Jump to content

Blogs

Our community blogs

 1. There is a prince charming on Phenixon

   

  M40033.jpg

   

  "There is a prince charming on Phenixon", ή αλλιώς πως να σας φάει την γυναίκα ένα εξωγήινο τέρας και σεις να μείνετε με την πεθερά αμανάτι. :lol: Συνεχίζοντας στο χιουμοριστικό μοτίβο του "It's a small universe" που είδαμε πριν μια εβδομάδα στο μπλογκ, ο Μοέμπιους φτιάχνει ακόμα μια τετρασέλιδη υπόθεση καθημερινής τρέλας βγαλμένη από την ζωή. :) 

   

   

  M40034.jpg

   

   

  Κάπου στο μέλλον, το διαστημόπλοιο Star Gulper φτάνει σε έναν μικρό κίτρινο πλανήτη ονόματι Phenixon. Μέσα σε αυτό ο άντρας ενός ζευγαριού κοσμοναυτών τρώει παντόφλα από την γυναίκα του η οποία επιμένει ότι η μάνα της έχει κάθε δικαίωμα να έρχεται να τους βλέπει, πετώντας τις γνωστές σε όλους ατάκες "δεν μ'αρέσει ο τόνος σου", "δεν συμπαθείς τη μαμά" κλπ :lol: Με το που προσγειώνονται και ο άντρας ξεκινά το εμπόριο με τους ντόπιους, η γυναίκα γνωρίζει ένα Pavachus που είναι μια μείξη χταποδιού με κράκεν ονόματι Balutin, ερωτεύονται και την παίρνει μακριά στους χρυσούς ωκεανούς του πλανήτη. Η ιστορία τελειώνει με τον άντρα να αναρωτιέται πως στο ανάθεμα θα δικαιολογήσει την απώλεια της γυναίκας του στην αστρική αστυνομία και την μάνα της, ενώ το έρμο το Pavachus τ'ακούει από την γυναίκα σχετικά με το δικαίωμα της μάνας της να έρθει να τους δει για διακοπές :lol::lol:  

   

   

  M40035.jpg

   

   

  Μια ακόμα άκρως διασκεδαστική ιστορία του Μοέμπιους που με πετυχημένο χιουμοράκι προσαρμόζει συνηθισμένα γεγονότα σε ένα φουτουριστικό σύμπαν με εξωγήινους και τέρατα που τρώνε παντόφλα, διακωμωδώντας το universal πρόβλημα των αντρών με τις πεθερές τους και vice versa. Στο εισαγωγικό σημείωμα μαθαίνουμε πως το κόμικ το σχεδίασε όταν έκανε τις διακοπές του στο νησί Ρε στην δυτική ακτή της Γαλλίας (εκεί που πήγαινε όταν του ήρθε η ιδέα για το "La Deviation"), οπότε τα περιβάλλοντα της ιστορίας αντικατοπτρίζουν την ομορφιά του νησιού. Οι επιρροές του, ή καλύτερα η "μουσική" της ιστορίας, είναι δύο αγαπημένοι του συγγραφείς, ο Γάλλος Boris Vian και ο Jack Vance. Εδώ, προσπάθησε μέσω ενός κοινού αστείου να ενσωματώσει τον άμεσο τρόπο που αυτοί οι δύο απευθύνονται στον αναγνώστη. Άλλωστε, το τέρας Pavachus μόνο Prince Charming το λες. :) 

   

   

  M40036.jpg

   

   

  Η ιστορία δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 1981 του Heavy Metal και στην συλλογή της epic νο.4 "Moebius: The Long Tomorrow and Other Science-Fiction Stories" τον Απρίλιο του 1988. Από την πρώτη σελίδα των δύο δημοσιεύσεων που παραθέτω παρατηρούμε ότι έγινε επαναχρωματισμός καθώς και άλλη μετάφραση.

   

  prince 1.jpgM40033.jpg

  αριστερά η έκδοση του heavy metal, δεξιά της epic

   

  :alex: 

 2. Λίγο πριν μπει το 2019 ολοκληρώνεται και η ανασκόπηση του 2018 όσον αφορά τις εντυπώσεις μου για ότι νέο διάβασα στο χώρο (κυρίως) των BD. Σκέτη ταλαιπώρια - τι ήθελα και το ξεκινούσα και πολλά άλλα τέτοια. Από την άλλη ξεπέταξα τσακ-μπαμ καμιά 50αριά παρουσιάσεις έργων που όπως και να το δει κανείς αν τις έκανα ανεξάρτητα, όλο και κάτι παραπάνω θα έγραφα.

   

  Βαθιά ανάσα και φύγαμε:

   

  Les Aigles de Rome - Livre V

   

  Les aigles de Rome -5- Livre V

   

  Για τούτο δω και αφού έχει σελίδα στο GC είχα γράψει 2-3 γραμμές: Μόλις διάβασα τον 5ο τόμο. Μη σας απασχολεί που δεν ξέρετε γαλλικά. Βρείτε τον και διαβάστε τον. Έχει σελίδες και δισέλιδα που κόβουν την ανάσα. Ο Μαρίνι έχει φτάσει σε φάση εκπληκτικής ωριμότητας. Το θέμα με τους άνδρες πρωταγωνιστές που νομίζεις ότι θα βγει από καμιά γωνιά ο Τζίπσι ή ότι ο Μάκρους είναι ο Αρμάντο Καταλάνο (ακα Σπορπιός) μεταμφιεσμένος, εξακολουθεί αλλά όπως είχα αποδείξει και με μερικές σελίδες (που θα ξαναβάλω από κάτω μία, έχει κάνει φοβερή δουλειά επιπέδου πίνακα ο τύπος. Νο1 στη wishlist μου για το Con της Θεσσαλονίκης.

   

  1.jpg

   

  Murena  10

   

  Murena -10- Le Banquet

   

  Τι κουράγιο ή τι θάρρος ή τι θράσος μπορεί να έχει κάποιος για να συνεχίσει τη δουλειά ενός απαράμιλου καλλιτέχνη που έφυγε πρόωρα; Τι τύχη μπορεί να έχει μία σειρά όταν χάνει το βασικό της ατού και συνεχίζει με τον σεναριογράφο που αργά ή γρήγορα θα την κάνει τη ... καταλάβατε και θα την .... εεεε ... πάλι καταλάβατε, τη σειρά; Τελικά ο Theo σεβάστηκε τον μεγάλο του προκάτοχο και έδωσε σελίδες μεγάλης δεξιοτεχνίας κρατώντας τη σειρά στο γνωστό της υψηλότατο επίπεδο. Γιατί αν περιμέναμε από το σενάριο που φιλιώσανε ο Νέρωνας με τον Μουρήνα, αλλά ξανά έπεσε θύμα συνωμοσίας και μετά... ΟΚ ΟΚ Φτάνει.

   

  Noname.jpg

   

  Zombillenium

   

  Zombillénium -1- GretchenZombillénium -2- Ressources humainesZombillénium -3- Control Freaks

   

  Πιθανότατα να το έχετε πετύχει ή να έχετε δει την ταινία ή να έχετε ακόυσει για την ταινία κλπ. Ένα από τα πλέον ανερχόμενα νέα γαλλικά κόμικ, το Ζομπιλένιουμ είναι η ιστορία ενός theme park με Ζόμπι που έχει μία μικρή ιδιαιτερότητα. Τα φαντάσματα στο τρένο-φάντασμα είναι όντως φαντάσματα, τα βαμπίρ πραγματικά βαμπίρ και τα ζόμπι είναι ζόμπι. Ένα καταφύγιο για τέρατα, δαίμονες, σκελετούς και νεκροζώντανους που ζούνε με την κάλυψη ότι είναι απλά μεταμφιεσμένοι εργαζόμενοι σε ένα θεματικό πάρκο. Αναμφίβολα πιασάρικη η ιδέα και αρκετά καλή η εκτέλεση όπως άλλωστε δείχνει και η απήχηση. Το σενάριο σε κρατάει, το σχέδιο είναι αυτό που πρέπει, ζόμπι περιεχόμενο που είναι της μοδός, λογικό είναι να έρθουν και οι μεταφράσεις σχετικά γρήγορα από την NBM. Υπάρχει και σε online αναγνωστήριο, ρίχτε το μια ματιά.

   

  Noname.jpg

   


  Ce qu'il faut de terre a l'homme

   

  Ce qu'il faut de terre à l'homme

   

  Αυτό είναι κάτι που δε θα μου φανεί παράξενο να το δω στα ελληνικά, καθώς είναι η απόδοση σε κόμικ του έργου του Τολστόι "Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος". Το έπιασα στα χέρια μου, καθώς ήταν ο νικητής του ειδικού βραβείου της επιτροπής στην περσινή Ανγκουλέμ. Πράγμα που με παραξένεψε, γιατί το σενάριο δεν είναι πρωτότυπο, ενώ το σχέδιο είναι, καλό. Μέχρις εκεί, ΟΚ θα το δείτε παρακάτω. Δεν μπορώ να καταλάβω, δε θα σκοτωνόμουν να το βρω, αν βγει στα ελληνικά θα το πάρω και θα το προτείνω.

   

  Noname.jpg

   

  Katanga

   

  Katanga -1- DiamantsKatanga -2- Diplomatie

   

  Δύο λέξεις: Φαμπιάν Νουρύ. Συνταγή της επιτυχίας. Και μάλιστα αυτή τη φορά ξανά με τον Συλβαίν Βαλέ για μία δεύτερη συνεργασία μετά το Il etait une fois en France. H συνταγή και πάλι η ίδια. Ένα ιστορικό πλαίσιο το οποίο είναι οι αναταραχές που συγκλόνισαν το πρώην βελγικό Κονγκό μετά την ανεξαρτησία του και οδήγησαν στην εκτέλεση του γνωστού κονγκολέζου αγωνιστή και ηγέτη Πατρίς Λουμούμπα. Πάνω εκεί βάζουμε μερικούς ιστορικούς χαρακτήρες, μερικούς φανταστικούς, τραβάμε μερικές καταστάσεις για να γεμίσει η δράση, πολιτική, μάχες, διαμάντια, τι άλλο μπορεί να θελήσει ένας αναγνώστης; Μα φυσικά τον επόμενο τόμο. Βέβαια παρά την επιτυχία του, εγώ ζορίστηκα να βρω τους τόμους στα γαλλικά, φαντάζομαι για αγγλικό σκανλέισο υπάρχει μία δυστοκία. Βέβαια ο Dargaud συμμετέχει στη Europe Comics, άρα μπορείτε να ελπίζετε.

   

  Noname.jpg

   

   

  Και κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. 49 έργα. Έλεγα να βάλω και ένα αμερικάνικο να τα κάνω 50; Μετά σκέφτηκα, γιατί 50; Επειδή μετράμε σε δεκάδες; Μετράμε σε δεκάδες επειδή έχουμε 5 δάχτυλα, αν είχαμε 7 και το 49 μια χαρά αριθμός θα ήταν. Πάντως αν για κάποιο θέλετε αναλυτική παρουσίαση, περισσότερα λόγια ή οτιδήποτε, μπορείτε να το ζητήσετε. Και του χρόνου.

 3. Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Γιατί τα ντόνατ έχουν τρύπα στη μέση; Πώς οι Simpsons έχουν προβλέψει τόσα μελλοντικά γεγονότα; Αυτά και πολλά άρα υπαρξιακά ερωτήματα κατατρώνε το μυαλό των φιλοσόφων εδώ και αιώνες. Αλλά κανένα δεν είναι τόσο βασανιστικό, τόσο στοιχειώδες για την ανθρώπινη φύση, όσο το (δραματική μουσική) «Είναι τα κόμικς τέχνη;» :omg:

  Δε χρειάζεται να απαντήσεις, πιστέ μου αναγνώστη, απλά σκέφτηκα ότι η μπουρδολογία θα ήταν μια καλή εισαγωγή. :D 

   

  Burne Hogarth Catalogue.jpg Bande Dessinée et Figuration Narrative.jpg

   

  60's, Γαλλία. Βρισκόμαστε στα τέλη της Χρυσής Εποχής των γαλλοβελγικών κόμικς. Τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεπεταχτεί ο Γκαστόν, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ, ο Μπλούμπερυ, τα Στρουμφάκια. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι προσπαθούν να απομακρύνουν την ταμπέλα του «ευτελούς» από τα κόμικς ή έστω να βελτιώσουν την εικόνα τους στη συλλογική συνείδηση. Έτσι, το 1965 και το 1966 πραγματοποιούνται στο Galerie de la Société française de photographie ρετροσπεκτίβες αφιερωμένες στο έργο των Milton Caniff και Burne Hogarth. Το 1967 φιλοξενείται στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού η έκθεση με τίτλο Bande Dessinée et Figuration Narrative. Στον κατάλογό της περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον έργα δημιουργών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Winsor McCay, Charles M. Schulz κ.ά.), καθότι οι επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής ανήκαν σε μια γενιά που μεγάλωσε με τα αμερικανικά στριπ που δημοσιεύονταν στα Le Journal de Mickey, Jumbo και Robinson. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση τέτοιου πρεστίζ και τέτοιας ανταπόκρισης: με παραπάνω από 500.000 επισκέπτες, θεωρείται ότι σφράγισε μια και καλή την άποψη των Γάλλων για τα κόμικς. 

   

  liege.jpg

   

  Βέβαια, από το 1967 έχουν γίνει άλματα στις κοινωνίες της Γαλλίας και του Βελγίου. Ο Moebius είχε πάρει σβάρνα μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης σε Παρίσι, Λυών και Μπορντό. Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Λιέγης διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από πρωτότυπες σελίδες των Morris, Peyo, Edgar P. Jacobs, Maurice Tillieux και αρκετών άλλων επιφανών Βέλγων δημιουργών. Και πριν λίγα χρόνια, στον εκθεσιακό χώρο Grand Palais του Παρισιού, όπου κατά καιρούς έχουν εκτεθεί από Frida Kahlo μέχρι Edward Hopper, παρουσιάστηκαν σκίτσα του Hergé.

  Ο Robert Crumb ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς που μπήκαν σε μουσεία της χώρας του. Το 1983 μια γκαλερί στο Σαν Φρανσίσκο, ονόματι Modernism, είχε αρχίσει να ακούγεται λόγω των εκθέσεων έργων, που σύμφωνα με τα στάνταρ της εποχής «δεν ήταν τέχνη». Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί αυτής, Martin Muller, ήθελε να βάλει στους τοίχους του σελίδες του Crumb. Καθώς όμως αυτός δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το κέρδος (συνήθιζε να χαρίζει σελίδες από δω κι από κει), ο Muller έπρεπε να βρει κάποιο άλλο μέσο πειθούς. Έτσι, μέσω κοινών γνωστών, επενέβη ο Charles Bukowski, που ήταν ήδη φίλος με τον Crumb. Συμβουλεύοντάς τον «να μείνει μακριά από τα κοκτέιλ πάρτι», ο Bukowski έπεισε τελικά τον Crumb. Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκθεση προκάλεσε ειρωνικά γελάκια σε ορισμένους κύκλος. Μερικά χρόνια αργότερα, όμως, το 1990, ο Crumb περπάτησε στο περίβλεπτο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το γνωστό MoMA. Για την ακρίβεια, έργα του συμπεριελήφθησαν στην πολυσυζητημένη έκθεση High and Low: Modern Art and Popular Culture, η οποία προσπαθούσε να εντοπίσει την αλληλοκάλυψη/συγγένεια της «υψηλής τέχνης» και της «ποπ κουλτούρας». Έτσι, πλάι στα μικυμάο του Crumb, παρουσιάστηκαν δημιουργίες των Joan Miró, Pablo Picasso,  και Andy Warhol. Την «σκοτεινή πλευρά» της τέχνης αντιπροσώπευσαν, εκτός του Crumb, σελίδες των George Herriman, Milton Caniff και πολλών άλλων. Εδώ, μπορείτε να βρείτε διάφορες εκδόσεις του καταλόγου της έκθεσης, για την οποία επιφυλάσσομαι μια αναλυτικότερη μελέτη ή έστω ένα entry. :) 

   

  KyotoInternationalMangaMuseum4.jpg cartoon-museum.jpg

  Ματιές στο εσωτερικό του Διεθνούς Μουσείου Μάνγκα στο Κιότο (αριστερά) και το Cartoon Museum στο Λονδίνο (δεξιά)

   

  Βεβαίως, δεν είναι και λίγα τα ιδρύματα που είναι αφιερωμένα στα κόμικς: από αυτά που συνδέονται με συγκεκριμένους δημιουργούς, σαν το Μουσείο Charles M. Schulz ή το Μουσείο Hergé, μέχρι γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως το Βελγικό Κέντρο των Κόμικς, το Διεθνές Μουσείο Μάνγκα του Κιότο, το δικό μας στη Θεσσαλονίκη και το Cartoon Museum στο Λονδίνο.

  Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Λούβρο, αφήστε τη Μόνα Λίζα και αναζητείστε καμιά ορίτζιναλ σελίδα του αγαπημένου σας δημιουργού. Λέμε τώρα. Μέχρι το επόμενο entry... 

  Excelsior and eat your broccoli! :geotrou:

 4. Νομίζετε ότι οι διάφορες δελεαστικές προσφορές των εταιρειών, για αγορά των προϊόντων τους είναι φαινόμενο της σημερινής εποχής; Τα διάφορα βιβλία, κόμικς, καλλυντικά, τσάντες κλπ, μόνο τώρα δίνονται για να πείσουν τον αναποφάσιστο αγοραστή να προτιμήσει  ένα συγκεκριμένο προϊόν; Κι όμως όχι. Η πρακτική αυτή έμμεσης διαφήμισης γινόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελληνική αγορά. 

  Η BP στο τέλος της 10ετίας του '60, με 50 σφραγίδες σε ειδικό βιβλιαράκι, μετά από ισάριθμα "γεμίσματα" του ντεπόζιτου της βενζίνης, σου έδινε δώρο μία συναρμολογούμενη αντίκα αυτοκινήτου. Το Tide μέσα στο κουτί, έβαζε μικρές γυάλινες μινιατούρες ζώων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα ελάφι και ένα (μάλλον) σκυλί. Τα έχω κάπου κι αν τα βρω θα ανεβάσω φωτογραφίες. Ακόμα να θυμίσω τα 8 τεύχη του "Ημουν κι εγώ εκεί" της ιστορικής, εκπαιδευτικής σειράς, που έδινε δώρο το ROL.

   

  Όμως, μία μοναδική προσφορά έδινε και η γνωστή μας Χλωρίνη KLINEX κάπου στο δεύτερο μισό της 10ετίας του '60. Τους Γεωγραφικούς Άτλαντες των 6 ηπείρων.

   

  6 Άτλαντες.jpg

   

  Πλαστικοί, πολύ καλής ποιότητας, ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου και όχι μόνο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα που είχαν ήταν ο χώρος αποθήκευσης σημειώσεων στο πίσω μέρος του χάρτη που συγκρατούνταν από με ένα επίσης πλαστικό ιμάντα με αλουμινένιο γάντζο στο ένα άκρο.

   

  Να και οι Ήπειροι που κυκλοφόρησαν.

   

  Ευρώπη.jpgΑφρική.jpg

                                             ΕΥΡΩΠΗ                                                                    ΑΦΡΙΚΗ

   

   

  Βόρειος Αμερική.jpgΝότιος Αμερική.jpg

              ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ                                ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

   

   

  Ασία.jpgΑυστραλία.jpg

                                      ΑΣΙΑ                                                                                                         ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

   

   

  Με συντρόφευσαν για πολλά χρόνια και τους θυμάμαι με νοσταλγία γιατί επαναφέρουν στη μνήμη μου αξέχαστες εποχές παιδικής ηλικίας που πέρασαν ανεπιστρεπτί.

   

   

   

  :Paingiver: 

                                   

   

   

   

   

   

   

   

  • 1
   entry
  • 8
   comments
  • 35
   views

  Recent Entries

  germanicus
  Latest Entry

  Σαββατόβραδο, τέλη Νοέμβρη 2017. Κάπου 23:30 η ώρα, έρχεται η :imac: σπίτι αλλαλάζοντας “βάλε Παραπολιτικά, βάλε Παραπολιτικά”. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω και άνοιξα το ράδιο. Ακούω έναν τυπά, ακούω κάτι αποσπάσματα από Ελληνικές ταινίες, ακούω ακροατές και έχω τη Μαρία να χοροπηδάει (κυριολεκτώ!) και να φωνάζει “σε κερδίσαμε παραγωγέ”, “φτου, χάσαμε παραγωγέ”. Και εγώ απλώς να χαμογελάω σαν χαζός με όλο αυτό που βίωνα :) 

   

   

   

  Το επόμενο Σαββάτο, ήμασταν μαζί από τις 21:00 (και πριν) πηγαίνοντας από κατ'οίκον σε κατ'οίκον στας Αθήνας, συντονισμένοι σε εκείνη τη συχνότητα, ακούγοντας Ιωσήφ Καλαμαράκη και RMG.

   

   

   

  Was ist das? :) Well. R(adio) M(usic) G(ame). Κάθε Σάββατο 21:00-24:00. Παραπολιτικά 90,1 FM στας Αθήνας. Ο Καλαμαράκης θέτει τις ερωτήσεις και οι ακροατές ψάχνουν τις απαντήσεις :) 

   

   

   

  Οι ερωτήσεις είναι 2 ειδών. 

   

   

   

  Το ένα είναι οι “τριάδες” (ή και παραπάνω). Βάζει 3 αποσπάσματα από τραγούδια και μετά πρέπει οι ακροατές να βρούνε τους ερμηνευτές. Παίρνουν τηλέφωνο, λένε τα 3 (ή και περισσότερα ονόματα) και κερδίζουν (“καίνε την τριάδα” η έκφραση) μόνο εάν πούνε και τα 3 ονόματα σωστά. Φυσικά ο παραγωγός δεν τους λέει ποια είπαν σωστά και ποια λάθος. :) Μόνο εάν είπαν και τα 3 σωστά ή όχι :) Υπάρχουν βραδιές που δεν κατορθώνουν οι ακροατές να βρούνε και τους 3. :) Σπανίως να βρούνε 2 τριάδες. Οι ερμηνευτές είναι από δίσκους, από κασσέτες, από εκπομπές, από επιθεωρήσεις :) 

   

   

   

  Το άλλο είναι το διασκεδαστικότερο :)Οι μονομαχίες. 30 ηχητικά από Ελληνικές ταινίες της “χρυσής περιόδου”. Συνήθως είναι χωρισμένα σε 3 δεκάδες. Η πρώτη 10άδα είναι “εύκολα” και μετράνε 1 πόντο, η δεύτερη μέτρια για 2 πόντους, η τρίτη δύσκολη και μετράει για 3. Βγαίνει ο ακροατής στον αέρα, λέει ένα νούμερο, ακούει το ηχητικό απόσπασμα που αντιστοιχεί σε αυτό και πρέπει να πει από ποια ταινία είναι :) Εάν τυχόν πιστεύετε ότι ξέρετε από Ελληνικό κινηματογράφο, ξεχάστε το :) Δεν ξέρετε :) “Ηλίας του 16ου”, “Της κακομοίρας”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης” είναι ταινίες του ενός πόντου :) Για να πάτε για 3ποντο θα πρέπει να ξέρετε από “Μίνι φούστα και καράτε”, “Οι 3 ψεύτες”, “Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου” και κάτι τέτοια σχετικά απίστευτα :) 

   

   

   

  Συνήθως αυτό το σκέλος είναι “θεματικό”. Την 28η Οκτωβρίου είχε προφανώς το δέον υλικό (ελάτε να τα παρετεεεεεεεεεε). Στις γιορτές είχε εορταστικές σκηνές (λχ η Χρονοπούλου να εύχεται στην Καρέζη να μη τις ξαναβρεί η επόμενη χρονιά στο ίδιο μαγαζί από τα “Κόκκινα Φανάρια”). Σε άλλη φάση είχε αποσπάσματα με φαΐ (πατάτεν πατάτεν πατάτεν). Σε άλλη είχε τραγούδια του Αλέκου Σακελάριου (πάντα από ταινίες). 

   

   

   

  Ενίοτε βέβαια κάνει και αλλαγές. Αυτή τη στιγμή που γράφω, παίρνεις τηλέφωνο και πρέπει να αναγνωρίσεις ποιος ρολίστας ηθοποιός παίζει :) λχ να βρεις ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στον Ηλία του 16ου είναι ο Θάνος Τζενεράλης :) Έβαλε και Νίκο Τσούκα, έβαλε και Γιώργο Κάππη.  

   

   

   

  Μη ξαφνιαστείτε με κάποιους ακροατές. Κάποιοι είναι θαμώνες και βγαίνουν συχνά-πυκνά. Μέρος της όλης φάσης :) 

   

   

   

  Η εκπομπή διανθίζεται με μουσικάρες και σωρεία από ατάκες από Ελληνικές ταινίες. Έχασες? Πιθανότατα να ακούσεις τον Μυυυλλλλλααααααρ από τον Κωνσταντάρα. Ή τα μαύρα σκοτάδια από τον Βέγγο. Και σωρεία άλλα. Οι μουσικάρες είναι από Ζοζεφίνα Γενοβέζου από τη δεκαετία του 50, μέχρι από επιθεωρήσεις, μέχρι και από πράγματα που βρίσκεις μόνο στο youtube :) Εκτός εκπομπής, κάποια μπορεί και να μην ακούγονται :) Μέσα στην εκπομπή όμως, όταν πέφτουν, κολλάς :) 

   

   

   

   

  Κάποιοι ίσως να έχουν μια χ εμπειρία από τον Ιωσήφ Καλαμαράκη αφού είναι στα ηχητικά στις πρωινές εκπομπές του Τράγκα από τον καιρό του Real. 2-3 φορές που πέτυχα εκπομπή του Τράγκα άκουσα ηχητικά που συνήθως ακούω στο RMG :) 

   

   

   

  Μην ξεγελαστείτε από όσα ακούσετε. Ο άνθρωπος ξέρει από μουσική. Πάρα πολύ καλά. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε τις Κυριακές 21:00-24:00 που έχει άλλη εκπομπή στα Παραπολιτικά, με πολύ πιο φυσιολογικό υλικό και θεματικές γύρω από κινηματογραφική μουσική, από B-Sides που έγιναν επιτυχίες κ.ο.κ

   

   

   

  Ήταν για 10 χρόνια στον Real FM (μαζί με τον Τράγκα προφανώς), έπαιζε και εκεί το RMG (αν και με λίγο διαφορετικό φορμά παλιότερα). Παίζει από τον Σεπτέμβρη στα Παραπολιτικά. Οι εκπομπές του ανεβαίνουν στο mixcloud και μπορείτε να τις βρείτε μέσω του αρχείου των Παραπολιτικών. Εάν όμως ψάξετε στο mixcloud θα βρείτε εκπομπές και από τον καιρό του Real.

   

  RMG αρχείο @ parapolitika

  Οι Κυριακάτικες @ parapolitika

  Διάφορες εκπομπές που έχει ανεβάσει στο mixcloud

   

   

  Η Μαρία έχει κολλήσει εδώ και 2-3 χρόνια. Εγώ έχω κολλήσει εδώ και 2-3 μήνες. Εξαιρετικό υλικό για να σας φτιάξει το κέφι. Μπορείς να μη χαμογελάσεις όταν ακούς τον άλλον να τραγουδάει στα Κορσικάνικα στην υπόκρουση του Tu vuo fa l'americano “σιεμου τσινι ρι μουνίτσα”? :D (siemu cini ri munnizza). Ή όταν ακούς μια Νοταρά, έναν Αυλωνίτη, ένα Βέγγο, μια Βασιλειάδου να πετάνε μια ατάκα? :D

   

   

   

   

  well. Άμα είσαι πεθαμένος.... δεν θα χαμογελάσεις:papas: Ευλόγηcον :)

   

   

   

  Η σελίδα του στο φβ

   

   yperparagvgos.jpg

   

   

  2-3 εκπομπές για ξεκίνημα

   

  1/4/2017 με θεματική τα ψέμματα προφανώς :)

  11/11/2017 με θεματική καλλιτέχνες

  2/1/2018 έκτακτη πρωινή εκπομπή παρέα με τον Χουδαλάκη

  17/2/2018 η θεματική δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το τι συμβαίνει στην 1 ώρα και 22 λεπτά :) Κάποια, μετά από πάρα πολλές αναστολές σε πολλά επεισόδια ("να πάρω τηλέφωνο?" "να μην πάρω!" "να πάρω τηλέφωνο?"), επιτέλους παίρνει, του καίει τριάδα για πρώτη φορά και ο θείος Νίκος που ακούει την εκπομπή σπίτι του ενώ πακετάρει, αλαλάζει και χοροπηδάει (κυριολεκτικά!) 

   

  :cheers5: 

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 310
   views

  Recent Entries

  Κατ' αρχάς να πώ ότι εύχομαι σε όλους και όλες μια καλή χρονιά, μακριά από γιατρούς και δικηγόρους, με δουλειά, δημιουργία και πάρα πολλά χαμόγελα :cheers3:

   

  Σήμερα θέλω να μιλήσω για τις εκδόσεις στη χώρα μας. :)

  Τα τελευταία 20 χρόνια έτυχε λόγω θέσης, να μιλήσω με το σύνολο σχεδόν των εκδοτών/δημιουργών/κριτικών και μεγάλο αριθμό αναγνωστών πάνω στα κόμικς. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μια προσπάθεια να συγκεντρώσω τα συμπεράσματά μου εδώ.

   

  Ξεκινάω με μερικά γεγονότα :

  1. Είμαστε μικρή χώρα με μικρό πληθυσμό. Η Ελληνική γλώσσα είναι για μικρό αριθμό ανθρώπων.
  2. Το αναγνωστικό κοινό των κόμικ είναι πολύ μικρό... δυστυχώς όταν τα κόμικ είχαν διασπορά σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όλοι όσοι είχαν συμμετοχή τα αντιμετώπισαν σαν προιόν σε τουριστικό μαγαζί και όχι σαν κάτι που μπορεί να έχει συνέχεια και συνέπεια. Όσο ήταν εύκολες οι πωλήσεις, μνηστήρες πολλοί, όταν δυσκόλεψαν οι συνθήκες, κανείς δεν είχε την βάση να συνεχίσει.
  3. Οι εκδότες συμπεριφέρονται στα κόμικς λες και είναι φτωχοί συγγενείς .... με λίγα λόγια ούτε οι ίδιοι πιστεύουν στην αξία τους. Όταν λοιπόν αυτοί που βάζουν τα χρήματά τους δεν πιστεύουν στο προιόν τους, πως θα πιστέψει ο πελάτης ; Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις αλλά και αυτοί συμπεριφέρθηκαν σαν Καμπανάς, Modern Times και Τερζόπουλος με αποτέλεσμα να βαλτώσουν και να παραπαίουν...

   

  Το ερώτημα που γυροφέρνει το μυαλό μου είναι ένα.... υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που πιστεύει και θέλει να επενδύσει στα κόμικ στην Ελλάδα ;

  Βέβαια τίθεται και το ανάλογο ερώτημα : θα αποδώσει η επένδυση ή απλά θα χάσει τα λεφτά του ;

   

  Πιστεύω ότι με τις ανάλογες κινήσεις, θα έχει κέρδος. Στην αρχή μικρό αλλά σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο. Αρκεί να μην φερθεί μπακαλίστικα και να κινηθεί έξυπνα. Να επενδύσει σε βάθος χρόνου και όχι μια ζαριά και ότι πιάσει. Να έχει πλάνο και τα φόντα να το υλοποιήσει. Να έχει υπομονή και σχέδιο. (μα τι λέω χειμωνιάτικα; )

   

   

  Τι εννοώ έξυπνα ; :)

   

  Πρώτα απ' όλα, εμπόριο χωρίς έρευνα αγοράς δεν νοείται. Οι περισσότεροι εκδότες εκδίδουν ότι τους κατέβει..... βλέπουν τι πωλήσεις έχει κάποιος τίτλος στη Γαλλία/Αμερική κ.λ.π. και εκδίδουν και εδώ. Συγγνώμη .....έρευνα αγοράς στην Ελλάδα, όχι στην υφήλιο :) Είτε μας αρέσει είτε όχι, μπορεί να έχουμε μια ξενομανία, αλλά δεν παύουμε να είμαστε ιδιαίτερος λαός.

   

  Κατά δεύτερον, που ακούστηκε να πηγαίνει καλά ένα προϊόν χωρίς διαφήμιση ; έχετε δει ποτέ διαφήμιση για κόμικ ; μερικά σκόρπια άρθρα σε blogs και αυτό ήταν. Οκ, η Καθημερινή διαφημίζει μέσα στις εφημερίδες. Τίποτα άλλο ; πως θα φέρουμε κόσμο στα κόμικ αν δεν φανεί ότι βγαίνουν κόμικς ; πως θα μάθει κάποιος για τις νέες εκδόσεις αν δεν μπει στο GC ?

   

  Κατά τρίτον, πάρτε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο για να διαλέγουν τις εκδόσεις. Ρίξτε μια ματιά στο Club Ντίσνευ για να καταλάβετε τι λέω..... πρέπει να κερδίσετε πρώτα την μικρή μαγιά των ¨καμμένων" για να έχετε τη βάση να επεκταθείτε και στους "άσχετους". Δείτε τις κινήσεις των εκδόσεων Οξύ στα υπερηρωικά, του Μικρού Ήρωα με το νέο Κόρτο. Δημιουργούν fan club και στο μικρό ελληνικό κοινό αυτό είναι μια πολύ καλή βάση για συνέχεια....

   

  Κατά τέταρτον, ρίξτε μια ματιά τι βγαίνει και τι δεν βγαίνει.... που είναι τα χιουμοριστικά κόμικ ; που είναι τα ερωτικά ; τουλάχιστον BD κάτι γίνεται τελευταία, εύχομαι να υπάρξει συνέχεια :) 

   

  Δεν λέω ότι αυτά είναι λύσεις για όλα τα προβλήματα του κλάδου....υπάρχει το πρόβλημα της διανομής (μέγα αγκάθι) όπως και άλλα.... πιστεύω όμως ότι μπορούν να λυθούν άμα υπάρχει πίστη και διάθεση.

   

  Ίσως κάποιοι πουν "έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις" :)  Ίσως, αλλά τα blogs γι' αυτό φτιάχτηκαν, για να λέμε ανοιχτά τις σκέψεις μας :)

   

  Just my 2cents :valt:

   

  :cheers3:

   

 5. Το σημερινό κείμενο δεν αφορά κόμικς! Αφορά ένα μάτσο ανυπότακτους -στην πλάνη της αδιαφορίας- τρελούς που έπεσαν ομαδικά στην μαρμίτα με ένα μείγμα προποφόλης και κεταμίνης, πριν 4 περίπου χρόνια. :D Πλέον έχουμε φτάσει κάτι παραπάνω από 400 και είμαστε απλωμένοι σε όλα τα μήκη, πλάτη και καμιά φορά βάθη και ύψη της Ελλάδας! Ονομάζουμε τους εαυτούς μας ως ομάδα, "Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας" και μιλάμε συχνά για εμάς στο τρίτο πρόσωπο. :nek:  Και το φβ μας.

  edke.jpg.4573b3680b38f70795d966df551406b9.jpg

  Αυτό που κάνουμε είναι απλό! Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνό μας και μας ζητάνε από κάποιο μέρος της Ελλάδας την κτηνιατρική μας βοήθεια (στειρώσεις και εμβολιασμούς κατά κύριο λόγο). :batman: Εμείς μαζεύουμε μια ομάδα τρελών, ακονίζουμε τα νυστέρια μας, ετοιμάζουμε τις σύριγγές μας, βάζουμε τα καλά μας, συμφωνούμε με τους συναδέλφους της περιοχής, μπαίνουμε σε κατάλληλο χώρο και στειρώνουμε ό,τι μπει μέσα σε αυτόν, αρκεί να είναι αδέσποτο. Να μην έχει στον ήλιο μοίρα.  Και όλα αυτά χωρίς λεφτά! Το αφεντικό τρελάθηκε! Αυτός είναι και ο λόγος που χρειαζόμαστε χορηγούς και δωρεές. Γιατί εμείς δεν παίρνουμε λεφτά, αντίθετα βάζουμε την συνδρομή μας, αλλά οι φαρμακαποθήκες, οι βενζινάδες και οι αεροπορικές ή πλοιοκτήτριες εταιρίες θέλουν λεφτά. :shit:  Και τα δικά μας μόνο δεν φτάνουν. Όσοι από εσάς νομίζετε ότι μπορείτε να στηρίξετε την τρέλα μας, σας έχω έναν δωρεάν τρόπο και έναν με οικονομική ενίσχυση.

   

  Ο δωρεάν είναι αυτός. Με την ψήφο σας στην ΕΔΚΕ βοηθάτε να πάρουμε χρηματοδότηση του project που έχουμε βάλει μπροστά για να κάνουμε τα Κουφονήσια πρότυπα νησιά διαχείρισης των αδέσποτων ζώων!!! (καθένας με την τρέλα του, εμείς με την δικιά μας).

   

  Με τον όβολό σας εδώ και ελάχιστη βοήθεια τα 5 ευρώ (εξαιρετικά σημαντικά πιστέψτε με) βοηθάτε να στειρωθούν περίπου 150 αδέσποτα.

  Εκτός από τις στειρώσεις, εμβολιάζουμε και περιθάλπτουμε τα ζώα των άστεγων σε συνεργασία με το PRAXIS, φροντίζουμε τα ζώα του Εθνικού κήπου, ενημερώνουμε για την κατάσταση των αδέσποτων στην Ελλάδα σε φορείς, ανθίζουμε το φιλοζωικό πνεύμα στα σχολεία. Και ό,τι άλλο βρεθεί στον δρόμο μας δλδ.. Χρόνος υπάρχει! :lol:

   

  Ευχαριστώ που διαβάσατε τα κουραστικά και ανιαρά λόγια μου.. :choco: Κάτι τελευταίο, για όσους έχουν κατοικίδιο, σκύλο ή γάτα και μάλιστα θηλυκό. Στειρώστε το. Μην το φοβηθείτε. Μια φορά στη ζωή του θα είναι. Θα του χαρίσετε 2 χρόνια επιπλέον προσδόκιμο ζωής και θα μας χαρίσετε λιγότερα αδέσποτα και λιγότερες αγωνίες. Γιατί με έρευνα το 70% των αδέσποτων προέρχεται από κάποια γέννα δεσποζόμενου.

   

  Κτηνιατρικές καληνύχτες!

  :imac:

  • 0
   entries
  • 0
   comments
  • 262
   views

  No blog entries yet

  • 0
   entries
  • 0
   comments
  • 153
   views

  No blog entries yet

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.