1970-79
190 topics in this forum
-
- 1 follower
- 28 replies
- 1.9k views
Μία σειρά βιβλίων του Διογένη Καμένου κυκλοφόρησε το 1978 απο τις εκδόσεις Ακμών.. Τα επεισόδια αυτών των βιβλίων είναι δημοσιευμένα και στην Ελευθεροτυπία (την τότε εποχή....).. Είχαν σελίδες 130 (με τα εξώφυλλα) και οι διαστάσεις τους, ηταν λίγο μικρότερα απο ένα Μικυ Μάους.... Πάρα πολύ γέλιο πολύ πρωτοποριακό για την εποχή που βγήκε και επίσης έξυπνο με καλό σχέδιο.. Κυκλοφόρησαν έξι τομάκια και μάλλον ταυτόχρονα (διότι σε όλα απο πίσω γράφει την λίστα κυκλοφορίας με την ίδια σειρά...), τα οποία είναι: 1 Μήτσος vs Μπαρούφου 2 Μάνα Γιατί Με έκανες Κοντό 3 Μήτσος Και Κατινάκι 4 Κατινάκι.... Το Κατινάκι 5 Κατινάκι, Τι Θα Φάμε 6 Κατινάκι, Τηλέφωνο …
Last reply by Loss, -
Το αντίπαλο "δέος" του μικρού Μίκυ. Ξεκίνησε την παρουσία του τη 28/6/1973 και έφτασε να συμπληρώσει πάνω από χίλια τεύχη στην ίδια έκδοση (διαπιστωμένα 1114). Παράλληλα κυκλοφορούσε και η αντίστοιχη μεγάλη έκδοση και επανεκδόσεις σε τόμους. και μερικές σελίδες ως δείγμα. Σκαναρισμένο και διαθέσιμο για ανάγνωση το τεύχος 1000, ΕΔΩ. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους: ftsgr, Ion13, kolotoubas, Dream Factory, PhantomDuck, lunatic, Valtasar, zoo, jval, thunduckal, Jim Slip, Anunaki, Kocomico, dionik, sokratis, big vaggos, trelele, comicsking, pop, extacy, Λένα, leonidio, ΚΟΙΟΤΕ, ifaisteio, Σκύλος, aridriv, saravakos, Han Solo, KILLMATH,…
Last reply by Popeyefun, -
- 4 followers
- 29 replies
- 3.1k views
Η τρίτη περίοδος του Σεραφίνο, έχει ένα χαρακτηριστικό. Το πρώτο τεύχος της είναι το ... 485. Ο πολλάκις αποδεδειγμένα πολυμήχανος Καμπανάς, υπολόγισε τα 345 τεύχη της πρώτης περιόδου, άθροισε σε αυτά τα 139 τεύχη της δεύτερης περιόδου (σύνολο 484 τεύχη) και ...ξεκίνησε την τρίτη και μακροβιότερη περίοδο του περιοδικού. Παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ. Παρουσίαση της Β' περιόδου ΕΔΩ. Σκαναρισμένα ενδεικτικά τεύχη θα βρείτε, ΕΔΩ. Αργότερα η έκδοση κυκλοφόρησε και σε τόμους με την ονομασία Κλασσικά Σεραφίνο, κατά την προσφιλή συνήθεια του Καμπανά. Ευχαριστούμε για την βοήθεια και τις πολύτιμες πληροφορίες…
Last reply by Loss, -
- 3 followers
- 22 replies
- 2.8k views
Στις 22 Σεπτεμβρίου 1971, η εκδοτική ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2001 του Νίκου Δεληγιώργη, κυκλοφορούν την εβδομαδιαία σειρά ΓΚΟΛ. Ξεκίνησε με μεγάλο μέγεθος (21,5Χ28) και 20 σελίδες αλλά μετά τα 63 τεύχη έβγαινε σε μικρό μέγεθος (14Χ20,5) και 36 σελίδες(όπως το γνωρίσαμε στην 2η εμφάνισή του το 1987-αφιέρωμα ΕΔΩ). Το περιεχόμενο ήταν ασπρόμαυρο αν και κάποιες ιστορίες -ειδικά στα πρώτα τεύχη- ήταν τρίχρωμες. Kυκλοφόρησαν 174 τεύχη (173 διαπιστωμένα) Στην πλειονότητά του ποδοσφαιρικές ιστορίες αγγλικής προέλευσης αλλά και συνεντεύξεις, νέα από τον αθλητικό χώρο, συμβουλές και διαγωνισμούς -πάντα σε ποδοσφαιρικά θέματα. Στα τελευταία τεύχη φιλοξενούσε στις μεσαίες σελίδες ιστορίες…
Last reply by Loss, -
- 3 followers
- 34 replies
- 7.4k views
Το πρώτο τεύχος του Ζαγκόρ εκδώθηκε πρίν από 45 περίπου χρόνια το 1961 στην Ιταλία . Δημιουργοί είναι ο συγγραφέας Guido Nolitta (ψευδώνυμο του Sergio Bonelli) και ο σκιτσογράφος Gallieno Ferri. Οι δύο τους συνεργάστηκαν το 1975 σε μία ακόμα πετυχημένη σειρά το Mister No. Το όνομα του Ζαγκόρ προέρχεται από τη σύντμηση του «Za-gor-te-nay» που σημαίνει το «πνεύμα με το τσεκούρι Ο Ζαγκόρ, ορφανός από μικρός, αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία της ειρήνης και της τάξης στο φανταστικό δάσος του Darkwood κάπου στην ανατολική Αμερική Ο Ζαγκόρ έχει σχεδόν υπεράνθρωπες αθλητικές ικανότητες και αντανακλαστικά. Φυσικά είναι ικανότατος στη χρήση του πολεμικού …
Last reply by φλοκ, -
- 3 followers
- 21 replies
- 3.5k views
Τον Ιούνιο του 1971 ξεκινά η Δεύτερη (Β΄) περίοδος του Λούκυ Λουκ στην Ελλάδα ,από την εκδοτική "Αιγόκερω" των Θ. Ανδρεόπουλου , Π. Στρατίκη. Ο κύκλος αυτός θα τελειώσει το Νοέμβρη του 1974 ,έχοντας εκδώσει συνολικά 43 τεύχη, 4 εκ των οποίων είναι ιστορίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά και τα υπόλοιπα 39 επανέκδοση της πρώτης περιόδου. Κατά τη διάρκεια αυτής της έκδοσης (και συγκεκριμένα από το 5ο τεύχος ) η εκδοτική "Αιγόκερω" παύει να υπάρχει σαν λογότυπο στα εξώφυλλα, μετά από διαφωνίες μεταξύ των εκδοτών ο Ανδρεόπουλος αποχωρεί, και τη θέση της παίρνει η "ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΚΗ ΟΕ " η οποία και συνεχίζει την έκδοση υπό την καθοδήγηση του Π. Στρατίκη . …
Last reply by Mandrake, -
- 2 followers
- 35 replies
- 4.9k views
Τον Σεπτέμβριο του 1977 κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του ORRIBILE από την ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ. Η επιτυχία του κρίθηκε μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής και ακολουθεί η SUPER έκδοση με περισσότερες σελίδες. Μικρό μέγεθος(12Χ17), ασπρόμαυρα, 96-112 σελίδες, φτηνή εκτύπωση και ιταλικής προέλευσης σχέδιο της εποχής(Fumetti), σαν ποιότητα η σειρά δεν έδειχνε τίποτα αξιόλογο. Η επιτυχία τους οφείλεται καθαρά στο σενάριό τους. Τρόμος, βία και γυμνό κατά περίσταση, τα έκαναν δημοφιλή ιδιαίτερα στην νέα γενιά. Η σειρά εκδόθηκε σε μηνιαία βάση και κυκλοφόρησε για περίπου 11 χρόνια (140 διαπιστωμένα). Στα τελευταία τεύχη ο εκδότης άλλαξε εξώφυλλο και επανακυκλοφόρησε παλιότερα τεύχ…
Last reply by albert, -
- 4 followers
- 16 replies
- 1.9k views
Περίπου ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του TERROR η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ αποφασίζει να κυκλοφορήσει και την SUPER έκδοση. Οκτώβριο 1978 λοιπόν, βγαίνει το πρώτο τεύχος του SUPER TERROR με 200 σελίδες και μεγαλύτερο μέγεθος. Το μεγάλο μέγεθος κράτησε για 29 τεύχη και μετά έγινε ίδιο με την απλή έκδοση (12Χ16,5) αλλά πάντα με 190-200 ασπρόμαυρες σελίδες. Και αυτή η έκδοση πήγε καλά αφού έφτασε και ξεπέρασε τα 100 τεύχη. Μετά το #90, υπήρξε τυχαία επανάληψη ιστοριών από το στοκ της εκδοτικής και ως εκ τούτου τεύχη που φέρουν την ίδια αρίθμηση και εξώφυλλο, μπορεί να περιέχουν διαφορετικές ιστορίες. Είτε από αυτή τη σειρά, είτε από άλλες σειρές της εκδοτικής. …
Last reply by albert, -
ΤΙΡΑΜΟΛΑ 1 2
by Lord Makro- 10 followers
- 31 replies
- 10.3k views
Τόσο καιρό δεν έχουμε αφιέρωμα... ας κάνω τότε την αρχή για τον ΤΙΡΑΜΟΛΑ! Ο γνωστός μας λαστιχένιος ήρωας δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 1952 και ήρθε στην Ελλάδα το 1970 από τον Καμπανά. (πριν αρχίσει τα... σκληρά!) Μικρό σε μέγεθος(12X17) όπως τα περισσότερα περιοδικά της εποχής, κυκλοφορούσε κάθε Παρασκευή και έφτασε να γίνει μια από τις μακροβιότερες σειρές στη χώρα μας ώσπου σταμάτησε το 1992. Η αρχική του τιμή ήταν 3 δρχ και οι σελίδες του ήταν μισές έγχρωμες, μισές ασπρόμαυρες. Μαζί με το "αδερφάκι" του Σεραφίνο άφησαν εποχή μεγαλώνοντας γενιές πιτσιρικάδων. Άλλοι ήρωες που εμφανίζονται στο περιοδικό εκτός του Τιραμόλα και του μπάτλερ του , του Ατσίδα, είναι ο…
Last reply by Popeyefun, -
- 2 followers
- 7 replies
- 1.4k views
ΤΙΤΛΟΣ: ΜΙΣΤΕΡ ΝΟ ( ά περίοδος ) ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΑΠΟ: 17 Ἀπριλίου 1976 – - ΜΕΧΡΙ: ;;; (ὁ τίτλος δέν κράτησε γιά πολύ πάντως, λιγότερο ἀπό χρόνο) τό πρῶτο τεῦχος κυκλοφόρησε στίς 17 Ἀπριλίου τοῦ 1976 (στό ἐσωτερικό του ἀναγράφεται Μάϊος 1976), τό δεύτερο 15 Μαϊου 1976 (στό ἐσωτερικό του ἀναγράφεται Ἰούνιος 1976), τό τρίτο 15 Ἰουνίου 1976 ……………. τό νο.9 στίς 1 Δεκεμβρίου 1976 ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Στ. Ἀνεμοδουρᾶς / γενικαί ἐκδοτικαί ἐπιχειρήσεις O.E. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: μηνιαῖο εἰκονογραφημένο περιοδικό (κυκλοφορεῖ στίς 15 κάθε μηνός) ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΥΧΩΝ: διαπιστωμένα 10 τεύχη ΜΕΓΕΘΟΣ: 13,8 Χ 20,7 ἑκ. σέ μορφή τόμου ΧΡΩΜΑ: ἀσπρόμαυρο / ἔγχρωμες ἀφίσες ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Editorial …
Last reply by albert, -
- 5 followers
- 30 replies
- 3k views
To 1978 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΟΤΟΣ μια σειρά με διαστημικά κόμικς σε σενάριο του διάσημου από τα βιβλία του ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ. Η σειρά δεν είχε την απήχηση που θέλανε οι εκδότες και σταμάτησε στο 3ο τεύχος. Εγχρωμο, δρχ 50, καλό σχέδιο, ήταν μια μεταφορά των θεωριών του Νταίνικεν σε κόμικς. Πολύ σπάνια έκδοση και δύσκολα θα βρείτε κάποιο τεύχος να κυκλοφορεί στα μεταχειρισμένα. Οι τίτλοι των ιστοριών που περιλαμβάνονται στα τεύχη: 1. Απόβαση στις Άνδεις 2. ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Πειράματα με Ανθρώπους και Τέρατα 3. Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ: Ρεπορτάζ μιας Εισβολής Ευχαριστούμε γιά το εξώφυλλο τον Locke.
Last reply by germanicus, -
- 3 followers
- 25 replies
- 5.5k views
Τον Ιούλιο του 1979, ο Σαμούχος ξεκινά την έκδοση του μηνιαίου σατυρικού περιοδικού MAD. Ασπρόμαυρο, μέγεθος 21Χ28, κυκλοφόρησε μέχρι τον Αύγουστο του 1984 συμπληρώνοντας 56 τεύχη. Καυστική επίκαιρη σάτυρα, άπειρες γελιογραφίες, Αμερικάνικης δημιουργίας ... Αυτή ήταν η Α' περίοδος του περιοδικού και θα ακολουθήσει το 1996 η Β' περίοδος από άλλον εκδότη(αφιέρωμα ΕΔΩ). Μπορείτε να διαβάσετε το 4ο τεύχος στο Αναγνωστήριό μας ΕΔΩ Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Melandros & kokomico.
Last reply by Valtasar, -
- 7 followers
- 168 replies
- 13.5k views
To 1978 o Ψαρόπουλος αποκτάει τα δικαιώματα για την έκδοση των περιπετειών του Αστερίξ και του φίλου του Οβελίξ και έτσι η εκδοτική του εταιρεία AGLO-HELLENIC AGENCY μέχρι το 1987, κυκλοφορεί μία σειρά με τις 28 αυτοτελείς ιστορίες που υπήρχαν έως τότε, στο κλασσικό μέγεθος και φυσικά έγχρωμες. Εντύπωση προκαλεί ότι ούτε οι εκδόσεις του Ψαρόπουλου έχουν εκδοθει στην σωστή σειρά, μάλιστα το πρώτο χρονολογικά τεύχος "ο Αστερίξ ο Γαλάτης" φέρει τελικά το νούμερο 27. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι μεταφράσεις του Ψαρόπουλου για τον Αστερίξ, είναι οι πιο απολαυστικές. Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση του Ψαρόπουλου ως είθισται να αποκαλείται θα βρείτε παρακάτω στις απαντ…
Last reply by james768, -
- 3 followers
- 40 replies
- 8k views
Τον Αύγουστο του 1975 ο Δραγούνης κυκλοφορεί τον πολύ κλασσικό τίτλο ΤΑΡΖΑΝ και σε μεγάλο μέγεθος, με το περιεχόμενο να είναι μισό έγχρωμο - μισό ασπρόμαυρο. Είχε προηγηθεί 1 μήνα πριν η κυκλοφορία της δεκαπενθήμερης έκδοσης (25 Ιουλίου 1975) η οποία είχε μικρότερο σχήμα. Και οι 2 εκδόσεις σημείωσαν επιτυχία και συνεχίστηκαν μέχρι και τη δεκαετία του 80 πλησιάζοντας τελικά αν δεν κάνω λάθος τα 200 τεύχη. Δημοσίευαν 2 ιστορίες σε κάθε τεύχος, κυρίως από αυτές που είχαν κάνει παλιότερα ο Joe Kubert και ο Russ Manning, ενώ περιείχε και διάφορα άλλα μικρά κείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος. Αργότερα, η σειρά επαναδιατέθηκε μέσω τόμων των 3 τευχών έκαστος με την ονομασία Μ…
Last reply by constantinople, -
- 3 followers
- 14 replies
- 3k views
Από τα "απίστευτα" που μας έχει κάτα καιρούς προμηθεύσει ο Μεγάλος Μανιτού, είναι και οι τόμοι Κλασικά Τιραμόλα. Σαν Καμπανάς φυσικά και δεν έχει ημερομηνία έκδοσης, αλλά ίσως να υπήρχε στο εξώφυλλο των ξεχωριστών τευχών (4 κάθε τόμος) που παραλείπεται. Από την εποχή που το Τιραμόλα έκανε 3 δρχ. και ήταν δεν ήταν καν στο Νο 40 και ο Σεραφίνο είχε δεν είχε φθάσει το νο 60 (από τα 1000 τόσα που έφθασε). Άλλοι ήρωες που εμφανίζονται στο περιοδικό εκτός του Τιραμόλα και του μπάτλερ του , του Ατσίδα, είναι ο Σερίφης Τοπ Μιξ, ο Πέπο και ο Κάρλο, ο Πολντίνο, ο Σερίφης Φοξ ("Φοξ" αν και κοράκι ), τα φαντάσματα Τίτο και Τάτο που βασανίζουν τον Σιρ Πον Πον, ο Παπερίνο (μια απομίμη…
Last reply by albert, -
Αυτή είναι η δεύτερη περίοδος του τίτλου που έβγαλε ο Καμπανάς. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 1976(λίγο αργότερα από το τέλος της Α' περιόδου) και κράτησε για 139 τεύχη. Άγνωστο γιατί ξανα-ξεκίνησε ο τίτλος με καινούργια αρίθμηση και να γράφει Β' περίοδος (κάτι που δεν έγινε στον Τιραμόλα) Περίπου ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό του (12Χ17,5), 68 σελίδες στο γνωστό 2+2 σελίδες έγχρωμες αλλά στις 5 δραχμές πλέον. Παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ. Παρουσίαση της Γ' περιόδου ΕΔΩ. Τα τευχάκια αργότερα έβγαιναν και σε τόμους με τον τίτλο Σεραφίνο Κλασσικά. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους:…
Last reply by albert, -
ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ 1 2
by vaios- 5 followers
- 46 replies
- 4.8k views
Εκτός από τις δύο1 περιόδους του «Σεραφίνο» ο εκδότης κυκλοφόρησε σε μηνιαία βάση και τον «Σούπερ Σεραφίνο», σε δύο επίσης περιόδους. Εδώ θα μας απασχολήσει η Β΄ Περίοδος του «Σούπερ Σεραφίνο». Το πρώτο τεύχος (θα) πρέπει να κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1976. Η αρχική μορφή του περιοδικού είναι αυτή, όπως παρουσιάζεται στα διαπιστωμένα τεύχη 2-38, στα οποία ο προσδιορισμός «ΣΟΥΠΕΡ» βρίσκεται μέσα στο άνω οριζόντιο σκέλος της λέξης «ΣΕΡΑΦΙΝΟ». Η εμφάνιση του περιοδικού αλλάζει κάπου μετά και είναι αυτή που παρουσιάζεται στα διαπιστωμένα τεύχη 64-101, στα οποία το «ΣΟΥΠΕΡ» βγαίνει από το εσωτερικό του Σ και μπαίνει επάνω από το «ΣΕΡΑΦΙΝΟ» με εμφανώς πιο παχιά στοιχεία. Τρί…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 12 replies
- 1.6k views
Στις 23 Ιουνίου 1978, ο εκδότης ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, κυκλοφορεί μια σειρά κόμικ ονόματι ΦΛΕΡΤ. Μικρό μέγεθος (13,5x18), 68 σελίδες, έγχρωμο εξώφυλλο και ασπρόμαυρο μέσα, έβγαινε κάθε Παρασκευή για αρκετά χρόνια. Δεν γνωρίζω πόσα εκδόθηκαν (διαπιστωμένα 246) Περιείχε ρομαντικές αυτόνομες ιστορίες αγάπης, στις τελευταίες 3 σελίδες είχε σε συνέχειες ρομαντικό μυθιστόρημα, πίσω εσώφυλλο με το ωροσκόπιο της εβδομάδας και οπισθόφυλλο με ποπ σταρ της εποχής. Κρίνοντας από το σχέδιο πιθανολογώ ότι πρόκειται για κόμικς Ιταλικής ή Βρετανικής προέλευσης. Παραθέτω μία σελίδα για δείτε το σχέδιο και ένα οπισθόφυλλο: Το στοκ των τευχών επανακυκλοφόρη…
Last reply by Mandrake, -
- 3 followers
- 22 replies
- 2.4k views
O Υπερήρωας ΜΑΪΤΥ ΜΑΟΥΣ κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου 1979 από τις εκδόσεις ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ. Μικρό σχήμα, 2 ασπρόμαυρες και 2 έγχρωμες σελίδες, εβδομαδιαίο, έκλεισε τον κύκλο του τον Σεπτέμβριο του 1980 συμπληρώνοντας 64 τεύχη. Απευθυνόταν καθαρά σε μικρές ηλικίες καθώς το σχέδιο και το σενάριό του ήταν απλά. Σκαναρισμένο και διαθέσιμο για ανάγνωση το τεύχος 1 ΕΔΩ. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους KILLMATH, archon & albert.
Last reply by albertus magnus, -
- 2 followers
- 15 replies
- 5.8k views
Μέσα του 1979 η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί ακόμα μία σειρά fumetti, με χιουμοριστικό-σεξιστικό περιεχόμενο, ονόματι ΜΟΝΤΑΤΟΡΕ. Μικρό μέγεθος, φτηνό χαρτί και εκτύπωση, φυσικά ασπρόμαυρο και πρωταγωνιστή ένα υδραυλικό προλετάριο με ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες. Κυκλοφορήσαν περίπου 75 τεύχη(74 διαπιστωμένα). Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Melandros & ramirez.
Last reply by ramirez, -
- 3 followers
- 2 replies
- 1.6k views
Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 1977 βλέπουμε αλλαγές στον τίτλο ΚΑΤΕΡΙΝΑ. Ξεκινάει νέα αρίθμηση, πάνω από το λογότυπο βλέπουμε το "ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ" και στα στοιχεία όλα έχουν αλλάξει. Εκδοτική παρουσιάζεται η ΕΡΜΗΣ-ΕΛΛΑΣ ΝΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ με διευθυντή την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΩΣΣΙΟΥ ( η κόρη του Ανεμοδουρά . Μετά το τεύχος 95 βλέπουμε πάλι διευθυντή τον Στέλιο Ανεμοδουρά και σαν διευθύντρια σύνταξης την Κατερίνα Ρώσσιου. Η περίοδος κράτησε μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 1979 οπότε ξεκινάει η Γ' και μεγαλύτερη περίοδος του τίτλου(Παρουσίαση ΕΔΩ). Τα τεύχη φτάσανε τα 120 (διαπιστωμένα 118). Η Α' περίοδος ΕΔΩ. Οι σελίδες διατηρήθηκαν στις 72 με ασπρόμαυρο περιεχόμενο και σποραδικές τρίχρωμες σελ…
Last reply by Valtasar, -
- 1 follower
- 18 replies
- 2.7k views
Αυτή είναι η πρώτη περίοδος του ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ που βγήκε από τον ΚΑΜΠΑΝΑ (η Β' περίοδος ΕΔΩ) Με 100 σελίδες, μέγεθος 18,5x25.5 και τους γνωστούς ήρωες (περιγράφονται ΕΔΩ καθώς και η προέλευσή τους), έφτασε τα 72 περίπου τεύχη. Οι πληροφορίες λένε ότι το 1976, ο Καμπανάς τσακώθηκε για τα δικαιώματα με τους Ιταλούς και ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με έναν ελληνικής παραγωγής Σεραφίνο που τον έκανε ο σχεδιαστής Ισαάκ. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους sokratis, Dream Factory, Melandros, leonidio, Han Solo, KILLMATH, archon albert & crc.
Last reply by Mandrake, -
ΜΑΣΤΕΡ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 1 2 3
by crc- 4 followers
- 64 replies
- 5.2k views
Δανείζομαι για την παρουσίαση τα σχόλια του φίλου και συνοδοιπόρου bonadrug από το εξαίσιο αφιέρωμα που έχει κάνει για τον Καμπανά. Δημοσίευε ιστορίες του Shang Chi Master of kung Fu στα πρώτα τεύχη από το «Special Marvel Edition» στη συνέχεια από το «The Hands of Shang Chi: Master of Kung Fu». Τα τεύχη συμπλήρωναν στην αρχή οι «Sons of the Tiger», και ο «Kazar». Στο πρώτο τεύχος περιέχεται μια ιστορία του Kazar (Kazar #02/1974), και δυο του Shang Chi, η μια από το Deadly Hands of Kung Fu #04/1974 και η άλλη από το πρώτο Αμερικάνικο Master of Kung Fu (δηλ. το Νο 17 του 1974). Έφτασε διαπιστωμένα τα 43 τεύχη. Είναι από τις σειρές που συνέχισαν στο…
Last reply by archon, -
- 1 follower
- 12 replies
- 1.4k views
Ας γυρίσουμε λίγο(!) πιό πίσω να γνωρίσουμε μια σπάνια έκδοση... 16 Απριλίου του 1970 ημέρα Πέμπτη, ο εκδότης Παπαδόπουλος Κυριάκος κυκλοφορεί το περιοδικό ΣΟΛΝΤΙΝΟ Μικρό μέγεθος (12,5Χ17), 2 έγχρωμες και 2 ασπρόμαυρες σελίδες (όπως συνηθίζανε τότε), 66 σελίδες, αναφερόταν στις ιστορίες μιας γιαγιάς με τεράστια δύναμη και του εγγονού της. Στην αρχή ξεκίνησε δεκαπενθήμερο (κάθε δεύτερη Πέμπτη) και μετά έγινε εβδομαδιαίο. Η σειρά σταμάτησε μετά από 30 τεύχη , το 1971. Επίσης εξέδωσε και στο ίδιο σχήμα τέσσερα 16σέλιδα τεύχη έξτρα και ένα "ειδικό τεύχος" (όμοιο με τα εντός σειράς) στις 6-8-1970. Τα έξτρα 16σέλιδα είχαν διαφημιστικό χαρακτήρα και αν…
Last reply by Mandrake, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.5k views
Το 1979 ο ΣΑΜΟΥΧΟΣ με την εκδοτική του, αναγγέλει την έκδοση της σειράς ΑΛΙΞ του Jaques Martin και κυκλοφορεί τελικά μόνο 3 τεύχη. Αρκετά δύσκολα να βρεθούν στις μέρες μας, το μέγεθός τους ήταν μεγάλο και ήταν έγχρωμα. Στην δεκαετία του 90, η εκδοτική ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΚΣ κυκλοφόρησε τα 10 τεύχη (αφιέρωμα ΕΔΩ). Αργότερα κυκλοφόρησαν ενωμένα σε τόμο Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα των τόμων τους Melandros & Φλοκ.
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 14 replies
- 2.1k views
Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της αδελφής σειράς Super Terror (Νοέμβριος 1978) κυκλοφορεί από την ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ και το SUPER ORRIBILE. Στα ίδια πλαίσια προχώρησαν και οι 2 σειρές, στην αρχή σε μεγάλο μέγεθος(για 28 τεύχη) και γύρω στα 111 τεύχη πριν σταματήσει (διαπιστωμένα). Σελίδες 190-200, ασπρόμαυρο, χαμηλή ποιότητα χαρτιού και εκτύπωσης, περιεχόμενο θρίλερ/τρόμου/μυστηρίου. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Melandros, kocomico, vaios, ramirez & mg44.
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 45 replies
- 12.4k views
Τον Αύγουστο του 1977, η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί ένα μικρό μηνιαίο κόμικ Ιταλικής καταγωγής(fumetti), ονόματι ΖΑΚΟΥΛΑ. Μια ενήλικη σειρά που είχε μεγάλη επιτυχία στην γειτονική Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, αφορούσε ένα ωραίο βαμπίρ ονόματι Ζάκουλα που της άρεσε να πίνει αίμα όταν έκανε έρωτα... βία, σεξ και μπόλικη φαντασία την κάνανε επιτυχία και στην χώρα μας. Μπορείτε να βρείτε αφιέρωμα ΕΔΩ Μικρό μέγεθος(12X17), γύρω στις 100 ασπρόμαυρες σελίδες, φτηνό χαρτί και εκτύπωση, η σειρά μας κράτησε παρέα για 10 περίπου χρόνια συμπληρώνοντας περίπου 200 τεύχη(197 διαπιστωμένα). Αργότερα κυκλοφόρησαν και τομάκια με το στοκ του εκδότη. Ευ…
Last reply by albert, -
- 2 followers
- 15 replies
- 2.7k views
Τον Σεπτέμβριο του 1977, η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ του Δ.Αυγουστίνου κυκλοφορεί την σειρά TERROR. Μιά σειρά φουμέτι που μαζί με το ORRIBILE και τις SUPER εκδόσεις τους, μας κράτησαν πάνω από 10 χρόνια παρέα. Μικρό μέγεθος(12Χ17), ασπρόμαυρα, φτηνή εκτύπωση και ιταλικής προέλευσης σχέδιο, ξεπέρασε τα 130 τεύχη(135 διαπιστωμένα). Όπως και στις "αδελφές" σειρές, ο εκδότης στα τελευταία νούμερα άλλαξε λογότυπο εξωφύλλου και χρησιμοποίησε παλιότερα τεύχη σαν περιεχόμενο. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Melandros, vaios, Anunaki, ramirez, crc , Σκρουτζ μακ Ντακ & fakiris.
Last reply by albert, -
ΜΟΡΤΑΝΤΕΛΟ 1 2
by crc- 1 follower
- 30 replies
- 1.7k views
Η πρώτη υποθέτω (με όσο ξέρουμε μέχρι τώρα) εμφάνιση των Αντιρίξ και Συμφωνίξ. Με το όνομα Μορταντέλο πιστός δηλαδή στο πνεύμα του γνήσιου ο εκδότης Μιχ. Γιαννακόπουλος (Ολύμπια Πρεςς) βγάζει ένα πολυθεματικό περιοδικό. Παρέα στους γκαφατζήδες πράκτορες κρατούν μερικοί ακόμα Ισπανοφερμένοι χαρακτήρες. Στο τεύχος που έχω εμφανίζονται οι Ζιπ και Ζαπ, ο Ανακλέτο περισσότερο γνωστός ως Τζον Φάκτορ, ο Σερ Τιμ ο Τέο (??), ο Δον Αγαπίτο (???), ο Φακούντο που φέρνει σε ένα πρώιμο Max. Σε μέγεθος 18Χ25,5 με 2 τρίχρωμες σελίδες (στο κόκκινο) και 2 έγχρωμες εναλλάξ, σύνολο 32 σελίδες (μαζί με τα εξώφυλλα) και κόστος 4 δρχ. Η πρώτη κυκλοφορία ήταν στις 7…
Last reply by Nikos Nikolaidis, -
- 1 follower
- 23 replies
- 2.2k views
ἀκριβῶς 7 χρόνια πρίν τό ΖΑΚΟΥΛΑ Νο.1 (15 ΣΕΠΤ.1977), τό ὁποῖο θεωρῶ ὡς τό πρῶτο φουμέτι ποῦ σηματοδοτεῖ τήν μαζική εἰσβολή τοῦ εἴδους στήν Ἑλλάδα, κυκλοφορεῖ τό ΔΙΑΒΟΛΙΚ (DIABOLIK) (10 με 18 ΣΕΠΤ.1970), τό ὁποῖο θεωρῶ ὡς τό πρῶτο φουμέτι πού βγαίνει στήν Ἑλλάδα. ὁ Διαβολίκ εἶναι ἕνας διαβολικός (!!!) κυνικός ἀδίστακτος τυχοδιώχτης, ἐγκληματίας, ἀλλά καί ρομαντικός ἀντιήρωας θά ἐπανακυκλοφορήσει ὡς ΔΙΑΒΟΛΙΚ τό 1983 (αφιέρωμα ΕΔΩ) τό παρόν ἀφιερώνεται στόν ἀδελφικό παιδικό φίλο Βαλτάσαρ πού μέ προκαλεῖ καί μοῦ ἔχει ἀνοίξει δουλειά περιττό νά σᾶς πῶ ὅτι ὅποιος μοῦ βρεῖ τά ὑπόλοιπα τεύχη τῆς σειρᾶς τοῦ δίνω τά ΚΟΚΟΜΠΙΛ μου τό ἐξώφυλλο καί τό ὁπισθόφυλ…
Last reply by Malk, -
- 2 followers
- 28 replies
- 2.5k views
Τον Μάϊο του 1975, ο Στέλιος Ανεμοδουράς κυκλοφορεί μια μηνιαία χιουμοριστική σειρά ονόματι ΤΖΟΝΝΥ ΛΟΓΚΑΝ Τα 18 πρώτα τεύχη σε μεσαίο μέγεθος(21Χ15) και τα υπόλοιπα 4 τεύχη σε μεγάλο μέγεθος(28Χ21), 2 σελίδες έγχρωμες και 2 ασπρόμαυρες, σταμάτησε μετά από 22 τεύχη(21 διαπιστωμένα) Εκτός από την κεντρική ιστορία με τον Τζόννυ Λόγκαν, περιείχε ιστορίες και από τους δισ-δισ-δισ-δισεκατομυριούχους, τα Τιγράκια, οι 3 Σούπερ κ.α. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους crc & KILLMATH.
Last reply by alcool, -
- 1 follower
- 6 replies
- 742 views
Μεσα στην τεραστια ποικιλια του GC ειδα οτι περιλαμβανονται και αυτου του ειδους εκδοσεις. Καποτε ειδα αυτους τους δυο τομους. Δεν θυμαμαι που ή ποσο κοστισαν. Ισως και να κυκλοφορησαν σε αλλη γλωσσα (αγγλικα ?) και σε τευχη. Ο Α' τομος ειναι ως την σελιδα 512 και ο Β' τομος συνεχιζεται απο την 513 ως την 768. Το μεγεθος των τομων ειναι 22,5 Χ 15,5. Για το ειδος του θεωρω οτι ειναι πολυ καλοφτιαγμενο. Συνηθως οι ενηλικες αντιμετωπιζουν τετοιες εκδοσεις ως παιδικες αλλα πολυ συχνα ειναι πιο καλες απο μερικες απευθυνομενες σε ενηλικες! Βαζω εδω τα δυο εξωφυλλα και δειχνουν το στυλ σχεδιων, οπως και οπισθοφυλλο συν μια εισ…
Last reply by Ζάππας, -
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΠΑΫ 1 2
by Ion- 11 followers
- 52 replies
- 11.5k views
Εκτός απ’ τον εβδομαδιαίο Ποπάϋ, υπήρχε και ο Μεγάλος Ποπάϋ, ο οποίος ήταν μηνιαίος. Και το μικρό και το μεγάλο Ποπάϋ ήταν ακριβώς στο ίδιο ύφος. Κυκλοφόρησε το 1975 απ’ τον Δραγούνη, και σύμφωνα με τον Κάσση έχει υπερβεί τα 230 τεύχη (263 διαπιστωμένα). Μέγεθος 21,5 x 29, 68 σελίδες (μισές έγχρωμες, μισές ασπρόμαυρες). 18,7 x 26,5 εκ. για μια περίοδο. Από το #245 το περιοδικό αλλάζει τίτλο σε Νέος Μεγάλος Ποπάϋ το οποίο είναι όλο έγχρωμο σε πιο μικρό μέγεθος 16,3 x 23 εκατοστά. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν και τα "Μεγάλα Κλασικά Ποπάϋ", το οποίο ήταν ένα τομάκι με τρία τεύχη του "Μεγάλου Ποπάϋ". Ευχαριστούμε για τα υ…
Last reply by Mandrake, -
ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΛΕΚ
by crc- 9 followers
- 25 replies
- 4.1k views
Ο Μεγάλος Μπλεκ έβγαινε σε μεσαίο σχήμα με 100 χορταστικές σελίδες και κόστος 10 δρχ στην αρχή της έκδοσης. Περιείχε δύο ολόκληρες περιπέτειες των Μπλεκ Ζαγκόρ αρχικά, του Μικρού Ραιηντζέρ μετά.Σταμάτησε την έκδοση του όταν ο μικρός εβδομαδιαίος Μπλεκ μεγάλωσε σε σχήμα. Δεν υπήρχε αρίθμηση παρά αναφορά του μήνα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το βιβλίο " Ο Μπλεκ και οι άλλοι) κυκλοφόρησαν 75 τεύχη από τον Δεκ. 1970 έως τον Φεβ. 1977 Λόγω του μεγάλου μεγέθους δεν διέφευγε της προσοχής της μαμάς με αποτέλεσμα να καταγράψει πολλές απώλειες. Μαζί με την φθορά του χρόνου το αποτέλεσμα είναι λίγα σχετικά τεύχη να επιζούν μέχρι τώρα. Ένα τεύχος μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ…
Last reply by Gino Casarotti, -
Στις 25 Δεκεμβρίου 1970 ο εκδότης Παν. Παχνέλης κυκλοφορεί ένα κόμικ ονόματι ΕΛ ΤΖΟ. Μικρό μέγεθος (12,5Χ17,5). ασπρόμαυρο σε απλό χαρτί, 26 σελίδες, έβγαλε συνολικά 3 τεύχη που θεωρούνται σπάνια. Υπόθεση Γουέστερν με τον ομώνυμο εκδικητή ΕΛ ΤΖΟ, στο 2ο και 3ο είχε και κωμικές ιστορίες με τον Ντζo Μπούμ. Παραθέτω τα εξώφυλλα και μια διπλή εσωτερική σελίδα για το σχέδιο. ------------------- Μετά από 48 χρόνια, κυκλοφόρησε και το τέταρτο τεύχος, μέσω της Λέσχης Φίλων Κόμικς, σε 100 αριθμημένα αντίτυπα μόνο, που παρουσιάστηκαν στις 19-01-2019. Ευχαριστούμε…
Last reply by Mandrake, -
- 6 followers
- 29 replies
- 7.6k views
Εβδομαδιαίο περιοδικό κόμικς που πρωτοκυκλοφόρησε στη χώρα μας στις 20 Ιουνίου 1971 και η έκδοσή του διακόπηκε δυστυχώς 4,5 χρόνια αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 1976. Ο εκδότης του Στέλιος Ανεμοδουράς δανείστηκε για το κτίσιμο της ύλης του περιοδικού κυρίως τις ιστορίες της μηνιαίας αντίστοιχης Ιταλικής έκδοσης ("Il comandante Mark") του Οίκου "Bonelli", αφού ούτως ή άλλως οι δύο κύριοι χαρακτήρες του Όμπραξ -ο Όμπραξ και ο λοχαγός Μαρκ- προέρχονταν από τη γειτονική χώρα. Το 1983 μάλιστα επανέλαβε ουσιαστικά την έκδοση του περιοδικού με νέο εβδομαδιαίο τίτλο (σαν "Περιπέτεια" πλέον), του οποία η έκδοση συνεχίζεται (τόσο σε εβδομαδιαία συχνότητα, όσο και σε μορφή μη…
Last reply by Nikos Nikolaidis, -
- 2 followers
- 10 replies
- 1k views
Στις 17 Ιουνίου 1971 ο εκδότης Αθ.ΤΣΟΓΚΑΣ με ιδιοκτήτη τον Γ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, εκδίδουν μία σειρά κόμικ ονόματι ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΠΙΛ. Μικρό μέγεθος(12Χ17), 36 σελίδες με μαυροκόκκινο σχέδιο, είχε την ιδιαιτερότητα να έχει στοιχισμένες αριστερά τις εικόνες και δεξιά το κείμενο. Η υπόθεση ήταν στην Δύση με παρόμοιο σενάριο κάπταιν Μαρκ. Κυκλοφόρησαν 8 τεύχη (διαπιστωμένα 7). Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο τον trelele.
Last reply by Nikos Nikolaidis, -
- 7 followers
- 161 replies
- 17.7k views
Το 1977 η Kabanas Hellas κυκλοφορεί μηνιαία τις περιπέτειες του Spider-Man. Εκτός της κύριας ιστορίας με τον Spider-Man έχει και άλλες ιστορίες με διάφορους ήρωες της Marvel. Μέγεθος 17x25,5εκ., 52 σελίδες, 2 σελίδες έγχρωμες και 2 ασπρόμαυρες εναλλάξ. Από το τεύχος 65 και μετά η έκδοση του γίνεται πιο ?φτωχή? αλλά εβδομαδιαία. Μέγεθος 14x20,5εκ, 68 σελίδες, 2 σελίδες σε τετραχρωμία και 2 ασπρόμαυρες εναλλάξ. Αρκετά τεύχη πιο μετά (περίπου στο τεύχος 463 ? 3 Απριλίου 1990) η μόνη βελτίωση εάν μπορούμε να την πούμε βελτίωση είναι ότι εκδίδεται όλο σε τετραχρωμία. Από το τεύχος 494 (6 Νοεμβρίου 1990) η έκδοση βελτιώνεται. Μέγεθος 17x24εκ.,…
Last reply by james768, -
- 1 follower
- 15 replies
- 1.5k views
Αλλος ενας τιτλος της MARVEL που κυκλοφορησε απο τον ΚΑΜΠΑΝΑ προς το τελος της δεκαετιας του 1970 ηταν και το ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ η WEREWOLF BY NIGHT οπως ειναι ο προτοτυπος τιτλος.Μαζι του στο περιοδικο και ο ΣΚΟΥΛ Ο ΦΟΝΙΑΣ ( οπου βλεπανε u το κανανε ανεξαιρετος ου ) η' Skull the Slayer με τον οποιο μοιραζοντουσαν και τα εξωφυλλα, με την διαφορα οτι τα εξωφυλλα του Λυκανθρωπου ηταν απο μεταγενεστερη περιοδο της σειρας, ενω αυτα του Σκουλ απο την ιστορια που συνοδευε το τευχος, με εξαιρεση του ογδοου - και μαλλον τελευταιου - τευχους οπου υπηρχε εξωφυλλο ,αλλα οχι ιστορια του χαρακτηρα. Η απαρχη της Ελληνικης εκδοσης τοποθετειται τον Ιουλιο του '78 Οι σειρες ξεκινησαν απο…
Last reply by Comichunter, -
- 2 followers
- 13 replies
- 2.1k views
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου του 1971, ο κ. Δραγούνης «ρίχνει» ακόμη ένα νέο εικονογραφημένο περιοδικό στην αγορά. Ήταν ο μήνας με τις πολλές νέες κυκλοφορίες του εκδοτικού οίκου «Πηδάλιο Πρές», αφού, όπως έχετε διαβάσει ξανά, εκτός του Ντρέκ, είδαμε σχεδόν ταυτόχρονα στα περίπτερα και τα Μπίγκο, Μάρκο Πόλο και Τάνκς. Το Ντρέκ, δυστυχώς είχε την τύχη των Κίβι, Μπίγκο, Ρομπέν και Μάρκο Πόλο, αφού μετά από λίγα τεύχη, στην αρχή ενσωματώθηκε σε άλλα πιο επιτυχημένα περιοδικά του οίκου(π.χ. Ταρζάν) και έπειτα εξαφανίστηκε!! Γενικά από τον κύκλο αυτό των εικονογραφημένων του κ. Δραγούνη, μόνον το Ρακάρ τα πήγε λίγα τεύχη καλύτερα! Τι ήταν το Ντρέκ; Ένας φίλος, μου είχε πει κ…
Last reply by Nikos Nikolaidis, -
Τα Χριστούγεννα 1979 (25-12-79) μπαίνουμε στην Γ' περίοδο της Κατερίνας που κρατάει μέχρι σήμερα και κάνει τον τίτλο έναν από τους μακροβιότερους στην Ελλάδα. Ο Στέλιος Ανεμοδουράς κρατάει την Διεύθυνση αλλά η εταιρεία ονομάζεται πλέον ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το μέγεθος παραμένει στα 14x21 και στις 72 σελίδες αλλά περνώντας οι δεκαετίες παρατηρούμε να μειώνονται τα κόμικς και να πληθαίνουν τα ποικίλης ύλης θέματα με νεανικά φυσικά ενδιαφέροντα. Οι σελίδες σταδιακά ανεβαίνουν στις 100 και το μέγεθος γίνεται 15Χ23 παρατηρώντας και μεγάλη αύξηση της τιμής. Για παράδειγμα το τεύχος 816 (8/8/95) κόστιζε 300δρχ, το 861(18/7/1995) 1000 δρχ, ενώ το 945 (27/1/1996) στις 500 δρχ.…
Last reply by Valtasar, -
- 2 followers
- 7 replies
- 1.1k views
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 1972, οι εκδόσεις 2001 της Λίνας Δεληγιώργη (διευθυντής Κώστα Μπαζαίος) κυκλοφορούν άλλη μία σειρά για κορίτσια ονόματι ΑΛΙΚΗ. Παρόμοιο πολυθεματικό υλικό με το αδελφό τίτλο Μανίνα που είχε κυκλοφορήσει λίγους μήνες νωρίτερα(Ιούνιο), αργότερα απέκτησε και μεγάλη αδελφή την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΙΚΗ (1973) Κυκλοφορούσε κάθε Τρίτη, μικρό μέγεθος(14Χ20,5), 32 εσωτερικές σελίδες, ανά 2 τριχρωμία(κόκκινο)/ασπρόμαυρο, δεν είχε την επιτυχία της Μανίνας οπότε σταμάτησε σχετικά γρήγορα (40 διαπιστωμένα) Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Dream Factory, Albert & kabuki.
Last reply by albert, -
- 4 followers
- 101 replies
- 13k views
Η Α' Περίοδος των Κλασικών Εικονογραφημένων ξεκίνησε το 1951, είχε μια "Β'" όπου επανεκδόθηκε και κατά το 1968 βγήκαν και 16 διαπιστωμένα τομάκια. Όμως στις 5 Νοεμβρίου 1975, ξεκίνησε η επίσημη Β' Περίοδος, με το τεύχος 1001. Αυτή η περίοδος θα τελειώσει με το τεύχος 1270 και η αρίθμηση θα συνεχιστεί στα ένθετα της Καθημερινής, βλ.Ιλιάδα & Οδύσσεια. Η επανέκδοση της Β' Περιόδου έγινε το Μάρτιο του 1989 και σταμάτησε στο #1220, όμως κάμποσα τεύχη είχαν διαφορετική αρίθμηση, ενώ είχαν προστεθεί και τεύχη που δεν είχαν κυκλοφορήσει στη Β', αλλά ήταν από την Α'! Αργότερα, βγήκαν και ογκώδεις τόμοι των δέκα τευχών, 27 διαπιστωμένοι (χώρια κάτι ειδικούς που βγήκαν μετέπ…
Last reply by germanicus, -
- 2 followers
- 3 replies
- 338 views
Στα τέλη του μακρινού 1975 κυκλοφόρησαν τομάκια του ΦΑΝΤΟΜ με τεύχη του τίτλου και τα ονόμασαν ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΦΑΝΤΟΜ κατά τη προσφιλή συνήθεια του εκδότη. Άγνωστο πόσοι τόμοι κυκλοφόρησαν (16 διαπιστωμένοι)
Last reply by Mandrake, -
- 1 follower
- 11 replies
- 2.9k views
Edgar Rice Burroughs' Tarzan Εκδόσεις Δραγούνης Δεκαπενθήμερο περιοδικό που γνώρισε μεγάλη απήχηση. Παρουσίασε στην Ελλάδα τον Ταρζάν του Edgar Rice Burroughs, όπως σχεδιάστηκε από τον Joe Kubert και τον Russ Manning. Η κυκλοφορία του περιοδικού ξεκίνησε την 25 Ιουλίου 1975, ένα μήνα μόλις νωρίτερα από την κυκλοφορία πάλι από τον Δραγούνη της μηνιαίας έκδοσης Ταρζάν Σούπερ. Να θυμίσω ότι ο Δραγούνης είχε εκδόσει και πάλι περιπέτειες του Ταρζάν, το 1969 (εβδομαδιαία έκδοση), το 1970 (τριμηνιαία έκδοση) και επίσης το 1970 τον Μεγάλο Ταρζάν Σπέσιαλ (μηνιαία έκδοση). Η παρούσα έκδοση αποτελείτο από 66 σελίδες σε διαστάσεις 14 Χ 21,50. Η σειρά συνεχίστηκε μέ…
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 18 replies
- 1.7k views
Το φάντασμα που περπατά ήρθε στα μέρη μας και σε μεγάλο έγχρωμο μέγεθος το 1976. Πρωταγωνιστής ο Φάντομδημιούργημα του Lee Falk και με ιστορία στις εκδόσεις από το 1936. Υπαίτιος η εταιρεία που συνέδεσε το όνομα της με τα Υπερηρωικά κόμικς όσο καμία άλλη. Η Καμπανάς Ελλάς. Το Δεκέμβριο του 1976 εκδόθηκε το πρώτο τεύχος σε μεγάλο σχήμα και τιμή τη γνωστή : δραχμές 15. Μαζί του ο μάγος Μαντρέικ, η Περίπολος της Ζούγλας, o Φλας Γκόρντον, ο Χένρυ, ο Μπιλ ο τρομερός. Διαδέχτηκε τον μικρό εβδομαδιαίο Φάντομ που έφτασε πάνω από 80 τεύχη. Περισσότερα εδώ Το μεγαλύτερο είναι το #10 (Σεπτέμβριος 1977). Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα και τις πληροφορίες τους Val…
Last reply by albert, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.5k views
Ήταν Οκτώβριος 1979 όταν η ΠΟΛΥΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφόρησε άλλη μια σειρά φουμέτι (ιταλικής προέλευσης κόμικ) με το όνομα ALAN FORD. Μικρό μέγεθος(12Χ17), μηνιαία κυκλοφορία, ασπρόμαυρο, 124 περίπου σελίδες και στη γνωστή φτηνή ποιότητα εκτύπωσης και χαρτιού. Πρωταγωνιστές η ομάδα ΤΝΤ, χιουμοριστικό περιεχόμενο, η σειρά δεν κράτησε πολύ (διαπιστωμένα 5 τεύχη) Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον comicsking.
Last reply by Valtasar, -
- 2 followers
- 15 replies
- 3.2k views
Αυτή η σειρά είναι των εκδόσεων TEO/ΓΚΡΕΚΑ, που πρωτο-κυκλοφόρησε την ΜΑΧΗ-Δράση κ.λ.π. Εκδότης o Νώντας Πάγκαλος. Το Νο1 κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου 1970, μικρό μέγεθος(12Χ16), 68 σελίδες, ασπρόμαυρο περιεχόμενο, σε εβδομαδιαία κυκλοφορία. Μια εβδομάδα πριν είχε κυκλοφορήσει η Μηνιαία Περιπέτεια Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους Dream Factory, Melandros, crc, sokratis, jval, Han Solo, leonidio, KILLMATH, Dr. Paingiver, Jack62 και για τις πληροφορίες τον theguest.
Last reply by albert, -
- 3 followers
- 24 replies
- 3.5k views
Αφού πέρασε πάνω από μια δεκαετία Μικρών, διαφόρων ειδικοτήτων (Ήρωες, Σερίφηδες, Φαντομάδες κλπ κλπ). Ο εκδότης σκέφτηκε. Και ο εκδότης είδε φώς Και αποφάσισε Ήρθε η ώρα ο μικρός να γίνει Αγόρι. Και όχι οτιδήποτε Αγόρι αλλά Δυναμικό Αγόρι. Το πρώτο τεύχος του βγήκε, σύμφωνα με τον Moribus, Παρασκευή, 1 Αυγούστου 1975 με κόστος 7 δρχ. Συνέχισε για άλλες 96 εβδομάδες αφαιρώντας σταδιακό τον προσδιορισμό «Δυναμικό» στα τελευταία τεύχη. Περισσότερες λεπτομέρειες, πληροφορίες κλπ. υπάρχουν στο θέμα του Αγοριού. Οι ιστορίες με τις οποίες έκανε πρεμιέρα ήταν: Ο Ελ Ζαμπάτο που ήταν και ο «επικεφαλής» της έκδοσης Οι Μικροί Τιμωροί…
Last reply by archon, -
Τέλος 1971, ο Δραγούνης με την εταιρεία του Πηδάλιο Πρεςς, κυκλοφορεί άλλο ένα εβδομαδιαίο πολεμικό περιοδικό κόμικς, ονόματι ΤΑΝΚΣ. Μικρό μέγεθος (12,5Χ17,5), 68 σελίδες, ασπρόμαυρο περιεχόμενο, κυκλοφόρησαν πολλές εκατοντάδες. Αργότερα κυκλοφόρησαν και τόμοι με 2 τεύχη μέσα, με τα εξώφυλλά τους αλλά χωρίς αριθμητική σειρά. Λίστα περιεχομένων τόμων Τόμος 004 Τεύχη 0566 και 0568 Τόμος 005 Τεύχη 0571 και 0578 Τόμος 006 Τεύχη 0577 και 0580 Τόμος 007 Τεύχη 0582 και 0596 Τόμος 008 Τεύχη 0589 και 0592 Τόμος 009 Τεύχη 0594 και 0597 + 0593 και 0597 Τόμος 010 Τεύχη 0600 και 0604 Τόμος 012 Τεύχη 0625 και 0629 Τόμος 013 Τεύχη 0698…
Last reply by Valtasar,