Jump to content

Anton Duck

Members
 • Posts

  270
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Anton Duck last won the day on April 15 2021

Anton Duck had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  e-ducks.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ
 • Country
  Greece
 • Interests
  ΚΟΜΙΞ, Ιστοσελίδες, Ζωγραφική, ζαχαροπλαστική

Recent Profile Visitors

2,770 profile views

Anton Duck's Achievements

Active member

Active member (3/9)

1.4k

Reputation

 1. Και κάπου εδώ ολοκληρώθηκε η σειρά για φέτος με τον τελευταίο (και ίσως ωραιότερο) τόμο 45. Μεταφέρθηκαν στη βάση Κεντρική ιστορία του τόμου είναι "Η εκδίκηση του Φάντομ Ντακ" γνωστή σε εμάς ως "Φάντομ Ντακ εναντίον Φαντομία". Να πω ότι για μια ακόμη φορά ο τόμος δεν έχει περιεχόμενα! Καλή ανάγνωση σε όλους!
 2. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ η Καθημερινή (από όσο ξέρω) δεν αναφέρει περί πρωτότυπου χρωματισμού. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι ιστορίες που έχουν νέους χρωματισμούς. Για παράδειγμα, τυχαία αναφέρω, την ιστορία "Ο ατομικός κομήτης" (τόμος 35 - Η απάτη του τετράφυλλου τριφυλλιού) του οποίου ο χρωματισμός παρατηρούμε ότι βρίσκεται στην τρίτη επανέκδοση της ιστορίας αυτής (Paperino Mese #225). Δεν είμαι σίγουρος εντελώς αλλά δεν έχω δει σχετική ανακοίνωση πάνω σε αυτό που λες φίλε @ ManaLeak13
 3. Αν γίνεται μπορείς να μου πεις που βρήκες αυτήν την εικόνα...
 4. Χαχαχα Έχεις δίκιο! Να πω και εγώ ότι είχε αρκετά σεναριακά λάθη και κατ' εμε ήταν το μεγαλύτερο φάουλ σε αυτόν τον τόμο.
 5. Δύο μέρες πριν τον πρώτο τόμο και μπορώ να πω ότι περιμένω με ανυπομονησία για να τον διαβάσω! Όπως πολλοί ανέφεραν, τις προηγούμενες μέρες, και εγώ θα πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τον μικρό αριθμό των τόμων ούτε από την καθυστέρηση στην έκδοση τους αλλά είμαι ενθουσιασμένος με τις ιστορίες που θα δημοσιευθούν. Δεν είναι λίγο να εκδοθούν ιστορίες όπως η "Ιστορία & Δόξα της Δυναστείας των Ντακ" ή οι πρώτες εμφανίσεις του Φαντομία. Ειδικά για όσους δεν έχουν συγκεντρωμένες τις ιστορίες της δυναστείας (όπως εγώ ) είναι μια πολύ καλή κίνηση. Να προσθέσω ότι σύμφωνα με την inducks η ιστορίες βαθμολογούνται περίπου με 8/10 που σημαίνει ότι όλες τους αξίζουν. Τέλος για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει το αντίστοιχο άρθρο στην ιστοσελίδα μου (με την πολύτιμη βοήθεια του νέου συντάκτη και φίλου @ Θοδωρής Καραπάνος ) στο οποίο αναγράφονται λεπτομερώς οι υπάρχουσες πληροφορίες για τις ιστορίες, την κυκλοφορία κτλ Η πιo μεγάλη ώρα είναι τώρα! Νέοι τόμοι Μεγάλες Ιστορίες Disney Ναι! Καλά το καταλάβατε. Οι Μεγάλες Ιστορίες Disney επέστρεψαν με 4 νέους τόμους... Οκτωβρίου 13, 2022
 6. Είναι ο μαγικός κόσμος και έχει ότι θες από Ντίσνεϊ. Κλασικά, μεγάλα σήριαλ, τα πρώτα κομιξ α' και β ' περιόδου κτλ
 7. Από τις 10:00 μέχρι της 4:20 δεν είχε πολύ κόσμο εχθές αλλά όταν πήγα για λίγο στις 6:00 να μιλήσω με τον Γιώργο είχε μαζευτεί πάρα πολύς κόσμος. (Αν κάποιος θέλει να με γνωρίσει θα φοράω αυτήν την χαρακτηριστική μπλούζα - αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει )
 8. Ξεκινάω με το ΚΤΕΛ από Κατερίνη για να φτάσω στο βελλιδειο! Εικόνες από εχθές: Χθες συνάντησα τον @ Θοδωρής Καραπάνος , τον Δαμιανό@ DM64007 και για πρώτη φορά τον Γιώργο @ PhantomDuck και είμαι πολύ χαρούμενος! Σήμερα θα ήθελα να δω τους @ Manitou , @ ΚΟΜΙΞ και όποιον άλλο έρθει !!!
 9. Φίλε @ Θοδωρής Καραπάνος εξαιρετική δουλειά!!! Πολύ ωραίο post! Αποφάσισα και εγώ μες τις διακοπές μου (την περασμένη παρασκευή) να δημοσιεύσω ένα αντίστοιχο άρθρο και αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να συμπληρώσω την πλοκή της ιστορίας (χωρίς φυσικά spoils) και μερικά εξώφυλλα για να είναι πιο ολοκληρωμένο το θέμα Επειδή ξέρω ότι πολλοί ίσως να μην γνωρίζετε μερικούς χαρακτήρες καθώς έχουν κάνει ελάχιστες εμφανίσεις παραθέτω δύο λόγια για τους κυριότερους Γουίλι-Υ: Διευθυντής μιας μυστικής υπηρεσίας η οποία αποτελείται από γραφειοκράτες και αντικαθιστά τον μυστικό οργανισμό Κουώρτυ: νέος υπεύθυνος εργαστηρίου και αντικαταστάτης του Δοκτώρ Κατσαβίδα
 10. @ nikolas12 και όσοι άλλοι θέλετε μια ολοκληρωμένη ζουμα της σειράς και των επόμενων τομών το πινακακι που είχα φτιάξει ενημερώθηκε
 11. Και εμένα μου άρεσε αυτή η αλλαγή αλλά θα ήθελα να θυμηθούμε και λίγο κλασικό Ποπάυ. Αυτό να λέγεται. Τα άρθρα ήταν πλούσια σε πληροφορίες. Ασχετο αλλά να πω ότι μου άρεσε πολύ η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε στα μπαλονάκια την οποία δεν έχω βρει ακόμη.
 12. Και ήρθε λοιπόν η ώρα που όλοι περιμέναμε! Χθες, στις 2 Αυγούστου του 2022 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, ο πρώτος τόμος της σειράς "Κλασικές ιστορίες Popeye". Η σειρά αυτή έχει σκοπό να παρουσιάσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μια φουρνιά από τις καλύτερες ιστορίες του Μπαντ Σάγκεντορφ (ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στριπ με τον Ποπάυ) στην αυθεντική πρωτότυπη μορφή τους. Ο Μπαντ Σάγκεντορφ είναι αυτός ο οποίος κατάφερε μέσα από εκατοντάδες κομικς και στριπς να αναδείξει τον Ποπάυ τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα. Το όνομα του το πρωτοείδαμε στην σειρά "Ποπάυ" (από την εκδοτική Δραγούνης Α.Ε.) καθώς ήτανε τοποθετημένο σε κάθε εξώφυλλο της σειράς για 2 ολόκληρές δεκαετίες. Οι ιστορίες του ξεχώριζαν στο περιοδικό λόγω της εφευρετικότητας και της επινοητικότητας του καθώς και του καλλιτεχνικού ταλέντου του. Όμως οι ιστορίες αυτές υπέστησαν αλλαγές αφού δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν στα περιοδικά κόμικς καθώς ήτανε φτιαγμένες για τα ημερήσια στριπ των αμερικανικών εφημερίδων. Ως εκ τούτου, οι ιστορίες του δεν εκδόθηκαν ποτέ στην σωστή τους μακρόστενη μορφή. Έτσι λοιπόν ο αγαπητός @ PhantomDuck μαζί με την εκδοτική Μικρός Ήρως αποφάσισε να εκδώσει τις ιστορίες αυτές με την αρχική μορφή τους. Αρκετά με τον πρόλογο ας περάσουμε στην παρουσίαση-κριτική... Η ΕΚΔΟΣΗ Μέγεθος: Λίγο μεγαλύτερο από τις Μπαμπαδοϊστορίες με ακριβείς διαστάσεις 21 X 19 εκ. Θεωρώ ότι είναι το καταλληλότερο μέγεθος για μια τέτοια έκδοση. Τα στριπς καθώς και τα άρθρα εφάπτονται τέλεια. Το μόνο πρόβλημα που ίσως θα μπορούσε να τεθεί είναι αυτό της τοποθέτησης το οποίο δεν το θεωρώ πολύ σημαντικό. Τιμή: Στα 22€ (με έκπτωση 19.80€ στο site του Μικρού ήρωα). Λίγο τσουχτερή η τιμή λόγω της κρίσης και της αύξησης της τιμής του χαρτιού αλλά νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του ειδικά τώρα που όλες οι εκδόσεις έχουν αυξήσει τις τιμές. Γραμματοσειρές: Έχουμε μια ποικιλία γραμματοσειρών. Θα ανεβεί σε λίγες μέρες μια πλήρης λίστα των γραμματοσειρών που χρησιμοποιήθηκαν. Λοιπές λεπτομέρειες: Οι τόμοι αποτελούνται από 232 σελίδες. Το χαρτί είναι λεπτό γυαλιστερό (σαν illustration μου φαίνεται) ενώ έχουμε μαλακό, εξίσου γυαλιστερό εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο. Οι ιστορίες, σύμφωνα με τον πρώτο τόμο, από τελούνται από περίπου 30-40 σελίδες η κάθε μια καθώς οι τόμοι συνοδεύονται με άρθρα γεμάτα πληροφορίες και επιμελημένα από τον ένα καλύτερο. ΟΙ ΤΟΜΟΙ Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιμελητή θα έχουμε 6 τόμους στην σειρά και πιθανολογείται κάθε τόμος να κυκλοφορεί ανά 6 μήνες. Ο πρώτος τόμος είναι κοντά μας αρά περιμένουμε και την υπόλοιπη παρέα. Καλή απόλαυση του τόμου και να είναι καλοτάξιδος!
 13. Χρόνια πολλά στον φίλο @ Μενίγ Πουαγώ (λίγο καθυστερημένα ) Πολύχρονος @ PhantomDuck ! Σου εύχομαι ότι επιθυμήσεις, χαμόγελο και υγεία! Ευχές και σε όλους τους εορτάζοντες και στους συμφορουμιτες που έχουν γενέθλια σήμερα!
 14. https://isbn.nlg.gr/ Μάλλον θα μπήκες σε άλλον σύνδεσμο
 15. Με μια απλή αναζήτηση μπορείς να δεις όλους τους τόμους (ανεβάζω τους 2 πρώτους για παράδειγμα)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.