Μετάβαση στο περιεχόμενο

Blogs

Our community blogs

 1. Όταν πήγαινα Δημοτικό σχολείο, η αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν μας έλεγε η δασκάλα ή ο δάσκαλος να βρούμε σε ένα κείμενο Νέων Ελληνικών τις ωραίες εικόνες. Συνήθως ήταν ρυάκια που τρέχανε, πεταλουδίτσες πάνω σε φύλλα, ζωάκια στο δάσος και ούτω καθεξής. :) Η συνήθεια αυτή μου έμεινε και αργότερα άρχισα να μαζεύω ωραίες εικόνες από διάφορα παιδαγωγικά περιοδικά, όπως το Playboy, το Penthouse και άλλα. Κάποια στιγμή ξεπέρασα κι αυτή τη φάση και άρχισα να συγκεντρώνω διάφορες ωραίες εικόνες από, τι άλλο, κόμικς φυσικά. Αυτές λοιπόν θα τις συγκεντρώσω λίγες λίγες εδώ πέρα, να τις έχω πιό προσιτές αλλά και να τις βλέπετε κι εσείς. :)

   

  Και κάνω αρχή με Barry Windsor Smith και θ΄ακολουθήσουν κι άλλες.

   

  Barry Windsor Smith.jpg

   

  :Paingiver:

 2. Το σημερινό κείμενο δεν αφορά κόμικς! Αφορά ένα μάτσο ανυπότακτους -στην πλάνη της αδιαφορίας- τρελούς που έπεσαν ομαδικά στην μαρμίτα με ένα μείγμα προποφόλης και κεταμίνης, πριν 4 περίπου χρόνια. :D Πλέον έχουμε φτάσει κάτι παραπάνω από 400 και είμαστε απλωμένοι σε όλα τα μήκη, πλάτη και καμιά φορά βάθη και ύψη της Ελλάδας! Ονομάζουμε τους εαυτούς μας ως ομάδα, "Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας" και μιλάμε συχνά για εμάς στο τρίτο πρόσωπο. :nek:  Και το φβ μας.

  edke.jpg.4573b3680b38f70795d966df551406b9.jpg

  Αυτό που κάνουμε είναι απλό! Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνό μας και μας ζητάνε από κάποιο μέρος της Ελλάδας την κτηνιατρική μας βοήθεια (στειρώσεις και εμβολιασμούς κατά κύριο λόγο). :batman: Εμείς μαζεύουμε μια ομάδα τρελών, ακονίζουμε τα νυστέρια μας, ετοιμάζουμε τις σύριγγές μας, βάζουμε τα καλά μας, συμφωνούμε με τους συναδέλφους της περιοχής, μπαίνουμε σε κατάλληλο χώρο και στειρώνουμε ό,τι μπει μέσα σε αυτόν, αρκεί να είναι αδέσποτο. Να μην έχει στον ήλιο μοίρα.  Και όλα αυτά χωρίς λεφτά! Το αφεντικό τρελάθηκε! Αυτός είναι και ο λόγος που χρειαζόμαστε χορηγούς και δωρεές. Γιατί εμείς δεν παίρνουμε λεφτά, αντίθετα βάζουμε την συνδρομή μας, αλλά οι φαρμακαποθήκες, οι βενζινάδες και οι αεροπορικές ή πλοιοκτήτριες εταιρίες θέλουν λεφτά. :shit:  Και τα δικά μας μόνο δεν φτάνουν. Όσοι από εσάς νομίζετε ότι μπορείτε να στηρίξετε την τρέλα μας, σας έχω έναν δωρεάν τρόπο και έναν με οικονομική ενίσχυση.

   

  Ο δωρεάν είναι αυτός. Με την ψήφο σας στην ΕΔΚΕ βοηθάτε να πάρουμε χρηματοδότηση του project που έχουμε βάλει μπροστά για να κάνουμε τα Κουφονήσια πρότυπα νησιά διαχείρισης των αδέσποτων ζώων!!! (καθένας με την τρέλα του, εμείς με την δικιά μας).

   

  Με τον όβολό σας εδώ και ελάχιστη βοήθεια τα 5 ευρώ (εξαιρετικά σημαντικά πιστέψτε με) βοηθάτε να στειρωθούν περίπου 150 αδέσποτα.

  Εκτός από τις στειρώσεις, εμβολιάζουμε και περιθάλπτουμε τα ζώα των άστεγων σε συνεργασία με το PRAXIS, φροντίζουμε τα ζώα του Εθνικού κήπου, ενημερώνουμε για την κατάσταση των αδέσποτων στην Ελλάδα σε φορείς, ανθίζουμε το φιλοζωικό πνεύμα στα σχολεία. Και ό,τι άλλο βρεθεί στον δρόμο μας δλδ.. Χρόνος υπάρχει! :lol:

   

  Ευχαριστώ που διαβάσατε τα κουραστικά και ανιαρά λόγια μου.. :choco: Κάτι τελευταίο, για όσους έχουν κατοικίδιο, σκύλο ή γάτα και μάλιστα θηλυκό. Στειρώστε το. Μην το φοβηθείτε. Μια φορά στη ζωή του θα είναι. Θα του χαρίσετε 2 χρόνια επιπλέον προσδόκιμο ζωής και θα μας χαρίσετε λιγότερα αδέσποτα και λιγότερες αγωνίες. Γιατί με έρευνα το 70% των αδέσποτων προέρχεται από κάποια γέννα δεσποζόμενου.

   

  Κτηνιατρικές καληνύχτες!

  :imac:

 3. Να πω τη μαύρη αλήθεια, όταν ο ηγέτης των πιστών, ο μάγος Βαλτάσαρ, μας ανακοίνωσε ότι θα έχει και blog το νέο φόρουμζ σκέφτηκα. Και; Σιγά μην κάθεται να διαβάζει κανείς blog posts. Και η επίσης μαύρη αλήθεια είναι ότι κατά τα φαινόμενα είχα δίκιο. 87 εμφανίσεις σε ένα άδειο blog αρχικά, 100+ στο πρώτο blog post και όλο και λιγότερες στα επόμενα (όπως βλέπουμε πάω πολύ όμορφα να καλύψω το ότι γράφω αηδίες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν - αλλά να αναφέρω ένα αξίωμα: ΔΕΝ γράφω αηδίες. Adhoc που θα έλεγε και ο πειρατής).

   

  Παρόλα αυτά εδώ πρέπει να δηλώσω ότι μετά το πρώτο ποστάρισμα κατάλαβα το λόγο που τα blog είναι πετυχημένα. Ή μάλλον ήταν κάποτε μέχρι να τα πάρει αμπάριζα το facebook. Απελευθερώνουν το συγγραφέα. Γράφει ότι θέλει, εντός γενικότερου πλαισίου αλλά εκτός του ασφυκτικού πλαισίου που οριοθετείται από τον τίτλο ενός τοπικού. Θένκιου λοιπόν Βαλτάσαρ και νγραμμ και όποιος άλλος δούλεψε να μας φέρει αυτό το βήμα (ο τόνος είναι δίπλα στο λ και γράφτηκε βλημα αρχικά. Λες; :wow:)

   

  Συνεχίζω λοιπόν επανερχόνενος στις προηγούμενες σκέψεις μου. Μάλλον είναι γεροντίστικη παραξενιά. Αισθάνομαι ότι δε θα προλάβω να διαβάσω όλα όσα έχω σκοπό ή αξίζουν τον κόπο ή κάτι σαν κι αυτό που περιέγραψε εδώ ο Μπίλμπο: 

   

   

  Όποιος κατάλαβε εδώ (μπέσα όμως) τι ακριβώς λέει ο Μπίλμπο, ίσως καταλάβει πως αισθάνομαι για κάποια κόμικς, βιβλία, επιτραπέζια, αλλά εδώ μιλάμε για τα κόμικς σωστά; προς το παρόν τουλάχιστον.

   

  Και ποιος είναι ο τρόπος να γνωρίσω πάνω από τα μισά και να τα εκτιμήσω όσο αξίζουν; Να κόψω τα ξερόκλαδα. Όλο και συχνότερα λοιπόν βρίσκω τον εαυτό μου να του έχω θέσει το ίδιο και το ίδιο ερώτημα. Αυτό γιατί να το διαβάσω; Αν διαβάσω και το παρακάτω θα αλλάξει κάτι στην εμπειρία μου ή τις εντυπώσεις μου; Σήμερα θα μιλήσω και με παραδείγματα.

   

  Παράδειγμα 1ον (τραβηγμένο από το μαλλί):

  image.jpeg

  Στα βραβεία κάθε χρόνο δίνονται και prix jeunesse. Παιδικά όπως θα τα λέγαμε εδώ. Προσπαθώ να τα διαβάζω και αυτά για τη διαμόρφωση άποψης. Τα τελευταία χρόνια βλέπω συνεχώς τούτο εδώ, 4 τόμοι ως τώρα. Χαριτωμένο. Πολύ χαριτωμένο. Ένα κοριτσάκι που θέλει να γίνει συγγραφέας και προσπαθεί να λύσει μυστήρια (παιδικού επιπέδου - δεν είναι Σκούμπι Ντου), κάνει έρευνες, έχει και 2 κολητές κλπ κλπ κλπ. Παιδικό και κοριτσίστικο, δεν παίζει άντρας ούτε κατά λάθος στους βασικούς ρόλους. Ενδιάμεσα παρεμβάλονται σελίδες από ημερολόγια είτε με κείμενο είτε με παιδικές ζωγραφιές κλπ. Διάβασα ένα, ανοίγω και το δεύτερο. Σε κάποια φάση το κλείνω. Μεταφορικά μιλώντας cbr γαρ. Θα βρει την άκρη η Σερίζ, θα θριαμβεύσει η φιλία, κάπου θα σπάσει λίγο τη μουρίτσα της κι όλα καλά κι όλα ωραία. Στο επόμενο τεύχος (από ότι είδα έπαιξαν χιόνια - άλλο σκηνικό) θα γίνει κάτι ανάλογο. Το consept το έπιασα, μου φάνηκαν δίκαια τα βραβεία, αλλά έχω λόγο να συνεχίσω;

   

  Παράδειγμα 2ο:

  image.jpeg

   

  Aυτό πάει παλιά. Όταν ακόμα διάβαζα Dufaux με ενδιαφέρον. Εξακολουθώ να τον διαβάζω, αλλά πλέον ίσως και να τον αδικώ λόγω προκατάληψης. Στην αρχή εδώ είχαμε τη Τζέσικα που της σκότωσαν τον γκόμενο αν θυμάμαι και καλά, έχουν περάσει χρόνια. Μικρά story arcs, ατμόσφαιρα νεο-νουάρ, ωραία δράση. Μετά όμως από μερικούς τόμους, η απλή παρουσία της Τζέσικα κάπου αρκούσε να σκορπίσουν παντού πτώματα, θανάσιμες απειλές, εκδικήσεις. Στην αρχή το συνέχιζα για να δω που το πάει. Μετά μπήκε στο μυαλό μου ότι δεν το πάει πουθενά και όσο παραπάνω και να διάβαζα θα είχαμε ξανά και ξανά το ίδιο μοτίβο. Ωραία σειρά, καλοστημένη, ενδιαφέρον σχέδιο πλην όμως ξεπερασμένο πλέον, αλλά τόση επανάληψη δεν την άντεχα άλλο.

   

  Παράδειγμα 3ο (και τελευταίο, θα μπορούσα να το πάω μέχρι το πρωί):

  image.jpeg

   

  Εδώ έχουμε ένα spin-off. Διάβασα όταν διάβασα τα Blueberry, είπα να διαβάσω και το spin-off. Στην αρχή τα πρώτα ήταν Charlier - Giraud. Μικρές ιστορίες, ένα κλασσικό origins που θα μπορούσε να είναι και εντός σειράς. Αφού είδα λίγο τα 3 πρώτα τεύχη που μου έδωσαν και χρήσιμες πληροφορίες μετά είχαμε άλλα σχεδόν 20 όπου είχαμε αντίστοιχες περιπέτειες με τις ώριμες, αλλά τοποθετημένες στον Εμφύλιο. Εδώ το σιχτίρισμα δεν άργησε, ότι ενδιαφέρον είχε ο αρχικός Μπλούμπερι, τόση βαρεμάρα είχε ο νεαρός εξυπνάκιας Γιάνκης αξιωματικός που όλο έμπλεκε κι όλο ξέμπλεκε γιατί είναι γαμάτος.

   

  Αλλού όμως κολλάω. Διαβάζω τα καινούργια από τις κλασσικές σειρές. Δεν είναι το ίδιο τα spin-off. Τα κάνον είναι πάντα κάνον. Υπάρχουν βέβαια και παράξενες περιπτώσεις όπως ο κακομοίρης ο Θόργκαλ.

  image.jpegimage.jpegimage.jpeg

  Η βασική σειρά γέννησε 3 spin-off. OK η μία είναι το origins, jeunesse όπως το λένε και οι Γάλλοι που έφυγε από την κανονική σειρά. Η Kriss de Valnor διαβάζεται, είναι στο ίδιο επίπεδο με την κανονική σειρά. Η Louve που ακολουθεί την γυναίκα και την κόρη του Θόργκαλ, δε διαβάζεται. Πραγματικά. Τι να κάνω όμως; Έχει ανακοινωθεί ότι μετά από συνολικά 3 ή 4 τόμους τα spin-off θα ξαναπέσουν μέσα στην κανονική σειρά.

  image.jpeg

  Το παρατάς; Ή το τρως σαν το καμένο φαγητό της γυναίκας σου που δε θες να τη στενοχωρήσεις; 

   

  Συγκλονιστικά διλήμματα, φοβερά first world problems.

   

  Και για να επιβραβεύσω όσους διάβασαν μέχρι εδώ, να αναφέρω ότι διάβασα τους 3 τόμους του La Colère de Fantômas. Όταν το βρείτε σε γλώσσα που μπορείτε να το διαβάσετε χτυπήστε το άφοβα.

  • 0
   entries
  • 0
   comments
  • 141
   views

  No blog entries yet

  • 0
   entries
  • 0
   comments
  • 69
   views

  No blog entries yet

 • Blogs

 • Blog Comments

  • Η σημερινή εικόνα είναι ένα απλό καρέ του Moebius. Απλό, τρόπος του λέγειν βέβαια. Είναι από τα καρέ που στέκεσαι και χαζεύεις.     Προέρχεται από το πρώτο επεισόδιο του Arzach του 1975.          
  • H igloo και τα ξαδέρφια της ευχαριστούν τις Μαρίες αυτής της χώρας
  • @imacmaria Συγχαρητήρια! Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να προωθούνται! Ακόμα θυμάμαι πριν από 2 χρόνια να παίρνω τηλέφωνο (σε κατάσταση πανικού) καθε φιλοζωική της Θεσσαλονίκης για να με βοηθήσουν και το μόνο που μου έλεγαν είναι "εμείς ανεβάζουμε μόνο φωτογραφίες στο fb" *. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν και φυσικά αυτοί χρειάζονται την δική μας στήριξη. Θα βοηθήσω όσο μπορώ τις επόμενες μέρες. Συγχαρητήρια και πάλι!    * Εννοείται πως δεν υποτιμάω την δουλειά των συγκεκριμένων ανθρώπων, απλά θέλω να τονίσω την έλλειψη ομάδων που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  
  • Τον Ken Kelly τον συναντήσαμε πολύ πράσφατα στην παρουσίαση του Ίωνα Eerie presents. Έχει κάνει πολλά εξώφυλλα για το Eeerie. Η επόμενη εικόνα είναι δική του.     Την συγκεκριμμένη εικόνα την σχεδίασε για να χρησιμοποιηθεί σαν εξώφυλλο του βιβλίου The Fantastc Civil War του Frank McSherry jr.     Αφορά μια απόδοση σε sci-fi και fantasy του Αμερικανικού εμφυλίου πολέμου.        
  • @Θρηνωδός ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ξέρω ότι για κάποιους που έμειναν άνεργοι είναι τραγικά δύσκολο να τα φέρουν βόλτα. Αλλά.   Είναι ένα ποσό και μια επέμβαση που θα γίνει μια φορά σε όλη την ζωή του ζώου. ΜΙΑ.    Άρα για εμένα, πρώτον μην λυπηθείτε τα χρήματα και δώστε βάση στην ποιότητα του χειρουργείου. Όπως δεν θα διαλέγατε για τον εαυτό σας να χειρουργηθεί όπως να'ναι και όπου να'ναι, με βάση μόνο το κόστος.  Κάντε ένα κουμπάρα και ρίξτε μέσα χρήματα από την στιγμή που θα πάρετε τον σκύλο ή την γάτα. Μπορεί να κάνετε 2 χρόνια βάζοντας πχ. 20 ευρώ τον μήνα (λιγότερο από ένα ευρώ την μέρα) αλλά θα τα μαζέψετε.  Βρείτε κάποιον συνάδελφο που να κάνει ευκολίες. Πλέον με πάρα πολλούς κανονίζω και παίρνω 50 ευρώ τον μήνα μέχρι να εξόφλησουν. Απλά μην τον ξεχάσετε. Δυστυχώς το κράτος δεν έχει καλά καλά λεφτά για τα αδέσποτα, πόσο μάλλον για κάποιον ιδιώτη, που ήταν απόφαση του να πάρει ένα ζώο. Όπως θα ήταν απόφαση του να κάνει ένα παιδί. Και δυστυχώς οι κτηνίατροι είναι άνθρωποι όπως όλους. Άρα για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε χρήματα.  Και η μόνη πηγή εσόδων μας είναι οι ιδιοκτήτες. Μακάρι να είχαμε λεφτοδεντρα, αλλά που.. Άρα για να μπορούμε να ζούμε και βοηθάμε και κανένα αδέσποτο, πρέπει να παίρνουμε χρήματα από τους ιδιοκτήτες. Στη ίδια μοίρα είμαστε όλοι. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.     Χίλια χίλια ευχαριστώ σε όσους μας βοηθάτε!!!    @germanicus
 • Blog Statistics

  • Total Blogs
   6
  • Total Entries
   6
×

Σημαντικές πληροφορίες

By using this site, you agree to our Οροι χρήσης.