Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Posts

  5,567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

PhantomDuck last won the day on April 24

PhantomDuck had the most liked content!

About PhantomDuck

 • Birthday 07/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

7,431 profile views

PhantomDuck's Achievements

GC Fan

GC Fan (7/9)

42.6k

Reputation

 1. Δες τα πρώτα δύο λεπτά από εδώ για να καταλάβεις τις διαφορές των διάφορων εκδόσεων. Η έκδοση της Anubis σταμάτησε στους 5 τόμους, άρα δεν ξέρω αν έχει νόημα να τους πάρεις. Προτείνω τους Deluxe, όμως θα σου πρότεινα να διαβάσεις μερικά κεφάλαια online για να δεις εάν όντως σου αρέσει. Ένα μικρό τιπ: τα manga διαβάζονται από δεξιά προς τα αριστερά.
 2. Διαφορετικό τελείως με Disney, όμως έφτιαξα το πρώτο βίντεο για manga, συγκεκριμένα για το Bersek, μιας και πρόσφατα πέθανε ο δημιουργός του και το άφησε ημιτελές. Μου φαίνεται πως πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του thread πλέον, μόνο για το περιοδικό «Μίκυ Μάους» έχει να κάνει, αλλά από την άλλη μου θυμίζει πώς ξεκίνησε το εγχείρημα και λέω να το αφήσω. Τέλος πάντων, δείτε το όποιος ενδιαφέρεται, θέλω να πιστεύω πως είναι η καλύτερή μου δουλειά ως τώρα. Αχχχ, άτιμε Miura, μας άφησες πριν προλάβεις να τελειώσεις το έργο σου, δύο μήνες έχουν περάσει και πονάει ακόμα.
 3. Το πλήρες επεισόδιο ανέβηκε. Παίζει «πρεμιέρα» τώρα, αλλά προφανώς θα παραμείνει πάνω. Τα παιδιά έχουν βάλει κεφάλαια για περιεχόμενα για όποιον ενδιαφέρεται.
 4. Τέλος του μήνα βλέπω Ρεγγίνα / Πανωραία / Reginella, πολύ χαίρομαι. Την περίμενα αν και δεν είναι για όλους. Λογικά θα βγει σε 3 τεύχη / μέρη https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3218-1P
 5. Προφανώς οφείλεται στο ότι είναι παραγωγή της Egmont. Από το 2000 και μετά, έχει φτιάξει βλέπω δύο μόνο ιστορίες με κακό λύκο και λυκόπουλο. Η δεύτερη είναι αυτή εδώ. Η Ολλανδία είναι από τις λίγες χώρες (αν όχι η μόνη) που βγάζει ακόμα ιστορίες με τους ήρωες του δάσους. Στο ίδιο διάστημα έχει βγάλει 351 ιστορίες με τους αντίστοιχους ήρωες, όμως ολλανδικές ιστορίες βλέπουμε με το σταγονόμετρο και μόνο στο Κόμιξ. Άρα και πάλι καλά να λέμε που την είδαμε αυτήν την μία ιστορία.
 6. Το «νέο» Ιζνογκούντ πραγματικά θυμάμαι πως ρωτούσα καμιά 10ετία πριν, και έλεγαν πως έρχεται, ετοιμάζεται κλπ. Πλέον έχω πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να βγει ποτέ, αν και θα ήθελα να μάθω γιατί δεν βγαίνει το ρημάδι.
 7. Με πρόλαβες, ναι, μιλάμε για ένα φιλόπτωχο γεροντάκι. Μπορεί ο θείος Σκρουτζ να δημιουργήθηκε το 1947, όμως ήταν αυτή η ιστορία που του έδωσε το παρελθόν που γνωρίζουμε. Όταν η Dell του είπε να φτιάξουν ένα περιοδικό αποκλειστικά για αυτόν (Uncle Scrooge), ο Μπαρκς έπρεπε να τον βάλει σε ρόλο πρωταγωνιστή για πρώτη φορά. Του έδωσε παρελθόν, έκανε τις πρώτες αναφορές στο Κλοντάικ, και μας έδειξε πως ήταν πιο σκληρός από τους σκληρούς και πιο πονηρός από τους πονηρούς και έβγαζε τα λεφτά του τίμια. Μέχρι τότε, τα χρήματά του ήταν απλώς ένα αστείο. Ύστερα από αυτήν την ιστορία, τα χρήματα έγιναν το παρελθόν του. Γι' αυτό και της αφιέρωσα ένα μισάωρο, για να την εκτιμήσει ο κόσμος όπως της αξίζει.
 8. Μπούρδες δεν λες, η κατάσταση απλώς είναι μπερδεμένη επειδή δεν υπήρχε ποτέ ένα απόλυτο μοτίβο. Οι μόνες παράμετροι που ξέρουμε ότι ισχύουν είναι πως ο Τερζό γενικά ξαναχρωμάτιζε παλιές ιστορίες, ενώ η Κ τις βάζει έτοιμες όπως έρχονται. Επίσης ξέρουμε πως ο χρωματισμός της Νέας Ακτίνας έχει εμφανιστεί επίσημα στα credits ξένων εκδόσεων, όπως και του Χρήστου Κεντρωτη (γραφίστας / χρωματιστής της εταιρίας). Αυτές είναι μόνο μερικές καταγεγραμμένες περιπτώσεις, σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ακόμα (π.χ. θυμάμαι κάποιες βορειοευρωπαϊκές εκδόσεις). Τα εξηγώ λίγο πιο αναλυτικά σε αυτό το βίντεο, στο 12:37.
 9. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έψαξα πάρα πολύ όμως δεν βρήκα κατατοπιστικές απαντήσεις στο νετ, μιας και η πλειοψηφία των άρθρων που έβρισκα ήταν του τύπου «θύμαστε αυτή τη σειρά;». Και προφανώς δεν μου έκοψε να ρωτήσω εδώ πέρα πρώτα. Τις κρατάω πάντως, για πιθανό μελλοντικό αφιέρωμα
 10. Μετά από το Μίκυ Μυστήριο, αυτό είναι μάλλον το σημαντικότερο που έχω κάνει. Αναλύουμε την πορεία του animation, πώς κατέληξε στην μορφή που γνωρίσαμε τα 80s (Thundercats, Transformers, TMNT κλπ), πώς ήρθαν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα, τι νομικά πλαίσια υπήρξαν, και πολλά πολλά ακόμα. Αναφέρω και κάποια κόμικς (π.χ. αμερικάνικα Silver Age που έγιναν σειρές), όμως δεν ήταν ο κύριος προσανατολισμός. Δείτε το και τα λέμε.
 11. Κι εμένα δεν μου αρέσει καθόλου, όμως θα το αγοράσω πάραυτα επειδή είμαι πειθήνιο πρόβατο, μιας και μιλάμε ίσως για το αγαπημένο μου της σειράς και θέλω πολύ να δω τα νέα χρώματα.
 12. Δυστυχώς το 3ο μέρος της ιστορίας, είχε θέματα στην υπόθεση, στην μετάφραση, και στην προσβασιμότητα τευχών που αναφέρονται. Τώρα καταλαβαίνω για ποιον λόγο είναι η χαμηλότερα βαθμολογημένη της σειράς και συμφωνώ απόλυτα, πολύ κρίμα. Είναι συνδυασμός άσχημου σεναρίου, περίεργης μετάφρασης, αχρείαστων αναφορών παλιότερων ηρώων και παντελούς έλλειψης πληροφοριών από τον εκδότη. Καταστροφικό αποτέλεσμα. Κρίμα επειδή η ιστορία ξεκίνησε μπόμπα, μακάρι να τελειώσει τουλάχιστον με ωραίο τρόπο.
 13. Ας εξηγήσει κάποιος στην Μαμούθ πως ο σκοπός ενός εξώφυλλου είναι να είναι όμορφο και πρακτικό. Με άσκοπη κιτρινίλα και αφαίρεση της αρίθμησης, χάνουν και στα δύο, 0/10, μετεξεταστέοι. Δεν γίνεται να κάνουν τέτοια λάθη, ειδικά από τη στιγμή που επιτέλους αφαίρεσαν το κιτρινιάρικο πλαίσιο στο προηγούμενο τεύχος. Η μόνη προσθήκη που έπρεπε να γίνει ήταν να προσθέσουν μία διακριτική αρίθμηση στο εξώφυλλο από εδώ και πέρα, και θα ήταν όλα τέλεια, αλλά αποφάσισαν να κάνουν βήματα προς τα πίσω αντί προς τα μπρος. Απορώ, οι ίδιοι οι εκδότες δεν μπερδεύονται; Όταν βγάζουν μερικά τεύχη από την προσωπική τους συλλογή για διάβασμα, μετά ξέρουν με ποια σειρά να τα τοποθετήσουν πίσω; Ελπίζω να είναι placeholder / μη τελικό, και τουλάχιστον να υπάρχει αρίθμηση στη ράχη.
 14. Το θέμα είναι πως οι λιθογραφίες δεν είναι «αυθεντικές». Είναι ανατυπώσεις που έχουν βγει σε περιορισμένα αντίτυπα από την κάθε ελαιογραφία που έχει φτιάξει ο Barks. Και αυτές οι ελαιογραφίες, είναι συγκεκριμένες και παίζουν στις εκατοντάδες χιλιάδες ΑΝ τις βρεις, επειδή πολλές έχουν καταλήξει σε άτομα που δεν τις πουλάνε προφανώς. Στο Heritage βλέπω πως ο τελευταίος πίνακας που πούλησαν έπαιξε στα ~260 χιλιάρικα (~220 χιλιάρικα σε ευρόπουλα). Γενικά τέτοιες τιμές παίζουν σε Barks, δεν είναι κάτι παράλογο. Αν δεις από κάτω, προσχέδια σε μολύβια παίζουν γύρω στο χιλιάρικο. Τώρα το συγκεκριμένο εξώφυλλο πιθανόν να έπιασε παραπάνω κινητικότητα λόγω ebay, σίγουρα δεν είναι κάποια καλή ευκαιρία, όμως δεν είναι κάτι εξωφρενικά περίεργο.
 15. Εν συντομία: 1) Το Ντόναλντ Α' περιόδου ναι, κυρίως ιταλικό. Κυρίως ιστορίες του Paperino Mese, με κάποιες από Minni & Company και Topolino, πάντα με Ντόναλντ. Είχαν μπει και κάποιες αμερικάνικες νομίζω, αλλά δεν ήταν πολλές. 2) Τα πρώτα 8 τεύχη της Β' περιόδου του Ντόναλντ, έχουν μέσα ιταλικές ιστορίες, προφανώς ήταν δουλειά που είχε ετοιμάσει ο Τερζόπουλος. Θα μπορούσαν δηλαδή να είναι τυπικά τεύχη της Α' περιόδου. Μετά από 8 μήνες ξεκίνησαν τις σκανδιναβικές. Αν δεν κατάλαβες κάποια διαφορά (που ο πολύς κόσμος δεν κατάλαβε), έχεις την απάντησή σου. 3) Έχω ιδιαίτερη λατρεία στους Ιταλούς και είμαι προκατειλημμένος επειδή μεγάλωσα με την Α' περίοδο, όμως δεν νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Εξ άλλου πάλι βλέπουμε Ιταλούς (π.χ. Cavazzano, Massimo Fecchi κλπ) που απλώς δουλεύουν για την Egmont. Αν σου αρέσουν τα καινούργια Ντόναλντ, λογικά θα σου αρέσουν και τα παλιά.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.