Μετάβαση στο περιεχόμενο

SpiroSym

Members
  • Περιεχόμενο

    54
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

487 προβολές προφίλ

SpiroSym's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

213

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ναι. Δε πάει να είναι θεματικοί τόμοι όμως της ίδιας περιόδου. Απλώς έχει ανοίξει σε νέο θέμα συζητήσεως και έχουν μπει σε εκείνη τη βάση δεδομένων. Όλοι αυτοί κανονικά ανήκουν στο μέρος 5 (όπου είναι αυτό εδώ που μιλάμε τώρα). Απλά οι Ιλιάδα και Οδύσσεια προηγούνται των υπολοίπων. Ξέρω ότι είναι μπέρδεμα..
  2. Γεια σου φίλε, εγώ ευχαριστώ για την απάντηση 😊 Ναι, ο Ιούλιος Βερν ανήκει σε αυτήν την σειρά που ανέφερες και που είναι η συζήτηση αυτή. Για την ακριβή σειρά των Θεματικών τομών (βλ. μέρος 5) ξεκίνησαν σίγουρα με Ιλιάδα, μετά Οδύσσεια και μετά ένας Θεός ξέρει 😝 Πιστεύω οι τόμοι βγήκαν πάνω κάτω την ίδια περίοδο αν όχι ταυτόχρονα, καθώς πρόκειται κυρίως για ξεστόκισμα των τευχών από τις αποθήκες.
  3. Βασική ταξινόμηση τομών Κλασσικών Εικονογραφημένων Πεχλιβανίδη (ΑΤΛΑΝΤΙΣ) ! Γεια σας παιδιά! Έχω παρατηρήσει μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τη σωστή ταξινόμηση των τομών που έχουν κυκλοφορήσει ανά περιόδους το διάστημα 1951-2003 από τις εκδόσεις Πεχλιβανίδη (ΑΤΛΑΝΤΙΣ). Τόσο μερικές εισαγωγές στην ανάλυση των περιόδων είναι ελαφρώς ελλιπές∙ όσο οι απαντήσεις πολλών χρηστών για την κατανόησή τους, περισσότερο μπερδεύουν παρά βοηθάνε. Επίσης έχουν ανοίξει πολλά θέματα συζητήσεων για αυτό το ζήτημα που δυσχεραίνει την αναζήτησή τους. Παρακάτω παρουσιάζω τη σωστή ταξινόμηση όλων των τομών που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, αναλύοντας τις περιόδους τους. Κάτι που καλό είναι να μπει στο into πληροφοριών όλων των εισαγωγών ανά περιόδους που αναλύονται. Τέλος, ανεβάζω το Εξώφυλλο - Οπισθόφυλλο του θεματικού τόμου Ιούλιος Βερν, μιας και βλέπω δεν είναι ανεβασμένο στη βάση δεδομένων. Η ταξινόμηση των τομών χωρίζεται σε 5 μέρη: 1. Α' περίοδος 1951-1974, οι τόμοι ξεκινάνε το 1968 και είναι στο σύνολο 16 (ανεβασμένοι εδώ). 2. Β' περίοδος 1975-1989, οι τόμοι ξεκινάνε το 1989 και είναι στο σύνολο 27 (ανεβασμένοι εδώ). 3. Επανέκδοση Β' περιόδου 1990, οι νέοι τόμοι που εκδόθηκαν είναι 3: Ελληνική Ιστορία, Παγκόσμια Λογοτεχνία 1 & 2 (ανεβασμένοι εδώ). Αποτελούν προάγγελο των επόμενων Θεματικών Τομών που εκδόθηκαν κάποια χρόνια μετά από Καθημερινή (βλέπε 4ο και 5ο μέρος). 4. Γ' περίοδος 2003-2004. Έκδοση από τον ίδιο τον εκδότη, ενώ σταματά η δωρεάν διανομή τευχών από Καθημερινή που ίσχυε. Οι τόμοι που εκδόθηκαν είναι 6: Συλλεκτικός Τόμος 1-4 (εδώ), καθώς και 2 σκληρόδετοι καφετί τόμοι Α΄ & Β΄ αφιερωμένοι στα 50 χρόνια έκδοσης των Κλασσικών Εικονογραφημένων. 5. Θεματικοί Τόμοι 2004 από Καθημερινή. Εκδόθηκαν συνολικά 13 τόμοι: Ομήρου Ιλιάδα (αναφέρεται και ως 28ος τόμος), Ομήρου Οδύσσεια (αναφέρεται και ως 29ος τόμος), Ιούλιος Βερν, Αρχαία ελληνική ιστορία, Βυζαντινή ιστορία, Ελληνική επανάσταση '21 1 & 2, Ελληνική επανάσταση 1821 (σκέτο), Ελληνική μυθολογία 1 & 2, Ελληνική μυθολογία (σκέτο), Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς 1 & 2. Όσοι έχουν ανέβει στη βάση είναι εδώ και εδώ. Ελπίζω να βοήθησα όσο γινόταν και να μην κούρασα! Το θεωρούσα αναγκαίο όμως, μιας και δεν υπήρχε πουθενά μέχρι τώρα ολοκληρωμένη και σαφής ταξινόμηση. Φιλικά. Ιούλιος Βερν.rar
  4. Επιβεβαιωμένη σημαντική παρατήρηση ! Η αρίθμηση των ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ-ΤΙΡΑΜΟΛΑ: ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ (TOMOI) ξεκινάει κατευθείαν από τον αριθμό No 46 με επιβεβαιωμένους τόμους 46-57 ως τα μέσα του 1991. Τα 1-45 ανήκουν στη σειρά ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ που ξεκίνησε το 1976. Ο Καμπανάς αλλάζοντας τα δικαιώματα από τους Ιταλούς στην ελληνική έκδοση, συνέχισε την ίδια αρίθμηση. Μετέπειτα, άλλαξε τον τίτλο προσκολλώντας και τον Τιραμόλα στο παιχνίδι του τίτλου και των ιστοριών με το ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, όχι όμως την αρίθμηση! Η βάση δεδομένων πρέπει να αλλάξει και αναθεωρεί από τους διαχειριστές, τόσο εδώ όσο και στο ζήτημα των ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ/ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΕΡΑΦΙΝΟ που έχω επισημάνει στο παρελθόν. Φιλικά.
  5. SpiroSym

    ΣΕΡΑΦΙΝΟ

    Σημαντική παρατήρηση όσον αφορά την αρίθμηση και ονομασία των τομών !! Γεια σας παιδιά. Ύστερα από μεγάλη αναζήτηση, τόσο από τη βάση δεδομένων που έχουμε όσο και από τα δεκάδες τομάκια που έχω στην κατοχή μου και δεν έχω αδράξει τον χρόνο να τα ανεβάσω, έχω καταλήξει στις ακόλουθες παρατηρήσεις: 1. Οι Τόμοι Ά περιόδου έχουν μόνο την ονομασία ΜΙΚΡΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ και πολύ σωστά είναι κατοχυρωμένα στη βάση δεδομένων έτσι. 2. Τώρα αρχίζει το καλό για τις επόμενες 2 περιόδους: Σωστά διαχωρίζουμε τα απλά τεύχη σε Β΄ και Γ΄ περίοδο, δε συμβαίνει και το ίδιο όμως όσον αφορά τους τόμους! Ο Καμπανάς δε διαχώρισε περιόδους στους τόμους, αλλά η Β΄ και η Γ΄ περίοδος συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό σύμπλεγμα με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλληλουχία στην αρίθμηση, ενώ οι ονομασίες τους εναλλάσσονται πότε σαν ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ ή Κλασικά Σεραφίνο ή Κλασσικά Σεραφίνο. 3. Για το λόγο αυτό δεν έχει συνυπάρξει ακόμη κανένας ίδιος αριθμός τόμου ανάμεσα στις 2 περιόδους. Προφανώς διότι αποτελούν μέρη της μίας και μοναδικής συλλογής 1976-1989 με αριθμούς τομών 1-381 που έχουμε μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένους. Ακόμη, αυτό δικαιολογεί και τα ιλιγγιώδη διαστήματα που έχουμε σαν έλλειψη κάποιων τομών στην βάση δεδομένων μεταξύ αριθμών της ίδιας περιόδου. 4. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, καθώς στον αντίστοιχο Τιραμόλα η αρίθμηση των τομών ακολουθεί ομοίως την ίδια λογική με τις ονομασίες Κλασικά και Κλασσικά να εναλλάσσονται συνεχόμενα και να ανήκουν όλα μαζί σε μία ομάδα που έχει αρχή και τέλος, όπως σωστά είναι κατοχυρωμένα. (Μικρά Κλασικά Τιραμόλα υπάρχει γραφή μόνο σε ένα τομάκι το 37 και πουθενά αλλού επιβεβαιωμένο προς το παρόν, ενώ αν και λέγεται Μικρά Κλασικά Τιραμόλα δεν έχει μικρότερο σχήμα από τα σκέτα Κλασικά ή Κλασσικά Τιραμόλα. Ήταν μια δοκιμή του Καμπανά που κατευθείαν άλλαξε γνώμη και επανάφερε τις αρχικές ονομασίες). 5. Καταλήγοντας, προτείνω και θεωρώ πως η βάση δεδομένων ΜΟΝΟ για τους τόμους της Β΄ και Γ΄ περιόδου του Σεραφίνο, πρέπει να αναθεωρηθεί και να επιδιορθωθεί. Οι τόμοι πρέπει να ενωθούν και να υπάρξει σύμπτυξή τους σε μια αυτοτελή και ανεξάρτητη έκδοση με την ονομασία ΚΛΑΣΙΚΑ - ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ, 1976-1989. Τα ΜΙΚΡΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ της Ά περιόδου παραμένουν ορθώς ως έχει. Φιλικά και σόρρυ αν σας κούρασα
  6. Μεταφέρθηκαν στη βάση Εξώφυλλο και Οπισθόφυλλο του 1ου τεύχους.
  7. Μεταφέρθηκαν στη βάση Εξώφυλλο και Οπισθόφυλλο του τόμου 45 από Σούπερ Κλασικά Σεραφίνο, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των επιβεβαιωμένων τομών.
  8. Εξώφυλλα των 2,3,4 και 5 σε μέτρια κατάσταση. Μεταφέρθηκαν στην βάση.
  9. SpiroSym

    ΣΕΡΑΦΙΝΟ

    Μεταφέρθηκε στην βάση. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο τόμου 38, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επιβεβαιωμένων τομών.
  10. Στους τόμους των ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΡΑΦΙΝΟ-ΤΙΡΑΜΟΛΑ: ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ πρέπει να γίνει αλλαγή στους αριθμούς. Επιβεβαιωμένο τόμο έχουμε μέχρι τον 57! Το 148 που έχει ανέβει στη βάση είναι τεύχος, όχι τόμος. Επομένως τα 58-147 που αναγράφει ως αναζήτηση δεν υφίστανται.
  11. Όλος τυχαίως μου έπεσε και στα δικά μου τα χέρια. Πάλι ο 37ος τόμος και μόνο. Μάλλον θα πειραματίστηκε με αυτήν την ονομασία ο Καμπανάς και δεν την συνέχισε φαίνεται..
  12. Έχει κάποιος το ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΙΡΑΜΟΛΑ 2ο τόμο; Αυτό που έχω στην κατοχή μου, ενώ το εξώφυλλο είναι το ίδιο σαν κι αυτό που είναι ανεβασμένο στη βάση, η ράχη ωστόσο αναγράφει ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ 2ος τόμος. Είμαι σε φάση wtf γίνεται εδώ; Μπορεί να μου το επιβεβαιώσει κάποιος;
  13. Εξώφυλλα τόμου 377, ξανανεβάζοντας τον αριθμό επιβεβαιωμένων τόμων. Μεταφέρθηκαν στην βάση.
  14. Κανένα από τα 2. Δεν επεξεργάζομαι τις εικόνες μου, μόνο crop κάνω αν χρειαστεί λόγω αχρήστων σκιάσεων μη τετραγώνου σχήματος στο σκανερ. Γιατί παρακαλώ ρωτάτε;
  15. SpiroSym

    ΣΕΡΑΦΙΝΟ

    Σίγουρα το 381, δε θυμάμαι ποια άλλα είχα ανεβάσει. Θα πρέπει να τα αναγράφω την άλλη φορά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.