Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκος Τσιλοπάνος

Members
  • Περιεχόμενο

    259
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

7 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Νίκος Τσιλοπάνος

  • Γενέθλια 03/03/2002

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

2357 προβολές προφίλ

Νίκος Τσιλοπάνος's Achievements

Ενεργό Μέλος

Ενεργό Μέλος (3/9)

1.4k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Παιδιά άκυρο με το τεύχος αλλα θέλω να ρωτήσω κάτι, ψάχνω μια ιστορία που βγήκε πριν αρκετά τεύχη με τον γκούφυ και τον μίκυ σε δεκαετία του 30 περίπου που επιστρέφουν από την πόλη στο χωρίο τους και βρίσκουν ότι ο μαύρος Πητ έχει αγοράσει τα παντά και στο τέλος τον νικάνε σε έναν διαγωνισμό μουσικής. Θυμάται κανείς σε ποιο τευχος ηταν???
  2. Εδώ και πολύ καιρό για μένα τουλάχιστον η Disney κάνει ότι δήποτε μπορεί για να χάσει τους φαν της και εγώ εδώ και καιρό έχω αρχίσει να την μισώ. Καταλαβαίνω ότι σε αυτό τον κόσμο του political correct η disney προσπαθεί να κάνει κινήσεις για να είναι αρεστή σε όλους, όπως επίσης καταλαβαίνω ότι μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό προς τους ιθαγενείς ενός τόπου το όλο σκηνικό, ωστόσο και ο μέγας Carl Barks έχει δημιουργήσει ιστορία με το ζόμπυ τι θα γίνει θα σταματήσουν να βγάζουν και αυτή??? Θα το πρώτη φορά εδώ και ίσως κάποιοι θυμώσουν αλλά πιστεύω ότι το political carrect κοντεύει να γίνει ένα είδος λογοκρισίας στα πάντα, μια λογοκρισία την οποία την περνάνε έτσι ώστε δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ανοιχτά λογοκρισία, σαφώς και κάποια πράγματα και κάποιες λανθασμένες και άρρωστες απόψεις θα πρέπει να καταδικάζνται αλλά όχι σε αυτό το σημείο που πλέον έχουμε φτάσει. Αυτό που κάνει η Disney δεν έχει λογική γιατί με αυτή την λογική ταινίες του 30,40,50,60,70 θα έπρεπε να μην ξαναπαιχτούν ποτέ γιατί οι πρωταγωνιστές μιλάνε υποτιμιτικά σε μια γυναίκα ή έναν άνθρωπο άλλης φυλής (σαφώς και κατακρίνω και τις δύο περιπτώσεις και σαφώς πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος και θα έπρεπε να κατακρίνεται) αλλά από την άλλη τέτοιες ταινίες έχουν και έναν ιστορικό ενδιαφέρον δείχνοντας τα πιστεύω εκείνης της εποχής και το πως λειτουργούσε μια κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι όταν ο Ντον Ρόσα έγραφε αυτές τις ιστορίες δεν είχε στο μυαλο του να προσβάλει κάποιον ίσα ίσα να το αντίθετο. Για κάποιους πολιτισμούς τα ζόμπι είναι αναπόσπαστα κομμάτια της κουλτούρας τους και της μυθολογίας τους και εκεί που θέλω να το πάω είναι ότι είναι παράλογο λοιπόν βγάζεις αυτές τις ιστορίες γι'αυτό το στοιχείο υποτίθεται είναι σαν να ζητάμε εμείς ή οι βορειοευρωπαίοι να αφαιρεθούν τα κομικς με ήρωες ελληνικής και σκανδιναβικής μυθολογίας γιατί είναι προσβλητικά προς εμάς ωστόσο όμως επειδή εμείς είμαστε στην "δύση" ζούμε σε σπίτια,σε πόλεις οργανωμένοι και έχουμε σχέσεις με όλο το κόσμο ο πολιτισμός μας είναι σημαντικός ενώ αυτές οι φυλές ινδιάνων που ζούν ακόμα σε καλύβες σε δάση χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο θεωρούμε ότι προσβάλονται όταν χρησιμοποιουμαι στοιχεία της δικής τους κουλτούρας οπότε ας αφαιρέσουμε ιστορίες που αναφέρονται σε αυτούς νομίζοντας ότι τους προσβάλουμε και όχι να αναδείξουμε αυτές τις ιστορίες αναδεικνύοντας παράλληλα και την κουλτούρα-πολιτισμό τέτοιων φυλών, ναι φαίνεται καθαρά η ισότητα εδώ. Τέλος πάντων επειδή η διάλεξη μου ως λέκτωρας κοινωνιολογίας ίσως σας κούρασε θα κλείσω λέγοντας ότι η Disney πάει από το κακό στο χειρότερο, πάει να γίνει μια ψυχρή αποστειρωμένη προσπαθόντας να ικανοποιήσει λίγους ενώ στο τέλος θα τους χάσει όλους. ΑΑΑ και πολύ θέλω να δω τι θα γίνει με την αισχροκέρδεια, ήδη στην Ελλάδα τεύχη του βίου και της πολιτείας πωλούνται σε τιμές χρυσού θα ήθελα να δω τι θα γίνει τώρα αν μαθευτεί ότι αυτές τις ιστορίες από εδώ και στο εξής δεν θα μπορείς να τις προμηθευτείς και θα πρέπει να στραφείς σε ιδιώτες... εδώ θα είμαστε να γελάμε.
  3. Να απαντήσω και εγω με τη σειρά μου, ξεκίνησα από τον Οκτώβριο του 2017 και μέχρι σήμερα συνεχίζω κάθε Παρασκευή με εξαίρεση 3-4 τεύχη που δεν είχα πάρει τότε στην αρχή που ξεκίνησα γιατί ακόμα τότε έλεγα θα πέρνω όποιο μου αρέσει πιο πολύ όλα τα υπόλοιπα από το #175 μέχρι και σήμερα βρίσκονται στην βιβλιοθήκη και κάθε Παρασκευή αυξάνονται.
  4. παιδιά επειδή την έχω αφήσει την συλλογή, σε πια φιγούρα είμαστε???
  5. Μετά την θέαση της πρώτης σεζόν ήρθα εδώ για να πω και εγώ την γνώμη μου. Πολλοί θα με πείτε ανώμαλο αλλά είμαι από τους ανθρώπους που μίσησε και απεχθάθηκε το game of thrones όχι επειδή έχω διαβάσω τα βιβλία ( όχι δεν τα έχω διαβάσει και ούτε θέλω) απλός ποτέ δεν μου άρεσε και μέχρι το τέλος δεν είχα έστω έναν χαρακτήρα που να έχω δεθεί μαζί του. Ερχόμενος στο house of the dragon είπα να ασχοληθώ και με το βιβλίο το οποίο και λάτρεψα. Ξεκίνησα να βλέπω την σεζόν και κυριολεκτικά στο τέλος κάθε επεισοδίου δεν μπορούσα να κρατηθώ μέχρι να δω το επόμενο. Η σειρά για τα δικά μου δαιδομένα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!! οι χαρακτήρες με συνεπήραν και με κέρδισαν από το πρώτο λεπτό, είχα χαρακτήρες που στο πρώτο επεισόδιο λάτρευα ή μισούσα και στο τρίτο είχα φτάσει να μισώ και να συμπαθώ τους αντίθετους, για μένα φοβερή πλοκή, απίστευτα σκηνικά και φοβερές ερμηνείες " hail king Viserys" επίσης τι δράκοι μα τι δράκοι!!! Μια φοβερή πρώτη σεζόν αντάξια και τολμώ να πω καλύτερη της αντίστοιχης του got, περιμένω με ανυπομονησία την δεύτερη σεζόν και SPOILER!!!!!!! Ζήτω ο μαύρος οίκος κάτω ο πράσινος!!!
  6. Πωω ποσα χρονια με πας πισω τωρα,θυμαμαι οταν ημουν μικρος και τους εβλεπα στο ζωντανο ακομα altert καθε κυριακη.Θυμάμαι είχα το συγκεκριμένο βιβλίο μαζί με έναν πλήρη χάρτη του gorm θα προσπαθησω να το βρω και να το ανεβάσω αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι.
  7. συγνώμη παιδιά αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ, θα είχε πολύ πλάκα να γινόταν ένα ορθογραφικό και να διαβάζαμε το κύπελο της Μορντορ.
  8. μπορούμε να έχουμε κανέναν αριθμό τεύχους μικυ μαους που έχουμε δει δουλειά του, να ξέρω να αρχίσω το ξεθάψιμο.
  9. Ανεβάζω πάλι μέσα σε λίγες μέρες γιατί η αλήθεια είναι ότι νιώθω λίγο σαν παιδάκι τα Χριστούγεννα αλλά και λίγο τυχερός. Story time: χθες το απόγευμα που πήγα μια βολτούλα από τα public να πάρω κανέναν stephen king περνώντας από το ταμείο παρατήρησα ότι είχαν τοποθετήσει ένα σταντ με διάφορα βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές και κοιτώντας λίγο καλύτερα είδα ότι είχαν και τόμους της marvel και της DC που τους έδιναν σχεδόν τσάμπα. Δεν μπορούσα λοιπόν να αντισταθώ σε αυτή την προσφορά!
  10. Δυστυχώς όχι δεν είναι το αληθινό, αν ήταν θα το είχα ήδη σε θυρίδα, είναι η ρέπλικα που κυκλοφόρησε η DC πριν κανα μήνα.
  11. Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω με λίγα από τα "καλούδια" που πήρα μέσα στο καλοκαίρι, δεν είναι όλα, αλλά μόνο αυτά είχα τώρα πρόχειρα.
  12. πάω να ξεθάψω όσα τευχάκια all star superman εχω και να βρω αν υπάρχουν κι άλλα στο ίντερνετ να ετοιμαστώ για υπογραφές. Για μένα από τις καλύτερες δουλείες του.
  13. Μόνο εγώ ρε παιδιά είμαι τόσο καντέμης,που πήγα σε δύο περίπτερα βρήκα 9 πακέτα και τα 9 είχαν όλα το ίδιο τεύχος ΚΟΜΙΞ και σχεδόν τα ίδια μικυ μαους.
  14. Ευχαριστώ πού παιδιά για τις συμβουλές η αλήθεια είναι ότι εδώ (Βόλο μένω και μάλιστα όχι μεσα) ακόμα και στο μικυ ερχονται λίγα αντίτυπα,πέρασε και απο το δικό μου μυαλό να το πάω πίσω και να τους πω να το επιστρέψουν και να φέρουν άλλο ωστόσο ανησυχώ μην αργήσουν να το φέρουν ή δεν το φέρουν καθόλου και χάσω το τεύχος γιατί όπως σας είπα και στα κεντρικά και μεγαλα περιπτερα φερνουν 2-3 αντιτυπα τα οποία φεύγουν αλλά μάλλον ειναι προτιμοτερο να το στειλω πισω απο το να πληρωσω δυο φορες γαι ενα τευχος.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.