Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bilis

Members
  • Περιεχόμενο

    944
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Bilis τελευταία νίκη Μαρτίου 14 2021

Bilis είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

9 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Bilis

  • Γενέθλια 09/03/2003

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Whereabouts Unknown
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

3379 προβολές προφίλ

Bilis's Achievements

Πολύ Ενεργό Μέλος

Πολύ Ενεργό Μέλος (4/9)

5.5k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Bilis

    NINJAGO LEGACY

    Μεταφέρθηκαν στη βάση Ορίστε και το τεύχος 5 με ημερομηνία εξωφύλλου Απρίλιος 2024. Στα περιεχόμενα του βρίσκουμε μεταξύ άλλων ένα κόμικ το οποίο δεν αντιστοιχεί σε κάποια σεζόν, ένα αφιέρωμα στην σεζόν 11 (η σκέψη ότι πέρασαν 5 χρόνια από την κυκλοφορία της με κάνει να αισθάνομαι γέρος) και μία δραστηριότητα από την δεύτερη σεζόν του Dragons Rising, ώστε να διαφημιστούν τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια αυτή την περίοδο. Το δωράκι είναι όπως συνήθως δύο μίνι φιγούρες, αυτή τη φορά όμως βρίσκονται σε ένα “Legacy Box”. Πρόκειται για ένα μεταλλικό κουτάκι που αντικαθιστά την πλαστική συσκευασία και είναι έτσι επαναχρησιμοποιήσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Βλέποντας το από κοντά, το κουτί έχει ωραίο σχεδιασμό με πολλές λεπτομέρειες σε όλες τις πλευρές. Το αποκορύφωμα για εμένα είναι το «τρισδιάστατο» καπάκι το οποίο ανοίγει εύκολα, κυλώντας προς τα δεξιά. Οι φιγούρες είναι ο Zane και ο Κοκάλινος Βασιλιάς, αυτή τη φορά με την κάπα του. Και οι δύο έχουν κυκλοφορήσει ξανά ως δωράκια στο παρελθόν, στα τεύχη 3 και 4 αντίστοιχα. Από αξεσουάρ δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο, μόνο ένα σπαθί ο καθένας. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται οδηγίες αν και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς η κατασκευή είναι αρκετά ξεκάθαρη. Εμένα, μάλλον εκ παραδρομής, μου έβαλαν και ένα έξτρα ζευγάρι παντελόνια για τον Κοκάλινο Βασιλιά. Ελπίζω μόνο αυτό να μην σημαίνει ότι κάποιος άλλος έμεινε με τα σώβρακα Μια παρατήρηση που έχω να κάνω είναι πως το σελοτέιπ που χρησιμοποιήθηκε για να κρατάει κλειστό το καπάκι είχε υπερβολικά ισχυρή κόλλα με αποτέλεσμα να μείνουν υπολείμματα κόλλας ακόμη και όταν το έβγαλα. Κατά τα άλλα πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση. Η αναβάθμιση στο Legacy Box όμως φέρνει και αύξηση της τιμής στα 6,90€. Προσωπικά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιστεύω ότι αξίζει καθώς οι φιγούρες είναι υπερβολικά κοινές. Γενικά όμως δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω . Το 1 ευρώ παραπάνω για το Legacy Box το θεωρώ τίμιο αλλά και πάλι πιστεύω πως το να μείνει το περιοδικό σε μια προσιτή τιμή είναι πιο σημαντικό. Όταν με 10€ μπορείς να πάρεις κανονικό Lego set, γιατί να ξοδέψεις 7 για ένα περιοδικό με το οποίο θα ασχοληθείς max ένα εικοσάλεπτο; Να ξεκαθαρίσω βέβαια οι αυξήσεις έρχονται και από το εξωτερικό οπότε δεν πιστεύω ότι φταίει απαραίτητα η Anubis. Για πείτε κι εσείς τι πιστεύετε ρε παιδιά. Να μην μιλάω μόνο εγώ σε αυτό το thread
  2. Έτυχε να διαβάζω κι εγώ τον ίδιο τόμο αυτή την περίοδο. Γενικά πιστεύω είναι πολύ δυνατός και πολύ αντιπροσωπευτικός ως προς την αισθητική του χαρακτήρα. Η πλοκή πολλές φορές είναι προσχηματική ή ακόμη και εντελώς ασυνάρτητη (δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να γυρίσω πίσω για να δω μήπως έχασα κάτι) παίζει όμως με μεγάλες ιδέες οι οποίες έρχονται υπέροχα στην ζωή με το σχέδιο του Brunner. Πρόκειται για μοντέρνο (ιδιαίτερα για την εποχή) και πολύ ψυχεδελικό σχέδιο, στο οποίο επίσης οι χαρακτήρες και οι εκφράσεις τους, οι τοποθεσίες, η δράση και άλλα βασικά στοιχεία των υπερηρωικών κόμικς αποδίδονται εξαιρετικά. Μιλάμε για μια δημιουργική ομάδα στο ζενίθ της που πετυχαίνει ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης περιλαμβάνονται και κάποια reprints παλιών ιστοριών, μία εκ των οπίων είναι η προέλευση του Dr. Strange. Οπότε θεωρώ αυτόν τον τόμο απαραίτητο για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τον χαρακτήρα. Υ.Γ. Το μόνο αρνητικό είναι ίσως τα εξτραδάκια, καθώς θα ήθελα περισσότερα.
  3. Όντως τον τελευταίο καιρό έχω χάσει την μπάλα με τα Lego και είναι αρκετά τεύχη που δεν έχω πάρει. Δεν κυκλοφορούν τόσο συχνά πλέον και έχουν ανεβεί και οι τιμές, άσε που έχω αρχίσει να χάνω και λίγο το ενδιαφέρον μου. Τις εκδόσεις βιβλιοπωλείου όπως το Hidden Side ποτέ δεν τις έπαιρνα και συνήθως δεν περιέχουν κόμικς. Το συγκεκριμένο που που ανέβασες όμως φαίνεται όντως να αποτελεί εξαίρεση. Από εκδόσεις περιπτέρου, το Star Wars το εντόπισα κι εγώ, ίσως το αγοράσω κάποια στιγμή. Επίσης κυκλοφόρησε και ένα καινούργιο τεύχος Minecraft που δεν έχω πάρει και την περασμένη εβδομάδα πήρα το 5ο τεύχος του Ninjago Legacy οπότε κάποια στιγμή θα του κάνω παρουσίαση. Το κανονικό Ninjago απ' όσο ξέρω έχει να βγάλει τεύχος από τον περσινό Νοέμβρη. Το τελευταίο που κυκλοφόρησε δεν το πήρα γιατί είχα ήδη την φιγούρα αλλά ίσως το τσιμπήσω τώρα για να δω αν έχει διακοπεί οριστικά.
  4. Αν είναι όντως επανέκδοση και όχι ξεφόρτωμα παλιού στοκ, τότε ίσως να το κάνουν για να προσελκύσουν καινούργιο κοινό καθώς πιο εύκολα ξεκινάει κάποιος από το τεύχος 1. Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel είχε κάνει κάτι παρόμοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου κυκλοφόρησε και μια δεύτερη έκδοση το 2016 μετά την αρχική του 2012.
  5. @ Laz33 Αρχικά χρόνια πολλά!! Όντως ο Λούκι Λουκ είναι πολύ δημοφιλής, εξάλλου είναι και ένα από τα κόμικς με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Ο λόγος όμως που πιστεύω πως μια συλλογή του δεν θα είχε επιτυχία στην Ελλάδα είναι ότι εκτός από τα κόμικς δεν έχει κάποια παρουσία στην ποπ κουλτούρα. Δεν κυκλοφορούν τρεις ταινίες Λούκι Λουκ τον χρόνο ούτε βλέπεις καταστήματα γεμάτα με merchandise του Λούκι Λουκ. Στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερο κοινό για κόμικς. Εδώ όμως δυστυχώς χρειάζεται και η στήριξη του "αμύητου" κοινού για να πάει μπροστά μια τέτοια συλλογή ευρείας διανομής.
  6. Της Marvel μία από τις συλλογές διακόπηκε πριν από την ώρα της που και αυτή απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει διακοπεί ακόμγ επίσημα αλλά προς τα εκεί τείνουν τα πράγματα. Οι άλλες δύο όχι μόνο ολοκληρώθηκαν αλλά πήραν και επέκταση. Φυσικό να φθίνουν οι πωλήσεις από ένα σημείο και μετά. Δεν διατίθενται όλοι να αγοράσουν 100+ τόμους. Μια τέτοια συλλογή είναι μεγάλο εγχείρημα, δεν είναι σαν ένα paperback που το εκδίδεις και μπορείς να βασιστείς στους "φανατικούς". Χρειάζεται στήριξη από το ευρύ κοινό και η Marvel είχε τεράστια απήχηση τα τελευταία χρόνια έτσι και κατάφεραν να κυκλοφορήσουν οι συλλογές. Τώρα που έχει αρχίσει να χάνεται το ενδιαφέρον για την Marvel είδαμε πως πήγε η συλλογή του Spiderman. Συλλογές τύπου Λούκι Λουκ ή άλλον BD τίτλων, όσο και αν θα ήθελα να τις δω, πιστεύω πως δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό να κυκλοφορήσουν καθώς αυτές οι σειρές και οι χαρακτήρες δεν είναι σχετικοί στην ποπ κουλτούρα. Η συλλογή που μου φαίνεται το πιθανότερο να εκδοθεί μέσα στα επόμενα χρόνια είναι κάποια σχετική με την DC, αν έχει επιτυχία το σύμπαν του James Gunn.
  7. HUMBERTO RAMOS!!! Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η δουλειά του στο Spider Island οπότε είμαι ενθουσιασμένος να τον γνωρίσω! Γενικά πολύ δυνατά ονόματα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Να δούμε τώρα ποιοι θα ακυρώσουν
  8. Μπήκα σε αυτό το thread για πρώτη φορά από τον Απρίλιο και βλέπω ότι η συλλογή (το πιθανότερο) ακυρώνεται! Που τέτοια τύχη Να πω και γω δυο λογάκια για το πως νιώθω, αν και δεν πιστεύω ότι θα πω τίποτα πω δεν έχει ξαναειπωθεί. Αρχικά, όντως υπάρχουν πολλοί παράγοντες της σημερινής κοινωνίας που συντέλεσαν στην πτώση των πωλήσεων. Ναι, ο κόσμος δεν διαβάζει πλέον σχεδόν καθόλου, πολλοί αναγνώστες προτιμούν να διαβάζουν online ή στα αγγλικά, οι υπερήρωες δεν είναι πλέον στην κορυφή της δημοφιλίας τους (ας μην ξεχνάμε ότι η Επίσημη Συλλογή κυκλοφόρησε λίγο μετά το Endgame). Όλα αυτά και πολλά άλλα ισχύουν. Και πάλι όμως, δεν πιστεύω πως δεν αντιστοιχεί μερίδιο ευθύνης και στην Radnet. Η κακή μετάφραση και επιμέλεια ξένισαν άτομα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αναγνώστες και αν αυτή ήταν η πρώτη επαφή κάποιου με τα κόμικς, πολύ πιθανό στα μάτια του να επιβεβαιώθηκε το στερεότυπο ότι τα κόμικς είναι ευτελή αναγνώσματα. Αυτό που κάποιοι υποστηρίζουν την Radent μου είναι αδιανόητο. "Είναι μικρή εταιρία", "δεν ασχολείται με κόμικς αλλά με συλλογές", ε τότε δεν θα έπρεπε να πάρει ένα επιχειρηματικό ρίσκο στο οποίο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Δεν είναι ότι έκανε κάποιο θείο δώρο η Radnet, έκανε μια επιχειρηματική κίνηση προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την δημοφιλία των υπερηρώων. Γι' αυτό το ίδιο αδιανόητες μου φαίνονται και οι "κατηγορίες" προς τους καταναλωτές. Κανένας καταναλωτής δεν έχει την υποχρέωση να στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια από κάθε εκδοτική. Αν το προϊόν είναι κακό, τότε πολύ πιθανό να πάει άπατο. Και το ότι "ζητάμε πολλά" μου ακούγεται εντελώς άτοπο. Δεν έχω δει κανέναν στις συζητήσεις εδώ μέσα να ζητάει τίποτα παραπάνω από μία αξιοπρεπή μετάφραση και επιμέλεια, το αυτονόητο δηλαδή το οποίο κάνουν κυριολεκτικά όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις. Το ότι κάποιοι δεν έχετε πρόβλημα με την ποιότητα της έκδοσης και μπορείτε να παραβλέπετε τα λάθη είναι δικαίωμα σας και καλά κάνετε. Δεν γίνεται όμως να συμφωνήσουν όλοι μαζί σας. Οπότε πιστεύω πως ο λόγος της (πιθανής) ακύρωσης της συλλογής είναι το μη ευνοϊκό κλίμα σε συνδυασμό με την προχειρότητα της έκδοσης και την ριψοκίνδυνη επένδυση που δεν απέδωσε. Πάντως εγώ ως καταναλωτής δεν θα αρκεστώ σε ψίχουλα και δεν υποστηρίζω τέτοιου είδους απόπειρες. Αν θέλετε να υποστηρίξετε την ελληνική σκηνή των κόμικς πιστεύω καλύτερο είναι να αγοράζετε έργα από ανεξάρτητους δημιουργούς, που ακολουθούν το πάθος τους και βγάζουν μόνο ψίχουλα από αυτό.
  9. Δεν την έχω ακουστά αλλά είδα ότι γράφει και δικό της κόμικ οπότε θα έχει ενδιαφέρον. Ελπίζω μόνο οι τιμές της να μην είναι τσιμπημένες όπως γίνεται συνήθως με τους ηθοποιούς.
  10. Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα οι αδερφοί Russo ως σκηνοθέτες. Επίσης στο Comic Con ανακοινώθηκε ότι οι Fantastic Four θα συμμετέχουν και στις δύο καινούργιες ταινίες Avengers.
  11. Αναπάντεχη βόμβα έσκασε χθες στο comic con. Η ταινία μετονομάστηκε σε Avengers: Doomsday (χάνοντας οποιαδήποτε σύνδεση με τον Kang) και ανακοινώθηκε πως ο Robert Downey Jr θα επιστρέψει, όχι ως Iron Man αλλά ως Doctor Doom! Οι αδερφοί Russo επίσης επιβεβαιώθηκαν ως σκηνοθέτες. Ο μικρός νέρντουλας μέσα μου ενθουσιάζεται αλλά στην εποχή των ατελείωτων cameos και meta εμφανίσεων, αυτή η αλλαγή βγάζει πολύ vibe απελπισμένης προσπάθειας να ξανακερδίσουν το κοινό.
  12. Όντως ο Tynion είναι από μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των κόμικς αυτή τη στιγμή. Μάλλον θα έρθει διακοπές Ελλάδα και είπε να κάνει μια βολτούλα και από το Relax Πέρα από την πλάκα, είχα πετύχει τον Διαλυνά στο φετινό Free Comic Book Day στο Relax και είχε πει ότι ο Tynion θα έρθει στην Ελλάδα για να μείνει σε ένα εξοχικό και μαζί του να γράψουν τα υπόλοιπα τεύχη του Wynd Το πρόβλημα είναι ότι θα βρίσκομαι κι εγώ διακοπές οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τους συναντήσω
  13. Έσκασαν teaserάκι και poster. Πλέον έχω απομακρυνθεί αρκετά από το MCU οπότε δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει. Για πείτε και εσείς.
  14. Φοβερά νέα! Λογικά αυτός θα είναι το "μεγάλο" όνομα. Ώρα να κάνω catch up στο run του στο GI Joe.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.