Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόναν ο Κιμμέριος, Υπερήρωες και αλλαγές στα γούστα


Argail

431 προβολές

Με αφορμή την μετάθεση του Κόναν σε νέο στρατόπεδο(από Marvel στην Titan) έκανα μια ανασκόπηση στην σχέση μου με τον Κιμμέριο(και όχι μόνο).

 

Όσοι θυμούνται από παλαιότερα, τότε που είχε τον Κόναν η Dark Horse δηλαδή και αυτό το φόρουμ έκανε τα πρώτα του βήματα, είχα κάνει ένα σκασμό παρουσιάσεις στις Αμερικάνικες εκδόσεις/επανεκδόσεις του Κόναν από την Dark Horse. Είχα ενθουσιαστεί που γινόταν επανέκδοση των 2 σειρών της Marvel(Chronicles of Conan και Savage Sword of Conan από την Dark Horse) σε paperbacks. Διάολε τα αγόραζα και τα διάβαζα σαν στραγάλια. Έπεσε και η νέα σειρά από την Dark Horse που μας την έφερε στα Ελληνικά η Anubis, βάλε και κάτι special και αυτόνομα, βάλε και κάτι παλιές Ελληνικές εκδόσεις που έψαχνα (Καμπανάς και Modern Times), βάλε και το δερματόδετο με όλα τα αυθεντικά κείμενα του R. Howard για τον Κόναν, μιλάμε για πολύ Κόναν ρε παιδιά.

 

Παράλληλα αγόραζα και ξεκοκάλιζα όλα τα υπερηρωικά που έβγαζε η anubis, Ultimate Spider Man, X-Men, Fant;astic Four, Batman, Superman και ότι έβγαινε το διάστημα 2005-2010 από υπερηρωικό, και ήταν πολλά αυτά που έβγαιναν. Παρότι δεν ήμουν κλειστός σε προτάσεις για Ελληνική σκηνή, BD (πέρα από τα κλασσικά Αστερίξ, Λούκυ Λουκ κτλ) ή άλλα Ευρωπαϊκά δεν έριχνα και ψάξιμο σε αυτά, ότι μου πρότειναν κανα δυο παιδιά από το φόρουμ που εμπιστευόμουν τα γούστα τους.

 

Σιγά σιγά αυτές οι προτάσεις άρχισαν να γίνονται όλο και πιο πολύ του γούστου μου και παρότι αγόραζα όλα τα άλλα ήταν πλέον διεκπεραιωτικός ο λόγος, να το πάρω να το έχω, να το διαβάσω στα γρήγορα να μπει στο ράφι.

Σταμάτησα να βλέπω και Υπερηρωικές ταινίες, άρχισε να μου θυμίζει Τόλμη και Γοητεία με μπούφλες η όλη φάση.

Μετά ήρθε ο "αποχωρισμός" από την συλλογή μου (δες εδώ) και σταμάτησα να αγοράζω σχεδόν τα πάντα, πέραν λίγων που και που.

 

Τώρα είμαι σε μία φάση που έχω πάρει από το Public αρκετά υπερηρωικά της Οξύ με τις προσφορές 50-70% έκπτωση και τους 2 τόμους Η ζωή και ο θάνατος του Κόναν(με συνολικό κόστος και για τους 2 λίγο κάτω από 10€). Ξεκίνησα να διαβάσω τον Κόναν και αντιλαμβάνομαι ότι είναι μία εξαιρετική ιστορία που εκτυλίσσεται σε 12 τεύχη. Παρά την προηγούμενη αγάπη μου για τον Κιμμέριο και την αναγνώριση ότι είναι πολύ ωραία και πρωτότυπη ιστορία, δεν μπορώ να διαβάσω πάνω από 1 τεύχος την μέρα, βαριέμαι, κουράζομαι, θέλω να διαβάσω κάτι άλλο.

 

Μάλλον γέρασα για τις Αμερικανιές και ψάχνω ολοένα κάτι πιο ενδιαφέρον, να είναι καλά τα παιδιά εδώ που από προτάσεις άλλο τίποτα.

 

Έτσι αυτά ήθελα να πω και να τα μοιραστώ 

 

Επεξεργασία από Argail

  • Like 8

1 Σχόλιο


Recommended Comments

Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.