Jump to content
Ενημέρωση: για όλο τον Αύγουστο, η Λέσχη Φίλων Κόμικς θα λειτουργεί τα ΣαββατοΚύριακα, ΜΟΝΟ Σάββατο πρωί. Καλό καλοκαίρι! ×

PhantomDuck

Veterans
 • Posts

  5,643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

PhantomDuck last won the day on December 5 2021

PhantomDuck had the most liked content!

About PhantomDuck

 • Birthday 07/23/1986

Retained

 • Member Title
  Disney Maniac

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

10,983 profile views

PhantomDuck's Achievements

GC Fan

GC Fan (7/9)

44.3k

Reputation

 1. Ιδού και ο Ποπάυ, τήρησα σιγή ιχθύος, όμως πλέον κυκλοφορεί επίσημα και έλυσα τη σιωπή μου (και πέρασα στο άλλο άκρο, έγινα χείμαρρος ) Υ.Γ. Άλλαξα επιτέλους και τον τίτλο του thread, μιας και πλέον έχουν γίνει βίντεο για πολλά πράγματα πέρα από το «περιοδικό Μίκυ Μάους».
 2. Ίσως όντως να μην προσφέρεται το άλμπουμ. Αλλά δεν νομίζω οι ξένες εκδόσεις να έχουν κόψει διαλόγους από τα μπαλονάκια για να βάλουν μέσα υποσημειώσεις που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στο κάτω μέρος των καρέ, να έχουν λάθος ονομασίες σε παραπομπές παλιότερων τευχών, να έχουν διαφορετικές ονομασίες στις πρώτες σελίδες και διαφορετικές στην ιστορία, κλπ κλπ.
 3. Ακόμα και αν οι προσδοκίες σου είναι υπό του μηδενός, το τεύχος απλώς δεν διαβάζεται. Παίζει να είναι η χειρότερη δουλειά της Μαμούθ που θυμάμαι να έχω δει ποτέ, και από τις πιο άσχημες γενικά. Οι διάλογοι δεν βγάζουν νόημα, είναι λες και έβαλαν τη μετάφραση σε κάποιον αυτόματο μεταφραστή και τέλος. Προσπαθώ ακόμα να συνέλθω από τη σφαλιάρα που έφαγα. Γενικά τα Ιζνογκούντ παίζουν σε τεράστιο βαθμό με λογοπαίγνια και είναι λογικό να μην μπορούν να μεταφραστούν πολλά από αυτά, όμως σε όλα τα προηγούμενα τεύχη, καταλαβαίνεις την ιστορία. Εδώ πέρα, σε πολλά μπαλονάκια, δεν βγαίνει νόημα. Ύστερα από πολλές προσπάθειες, έχω περάσει τη μέση του άλμπουμ, και ακόμα δεν μπορώ να σου πω την υπόθεση της ιστορίας. Κάτι πρέπει να πήγε πολύ στραβά στην πορεία. Ίσως να υπήρχε διαφορετικός μεταφραστής, ίσως να μην έκαναν επιμέλεια, ίσως να υπήρχε πρόβλημα χρόνου, ίσως να ήταν δύσκολο άλμπουμ για να μεταφραστεί, ίσως πολλά ακόμα που δεν ξέρουμε. Όμως σαν αναγνώστης, κρίνω μόνο το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου.
 4. Το μόνο που μένει να κάνουν για να βελτιώσουν την έκδοση, είναι να βγάλουν και την αρίθμηση από τις σελίδες για να δέσει το γλυκό.
 5. Η κατάσταση είναι για γέλια (για να μην βάλουμε τα κλάματα). Για το ιστορικό να γράψω πως εδώ και μερικές εβδομάδες έχω σταματήσει να παίρνω όλους τους τόμους, και συνεχίζω μόνο με FF, Spiderman, Daredevil. Είχα σκοπό να τα έπαιρνα όλα, όμως η δουλειά είναι τόσο άσχημη που προσωπικά δεν μου κάνει. Τα ήθελα πιο πολύ για βιβλιογραφικές / ιστορικές αναφορές, όμως με τόσα λάθη, είναι δώρο άδωρο, τζάμπα χώρο πιάνουν. Το καλό που κρατάω από όσους τόμους μάζεψα μέχρι στιγμής, είναι πως έμαθα πολλά πράγματα σχετικά με τις πρώτες εμφανίσεις των χαρακτήρων, και έγινα φαν των Fantastic Four, και πλέον καταλαβαίνω απόλυτα όσους λένε πως είναι η καρδιά της Marvel. Κρατάω αυτό σαν θετικό, επειδή τα αρνητικά της έκδοσης τα έχουμε υπεραναλύσει.
 6. Οι τόμοι Spiderman έχουν λάθος χρώμα στα γράμματα της ράχης. Οι τόμοι Fantasic Four έχουν διαφορετική γραμματοσειρά σε τυχαίους τόμους Οι τόμοι Avengers έχουν λάθος χρώμα στα γράμματα της ράχης Οι τόμοι Daredevil έχουν λάθος χρώμα στα γράμματα της ράχης και δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό επειδή κατάφεραν να κάνουν λάθος ενώ έχουν βγει μόνο δύο τόμοι Οι τόμοι Captain America έχουν αρίθμηση που δεν φαίνεται επειδή δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν το λευκό χρώμα της Μέχρι στιγμής αλώβητοι βγαίνουν οι Thor, Hulk, Iron Man. Αν και ποντάρω πως μέχρι τους 60 τόμους, θα έχουμε κάνα δυο θύματα ακόμα.
 7. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να αφαιρούσαν από λέτερερ τον Ρόζεν και να έβαζαν τίποτα τελείως γελοίο όπως ξέρω 'γω «Σπάιντερ-Γκερλ». Το φαντάζεστε; Δυστυχώς, δεν χρειάζεται να το φανταστείτε... Από το ASM #18 που περιλαμβάνεται στον ίδιο τόμο με το προηγούμενο μαργαριτάρι. Μεγάλη επιτυχία ο συγκεκριμένος τόμος.
 8. Εδώ οι τύποι αφαιρούν τον πρωτότυπο λέτερερ και τον αντικαθιστούν με τον «δεύτερο ξάδερφο του Σπάιντερ-Μαν από την πλευρά του θείου του». Ένα απλό ψευδώνυμο θα μας πειράξει;
 9. Το πήρα κι εγώ, το ξεφύλλισα λίγο και θα το διαβάσω τώρα. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος πως έχει βγει. Μπορεί να το ονειρεύομαι ή να ζω σε προσομοίωση, ή να εξαφανιστεί όλο το στοκ τα μεσάνυχτα σαν τα μάγια της Σταχτοπούτας...
 10. Θα το πιστέψω όταν το πιάσω στα χέρια μου. Ακόμα δεν θέλω να εκστασιαστώ επειδή μπορεί να τύχει κάνα απρόοπτο ως αύριο. Να σκάσει κάνας σεισμός, να πέσει κάποιος μετεωρίτης, να καεί το στοκ του τυπογραφείου, ποτέ δεν ξες.
 11. Η τελευταία σελίδα της ιστορίας Με διαφορά δεκάρας
 12. Στο Μίκυ Μυστήριο Α' κύκλο #12 - Ο χορός των βρυκολάκων, η ιστορία έπαιζε με τη λέξη ALUCARD που αν διαβαστεί ανάποδα γίνεται DRACULA. Στην ελληνική έκδοση κράτησαν ακριβώς την ίδια λογική, ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ --> ΣΑΛΥΟΚΑΡΔ
 13. Εγώ αυτά τα περί λάθη τυπογραφείου τα ακούω βερεσέ. Δεν είναι απίθανο να συμβαίνουν λάθη, όμως για το συγκεκριμένο δεν μπορώ να καταλάβω πώς ευθύνεται ο τυπογράφος. Πιστεύω πως απλώς έστειλαν λάθος αρχείο, στα πλαίσια της όλης τσαπατσοδουλειάς που κάνουν, και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όλοι οι τόμοι ανεξαιρέτως μέχρι στιγμής είναι τίγκα στα λάθη, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Μέχρι στιγμής έχουμε συναντήσει: Λάθος ονόματα Λάθος πληροφορίες στα εξώφυλλα Λάθος πληροφορίες στις ημερομηνίες Λάθος πληροφορίες στους συντελεστές Λάθος πληροφορίες στα περιεχόμενα Λάθη στα χρώματα Λάθη ορθογραφικά Λάθη νοηματικά Λάθη μεταφραστικά εν γένει Λάθη στην ιστοσελίδα τους Λάθη στο preview κάθε τόμου Λάθος συνοδευτικές εικόνες σε άρθρα Λάθος κείμενο σε μέρος άλλου άρθρου Ανομοιομορφία στους τίτλους των ιστοριών Ανομοιογένεια στις ονομασίες ηρώων Άρθρα που δεν βγάζουν νόημα επειδή είναι σαν μεταφράστηκαν από αυτόματο μεταφραστή Απαλοιφή σημαντικών συντελεστών όπως οι λέτερερ Αλλαγή γραμματοσειράς στις ράχες Λάθος χρώμα στη ράχη με αποτέλεσμα να μην φαίνεται η αρίθμηση Και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Είναι να εκπλήσσεται κανείς; Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι τόσο χοντροκομμένο. Αυξήθηκε και η τιμή για να κρατήσουν την «ψηλή ποιότητα» στα ίδια επίπεδα, φαντάσου δηλαδή να είχαν και χαμηλά στάνταρ τι θα γινόταν. Οι τύποι κάνουν τη χειρότερη δουλειά που θυμάμαι να έχω δει σε κόμικς τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Αν κάποιος θεωρεί υπερβολική αυτή τη δήλωση, θα ήθελα να μου υποδείξει μία χειρότερη έκδοση από αυτήν. Όχι πως κάτι τέτοιο θα κάνει αυτήν την έκδοση ανώτερη, απλώς το έχω απορία αν έχει κυκλοφορήσει όντως κάτι που να είναι σταθερά χειρότερο από αυτή τη συλλογή. Καταλαβαίνω πως οι παλιοί αναγνώστες είναι διατεθειμένοι να παραβλέψουν πολλά από τα παραπάνω, όμως αν το κριτήριό μας είναι οι απαράδεκτες και απαρχαιωμένες εκδόσεις του Καμπανά που βγήκαν πριν από τόσες δεκαετίες, τότε είμαστε σε πολύ άσχημο δρόμο. Αξίζουμε καλύτερη αντιμετώπιση από αυτό. Μπράβο τους που διορθώνουν το συγκεκριμένο λάθος, χίλια μπράβο, όμως οι τύποι δεν είναι και για πολλά εύσημα. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους (ότ)αν ξανακάνουν κι άλλο τέτοιο λάθος σε μελλοντικό τόμο. Εκεί τι θα κάνουν; Θα βγάλουν τριπλό το τελευταίο τεύχος;
 14. Πιθανώς να περιμένουν να βγει η σειρά του Netflix για να κόψουν αντιδράσεις και αν θα τσουλήσουν οι πρώτοι τόμοι. Τη φοβάμαι πολύ την Ανούβις σε τέτοια ζητήματα, όμως τα Sandman τα στήριξα και τα αγόρασα day one. Μακάρι να δούμε συνέχεια.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.