Μετάβαση στο περιεχόμενο

Valtasar

Root Admin
 • Περιεχόμενο

  6.635
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Κερδισμένες ημέρες

  66
 • Πόντοι

  15,774 [ Donate ]

Τα πάντα δημοσιεύθηκαν από το Valtasar

 1. Valtasar

  ΕΛ ΤΖΟ #4.....48 χρόνια μετά....

  Όντως, δεν διαβάσατε λάθος..... Μετά από 48 χρόνια (!!!!!) πείσαμε τον Πάνο Παχνέλη και τον Γιάννη Κουτσούρη, να πιάσουν τα μολύβια και να μας προσφέρουν το 4ο τεύχος του θρυλικού ΕΛ ΤΖΟ που πρωτο-κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1970 (!) και κράτησε μόλις τρία τεύχη Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΕΛ ΤΖΟ (παρουσίαση ΕΔΩ) ήταν το 1ο κόμικ σε συνέχειες με αμιγώς ελληνικό περιεχόμενο που κυκλοφόρησε στη χώρα μας.... Το επόμενο Σάββατο λοιπόν (19 Ιανουαρίου 2019), θα έχουμε τους μοναδικούς αυτούς δημιουργούς στη ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΟΜΙΚΣ (στις 8 το βράδυ), να μας μιλήσουν για τα παλιά και να μας υπογράψουν το ολοκαίνουργιο ΕΛ ΤΖΟ που έχουμε τη τιμή να πάρουμε στα χέρια μας. Το τεύχος, θα διατεθεί ΜΟΝΟ από τη ΛΕΦΙΚ, σε αυστηρά 100 αριθμημένα κομμάτια και θα συνοδεύεται από 2 υπογεγραμμένες αφισσέτες Α4 του ΕΛ ΤΖΟ και ΝΤΖΟ ΜΠΟΥΜ. Σας περιμένουμε όλους και όλες για μια μοναδική βραδυά !
 2. Valtasar

  ΕΛ ΤΖΟ

  Στις 25 Δεκεμβρίου 1970 ο εκδότης Παν. Παχνέλης κυκλοφορεί ένα κόμικ ονόματι ΕΛ ΤΖΟ. Μικρό μέγεθος (12,5Χ17,5). ασπρόμαυρο σε απλό χαρτί, 26 σελίδες, έβγαλε συνολικά 3 τεύχη που θεωρούνται σπάνια. Υπόθεση Γουέστερν με τον ομώνυμο εκδικητή ΕΛ ΤΖΟ, στο 2ο και 3ο είχε και κωμικές ιστορίες με τον Ντζo Μπούμ. Παραθέτω τα εξώφυλλα και μια διπλή εσωτερική σελίδα για το σχέδιο.
 3. Valtasar

  ΘΗΣΑΥΡΟΣ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Η δεύτερη και πιό επιτυχημένη περίοδος του τίτλου. Ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου 1938 με εκδότη τον Κ.Ν.Παπαγεωργίου και διευθυντή σύνταξης τον ικανότατο Απόστολο Μαγγανάρη. Έκλεισε στις 27 Απριλίου 1967 από την χούντα των συνταγματαρχών συμπληρώνοντας 1482 τεύχη. Από το περιοδικό πέρασαν σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς του Περιοδικού Τύπου της εποχής καθώς και πολλοί καλλιτεχνικοί συνεργάτες με επικεφαλής τον Μιχάλη Γάλλια (Μισέλ). Ποικίλης ύλης, με νέα, άρθρα, διηγήματα, μυθιστορήματα και πολλά άλλα, καθιερώθηκε γρήγορα στο κοινό για πολλά χρόνια. Η "ΧΟΝΤΡΗ" του Θησαυρού έγινε ανάρπαστη. Στην βάση δεδομένων θα βρείτε και όλα τα κόμικ που τυχόν είχαν. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον rotagiatipino (Παναγιώτη) και στο ΕΛΙΑ. Στον πρώτο για την απίστευτη δουλειά που έχει ρίξει και στην δεύτερη για την διάθεση του υλικού. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους tonytony, rotagiatipino & albert Παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ.
 4. Πέστε μας ποιό είναι το τελευταίο κόμικ που αγοράσατε και αν το ευχαριστηθήκατε ... Εγώ πέρασα από το Solaris(Μπόταση 6) σήμερα και μου "γυάλισε" ένα καινούργιο κόμικ που εξέδωσε η Jemma Press. Το Bone του Jeff Smith ... Υπέροχη εκτύπωση, ωραίο το σενάριο, με κέρδισε. Καιρό είχα να ευχαριστηθώ έτσι ένα καινούργιο κόμικ.. Δείτε το αφιέρωμα που θα κάνω στις καινούργιες κυκλοφορίες για περισσότερη κριτική και λεπτομέρειες... Εσείς ?
 5. Valtasar

  Λάθη - παραλείψεις - διορθώσεις

  Βρήκατε κάποια λάθος καταχώρηση ; Κάποια παράλειψη ή παρατυπία ; Αναφέρετέ το σε αυτό το θέμα και κάποιος διαχειριστής θα επιλειφτεί του θέματος. Ευχαριστώ
 6. Valtasar

  ΓΚΟΛ

  Στις 22 Σεπτεμβρίου 1971, η εκδοτική ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2001 του Νίκου Δεληγιώργη, κυκλοφορούν την εβδομαδιαία σειρά ΓΚΟΛ. Ξεκίνησε με μεγάλο μέγεθος (21,5Χ28) και 20 σελίδες αλλά μετά τα 63 τεύχη έβγαινε σε μικρό μέγεθος (14Χ20,5) και 36 σελίδες(όπως το γνωρίσαμε στην 2η εμφάνισή του το 1987-αφιέρωμα ΕΔΩ). Το περιεχόμενο ήταν ασπρόμαυρο αν και κάποιες ιστορίες -ειδικά στα πρώτα τεύχη- ήταν τρίχρωμες. Kυκλοφόρησαν 174 τεύχη (173 διαπιστωμένα) Στην πλειονότητά του ποδοσφαιρικές ιστορίες αγγλικής προέλευσης αλλά και συνεντεύξεις, νέα από τον αθλητικό χώρο, συμβουλές και διαγωνισμούς -πάντα σε ποδοσφαιρικά θέματα. Στα τελευταία τεύχη φιλοξενούσε στις μεσαίες σελίδες ιστορίες με το Σταρ Τρεκ, μεταφράσεις από βιβλία (μεταφορές επισοδείων) του James Blish, ορισμένες εκ των οποίων έχουν εκδοθεί και αυτοτελώς από τις εκδόσεις "Φλίππερ" το 1973 (Ταξίδι στ'αστέρια) Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες ιστορίες : Ο κανονιέρης Γκρεγκ, Τζακ ο Τίγρης, Τζίμμυ ο κεραυνός, Ομάδα Ρομπότ, Το θαυματουργό Πριμ, οι 11 φυλακισμένοι, οι άστεγοι Ευρωπαίοι, Royal's Rangers, ο Βομβαρδιστής, Νίππερ, η λεγεώνα του Αλφ, Τζόννυ ο Ελληνας, Τζακ-Τζίμμυ, ο εξυπνάκιας, τα μαγικά παπούτσια, το παιδί λάστιχο, οι περιπέτειες του Χοντρομπαλά κ.α. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους crc, Dr. Paingiver, Dream Factory, filip58, sokratis, luckystrike, leonidio, KOIOTE, trelele, KILLMATH και τον germanicus19 για τις πληροφορίες.
 7. Valtasar

  ΜΠΛΕΚ

  Θα ξεκινήσω με το ότι είμαι κάθετα αντίθετος με την άσχημη κριτική για τα γούστα κάποιου... προσέξτε... δεν μιλάω για ηλικίες, ούτε για τέχνη, ούτε για πωλήσεις.... μιλάω για ΓΟΥΣΤΑ. Όταν ξεκίνησα αυτό το μέρος, όπως και όταν έφτιαξα την ΛΕΦΙΚ, έβαλα έναν απαράβατο κανόνα : όλα τα κόμικς είναι αποδεκτά και οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό σε όσους τα διαβάζουν, ασχέτως γούστου. Δεν θα μπώ στη συζήτηση τι είναι παλιακό και τι μοντέρνο. Μιλάμε για τέχνη ξεχάσατε ; και η τέχνη ακουμπάει τον καθένα με το δικό της τρόπο. Κάποιο διαμάντι για κάποιον, είναι σκουπίδι για άλλον. Δεν θα μιλήσω για το τι πουλάει και τι όχι. Όταν έχουμε φτάσει να βγάζουν οι εκδότες 1000 τιράζ ένα τίτλο και με 600 πωλήσεις να τον θεωρούν πετυχημένο, είναι άσκοπο. Δεν υπάρχει αναγνωστικό κοινό, οπότε δεν μιλάμε για το τι πουλάει και τι όχι. Δεν θα μιλήσω για το τι έχει ιστορία και τι όχι. Αν κάποιος τίτλος κατάφερε να επιβιώσει σαν έκδοση για 60 χρόνια ενώ άλλοι δεν συμπλήρωσαν τη χρονιά, το λέει η ιστορία... Θα μιλήσω όμως για το τι ακουμπάει κάποιον. Τι τον διασκεδάζει, τι τον ικανοποιεί. Κάποιος θα κορνιζώσει ένα Ντόναλντ που του έκανε ο Rosa με αφιέρωση (και ας μπορούσε να τον κάνει άνετα μόνος του) ενώ ένας άλλος θα κάνει 2.000 km για να επισκεφτεί ένα τάφο δημιουργού που τα έργα του τον ακούμπησαν.... Ποιός είμαι εγώ να κρίνω αν κάτι είναι παλιακό, τελειωμένο, άχρηστο και άνευ σημασίας ; Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω τι θα πουλήσει και τι όχι, όταν δεν έχω εκδόσει τίποτα στη ζωή μου και δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ για μια έκδοση ; Ποιός είμαι εγώ που θα μιλήσω για τη σκηνή των κόμικς στην Ελλάδα όταν δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μια προώθηση κόμικ και δεν έχω ιδέα ποιός αγοράζει και τί ; Όλοι μας έχουμε δικαίωμα να λέμε τη γνώμη μας. Δεν υποτιμάμε τον άλλο όμως για τα γούστα του άσχετα αν δεν μας αρέσουν ή δεν είναι στα κριτήριά μας. Δεν τον κατακρίνουμε όσο και να πιστεύουμε ότι ΑΝ ήταν διαφορετικά τα πράγματα ΘΑ είχαν εκδοθεί περισσότερα κόμικ που μας αρέσουν και όχι από αυτά που δεν μας αρέσουν. Πολλές φορές βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. Είμαστε τυχεροί που ΑΚΟΜΑ έχουμε εκδόσεις κόμικς στην Ελλάδα. Που έχουμε ΑΚΟΜΑ μεγάλα φεστιβάλ. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό μερικοί νεώτεροι να είχαν ζήσει την δεκαετία του 90 ώστε να δουν τα κόμικ να είναι σε κώμα.....
 8. Valtasar

  COMIC CULTURA Magazine - Νέα & Εξελίξεις

  Δεν μιλάω από την αρχή γιατί πάντα μ' αρέσει να διαβάζω πρώτα Κατ' αρχήν, καλοτάξιδο και όσο γίνεται πιο επιτυχημένο. Κατά δεύτερον, μη χάνετε το κέφι σας, το μεράκι σας και το χαμόγελό σας. Όλα αυτά έχουν νόημα όταν το απολαμβάνετε. Είναι δύσκολο αλλά αν δεν ξεχνάτε το χαμόγελο, όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Κατά τρίτον, οι άνθρωποι πολλοί, το ίδιο και οι απόψεις, το ίδιο και οι γωνίες που το βλέπει κάποιος. Μη μπαίνετε στο τρυπάκι να κάνετε όλα τα γούστα. Ακούστε αλλά κάντε το κέφι σας. Είναι δημιούργημα δικό σας και απολαύστε το. Σίγουρα θα βρεθούν υποστηρικτές αλλά και αντιδραστικοί. Αυτό σημαίνει ότι το διαβάζουν (ή τουλάχιστον ασχολούνται). Κατά τέταρτον, όπως ήδη πρέπει να ξέρετε, το φόρουμ είναι ένα τεράστιο χωνευτήρι ανθρώπων, ιδιοσυγκρασιών, χαρακτήρων, απόψεων. Αν προσπαθήσετε να απαντήσετε σε όλους και σε όλα, θα τρελαθείτε. Διαβάστε, σκεφτείτε και οτιδήποτε είναι να κάνετε, κάντε το χωρίς λόγια. Οι πράξεις σας μιλάνε και όχι οι απαντήσεις σας εδώ. Αφήστε τον καθένα να λέει την άποψή του χωρίς αντίλογο, εσείς μιλάτε με αυτό που κάνετε.... Και τέλος, αφού αναφέρθηκε το φόρουμ και τα περιεχόμενά του, μια άποψη. Δεν μπαίνω στη κουβέντα των νομικών δικαιωμάτων, αδειών, ηθικών διλημμάτων, δημιουργών κ.λ.π. Δεν αναφέρω πόσες φορές και με ποιό τρόπο έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το χώρο διάφοροι. Ούτε ζητάω τα ρέστα φυσικά. Είμαστε ένα ανοιχτό φόρουμ και λογικό είναι να υπάρχει διασπορά με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους. Απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Η ουσία που έγινε αναφορά έγκειται στο γεγονός ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε το φόρουμ έστω και σε ένα ασήμαντο σημείο. Από τη στιγμή που αυτό έγινε, το θέμα θεωρείται λήξαν και όσοι το συνεχίζουν απλά παίζουν με τα λόγια Επαναλαμβάνω την ευχή μου για καλή συνέχεια, καλό κουράγιο και την ελπίδα να έχουμε το περιοδικό για μεγάλο διάστημα μαζί μας..
 9. Valtasar

  ΕΛ ΤΖΟ #4.....48 χρόνια μετά....

  24 ασπρόμαυρες σελίδες, 7 €
 10. Valtasar

  ΕΛ ΤΖΟ #4.....48 χρόνια μετά....

  @nikos99 @Mandrake Θα βγουν μόνο 100 κομμάτια γιατί θα πάρουν λίγοι και εκλεκτοί. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και αμφιβάλλω αν θα δούμε κάτι παρόμοιο πάλι.... Ήταν φοβερή τύχη να βρούμε άκοπα κομμάτια του 3ου τεύχους (που είναι και το δύσκολο) και απίθανο όταν βρήκαμε τους συντελεστές να μας υπογράψουν τα τεύχη.... Φανταστείτε λοιπόν τη χαρά μου όταν (πριν τα Χριστούγεννα) είχα στα χέρια μου ένα ολοκαίνουργιο 4ο τεύχος Δεν κάναμε τίποτα μέσα στις γιορτές γιατί οι περισσότεροι από εμάς έλειπαν και θέλαμε να υπάρξει προσέλευση στην εκδήλωση.
 11. Valtasar

  ΕΛ ΤΖΟ #4.....48 χρόνια μετά....

  Στείλτε μου μήνυμα με διεύθυνση και θα σας το στείλουμε (και αν θέλετε ιδιαίτερη αφιέρωση)
 12. Valtasar

  ΘOΡΓΚΑΛ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

  Τον Μάιο του 1996, η ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ, αρχίζει να εκδίδει μέσα στην σειρά της ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, την σειρά ΘΟΡΓΚΑΛ. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 16 τεύχη σε άτακτα χρονικά διαστήματα, με τελευταίο το καλοκαίρι που μας πέρασε (Αύγουστο 2006). Με τα υπέροχα σχέδια του Rosinski και το ωραίο σενάριο του Van Hamme, η σειρά αυτή είχε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και απ' ότι φαίνεται στην Ελλάδα. Υπόθεση έχει τις περιπέτειες του Θόργκαλ, ενός ενήλικα με καταγωγή εξωγήινη σε τόπο και χρόνο των Βίνκιγκς... Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους bonadrug & constantinople. Bedetheque
 13. Valtasar

  ΒΑΣΚΟ

  Τον Απρίλιο του 2004 η ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος της σειράς ΒΑΣΚΟ, ενώ το 2ο εξεδόθη ενάμισυ χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2005. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει συνέχεια... Μεσαιωνική εποχή, Ιταλία, περιγράφει τις περιπέτειες του άρχοντα Μπαλιόνι (Βάσκο) σε μια ζωή γεμάτη ίντριγκες και κινδύνους. Το σχέδιο και το σενάριο είναι του GILLES CHAILLET. Μεγάλο κλασσικό μέγεθος Μαμούθ, έγχρωμο με 48 σελίδες. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα: 1. L'or et le fer (6/1983) 3. La byzantine (8/1984) 4. Les sentinelles de la nuit (1/1986) 5. Les barons (1/1987) 6. Tenebres sur Venise (10/1987) 7. Le diable et le Cathare (10/1988) 8. Le chemin de Montsegur (6/1989) 9. Poussiere d'Ispahan (10/1990) 10. Les chiens de Bahram Ghor (11/1991) 11. Le royaume interdit (12/1992) 12. Les princes de la ville rouge (12/1993) 13. Les fossoyeurs de Belzebuth (12/1994) 14. Sortileges (1/1996) 15. Le fantome de Bruges (6/1997) 16. Memoires de voyages (3/1998) 17. La bete (1/1999) 19. Les ombres du passe (5/2001) 20. Le dogue de broceliande (11/2003) 21. Le clan Mac Douglas (11/2005) 22. La dame noire (12/2007) 23. La mort blanche (12/2009) 24. Le village maudit (02/2012) 25. Les enfants du vésuve (11/2013) Ευχαριστούμε τον Ion13 για την λίστα με τα ακυκλοφόρητα τεύχη. Ευχαριστούμε τον DJO για τις πληροφορίες. Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο τον Retroplaymo. Bedetheque
 14. Valtasar

  MEGALEX

  Τον Οκτώβριο του 2000 και ακριβώς 2 χρόνια μετά (Οκτώβριο 2002), η ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί 2 τεύχη της σειράς MEGALEX του υπέροχου διδύμου Beltran-Jodorowsky. Οι τίτλοι των τευχών είναι: Έγχρωμο, μεγάλο μέγεθος, άκρατη φαντασία σε μια σειρά που καθηλώνει. Κρίμα που δεν την συνέχισαν... Bedetheque --- Το μέλος bonadrug πρόσθεσε ΕΔΩ: Βρήκα σε μια δημοσίευση στη Στρατιωτική Επιθεώρηση του Ιουλίου - Αυγούστου 2008 με τίτλο "Βιο-επιστήμες, τεχνολογία-κοινωνία: προκλήσεις και προοπτικές" μια εκτεταμένη αναφορά στο Megalex, και σκέφτηκα να την παραθέσω. Συγγραφέας ο (τότε) ΔΕΑ Κ. Μορφάκης. Από εδώ ολόκληρο. ............. Η βιολογική πα­ρα­βί­α­ση της φύσης έφε­ρε στην ε­πιφάνεια φόβους που εί­χαν α­να­δειχθεί μέσω της λογοτε­χνικής πα­ρα­γω­γής τε­ράτων τύπου Frankenstein (Mary Shelley) κα­τά τον 19ο αιώνα, την κινη­μα­τογραφική φα­ντα­σί­α με την πα­ρουσί­α­ση με­ταλλαγμένων τε­ράτων π.χ. Godzilla στις δε­κα­ε­τί­ες 1960-1970 αλλά και πιο πρόσφα­τα με τα μυστικά βιολογικά πειράμα­τα σε μικροοργα­νισμούς, ζώα και ανθρώπους όπως πα­ρουσιάστη­καν σε σειρές τύπου X-Files (δεκ. 1990). Ε­πί­σης η δη­μιουργική φα­ντα­σί­α του Alexandro Jodorowsky και το πε­νάκι του Fred Beltran δη­μιούργη­σαν το Megalex μια πόλη που κα­λύπτει ένα ολόκλη­ρο πλα­νήτη, όπου η φύση έχει ε­ξα­φα­νιστεί α­πό την υψη­λή τε­χνολογί­α και στην οποί­α ε­πικρα­τεί μια «τε­χνολογική δικτα­τορί­α». Ε­δώ ο ολοκλη­ρω­τικός έλεγχος της βιο-ισχύος (biopower) ε­πιβάλλε­ται μέσω της κρα­τικής πα­ρα­γω­γής πα­νομοιότυπων στρα­τιω­τών - κλώνων για την ε­πιβολή της δη­μόσιας τάξης: «Σας γεννήσα­με σε δοκιμα­στικό σω­λήνα για να εκπλη­ρώσε­τε την α­πλούστε­ρη α­ποστολή. Επιθε­ώρη­ση του οικιστικού μπλοκ και ε­πα­γρύπνη­ση του νόμου […] Και για την αποφυγή κάθε μόλυνσης α­πό α­ντιρρη­σί­ες το διάστη­μα της ζω­ής που σας δόθη­κε α­πό την κυβέρνη­ση δεν ξε­περνά τις 400 μέρες » (Alexandro Jodorowsky - Fred Beltran, Megalex, #1 L’ Anomalie, Les Humanoides Associes S.A. - Geneva, ελλη­νική έκδοση Μα­μουθκομιξ 2000, σελ.40). Ενδεικτική εί­ναι ε­πί­σης η συνθε­τικά πα­ρα­γόμε­νη τροφή των πολιτών που ε­πί­σης δια­νέμε­ται α­πό το κράτος, το «μάννα », μια άμορφη μάζα που με­τα­τρέπε­ται σε φα­γη­τό α­νάλογα με τις ε­πιθυμί­ες του κα­τα­να­λω­τή......... Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον Retroplaymo.
 15. Valtasar

  CONAN THE BARBARIAN

  Ο βάρβαρος ΚΟΝΑΝ επανακυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1985 με μια ασπρόμαυρη έκδοση της ΚΟΜΠΡΑ ΠΡΕΣΣ σε μεγάλο μέγεθος. Η σειρά μας κράτησε παρέα για 12 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τα τέλη του 1997, συμπληρώνοντας 147 τεύχη. Αργότερα κυκλοφόρησαν και τόμοι τευχών, 47 διαπιστωμένοι, με 2 τεύχη ο καθένας: Η ίδια εταιρεία κυκλοφόρησε συγχρόνως και την ΣΟΥΠΕΡ έκδοση με ιστορίες σε έγχρωμο (από το τεύχος 36 έγινε ασπρόμαυρο) που ολοκληρώθηκε σε 60 περίπου τεύχη. Ο Κόναν συνεχίζει να μας κάνει παρέα από άλλες εκδοτικές εταιρείες αλλά αυτό είναι για άλλο αφιέρωμα.... Μέσα στο spoiler αντιστοίχηση από Devilry των τευχών της σειράς με τις αντίστοιχες αμερικάνικες! Σκαναρισμένο και διαθέσιμο για ανάγνωση το τεύχος 138, ΕΔΩ. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα των τευχών και των τόμων τους bonadrug, GreekComicFan, spidy, Jim Slip, ftsgr, Dr Paingiver, TOMAHAWK, Σκρουτζ μακ Ντακ, Han Solo, Spirous Fon Kourt, germanicus, trelele, KILLMATH, nick777 & Retroplaymo. Η λίστα κυκλοφορίας της σειράς ΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ βρίσκεται ΕΔΩ
 16. Valtasar

  ΖΕΦΥΡΟΣ (Δ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Η Τετάρτη περίοδος του τίτλου του Νίκου Θεοφανίδη ΖΕΦΥΡΟΣ που πρωτοκυκλοφόρησε το 1950. Ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες με διαπιστωμένα 62 τεύχη. Υπολογίζω πρώτη κυκλοφορία γύρω στα 1960. Παρουσίαση Α' περιόδου ΕΔΩ Παρουσίαση Β' περιόδου ΕΔΩ Παρουσίαση Γ' περιόδου ΕΔΩ Παρουσίαση Ε' περιόδου ΕΔΩ Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους Dr. Paingiver & albert.
 17. Valtasar

  ΠEPIΠETEIΩΔH KOMIKΣ

  Στις 16 Δεκεμβρίου του 1983, το ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ(πρώτο και τελευταίο της κόμικς) κυκλοφορεί μία σειρά ονόματι ΠEPIΠETEIΩΔH KOMIKΣ. Ασπρόμαυρο περιεχόμενο σε φτηνό χαρτί, έγχρωμο εξώφυλλο στα πρώτα τεύχη και ασπρόμαυρο τα 2 τελευταία, κυκλοφόρησαν μόνο 8 άλμπουμ. Ξεκίνησε με 112 σελίδες και μέγεθος 21Χ29 σε εβδομαδιαία έκδοση και κατέληξε στις 70 σελίδες και μέγεθος 17,5Χ25 σε δεκαπενθήμερη έκδοση. Περιείχε την αφρόκρεμα των αμερικανικών κόμικς περιπέτειας : Τζέημς Μποντ, Βιονικός άντρας, Σίσκο Κίντ, Φλάς Γκόρντον, Μαντρέϊκ, Άγιος, Κουγκ Φου κ.λ.π. Πολύ υλικό σε κάθε τεύχος, κυριολεκτικά το διάβαζες σαν βιβλίο... Δύσκολα να τα βρεις στην αγορά...
 18. Valtasar

  ΦΡΕΝΤΥ ΛΟΜΠΑΡ

  To 1999, η Modern Times κυκλοφορεί την σειρά ΦΡΕΝΤΥ ΛΟΜΠΑΡ σε σχέδιο και κείμενο Chaland. Το ύφος και το στυλ παραπέμπει καθαρά στην σχολή ΤΕΝΤΕΝ, συνδιάζοντας μυστήριο και περιπέτεια. Εκδόθηκαν 2 άλμπουμ σε μεγάλο μέγεθος, έγχρωμα, εκ των οποίων το 1ο, επανακυκλοφόρησε το 2003 με σκληρό εξώφυλλο. Παραθέτω τα εξώφυλλα: Τα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα είναι από τους YOSHIMITSU & comicos. Bedetheque
 19. Valtasar

  Taboo (2017- )

  Έπεσα πάνω της τυχαία και μου άρεσε... είδα τη πρώτη σαιζόν και περιμένω εναγωνίως την 2η Εποχής 1800, Αγγλία, υπέροχος Tom Hardy, παραγωγής BBC, υπέροχη σκηνοθεσία... πιστεύω ότι αξίζει να τη δείτε Υπόθεση : Ο Τζέιμς Ντιλέινυ, θεωρητικά νεκρός εδώ και χρόνια, επιστρέφει πάνω στο θάνατο του πατέρα του. Όλοι εναντίον του, αποδεικνύεται δύσκολος και απρόβλεπτος αντίπαλος. [imdb=tt3647998]
 20. Valtasar

  A Discovery of Witches (2018- )

  [imdb=tt2177461] Καλογυρισμένη σειρά (στη πρώτη της σαιζόν ακόμα) με θέμα μάγισσες, βρυκόλακες, δαίμονες... πρωταγωνίστρια μια μάγισσα (Teresa Palmer) που ερωτεύεται ένα βρυκόλακα (απολαυστικός Matthew Goode) - φυσικά απαγορευμένο με ότι συνεπάγεται αυτό Την απόλαυσα και περιμένω την 2η σαιζόν.
 21. Valtasar

  ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Εν έτει 1934 ο Νίκος Θεοφανίδης εκδίδει ένα εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης ονόματι ΡΟΜΑΝΤΣΟ. Το περιοδικό αυτό άφησε εποχή καθώς σε δύο περιόδους (παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ) διήρκεσε μέχρι τέλη της δεκαετίας του '80, δηλαδή πάνω από 55 χρόνια!!!! Μετά τον θάνατο του Ν. Θεοφανίδη τα ηνία της εκδοτικής ανάλαβε η κόρη του(?) Ιφιγένεια Θεοφανίδη. Μεγάλο μέγεθος(21Χ30) και 100 σελίδες με αρκετό χρώμα, το περιοδικό απευθυνόταν στον γυναικείο πληθυσμό κυρίως και περιείχε ευθυμογραφήματα, αισθηματικά μυθιστορήματα, συμβουλές, κουτσομπολιό, ωροσκόπιο, γελοιογραφίες και μετά το τεύχος 1100 (1964+) φωτορομάντσα που μετά το 1980 γίνανε έγχρωμα. Γενικά σε όλη την διάρκεια του είχε πλούσια εικονογράφηση με σκίτσα καθώς στην πρώιμη περίοδό του και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '60 η εκτύπωση(λιθογραφία) δεν επέτρεπε την χρήση πολλών φωτογραφιών. Παραθέτω αρκετά φωτορομάντσα για να πάρετε μια γεύση. Αν δω ενδιαφέρον, θα αναλύσω στο μέλλον περισσότερο την ύλη που περιείχε... Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους ftsgr, Σκρουτζ μακ Ντακ, Dr Paingiver, albert, tonytony, tik & GreekComicFan.
 22. Valtasar

  ΠΑΤΤΥ (A' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Τον Ιούλιο του 1977, οι Ελληνικές Περιοδικές Εκδόσεις ΕΠΕτης Λίνας Δεληγιώργη(μέχρι το τεύχος 190) και μετά του Νίκου Δεληγιώργη(μέχρι της αλλαγής σκυτάλης στο τεύχος 206), κυκλοφορούν ένα πολυθεματικό περιοδικό για κορίτσια ονόματι ΠΑΤΤΥ. Διευθυντής ανέλαβε ο Κώστας Μπαζαίος (μετά το 20στό τεύχος) στην οικογένεια του οποίου πέρασε και η τύχη του περιοδικού την Β' περίοδο(αφιέρωμα ΕΔΩ). Μεσαίο μέγεθος (20,5Χ15,5), ασπρόμαυρο περιεχόμενο, 100 σελίδες, μηνιαίο μέχρι και το τεύχος 86(1/7/1984), αφού από το νο 87 και μετά το περιοδικό γίνεται δεκαπενθήμερο, και σε μία περίοδο 12 ετών έφτασε τα 206 τεύχη(1 Ιουλίου 1989). Η σειρά θα συνεχιστεί με καινούργια αρίθμηση. Μερικές ιστορίες που περιείχε ήταν της Πάττυ(ο κόσμος της Πάττυ), το μυστικό που έκρυβαν οι μαργαρίτες, το βιβλίο των ωρών, οι Σούπεργάτες, Ο Ισπανός Ιππότης, η μητριά μου η στρίγγλα, Αγριες γυναίκες του ΦαρΟυέστ, Σπίτι από το παρελθόν, ο Τσιγγούνης, η ονειροπόλα, καημένε Μπαμπά κ.α. Στο εσώφυλλο είχε στριπάκια από το υλικό της Βαβούρας και εσωτερικά περιείχε συμβουλές για τα κορίτσια της εποχής, διηγήματα και κοινωνικά νέα. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τις asmin, erma jaguar, tik, GreekComicFan, comicsking & albert.
 23. Valtasar

  ΑΓΟΡΙ (Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Στις 9 Αυγούστου του 1989 ο Ν. Δεληγιώργης αλλάζει μορφή εκδοτικής εταιρείας και από ΕΠΕ την κάνει ΑΕ. Συγχρόνως ξεκινάει καινούργια αρίθμηση στο ΑΓΟΡΙ, κρατώντας όμως για πολλά τεύχη και την παλιά αρίθμηση. Τα διαπιστωμένα φτάνουν τα 140. Ίδιο πολυθεματικό περιεχόμενο, έγχρωμες σελίδες στην αρχή και στο τέλος, αφίσες στο κέντρο, ποικίλα νεανικά άρθρα μέσα. Παρουσίαση Α' περιόδου(ΔΥΝΑΜΙΚΟ) ΕΔΩ, Β' περιόδου ΕΔΩ. Σκαναρισμένες ιστορίες διαθέσιμες για ανάγνωση θα βρείτε στην ενότητα των DOWNLOADS. Ενδεικτικά τεύχη θα βρείτε, ΕΔΩ. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους Dream Factory, ΚΟΙΟΤΕ, nikos99, tik, archon, Han Solo, Retroplaymo & ramirez.
 24. Valtasar

  Καλές γιορτές από τη ΛΕΦΙΚ!!!

  Στολίσαμε και φέτος το όμορφο στέκι μας και εύχομαι σε όλους και όλες ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !
 25. Valtasar

  Καλές γιορτές από τη ΛΕΦΙΚ!!!

  Ακριβώς το ίδιο.... και απ' ότι βλέπω θα κάνω εγώ ποδαρικό φέτος Άντε να δω τα χαμπέρια μου
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.