Jump to content

Επιθεωρητής Le Pit

Members
 • Content Count

  1,614
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4
 • Points

  810 [ Donate ]

Επιθεωρητής Le Pit last won the day on July 15 2011

Επιθεωρητής Le Pit had the most liked content!

Community Reputation

12,856 Excellent

2 Followers

About Επιθεωρητής Le Pit

 • Rank
  Μόνιμος θαμώνας
 • Birthday 10/22/1920

Contact Methods

 • MSN
  pitfisher_07@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.facebook.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,512 profile views
 1. Αγαπητοί φίλοι των "ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ" μετά από περιπέτειες έχουμε να ανακοινώσουμε ότι το πρώτο τεύχος επέστρεψε στα γραφεία του εκδοτικού, οπότε σύντομα θα ενημερώσουμε για τα νέα σημεία πώλησης που θα μπορούν να το βρουν όσοι το θέλουν. Το δεύτερο θεωρητικά είναι επαρχία, θερμή παράκληση , αν κάποιοι το ψάχνετε και δεν το βρίσκεται είναι καλό να μας ενημερώσετε επειδή η σωστή διανομή δεν είναι κάτι δεδομένο και είναι κάτι που απαιτεί συνεχή διαπραγμάτευση ,οπότε όσοι ενδιαφέρεστε βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε να έρθει στον τόπο σας
 2. Διάβασα και εγώ τον ντετέκτιβ του γείτονα στο comicdom Νίκου. Γενικά τα παιδικά δεν μ αρέσουν σαν genre, άλλα παραδόξως αυτό εδώ μου άρεσε! Θεωρώ ότι μπορεί να το διαβάσει πολύ ευχάριστα και ένας ενήλικος ,τουλάχιστον ένας ενήλικας που διαβάζει πχ disney . Σχεδιαστικά ,γραφιστικά, σκηνοθετικά, χρωματικά δεν βρήκα κανένα ψεγάδι, εδώ ο Στεφαδούρος δείχνει ότι κατέχει καλά την 9η τέχνηκαι έχει πλέον τελειοποιήσει το καρτουνίστικο ύφος του, με panelling που το θεωρώ υποδειγματικό και επαγγελματικό ,έτη φωτός απόσταση βελτίωσης εν σχέση με τα πρώτα του όπως το oh my god zombie (τίποτα δεν ήταν τυχαίο στα στησίματα των σελίδων,στο πω βγαίνουν εκτός των καρέ οι φιγούρες, στην κίνηση και στον τρόπο που όλα αυτά δένουν με το σενάριο του με αγωνία στο τέλος κάθε σελίδας που φυσικά αν ήμουν παιδί θα ήταν πιο έντονη, άλλα και πάλι με έβαζε στο τριπάκι να σκεφτώ που το πάει και είχε ωραία twists και ακονίζει και το μυαλό θεωρώ των μικρών φίλων, επείσης πολύ ενδιαφέρον και το character design,με ωραία ισορροπία μεταξύ των). Είναι ένα καλό κόμικ, σωστά δομημένο και δεν ξέρω τι παρεμβάσεις έκανε ο dredd άλλα σίγουρα λειτούργησαν γιατί το σύνολο είναι άρτιο. Και η ποιότητα έκδοσης του Σιδέρη πολύ καλή και το μεγάλο μέγεθος προσθέτει στο σύνολο.. αν είχα παιδί θα αγόραζα όσα τεύχη και αν έβγαιναν στον τίτλο.
 3. Λοιπόν στο comicdom επιτέλους γνώρισα τον Θανάση και προμηθεύτηκα το πρώτο βιβλίο του 1800, χτες βράδυ το διάβασα κιόλας ! Η εντύπωση μου είναι πολύ θετική ,καταρχάς μόνο και μόνο με το γεγονός ότι ο ίδιος άνθρωπος κάνει σενάριο, σχέδιο, χρώμα, λέττερινγκ κτλπ και ότι η πρώτη του δουλειά έχει αυτή την ποιότητα.Νομίζω ότι απολύτως άξια πήρε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα ΕΒΚ του 2019. Επί της ταμπακιέρας τώρα, η έκδοση είναι πολύ καλή, προσεγμένη στα θέματα χαρτιού, εκτύπωσης κτλπ και είναι ένα ωραίο μπουκ για να κάνει παρέα με άλλες ωραίες εκδόσεις στην βιβλιοθήκη. Το σενάριο είναι αξιοπρεπέστατο με κατανοητή ιστορία, χωρίς πολλές φιοριτούρες, γενικά γραμμικό. Το χρώμα το θεωρώ εξαιρετικό και αρκετά φωτεινό ώστε να χαροποιεί το μάτι, έχει ποικιλία χρωμάτων χωρίς να κουράζει όμως. Τονίζω αν μου έλεγαν ότι αυτό είναι η πρώτη δουλειά κάποιου δεν θα το πίστευα . Μου άρεσαν και τα extras και οι ιστορικές αναφορές και τα ιστορικά πρόσωπα που εμφανίζονται μέσα δημιουργούν μια ίντρικα. Τα εξώφυλλα θα μου άρεσαν λίγο πιο τολμηρά σε σύνθεση. Για τις στολές τα όπλα και όλα αυτά δεν έχω αρκετές γνώσεις για αυτήν την εποχή, πάντως πείθουν και φαντάζομαι ότι ο Θανάσης τα έχει μελετήσει! Γενικά η ατμόσφαιρα της εποχής δείχνει σωστή και οι χαρακτήρες με τις μουστάκες τους είναι μέσα στο ρόλο!! Ένα εξαιρετικό λοιπόν άλμπουμ που θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα , ειδικά σε όσους γουστάρουν τέτοιες θεματολογίες. Αναμένω να δω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα άλμπουμς, άλλα και την επόμενη δουλειά του Καραμπάλιου (έχω την περιέργεια με τι θα καταπιαστεί μετά το πέρας αυτής της σειράς και πόσο θα έχει εξελιχθεί,αν ξεκινάει έτσι), επειδή δείχνει ένας πολλά υποσχόμενος δημιουργός.
 4. Αγαπητοί συμφορουμίτες ,καταρχήν να ευχαριστήσω όσους πέρασαν από το τραπέζι όπου ήμουν με την φίλη και συνεκθέτρια Σταυρούλα Παπαδάκη για να μας χαιρετίσουν ,να μας γνωρίσουν να τους υπογράψουμε ή απλά να πούμε δυο ανθρώπινες κουβέντες ,γιατί δεν τα λέμε πλέον συχνά από κοντά. Δεύτερον σημαντική ενημέρωση μετά το πέρας του φεστιβάλ τα αντίτυπα του πρώτου τεύχους λήσταρχων που είχαμε στα χέρια μας έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ και δεν μπορείτε να τα προμηθευτείτε ΟΥΤΕ από τον εκδότη (το λέω επειδή αρκετοί παίρνουν τηλέφωνο και του ζητούν να το στείλει επειδή δεν το βρίσκουν αλλού), σε λίγες μέρες ελπίζουμε να έρθουν οι επιστροφές από επαρχία για να έχουμε πάλι τεύχη προς τροφοδότηση των λίγων βιβλιοπωλείων που το διακινούν και να υπάρχουν πάλι και στα γραφεία του εκδοτικού οίκου. Μέχρι τότε πιθανόν να υπάρχουν κάποια τεύχη στον Αλφειό https://www.facebook.com/alfeiosbooks.alfeios και στο βιβλιοπωλείο BOOK LOFTΠ.ΙΩΑΚΕΙΜ 44,ΚΟΛΩΝΑΚΙ ),αν θέλετε πάρτε τους πρώτα τηλέφωνο να ρωτήσετε αν έχουν μείνει κτλ. Στα βιβλιοπωλεία αυτά καθώς και στο SOLARIS υπάρχει και το δεύτερο ,απλά εστιάζω στο πρώτο επειδή αυτή τη στιγμή είναι υπό εξαφάνιση στην Αττική,άλλα και στην επαρχία. Πολλοί φίλοι στην επαρχία παραπονιέστε ότι εδώ και καιρό δεν έχετε βρει το #1 ΠΟΥΘΕΝΑ,αυτό συμβαίνει επειδή εδώ και περίπου 25 μέρες έχει μαζευτεί και το καταμετρούν για την εκκαθάριση ,οπότε πιθανόν και στην επαρχία αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει πουθενά το τέυχος. Όταν επιστρέψει θα μπορέσουμε να σας το στείλουμε τουλάχιστον ταχυδρομικώς, ή να το πάρετε μέσω των e-shops των βιβλιοπωλείων,απλά λίγη υπομονή μέχρι να έρθουν στα χέρια μας. Επείσης από το Αγγλικό συλλεκτικό τεύχος έχουμε όλα κι όλα πλέον ΜΟΝΟ 4 ΤΕΥΧΗ. Δεν ξέρω αν έχουν μείνει σε κάποιο από τα βιβλιοπωλεία που το είχαν πάρει από το indie gogo ή στην ΛΕΦΙΚ, πάντως εμείς έχουμε τα 4 τελευταία και δεν θα ξανατυπωθεί, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας πράξει αναλόγως. Σιγά σιγά προχωράμε και για το τρίτο. Ευχαριστούμε για την αγάπη που έχουμε εισπράξει για τη σειρά αυτή, καλές γιορτές να έχετε όλοι!
 5. Καλησπέρα ,ενημερώνω όσους με παρακολουθούν από εδώ ,ότι στο comicdom θα είμαι στο artist alley και θα υπογράφω νέες και παλιότερες δουλειές. Οπότε όποιος θέλει μπορεί να με δει από κοντά.
 6. Καλοτάξιδο, ενδιαφέρουσα επιλογή προσώπου μιας και για τον Χαλεπά ενώ είναι πολύ γνωστό όνομα δεν είναι ευρέως γνωστός ο βίος του.
 7. Προσφάτως διάβασα κι εγώ το κόμικ των Χειλά- Κόλλια, παρότι δεν είμαι λάτρης του υπερηρωίκού είδους , πέρασα ευχάριστα και μου κινήθηκε η περιέργεια για το επόμενο, μιας και ο Χειλάς στις σειρές σεναριακά έχει τη φιλοσοφία της αναμονής με αγωνία με μικρές ενότητες σε κάθε τεύχος. Είναι η φιλοσοφία για κάτι που βγαίνει σε συνέχειες και έτσι πρέπει να γίνεται. Σίγουρα για μαζική παραγωγή θα πρέπει ένα κόμικ σειράς να βγαίνει κάθε βδομάδα, να υπάρχει σεναριογράφος penciler, inker και letterer, art director και γραφίστας όπως στις USA, άλλα με τον ελληνικό πληθυσμό ,τις εγχώριες πωλήσεις και τα οικονομικά δεδομένα αυτό είναι εντελώς ουτοπικό !!! Άρα τα εγχώρια κόμικς αυτά αναγκαστικά θα έχουν την ταμπέλα "" καλά για ελληνικά " και θα είναι άδικο να συγκριθούν με τα καλύτερα αμερικάνικα που έχουν περάσει σε άλλη σφαίρα και για να τα προλάβουμε σε επίπεδο θα πρέπει να πέσουν κρατικές επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ για να μπορούν οργανωμένα teams να δουλεύουν ακατάπαυστα χωρίς να ασχολούνται με τα εγκόσμια (δηλαδή με άλλες δουλειές). Αυτό που θέλω να πω δεν είναι ότι ο μέσος αναγνώστης πρέπει να ικανοποιείται με "σκουπίδια" λόγω των συνθηκών, άλλα ότι και αυτή εδώ η προσπάθεια αν προσμετρήσεις όλα τα δεδομένα είναι αξιόλογη, παρότι μπορεί να επιδέχεται βελτιώσεις για να γίνει ακόμη καλύτερο,κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί στο μέλλον. Ο Θάνος μετά από χρόνια αποχής από τον στήβο των κόμικς πρόσφερε ένα άρτιο σχέδιο με σωστή προοπτική με δουλεμένο χρώμα και με αρκετά καταπληκτικά καρέ στα φόντα με πολλά αντικείμενα λεπτομέρειες κτλ . Η προσθήκη του Τραμπ, προσωπικά δεν με χάλασε, επειδή ήταν ένα clue που σε κάνει να προσέξεις την ιστορία. Γενικά ένα κόμικ που κυλάει ευχάριστα, άλλα η συνέχεια θα δείξει αν θα έχει κάποιο peak σεναριακά που θα του δώσει μια μοναδικότητα και μια πρωτοτυπία για να ξεχωρίσει μέσα στα άπειρα υπερηρωικά κόμικς που έχουν βγει. Ας περιμένουμε λοιπόν, Θάνο καλοτάξιδο!
 8. Στα παραπάνω για Αθήνα, όπως έχω ξανααναφέρει , αν είσαι εκτός Αθηνών στα περίπτερα ψιλικατζίδικα.
 9. Το μικρό διαφημιστικό που μπήκε στο youtube και προετοιμάζει το 2ο τεύχος... Αυτή την Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε όλα τα περίπτερα της Αττικής , Αργήσαμε λίγο, άλλα έτυχαν διάφορα!! Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όσους ψήφισαν θετικά το πρώτο τεύχος και μας τίμησαν με το ταμπελάκι καλύτερου ελληνικού κόμικ -αυτοτελές ή όχι και να πω ένα μπράβο και στους υπόλοιπους που ήταν ψηλά σε ψήφους,άλλα και σε αυτούς που ήταν χαμηλά ,γιατί κάθε δημιουργός πρέπει να επιβραβεύεται όταν βγάζει μια ολοκληρωμένη δουλειά και ένα μεγάλο μπράβο στον Θανάση Καραμπάλιο με το 1800 που συγκέντρωσε τόσο μεγάλη αγάπη ,ενώ από όσο γνωρίζω είναι η πρώτη του δουλειά άλλα άφησε πολύ πίσω του τα φαβορί!!!Και να πω ότι μου έκανε εντύπωση ότι ο κόσμος δίψαγε τόσο για κόμικς τύπου "western" (και το δείγμα εδώ που έδειξε ξεκάθαρα τα ποσοστά του,άλλα και γενικά πλεόν ), είδος που έχω ακούσει ότι δεν είναι στα ντουζένια του στις ΗΠΑ , άλλα παρόλα αυτά στην Ελλάδα δείχνει να είναι η πιο λαχταριστή επιλογή, οπότε έδεσε καλά που ασχοληθήκαμε με αυτό το στυλ, ενώ αρχικά δεν ξέραμε αν θα τραβήξει ενδιαφέρον ή αν θα θεωρηθεί είδος για άλλη δεκαετία! Ας έχουμε καλή επιτυχία όλοι μας σε πωλήσεις για να ανεβαίνει και το επίπεδο την εγχώριας παραγωγής! Σε 3 μέρες λοιπόν ραντεβού στα περίπτερα σε όσους θέλουν να μάθουν την συνέχεια!
 10. Ο Μεξικάνος είναι πιθανόν το μέχρι τώρα ""peak " σου, ωραίο το μοίρασμα μαύρου άσπρου που το κάνει να στέκεται καλά είτε έχει χρώμα είτε όχι (οι μεγάλες εκτάσεις μαύρου κάνουν ένα σχέδιο να πατάει καλά στα πόδια του ακόμη κι αν δεν είναι αριστούργημα),γενικά είσαι συνεχώς εξελίξιμος συνέχισε έτσι
 11. Επιστρέφω στο θέμα εδώ με τα νέα περί σχεδίου, αρχικά ανακοινώνω την συμμετοχή μου στο comicdom con athens 2019 στις 19 Απριλίου http://www.comicdom-con.gr/artists-alley/panagiotis-tsaousis/ και λαμβάνονται τα κάτωθι precommissions ,οι τιμές αυτές ισχύουν μόνο μέχρι το φεστιβάλ και η θεματολογία που μπορεί να ζητήσει κάποιος δεν έχει περιορισμό,δηλαδή οτιδήποτε από οποιοδήποτε κόμικ άλλα είτε φιγούρα είτε μπούστο (Έγχρωμο η ΑΜ α4 ή α5) ,είτε σε στυλ εξωφύλλου αφίσας έγχρωμο α4 όπως δείχνει παρακάτω,αυτά που θα ζητηθούν τελευταία στιγμή,δυστυχώς δεν θα γίνουν για να μην γίνει κάτι βιαστικά και να είναι όπως πρέπει η ποιότητα των εικονογραφήσεων,οπότε αν κάποιος θέλει ας κάνει το κουμάντο του νωρίς . Δεύτερον εντός ολίγων ημερών θα κυκλοφορήσει το ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ 2 σε όλη την Αττική Τρίτων, θα συμμετέχω με μια μικρή ιστορία σε σενάριο του Β.Χειλά με τίτλο "ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ" στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Ίωνα Αγγελή COMIC CULTURA,που απ΄οτι είδα έχει απασχολήσει αρκετά το φόρουμ,οπότε θα το διαβάσετε... Τέταρτον κυκλοφόρησε ήδη το ALL STAR BASKET του Μαρτίου το οποίο περιέχει ως δώρο το κόμικ "KILLBILL" σε σενάριο Δημήτρη Καρύδα (του γνωστού αθλητικού δημοσιογράφου, αρχισυντάκτη και εκφωνητή αγώνων μπάσκετ) δική μου εικονογράφηση και με εξώφυλλο του Φώτη Φωτίου οπότε όποιος είναι φαν του μπάσκετ η φαν του Βασίλη Σπανούλη ας το κοιτάξει... και Πέμπτον ορίστε και μια πρόσφατη ακουαρέλλα για το καλό μιας και μπήκε η άνοιξη!
 12. Καθώς τελευταία ξεσκόνιζα τα παλιά μου ΠΟΠΑΥ ,μικρά και μεγάλα, παρατήρησα κάτι που στη συνέχεια έγινε επαναλαμβανόμενο και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να παρέμβαινε κάποιος Έλληνας σχεδιαστής προσθέτοντας σκίτσα που ίσως είχαν αλλοιωθεί στο σκανάρισμα των σελίδων(??), Δεν ξέρω πως γινόταν η διαδικασία ,άλλα δεν νομίζω να ελάμβαναν ηλεκτρονικά αρχεία από τότε.... Λοιπόν αν κάποιος άλλος μπορεί να δώσει μια άλλη εξήγηση ευχαρίστως να την ακούσω,πάντως σε πολλές περιπτώσεις συνήθως σε μία σελίδα σε κάθε τεύχος ,κάποιο από τα σκίτσα είναι παράταιρο εν σχέση με την υπόλοιπη σελίδα και φαίνεται σαν να έχει σχεδιαστεί πχ με ποντίκι! Δείτε αυτά τα δείγματα από το ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΠΑΥ σε διάφορα τεύχη.
 13. Γεια σου, Παναγιώτη, μια μικρή παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις για τη σελίδα που ανέβασες από το δεύτερο τεύχος. Τα πράσινά σου είναι πολύ έντονα και μοιάζουν αφύσικα ξένα σε σχέση με τις υπόλοιπες αποχρώσεις της σελίδας.

  1. Επιθεωρητής Le Pit

   Επιθεωρητής Le Pit

   Καλησπέρα Θανάση, σε ευχαριστώ για την παρατήρηση,έχεις δίκιο απλά τα πράσινα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται... μάλλον έγινε παραμόρφωση του χρώματος επειδή ανέβασα σε μεγαλύτερη ανάλυση(με την ελπίδα ότι θα φα'ίνεται πιο μεγάλη η εικόνα και όχι ότι θα κάνει αυτή την αλλόκοτη χρωματική συμπίεση) και φαίνεται αυτό το παράταιρο πράγμα και δεν είναι μόνο στα δένρα άλλα εχόυν πρασινίσει και τα πρόσωπα!, στο κανονικό αρχείο είναι φυσικές οι αποχρώσεις ,το ίδιο ισχύει και σε κάποιες από τις  προηγούμενες σελίδες που έχω ανεβάσει όπως αυτήν με τη γριά που βγάζει παραφωνία στα πράσινα και στα κίτρινα....θα το ξανανεβάσω σε μικρή ανάλυση για να μην νομίζουν ότι είμαι τρελός! Ευχαριστώ πάντως που το εντόπισες και αντιλήφθηκα ΄πόσο άσχημα χτυπάει!

  2. Επιθεωρητής Le Pit

   Επιθεωρητής Le Pit

   Έβαλα και τη σωστή σελίδα με 150 dpi στο ποστ και είναι οκ!

   καραμπινακιμινι2.jpg

  3. pomakos

   pomakos

   Ναι πολύ καλύτερη τώρα.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.