Jump to content

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ


Recommended Posts


 • Member ID:  1
 • Group:  Root Admin
 • Topic Count:  1,711
 • Content Count:  9,032
 • Reputation:   64,228
 • Achievement Points:  8,896
 • Days Won:  155
 • With Us For:  6,379 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  61

Οι κανόνες του φόρουμ: Greek Comics

 

Comics - Κόμικς - Εικονογραφημένες Ιστορίες - Εικονογραφήματα - Εικονογράφημα

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του φόρουμ πριν την εγγραφή σας, και να ανατρέξετε όποτε χρειαστείτε στο παρακάτω κείμενο για όποια αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση. Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συζητήσεων σε αυτό το φόρουμ και μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή σύμφωνα με την κρίση των διαχειριστών.
Ο ορισμός του φόρουμ: Greek Comics

Το Greek Comics, είναι ένα φόρουμ ανοικτό σε όλο τον κόσμο. Είναι έτοιμο να δεχτεί τις προσωπικές σας εμπειρίες, γνώσεις και απορίες, που ως κυρίως θέμα θα έχουν τον κόσμο των κόμικς - περιοδικών. Είναι ένα χώρος συνάντησης στο διαδίκτυο, που έχει σκοπό να συλλέξει και να διαθέσει γνώσεις αλλά και λύσεις που δεν θα βρείτε αλλού.

Δημοσιεύσεις και Πνευματικά Δικαιώματα

Οι δημοσιεύσεις και το περιεχόμενο τους, που αποτελεί προϊόν εργασίας της Διοικητικής Ομάδας, αποτελούν κτήμα (πνευματικά δικαιώματα) του Greek Comics. Οι δημοσιεύσεις και το περιεχόμενο που αποτελεί προϊόν εργασίας τρίτων, αποτελούν κτήμα όλων και μπορούν να διατεθούν ελεύθερα. Το Greek Comics παρέχει υπηρεσίες παθητικά, άρα η αποκλειστική ευθύνη για την ορθή χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται, ανήκει στους χρήστες.

Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κειμένου άλλου συγγραφέα, παρακαλείστε όπως να γίνεται σχετική αναφορά σε αυτόν. Σε περίπτωση που αναφερθεί σχετικό παράπτωμα, από τον αρχικό συγγραφέα, για κείμενο που έχει γραφτεί εδώ χωρίς την άδεια του, το κείμενο είτε θα τροποποιείται αναλόγως, είτε θα διαγράφεται άμεσα (ανάλογα με τις επιθυμίες του αρχικού του δημιουργού) και χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Διοικητική Ομάδα του φόρουμ.

Σε περίπτωση που δημοσιεύσεις θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων, παρακαλείστε να ενημερώσετε τους Διαχειριστές(Admin) ώστε να διαγράφονται ή να τροποποιούνται ανάλογα.

Οι δημοσιεύσεις στο φόρουμ αυτό, και η ενεργή συμμετοχή σε αυτό οφείλουν να συμφωνούν με όλους τους ακόλουθους κανόνες οι οποίοι θεσπίστηκαν με πρωταρχικό στόχο, τη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής διεξαγωγής των συζητήσεων, την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του φόρουμ για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων και ανακοινώσεων, τα οποίοι όμως πάντα θα ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Η γλώσσα γραφής που χρησιμοποιείται είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και όχι greeklish.


Θέματα σχετικά με το λογαριασμό σας στο φόρουμ

Παρακαλούμε στο όνομα εγγραφής σας μην αφήνετε κενά και μην χρησιμοποιείται σύμβολα. Υπάρχει πρόβλημα με την βάση δεδομένων.

Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή στο φόρουμ, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Παρακαλείστε να ειδοποιείτε άμεσα τους Moderators και Administrators του φόρουμ για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας και πιθανή παραβίαση ασφαλείας. Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, φροντίζετε για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού σας και την έξοδο (logout) στο τέλος κάθε χρήσης. Το Greek Comics δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημίας ή βλάβης επακόλουθης της αδυναμίας των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία.

Μετά την έγγραφή σας πηγαίνετε στο προφίλ σας και συμπληρώστε τα ανάλογα πεδία. Μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε τον τόπο διαμονής και όποια αλλά ζητούμενα πεδία. Δεν επιτρέπονται/απαγορεύονται σχόλια ή αναφορές στην υπογραφή σας που τυχόν θίγουν πρόσωπα, θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, κοινωνικές ή άλλες ομάδες, εθνικότητες και μειονότητες. Επίσης δεν επιτρέπονται
διευθύνσεις e-mail ή άλλων ιστοσελίδων στην υπογραφή σας.

Κανόνες για μέλη

Για την ομαλή λειτουργία του παρόντος φόρουμ, η Διοικητική Ομάδα θεσμοθέτησε μία σειρά κανόνων, που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν οι χρήστες.

1.
Στο Greek Comics παρακαλείστε να γράφετε τα κείμενά σας στα ελληνικά ή αγγλικά όπου αυτό είναι απαραίτητο. Μπορείτε εάν θέλετε να μην χρησιμοποιείτε τόνους. Μην γράφετε με κεφαλαία, αφού υπάρχει ως άγραφος κανόνας ότι γράφοντας έτσι είναι σαν να φωνάζουμε και επίσης είναι κουραστικό κατά την ανάγνωσή του. Σε περίπτωση που θέλετε να τονίσετε κάτι, είναι προτιμότερο να το κάνετε γράφοντας με bold χαρακτήρες.


2.
Η συμπεριφορά των χρηστών θα πρέπει να διέπεται πρωτίστως από τον απόλυτο σεβασμό προς τον χώρο που τους φιλοξενεί και δευτερευόντως προς τους υπόλοιπους χρήστες, ανεξαρτήτως βαθμού, χώρας, χρώματος και φυλής. Οι διαφορετικές απόψεις, πεποιθήσεις, προτιμήσεις κλπ. πρέπει να γίνονται πάντα με τρόπο που θα τηρούνται τα παραπάνω ενώ εφόσον τηρούνται οι κανόνες θα είναι από όλους σεβαστές. Σε περίπτωση που η μία άποψη αντιβαίνει στα χρηστά ήθη άλλου χρήστη, τότε αυτός μπορεί κάνοντας χρήση την δυνατότητα αποστολής προσωπικών μηνυμάτων να ενημερώσει την Διοικητική Ομάδα. Η Διοικητική Ομάδα θα μεσολαβήσει ως προς την επίλυση του προς αναφορά προβλήματος.


3.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον άλλων χρηστών, οι προσβλητικές εκφράσεις, η υβριστική συμπεριφορά, η ειρωνεία, ο χλευασμός και γενικά κάθε προσπάθεια προσβολής ή μείωσης της προσωπικότητας του άλλου, ανεξαρτήτως βαθμού, χώρας, χρώματος και φυλής.


4.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η δημοσίευση, διακίνηση, διαφήμιση, προσπάθεια διάθεσης κλπ., πορνογραφικού υλικού, ενοχλητικών διαφημίσεων (spam), ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων, υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, «πειρατικού λογισμικού» και συναφή (warez, cracks, keygens κ.α.) κλπ. Σε περίπτωση που χρήστες - μέλη του Greek Comics ανταλλάσσουν μεταξύ τους μέσω προσωπικών μηνυμάτων, e-mail, δικτύων ανταλλαγής αρχείων κ.λπ., υλικό συναφές με τα προαναφερθέντα, το Greek Comics ουδεμία ευθύνη φέρει. Ειδικότερα, η διακίνηση, διαφήμιση, διάθεση κλπ., ενοχλητικών διαφημίσεων (spam), απαγορεύεται και μέσω προσωπικών μηνυμάτων.


5.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναφορά, ανάρτηση, δημοσίευση συνδέσμων προς υλικό που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό η με άλλον τρόπο αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, η / και οιονδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.


6.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η διαφήμιση οιονδήποτε είδους προϊόντων, επιχειρήσεων, εταιρειών, υπηρεσιών κλπ., με οιονδήποτε τρόπο (είτε άμεσο, είτε έμμεσο) χωρίς την γραπτή άδεια των ιδιοκτητών του Greek Comics. Σε περίπτωση που κάποιος παρόλα αυτά, επιθυμεί παροχή οιασδήποτε των προαναφερθέντων υπηρεσιών, θα πρέπει να απευθυνθεί στην Διοικητική Ομάδα του Greek Comics - Comics Paradise. Στην αντίθετη περίπτωση, η διαφήμιση αυτή θα θεωρείται ως "spam" και θα αντιμετωπίζεται αναλόγως.


7.
Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο φόρουμ πρέπει να έχουν μέγιστες διαστάσεις εικονοστοιχειών 1200x1200 , διαφορετικά θα «κόβονται» από το ίδιο το πρόγραμμα. Οι υπογραφές των μελών στο φόρουμ διέπονται από τους ίδιους κανόνες με τα μηνύματά τους. Πιο ειδικά οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 500 (μήκος) x 220 (ύψος) pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 100kbs. Εφόσον δεν τηρούνται οι παραπάνω απλοί κανόνες, τα μέλη της Διοικητικής Ομάδας έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν ή να τροποποιήσουν την υπογραφή του χρήστη.


8.
Κάθε μέλος δικαιούται να διατηρεί ένα μόνο λογαριασμό στο Greek Comics. Η εγγραφή του ίδιου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς με σκοπό την παραποίηση γεγονότων, η την εξαπάτηση των άλλων χρηστών απαγορεύεται, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος και αυτή θα γίνεται μόνο εφόσον απενεργοποιηθεί η αρχική. Η διεύθυνση ΙΡ καταγράφεται. Η διαγραφή των δεύτερων και άνω λογαριασμών θα γίνεται άμεσα .


9.
Τα όποια μηνύματα πρέπει να δημοσιεύονται στη Θεματική Ενότητα που σχετίζεται με το περιεχόμενό τους. Φροντίστε έτσι ώστε ο τίτλος να είναι σχετικός με το μήνυμα και κατατοπιστικός. Σε κάποιες Ενότητες πιθανόν να υπάρχει και συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό. Στην περίπτωση δημοσίευσης σε λάθος ενότητα ή χρήσης λανθασμένου, ανεπαρκούς ή παραπλανητικού τίτλου, οι Μοderators έχουν το δικαίωμα μετακίνησης και μορφοποίησης του τίτλου των μηνυμάτων κατάλληλα.


10.
Πριν δημιουργήσετε νέο Θέμα Συζήτησης, ελέγξτε μήπως το θέμα συζητείται ήδη αλλού, η έχει καλυφθεί στο παρελθόν. Χρησιμοποιείστε τη δυνατότητα "Εύρεσης" [search] για να εντοπίσετε το υλικό που σας ενδιαφέρει ή θέλετε να δημοσιεύσετε.


11.
Παρακαλούμε τα ονόματα ή υποκοριστικά που χρησιμοποιείτε, αφενός να μην προκαλούν αντιπάθεια ή ενοχλούν τα αλλά μέλη και αφετέρου κατά το δυνατόν, να μην χρησιμοποιούνται από άλλα πρόσωπα σε διαφορετικά φόρουμ. Εάν γίνει αντιληπτό ότι κάποιο όνομα η υποκοριστικό ενοχλεί την ολομέλεια τότε το μέλος θα απομακρύνεται. Παρακαλούμε λάβετε αυτά υπόψη όταν δημιουργείτε την έγγραφή σας.


12.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η ανάρτηση ΓΕΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΩΝ. Τα κριτήρια του κάθε χρήστη είναι απολύτως υποκειμενικά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αποκλίσεων από την πραγματικότητα, πράγμα που οδηγεί σε λάθος δρόμο όσους θέλουν να βρουν και να αγοράσουν κάποιο τεύχος. Το GreekComics ΔΕΝ είναι εμπορικό φόρουμ ούτε και έχει εμπορικούς σκοπούς, οπότε η εκτενής συζήτηση πάνω σε τιμές είναι εκτός κλίματος και στόχου. Όποιοι περιορισμοί τιμών υπάρχουν στην κατηγορία ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ είναι καθαρά μέσο προστασίας από τους εμπόρους και όχι νόμοι ή κανόνες που επιβάλλονται από την ή στην αγορά.Τι σημαίνει ο όρος Διοικητική Ομάδα

Η Διοικητική Ομάδα, είναι μία ομάδα χρηστών, με αγάπη και μεράκι για το φόρουμ , που εργάζονται στα παρασκήνια για την ομαλή λειτουργία του. Η Διοικητική Ομάδα ΔΕΝ αμείβεται.

Για την ομαλή λειτουργία του φόρουμ, τους κανόνες που ισχύουν για τα μέλη υποχρεούνται να ακολουθήσουν και τα μέλη της Διοικητικής Ομάδας. Παράλληλα όμως για την σωστή τήρηση αυτών των κανόνων τα μέλη της Δ.Ο. καλούνται να εφαρμόσουν τα ακόλουθα:


1.
Η Διοικητική Ομάδα είναι αρμόδια για την εφαρμογή των κανόνων, την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Greek Comics. Οι Administrators (Root Admins, Admins & Technicians) και οι Moderators (Global Mod, Mods) εργάζονται πραγματικά σκληρά για να διατηρήσουν την παρούσα ιστοσελίδα στην καλύτερη μορφή της και να το βελτιώσουν όσο γίνεται καλύτερα, για αυτό παρακαλούμε να τους συμβουλεύεστε μόνον όταν πράγματι είναι αναγκαίο.


2.
Η παραβίαση των κανόνων από τα μέλη - χρήστες του Greek Comics, αυτοδίκαια επιφέρει την παρέμβαση της Διοικητικής Ομάδας. Η παρέμβαση μπορεί να υλοποιηθεί με την μορφή της προειδοποίησης, όπου φαίνεται με ειδική επισήμανση στο δημοσίευμα (post) όπου έγινε η παράβαση έως και της οριστικής αναστολής / διαγραφής του λογαριασμού χρήστη, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία.


3.
Συζητήσεις που παραβαίνουν έναν η συνδυασμό κανόνων που ορίζονται στο κείμενο αυτό, δεν πρέπει να συνεχίζονται από τους χρήστες. Για την αποφυγή αυτού του φαινόμενου, πιθανώς κάποια Θέματα Συζήτησης να κλειδώνονται από τους Moderators, με παράθεση ανάλογου μηνύματος από αυτούς. Ενστάσεις, αλλά και υποδείξεις για ύπαρξη τέτοιων συζητήσεων δεν πρέπει να γίνονται με νέα δημοσίευση, αλλά με αποστολή προσωπικού μηνύματος στους Moderators.


4.
Ενέργειες των συντονιστών που αφορούν δημοσιεύσεις (Μετακίνηση, κλείδωμα κ.λπ.) θα γίνονται αυτόνομα και άμεσα από τον εκάστοτε Συντονιστή. Η όποια αργοπορία αντίδρασης των αρμοδίων δεν μπορεί να είναι θέμα σύστασης από χρήστες. Θεωρείται πιθανή κάποια καθυστέρηση δεδομένου ότι ασχολούμαστε στον ελεύθερο χρόνο μας με το φόρουμ, εάν έχετε κάποια σχετική ένσταση το καλύτερο είναι να στείλετε προσωπικό μήνυμα στους αρμόδιους.


5.
Η Διοικητική Ομάδα του Greek Comics, έχει το απόλυτο δικαίωμα να παρεμβαίνει αυτοδίκαια ώστε να «διορθώνει» λέξεις από δημοσιεύσεις χρηστών, που παραβαίνουν τις αρχές λειτουργίας του Greek Comics.

 

 

 

 

 • Like 35
 • Respect 4
 • Read 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.