Jump to content

Επιθεωρητής Le Pit

Honored
 • Content Count

  1,638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Επιθεωρητής Le Pit

 1. Καλησπέρα και πάλι, στο πέμπτο η σειρά και το συγκεκριμένο story ολοκληρώνεται, δεν το αποκλείουμε να υπάρξει στο μέλλον κάποια άλλη σειρά τευχών στο ίδιο σύμπαν, άλλα αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες! Η Ιστορία αυτή ήταν προγραμματισμένη στα 5 τεύχη και είμαστε χαρούμενοι που τα ολοκληρώσαμε! Ευχαριστούμε και όλους εσάς που την αγκαλιάσατε και αναμένουμε την κριτική σας για το σύνολο της
 2. Τετάρτη 22 Ιουλίου στα περίπτερα της χώρας, το πέμπτο τεύχος της σειράς.
 3. Μετά από όλη αυτή την ιστορία του covid και ενώ είχαμε σχεδόν τελειωμένο το τεύχος άλλα περιμέναμε... πλέον είμαστε καθοδόν για το τυπογραφείο....μόλις μάθω μέρα κυκλοφορίας θα ποστάρω , άλλα έχετε το νου σας οι ενδιαφερόμενοι!
 4. Πολύ λυπηρή είδηση, το έμαθα από το φατσοβιβλίο τις προάλλες. Ήταν ένας από τους ίσως 2-3 αγαπημένους μου καλλιτέχνες, ο εκπληκτικός τρόπος που σχεδίαζε τα μηχανικά μέρη, οφείλεται στο ότι είχε σπουδάσει βιομηχανικό σχεδιασμό, γι αυτό και κάθε μηχάνημα που έφτιαχνε ήθελε να δείχνει ότι όντως είναι λειτουργικό (το αναφέρει στην συνέντευξη που είχε δώσει στην ελευθεροτυπία...), οι μεταβαρώνοι ήταν ο κυριότερος λόγος που έπαιρνα το "9"... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και όσοι σχεδιάζουμε ας μελετήσουμε το έργο του, γιατί έχει πάμπολλα ερεθίσματα να δώσει, κάθε σελίδα του είναι ένα μάθημα.
 5. Τελικά μετά από χρόνια αναβολής και προσπάθειας , κατόρθωσα να το διαβάσω από την Αγγλόφωνη έκδοση.... Η άποψη μου λοιπόν... είναι όντως ένα ογκώδες και πυκνογραμμένο έργο με παράξενη ροή (γι αυτό και πριν κάποια χρόνια που το ξεκίνησα διάβασα 90 σελίδες με κούρασε και το παράτησα...με σκοπό να ξαναδοκιμάσω στο μέλλον). Ένα αρνητικό είναι ότι έχει πολλούς θρησκευτικούς-παγανιστικούς και άλλους συμβολισμούς που αν δεν τους αντιλαμβάνεσαι (παλιότερα οι γνώσεις μου δεν ήταν ιδιαίτερες στον τομέα , τώρα πλέον έχω λίγες μεν ,λίγα πασαλείμματα άλλα που βοήθησαν την κατάσταση). Συμφωνώ με κάποιους προλαλήσαντες που θεώρησαν ότι κάποιες φορές εκβιάζει συμπεράσματα και δεν προκύπτουν ομαλά μέσα από τις σκηνές. Μέχρι τη μέση του κόμικ είχα απογοητευτεί, άλλα προς το τέλος άρχισε να μ αρέσει και να με διασκεδάζει, άρα θεωρώ ότι αν κάποιος διαβάσει ένα μέρος της ιστορίας δεν θα ειχαριστηθεί ιδιαίτερα. Ή όλο ή τίποτα. Και πάλι βέβαια έχει κάποια ασυνάρτητα στοιχεία ή δεν είμαι ακόμη έτοιμος να τα αποκωδικοποιήσω ,οπότε θα το ξαναδιαβάσω του χρόνου! Υπόψιν ότι από ότι κατάλαβα έχω την λογοκριμένη έκδοση κάτι που με λυπεί τώρα που το μαθαίνω. Το σχέδιο είναι πολύ εντυπωσιακό, άλλα είναι για μεγαλύτερο φορμά, πχ για α4 ή για μεγαλύτερο, αυτός το τόμος με το πιθανόν β4 κάνει πολλές λεπτομέρειες να χάνονται. Παρότι θα φανώ ιερόσυλος , σχεδιαστικά για αυτό το είδος προτιμώ χιμένεζ, μπιλάλ, ή σερπιέρι 'η άλλους πιο ρεαλιστικούς σχεδιαστές που έχει συνεργαστεί ο Χοδορόφσκι μετέπειτα. Τελικά το πολύ καρτουνίστικο στυλ του μοέμπιους (βέβαια πάλι ίσως να φταίει και ο μετέπειτα ψηφιακός χρωματισμός) ,δεν με κράταγε σε μια τόσο ενήλικη υπόθεση, με νύσταζε. Το σχέδιο είναι εκπληκτικό με τέλεια γραμμή,τρομερή λεπτομέρεια κτλ, ναι συμφωνώ με όλα αυτά, άλλα δεν μου ταίριαζε, ήταν πολύ καθαρό για πιο μικρές ηλικίες ( όπως δεν θα έβαζα πχ τον Herze να σχεδιάσει τσόντα. ) Βέβαια ίσως παίζει ρόλο και η εποχή, τότε δεν υπήρχαν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας, οπότε η σύγκριση ίσως δεν είναι δίκαιη. Πάντως όπως είπα θα το ξαναδιαβάσω γιατί υποψιάζομαι ότι είναι πιο πολυεπίπεδο από αυτό που θεωρώ τώρα, άβυσσος το μυαλό του σεναριογράφου.
 6. Το μόνο ίσως θετικό αυτής της παράλογης ιστορίας επιστημονικής φαντασίας που ζούμε είναι ότι τα πρότζεκτς τελειώνουν πολύ γρήγορα λόγω κλεισούρας. Κάτι από το σχεδόν τελειωμένο τεύχος 5 της σειράς. Το πρόγραμμα είναι να βγει τον Ιούνιο αν ο ουρανός δεν έχει πέσει στα κεφάλια μας!
 7. Και εγώ το πήρα από το Athenscon, ήξερα ότι το γραφ.νόβελ ετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν, έχει αρκετό ψάξιμο και δουλειά και αυτό το κάνει πιο γεμάτο στα θέματα που συγκροτούν την ιστορία, δηλαδή έχει ένα σχετικά πλούσιο υπόβαθρο. Βέβαια για να το απολαύσει κάποιος νομίζω ότι θα πρέπει να είναι στα γούστα του η fantasy θεματολογία και οι μύθοι. Επίσης ωραίος και ο τρόπος που μοιράζεται σε ενότητες. Στην ιστορία ίσως να ήθελα να δω και άλλα πράγματα, δηλαδή περισσότερες ανατροπές, άλλα η αφήγηση έχει ωραία ροή. Το σχεδιαστικό στυλ του Νίκου είναι το γνωστό του και από προηγούμενες δουλειές, πλέον με ακόμη πιο βελτιωμένη κίνηση και σύνθεση και μιας και είναι η μεγαλύτερη σε όγκο δουλειά του δημιουργού νομίζω ότι δεν πρέπει αν λείπει από την συλλογή των οπαδών του! Πολύ πιο ολοκληρωμένη δουλειά από τις προηγούμενες και ελπίζω να ξαναδούμε ιστορίες σε δικά του σενάρια στο μέλλον γιατί έχει καλές ικανότητες σεναριογράφου.
 8. Ένας αναγνώστης ανέφερε ότι και στην Αθήνα σε κάποια σημεία πώλησης,φτάνει μετά από 2-3 μέρες, δεν ξέρω ακριβώς με τι τρόπο μοιράζουν τα ΥΠΟΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ, δυστυχώς εμείς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το κεντρικό πρακτορείο, άλλα δεν έχουμε πρόσβαση στα πολλά υποπρακτορεία, επίσης κάποιοι περιπτεράδες ίσως δεν το θέλουν και είναι δικαίωμα τους να το διώχνουν , είναι πολλοί οι κρίκοι της αλυσίδας.....οι ενδιαφερόμενοι από την μεριά σας αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να το ζητάτε ώστε να βλέπουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και να το φέρνουν...επίσης ένας περιπτεράς που δεν το είχε με ρώτησε αν θέλω να το παραγγείλω και να μιλήσει με τον ενδιάμεσο που του κάνει τη διανομή, εξετάστε και αυτή την λύση ,δηλαδή να ρωτήσετε τον περιπτερά σας αν μπορεί να το φέρει. Συγνώμη που δεν μπορούμε να σας καλύψουμε όπως θα έπρεπε, κάνουμε ότι περνάει από το δικό μας χέρι για να μην ταλαιπωρείστε, άλλα σε ένα σύστημα με τόσους αστάθμητους παράγοντες αυτό δεν είναι πάντα εφικτό... Πάντως καλό είναι να μας ενημερώνετε είτε εδώ είτε στη σελίδα , για να μεταφέρουμε τα ανάλογα παράπονα και να βλέπουμε αν υπάρχει λύση.
 9. Διευκρίνηση, προφανώς ο albertus magnus το πήρε από κάποιο από τα 2 βιβλιοπωλεία που έσπευσαν να το προμηθευτούν μόλις άχνιζε από το τυπογραφείο,τα οποία πήραν λίγα κομμάτια 3 μέρες πριν από την μαζική κυκλοφορία του στα περίπτερα της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ κυκλοφορίας! Οπότε ίσως είναι ο πρώτος μετά τον εκδότη που έπιασε το τεύχος (ΕΥΓΕ φανατικέ μας οπαδέ, μας τιμάς απεριόριστα! Με ένστικτο ντέτεκτιβ! )!!! Φανταστείτε ότι ούτε εγώ ακόμη δεν το έχω δει τυπωμένο που το έφτιαξα Υ.Γ. Αυτό το λέω για να μην συντηρηθούν οι ιστορίες συνωμοσίας για τις σχέσεις του αναγνώστη με εξωγήινους και με το κάλεσμα του σε αυτούς να τον ταξιδέψουν στο χρόνο ώστε να μπορέσει να ποστάρει πρώτος το σκανάρισμα του τεύχους .
 10. Σημαντική ανακοίνωση!! Τρίτη 10 Μαρτίου στα περίπτερα ΟΛΗΣ της Ελλάδας , το νέο τεύχος!!
 11. Καλησπέρα ,μπορείτε να το βρείτε από ότι βλέπω στα βιβλιοπωλεία solaris ,relax και ΛΕΣΧΗ ΦΊΛΩΝ ΚΟΜΙΚΣ. .
 12. Ευχαριστούμε! , μπορεί να αργήσω λίγο να περάσω ,άλλα θα περάσω
 13. Mετά από πολλές περιπέτειες ενημερώνω ότι τα σχέδια προχωράνε με ταχύ ρυθμό... ιδού η απόδειξη. Κουίζ, ποιος αναγνωρίζει το ομορφόπαιδο στην σελίδα με το γλέντι στο 3 και 4 καρέ ? Να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους!
 14. Το πήρα κι εγώ από το athenscon.... Γενικά θα την χαρακτήρισα ποιοτική έκδοση εκτύπωση, σε γενικές προδιαγραφές κτλ και σε καλή τιμή και νομίζω ότι το γυαλιστερό εξώφυλλο τραβάει πιο πολύ την προσοχή από το ματ που είχε ο κομήτης. Εξώφυλλο δυνατό, με τον επαγγελματισμό χρωματισμό του Ζήκου που το κατέχει το άθλημα! Σχετικά με τις ιστορίες είναι διαφορετικές από παλιότερες ανθολογίες καθώς έχουν manga ,κάποια κόμικ προς την υπερηρωική κατεύθυνση και κάποια τρόμου. Θετικό το πρόσημο και για την σχεδιαστική ποιότητα , με ενθουσίασαν περισσότερο ο Κωνσταντόπουλος με τον Γέρκου. Ο Κωνσταντόπουλος εξάλλου παρέδιδε σεμινάρια για κόμικς όταν εγώ ακόμη δεν ήξερα καν τις βασικές αρχές κατασκευής ενός κόμικ!! Έχει μεγάλη εμπειρία και επιτέλους ήρθε η ώρα να το δείξει με κολορίστα τον rithinor που είναι και αυτός σε επαγγελματικό επίπεδο. Kαι ο Γέρκου ,πιτσιρικάς από Θεσσαλονίκη στο ξεκίνημά του ,άλλα με απίστευτο ταλέντο. Και οι άλλοι είναι καλοί σχεδιαστές και έμπειροι, Παντούλας ,jimmy captain και Δαλκίδης έχουν μία μακρόχρονη πορεία στο μέσο, ακόμη και ο Λώλος που ήταν σε underground ύφος που δεν είναι στα γούστα μου ,υπηρέτησε το είδος του με πολύ καλό σχέδιο. Σεναριακά δεν μπορώ να το κρίνω ακόμη ,επειδή κάθε ιστορία έχει λίγες σελίδες ώστε να εξελιχθεί, αυτό είναι το μελανό σημείο των ελληνικών κόμικς γενικότερα επειδή συνήθως δεν πληρώνονται όσο πρέπει οι σχεδιαστές ώστε να ασχολούνται αποκλειστικά ,ώστε να βγάζουν αντίστοιχη ποιότητα και ποσότητα αντίστοιχη με τις χώρες που το κόμικ είναι επιτυχημένο εμπορικό προιόν. Πάντως επειδή έχει διάφορα στυλ και διάφορους σεναριογράφους πιστεύω ότι κάποιες από τις ιστορίες θα βγουν καλές και στην πλοκή στο πέρας των τευχών! Τώρα αναγκαίο "κακό " θα είναι να συγκρίνεται το επίφανυ με τον κομήτη . Κατά την γνώμη μου αν και ανθολογικά και τα δύο ,είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας, το επίφανυ κινείται σε πιο εμπορικά είδη κόμικ και αυτό ίσως το βάλει σε περισσότερα σπίτια, αν διαφημιστεί τόσο ώστε να φτάσει στους πελάτες αποδέκτες, από την άλλη ίσως τα κόμικς γενικά σαν είδος είναι για λίγους ,οπότε όσοι έπαιρναν τον κομήτη πάρουν και αυτό εδώ απλά για να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια. Σκέψεις , ο χρόνος θα δείξει τι από αυτά θα ισχύει, καλή επιτυχία κι από μένα στους συντελεστές!
 15. Πρόγευση από τα επόμενα τεύχη που ετοιμάζονται.... συγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση , άλλα λόγο φόρτου εργασίας και εμού και του σεναριογράφου, η κατασκευή της σειράς έμεινε λίγο πίσω....υποσχόμεθα όμως να σας αποζημιώσουμε με την ποιότητα των επόμενων τευχών μας.
 16. Πάντως διαβάζοντας τον πρώτο τόμο καθώς δεν έχω διαβάσει υπερηρωικά αυτής της εποχής ( άλλα πιο πριν στα 90's ), δεν εντυπωσιάστηκα όσο έλπιζα, περίμενα κάτι πιο σύνθετο και πρωτότυπο από τόσο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας άλλα πέρασα ευχάριστα άπλα δεν ένιωσα σαν να διάβασα κάτι που είναι 160 σελίδες, βέβαια οι σκληροπυρηνικοί φανς του spidey θα γουστάρουν πιο πολύ!! Το σενάριο πιο μεστό από τα πολύ παλιότερα και με ωραίο ρυθμό άλλα η αγαπημενη μου ever ιστορία από αυτές που έχω διαβάσει από Σπάιντερμαν παραμένει το αντιλήψεις / perceptions από mcFarlane. Πάντως η έκδοση είναι εξαιρετική.
 17. Αν και με τα υπερηρωικά ποτέ δεν είχα έρωτα, το είδα τυχαία μπροστά μου και ήταν πολύ προκλητικό. ΄Όλο αυτό το σκληρόδετο με όλες τις πολυτελείς φιοριτούρες της συσκευασίας με 4 ευρώ?(όσο πχ κάνει ένα τευχάκι?) Αναρωτιέμαι πως τέτοιες τιμές μπορεί να συμφέρουν τον εκδοτικό αν αναλογιστεί κανείς και τα έσοδα των πρακτορείων, των μεταφορικών ,των περιπτεράδων,δικαιώματα,συντελεστές επιμέλειας κτλπ, οι εκδότες για να βγάζουν κέρδος πρέπει να είναι ξαδέλφια του Χουντίνι!! Ωστόσο εγώ δεν θα δώσω το 600άρι ,άλλα για κάποιον που καραγουστάρει και το είδος νομίζω ότι είναι κελεπούρι! Ακόμη και οι εκδόσεις με τα 9.99 οικονομικές μου φαίνονται για τόσο εξαιρετική έκδοση, βέβαια μας καλομαθαίνει και αυτό δεν ξέρω πόσο καλό είναι για το μέλλον των εντύπων!
 18. Δυσάρεστη εξέλιξη, ένα τέτοιου τύπου περιοδικό έκανε καλό σε όλους όσους ασχολούμαστε ενεργά με το κόμικ, άλλα και στο να διατηρήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε αυτή τη μορφή τέχνης, το περιεχόμενο είχε και μια σχετική ποικιλία. Η απορία μου είναι γιατί σε κάποια φάση έγινε δίμηνος ενώ τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα σε πωλήσεις και αν έφταιξε το ότι έγινε δίμηνο γιατί δεν ξαναέγινε τρίμηνο ή να αραιώσει κυκλοφορία πριν από το απότομο κλείσιμο.
 19. Ωραία, εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις να ανεβάζεις όταν ήδη θα έχεις φτιάξει πολλές σελίδες για να μην φανείς ασυνεπής αν πχ σου τύχει κάτι και δεν μπορέσεις να ανεβάσεις στον ρυθμό που έχεις υποσχεθεί στο κοινό σου. Μια σελίδα τη βδομάδα από τη στιγμή που θα έχεις ήδη έτοιμες για στοκ καμιά 15αριά ! Και ναι το φβ είναι καλή προώθηση, αν ανεβάζεις και από τη σελίδα σου και στο προφίλ σου και σε διάφορες ομάδες που υπάρχουν θα φανείς. Βέβαια για τους καλλιτέχνες είναι περισσότερο της μόδας το instagram αυτή την περίοδο! Εγώ θα σε συμβούλευα να ανεβάζεις σε όλα! Και από εκεί και πέρα , ανάλογα με την απήχηση που έχουν οι δημιουργίες σου,σιγά σιγά θα χτίζεται ένα κοινό που κάποια στιγμή θα θελήσει να αγοράσει κάτι από σένα!
 20. Kαλησπέρα και καλωσήρθες εδώ! Καταρχάς σχετικά με τις ερωτήσεις σου ,ο τρόπος με τον οποίο θα το ανεβάζεις έχει να κάνει με την ταχύτητα που φτιάχνεις σελίδες! Το κοινό πάντα θα ζητάει το περισσότερο δυνατόν αριθμό σελίδων στο λιγότερο δυνατό χρόνο, το θέμα είναι εσύ τι μπορείς να προσφέρεις. Στην ερώτηση το έφτιαξα και μετά τι το κάνω, απάντησες μόνος σου, αφού το έστειλες σε εκδοτικούς οίκους. Ψάξε κι άλλους εκδοτικούς και στείλε σε περισσότερους για να αυξήσεις τις πιθανότητες. Συνήθως βέβαια σε οίκους πχ παιδικών βιβλίων έχουν τα δικά τους σενάρια που θέλουν να εικονογραφίσει κάποιος, άλλα αυτό δεν είναι νόμος. Θα πρέπει να σκεφτείς και αν αυτό το κάνεις για χόμπυ ή αν θες να κερδίζεις λεφτά , είναι πολύ σημαντικό για τις κινήσεις σου και τους όρους που θα βάλεις σε όποιους συνεργαστείς. Θα έγραφα περισσότερα άλλα με κούρασε το ότι η εικόνα που έχεις βάλει κουνιέται συνέχεια και μου αποσπά την προσοχή! Αν όμως ξαναρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο αν ξέρω θα απαντήσω! Ενδιαφέρον και το φόντο της ιστορίας σου (Ιαπωνία 1019),καλή δουλειά!
 21. Εγώ δεν είμαι υπέρ του να μπλοκάρεται η οποιαδήποτε σελίδα, θα πρέπει να ακούγονται και οι φωνές που ενοχλούν όποιους ενοχλούν . Τα οποιαδήποτε ελαττώματα ,φυσιομετρικά ή που αφορούν το χαρακτήρα , πάντα ήταν αντικείμενο σάτυρας, αν δείτε και τις τηλεοπτικές σειρές όλες έχουν προσβλητικές ατάκες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ρατσιστικές για διάφορες ομάδες , δεν μπορεί να παραχθεί χιούμορ χωρίς να προσβληθεί κανείς, αν καταλυθεί η υποκειμενικότητα για χάρη της άποψης του πλήθους (η οποία συνήθως είναι καθοδηγούμενη, διαχρονικά λίγοι έχουν την έμπνευση να εκδίδουν τις απόψεις και οι πολλοί απλά συμπορεύονται ή καταδικάζουν ανάλογα με τα γούστα τους), τότε έχουμε απόλυτη λογοκρισία. Οπότε προσωπικά είμαι υπέρ της λειτουργίας της σελίδας, αμφισβητώ όμως από την άλλη ότι είναι ο ORIGINAL Αρκάς ο καλλιτέχνης! Μπορεί και να κάνω λάθος άλλα μέχρι να υπάρξουν στοιχεία για το αντίθετο θα το αμφισβητώ!
 22. Πάντως έχω να παρατηρήσω ότι η digital γραμμή των σκίτσων που τρεμοπαίζει δείχνει άνθρωπο που δεν έχει καλή ευχέρεια στον χειρισμό γραφίδας και γενικότερα όχι και τόσο επαγγελματική γραμμή. Μου κάνει εντύπωση ο πραγματικός Αρκάς να άφησε το παραδοσιακά μέσα και μετά από τόσο μακροχρόνια σταδιοδρομία να πειραμματίζεται με μία τεχνική που δεν του πάει και είναι μέτριο το αποτέλεσμα γι αυτό και εγώ συγκλίνω στην θεωρία συνομωσίας ότι άλλοι είναι οι τωρινοί σχεδιαστές που διαχειρίζονται το όνομα του, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωγραφικής ,πάρα μόνο τα πολιτικά μυνήματα και το να φαίνεται ότι προέρχονται από αυτό το brand name. Οπότε όντως κάτι δεν πάει καλά, δεν κολλάει. Νομίζω ότι ο κάθε καλλιτέχνης δικαιούται να στρατεύεται αν θέλει σε μια πολιτική ομάδα η οπουδήποτε, άλλα όντως ο πολύ προφανής τρόπος του τελευταίου Αρκά , δεν θυμίζει το παλιότερο ύφος του. Αμφιβάλω πάρα πολύ ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος!
 23. Μετά από ένα διάστημα σιωπής και πολύ δουλειάς ,το ''ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ 3 -Η ενέδρα", βγαίνει από το ατελιέ και πάει προς το τυπογραφείο! Πολύ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για την κυκλοφορία του!! Υ.Γ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα σχέδια όταν ανεβαίνουν εδώ έχουν τέτοια παραμόρφωση στο χρώμα ,κανονικά είναι πιο φυσικά τα χρώματα άλλα δεν ξέρω πως διορθώνεται
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.