WEBCOMICS
Κόμικς στο διαδίκτυο
Subforums
8 topics in this forum
-
- 1 follower
- 5 replies
- 3.1k views
Κρίσεις υπάρχουν πολλές τελευταία, όμως αυτή που αφορά την 9η τέχνη (και όχι μόνο), είναι η κρίση του έντυπου μέσου. Οι ηλεκτρονικές μορφές κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, ενώ μπορούν να διαβάζονται από πολύ μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Θα μου πεις, αφού στην ενότητα των Web Comics βρίσκομαι, τι λες; Το λέω ως εισαγωγούλα ώστε να πω ότι οι Έλληνες δημιουργοί πλέον παίζουν όλο και περισσότερο μπάλα webly. Και το Comic Book Bubble είναι μια διαδικτυακή ανθολογία, η οποία εν αντιθέσει με τις blogspot & tumblr-based ανθολογίες, βλ.So Comic, έχει ως βάση της το ίδιο το facebook! Νικόλας Στεφαδούρος: OMG, Zombie! / Devilhornyman Μάνος Κοτσιφάκης: Game Lost Κ…
Last reply by ColinDaniel, -
- 2 followers
- 14 replies
- 9.8k views
Αρχισυντάκτης: Ίωνας Αγγελής [ionasaggelis@gmail.com] Τεύχη: 4 Σελίδες: 52, 68 Σχήμα: 21*29,6 Art Director: Sotos Anagnos, Γιώργος Σιακαβάρας, Μάγδα Ασημακοπούλου Σχεδιασμός Λογοτύπου: Sotos Anagnos Διόρθωση Κειμένου: Γιάννης Ιατρού & Λένα Τζιογκίδου Συντονισμός Ύλης: Ίωνας Αγγελής, Σπύρος Ανδριανός, Μάνος Βασιλείου Αρώνης, Γιάννης Ιατρού, Λάζαρος Κολαξής, Αλέξανδρος Μινωτάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λένα Τζιογκίδου Συντακτική Ομάδα: Ίωνας Αγγελής, Σπύρος Ανδριανός, Μάνος Βασιλείου Αρώνης, Αρχοντούλα Γεράκη, Νίκος Γιακούμελος, Γιώργος Ζωιτάς, Γιάννης Ιατρού, Μπάμπης Ιωαννίδης, Άλκης Καζαμίας, Λάζαρος Κολαξής, Μαίρη Μαυρομάτη, Αλέξανδρος Μινωτάκης, Γ…
Last reply by Manitou, -
- 42 replies
- 8.7k views
για να δούμε... είμαι περίεργη για το πόσο δημοφιλή είναι τα webcomics εδω μέσα. Εγώ παρακολουθώ λίγα, ελληνικά και ξένα, αλλά κυρίως λόγω μη αρκετής ενασχόλησης με το είδος. Υπάρχουν όμως διάφορα διαμαντάκια που αγνοώ (είμαι σίγουρη γι αυτό) όπως και πάμπολλα που έπεσα κατα τύχη πάνω τους και δε μου άρεσαν καθόλου τη δική μου λίστα θα τη γράψω αύριο ή μεθαύριο - δεν είμαι στον υπολογιστή μου που έχω αποθηκευμένα τα webcomics που διαβαζω..
Last reply by Tightwad, -
- 13 replies
- 2k views
Ένα νέο blog, το "so comic", δημιουργήθηκε σήμερα από την ION Σοκοφρέτα, το οποίο φιλοξενεί webcomics Ελλήνων δημιουργών. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Gulliver the Giant Kitty του Μιχάλη Διαλυνά, το Μαγικό Μολύβι του Νεκτάριου Σταματόπουλου και ο Ίωνας των Βασίλη Γκογκτζιλά και Κώστα Ι. Ζαχόπουλου. Το blog θα ανανεώνεται καθημερινά. http://www.socomic.gr/
Last reply by DJO, -
- 5 replies
- 1k views
Για όσους συνηθίζουν να χαζεύουν webcomics ίσως τους ενδιαφέρει αυτό εδώ: 2008 Web Cartoonists' Choice Awards! Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. Δυστυχώς η ψηφοφορία δεν είναι ανοικτή στο κοινό αλλά μόνο σε όσους ασχολούνται με κάποιο δικό τους webcomic. Παρ' όλα αυτά μπορείτε να δείτε ποιοι είναι υποψήφιοι και να έρθετε σε επαφή με κάποια που δε γνωρίζατε. Αναφέρω εδώ τις υποψηφιότητες απλά για να υπάρχουν γραμμένες και στο φόρουμ μας. Μπορείτε να τις βρείτε κι εδώ με λινκ για τη σελίδα του κάθε webcomic ώστε να τα τσεκάρετε κι όλας. Προσωπικά, εύχομαι να κερδίσει στις κατηγορίες που είναι υποψήφιο το "Order of the Stick" που είναι με διαφορ…
Last reply by Tightwad, -
- 1 follower
- 1 reply
- 905 views
Απο τον Αύγουστο του 2007, η αγαπητή Dark Horse διατηρεί στο MySpace σελίδα όπου κάθε μήνα ανεβάζει ένα webcomic με 4 ιστορίες όπου γράφουν και σχεδιάζουν περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί καλιτέχνες, ανάμεσά τους και ο "δικός μας" Ηλίας Κυριαζής με την ιστορία του "Jared". Αργότερα οι ιστορίες βρίσκουν και το δρόμο τους για το τυπογραφείο όπου "συλλέγονται" σε ΤΡΒ. Μέχρι στιγμής έχουν βγεί τρία (με την ιστορία του Ηλία στο 2ο) και ετοιμάζεται το 4ο. Η πλοήγηση στη σελίδα, η επιλογή τεύχους και ιστορίας είναι πανεύκολη και λόγω της ποικιλίας που υπάρχει, ο καθένας θα βρεί κάτι να του αρέσει. http://www.myspace.com/darkhorsepresents
Last reply by AndreasD, -
- 2 followers
- 0 replies
- 1k views
Νεο site με κομικς, καρτουνς και παιχνιδια και το ονομα αυτου: www.blowtoons.com Μεσα θα βρειτε σε αγγλικη γλωσσα την σειρα Roach Life του Γιώργου Μελισσαρόπουλου, που θα την βρειτε στα ελληνικα στα 3 κομικσοαλμπουμακια Πριν το Τεζα, Μετα το Τέζα και Superhero Teza, την σειρα Jungly του Άκη Μελάχρη, που μπαινει σαν Ιστοριες της Ζουγκλας στην ελληνικη της βερσιόν στο filaki.gr. Την σειρα The Pink Bunny της Κατερίνας Βαμβασάκη που θα την βρειτε με ελληνικη γλωσσα στο filaki.gr σαν Ροζ Λαγουδάκι. Επισης θα βρειτε και τρεις πρωτοεμφανιζόμενες σειρες κόμικς: Sex Maniac του Γιώργου Μελισσαρόπουλου Goth του Γιώργου Μελισσαρόπουλου Elly's του Άκη Μελάχρη Υπαρχει και adult secti…
Last reply by lurker, -
- 0 replies
- 865 views
Στην σελίδα της BOOM (Ιστορίες του Κθούλου - Jemma), υπάρχει session με free web comics τα οποία είναι τίτλοι της εταιρείας οι οποίοι κυκλοφο- ρούν και σε έντυπη μορφή. http://www.boom-studios.net/ 2 Guns Two guys walk into a bank! It goes badly! Cthulhu Tales Vol 1 Read this at your own risk! Hero Squared More Bwah-ha-ha superhero humor! Ninja Tales Non-stop ninja-on-ninja action! Shmobots Once you go chrome you never go home! Zombie Tales Vol 1 Welcome to the Zombie Apocalypse!
Last reply by thebadpainter,