Jump to content

Επιθεωρητής Le Pit

Honored
 • Content Count

  1,627
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Επιθεωρητής Le Pit last won the day on July 15 2011

Επιθεωρητής Le Pit had the most liked content!

Community Reputation

13,010 Excellent

2 Followers

About Επιθεωρητής Le Pit

 • Rank
  Μόνιμος θαμώνας
 • Birthday 10/22/1920

Contact Methods

 • MSN
  pitfisher_07@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.facebook.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

2,043 profile views
 1. Ευχαριστούμε! , μπορεί να αργήσω λίγο να περάσω ,άλλα θα περάσω
 2. Mετά από πολλές περιπέτειες ενημερώνω ότι τα σχέδια προχωράνε με ταχύ ρυθμό... ιδού η απόδειξη. Κουίζ, ποιος αναγνωρίζει το ομορφόπαιδο στην σελίδα με το γλέντι στο 3 και 4 καρέ ? Να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους!
 3. Το πήρα κι εγώ από το athenscon.... Γενικά θα την χαρακτήρισα ποιοτική έκδοση εκτύπωση, σε γενικές προδιαγραφές κτλ και σε καλή τιμή και νομίζω ότι το γυαλιστερό εξώφυλλο τραβάει πιο πολύ την προσοχή από το ματ που είχε ο κομήτης. Εξώφυλλο δυνατό, με τον επαγγελματισμό χρωματισμό του Ζήκου που το κατέχει το άθλημα! Σχετικά με τις ιστορίες είναι διαφορετικές από παλιότερες ανθολογίες καθώς έχουν manga ,κάποια κόμικ προς την υπερηρωική κατεύθυνση και κάποια τρόμου. Θετικό το πρόσημο και για την σχεδιαστική ποιότητα , με ενθουσίασαν περισσότερο ο Κωνσταντόπουλος με τον Γέρκου. Ο Κωνσταντόπουλος εξάλλου παρέδιδε σεμινάρια για κόμικς όταν εγώ ακόμη δεν ήξερα καν τις βασικές αρχές κατασκευής ενός κόμικ!! Έχει μεγάλη εμπειρία και επιτέλους ήρθε η ώρα να το δείξει με κολορίστα τον rithinor που είναι και αυτός σε επαγγελματικό επίπεδο. Kαι ο Γέρκου ,πιτσιρικάς από Θεσσαλονίκη στο ξεκίνημά του ,άλλα με απίστευτο ταλέντο. Και οι άλλοι είναι καλοί σχεδιαστές και έμπειροι, Παντούλας ,jimmy captain και Δαλκίδης έχουν μία μακρόχρονη πορεία στο μέσο, ακόμη και ο Λώλος που ήταν σε underground ύφος που δεν είναι στα γούστα μου ,υπηρέτησε το είδος του με πολύ καλό σχέδιο. Σεναριακά δεν μπορώ να το κρίνω ακόμη ,επειδή κάθε ιστορία έχει λίγες σελίδες ώστε να εξελιχθεί, αυτό είναι το μελανό σημείο των ελληνικών κόμικς γενικότερα επειδή συνήθως δεν πληρώνονται όσο πρέπει οι σχεδιαστές ώστε να ασχολούνται αποκλειστικά ,ώστε να βγάζουν αντίστοιχη ποιότητα και ποσότητα αντίστοιχη με τις χώρες που το κόμικ είναι επιτυχημένο εμπορικό προιόν. Πάντως επειδή έχει διάφορα στυλ και διάφορους σεναριογράφους πιστεύω ότι κάποιες από τις ιστορίες θα βγουν καλές και στην πλοκή στο πέρας των τευχών! Τώρα αναγκαίο "κακό " θα είναι να συγκρίνεται το επίφανυ με τον κομήτη . Κατά την γνώμη μου αν και ανθολογικά και τα δύο ,είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας, το επίφανυ κινείται σε πιο εμπορικά είδη κόμικ και αυτό ίσως το βάλει σε περισσότερα σπίτια, αν διαφημιστεί τόσο ώστε να φτάσει στους πελάτες αποδέκτες, από την άλλη ίσως τα κόμικς γενικά σαν είδος είναι για λίγους ,οπότε όσοι έπαιρναν τον κομήτη πάρουν και αυτό εδώ απλά για να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια. Σκέψεις , ο χρόνος θα δείξει τι από αυτά θα ισχύει, καλή επιτυχία κι από μένα στους συντελεστές!
 4. Πρόγευση από τα επόμενα τεύχη που ετοιμάζονται.... συγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση , άλλα λόγο φόρτου εργασίας και εμού και του σεναριογράφου, η κατασκευή της σειράς έμεινε λίγο πίσω....υποσχόμεθα όμως να σας αποζημιώσουμε με την ποιότητα των επόμενων τευχών μας.
 5. Πάντως διαβάζοντας τον πρώτο τόμο καθώς δεν έχω διαβάσει υπερηρωικά αυτής της εποχής ( άλλα πιο πριν στα 90's ), δεν εντυπωσιάστηκα όσο έλπιζα, περίμενα κάτι πιο σύνθετο και πρωτότυπο από τόσο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας άλλα πέρασα ευχάριστα άπλα δεν ένιωσα σαν να διάβασα κάτι που είναι 160 σελίδες, βέβαια οι σκληροπυρηνικοί φανς του spidey θα γουστάρουν πιο πολύ!! Το σενάριο πιο μεστό από τα πολύ παλιότερα και με ωραίο ρυθμό άλλα η αγαπημενη μου ever ιστορία από αυτές που έχω διαβάσει από Σπάιντερμαν παραμένει το αντιλήψεις / perceptions από mcFarlane. Πάντως η έκδοση είναι εξαιρετική.
 6. Αν και με τα υπερηρωικά ποτέ δεν είχα έρωτα, το είδα τυχαία μπροστά μου και ήταν πολύ προκλητικό. ΄Όλο αυτό το σκληρόδετο με όλες τις πολυτελείς φιοριτούρες της συσκευασίας με 4 ευρώ?(όσο πχ κάνει ένα τευχάκι?) Αναρωτιέμαι πως τέτοιες τιμές μπορεί να συμφέρουν τον εκδοτικό αν αναλογιστεί κανείς και τα έσοδα των πρακτορείων, των μεταφορικών ,των περιπτεράδων,δικαιώματα,συντελεστές επιμέλειας κτλπ, οι εκδότες για να βγάζουν κέρδος πρέπει να είναι ξαδέλφια του Χουντίνι!! Ωστόσο εγώ δεν θα δώσω το 600άρι ,άλλα για κάποιον που καραγουστάρει και το είδος νομίζω ότι είναι κελεπούρι! Ακόμη και οι εκδόσεις με τα 9.99 οικονομικές μου φαίνονται για τόσο εξαιρετική έκδοση, βέβαια μας καλομαθαίνει και αυτό δεν ξέρω πόσο καλό είναι για το μέλλον των εντύπων!
 7. Δυσάρεστη εξέλιξη, ένα τέτοιου τύπου περιοδικό έκανε καλό σε όλους όσους ασχολούμαστε ενεργά με το κόμικ, άλλα και στο να διατηρήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε αυτή τη μορφή τέχνης, το περιεχόμενο είχε και μια σχετική ποικιλία. Η απορία μου είναι γιατί σε κάποια φάση έγινε δίμηνος ενώ τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα σε πωλήσεις και αν έφταιξε το ότι έγινε δίμηνο γιατί δεν ξαναέγινε τρίμηνο ή να αραιώσει κυκλοφορία πριν από το απότομο κλείσιμο.
 8. Ωραία, εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις να ανεβάζεις όταν ήδη θα έχεις φτιάξει πολλές σελίδες για να μην φανείς ασυνεπής αν πχ σου τύχει κάτι και δεν μπορέσεις να ανεβάσεις στον ρυθμό που έχεις υποσχεθεί στο κοινό σου. Μια σελίδα τη βδομάδα από τη στιγμή που θα έχεις ήδη έτοιμες για στοκ καμιά 15αριά ! Και ναι το φβ είναι καλή προώθηση, αν ανεβάζεις και από τη σελίδα σου και στο προφίλ σου και σε διάφορες ομάδες που υπάρχουν θα φανείς. Βέβαια για τους καλλιτέχνες είναι περισσότερο της μόδας το instagram αυτή την περίοδο! Εγώ θα σε συμβούλευα να ανεβάζεις σε όλα! Και από εκεί και πέρα , ανάλογα με την απήχηση που έχουν οι δημιουργίες σου,σιγά σιγά θα χτίζεται ένα κοινό που κάποια στιγμή θα θελήσει να αγοράσει κάτι από σένα!
 9. Kαλησπέρα και καλωσήρθες εδώ! Καταρχάς σχετικά με τις ερωτήσεις σου ,ο τρόπος με τον οποίο θα το ανεβάζεις έχει να κάνει με την ταχύτητα που φτιάχνεις σελίδες! Το κοινό πάντα θα ζητάει το περισσότερο δυνατόν αριθμό σελίδων στο λιγότερο δυνατό χρόνο, το θέμα είναι εσύ τι μπορείς να προσφέρεις. Στην ερώτηση το έφτιαξα και μετά τι το κάνω, απάντησες μόνος σου, αφού το έστειλες σε εκδοτικούς οίκους. Ψάξε κι άλλους εκδοτικούς και στείλε σε περισσότερους για να αυξήσεις τις πιθανότητες. Συνήθως βέβαια σε οίκους πχ παιδικών βιβλίων έχουν τα δικά τους σενάρια που θέλουν να εικονογραφίσει κάποιος, άλλα αυτό δεν είναι νόμος. Θα πρέπει να σκεφτείς και αν αυτό το κάνεις για χόμπυ ή αν θες να κερδίζεις λεφτά , είναι πολύ σημαντικό για τις κινήσεις σου και τους όρους που θα βάλεις σε όποιους συνεργαστείς. Θα έγραφα περισσότερα άλλα με κούρασε το ότι η εικόνα που έχεις βάλει κουνιέται συνέχεια και μου αποσπά την προσοχή! Αν όμως ξαναρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο αν ξέρω θα απαντήσω! Ενδιαφέρον και το φόντο της ιστορίας σου (Ιαπωνία 1019),καλή δουλειά!
 10. Εγώ δεν είμαι υπέρ του να μπλοκάρεται η οποιαδήποτε σελίδα, θα πρέπει να ακούγονται και οι φωνές που ενοχλούν όποιους ενοχλούν . Τα οποιαδήποτε ελαττώματα ,φυσιομετρικά ή που αφορούν το χαρακτήρα , πάντα ήταν αντικείμενο σάτυρας, αν δείτε και τις τηλεοπτικές σειρές όλες έχουν προσβλητικές ατάκες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ρατσιστικές για διάφορες ομάδες , δεν μπορεί να παραχθεί χιούμορ χωρίς να προσβληθεί κανείς, αν καταλυθεί η υποκειμενικότητα για χάρη της άποψης του πλήθους (η οποία συνήθως είναι καθοδηγούμενη, διαχρονικά λίγοι έχουν την έμπνευση να εκδίδουν τις απόψεις και οι πολλοί απλά συμπορεύονται ή καταδικάζουν ανάλογα με τα γούστα τους), τότε έχουμε απόλυτη λογοκρισία. Οπότε προσωπικά είμαι υπέρ της λειτουργίας της σελίδας, αμφισβητώ όμως από την άλλη ότι είναι ο ORIGINAL Αρκάς ο καλλιτέχνης! Μπορεί και να κάνω λάθος άλλα μέχρι να υπάρξουν στοιχεία για το αντίθετο θα το αμφισβητώ!
 11. Πάντως έχω να παρατηρήσω ότι η digital γραμμή των σκίτσων που τρεμοπαίζει δείχνει άνθρωπο που δεν έχει καλή ευχέρεια στον χειρισμό γραφίδας και γενικότερα όχι και τόσο επαγγελματική γραμμή. Μου κάνει εντύπωση ο πραγματικός Αρκάς να άφησε το παραδοσιακά μέσα και μετά από τόσο μακροχρόνια σταδιοδρομία να πειραμματίζεται με μία τεχνική που δεν του πάει και είναι μέτριο το αποτέλεσμα γι αυτό και εγώ συγκλίνω στην θεωρία συνομωσίας ότι άλλοι είναι οι τωρινοί σχεδιαστές που διαχειρίζονται το όνομα του, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωγραφικής ,πάρα μόνο τα πολιτικά μυνήματα και το να φαίνεται ότι προέρχονται από αυτό το brand name. Οπότε όντως κάτι δεν πάει καλά, δεν κολλάει. Νομίζω ότι ο κάθε καλλιτέχνης δικαιούται να στρατεύεται αν θέλει σε μια πολιτική ομάδα η οπουδήποτε, άλλα όντως ο πολύ προφανής τρόπος του τελευταίου Αρκά , δεν θυμίζει το παλιότερο ύφος του. Αμφιβάλω πάρα πολύ ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος!
 12. Την Τρίτη 23 Ιουλίου, αυτή την φορά σε όλη την Ελλάδα ...
 13. Μετά από ένα διάστημα σιωπής και πολύ δουλειάς ,το ''ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ 3 -Η ενέδρα", βγαίνει από το ατελιέ και πάει προς το τυπογραφείο! Πολύ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για την κυκλοφορία του!! Υ.Γ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα σχέδια όταν ανεβαίνουν εδώ έχουν τέτοια παραμόρφωση στο χρώμα ,κανονικά είναι πιο φυσικά τα χρώματα άλλα δεν ξέρω πως διορθώνεται
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.