Jump to content

Bilis

Members
 • Content Count

  523
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bilis last won the day on March 14

Bilis had the most liked content!

Community Reputation

2,256 Good

8 Followers

About Bilis

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday 09/03/2003

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Whereabouts Unknown
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,481 profile views
 1. Είχα διαβάσει μερικά τεύχη της συλλογής κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα αλλά λόγω των πανελληνίων δεν είχα προλάβει να γράψω κριτική οπότε θα πω τώρα δυο λόγια για το καθένα (με ελαφρά spoilers). Οίκος του Μ Το συγκεκριμένο event ασχολείται με τις συνέπειες του "Εκδικητές: Διάλυση". Μιας και η "Διάλυση" είναι από τους λιγότερο αγαπημένους μου τόμους της συλλογής και με το όνομα του Bendis στο σενάριο δεν ήξερα τι να περιμένω. Ευτυχώς, η ιστορία με εξέπληξε θετικά. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα elseworld όπου οι χαρακτήρες αρχίζουν να ανακτούν τις μνήμες τους από την κανονική τους ζωή. Το cast είναι τεράστιο αλλά εξισορροπείται, δίνοντας έμφαση σε μερικούς χαρακτήρες ενώ άλλοι παραμένουν στο υπόβαθρο. Το τέλος είναι τολμηρό και φαίρνει σημαντικές αλλαγές στα κόμικς της Marvel. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν η εμπειρία του να διαβάζει κανείς τον "Οίκο του Μ" όσο κυκλοφορούσε για πρώτη φορά. Γενικά, είναι πάνω-κάτω αυτό που περιμένω από ένα καλό event της Marvel. Wolverine: Η Αρχή Αυτή η ιστορία είχε θέσει στον εαυτό της έναν πολύ δύσκολο στόχο αλλά μπορώ να πω ότι τον πέτυχε ακριβώς. Αποκαλύπτοντας ένα κομμάτι της ιστορίας του Wolverine, ο Paul Jenkins, καταφέρνει να προσθέσει άλλη μια διάσταση στον Wolverine ως χαρακτήρα, χωρίς να χαλάει κάτι ούτε να γίνεται κλισέ. Η πλοκή έχει πολύ ωραία δομή και απέχει αρκετά από το παραδοσιακό υπερηρωικό κόμικ. Το σχέδιο είναι επίσης υπέροχο και αποτυπώνει άριστα την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία, καθώς και τα συναισθήματα των χαρακτήρων σε ορισμένα καρέ. Οι εν λόγω χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και σε τραβάνε μέσα στην ιστορία ενώ το σενάριο, αν και αποκαλύπτει αρκετά πράγματα για τον Logan, όχι μόνο αφήνει αρκετά ερωτήματα αναπάντητα αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα! Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να κρατήσει τον χαρακτήρα ζωντανό. Το "Wolverine: Η Αρχή" είναι ένας από τους αγαπημένους μου τόμους της συλλογής και θα ψάξω και για άλλες δουλειές από τους ίδιους συντελεστές στο μέλλον. The Ultimates: Εθνική Ασφάλεια Στην συνέχεια των Ultimates βλέπουμε την ομάδα υπερηρώων να αντιμετωπίζει μια εξωγήινη απειλή. Σε αυτόν τον τόμο κυριαρχεί η δράση ενώ το συναισθηματικό κομμάτι της ιστορίας κυρίως εστιάζει στο πως να κλείσει τα character arcs των χαρακτήρων από τον προηγούμενο τόμο. Υπάρχουν και μερικές νέες προσθήκες στην ομάδα, όπως η Black Widow και ο Hawkeye, οι οποίοι όμως -αν και καταλαβαίνω για ποιον σκοπό βρίσκονται στην ιστορία- θα μπορούσαν να ήταν πιο ανεπτυγμένοι. Επίσης εμφανίζονται ο Quicksilver και η Scarlet Witch, αν υπάρχουν μόνο για περίπου τρία καρέ και αντιμετωπίζονται ως αστείο. Το σχέδιο του Hitch στην γνωστή ποιότητα του. Τελικά, πιστεύω ότι αυτό το Ultimates θα αρέσει σε όσους άρεσε και το προηγούμενο. Οι χαρακτήρες του Millar είναι εθιστικοί γι' αυτό θα ψάξω για το Ultimates 2 στο μέλλον. Τρία αρκετά ικανοποιητικά τεύχη της συλλογής που ήταν απόλαυση να διαβάσω. Μακάρι όσα έχω αφήσει αδιάβαστα να έχουν την αντίστοιχη ποιότητα!
 2. Η ποιότητα χαρτιού στο paperback του Daytripper μου φαίνεται πολύ φθηνή, σαν χαρτί εφημερίδας. Έχει μεγάλη διαφορά από τα άλλα paperbacks με το γυαλιστερό χαρτί που αναφέρεις και ως αποτέλεσμα τα χρώματα φαίνονται λιγότερο έντονα. Λογικά θα έγινε για να μειωθεί το κόστος και ανησυχούσα μήπως κάνει κάτι παρόμοιο και η Οξύ αλλά χαίρομαι που θα το φέρει σε ποιοτική έκδοση και ανυπομονώ να την πάρω στα χέρια μου!
 3. Περίεργο, δεν το είχα δει αυτό όταν τσέκαρα το site της εκδοτικής. Λογικά τα 22 ευρώ θα είναι η σωστή τιμή, αναμενόμενο αφού η το κόμικ έχει 256 σελίδες. Όχι και άσχημα αλλά τα 17 ευρώ θα ήταν πολύ καλύτερα.
 4. https://www.facebook.com/commerce/products/5697485256960644/ Καταχωρήθηκε το Daytripper στο κατάστημα της Οξύ στο Facebook, δεν είναι όμως διαθέσιμο για παραγγελία ακόμα. Η τιμή των 17 ευρώ είναι εξαιρετική, ειδικά αν η έκδοση είναι στα γνωστά standards της Οξύ.
 5. Είναι από τις εκδόσεις Οξύ, το αναλύσαμε και στο σχετικό θέμα:
 6. Απ' όσο γνωρίζω, ο τίτλος αποτελείται από 4 τεύχη, το καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μία εποχή.
 7. Ανυπομονώ να δω όλους τους θαυμαστές του MCU απογοητευμένους επειδή ο Μεφίστο δεν θα εμφανιστεί στους Eternals.
 8. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα των "δικών μας" αφού είναι το ίδιο με την έκδοση του εξωτερικού. Υπάρχουν μερικά τεύχη της συλλογής τα οποία είναι ημιτελή όπως το "Spider-Man No More", το οποίο τελειώνει με την αρχή του "No More" storyline. Το να βιάζονται να την τελειώσουν δεν νομίζω να ισχύει αφού γίνεται λόγος για πιθανή προέκταση. Επίσης, λογικά θα έχουν ήδη τελειώσει με τις μεταφράσεις της πρώτης 60άδας εδώ και καιρό.
 9. Η συλλογή με τις πένες έχει ήδη έρθει στην Ελλάδα. Είδα μια διαφήμιση για αυτή χτες. Λίγο ακριβούτσικη μου φαίνεται.
 10. Ορίστε η φιγούρα και η κάρτα αυτού του τεύχους: Τις αφίσες δεν τις αφαιρώ εκτός αν είναι οι επίσημες αφίσες της σειράς που με ενδιαφέρουν και όχι αυτές που είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για το περιοδικό. Γι' αυτό μπορώ να στείλω φωτογραφία μόνο της εσωτερικής όψης. Ορίστε και μερικές αφίσες από τα προηγούμενα τεύχη που έχω κρατήσει, καθώς και οι πίσω όψεις τους:
 11. Μεταφέρθηκε στη βάση Ορίστε και το εξώφυλλο του 19ου τεύχους. Η επίσημη κυκλοφορία του ήταν στις 22 Απριλίου, εγώ το πήρα χθες αλλά δεν βρήκα promo video στο YouTube για να ξέρω αν κυκλοφόρησε νωρίτερα. Το συγκεκριμένο τεύχος περιλαμβάνει μια φιγούρα του Lloyd και μια χρυσή Κάρτα Shintaro Cole. Το 20ο τεύχος θα έρθει στις 24 Ιουνίου, με φιγούρα του Zane και χρυσή κάρτα.
 12. @nikolas12 Αν η παραγγελία μου είναι 35 ευρώ θα πληρώσω φόρο τελωνείου. Αυτός ο φόρος υπολογίζεται με ποσοστό από την παραγγελία ή είναι σταθερός;
 13. Βρήκα μια μπλούζα που ήθελα σε έκπτωση σε Βρετανικό κατάστημα. Επειδή δεν έχω παραγγείλει ξανά από Βρετανία, μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος σχετικά με το τι ισχύει για πρόσθετους φόρους, όπως π.χ. φόρους τελωνείου ή φόρους μετατροπής των ευρώ σε λίρες; Σκέφτηκα να απευθυνθώ εδώ επειδή έχω δει σε άλλα θέματα παιδιά να αναφέρονται σε παραγγελίες από Βρετανικές ιστοσελίδες αλλά μιας και το θέμα μου δεν είναι σχετικό με τα κόμικς, μπορείτε να το διαγράψετε αύριο.
 14. Κι εγώ ελπίζω να δούμε ολόκληρη την ιστορία. Λαμβάνοντας όμως υπόψη πως δεν υπάρχει τρίτος τόμος στην συλλογή του εξωτερικού και ότι ο δεύτερος είναι και ο τελευταίος της εξηντάδας, το θεωρώ σχεδόν αδύνατο.
 15. Στους τόμους που ανακοινώθηκαν υπάρχουν πολλοί που μου είναι άγνωστοι ή αδιάφοροι, οι περισσότεροι όμως είναι διαμάντια. Το Eternals είναι περίεργη επιλογή. Αν ήθελαν ιστορία του Geiman θα μπορούσαν να βάλλουν το 1602, το οποίο αν και είναι επανέκδοση, είναι παλιότερο. Εννοείται πως θα συνεχίσω το αρχικό μου σχέδιο να ολοκληρώσω την συλλογή και εύχομαι να δούμε και την πολυπόθητη επέκταση των 20 τόμων ή και γιατί όχι, μια παρόμοια συλλογή με ιστορίες της DC. Παρατήρησα ότι η Hatchette ξεκίνησε μια δική της τον Ιανουάριο αλλά αυτή παραπέμπει περισσότερο στην Marvel's Mightiest Heroes Graphic Novel Collection όπου κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο σε έναν ήρωα και περιλαμβάνει πολλές άκυρες μικρές ιστορίες από αυτόν. Θα προτιμούσα την συλλογή της Eaglemoss για να είμαι ειλικρινής αλλά και μόνο με την συλλογή της Marvel είμαι ικανοποιημένος.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.