Jump to content

PhantomDuck

Veterans
 • Content Count

  5,553
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

PhantomDuck last won the day on February 8

PhantomDuck had the most liked content!

Community Reputation

42,290 Popular

About PhantomDuck

 • Rank
  Disney Maniac
 • Birthday 07/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.anime.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Λιμνούπολη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

6,323 profile views
 1. Εν συντομία: 1) Το Ντόναλντ Α' περιόδου ναι, κυρίως ιταλικό. Κυρίως ιστορίες του Paperino Mese, με κάποιες από Minni & Company και Topolino, πάντα με Ντόναλντ. Είχαν μπει και κάποιες αμερικάνικες νομίζω, αλλά δεν ήταν πολλές. 2) Τα πρώτα 8 τεύχη της Β' περιόδου του Ντόναλντ, έχουν μέσα ιταλικές ιστορίες, προφανώς ήταν δουλειά που είχε ετοιμάσει ο Τερζόπουλος. Θα μπορούσαν δηλαδή να είναι τυπικά τεύχη της Α' περιόδου. Μετά από 8 μήνες ξεκίνησαν τις σκανδιναβικές. Αν δεν κατάλαβες κάποια διαφορά (που ο πολύς κόσμος δεν κατάλαβε), έχεις την απάντησή σου. 3) Έχω ιδιαίτερη λατρεία στους Ιταλούς και είμαι προκατειλημμένος επειδή μεγάλωσα με την Α' περίοδο, όμως δεν νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Εξ άλλου πάλι βλέπουμε Ιταλούς (π.χ. Cavazzano, Massimo Fecchi κλπ) που απλώς δουλεύουν για την Egmont. Αν σου αρέσουν τα καινούργια Ντόναλντ, λογικά θα σου αρέσουν και τα παλιά.
 2. Νέο βίδεον, αυτή τη φορά για το περιοδικό Ντόναλντ. Ήταν λογικό να ξεκινήσουμε με την ιστορία του Μίκυ Μάους, όμως δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ' έξω το πιο συμπαθές και παιχνιδιάρικο περιοδικό που όλοι αγαπήσαμε.
 3. Το σημερινό τεύχος #80 είναι το πρώτο τεύχος της σειράς που δεν έχει μέσα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ κείμενο, ζούμε ιστορικές στιγμές. Το μόνο που μένει να καταργηθεί είναι η πρώτη σελίδα με τις πληροφορίες των ιστοριών, δεν έχει μείνει πλέον άλλο υλικό για αφαίρεση. Επίσης είναι το πρώτο τεύχος που βλέπουμε ξένα ηχητικά εφέ. Οι ιστορίες που μπαίνουν στο Κόμιξ, έρχονται με ηχητικά εφέ σε layers που είναι εύκολο να αλλαχτούν, επομένως μέχρι κάποια τεύχη πριν βλέπαμε κανονικά ηχητικά εφέ, όμως στα τελευταία τεύχη δεν μπαίνουν καν στον κόπο, έτσι βλέπουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις χωρίς στοιχειώδη ηχητική υποστήριξη (μπουμ, κρατς, καμπλάμ, κλικ, κλπ). Οι παλιότερες ιστορίες του Μπαρκς όμως, δεν είχαν layers, ο άνθρωπος ζωγράφιζε τα ηχητικά εφέ στο πρωτότυπο σχέδιο. Και ενώ βλέπουμε πως στην Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς (Βιβλιοθήκη Disney) έχουν κάνει εξαιρετική επεξεργασία, στο σημερινό τεύχος τα άφησαν στα αγγλικά. Η οποία βιβλιοθήκη ολοκληρώθηκε μόλις πριν 4,5 χρόνια να θυμίσω. Εύγε στο περιοδικό που εν έτει 2021 δεν μπορεί να καταφέρει αυτά που εφάρμοζαν με τα παλαιολιθικά μέσα ο Πεχλιβανίδης και ο Τερζόπουλος τις δεκαετίες του 1950 - 1960. Και είναι διπλά χαζοί, επειδή θα μπορούσαν να πλασάρουν την ανικανότητά τους διαφημιστικά, πως δηλαδή «παρουσιάζονται οι ιστορίες για πρώτη φορά στην πρωτότυπη μορφή τους». Άντε και στην νιοστή ανατύπωση, με το καλό να τις δούμε και ασπρόμαυρες. Τόσα χρόνια που το είχα κόψει το ρημάδι το περιοδικό, μια χαρά είχα βρει την υγειά μου. Τα τελευταία 2-3 τεύχη τα πήρα μπας και καταλάβω τι παίζει, όμως δεν βρίσκω ψήγμα λογικής. Το επόμενο τεύχος που θα πάρω θα είναι το #100 σε σε κανά δυο χρόνια, τιμής ένεκεν. Υ.Γ. Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση, παρατηρώ πως η ιστορία «Λευκός χρυσός» έχει ηχητικά εφέ. Αψυχολόγητοι πραγματικά.
 4. Καλό. Τσεκάρετε κι αυτό, 13 χρόνια πριν
 5. Το πήρα από Οξύ μιας και είναι κλειστά τα πάντα και ήθελα μερικά κομικσάκια από εκεί ακόμα. Πολύ καλή δουλειά, το ιλουστρασιόν χαρτί πολύ καλή επιλογή, έχει καλύτερη ποιότητα και τα χρώματα φαίνονται πιο έντονα, ελπίζω να παραμείνει και στους επόμενους τόμους. Το σχέδιο που έχει στο έσω εξώφυλλο / οπισθόφυλλο επίσης καλή προσθήκη, μετάφραση, γραμματοσειρά, γραφιστικά, επιμέλεια, ιστορία, γενικά πολύ καλή δουλειά. Η προσθήκη του ονόματος στις ράχες ήταν κι αυτή καλή ιδέα. Η μόνη λεπτομέρεια που θα μου άρεσε να υπήρχε, θα ήταν εάν άλλαζε το σχέδιο του Λάνφεστ στο πάνω μέρος της ράχης (πιθανώς ώστε να ταιριάζει με το εκάστοτε εξώφυλλο) αντί να βλέπουμε το ίδιο σχέδιο για όλους τους τόμους. Εφ' όσον δεν έγινε στον 2ο, θα μου άρεσε να υπήρχε διαφορετική εικόνα ανά arc, π.χ. τόμοι 1-4 με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, τόμοι 5-8 (ή τελοσπάντων όπου ξεκινάει νέα ιστορία) με διαφορετική. Εντόπισα κάποια λαθάκια (ορθογραφικά ή του στυλ έλειπαν διαλυτικά κάποιες φορές) αλλά δυστυχώς ο δαίμων του τυπογραφείου υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει για πάντα, κατά 99,9% η δουλειά είναι άρτια.
 6. Μπορείς να δεις ποια θα είναι η επόμενη ιστορία; Πρέπει να την αναφέρει στην τελευταία σελίδα.
 7. Η ιστορία «Δύο φορές και έναν καιρό» μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ. Το έψαξα λίγο και είδα πως είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Απρόσμενος έρωτας», που λογικά παίζει με την ίδια ιδέα, δηλαδή πώς θα εξελισσόταν η ζωή του πρωταγωνιστή εάν δεν είχε συμβεί ένα τυχαίο (αλλά σημαντικό) γεγονός. Ο Cesar Ferioli έσπασε με πολύ ωραίο τρόπο όλες τις σελίδες, πολύ καλή σκηνοθεσία. Τη σεναριογράφο Maya Åstrup δεν την ήξερα, όμως βλέπω πως ήταν η ψηλότερα βαθμολογημένη ιστορία της στο Inducks. Είναι να απορείς γιατί δεν ήταν αυτή η κεντρική ιστορία. Προφανώς έβαλαν «ερωτικές ιστορίες» στο τεύχος Φεβρουαρίου για να βγάλουν την υποχρέωση για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και το ξεπέταξαν στα γρήγορα. Πιο αυτόματος πιλότος δεν πάει.
 8. Παρακολουθώ την κουβέντα εδώ και αρκετές σελίδες, όμως έχω κουραστεί να γράφω ολόκληρα σεντόνια από την εποχή του Τερζόπουλου, γι' αυτό έφτιαξα ένα βίντεο, μιας και απ' ό,τι φαίνεται, θα κρατήσει πολύ ακόμα το τροπάρι από την εκδοτική. Είναι μεγάλο, όμως έχω timestamps που αναλύω όοοοοολα αυτά που έχουν κατά καιρούς γραφτεί εδώ μέσα. Χαρτί, ολιγοσέλιδες ιστορίες, μηδέν ποιοτική παραγωγή από την Ιταλία, ξήλωμα άρθρων, και το καινούργιο φρούτο, παντελής έλλειψη ηχητικών εφέ σε όλα τα περιοδικά της εκδοτικής πλην του Μίκυ Μάους που τα αφήνουν αμετάφραστα, μιας και οι Ιταλοί τα ζωγραφίζουν στις σελίδες ενώ η Egmont (Δανία) τα προσθέτει με layers αργότερα. Έχω τόοοοοοσα πολλά να γράψω, γι' αυτό θα κάνω λινκ το βίδεον. Απλώς μιας και τίθεται συνέχεια το θέμα των ανατυπώσεων των Barks / Rosa, κάνω copypasta από το 06:52. Επειδή καθόμαστε και αναλύουμε τις ανατυπώσεις του Rosa, λες και αυτές είναι το πρόβλημα, όχι οι σάπιες ολιγοσέλιδες που μας φλομώνουν σε κάθε περιοδικό. Στεναχωριέμαι πάντως όταν βλέπω τον ενθουσιασμό που είχα στο 2ο post του thread που έκανα το 2014. Κρίμας, όμως δεν τους φταίει κανένας άλλος που αποφάσισαν να φουντάρουν.
 9. Ναι, μας έκανε χαλάστρα το γιουτιούμπ, για κάποιον λόγο ενώ πάτησα δημοσίευση, δεν εμφανίστηκε στα feed, και παρέμεινε ως unlisted, χωρίς όμως να είναι. Και τώρα δεν εμφανίζεται στην καρτέλα με τα βίντεο, προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Oh well, αυτά είναι τα άσχημα της πλατφόρμας, τα αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, εμείς θα μέναμε απ' έξω; Ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να φτιάξει.
 10. Επειδή είχα κουραστεί να γράφω συνέχεια τα ίδια πράγματα για το Κόμιξ, αποφάσισα να φτιάξω ένα βίντεο για αυτό, και να δίνω timestamps κάθε φορά που θέλω να πω κάτι. Π.χ. για το αν πρέπει να γίνονται ανατυπώσεις, κλικ στο 06:51, για την παντελή έλλειψη ηχητικών εφέ, 03:45 . ΟΥΦ, μου πήρε αιώνες το βίντεο, ελπίζω τουλάχιστον να βοηθήσει κόσμο σε βάθος χρόνου.
 11. Θα είναι ένα βίντεο φωτιά 🔥🔥🔥
 12. Δεν ήξερα πως μέσα από μία φωτογραφία θα μπορούσαν να μου προκληθούν τόσα πολλά διαφορετικά (και ως επί το πλείστον αρνητικά) συναισθήματα. Τελικά κατάφεραν να με κάνουν να θέλω να αγοράσω το συγκεκριμένο τεύχος, αλλά για λάθος λόγους.
 13. [...]Είναι το #37, που μαζί με το #55 ήταν πιο σπάνιο. Βγήκαν σε λιγότερα αντίτυπα λόγω του ότι ήταν διπλό τεύχος, και εκείνη την περίοδο έπαιζε περιορισμός στις σελίδες που μπορούσε να βγάλει ο Τερζό. Επομένως ένα διπλό τεύχος, σήμαινε μικρότερο τιράζ. Αυτά παρεμπιπτόντως είναι εικασίες που είχαμε εδώ και καιρό, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Τερζόπουλος, σε κουβέντα που κάναμε πριν 3-4 χρόνια περίπου στα γραφεία του. [...] Τώρα για ποιον λόγο δεν ισχύει το ίδιο για το #49, δεν γνωρίζω. Πιθανώς να ήταν συνολικοί περιορισμοί και όχι ανά τεύχος, σίγουρα θα έπαιξαν και μάρκετινγκ, μιας και απ' ό,τι θυμάμαι το #55 ήταν το μόνο (ή από τα λίγα) που εξαντλήθηκε δύο φορές από τον κατάλογο, μιας και σε ένα γράμμα είπαν πως «βρήκαν» ξεχασμένα τεύχη στις αποθήκες τους.
 14. Έφτιαξα ακόμα ένα, οι της Καθημερινής θέλουν προφανώς να τα βγάλουν μαζεμένα, άρα αν συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, θα έχουμε 7 μήνες Φάντομ, με το ΡΚΝΕ να τελειώνει τον Απρίλιο του 2021. Από τη μία είναι ωραίες ιστορίες, από την άλλη νιώθω πως ο αρχικός ενθουσιασμός καταλαγιάζει, δεν ξέρω. Θα συνεχίσω πάντως, μιας και σε κάθε βίντεο υπάρχει νέος κόσμος που ενδιαφέρεται και δεν ξέρει τι έχει γίνει στα προηγούμενα τεύχη. Αυτή τη στιγμή τρέχει η 5η από τις 8 ιστορίες ΡΚΝΕ.
 15. https://www.facebook.com/20xronoipouklainediavazontastinistoriatouscrooge/videos/3688620364568136/ Αυτό μόνο, τίποτα άλλο. Αν μπορεί ας το βάλει κάποιος σε embeded βίντεο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.