Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Content count

  4,831
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35
 • Points

  303 [ Donate ]

PhantomDuck last won the day on January 20

PhantomDuck had the most liked content!

Community Reputation

35,219 Popular

About PhantomDuck

 • Rank
  Disney Maniac
 • Birthday 07/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,623 profile views
 1. "Τρύφων Πλατανιάς"

  Όποτε ακούω «Τρύφωνας» και «Πλατανιά» στην ίδια φράση, ένα είναι που μου έρχεται στο μυαλό Πηγαίνετε στο 00:32 συγκεκριμένα.
 2. Κι εγώ προς την Αρχαία Περσία τείνω. Δες, και αν δεν είναι αυτή, το ξανασυζητάμε. Για να σου είχε κάνει εντύπωση τότε, λογικά θα ήταν Barks. Και ένα trivia. Η συγκεκριμένη ιστορία είχε κάνει εντύπωση και στον πατέρα μου όταν ήταν πιτσιρίκι. Μου την περιέγραψε, την βρήκα, του την έδειξα και μου είπε πως τελικά όντως αυτή ήταν. Και η εμπειρία μου έχει δείξει πως οι ιστορίες που έκαναν εντύπωση και χαράχτηκαν στο μυαλό ενός παιδιού, τις περισσότερες φορές έμειναν σημαδεμένες και σε άλλα πιτσιρίκια της ίδιας εποχής. Οι αδιάφορες ιστορίες ξεχνιούνται, όμως οι καλές παραμένουν, έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού. Και από την στιγμή που η συγκεκριμένη είχε βγει αρκετές φορές, το πιθανότερο είναι πως είναι αυτή.
 3. Πάρτε όλοι από τώρα άδεια από τις δουλειές σας, ακυρώστε ό,τι πλάνα έχετε και κανονίστε να πάμε μαζικά πάνω. Χωρίς πλάκα. Τώρα πούλμαν θα είναι; Βανάκι θα είναι; Θα δείξει.
 4. Αν ήταν ραδιενεργός όμως, μπορεί να γίνεις υπερήρωας
 5. Η φάτσα μου διαβάζοντας τα τελευταία ποστ
 6. Να προσέχω δηλαδή από εδώ και πέρα; Για τον Jack London τώρα, δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα είναι η αλήθεια. Προφανώς δεν έφτιαχνε ιστορίες Disney, γι' αυτό :P. Θυμόμουν όμως πως πρέπει να είχα πετύχει κάποια αναφορά του παλαιότερα. Τον έχω ξανακούσει σαν όνομα, άρα όλο και σε κάποια ιστορία / άρθρο θα είχε γίνει αναφορά σε αυτόν. Αφού έστυψα λίγο το (κούφιο) κεφάλι μου, θυμήθηκα πως είχε εμφανιστεί από τον Don Rosa στις Καρδιές στο Γιούκον, στα πλαίσια των χαμένων επεισοδίων του Βίου και της Πολιτείας του Σκρουτζ. Αυτός όμως είναι μεταγενέστερος Rosa, άρα δεν μας κάνει. Έψαξα στο βιβλίο Carl Barks Conversations που είναι η πιθανότερη πηγή αναφοράς για τέτοια θέματα, και βρήκα πως είχε διαβάσει λίγα πράματα τόσο από αυτόν όσο και από άλλους συγγραφείς, όχι όμως επειδή δεν του άρεσαν αλλά επειδή δεν έβρισκε βιβλία τους, και όταν έβρισκε, δεν είχε χρόνο. Από εκεί και πέρα, βρήκα διάφορες αναφορές αναγνωστών σε ιταλικά και γαλλικά κυρίως boards. Δεν έκατσα να τις μεταφράσω, όμως λίγο που το είδα, πρέπει να ήταν ανάλογες συζητήσεις με αυτήν που κάνουμε τώρα. Βλέπω όμως πως ο London είχε πάρει μέρος στον πυρετό του χρυσού στο Κλοντάικ, κάτι που είναι εξαιρετικά ύποπτο Παντελώς άσχετο, όμως στην έρευνα βρήκα πως και οι δύο έχουν αστεροειδείς με τα ονόματά τους, όπως επίσης και ο Tolkien, ο Kafka και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, είμαι μόλις στην μισή σελίδα και δεν νομίζω να συνεχίσω περαιτέρω. Το αναφέρω απλά για να υπάρχει
 7. Και τώρα εγώ σκέφτομαι να το περάσω στο Inducks, όμως σκέφτομαι επίσης και το ΒΑΝάκι που θα μου ρίξουνε μόλις δουν το εξώφυλλο και αμφιταλαντεύομαι. Άσε που δεν ξέρω κατά πόσον έχουν περαστεί αντίστοιχες εκδόσεις του στυλ tijuana bibles για να δικαιολογηθεί κι αυτό που είναι επίσης ανεπίσημο. Τέσπα, θα δούμε, ίσως να το περάσουμε στην ζούλα κάποια στιγμή (επειδή αν ρωτήσουμε, θα φάμε σίγουρα άκυρο )
 8. Εν τω μεταξύ είναι δύσκολο να βρεις αγοραστή για όλη την σειρά με τα ίδια χρήματα, πόσο μάλλον για ένα τεύχος :P.
 9. Ένα βιντεάκι για την ιστορία από την σύνταξη του περιοδικού Topolino. Το αλίευσα από το facebook, όμως δεν θέλω να το ανεβάσω στο YouTube επειδή μπορεί να ανήκει επίσημα στο Topolino, επομένως το βάζω ως επισυναπτόμενο. Topolino Martin Mystere.mp4
 10. Πήρα αααααυτόν τον τόμο (και σε καλή τιμή μάλιστα με την πολύτιμη βοήθεια στο ψάξιμο του φίλτατου @kotle) . Ο πλήρης του τίτλος είναι The Walt Disney Film Archives XL: The Animated Movies 1921-1968 . Οι ταινίες ουσιαστικά του Walt Disney μέχρι την στιγμή του θανάτου του. Άμα έχει τόσο πράμα στον τίτλο, φανταστείτε τι έχει μέσα. Για αυτό θα αφήσω εδώ πέρα αυτό το λινκ και παρακάτω μερικές φωτογραφίες για να φάτε μάτια ψάρια Πρώτα πρώτα η συσκευασία αυτή καθαυτή. Λίγο από το εσωτερικό. Έχει από στόρυμπωρντ, μέχρι άρθρα, κείμενα, πόστερ, τα πάντα όλα που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον που ασχολείται με το θέμα. Εδώ πέρα μία σύγκριση με γνωστά τούβλα, για να καταλάβετε καλύτερα το μέγεθός του. Πρώτα με το Mickey Mouse in Color της Another Rainbow. Και εδώ πέρα με το Don Rosa Artist Edition της IDW. Και τέλος μία ταπεινή σύγκριση με τα δικά μας, εγχώρια, ταπεινά πλην όμως τίμια περιοδικά που κυκλοφορούν αυτήν την περίοδο Και ένα βιντεάκι που βρήκα στα internetz για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό.
 11. Το Μίκυ Μαλτέζε βγήκε στην Γαλλία σε συγκεντρωτικό τόμο. Όχι που θα έχαναν χρόνο. Το καλοκαίρι που κυκλοφόρησε την έβγαλαν σε τευχάκι, όμως τώρα το επισημοποίησαν. Ας βάλουμε και το εξώφυλλο του συγκεντρωτικού ιταλικού τόμου μιας και το αναφέραμε όπως και τις πρώτες ιταλικές σελίδες της ιστορίας.
 12. Ναι, ότι θα ήταν το ιδανικό σενάριο, εννοείται. Αλλά η Καθημερινή δεν μας έχει δώσει κάποια τέτοια δείγματα τόμων του στυλ Μεγάλα Σήριαλ. Ακόμα και τα τελευταία Σήριαλ του Τερζόπουλου, είχαν διαφορετική δομή. Και από την στιγμή που έχουμε δει να παραλείπουν άλλες αντίστοιχες ιστορίες, θα περιμένω πως απλά δεν θα δούμε το σπαθί του χρόνου κάποια στιγμή σύντομα. Έτσι ώστε αν δεν βγει να μην απογοητευτώ, αλλά αν βγει, θα είναι ευπρόσδεκτο. Υ.Γ. Το σπαθί των πάγων είναι άλλη ιστορία, η οποία έχει επίσης ένα αδημοσίευτο sequel, το οποίο έχω δηλώσει εδώ και μία δεκαετία πως θέλω να το διαβάσω σε αντίστοιχο στυλ με αυτό που περιέγραψες, όμως ακόμα περιμένω :P.
 13. Το σπαθί του χρόνου είναι εξαιρετική ιστορία. Είναι άνετα μέσα στο προσωπικό μου ΤΟΡ 100. Ήθελα πάρα πολύ να δω τόσο την ίδια σε ανατύπωση, όσο και την συνέχεια της που δεν την έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα. Κρίμα που δεν μπήκε καμία από τις δύο. Μέτρια πράγματα νομίζω κι από αυτόν τον τόμο.
 14. Μάλλον επειδή θέλω να ξεχάσω οτιδήποτε έχει σχέση με τον «ειδικό πράκτορα Πασχάλη», αλλά το ρημαδιασμένο το φόρουμ δεν με αφήνει :P. @Manitou
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.