Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια ιδιαίτερη ανάμνηση


Argail

366 προβολές

Σκεφτόμουν ότι ενώ μικρός είχα διαβάσει πάρα πολλά κόμικς, Μίκυ Μάους, Σεραφίνο, Τιραμόλα, Βαβούρα κτλ δεν μου έχουν μείνει και πολλά, καλά και αυτά που έχουν μείνει σε χάλια κατάσταση είναι.

 

Θυμήθηκα γιατί συνέβει αυτό, που πήγαν όοοοολα αυτά τα τεύχη που διάβαζα μανιακά, δεν τα πέταξε κανείς, ούτε τα χάρισε.

 

Στο Κερατσίνι που μεγάλωσα μικρός, και στα τέλη του 80 αρχές 90, κάθε Δευτέρα είχε στην γειτονιά μου λαϊκή αγορά (ξεκινούσε από την Εμμανουήλ Μπενάκη και έστριβε αριστερά στην Ταϋγέτου), προς το τέλος της Λαϊκής αγοράς, ξέρεις εκεί που έχει ρούχα και σεντόνια και όχι ζαρζαβατικά, ήταν ένας παππούς(φαντάζομαι χωρίς άδεια λαϊκής) ο οποίος άπλωνε ένα σεντόνι στον δρόμο και είχε πάνω βιβλία και κόμικς, εντάξει θα μου πεις σιγά το ίδιο γίνεται και στο μοναστηράκι και αλλού. Αμ έλα που ο παππούς δεν πούλαγε, όσο και να ήθελες δεν πούλαγε, μόνο αντάλλασσε, του έδινες κάτι παρόμοιου μεγέθους και 10-20 δραχμές και το έπαιρνες, έτσι είχε πάντα ένα στάνταρ αριθμό από στοκ και δεν ξέμενε πουλώντας το. 

 

Τις Δευτέρες λοιπόν που είχα απόγευμα σχολείο(είχαμε τα σχολεία με τις βάρδιες τότε, μια βδομάδα πρωί και μια βδομάδα απόγευμα) έπαιρνα αγκαλιά τα παλιά μου μικιμάου (και η μαμά μου κάποια βιβλία) και πήγαινα να "βοηθήσω" την μαμά μου στα ψώνια στην λαϊκή, με απώτερο σκοπό φυσικά να πάρω κάποια κόμικς που δεν έχω διαβάσει.

 

Εντύπωση επίσης μου έκανε που δεν ξαναέβρισκα τα παλιά μου τεύχη, που σημαίνει ότι έκανε μεγάλη επιτυχία ο παππούς στην λαϊκή!

 

Πέρα από τα κλασσικά που έβρισκα εκεί, θυμάμαι ότι είχα βρει το AsteTrix νο3 εκεί, και ήταν άγραφο!!!! το έλιωσα μετά, δεν πρέπει να άφησα σελίδα που να μην έλυσα.

 

Σαν παιδί μου φαινόταν τελείως φυσιολογικό να υπάρχει κάτι τέτοιο σε κάθε λαϊκή αγορά, θυμάται κανένας άλλος κάτι παρόμοιο? 

  • Like 14

0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.