1970-79
191 topics in this forum
-
ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ 1 2
by vaios- 3 followers
- 54 replies
- 8k views
Εκτός από τις δύο1 περιόδους του «Σεραφίνο» ο εκδότης κυκλοφόρησε σε μηνιαία βάση και τον «Σούπερ Σεραφίνο», σε δύο επίσης περιόδους. Εδώ θα μας απασχολήσει η Β΄ Περίοδος του «Σούπερ Σεραφίνο». Το πρώτο τεύχος (θα) πρέπει να κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1976. Η αρχική μορφή του περιοδικού είναι αυτή, όπως παρουσιάζεται στα διαπιστωμένα τεύχη 2-38, στα οποία ο προσδιορισμός «ΣΟΥΠΕΡ» βρίσκεται μέσα στο άνω οριζόντιο σκέλος της λέξης «ΣΕΡΑΦΙΝΟ». Η εμφάνιση του περιοδικού αλλάζει κάπου μετά και είναι αυτή που παρουσιάζεται στα διαπιστωμένα τεύχη 64-101, στα οποία το «ΣΟΥΠΕΡ» βγαίνει από το εσωτερικό του Σ και μπαίνει επάνω από το «ΣΕΡΑΦΙΝΟ» με εμφανώς πιο παχιά στοιχεία. Τρί…
Last reply by albert, -
Το αντίπαλο "δέος" του μικρού Μίκυ. Ξεκίνησε την παρουσία του τη 28/6/1973 και έφτασε να συμπληρώσει πάνω από χίλια τεύχη στην ίδια έκδοση (διαπιστωμένα 1114). Παράλληλα κυκλοφορούσε και η αντίστοιχη μεγάλη έκδοση και επανεκδόσεις σε τόμους. και μερικές σελίδες ως δείγμα. Σκαναρισμένο και διαθέσιμο για ανάγνωση το τεύχος 1000, ΕΔΩ. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους: ftsgr, Ion13, kolotoubas, Dream Factory, PhantomDuck, lunatic, Valtasar, zoo, jval, thunduckal, Jim Slip, Anunaki, Kocomico, dionik, sokratis, big vaggos, trelele, comicsking, pop, extacy, Λένα, leonidio, ΚΟΙΟΤΕ, ifaisteio, Σκύλος, aridriv, saravakos, Han Solo, KILLMATH,…
Last reply by albert, -
- 5 followers
- 181 replies
- 28k views
Το 1977 η Kabanas Hellas κυκλοφορεί μηνιαία τις περιπέτειες του Spider-Man. Εκτός της κύριας ιστορίας με τον Spider-Man έχει και άλλες ιστορίες με διάφορους ήρωες της Marvel. Μέγεθος 17x25,5εκ., 52 σελίδες, 2 σελίδες έγχρωμες και 2 ασπρόμαυρες εναλλάξ. Από το τεύχος 65 και μετά η έκδοση του γίνεται πιο ?φτωχή? αλλά εβδομαδιαία. Μέγεθος 14x20,5εκ, 68 σελίδες, 2 σελίδες σε τετραχρωμία και 2 ασπρόμαυρες εναλλάξ. Αρκετά τεύχη πιο μετά (περίπου στο τεύχος 463 ? 3 Απριλίου 1990) η μόνη βελτίωση εάν μπορούμε να την πούμε βελτίωση είναι ότι εκδίδεται όλο σε τετραχρωμία. Από το τεύχος 494 (6 Νοεμβρίου 1990) η έκδοση βελτιώνεται. Μέγεθο…
Last reply by Indian, -
Στις 2 Ιανουαρίου 1970, οι εκδόσεις ΤΕΟ κυκλοφορούν ένα εβδομαδιαίο μικρό πολεμικό περιοδικό κόμικς ονόματι ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ. Εκδότης Θεοφάνης Πάγκαλος, διευθυντής σύνταξης Νώντας Πάγκαλος Μικρό μέγεθος(12Χ16), 48 σελίδες, 12 σελίδες τρίχρωμες και οι υπόλοιπες ασπρόμαυρες, περιείχε μια κυρίως πολεμική ιστορία και μια 6σέλιδη ποδοσφαιρική. Δεν πρέπει να ξεπέρασε τα 50 τεύχη. Κυκλοφόρησαν και τόμοι με 5 τεύχη μέσα με την ονομασία ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΣΠΕΣΙΑΛ. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα και τις πληροφορίες τον filip58, jval, trelele, sokratis, Pavlos & Dream Factory.
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 4 followers
- 12 replies
- 3.5k views
Τον Μάϊο του 1971, ο Θεοφάνης Πάγκαλος με την εκδοτική του(τότε) ΓΚΡΕΚΑ, κυκλοφορεί ένα παιδικό χιουμοριστικό κόμικ, ονόματι ΤΟΠ-ΚΑΤ. Μικρό μέγεθος(12,5Χ18), 36 σελίδες, τρίχρωμες(ανά 2 πράσινο - κόκκινο), έφτασε τα 22 τεύχη-κατά Κάσση (διαπιστωμένα 21). Πρωταγωνιστή είχε έναν αλητόγατο ονόματι ΤΟΠ-ΚΑΤ που είχε εχθρό έναν αστυφύλακα. Τα τεύχη είχαν ιστορίες και του Σούπερ σκύλου - Αντερντόγκ του εκδικητή και του γορίλα Μαγκίλλα(στο τεύχος που έχω στην κατοχή μου). Ακολούθησε το 1972 το βραχύβιο Γάτος-Ντετέκτιβ. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους sokratis, tabtas21, kabuki & KILLMATH.
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.3k views
Παράλληλα με το Τόμ Και Τζέρρυ τον Ιούλιο του 1979 κυκλοφορεί και το Super Τομ Και Τζέρυ απο την Oscar Press... Μηνιαία έκδοση, πολύχρωμη σε 52 σελίδες (48+εξώφυλλα)... Εκτός απο τις ιστορίες του Τομ & Τζέρρυ, περιείχε και κείμενα με Ελληνική Μυθολογία, καθώς και Θαύματα Του Κόσμου, όπως επίσης είχε και διάφορα παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές... Η Τιμή του 15 δρχ... Κυκλοφόρησε και σε τόμους με την επωνυμία "Κλασικά" Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους crc, dionik, leonidio, Σκρουτζ μακ Ντακ & trelele.
Last reply by Mandrake, -
- 2 followers
- 8 replies
- 4.3k views
Στις 06 Δεκεμβρίου του 1979 (πιθανότατα) βγαίνει το πρώτο τεύχος της δεύτερης έκδοσης των Μικρών Κλασσικών Εικονογραφημένων , η οποία ξεκινάει την αρίθμηση της από το νούμερο 101. Η κυκλοφορία τους είναι εβδομαδιαία και η τιμή τους ενώ ξεκίνησε από τις 15 δρχ περνάει στις 20 δρχ και κάπου τέλος πρώτης, αρχή δεύτερης κατοστάδας φτάνει στις 25 δρχ. Επίσης πριν τα μέσα της πρώτης κατοστάδας μέσα σε κάθε τεύχος περιέχει και χειροτεχνία-κατασκευή (στην αρχή έπρεπε να σκίσεις το εξώφυλλο όπoυ ήταν η κατασκευή για να την φτιάξεις, αλλά μετά ήταν σαν ένθετο σε σκληρό χαρτόνι), η οποία πάλι τέλος πρώτης, αρχή δεύτερης κατοστάδας σταματάει. Πολύ καλή έκδοση, όσο για το τι περ…
Last reply by Indian, -
- 4 followers
- 114 replies
- 19.8k views
Η Α' Περίοδος των Κλασικών Εικονογραφημένων ξεκίνησε το 1951, είχε μια "Β'" όπου επανεκδόθηκε και κατά το 1968 βγήκαν και 16 διαπιστωμένα τομάκια. Όμως στις 5 Νοεμβρίου 1975, ξεκίνησε η επίσημη Β' Περίοδος, με το τεύχος 1001. Αυτή η περίοδος θα τελειώσει με το τεύχος 1270 και η αρίθμηση θα συνεχιστεί στα ένθετα της Καθημερινής, βλ.Ιλιάδα & Οδύσσεια. Η επανέκδοση της Β' Περιόδου έγινε το Μάρτιο του 1989 και σταμάτησε στο #1220, όμως κάμποσα τεύχη είχαν διαφορετική αρίθμηση, ενώ είχαν προστεθεί και τεύχη που δεν είχαν κυκλοφορήσει στη Β', αλλά ήταν από την Α'! Αργότερα, βγήκαν και ογκώδεις τόμοι των δέκα τευχών, 27 διαπιστωμένοι (χώρια κάτι ειδικούς που βγήκαν μετέπ…
Last reply by Indian, -
- 3 followers
- 53 replies
- 8.1k views
Η πρώτη φορά που ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ παρουσιάστηκε σε δικό του περιοδικό στα Ελληνικά, ήταν από τις εκδόσεις Anglo Hellenic Agency του Τάσου Ψαρόπουλου. Είχε προηγηθεί η πρώτη του εμφάνιση στα Τα Καλύτερα Κόμικς των εκδόσεων ΑΤΛΑΝΤΙΣ των αδελφών Πεχλιβανίδη, μια έκδοση που δημοσιεύονταν διάφοροι τίτλοι από το DCU. Πιθανή έναρξη κυκλοφορίας θεωρείται ο Δεκέμβριος του 1978, καθώς στα πρώτα τεύχη δεν υπάρχει πουθενά ημερομηνία έκδοσης. Το περιοδικό κυκλοφορούσε κάθε δεκαπενθήμερο, στοίχιζε αρχικά 15 δραχμές, η φυλλομέτρηση σταμάταγε στις 32 σελίδες - τις οποίες αρκετές φορές χρησιμοποιούσαν όλες για τις ιστορίες - και είχε σχεδόν πάντα μια δισέλιδη αφισέτα …
Last reply by hudson, -
- 3 followers
- 36 replies
- 8.1k views
Ο υπέροχος ΚΟΚΟΜΠΙΛ του Γιακοβίτι (αφιέρωμα ΕΔΩ) κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1974 από τις εκδόσεις του Ανεμοδουρά και μας κράτησε παρέα έως τον Απρίλιο του 1975 (10 τεύχη). Απολαυστικό και τρομερά ιδιόρρυθμο σχέδιο, έγχρωμο σε μεγάλο μέγεθος, μηνιαία κυκλοφορία (στις 25 δρχ.) και πολλούς οπαδούς σε πολλές χώρες. Δυστυχώς κυκλοφόρησε σε μικρό τιράζ με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας. Σας βάζω ένα απόσπασμα που έκανε ο Άρης Μαλανδράκης στο 9 της Ελευθεροτυπίας τον Φεβρουάριο του 2002 σχετικά με την ιστορία της έκδοσης : Ιούλιος 1974... Η Ελλάδα ζει τις πιο ταραγμένες στιγμές του νεότερου βίου της: πραξικόπη…
Last reply by SpiroSym, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.9k views
Αυτό εδώ το απρόσμενο κομικσάκι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν πίστευα πως μπορεί να είχε κυκλοφορήσει στη χώρα μας, όπως και οι περισσότεροι πιστεύω που διαβάζετε αυτήν την παρουσίαση. Πέραν του αντιτύπου που έχω στα χέρια μου, δεν το έχω ξαναδεί να κυκλοφορεί ποτέ και πουθενά. Το τεύχος μου το έδωσε ο Valtasar για να το αντιστοιχίσω στο Inducks και να κάνω την παρουσίαση με ό,τι πληροφορίες βρω. Απ' ό,τι μου είπε ανήκει σε έναν συλλέκτη, ο οποίος το κράτησε σε τόσο καλή κατάσταση από τη δεκαετία του '70, όπου και δινόταν ως διαφημιστικό τζάμπα από την πετρελαϊκή εταιρία "ΕΣΣΟ ΠΑΠΠΑΣ". Στα διά ταύτα τώρα, περί τίνος τελικά πρόκειται. Το τευχάκι έχει …
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.4k views
23 Απριλίου 1970 κυκλοφορεί το μικρό περιοδικό ΣΙΝΕΑΚ από τον Ανεμοδουρά. Μικρό μέγεθος (12Χ17), τρίχρωμο περιεχόμενο, 34 σελίδες, περιείχε ιστορίες του κυβερνήτη Μπανάνα, του παπιού Οττο με τα ανήψια του Πατ και Ματ, του Μπιλ του καουμποάκι κ.α. όλα ιταλικής προέλευσης και δημιουργίας. Κατά τον Κυριάκο Κάσση, συμπλήρωσε 32 τεύχη (διαπιστωμένα) πριν σταματήσει η κυκλοφορία του. Δύσκολο να βρεθεί στις μέρες μας. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους crc, filip58, Han Solo & KILLMATH. Και μερικές σελίδες από τον Dream Factory ώς δείγμα. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - …
Last reply by Nikos Nikolaidis, -
- 2 followers
- 20 replies
- 3.3k views
Ένα από τα πιο δυσεύρετα τεύχη εκεί έξω.... Η πρώτη εμφάνιση του Τιραμόλα σε μεγάλο μέγεθος έγινε από τον Καμπανά τον Μάρτιο 1971 με τον τίτλο ΓΚΡΑΝΤΕ ΤΙΡΑΜΟΛΑ. Η έκδοση κράτησε για 22 τεύχη (17 διαπιστωμένα) Τα εξώφυλλα είναι προσφορά του Socratis (που τα δανείστηκε από κάποιον συλλέκτη...) και του trelele.
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 16 replies
- 4.7k views
Ιούλιο του 1975 ο ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ κυκλοφορεί άλλη μια μηνιαία πολεμική σειρά ονόματι ΕΦΟΔΟΣ. Τομάκια μικρού μεγέθους(12X17) 130 σελίδων, ασπρόμαυρα, κυκλοφόρησαν γύρω στα 170 τεύχη. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους bonadrug, Dream Factory, germanicus, Dr. Paingiver, vaios, x_for_xepeta, The_Sandman, sokratis, leonidio, Valtasar, trelele & KILLMATH. Για τις διαφημίσεις τον germanicus και για την εσωτερική σελίδα τον vaios.
Last reply by Dr Paingiver, -
- 2 followers
- 18 replies
- 4.5k views
Αυτή η σειρά είναι των εκδόσεων TEO/ΓΚΡΕΚΑ, που πρωτο-κυκλοφόρησε την ΜΑΧΗ-Δράση κ.λ.π. Εκδότης o Νώντας Πάγκαλος. Το Νο1 κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου 1970, μικρό μέγεθος(12Χ16), 68 σελίδες, ασπρόμαυρο περιεχόμενο, σε εβδομαδιαία κυκλοφορία. Μια εβδομάδα πριν είχε κυκλοφορήσει η Μηνιαία Περιπέτεια Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους Dream Factory, Melandros, crc, sokratis, jval, Han Solo, leonidio, KILLMATH, Dr. Paingiver, Jack62, Ιλαρίων Κολοκασίδης και για τις πληροφορίες τον theguest.
Last reply by Ιλαρίων Κολοκασίδης, -
Τα Χριστούγεννα 1979 (25-12-79) μπαίνουμε στην Γ' περίοδο της Κατερίνας που κρατάει μέχρι σήμερα και κάνει τον τίτλο έναν από τους μακροβιότερους στην Ελλάδα. Ο Στέλιος Ανεμοδουράς κρατάει την Διεύθυνση αλλά η εταιρεία ονομάζεται πλέον ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το μέγεθος παραμένει στα 14x21 και στις 72 σελίδες αλλά περνώντας οι δεκαετίες παρατηρούμε να μειώνονται τα κόμικς και να πληθαίνουν τα ποικίλης ύλης θέματα με νεανικά φυσικά ενδιαφέροντα. Οι σελίδες σταδιακά ανεβαίνουν στις 100 και το μέγεθος γίνεται 15Χ23 παρατηρώντας και μεγάλη αύξηση της τιμής. Για παράδειγμα το τεύχος 816 (8/8/95) κόστιζε 300δρχ, το 861(18/7/1995) 1000 δρχ, ενώ το 945 (27/1/1996) στις 500 δρχ.…
Last reply by annaepat, -
- 2 followers
- 24 replies
- 4.7k views
Τον Ιούλιο του 1977, οι Ελληνικές Περιοδικές Εκδόσεις ΕΠΕτης Λίνας Δεληγιώργη(μέχρι το τεύχος 190) και μετά του Νίκου Δεληγιώργη(μέχρι της αλλαγής σκυτάλης στο τεύχος 206), κυκλοφορούν ένα πολυθεματικό περιοδικό για κορίτσια ονόματι ΠΑΤΤΥ. Διευθυντής ανέλαβε ο Κώστας Μπαζαίος (μετά το 20στό τεύχος) στην οικογένεια του οποίου πέρασε και η τύχη του περιοδικού την Β' περίοδο(αφιέρωμα ΕΔΩ). Μεσαίο μέγεθος (20,5Χ15,5), ασπρόμαυρο περιεχόμενο, 100 σελίδες, μηνιαίο μέχρι και το τεύχος 86(1/7/1984), αφού από το νο 87 και μετά το περιοδικό γίνεται δεκαπενθήμερο, και σε μία περίοδο 12 ετών έφτασε τα 206 τεύχη(1 Ιουλίου 1989). Η σειρά θα συνεχιστεί με καινούργια αρίθμηση. …
Last reply by Indian, -
ΜΠΑΓΚΣ ΜΠΑΝΝΥ 1 2
by crc- 2 followers
- 36 replies
- 8.2k views
Οι περιπέτειες των ηρώων της Warner συνεχίστηκαν μετά το "Γέλιο και Χαρά" στο δικό τους περιοδικό. Εκδότης ο Δραγούνης μικρό σχήμα στην αρχή ελαφρά μεγαλύτερο από την τέταρτη κατοστάδα και μετά, όπου του συναντάμε ως Νέος Μπάγκς Μπάννυ πλέον. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε 11 Αυγούστου 1976. Δεν ξέρω πόσα τεύχη έφτασε (διαπιστωμένα 439) τελικά αλλά κάτι μου λέει ότι θα το μάθω σύντομα εδώ. Το διαθέσιμο στοκ έβγαινε μετά και σε μορφή τόμων, με τίτλο Μικρά Κλασικά Μπαγκς Μπάννυ. Η συνέχεια των εκδοτικών περιπετειών του λαγού και της παρέας του εδώ.. και εδώ.. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα και τις πληροφορίες τους Lor…
Last reply by chrisbouk, -
- 1 follower
- 21 replies
- 4.2k views
Στο τέλος της χρυσής δεκαετίας των κόμικς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το 1979 (9 Ιουνίου) κυκλοφορεί από την Oscar Press το πρώτο τεύχος του Τομ & Τζέρυ. Οι Τομ και Τζέρι είναι δημιουργίες των Hannah - Barbera για την MGM και μια από τις πιο πετυχημένες σειρές cartoon όλων των εποχών. Η έκδοση του 1979 έφθασε τουλάχιστον μέχρι το 1984 και τα 255 τεύχη (ενδέχεται πολύ πολύ περισσότερα). Επίσης κυκλοφόρησαν τόμοι των 5 τευχών, τα οποία ήταν χωρίς αριθμητική σειρά. Το 1992 ξαναβγήκε Τομ και Τζέρι σε μια πανομοιότυπη έκδοση της Edimas (βλέπε εδώ) ---------------------------------------------------------------------------------------…
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 5 replies
- 144 views
Ήρθε στα χέρια μας ένα κόμικ, από τις εκδόσεις "ΑΣΤΗΡ", το οποίο έχει σαν κύριο μέλημά του να μας ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο ενός ζωολογικού κήπου. Μέσα από τις σελίδες του, λοιπόν, παρελαύνουν τα ζώα που όλοι έχουμε χαϊδέψει και δει, αλλά κι αυτά που δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στα μέρη μας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα κείμενα έχουν έμμετρο στίχο, είναι δηλαδή μικρά ποιηματάκια, που κάθε φορά περιγράφουν το εκάστοτε ζώο ή πτηνό που είναι σχεδιασμένο. Επίσης, είναι γραμμένο στο πολυτονικό σύστημα, κάνει που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τεύχος ανήκει στην δεκαετία του 1970. Η έκδοση είναι αρκετά τίμια για την εποχή της, με επιμονή στο πάχ…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 3 followers
- 53 replies
- 10.9k views
Ιούλιο του 1977, η εκδότρια Λίνα Δεληγιώργη στην εκδοτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΕ, εκδίδει ένα πολυθεματικό περιοδικό, τον ΤΡΟΥΕΝΟ. Μεσαίο μέγεθος(15,5X20,5), με 100 σελίδες, ασπρόμαυρο με φτηνή εκτύπωση, είχε ιστορίες γεμάτες δράσης (και μερικά χιουμοριστικά στριπ) και απευθυνόταν σε μεγάλα αγόρια. Μηνιαίο στην αρχή, δεκαπενθήμερο μετά το νούμερο 88, σταμάτησε αφού εξέδωσε 213 τεύχη. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές ιστορίες του εκτός φυσικά από τον ομώνυμο Τρουένο : Εκπλήξεις από το μέλλον, Πράκτορας U.F.O., Πήτερ ο αίλουρος, Σκίντ Σόλο, Ο Άγνωστος στρατιώτης, Αδάμ ο αιώνιος, Προγραμματισμένος να σκοτώνει, Το παιδί με την τσιχλόφουσκα, Οι 7 υπέροχοι, Ο Πύθων…
Last reply by Indian, -
ΤΙΡΑΜΟΛΑ 1 2
by Lord Makro- 6 followers
- 44 replies
- 13.9k views
Τόσο καιρό δεν έχουμε αφιέρωμα... ας κάνω τότε την αρχή για τον ΤΙΡΑΜΟΛΑ! Ο γνωστός μας λαστιχένιος ήρωας δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 1952 και ήρθε στην Ελλάδα το 1970 από τον Καμπανά. (πριν αρχίσει τα... σκληρά!) Μικρό σε μέγεθος(12X17) όπως τα περισσότερα περιοδικά της εποχής, κυκλοφορούσε κάθε Παρασκευή και έφτασε να γίνει μια από τις μακροβιότερες σειρές στη χώρα μας ώσπου σταμάτησε το 1992. Η αρχική του τιμή ήταν 3 δρχ και οι σελίδες του ήταν μισές έγχρωμες, μισές ασπρόμαυρες. Μαζί με το "αδερφάκι" του Σεραφίνο άφησαν εποχή μεγαλώνοντας γενιές πιτσιρικάδων. Άλλοι ήρωες που εμφανίζονται στο περιοδικό εκτός του Τιραμόλα και του μπάτλερ του , του Ατσίδα, είναι ο…
Last reply by Mandrake, -
- 2 followers
- 12 replies
- 4k views
Είναι Μάιος 1978 και κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος της Κολούμπρα (Εκδότης Βασίλης Τουφεξής, διαστάσεις 28χ21). Προοδευτικό περιοδικό ή αλλιώς ένας Μύθος για πολλούς, το πρώτο στο είδος του που βγήκε μετά τα χρόνια της δικτακτορίας (πρίν την Μαμούθ και την Βαβέλ) και που κράτησε όλο και όλο 15 τεύχη.. Όμως δεν ήταν μόνο πρωτοποριακό, αλλά και ανατρεπτικό κάνοντας μεγάλα βήματα στον παρθένο χώρο των Κόμικ της τότε Ελλάδας, δημοσιεύοντας τολμηρά και καινούριας αισθητικής κόμικς για την εποχή εκείνη, καθώς και φωτορομάντζα. Στο περιοδικό αυτό πρωτοδημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα Ρόμπερτ Κραμπ, Κρέπαξ, Μουνιόζ-Σαμπάγιο, Κίνο, Γκότλιμπ, Λουαζέλ. Τζόνυ Χάρτ αλλά και άλλα πολλά μεγάλα ο…
Last reply by albert, -
- 4 followers
- 35 replies
- 10.8k views
Εβδομαδιαίο περιοδικό κόμικς που πρωτοκυκλοφόρησε στη χώρα μας στις 20 Ιουνίου 1971 και η έκδοσή του διακόπηκε δυστυχώς 4,5 χρόνια αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 1976. Ο εκδότης του Στέλιος Ανεμοδουράς δανείστηκε για το κτίσιμο της ύλης του περιοδικού κυρίως τις ιστορίες της μηνιαίας αντίστοιχης Ιταλικής έκδοσης ("Il comandante Mark") του Οίκου "Bonelli", αφού ούτως ή άλλως οι δύο κύριοι χαρακτήρες του Όμπραξ -ο Όμπραξ και ο λοχαγός Μαρκ- προέρχονταν από τη γειτονική χώρα. Το 1983 μάλιστα επανέλαβε ουσιαστικά την έκδοση του περιοδικού με νέο εβδομαδιαίο τίτλο (σαν "Περιπέτεια" πλέον), του οποία η έκδοση συνεχίζεται (τόσο σε εβδομαδιαία συχνότητα, όσο και σε μορφή μη…
Last reply by albert, -
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΠΑΫ 1 2 3
by Ion- 9 followers
- 61 replies
- 15.5k views
Εκτός απ’ τον εβδομαδιαίο Ποπάϋ, υπήρχε και ο Μεγάλος Ποπάϋ, ο οποίος ήταν μηνιαίος. Και το μικρό και το μεγάλο Ποπάϋ ήταν ακριβώς στο ίδιο ύφος. Κυκλοφόρησε το 1975 απ’ τον Δραγούνη, και σύμφωνα με τον Κάσση έχει υπερβεί τα 230 τεύχη (263 διαπιστωμένα). Μέγεθος 21,5 x 29, 68 σελίδες (μισές έγχρωμες, μισές ασπρόμαυρες). 18,7 x 26,5 εκ. για μια περίοδο. Από το #245 το περιοδικό αλλάζει τίτλο σε Νέος Μεγάλος Ποπάϋ το οποίο είναι όλο έγχρωμο σε πιο μικρό μέγεθος 16,3 x 23 εκατοστά. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν και τα "Μεγάλα Κλασικά Ποπάϋ", το οποίο ήταν ένα τομάκι με τρία τεύχη του "Μεγάλου Ποπάϋ". Ευχαριστούμε για…
Last reply by Θοδωρής Καραπάνος, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.9k views
Τέλη του 1979 (λογικά τον Δεκέμβριο...) κυκλοφορεί ένα πολυθεματικό περιοδικό το Μπράβο από τον εκδότη Κ. Μπεβερατο. Η τιμή του 15 δρχ, 36 σελίδες ασπρόμαυρο έβγαινε σε δεκαπενθήμερη βάση και οι διαστάσεις του 20X26.. Μέσα περιείχε διάφορες ιστορίες όπως Κρις Λην, Σβέα, Τσε Γκεβάρα, εικονογραφημένες ιστορίες του Χίτσκοκ και άλλα πολλές φορές σε συνέχειες.. Επίσης είχε και κάποια στυλ ρεπορτάζ στην μέση του περιοδικού ..... Στο Νο 4 που έχω, η εσωτερική μεριά του εξώφυλλου είναι αφίσα των VILLAGE PEOPLE : Και ένα δείγμα από το Τσε... Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον crc.
Last reply by chrisbouk, -
- 2 followers
- 17 replies
- 2k views
ΤΙΤΛΟΣ: ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, εἰκονογραφημένη ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: (1977-1978;;) τό Νο.1 κυκλοφορεῖ ΣΕΠΤ 1977, το Νο.7 μέσα ΙΑΝ 1978, τό Νο.8 μέσα ΦΕΒ 1978 ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ἐκδότης-διευθυντής: Τάκης Μπεβερᾶτος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ἀρχικά μηνιαῖο, ἀνά στιγμές δεκαπενθήμερο, νεανικό περιοδικό ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΥΧΩΝ: διαπιστωμένα 8 τεύχη ΜΕΓΕΘΟΣ: 14 Χ 21 ἑκ. ΧΡΩΜΑ: ἀσπρόμαυρο ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ἰταλικά κόμικς (καί μᾶλλον καί ἱσπανικά κόμικς μέσω ἰταλίας) καί ἑλληνική ἀρθρογραφία //copyright ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ - CORRIER BOY, Milano ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: πολυθεματικό ΣΕΛΙΔΕΣ: 100 ΣΧΕΔΙΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ: Δέν ἀναγράφονται ὅμως βρέθηκαν ἀπό τό ἰταλικό περιοδικό CORRIER BOY τά ἑξ…
Last reply by chrisbouk, -
- 2 followers
- 28 replies
- 5k views
Τον Ιούλιο του 1972, ο ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ κυκλοφορεί μια μηνιαία πολεμική σειρά ονόματι ΠΟΛΕΜΟΣ. Τομάκια μικρού μεγέθους, 130 σελίδων, ασπρόμαυρα, μας κράτησαν παρέα για τουλάχιστον 15 χρόνια. Δεν γνωρίζω μέχρι που έφτασε η σειρά αλλά υπολογίζω πάνω από 200 τεύχη (198 διαπιστωμένα). Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Dr. Paingiver, ftsgr, Dream Factory, germanicus19, frequently_attitudes, sokratis & jval.
Last reply by Ιλαρίων Κολοκασίδης, -
- 1 follower
- 56 replies
- 4.4k views
Τον Απρίλιο του 1973, ο εκδότης ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ, κυκλοφορεί ένα εβδομαδιαίο πολυθεματικό περιοδικό κόμικ, ονόματι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. Εγχρωμο εξώφυλλο και ανά 2 σελίδες έγχρωμο περιεχόμενο, 60 σελίδες, μέγεθος 17Χ24,5, προς το τέλος μερικά 19Χ24 και τα τελευταία 14,5Χ21, δεν γνωρίζω πόσα τεύχη βγήκαν(διαπιστωμένα 127-18/9/1975) Περιείχε αισθηματικά κόμικ (όπως Η καρδιά μου αναποδογύρισε, μη μου λες ψέματα, όταν μιλούν τα μάτια, Μπάρμπυ, Μάντεψε την αγάπη μου κ.α.), ρομαντικά μυθιστορήματα σε συνέχειες, συμβουλές για κορίτσια (όπως πως να βάφεστε, πως να ντύνεστε κ.λ.π.), καλλιτεχνικά νέα, διάφορα τεστ (όπως : πως να μην σας κοροϊδεύουν, ποιός σας ταιριάζει κ.α.), φυσι…
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 38 replies
- 10.4k views
Το πρώτο τεύχος του Ζαγκόρ εκδώθηκε πρίν από 45 περίπου χρόνια το 1961 στην Ιταλία . Δημιουργοί είναι ο συγγραφέας Guido Nolitta (ψευδώνυμο του Sergio Bonelli) και ο σκιτσογράφος Gallieno Ferri. Οι δύο τους συνεργάστηκαν το 1975 σε μία ακόμα πετυχημένη σειρά το Mister No. Το όνομα του Ζαγκόρ προέρχεται από τη σύντμηση του «Za-gor-te-nay» που σημαίνει το «πνεύμα με το τσεκούρι Ο Ζαγκόρ, ορφανός από μικρός, αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία της ειρήνης και της τάξης στο φανταστικό δάσος του Darkwood κάπου στην ανατολική Αμερική Ο Ζαγκόρ έχει σχεδόν υπεράνθρωπες αθλητικές ικανότητες και αντανακλαστικά. Φυσικά είναι ικανότατος στη χρήση του πολεμικο…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 44 replies
- 11.5k views
Τον Αύγουστο του 1975 ο Δραγούνης κυκλοφορεί τον πολύ κλασσικό τίτλο ΤΑΡΖΑΝ και σε μεγάλο μέγεθος, με το περιεχόμενο να είναι μισό έγχρωμο - μισό ασπρόμαυρο. Είχε προηγηθεί 1 μήνα πριν η κυκλοφορία της δεκαπενθήμερης έκδοσης (25 Ιουλίου 1975) η οποία είχε μικρότερο σχήμα. Και οι 2 εκδόσεις σημείωσαν επιτυχία και συνεχίστηκαν μέχρι και τη δεκαετία του 80 πλησιάζοντας τελικά αν δεν κάνω λάθος τα 200 τεύχη. Δημοσίευαν 2 ιστορίες σε κάθε τεύχος, κυρίως από αυτές που είχαν κάνει παλιότερα ο Joe Kubert και ο Russ Manning, ενώ περιείχε και διάφορα άλλα μικρά κείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος. Αργότερα, η σειρά επαναδιατέθηκε μέσω τόμων των 3 τευχών έκαστος με την ονομασία Μ…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.4k views
Τον Οκτώβριο του 1976, (αν υποθέσουμε, ότι οι ημερομηνίες του τρίτου τεύχους είναι σωστές, Δεκέμβριος 1976), κυκλοφόρησε από την εκδότρια Αικατερίνη Ξυδή, το περιοδικό «ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ», με 36 ασπρόμαυρες σελίδες. Με έξι αυτοτελείς ολιγοσέλιδες ιστορίες, με ήρωες ΓΙΟΥΝΙΟΝ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΝΤΡΕΪΚ, ΤΟΜ ΡΙΛΕΫ και ΤΣΑΡΛΥ. Και δύο διηγήματα σε συνέχειες. Το περιοδικό ήταν μηνιαίο, και είναι άγνωστο πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν. Το εξώφυλλο απεικονίζει τρεις κοπέλες με μπικίνι να βασανίζονται από Ναζί, παράσταση η οποία δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο, γεγονός που με κάνει να υποθέτω πως το επέλεξαν για εμπορικούς λόγους.Μπορεί σήμερα να μην κάνει αίσθ…
Last reply by archon, -
- 3 followers
- 24 replies
- 4.1k views
O Υπερήρωας ΜΑΪΤΥ ΜΑΟΥΣ κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου 1979 από τις εκδόσεις ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ. Μικρό σχήμα, 2 ασπρόμαυρες και 2 έγχρωμες σελίδες, εβδομαδιαίο, έκλεισε τον κύκλο του τον Σεπτέμβριο του 1980 συμπληρώνοντας 64 τεύχη. Απευθυνόταν καθαρά σε μικρές ηλικίες καθώς το σχέδιο και το σενάριό του ήταν απλά. Σκαναρισμένο και διαθέσιμο για ανάγνωση το τεύχος 1 ΕΔΩ. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους KILLMATH, archon & albert.
Last reply by chrisbouk, -
- 2 followers
- 36 replies
- 5.1k views
Στις 15 Δεκεμβρίου του 1979 η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ του Τηλέμαχου Κανάκη, επανακυκλοφορεί την σειρά του ΧΟΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΝΟΥ. Έγχρωμο αλλά σαφώς χαμηλότερη ποιότητα από την προγενέστερη, ίδιο μεσαίο μέγεθος, σε μηνιαία κυκλοφορία και με 34 ή 70 σελίδες, η σειρά κυκλοφόρησε για πάνω από 8 χρόνια (διαπιστωμένα 169 τεύχη) Τα εξώφυλλα των τόμων Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους zoo, Ion13, comicsking, trelele, Dr. Paingiver, erma jaguar, archon, imageiras, Σκρούτζ μακ Ντακ, Λύκο του Οντάριο & apetoussis82.
Last reply by albert, -
ΧΟΥΛΚ - ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΡΑΣ Ο Χουλκ (όπως είναι καθιερωμένο) ή Χαλκ (όπως είναι ορθότερο) είναι το οργισμένο πρασινοτόμαρο τερατόμορφο προϊόν ενός λουτρού του λαμπρού επιστήμονα Μπρους Μπάνερ στην ακτινοβολία Γάμα (...τα!) , στην προσπάθειά του να σώσει τον άφρονα νεανία και φέρελπι τραγουδοποιό Ρικ Τζόουνς ο οποίος είχε εισέλθει στο πεδίο βολής. Δημιούργημα του ιερού ντουέτου Stan (the man) Lee και Jack (the King) Kirby πρωτοεμφανίστηκε έχων χρώμα γκρίζο στο Incredible Hulk v1 , μια σειρά 6 τευχών του 1962 , τα εξώφυλλα της οποίας βλέπετε παρακάτω (εξώφυλλα@comicbooks database). Αν και όπως είπαμε αρχικά το τέρας προοριζόταν να έ…
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 49 replies
- 19.8k views
Τον Αύγουστο του 1977, η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί ένα μικρό μηνιαίο κόμικ Ιταλικής καταγωγής(fumetti), ονόματι ΖΑΚΟΥΛΑ. Μια ενήλικη σειρά που είχε μεγάλη επιτυχία στην γειτονική Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, αφορούσε ένα ωραίο βαμπίρ ονόματι Ζάκουλα που της άρεσε να πίνει αίμα όταν έκανε έρωτα... βία, σεξ και μπόλικη φαντασία την κάνανε επιτυχία και στην χώρα μας. Μπορείτε να βρείτε αφιέρωμα ΕΔΩ Μικρό μέγεθος(12X17), γύρω στις 100 ασπρόμαυρες σελίδες, φτηνό χαρτί και εκτύπωση, η σειρά μας κράτησε παρέα για 10 περίπου χρόνια συμπληρώνοντας περίπου 200 τεύχη(197 διαπιστωμένα). Αργότερα κυκλοφόρησαν και τομάκια με το στοκ του εκδότη. …
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 25 replies
- 5.7k views
Ένας ακόμα από τους πολλούς τίτλους που έκδωσε η Κabanas Hellas στην λεγόμενη από αυτόν "Σκληρή Γενιά". Εκτός από τις ιστορίες του Captain America το περιοδικό είχε και δεύτερη ιστορία με ήρωα της Marvel. Συνολικά κυκλοφόρησαν 63 τεύχη. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1976, και αποτέλεσε τον δεύτερο Marvel τίτλο της εταιρίας. Στην αρχή και προς το τέλος είχει 68 σελίδες. Για το μεγαλύτερο διάστημα κυκλοφορίας του όμως, έβγαινε με 52 σελίδες. Δύο σελίδες έγχρωμες - δύο ασπρόμαυρες εναλλάξ. Μέγεθος 16Χ25 εκ. Ακολουθεί λίστα αντιστοίχισης με τα Αμερικάνικα της Marvel: ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΜΕΡΙΚΑ 14: Captain America (and the falcon) v1 #171 Uncanny X-Men #14 "Μετα πισ…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 13 replies
- 4.6k views
Από τα "απίστευτα" που μας έχει κάτα καιρούς προμηθεύσει ο Μεγάλος Μανιτού, είναι και οι τόμοι Κλασικά Τιραμόλα. Σαν Καμπανάς φυσικά και δεν έχει ημερομηνία έκδοσης, αλλά ίσως να υπήρχε στο εξώφυλλο των ξεχωριστών τευχών (4 κάθε τόμος) που παραλείπεται. Από την εποχή που το Τιραμόλα έκανε 3 δρχ. και ήταν δεν ήταν καν στο Νο 40 και ο Σεραφίνο είχε δεν είχε φθάσει το νο 60 (από τα 1000 τόσα που έφθασε). Άλλοι ήρωες που εμφανίζονται στο περιοδικό εκτός του Τιραμόλα και του μπάτλερ του , του Ατσίδα, είναι ο Σερίφης Τοπ Μιξ, ο Πέπο και ο Κάρλο, ο Πολντίνο, ο Σερίφης Φοξ ("Φοξ" αν και κοράκι ), τα φαντάσματα Τίτο και Τάτο που βασανίζουν τον Σιρ Πον Πον, ο Παπερίνο (μια απομίμη…
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 20 replies
- 5.5k views
Η τρίτη περίοδος του Σεραφίνο, έχει ένα χαρακτηριστικό. Το πρώτο τεύχος της είναι το ... 485. Ο πολλάκις αποδεδειγμένα πολυμήχανος Καμπανάς, υπολόγισε τα 345 τεύχη της πρώτης περιόδου, άθροισε σε αυτά τα 139 τεύχη της δεύτερης περιόδου (σύνολο 484 τεύχη) και ...ξεκίνησε την τρίτη και μακροβιότερη περίοδο του περιοδικού. Παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ. Παρουσίαση της Β' περιόδου ΕΔΩ. Σκαναρισμένα ενδεικτικά τεύχη θα βρείτε, ΕΔΩ. Αργότερα η έκδοση κυκλοφόρησε και σε τόμους με την ονομασία Κλασσικά Σεραφίνο, κατά την προσφιλή συνήθεια του Καμπανά. Ευχαριστούμε για την βοήθεια και τις πολύτιμες πληροφορίες…
Last reply by albert, -
ΜΟΡΤΑΝΤΕΛΟ 1 2
by crc- 2 followers
- 32 replies
- 3.2k views
Η πρώτη υποθέτω (με όσο ξέρουμε μέχρι τώρα) εμφάνιση των Αντιρίξ και Συμφωνίξ. Με το όνομα Μορταντέλο πιστός δηλαδή στο πνεύμα του γνήσιου ο εκδότης Μιχ. Γιαννακόπουλος (Ολύμπια Πρεςς) βγάζει ένα πολυθεματικό περιοδικό. Παρέα στους γκαφατζήδες πράκτορες κρατούν μερικοί ακόμα Ισπανοφερμένοι χαρακτήρες. Στο τεύχος που έχω εμφανίζονται οι Ζιπ και Ζαπ, ο Ανακλέτο περισσότερο γνωστός ως Τζον Φάκτορ, ο Σερ Τιμ ο Τέο (??), ο Δον Αγαπίτο (???), ο Φακούντο που φέρνει σε ένα πρώιμο Max. Σε μέγεθος 18Χ25,5 με 2 τρίχρωμες σελίδες (στο κόκκινο) και 2 έγχρωμες εναλλάξ, σύνολο 32 σελίδες (μαζί με τα εξώφυλλα) και κόστος 4 δρχ. Η πρώτη κυκλοφορία ήταν στις 7…
Last reply by theforce, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.3k views
Μηνιαίο εικονογραφημένο περιοδικό αθλητικής και ποικίλης ύλης όπως χαρακτηριζόταν η συγκεκριμένη έκδοση που εκδόθηκε απο την Αικ.Ξύδη. (Γνωστη και απο αντιστοιχες εκδοτικες προσπάθειες αντιστοιχου πολεμικου περιεχομενου.) Η ίδια είχε και την διευθυνση της έκδοσης. Στο παρων τευχος που εχω (06.1976) ειχε αφιερωμα στον θρυλο του κουνγκ-φου Μπρούς-Λη.(Πολυσελιδο αφιερωμα με την ζωη του,αποκλειστικες φωτογραφίες,αφισα..). Γενικοτερα ηταν μια περίοδος που οι πολεμικές τεχνες (καράτε-αϊκίντο κ.α.) βρεθηκαν σε μεγαλη ανθηση. Ουσιαστικα προκειται για μια εκδοση στημενη γυρω απο τον Μπρους-Λι. Επεισης περιελαμβανε και κομικς (2 ιστοριες στο τευχος που εχω στην…
Last reply by Mandrake, -
ΜΑΣΤΕΡ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 1 2 3
by crc- 4 followers
- 65 replies
- 8k views
Δανείζομαι για την παρουσίαση τα σχόλια του φίλου και συνοδοιπόρου bonadrug από το εξαίσιο αφιέρωμα που έχει κάνει για τον Καμπανά. Δημοσίευε ιστορίες του Shang Chi Master of kung Fu στα πρώτα τεύχη από το «Special Marvel Edition» στη συνέχεια από το «The Hands of Shang Chi: Master of Kung Fu». Τα τεύχη συμπλήρωναν στην αρχή οι «Sons of the Tiger», και ο «Kazar». Στο πρώτο τεύχος περιέχεται μια ιστορία του Kazar (Kazar #02/1974), και δυο του Shang Chi, η μια από το Deadly Hands of Kung Fu #04/1974 και η άλλη από το πρώτο Αμερικάνικο Master of Kung Fu (δηλ. το Νο 17 του 1974). Έφτασε διαπιστωμένα τα 43 τεύχη. Είναι από τις σειρές που συνέχισαν στο…
Last reply by chrisbouk, -
- 1 follower
- 12 replies
- 3.3k views
Καλοκαιριάτικα, στις 1 Ιουλίου 1975, ο Στέλιος Ανεμοδουράς με την εκδοτική του ΓΕΝΙΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Ε., κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον τίτλο ΠΙΝΟΚΙΟ. Με μέγεθος 12,5Χ17, 68 σελίδες (2+2 στο χρώμα) και περιπέτειες του Πινόκιο, του Ριρίκου, του διαβολάκου Τσέπο, του πονηρόγατου με τον Ροκ και Ρικ, του μικρού καουμπόυ Μπιλ, του Όττο, του Μπόμπυ, του Υπναλέου και άλλων πρωταγωνιστών, με εβδομαδιαία κυκλοφορία, κράτησε αρκετά τεύχη (82 διαπιστωμένα) Ο τίτλος έμελλε να έχει άλλες 3 εκδόσεις, το 1984, το 1991 και το 2004. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους sokratis, kokomico, SUPERCOMIC & albert. - - - - - - - - - - - - - - - - - -…
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 34 replies
- 3.9k views
Μία σειρά βιβλίων του Διογένη Καμένου κυκλοφόρησε το 1978 απο τις εκδόσεις Ακμών.. Τα επεισόδια αυτών των βιβλίων είναι δημοσιευμένα και στην Ελευθεροτυπία (την τότε εποχή....).. Είχαν σελίδες 130 (με τα εξώφυλλα) και οι διαστάσεις τους, ηταν λίγο μικρότερα απο ένα Μικυ Μάους.... Πάρα πολύ γέλιο πολύ πρωτοποριακό για την εποχή που βγήκε και επίσης έξυπνο με καλό σχέδιο.. Κυκλοφόρησαν έξι τομάκια και μάλλον ταυτόχρονα (διότι σε όλα απο πίσω γράφει την λίστα κυκλοφορίας με την ίδια σειρά...), τα οποία είναι: 1 Μήτσος vs Μπαρούφου 2 Μάνα Γιατί Με έκανες Κοντό 3 Μήτσος Και Κατινάκι 4 Κατινάκι.... Το Κατινάκι 5 Κατινάκι, Τι Θα Φάμε 6 Κατινάκι, Τηλέφωνο …
Last reply by Argail, -
- 2 followers
- 40 replies
- 5.8k views
ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ Για συντροφιά σας θα έχετε... τον Φρανκενστάιν.. τον Βρυκόλακα... τον τρόμο !!! .... Με αυτό το μότο της διαφήμισης τον Ιούνιο του 1977 η Kabanas Hellas ξεκινάει ακόμη μια σειρα και κυκλοφορεί μηνιαία την έκδοση ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ η στην ξένη έκδοση Morbius, Adventure into Fear (σε καποια και ως THE MAN CALLED MORBIUS ) Εκτός της κύριας ιστορίας, έχει και άλλες ιστορίες με διάφορους ήρωες της Marvel. Μέγεθος μεσαίο, 50 σελίδες, 2 σελίδες έγχρωμες και 2 ασπρόμαυρες εναλλάξ. Τεύχη 16 (διαπιστωμένα), δεν γνωρίζω για αλλα! Κυκλοφόρησε και σε τόμους με την ονομασία "Κλασικά Κόμικς Γκραν Γκινιόλ" …
Last reply by rotagiatipino, -
Αυτή είναι η δεύτερη περίοδος του τίτλου που έβγαλε ο Καμπανάς. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 1976(λίγο αργότερα από το τέλος της Α' περιόδου) και κράτησε για 139 τεύχη. Άγνωστο γιατί ξανα-ξεκίνησε ο τίτλος με καινούργια αρίθμηση και να γράφει Β' περίοδος (κάτι που δεν έγινε στον Τιραμόλα) Περίπου ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό του (12Χ17,5), 68 σελίδες στο γνωστό 2+2 σελίδες έγχρωμες αλλά στις 5 δραχμές πλέον. Παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ. Παρουσίαση της Γ' περιόδου ΕΔΩ. Τα τευχάκια αργότερα έβγαιναν και σε τόμους με τον τίτλο Σεραφίνο Κλασσικά. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους:…
Last reply by Indian, -
- 2 followers
- 16 replies
- 4.1k views
Διαμάντι πραγματικό!!!! Δυσεύρετο και υπέροχο!! Βγήκαν μόλις 2 τόμοι, τον Ιούλιο και τον Άυγουστο του 1970!! Περιείχαν 4 αυτοτελείς ιστορίες με τους Μπλέκ, Ρίγκο, Όμπραξ και τον Μικρό Ήρωα εικονογραφημένο. Τα περισσότερα αντίτυπα που διασώζονται μέχρι τις μέρες μας είναι δυστυχώς πολύ "ταλαιπωρημένα". Το πέρασμα του χρόνου τα σημάδεψε για τα καλά, ενώ σε συνδυασμό με τα λίγα κομμάτια που κυκλοφόρησαν, κάνουν τους δύο αυτούς τόμους των 154 σελίδων, αντικείμενο του πόθου για πολλούς συλλέκτες! Προσωπικά αναζητούσα ένα από τα δύα αυτά, για περίπου 20 χρόνια!!! Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο τον vintaz.
Last reply by Valtasar, -
- 2 followers
- 39 replies
- 8.3k views
Τον Σεπτέμβριο του 1977 κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του ORRIBILE από την ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ. Η επιτυχία του κρίθηκε μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής και ακολουθεί η SUPER έκδοση με περισσότερες σελίδες. Μικρό μέγεθος(12Χ17), ασπρόμαυρα, 96-112 σελίδες, φτηνή εκτύπωση και ιταλικής προέλευσης σχέδιο της εποχής(Fumetti), σαν ποιότητα η σειρά δεν έδειχνε τίποτα αξιόλογο. Η επιτυχία τους οφείλεται καθαρά στο σενάριό τους. Τρόμος, βία και γυμνό κατά περίσταση, τα έκαναν δημοφιλή ιδιαίτερα στην νέα γενιά. Η σειρά εκδόθηκε σε μηνιαία βάση και κυκλοφόρησε για περίπου 11 χρόνια (140 διαπιστωμένα). Στα τελευταία τεύχη ο εκδότης άλλαξε εξώφυλλο και επανακυκλοφόρησε παλιότερα …
Last reply by fakiris, -
Το ένα από τα δύο περιοδικά θρύλος για τους 30 something στην Ελλάδα. Εκδόθηκε για πρώτη φορά 01/08/1975 με το όνομα «Δυναμικό Αγόρι» και υλικό από τα πιο γνωστά Αγγλικά και Ισπανικά αντίστοιχα περιοδικά (Battle, Valiant,Tiger, Whoopee, Editorial Bruguera κλπ) (Παρουσίαση ΕΔΩ) Εκδότης ήταν ο Ν. Δεληγιώργης και ΣΙΑ ΕΠΕ εκδόσεις 2001. Συνέχισε και έκλεισε τον πρώτο κύκλο της έκδοσης στις 13/05/1977 με το τεύχος #95. Κυκλοφόρησε την επόμενη εβδομάδα με το τίτλο αλλαγμένο σε σκέτο «Αγόρι» και με αυτό πέρασε στην ιστορία συμπληρώνοντας τα 638 τεύχη. Από το τεύχος 639 αλλάζει η επωνυμία της εκδοτικής και ξανάρχισε την αρίθμηση από την αρχή αναφέροντας όμως και τον π…
Last reply by AARDVARK, -
- 2 followers
- 14 replies
- 24.9k views
Άλλη μια σειρά από τα "ενήλικα" κόμικς της εποχής που μας είχαν έρθει από την Ιταλία και είχαν επιτυχία στην χώρα μας. Πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάιο του 1979, σε μηνιαία έκδοση και σταμάτησε κάπου στο 1987, συμπληρώνοντας πάνω από 100 τεύχη. Μικρό μέγεθος (για να κρύβεται εύκολα), ασπρόμαυρο, σε πολύ φτηνή εκτύπωση και χαρτί, περιέγραφε τις περιπέτειες ενός φαντάρου ονόματι Ταρατατά που είχε το μυαλό του στις γυναίκες, τις κοπάνες και το γλέντι. Αποτελεί μεταφορά του Il Tromba (Τρομπέτα και όχι ο Τρόμπας ) Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα και τις πληροφορίες τους Melandros, germanicus19, ngramm, trelele, ramirez, erma jaguar & Σκρουτζ μακ Ντακ.
Last reply by Nikos Nikolaidis,