαίνει οδός κάβουρα, δηλαδή η ελληνική μετάφραση της βιβλιοθήκης Scarpa ήταν για ακόμα μία φορά πιστή στο πρωτότυπο.
 4. PhantomDuck

  ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ [ SCROOGE McDUCK / "UNCLE SCROOGE" ]

  Στην ιστορία του Romano Scarpa «Η απαγωγή της Τζένυ» που δημοσιεύτηκε στην Ιταλία το 1961, βλέπουμε τον Σκρουτζ να κάνει αναφορά στον πρόγονό του, Πάπερσον Μακ Ντακ. Δεν αναφέρει κάτι για πατέρα. Λέει γενικά πως ήταν πρόγονός του. Επίσης την περίοδο αυτή ο Barks ήταν ακόμα ενεργός, ενώ το λεγόμενο «canon» δεν είχε υιοθετηθεί ακόμα, μιας και είμαστε περίπου 3 δεκαετίες πριν τον Βίο και Πολιτεία του Don Rosa. Το πρωτότυπο ιταλικό αναφέρει επίσης τον πρόγονο ως Mac Paperson. Το ενδιαφέρον είναι πως στην αμερικανική ανατύπωση (Uncle Scrooge 338 - 2005), ο πρόγονος υπογράφει πλέον ως πατέρας, με το γνωστό όνομα Φέργκους Μακ Ντακ. Απ' ό,τι φαίνεται οι Αμερικάνοι θέλησαν να κρατήσουν το canon του Don Rosa και αλλοίωσαν το πρωτότυπο, πιθανώς για να μην υπάρξει σύγχυση στους αναγνώστες, αφού δεν ήταν οικείοι με τις ιταλικές ιστορίες, πόσο μάλλον με το ιταλικό lore.
 5. PhantomDuck

  www.bookdepository.com

  https://www.bookdepository.com/Walt-Disney-Uncle-Scrooge-Donald-Duck-Don-Rosa-Library-Gift-Box-Sets-Don-Rosa/9781683961352?ref=grid-view&qid=1533680649218&sr=1-1 Don Rosa Library 2 τόμοι με θήκη, με το κουπόνι πάει στο 20ρικο.
 6. PhantomDuck

  www.bookdepository.com

  Ακύρωση αγοράς και εκ νέου παραγγελία δεν παίζει; Εγώ το είχα κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση. Στέλνω manually e-mail και αν μου ζητήσουν τυχόν δικαιολογία, λέω χύμα πως θέλω να τα αγοράσω με κουπόνι φθηνότερα. Δεν είχα ποτέ θέμα. Αυτό βέβαια εάν δεν έχουν στείλει ήδη τα βιβλία. Εάν τα έχουν στείλει, τότε οκ, δεν γίνεται.
 7. Δεν προλαβαίνω τώρα να γράψω αναλυτικά κατεβατά από αυτά που μου αρέσουν, όμως εν συντομία: Το χαρτί είναι πολύ καλύτερο. Πιο «γυαλιστερό» και πιάνει λιγότερο χώρο. Πολύ καλό για μία σειρά που θα πιάσει (με το καλό) ~100 τόμους. Επακόλουθο του από πάνω, νομίζω πως τα χρώματα εμφανίζονται καλύτερα σε αυτό το χαρτί. Ίσως πάλι να είναι ιδέα μου και να είναι απλά καλύτερα τα χρώματα των συγκεκριμένων ιστοριών, όμως όπως και να 'χει, έχω την εντύπωση πως παίζουν μία κλάση παραπάνω από τους περσινούς. Δυστυχώς εξακολουθούν να μην βάζουν αρίθμηση και περιεχόμενα. Το μεγαλύτερο σφάλμα κατ' εμέ. Οι ιστορίες που βλέπουμε αυτήν την περίοδο, παίζουν κατά κύριο λόγο από πολύ καλές, έως εξαιρετικές. Γενικά, προτείνεται η αγορά τους. Θα γράψω αναλυτικές εντυπώσεις και σε λίγο καιρό στα αντίστοιχα μεμονωμένα threads για αναλύσεις ιστοριών κλπ.
 8. Όλη αυτήν την σαπουνόπερα θα την κάνουν και κόμικ κάποια στιγμή; :P.
 9. PhantomDuck

  THE COMIC CON - THESSALONIKI COMIC CONVENTION [2015 (ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ/ARTBOOK)]

  Το 2ο εξώφυλλο που λείπει Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης. Συν τα σχέδια Disney δημιουργών που τα έχω πρόχειρα σκαναρισμένα. Το πρώτο του Cavazzano έχει δύο υπογραφές. Η κάτω δεξιά είναι τυπωμένη στο χαρτί, ενώ η πάνω αριστερά είναι ιδιόχειρη δική του που την έκανε σε εμένα :P. The Comic Con 1 - 2015: Giorgio Cavazzano στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου The Comic Con 2 - 2016: Paolo Mottura στον Λευκό Πύργο The Comic Con 3 - 2017: Nicolas Keramidas, Lorenzo Pastrovicchio & Giada Perissinotto στον Λευκό Πύργο The Comic Con 4 - 2018: Marco Gervasio στο συντριβάνι
 10. Λίγο πολύ έχουμε μόνο Scarpa φέτος. Δεν νομίζω να κυκλοφορήσει κάποιος άλλος τόμος. Για να μην χάνουμε τον μπούσουλα και να μην «λερώνουμε» την επίσημη παρουσίαση, ας κάνουμε την βασική κουβέντα με εικασίες κλπ εδώ πέρα, ή ίσως και στα νέα των ελληνικών Disney εκδόσεων. Και με το που βγαίνει κάθε ένας νέος τόμος, θα φτιάχνεται ένας αντίστοιχος τομέας στην Disney λέσχη, για να nerdουλιάζουμε και να βγάζουμε το άχτι μας με άνεση και τάξη Από εκεί και πέρα, αν κυκλοφορήσει καμιά ακόμα ειδική έκδοση, θα προστεθεί στο thread, αν και αυτές οι εποχές απ' ό,τι φαίνεται μάλλον πέρασαν ανεπιστρεπτί, και απλά ψάχνουμε για αφορμές για να γιορτάσουμε το καλοκαίρι Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα δούμε τον πρώτο τόμο μεθαύριο, στις 8 Ιουλίου. Αν δεν είναι τότε, πάει για την επόμενη, δηλαδή 15 Ιουλίου.
 11. FAQ (Frequently Asked Questions) 2018 Summer Edition (Ε) Ρε μπάρμπα, αφού πλέον οι καλοκαιρινές Disney εκδόσεις δεν είναι όσες ήταν παλιότερα ώστε να δικαιολογούν νέο thread, έχουμε και ένα σωρό μέρη πλέον στο φόρουμ να συζητάμε για τα παπιοπόντικα, γιατί μας πρήζεις με το thread; (Α) Εεε, ναι, δεν έχω κάποια απάντηση γι' αυτό, είναι η αλήθεια. (Ε) Μήπως να μην πατήσεις «Υποβολή Θέματος» όσο ακόμα προλαβαίνεις; (Α) Βασικά όχι, ούτε αυτό γίνεται. (Ε) Γιατί όχι;!;!;! (Α) Επειδή μπαίνω στην δεύτερη δεκαετία εγγραφής μου στο φόρουμ (11 χρόνια)! (Ε) Και επειδή εσύ θα ξεκινήσεις να κολλάς ένσημα σε μερικά χρόνια, εμείς θα φάμε στη μάπα ένα thread χωρίς λόγο;! (Α) Ε ναι, απ' ό,τι φαίνεται! (Ε) Ρε, στα @@ (παπάκια) μας τα ένσημά σου, έχεις να μας πεις τίποτα ουσιώδες που να μην ξέραμε; (Α) Α,αυτό! Ναι, βασικά έχω. (Ε) Ε, για πες. (Α) Από σήμερα ξεκινάει το καλοκαίρι του 2018! Καλά μπάνια, με Romano Scarpa στην παραλία, καλές διακοπές σε όλους, παρέα με απίθανες περιπέτειες από τον μάστορα της ιταλικής σχολής! Κυριακή 15 Ιουλίου (και για [8-10?] Κυριακές) - Μεγάλες Ιστορίες Disney - Τα άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα Inducks - Παρουσίαση στο φόρουμ Παλιότερα threads: Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2007) [Μεγάλα Σήριαλ, ΓΙΓΑΣ, ειδικές εκδόσεις κλπ] Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2008) [Μεγάλα Σήριαλ, Κόσμος Ντίσνεϋ, ειδικές εκδόσεις κλπ] Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2009) [Μεγάλα Σήριαλ, Disney Manga, ειδικές εκδόσεις κλπ] Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2010) [Μεγάλα Σήριαλ και ό,τι άλλο προκύψει] Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2011) [Μεγάλα Σήριαλ και... ίσως τίποτα ακόμα] Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2012) [Μεγάλα Σήριαλ και ίσως PKNA] Καλοκαιρινές εκδόσεις ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ (2013) [Ολίγη από Μεγάλα Σήριαλ] Καλοκαιρινές εκδόσεις Disney ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2014) [Βλ. 1ο post] Καλοκαιρινές εκδόσεις Disney ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2015) [Βιβλιοθήκη Disney κι ό,τι προκύψει] Καλοκαιρινές εκδόσεις Disney ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2016) [Βιβλιοθήκη Disney και του χρόνου έχει ο Θεός] Καλοκαιρινές εκδόσεις Disney ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2017) [Βιβλιοθήκη Romano Scarpa και δεν είμαι καλά]
 12. Στο κάτω μέρος της διαφήμισης, το φύλο της Καθημερινής αναγράφει 8 Ιουλίου, επομένως με γνώμονα το ότι η Καθημερινή λειτουργεί πολύ συχνά την τελευταία στιγμή, ποντάρω τα ρέστα μου πως θα έχουμε τον νέο τόμο μεθαύριο. Αν χάσω οκ, κερνάω ψηφιακές μπύρες Αυτό που με προβληματίζει κι εμένα, είναι το ότι βλέπουμε 8 τόμους, δεν υπάρχει το Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ. Θέλω να ελπίζω πως απλά δεν χωρούσαν παραπάνω στην διαφήμιση αλλά οκ, με λίγη υπομονή θα μάθουμε.
 13. Όλη αυτή η θεωρία είχε ξεκινήσει και γιγαντώθηκε από ένα άρθρο του Cracked αν θυμάμαι καλά, αυτό εδώ, το 2011. 5 amazing things invented by Donald Duck Λογικά ήρθε στην προσοχή του αρθρογράφου όταν το Cracked έβγαλε το αντίστοιχο βιντεάκι το οποίο παραθέτει στο τέλος, πριν 2 χρόνια. Το θέμα είναι πως ο Nolan καταχώρησε το κόνσεπτ (όχι την πλήρη ταινία) στην Warner το 2001, ενώ η ιστορία του Rosa βγήκε το 2002. Επίσης, όπως αναφέρεται και στο άρθρο, ο Don Rosa πήρε αντίστοιχα την βασική ιδέα από άλλες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας κλπ. Χαβαλεδιάρικο αρθράκι για να περνάει η ώρα, όμως δεν είναι σωστό να είμαστε τόσο απόλυτοι. Άλλο να παραθέτεις ομοιότητες που υπάρχουν, κι άλλο να λες πως «ο τάδε έκλεψε ξεδιάντροπα τον τάδε» για να τραβάς προσοχή. Και αυτό ισχύει και για το Cracked, στο οποίο παρεμπιπτόντως είμαι αρκετά ενεργός αναγνώστης, όμως η αλήθεια είναι πως πολλές φορές το παρακάνουν στους τόνους, επειδή τραβάει κλικ.
 14. Δεν είδα κάτι έξω από την Κυψέλης. Λογικά αν γίνει κάτι επίσημα, θα το μάθουμε.
 15. Κι εγώ περνάω από εκεί, θα το τσεκάρω σήμερα κιόλας, αν και δεν νομίζω να έχουν στήσει καμία βιτρίνα :P.
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.