Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Posts

  5,679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

PhantomDuck last won the day on December 5 2021

PhantomDuck had the most liked content!

About PhantomDuck

 • Birthday 07/23/1986

Retained

 • Member Title
  Disney Maniac

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

12,761 profile views

PhantomDuck's Achievements

GC Fan

GC Fan (7/9)

45.1k

Reputation

 1. Ναι, ο τόμος Λάργκο θα έχει τα άλμπουμ #9-12. Οι ιστορίες του Λάργκο ολοκληρώνονται σε δύο άλμπουμ κάθε φορά, επομένως ο τόμος θα έχει μέσα δύο ολοκληρωμένες ιστορίες. Στα Μπλεκ & Non-Stop είχαν μπει τα πρώτα 8 άλμπουμ, επομένως συνεχίζει από εκεί. Τέθηκε και το ερώτημα εάν ήταν καλύτερα να ξεκινούσε από την αρχή, όμως καταλήξαμε να συνεχίσει με νέες ιστορίες, εφ' όσον οι προηγούμενες υπάρχουν ήδη, έστω και σε περιοδικά προς το παρόν. Για ανακοίνωση ημερομηνίας, αναμείνατε νέα από την εκδοτική
 2. Ο προγραμματισμός του Ποπάυ (και γενικά των εκδόσεων) ενδέχεται να αλλάζει λίγο ανάλογα με τις περιστάσεις, όμως δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή στα όσα ξέρουμε. Στην περίπτωση του Ποπάυ, ισχύει κανονικά πως θα βγουν δύο τόμοι μέσα στο έτος. Ο δεύτερος θα έχει βγει ως τον Ιούλιο και ο τρίτος έως το τέλος του έτους.
 3. Το χάρτινο κουτί εν τω μεταξύ είναι της ίδιας της έκδοσης, δεν το έβαλε το Άμαζον. Και πάλι καλά δηλαδή, επειδή οι χασάπηδες του Άμαζον θα το έστελναν στραπατσαρισμένο. Άλλα μαγαζιά όπως το bookdepository τύλιγαν αυτό το κουτί με άλλο κουτί / χοντρό χαρτόνι, για εγγυημένη ασφάλεια.
 4. Ρεεε, πότε πήγες; Εγώ μόλις πριν δύο εβδομάδες πέτυχα διαφορετικά τεύχη . Βλέπω στο featured εσύ πέτυχες το Drakenspecial ενώ εγώ είχα το Schattenspecial (το οποίο και πήρα εννοείται).
 5. Ο Paul Murry έφτιαχνε τέτοιες ιστορίες με τον Μίκυ, όπως και ο Sergio Asteriti, το σχέδιο του οποίου απεχθάνομαι, όμως έχει φτιάξει μία τέτοια ιστορία με την Τροία.
 6. Υπάρχει και η λύση να τα βάλεις στο Inducks να σου δείχνει όλη τη σειρά ανά βαθομολογία των ιστοριών που περιέχονται σε κάθε τόμο. Κλικ εδώ για αποτελέσματα με τίτλους Κλικ εδώ για αποτελέσματα με εξώφυλλα Ο κορυφαίος τόμος έχει ιστορίες με μέσο όρο βαθμολογίας 7,8, ενώ ο τελευταίος 7. Πιθανώς να σου κάνει σαν δειγματοληψία.
 7. Δεν θυμάμαι ιστορίες απ' έξω. Δεν έδωσα σημασία, επειδή πάντα αντιμετώπιζα τη σειρά ως ενιαίο έργο. Πάντως η πλειοψηφία των καλύτερων ιστοριών του περιλαμβάνεται στην πρώτη 16άδα (γι' αυτό και την έβγαλαν πρώτη). Βλέπω πως οι τόμοι που αναφέρεις είναι αυτής της περιόδου, επομένως θα σου έλεγα να πάρεις όλη την πρώτη σειρά (1950-58) και αν σου αρέσει, να προχωρήσεις και στις υπόλοιπες. Γενικά, η δεκαετία του '50 ήταν το αποκορύφωμα του Μπαρκς.
 8. Ένας τύπος έκανε τη διδακτορική του εργασία πάνω στα Ντίσνεϋ κόμικς το 2018, και έχει αφιερώσει ένα κεφάλαιο στο συγκεκριμένο βιβλίο. Αναλύει πάρα πολύ καλά το ιστορικό υπόβαρθο του βιβλίου, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε, τι πίστευαν οι συγγραφείς, τα σφάλματα στα οποία υπέπεσε, κλπ. Μπορείτε να τη δείτε online εδώ (το κεφάλαιο ξεκινάει στη σελ 18) The Pennsylvania State University The Graduate School School of Humanities THE DREAM OF THREE LIFETIMES: TRANSLATION AND TRANSNATIONALITY IN DONALD DUCK COMICS A Dissertation in American Studies by Peter Cullen Bryan ©2018 Peter Cullen Bryan Submitted in Partial Fulfillment of the Requirements for the Degree of Doctor of Philosophy December 2018 Βάζω και τις τρις πρώτες παραγράφους του κεφαλαίου σε κείμενο για να υπάρχουν. Με πολύ πολύ απλά λόγια, οι συγγραφείς είχαν δικαιολογημένες ενστάσεις σχετικά με τη στάση της Αμερικής στη χώρα τους, έτσι βρήκαν έναν αποδιοπομπαίο τράγο (τα Ντίσνεϋ κόμικς) και τους έσουραν όλα τα παράπονα που είχαν. Τα περιοδικά ήταν φτηνά αναγνώσματα που βρίσκονταν σε κάθε σπίτι και ήταν πιο εύκολο να ασχοληθούν με αυτά αντί π.χ. με ταινίες, τηλεόραση, ραδιόφωνα κλπ. Το θέμα είναι ότι αγνοούσαν πως τα κόμικς ήταν ένας από τους πολύ λίγους τομείς όπου η Disney δεν έδινε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές, αφού τα κόμικς δημιουργούνταν από εκατοντάδες διαφορετικούς δημιουργούς όπου ο καθένας είχε τη δική του οπτική σε διάφορα θέματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραβήξουν τα συμπεράσματα από τα αφτιά για να τους βγει η ρητορική που είχαν κατά νου, μία ρητορική που δεν είναι κατ' ανάγκη λάθος, όμως κατακεραυνώνει λάθος στόχο για λάθος λόγους. Πίστευαν πως τα κόμικς ήταν αναπόσπαστο μέρος της καπιταλιστικής Disney, όμως αγνοούσαν ότι έβγαζαν συμπεράσματα που στηρίζονταν σε λογοκριμένες ιστορίες που δημιουργήθηκαν από καλλιτέχνες όπως ο Καρλ Μπαρκς, οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι και ανεξάρτητοι από την επιρροή της Disney. The dream of three lifetimes -translation and transnationality in Donald Duck comics [p18].pdf
 9. Για το ιστορικό να αναφέρουμε πως το βρήκα σε πρακτορείο τύπου στην Ακαδημία / Σύνταγμα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023. Μιας και απ' όσο ξέρω δεν γίνονται διανομές τα ΣΚ, το πιθανότερο είναι πως κυκλοφόρησε Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στα κεντρικά. Αυτό που δεν ξέρω, είναι εάν κυκλοφόρησε στην υπόλοιπη Ελλάδα την επόμενη εργάσιμη όπως συνηθίζεται (23 Ιανουαρίου) ή 24 Ιανουαρίου όπως είχε διαφημιστεί.
 10. Η ιστορία αυτή είναι του ίδιου του Καρλ Μπαρκς Φυσικά δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα των Looney Tunes με μία μόνο ιστορία που έφτιαξε, όμως έχει ενδιαφέρον το ότι αυτή η μία ιστορία ήταν ανώτερη από πολλέεεεες άλλων δημιουργών. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ίσως να είχε εξελίξει τους χαρακτήρςε της Warner αντί για της Disney. Δεν ήταν βέβαια καθαρά δική του ιστορία, το σενάριο το δούλεψε κυρίως ο Chase Craig απ' ό,τι διαβάζω, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με αυτούς τους χαρακτήρες για λογαριασμό της Dell τη δεκαετία του 1940. Όμως ακόμα κι έτσι, αυτή η ιστορία μας δίνει μία πολύ μικρή ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να έχουν εξελλιχθεί τα πράγματα.
 11. Μην παίρνετε τοις μετρητοίς το Inducks σε τέτοια θέματα. Σε πολλές χώρες μπορεί απλώς να μην ασχολούνται με την καταλογογράφηση. Για παράδειγμα, φίλος που πήγε στη Βουλγαρία τον Δεκέμβριο, πέτυχε σκληρόδετη έκδοση για τα 75 χρόνια θείου Σκρουτζ από την Egmont που έχει αναλάβει τις εκδόσεις. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα, και αυτό από μία χώρα που είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από εμάς. Μπορείτε να δείτε την πορεία των καταγεγραμμένων Disney εκδόσεων στο ιστορικό του Inducks. Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες χώρες, όμως σαφέστατα υπάρχει άπειρος χώρος για βελτίωση. Καλό είναι να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, όμως δεν θα τους κάνουμε και τεμενάδες κιόλας.
 12. Μερικές σελίδες από την ιστορία Porky of the mounties, που δημοσιεύτηκε στο Four Color Comics #48, Ιούλιος 1944
 13. Πληροφοριακά, σκαναρίσματα μπορεί να ανεβάσει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει λογαριασμό στο Inducks. Πατήστε το κίτρινο κουμπάκι, στην επόμενη οθόνη επιλέγετε για ποια ιστορία είναι το σκανάρισμα, και τέλος. Μόλις περάσει έγκριση από κάποιον mod / admin (δεν θυμάμαι αν είναι κατ' ανάγκη Έλληνας ή μπορεί και ξένος), θα εμφανιστεί .
 14. Το ΜΜΒ #444 είναι το πρώτο που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χρησιμοποιεί μικρότερη γραμματοσειρά στη ράχη, κι έτσι μπορείς και διαβάζεις εύκολα τον τίτλο της ιστορίας. Δεν ξέρω αν έγινε και στα υπόλοιπα περιοδικά, όμως είναι μια αλλαγή που χρειάζεται να γίνει. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιούν στη ράχη τα Κόμιξ & Σούπερ Μίκυ είναι ήδη δυσανάγνωση, και έγινε χειρότερη η κατάσταση από τότε που μείωσαν το πάχος του χαρτιού. Επίσης μία ακόμα αλλαγή που βλέπουμε στο #444, είναι πως η αρίθμηση μπήκε λίγο πιο κάτω στη ράχη.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.