HOW TO
Οδηγοί για διάφορα θέματα γύρω από το κόμικ
72 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 6.1k views
ΥΛΙΚΑ [Aπορία] Αναζήτηση υλικού βοήθειας για τεχνικές χρωματίσματος [Aπορία] Μία ερωτησούλα περί σχεδίου [ Εξιδικευμένα υλικά για τη δημιουργία κόμικς ] [Aπορία] Που θα βρω στυλό ή πενάκι που κάνει πολύ λεπτές γραμμές ? [ Θέλω να σχεδιάζω πρόσωπα και χρειάζομαι πενάκι που κάνει ψιλές γραμμές ] Tools of the Trade [ Tι χρειάζομαι για να φτιάξω το δικό μου κόμικς; ] [Aπορία] πώς ζωγραφίζω ασπρόμαυρα κόμικ μόνο με στυλό? ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Tutorial σχεδιασμός Superheroic men Πόζες για toonish pin ups [ By Elixirmy ] From Stick Figure to Human Figure [ By Wolftrest ] Μαθήματα Σχεδίου απο τον Todd McFarlane ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜ…
Last reply by Tightwad, -
Καλησπέρα, αυτό το φθινόπωρο ξεκίνησα ένα κανάλι εκπαιδευτικού χαρακτήρα που σχετίζεται με κόμικς, ταινίες, βιβλία, εικονογραφήσεις και τον τρόπο που φτιάχνονται αυτά από την ιδέα μέχρι την εκτέλεση. Αρχικά η ποιότητα δεν είναι κορυφαία άλλα σιγά σιγά θα βελτιώνεται. Αν θέλετε μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ.
Last reply by Indian, -
- 1 reply
- 2.8k views
Γεια σας, θα ήθελα να κατεβάσω γραμματοσειρές που είναι καλές για να γράφουμε τίτλους και ήχους στα κόμικς. Μια γραμματοσειρά ψάχνω είναι η παρακάτω στην εικόνα που επισυνάπτω. Φυσικά θέλω και άλλες γραμματοσειρές . Ξέρει κανείς που θα τις βρούμε; Ευχαριστώ
Last reply by ColinDaniel, -
Γεια σας. Χρειάζομαι πολύ λεπτό πενάκι ή μαρκαδοράκι με μύτη που να κάνει πολύ ψιλές γραμμές. Που μπορώ να βρώ ? υπάρχει στο ebay ; Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής: Θέλω να σχεδιάσω ένα πρόσωπο. Αρχικά το κάνω με μολύβι Και μετά μελανώνω με μαύρο μαρκαδοράκι πάχους 0.1 Επειδή το πρόσωπο είναι σε μικρή κλίμακα, αλλοιώνονται κάποιες γραμμές πχ στο περίγραμμα του στόματος, ή στα μάτια. διότι το μαρκαδοράκι έχει πιο χοντρές γραμμές από του μολυβιού και έτσι χαλάει κάπως το σχέδιο. Για αυτό 8έλω να κάνω κάποιες λεπτομέρειες με πιο λεπτό πάχος γραμμής. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι ευχαριστώ.
Last reply by Helena, -
- 0 replies
- 1.5k views
Revisit topic από το 2014 Αν βαριέσαι να σβήνεις τα μολύβια από το σχέδιο σου πριν την διαδικασία χρωματισμού τότε ξέρεις για το μπλε μολύβι. Και όταν υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που απευθύνετε κυρίως σε comic artists… εεε, τότε ξέρεις ότι πρέπει να το δοκιμάσεις!!! Πως το αφαιρούμε όμως το μπλε μολύβι έτσι ώστε να χρωματίσουμε το σχέδιο μας; Το MediBang Paint Pro είναι ΔΩΡΕΑΝ λογισμικό ψηφιακής ζωγραφικής και δημιουργίας κόμικς. Είναι διαθέσιμο για PC και Mac. Παρόλο που είναι δωρεάν, έρχεται με ένα σορό χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεσαι για νέα project ζωγραφικής και κόμικς και δωρ…
Last reply by Akihabara, -
- 6 replies
- 2.8k views
Έψαξα πολύ λίγο στο google για καμια γραμματοσειρά και δε βρήκα τίποτα ενδιαφέρον. Πάλι στο gc κατέληξα και από τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Οπότε ρωτάω αν κάποιος ξέρει κάποια καλή γραμματοσειρά για lettering που να υποστηρίζει και ελληνικά, ή ποιες θα μπορούσαν να είναι καλές από αυτές που υπάρχουν ήδη σε κάθε υπολογιστή. Και το βασικότερο αν υπάρχει καλή λύση για sound effects στα ελληνικά.
Last reply by Blackbeard, -
- 0 replies
- 1.5k views
Τα μάτια είναι πιθανώς το πιο σημαντικό μέρος του προσώπου ενός χαρακτήρα, και δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ένα σχήμα ματιών που να εκφράζει την προσωπικότητα του. Έχω επιχειρήσει να μιμηθώ διάφορους χαρακτήρες, και να πειραματιστώ με πολλούς συνδυασμούς, και κατέληξα σε 14 σχήματα που μου αρέσουν. Τα συγκέντρωσα σε ένα μέρος, κυρίως για προσωπική χρήση για reference, και για όποιον άλλο μπορεί να τα θεωρήσει ενδιαφέροντα. --- Μάτια χωρίς περίγραμμα Η κόρη του ματιού, χωρίς την ίριδα και τον σκληρό χιτώνα/το ασπράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χαρακτήρες των οποίων τα μάτια έχουν κανονικά περίγραμμα, για όταν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από…
- 0 replies
- 2.1k views
Τεμπέλικο θρέντ, αλλά δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να προσθέσω. Οδηγός για το Clip Studio Paint, αλλά αναπαράγεται πάρα πολύ εύκολα στο Photoshop. Μπορεί να συνδυαστεί με την δική """μου""" μέθοδο χρωματισμού. Πηγή Δεβετζή
- 1 reply
- 1.7k views
Τα έργα μου προσεχώς αναρτήσω και άλλα
Last reply by deadneighbours, -
- 0 replies
- 1.8k views
Το Clip Studio Paint είναι πρόγραμμα για ψηφιακό σχέδιο, έχει πολύ καλή τιμή 49$ και κάποιες ευκολίες που δεν θα βρείτε στο Photoshop. http://www.clipstudio.net/en https://www.youtube.com/watch?v=Xhvr1JUEwdo
Last reply by Daywalker, -
- 0 replies
- 1.6k views
O David Harrington ειναι Senior 3D Artist στην Blizzard και είναι εξαιρετικός σε αυτά τα tutorial. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους. https://www.artstation.com/artist/davidharrington https://www.youtube.com/watch?v=s-raCAvctAw https://www.youtube.com/watch?v=3k1lWbVKHw0 https://www.youtube.com/watch?v=SQXVWs8OMSg Content Creation and concept design featuring David Harrington
- 0 replies
- 1.5k views
https://www.youtube.com/watch?v=4DrCvx2-NVg
- 0 replies
- 1.5k views
Μια από τις πιο γνωστές μεθόδους στο χρωματισμό. https://www.youtube.com/watch?v=JtDlmLYvWjE
- 0 replies
- 1.5k views
Δεν είναι οδηγός, αλλά μια ομιλία. Δείτε το όσοι ενδιαφέρεστε για την ζωγραφική και όχι μόνο. https://www.youtube.com/watch?v=t9utiQRQUDc
- 1 follower
- 21 replies
- 3.4k views
Παιδια θελω την βοηθεια σας. Ειμαι αρχαριος και τωρα προσπαθω να μαθω. Οταν τελειωνω το σχεδιο με μολιβι οταν το περασω με το μαρκαδορο ή στυλο το τελικο αποτελεσμα δεν ειναι και τοσο ωραιο ( οι γραμμες δεν ειναι ευθιες κτλ ) θα μπορουσατε να μου πειτε αν το χαρτι και αν χρεισημοποιουσα πενα θα ηταν ευκολοτερο για να ειναι οι γραμμες και οι καμπιλες καθαρες; Ευχαριστω πολυ
- 11 replies
- 4k views
Μια συνηθισμένη ερώτηση εδώ στο Greek Comics είναι η εξής: «Tι χρειάζομαι για να φτιάξω το δικό μου κόμικς;» Η απάντηση συνήθως είναι τετριμμένη. «Οτιδήποτε μπορεί να αφήσει ένα σημάδι στο χαρτί είναι εργαλείο για κόμικς. Δοκίμασε διαφόρους τρόπους έκφρασης και βρες αυτόν που σου ταιριάζει και σε βολεύει». Αν και η απάντηση αυτή είναι σωστή, είναι και αρκετά γενική και αφηρημένη και πολλοί νέοι στον κόσμο των κόμικς πελαγώνουν και μπερδεύονται. Ακόμα και έμπυροι καλλιτέχνες που δημιουργούν τα κόμικς τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο εντυπωσιάζονται όταν βλέπουν τον τρόπο εργασίας κάποιου αλλού συναδέλφου και σκέπτονται: «Δεν το ήξερα ότι…
- 3 replies
- 2.8k views
Κάποιοι μου πρότειναν να κάνω ένα tutorial σχετικά με το πως να χρωματίσετε ένα κόμικ στο Photohop. Συγνώμη για την απαίσια φωνή και τα λάθη, είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω tutorial. Μπορεί πολλά από αυτά να τα ξέρετε ήδη, όμως είπα να μοιραστώ τον τρόπο που δουλεύω, σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον. (κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το video)
Last reply by Alex7795, -
- 1 reply
- 2.4k views
Πήρα τις σελίδες 13-15 απ'το "Guide to Drawing from Life" του Bridgman, τις μετέφρασα, και προσέθεσα χρώματα σε συγκεκριμένες γραμμές έτσι ώστε το κείμενο να είναι πιο κατανοητό. Οποιαδήποτε διόρθωση ή παρατήρηση καλοδεχούμενη. Ανεβάζω και το πρωτότυπο για όποιον το προτιμάει:
- 2 followers
- 1 reply
- 2.3k views
Ένας μικρός οδηγός για την εύκολη δημιουργία speech baloons, καθώς αυτοί που υπάρχουν στο ίντερνετ είναι πολύ αόριστοι. Αξίζει να διαβάσετε πρώτα αυτό το θρέντ του geokon. Για όσους έχουν διαβάσει ήδη το παλιό θρέντ, οι πιο σημαντικές αλλαγές σε αυτή την ανανεωμένη τεχνική είναι η δημιουργία του περιγράμματος (με Stroke αντί για Border) και η κυρτότητα του βέλους. --- ΜΕΡΟΣ Α': ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Ανοίγουμε στο Photoshop το σχέδιο μας. Μπορείτε να έχετε όσους layer θέλετε. Για να μην μπερδευτείτε, έχω μόνο έναν. 2. Δημιουργούμε νέο layer από Layer>New>Layer (ή Shift+Ctrl+N) και πατάμε ΟΚ. Τώρα, έχουμε ένα καινούριο layer, οπού μπορούμε να κάνουμε ότ…
Last reply by φλοκ, -
- 4 replies
- 5.7k views
ανακάλυψα το lackadaisy πρόσφατα, ένα webcomic που μου άρεσε πολύ κι έχει και χρήσιμες σχεδιαστικές συμβουλές. και σε zip howtodraw.zip συνεχίζεται
- 3 replies
- 5.7k views
Δημιουργήστε εύκολα κινούμενα σχέδια με το Pencil. Προσπαθείτε να δημιουργήστε κινούμενα σχέδια; Δοκιμάστε το δωρεάν πρόγραμμα Pencil. To Pencil είναι πολύ απλή εφαρμογή για να δημιουργήστε τους χαρακτήρες σας, το περιβάλλον, τις λεπτομέρειες, και στη συνέχεια να δώστε κίνηση.Το Pencil είναι ένα animation λογισμικό για Mac OS X, Windows και Linux. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κινούμενα σχέδια με τη χρήση bitmap και διανυσματικών γραφικών. Το Pencil είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Δείτε το εγχειρίδιο χρήσης και μερικά μαθήματα και θα δημιουργήστε την πρώτη κινούμενη εικόνα σας μόλις ανοίξετε το πρόγραμμα, μέσα σε λίγες ώρες θα έχετε τα πρώτα κινούμενα σχέδια σ…
- 1 follower
- 9 replies
- 2.9k views
Ένας μικρός οδηγός για την εύκολη δημιουργία baloons, καθώς αυτοί που υπάρχουν στο ίντερνετ είναι πολύ αόριστοι. Αξίζει να διαβάσετε πρώτα αυτό το θρέντ του geokon. 1. Ανοίγουμε στο Photoshop το σχέδιο μας. Μπορείτε να έχετε όσους layer θέλετε. Για να μην μπερδευτείτε, έχω μόνο έναν. 2. Δημιουργούμε νεο layer απο Layer>New>Layer (ή Shift+Ctrl+N) και πατάμε ΟΚ. Τώρα, έχουμε ένα καινούριο layer, οπού μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, χωρίς να χαλάσουμε το αρχικό σχέδιο. 3. Κάνουμε κλίκ στο Type Tool, ή απλά πατάμε Τ. Κάνουμε κλίκ σε οποιοδήποτε μέρος του σχεδίου και ξεκινάμε να γράφουμε. Προσοχή! Το κείμενο μας θα πρέπει να έχει περίπου το σχήμα…
- 1 reply
- 2.4k views
Επικό βίντεο για inking από τον θεό Paolo Rivera. Διαρκεί μία ώρα! Πραγματικά από τα πιο χρήσιμα πράγματα όσον αφορά το μελάνι με πινέλο. Inking Demo
Last reply by SFKOURT, -
- 1 follower
- 7 replies
- 3k views
Λοιπόν, αποφάσισα να ποστάρω ένα tutorial χρωματισμού, λόγω κάποιων πειραματισμών που έκανα τώρα τελευταία. Αυτό το θρέντ έχει τρεις ενότητες. Στην πρώτη (I. Multiply) φαίνεται πως μπορούμε να βάλουμε flat colors ΠΑΝΩ από ένα μελανωμένο σχέδιο, κάτι που είναι αρκετά γνωστό και χρήσιμο. Στην δεύτερη ενότητα (ΙΙ. Shading), απλά δείχνω έναν σχετικά εύκολο τρόπο shading. Στην τρίτη ενότητα, χρωματίζω ΤΟ μελανωμένο σχέδιο, κάτι το οποίο δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Επειδή μαζί με τις προηγούμενες ενότητες, η όλη διαδικασία είναι κάπως χρονοβόρα, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνική περισσότερο για εξώφυλλα και ολοσέλιδα σχέδια παρά κάθε καρέ. Την τρίτη…
Last reply by Angel.tze, -
- 1 reply
- 3k views
Το Inkscape είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας και διαχείρισης διανυσματικών γραφικών με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε όμορφους τίτλους για το κόμιξ μας εύκολα και γρήγορα. Ανοίγουμε το Inkscape και με το εργαλείο κειμένου γράφουμε τον τίτλο μας. Με το εργαλείο δημιουργίας γραμμών δημιουργούμε ένα Path κάτω από το κείμενο. Προσέχουμε στις επιλογές στο «Shape» να είναι επιλεγμένο το «None» Από την εργαλειοθήκη διαλέγουμε το εργαλείο επεξεργασίας και τραβάμε προς τα πάνω έτσι ώστε το path να καμπυλώσει. Επιλέγουμε και το κείμενο μας και το Path και από το μενού πάμε“Text/Put on Path” Το κείμενο μας θα έρθει και θα «κολλήσει» πάνω στο P…
- 1 follower
- 2 replies
- 3.6k views
Μπααααμμμ , Καμπούμμμ, Βζούυυυυμμμμ... Τι θα ήταν τα Κόμικς δίχως τα ηχητικά εφέ; Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε κάποια από αυτά χρησιμοποιώντας το δωρεάν Inkscape. Ανοίγουμε το Inkscape και από την εργαλειοθήκη διαλέγουμε το εργαλείο κειμένου. Στο πάνω μέρος του παραθύρου εμφανίζονται οι ρυθμίσεις της γραμματοσειράς. Κάνουμε τις επιλογές μας και μετά κάνουμε κλικ στην σελίδα και πληκτρολογούμε το κείμενο μας. Από την εργαλειοθήκη ενεργοποιούμε το εργαλείο επιλογής (το πρώτο στην σειρά). Με αυτό κάνουμε κλικ στο κείμενο μας για να το επιλέξουμε. Τα χειριστήρια αλλαγής μεγέθους θα εμφανιστούν γύρο από το κείμενο. (αν κάνουμε άλλο …
- 1 follower
- 10 replies
- 3.2k views
Γράφω για να μάθω όπως αναφέρεται παραπάνω αν μπορεί κανείς να γίνει καλός στο σχέδιο χωρίς να είναι σε κάποιο σύλλογο ζωγραφικής-σχεδίου. Αν είναι αυτοδίδαχτος ή βοηθούμενος από τα online σεμινάρια, βιβλία και το Youtube;
Last reply by comicman, -
- 5 replies
- 3.4k views
Το Rudek & The Bear (webcomic) και το επερχόμενο Żużel & The Fox (παραδοσιακό κόμικ) ακολουθούν την ιστορία του Rudek, ενός Πολωνού συνοριοφύλακα, κατά τον Μεσοπόλεμο (μεταξύ Πολωνο-Σοβιετικού Πολέμου του '21 και Β' ΠΠ) και τον Β' ΠΠ αντίστοιχα. Link Ο δημιουργός είναι ο (Αμερικανός) Peter Donahue, και παρακάτω παραθέτω μερικά tutorial που έχει ποστάρει στην ιστοσελίδα του. Νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον όχι μόνο από τεχνική άποψη, αλλά και επειδή ο Donahue φαίνεται να έχει μάθει πολλά πράγματα κατά την διάρκεια του webcomic του. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο προσιτός σε έναν αρχάριο από πχ τον Guarnido (μια απ'τις επιρροές του, αν δεν κάνω λάθος), γιατί το αρχ…
- 2 replies
- 3k views
Μια ενδιαφερουσα σελίδα που ανέβασε ο Κυριαζής στο γκρουπ του Links για Comics πραγματευεται συνηθισμένα λάθη στο lettering και στα μπαλονακια
Last reply by x for xepeta, -
- 14 replies
- 5.5k views
γειά στην παρέα! αυτή τη περίοδο γράφω ένα μεγάλο σενάριο το οποίο σκοπεύω να σκηνοθετήσω και να το κάνω ταινία. είναι σε φάση sin city, ασπρόμαυρο ή κιτρινόμαυρο με χρώμα μόνο σε στρατηγικά σημεία. ταυτόχρονα θέλω να σχεδιάσω με μαύρο στυλό τους χαρακτήρες και γενικά μερικές σκηνές. γκούγκλαρα, αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο. οποιαδήποτε βοήθεια πάνω στο θέμα θα εκτιμηθεί πάρα πολύ. ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Last reply by Aarbron, -
- 0 replies
- 2.8k views
εδω και καποιους μηνες ο Ηλίας Κυριαζής έχει φτιάξει ένα facebook group, το Links για COMICS, που νομίζω ότι θα το βρει χρήσιμο κάθε επίδοξος δημιουργος όπως λέει κι ο ίδιος ο Κυριαζής στο γκρουπ του
Last reply by Kabuki, -
- 0 replies
- 3k views
Και αφού το Photoshop και το Illustrator είναι κάπως βαριά στην τσέπη, να πως μπορείτε να δημιουργήσετε μπαλόνια διαλόγων με το δωρεάν Gimp βήμα προς βήμα. Η σελίδα είναι από τους Avengers. 1) Φορτώνουμε την εικόνα στο Gimp και δημιουργούμε ένα νέο Layer με διαφάνεια. 2) Από την εργαλειοθήκη επιλεγούμε το εργαλείο για τις ελλείψεις. 3) Τοποθετούμε την έλλειψη κοντά στον χαρακτήρα που μιλά. 4) Μετατρέπουμε την επιλογή μας σε διανυσματικό Path (Select/To Path) 5) Από προεπιλογή το Gimp δημιουργεί τα Paths αόρατα. Πάμε στης επιλογές των Paths και το εμφανίζουμε. Θα το δούμε με κόκκινο χώμα στο σχήμα που είχε η επιλογή μας. Τώρ…
- 0 replies
- 3.5k views
Αν βαριέστε να σβήνετε τα μολύβια από το σχέδιο σας πριν την διαδικασία χρωματισμού τότε ξέρετε για το μπλε μολύβι. Πως το αφαιρούμε όμως έτσι ώστε να χρωματίσουμε το σχέδιο μας στον υπολογιστή; Εδώ χρησιμοποιώ το Gimp αλλά περίπου η ίδια διαδικασία ισχύει και στο Photoshop και στο Paint Shop Pro. Πάντα scanάρουμε έγχρωμα από 300dpi έως 600dpi ανάλογα με τις ανάγκες μας και αποθηκεύουμε ως εικόνα "Uncompressed TIFF" ή "BMP" (ΠΟΤΕ ως "JPG"!!!). Το καρέ είναι από τον Andie Tong για το UK Marvel Spectacular Spider-Man. Βήμα 1: Πάμε Colors\Components\Decompose στο παράθυρο που εμφανίζετε διαλέγουμε RGB και πατάμε ΟΚ. Θα δημιουργηθεί μια νέα εικόνα με …
- 0 replies
- 3.1k views
- 6 replies
- 3.3k views
ένα ενδιαφέρον tutorial που αφορά την κίνηση/ισορροποία/δυναμική της φιγούρας.
Last reply by geokon, -
- 2 followers
- 9 replies
- 4k views
Τελευταία έγινε λόγος στα θέματα σχετικά με τις συμμετοχές στο διαγωνισμό του "9", για σχέδιο, ανατομία, προοπτική κλπ, οπότε είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για όσους αναζητούν κάτι χρήσιμο να τους βοηθήσει. Να προτείνω λοιπόν τα βιβλία του Andrew Loomis, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα πλέον σε μορφή pdf στο Ιντερνετ (έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την εποχή που τυπώθηκαν). Στο SAVE LOOMIS θα βρείτε λοιπόν και τα 6 βιβλία του που καλύπτουν όλα τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο σώμα και την ανατομία του, την προοπτική, το φωτισμό και το σχέδιο γενικότερα.
Last reply by george_bakinio, -
- 34 replies
- 9.2k views
Βασικα οταν ειδα αυτες τις εικονογραφησεις εντυπωσιαστηκα απο τον τροπο που σχεδιαζουν αυτοι οι τυποι,ειδικα αν δειτε ποσο χοντροκομμενα το ξεκινουν και τι αποτελεσμα εχει στο τελος!! Για να τα δειτε ολα πηγαινετε στο http://www.idrawgirls.com/ και αυτα ειναι καποια που ξεχωρισα http://www.youtube.com/watch?v=sd5PH8d6Xws&feature=relmfu
Last reply by DJO, -
- 0 replies
- 2.6k views
Professor Garfield Ειναι ενα σαiτ με διαφορες θεματικές ενότητες. Σε κάποιες όπως τα comics lab, art-bot κα. μπορεις να δεις βίντεο, να διαβασεις κειμενα που θα σε βοηθησουν να φτιάξεις το δικο σου κομικ.. απευθυνεται νομιζω κυριως σε παιδια.. μου φανηκε ευχαριστο σαιτ και με αρκετες πληροφορίες για όποιον ενδιαφερεται..
Last reply by Strativarious, -
- 7 replies
- 3.3k views
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ Το κινουμενο σκιτσο ειναι μια υποθεση που κοστιστιζει πολυ χρημα και χρονο, κι ετσι χρειαζεται μεγαλη προετοιμασια στην αρχη, ωστε να αποφευγονται τα σφαλματα και οι σπαταλες. Αν το ευρυτερο κοινο γνωριζε ολες τις διαδικασιες που κρυβονται πισω απο την παραγωγη μιας ταινιας με κινουμενα σκιτσα, θα αντιμετωπιζε με μεγαλυτερο σεβασμο αυτην την υπεροχη τεχνη. TONI ΟΥΑΙΤ-ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΚΙΤΣΟ Και τωρα ας παμε να δουμε τις διαδικασιες που χρειαζονται για να δημιουργηθει ενα κινουμενο σκιτσο. Το σεναριο Το πρωτο σταδιο για την παραγωγη μια…
Last reply by Mermigas, -
- 17 replies
- 6.1k views
Ενα πολυ καλο tutorial (και αρκετα απλο στην εκτελεση) για οσους θελουν να βαψουν τα σκιτσα τους (ή και αλλων). Ειναι στα αγγλικα. Σκεφτηκα να το μεταφρασω, αλλα ολοι πλεον ξερουν αγγλικα. Το tutorial ειναι της Mara... Links Mara's blog Mara's devianart
Last reply by smoken, -
- 3 replies
- 3k views
Το βάζω εδώ αν και είναι το μετά το σχέδιο. Είναι όμως εξίσου σημαντικό εφόσον θέτε να δείτε το σχέδιό σας τυπωμένο: Εκτύπωση φανζίν από το Α ως το Ω Αναρτήθηκε από georgeRgR. 25 Jun, 2011 στις 12:34 Μετα την ολοκλήρωση ενός zine, ο πρώτος ύφαλος τον οποίο θα συναντήσετε είναι η εκτύπωση. Το άρθρο έχει ως σκοπό να δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλες για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Πρωτό βήμα και βασικό Πρωτού προχωρείσετε σε “μαζική” παραγωγή του zine σας, πάντα να κάνετε μια δοκιμαστική εκτύπωση. Ένα δείγμα μπορεί να φανερώσει τυχόν -ολέθρια- λάθη στη σελιδοποίηση. Επίσης, το δοκιμαστικό τεύχος είναι ένα c…
Last reply by DJO, -
- 3 replies
- 3k views
Σήμερα δεν ήξερα τί να κάνω! Οπότε πήγα μία τεράστια βόλτα το σκύλο μου, όταν επέστρεψα συνειδητοποίησα ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να έχω έναν μεγαλύτερο κατοικίδιο για τέτοιες διαδρομές γιατί τα κουτάβια - μινιατούρες θα σου μείνουν στο τόπο...αν και μπορώ να πω, ότι το κατά-ευχαριστήθηκε. Επιστρέφοντας σπίτι και λούζοντας τον μικρό, μου ήρθε μία όμορφη...παλιπαιδιστική σκέψη, όσο τα μάτια του κουταβιού με κοιτούσαν βαθυστόχαστα...Τί ωραία θα ήταν να ζούσαμε μία περιπέτεια μαζί! Και έξαφνα βρήκα τί θα έκανα τις επόμενες ώρες: Θα σχεδιάζαμε ένα comic.... Αλλα τί αισθητική θα είχε και ποια η ιστορία του? Είπα να ξεκινήσω από το πιο εύκολο (?)...την εικόνα. Η…
Last reply by imacmaria, -
- 2 replies
- 2.7k views
Καλησπέρα στο θέμα μου στο ΣΧΕΔΙΟ παροουσιάζω ένα παράδειγμα στο τελευταίο μήνυμα. Δείτε εκείνο το μήνυμα μου για να κατανοήσετε τι εννοώ. Σκανάρω ένα πρόχειρο σκίτσο μου στον υπολογιστή και στο σκαναρισμένο σχέδιο θέλω να καθαρίσω τα περιγράμματα από τσακίσεις του χαρτιού και από ροζ χρώμα χαρτιού που φαίνονται σε τυχαία σημεία . Δυστυχώς όσο και να το καθαρίζω με το μαγικό ραβδί και delete μερικές επιφάνειες πάλι εμφανίζονται μουντζούρες στο αρχείο .jpg οι μουντζούρες εισάγονται κυρίως από το πρόγραμμα προσπαθώ να καθαρίσω όλα τα περιγράμματα από τις μουντζούρες αλλά χάνω πάρα πολλή ώρα, περισσότερη από όση έκανα για να ζωγραφίσω το σκίτσο και το α…
Last reply by Alejandro Foyn, -
- 2 replies
- 3.4k views
ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙA ΤΟΥ ANIMATION Υστερα απο την εισαγωγη που ειδαμε για το ANIMATION ( http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=27347) ας δουμε τα εργαλει που χρειαζεται καποιος αναλυτικα. Εκτος απο τα μολυβια και τις γομες, που γνωριζει καθε σχεδιαστης, το κινουμενο σχεδιο απαιτει μια σειρα ακομη απο εργαλεια, προκειμενου να πραγματοποιηθει η ταινια. Ας τα δουμε αναλυτικα... Χαρτι και ζελατινα Δεν υπαρχουν ειδικα χαρτια για τα σχεδια του κινουμενου σκιτσο. Το χαρτι θα πρεπει να ειναι παχυ ωστε να μην λυγιζει ευκολα. Επισης θα πρεπει να ειναι σχετικα διαφανες ωστε να διακρινετε στο περιπου το περιγραμμα του προηγουμενου. Επισης το χαρτι θα πρε…
Last reply by dionik, -
- 8 replies
- 3.7k views
Θα ηθελα να σας ρωτησω και επειδη ολα ειναι τοσο ενδιαφεροντα αλλα ειμαι και πολυ ερασιτεχης πως θα μπορουσα να μαθω την τεχνη των comic book..Κυριως απο το πως ας πουμε κατασεις τα frames..μεχρι inking και εκεινες τις σκιες...Επειδη ομως δεν ξερω και μπορει να λεω και μπουρδες τοση ωρα..Αν καποιος ξερει προσωπικα ο ιδιος ή αν υπαρχει κανενα site/βιβλιο να με παραπεμψει θα το εκτιμουσα πολυ..Γιατι δεν ξερω και θελω να μαθω πολυ... Ααααα...Και συγνωμη εαν αυτο το θεμα ειναι υπερβολη αλλα ειμαι ακομα καινουρια...
Last reply by theocomics, -
- 1 follower
- 23 replies
- 3.8k views
Γιατί αν έχεις μεγάλα μολύβια, έχεις και μεγάλες ευθύνες. 2-4σέλιδα how to σε απλή Βρετανική γραμμή για βασικούς χαρακτήρες από το Spider-Man Ήρωες & Εγκληματίες. Φύγαμε! #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12
Last reply by ftsgr, -
- 4 replies
- 2.8k views
Comic Strip Artist's Kit απο τον Carson Van Osten και Mark Kennedy απο εδώ
Last reply by dimious200, -
- 0 replies
- 1.7k views
ότι λέει ο τίτλος.. εδώ το κανάλι στο youtube οπου τα έχει συγκεντρωμένα και τα μαθήματα μέχρι στιγμής..
Last reply by mr-d, -
- 0 replies
- 1.9k views
http://th03.devianta...nni-d33lcb1.jpg Έχει κι άλλα στο Tutorials Club, αλλά αυτό ήταν καλοφτιαγμένο. <-χέρι
Last reply by DJO, -
- 10 replies
- 3.2k views
Αν θέλετε να δημιουργήστε εύκολα τα δικά σας κόμικς , δοκιμάστε το Comic master. Χρησιμοποιήστε αυτή την online εφαρμογή για την ψηφιακή αφήγηση των ιστοριών σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κόμικ χρησιμοποιώντας προσχεδιασμένους χαρακτήρες και περιβάλλοντα. Η τελική έκδοση μπορεί να τυπωθεί σε μέγεθος Α4. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και άλλες online εφαρμογές για τον σχεδιασμό κόμικ όπως: Spore comic creator, Doctor Who Comic Creator,ToonDoo . Πηγή:http://infonea.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
Last reply by mr-d,