Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Δεν παίρνω καινούρια πια (αν και με το μικρό θα ξεκινήσω αργότερα μάλλον), τα καινούρια δεν έχουν;
 3. Ευρέθη ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΚΟΜΙΚΣ (1983) 1 και σβήστηκε από τις αναζητήσεις μου
 4. Αυτό άραγε θεωρείται εξαπάτηση; Το έχω απορία καιρό. Εγώ λέω ναι. Τι ισχύει όμως, αμα ξέρει κάποιος πιο ειδικός, ας μας πει.
 5. Μάλλον τον εαυτό σου απογοήτευσες που επένδυσες μήνες σε μια σειρά που δεν σου άρεσε εξαρχής. Μη ψάχνεις να βρεις άλλοθι ρίχνοντας τις "ευθύνες" σε εμένα που σχολίασα το προφανές. Έχω αγοράσει πολλές εκατοντάδες τεύχη (σε βαθμό που έχω χασει πλέον το μετρημα) και επίτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από σένα, κατά πόσο ισχυρίζονται όλοι ότι τα τεύχη τους είναι σε "κατάσταση περιπτέρου-αδιάβαστα". Και πόσοι πουλάνε αερολογίες περί "φυσιολογικής φθοράς χρόνου". Εγώ γιατί να απογοητευτώ εξάλλου; Την σειρά την ακολουθώ από το 1ο τεύχος και την ευχαριστιεμαι το ίδιο εδώ και 1.5 χρονο. Το ότι ο καθένας αγοράζει και πουλάει, δικαίωμα του, ποσώς με ενδιαφέρει. Ισα ίσα που εγώ τα πρότεινα κιόλας σε οσα παιδιά του φόρουμ που δεν τα έχουν. Αλλά προφανως και δεν θα το διάβασες αυτό, μάλλον γιατί βλέπεις ακομα μπροστά σου τα φαντάσματα της Radnet να σε καταδιωκουν.
 6. Thorgal Saga 1-10.txt Επειδή ήθελα να δοκιμάσω ένα online πρόγραμμα υπαγόρευσης είπα να κάνω μία γρήγορη μετάφραση σε αυτές τις 10 σελίδες. Έκανα ελάχιστες παρεμβάσεις σε ότι έβγαλε το πρόγραμμα οπότε μπορεί να έχει κάποια άβολα πραματάκια μέσα, νόημα θα βγει.
 7. Εγώ ευτυχώς δεν τα έχω ζωγραφισμένα με στυλό (εννοώ τα παιχνίδια μέσα). Και λέω ευτυχώς διότι τα δίνω στην κόρη μου και τα κάνει. Οπότε ναι πλέον είμαι περήφανος κάτοχος παλιών Μίκυ Μάους (αυτά με τα συνδετηράκια) με τις υπέροχες σπαζοκεφαλιές τους λυμένες από την κόρη μου.
 8. Εχοντας διαβάσει την ιστορία πια θα το μετέφραζα "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ". Πιο τσαχπινογαργαλιάρικο! Πάντως αν δεν το είχαμε διαβάσει στη radnet θα ήταν ένας από τους καλύτερους τόμους της συλλογής.
 9. Μάλιστα για δες τι βρίσκει κανείς όταν διαβάζει τυχαία πράγματα στο φόρουμ. Το θυμάμαι αυτό Να πω εδώ μιαςς και είμαστε μία παρέα (αν και δεν χρωστάω καμία εξήγηση σε κανέναν και είμαι 1000% σίγουρος ότι αυτός που τα πήρε ολοκαίνουργια εκτός ζελατινας και τα χάρηκε) ότι δεν ήταν παπατζιλίκι. Ναι λοιπόν ήταν 100% αδιάβαστα και αυτός ήταν ένας από τους (βαισκούς) λόγους που έφυγαν. Η πλάκα είναι ότι από την συλλογή της Hachette που επέλεξα να συνεχίσω ενώ έχω αγοράσει όλους τους τόμους μέχρι σήμερα (πόσοι είναι 87?) έχω διαβάσει μόνο τους 3. Ενας από τους λόγους που μετανιώνω που την συνέχισα και αυτή την σειρά προφανώς είναι ότι τα υπερηρωικα δεν μου λενε τίποτα πια. Λες να τους πουλήσω? Επειδή λοιπον όταν κάποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι έχοντας αγοράσει κόμικς κακέτυπα αρκετές φορές (λευκές σελίδες, κακοτυπωμένα ή διπλοτυπωμένα, κακοκομμένα ή σκισμένα από το κοπίδι, αχνά μελάνια ή άλλα αντί άλλων χρώματα, χτυπημένα ή να λείπει το μισό τεύχος αν το πιστεύεις αυτό δηλαδή) το πρώτο που κάνω πάντα είναι να τα ξεφυλίζω ή αν έχουν ζελατίνα να την βγάζω πριν απομακρυνθώ από το περίπτερο που τα αγοράζω και να τα ελέγχω. Εάν τύχει κάτι στραβό μου είναι εξαιρετικά εύκολο να το αλλάξω επιτόπου ειδικά με τον φίλο μου τον περιπτερά. Για δοκίμασε τώρα όποιος έχει τα Hachette σφραγισμένα ανοίγει για να διαβάσει και βρίσκει κακέτυπο (κακοκομμένος Captain Britain = Marvel Hachette 67ος τομος - € 5,00 - Vendora.gr) ή αν θυμάμαι καλά αγοράζεις τόμο του Θωρ και βρίσκεις μέσα Captain America? Τι κάνεις φιλαράκο τώρα μετά από τόσο καιρό? Από ποιον ζητάς τα ρέστα και που αλλάζεις εξαντλημένους ή άφαντους τόμους? Θα πρότεινα να το κάνετε και εσείς μάλιστα σε οτιδήποτε αγοράζετε. Ενα παράδειγμα σε ένα μαγαζί ο άλλος άνοιξε κουτί με iPods που μόλις είχε αγοράσει και δεν υπήρχαν μέσα τα ακουστικά. Ωστόσο άσχετ κάποιοι τα διαβάζουν 10 φορές και είναι σαν να βγήκαν μόλις από το τυπογραφείο και άλλοι τα έχουν σε ζελατίνα αλλά είναι λες και πέρασε ο τυφώνας κατρίνα από πάνω τους. Πάντως αυτά ναι ήταν 100% αδιάβαστα λυπαμαι αν σε απογοήτευσα.
 10. Today
 11. Και στον παρακάτω σύνδεσμο της κοινότητάς μας, θα δείτε ένα ακόμη εντυπωσιακό καρέ και κάποιες σχετικές πληροφορίες, από τον πρώτο αυτό κύκλο της σειράς, εδώ
 12. ΝΤΑΙΖΥ ΝΤΑΚ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΦΕΘΡΥ ΝΤΑΚ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΖΙΜ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΥΠΝΑΛΕΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 27/1 inducks
 13. Πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Alberto Giolliti, Frank Bole, Nevio Zeccara, Jim Baikie φιλοτέχνησαν περιπέτειες της σειράς Star Trek.
 14. το παλιό το σωστό το μίκυ μάους, αυτό με τα συνδετηράκια, πρέπει να είναι τσακισμένο, διπλωμένο ανάποδα και να μην πω και γραμμένο και ζωγραφισμένο με στυλό και εμένα τα πιο πολλά μου ΚΛΑΣΙΚΑ είναι ταλαιπωρημενα όσο δεν πάει, ξεκολλημένα, κολλημένα με σελοτέιπ κοκ Δε με νοιάζει καθόλου, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ΚΟΜΙΞ και τους τόμους, τα θέλω προσεγμένα
 15. Αχ Κούλα... Αυτή είναι η Θεά Sybil Danning... Απόλυτο Σύμβολο του Σεξ στα 80's ειδικότερα. Μοντέλο, ηθοποιός κλπ. κλπ. Τσεκάρετε τις παρακάτω ταινίες ενδεικτικά : Hercules - 1985 (Παίζει ο Λου Φερίνιο με την άλλη Θεά μέσα Μιρέλα Ντ Άντζελο και την Ίνγκριντ Άντερσον. Η Danning ενσαρκώνει την Αριάδνη). Reform School Girls - 1986 (εδώ παίζει και η κορυφαία Wendy O'Williams των Plasmatics. Η οποία ήταν κολλητή του Τιτάνιου LEMMY και έχουν τραγουδήσει μαζί το ''Stand By your Man'' το οποίο έχει μπει στην συλλογή "No Remorse". Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που τα σπάσανε τότε ο Θείος με τον Fast Eddie Clarke. Howling II - 1985 (Εδώ συμμετέχει και ο Γίγαντας Christopher Lee) Battle beyond the Stars - 1980 (Επιστημονικής φαντασίας. Κάτι ανάμεσα σε ''Αρχοντα των Δαχτυλιδιών'' και ''Ο Πόλεμος των Αστρων''). Γενικότερα έχει ενσαρκώσει πληθωρικούς ρόλους, πληθωρική και η ίδια φυσικά, και έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι βαριέται τους κοινότυπους ρόλους γυναικών. Έχει επίσης παίξει και σε ένα από τα τελευταία Halloween. Ψάξτε την όσοι δεν την ξέρετε. Αρχικά γράψτε το όνομα της στο "Θείο" Γούγλη και απολαύστε τις φωτογραφίες. Μετά ψάξτε την φιλμογραφία της. Αχ... Κούλα...
 16. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν έχει ανέβει το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, οπότε μιας και κυκλοφόρησε, τα πέρασα και στη βάση μας! Σε δύο εβδομάδες μια ιστορία που είδαμε και πρόσφατα από τη Radnet, αυτή τη φορά και από τη Hachette. Δεν πιστεύω να θέλετε preview
 17. Οι Άνθρωποι Λεοπαρδάλεις Τελευταίο άλμπουμ της σειράς επιτέλους και πιάνοντας τον τελευταίο Κόρτο ένιωσα ελαφρώς ένα βάρος γιατί οι ιστορίες του με συνόδευσαν όλο το τελευταίο διάστημα και σίγουρα μου άρεσαν πολύ. Το άλμπουμ αυτό περιέχει ουσιαστικά μία ιστορία στην Αφρική στην οποία ο Κόρτο συντάσσεται με τους ντόπιους κατά του στρατού σε μια πολύ όμορφη ιστορία που συνδυάζει δράση και μυστήριο και αποτελεί ιδανικό κλείσιμο για τα άλμπουμ. Αντί για δεύτερη ιστορία έχουμε μια αφήγηση του Κόρτο που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος των σελίδων με συνοδευτικά σκίτσα που αφορούν την αρχή της ζωής του και βρήκα όμορφο που βλέπουμε τον ήρωα να εξιστορεί γεγονότα για την οικογένεια του και τον τόπο που μεγάλωσε. Ένα δυναμικό τελευταίο άλμπουμ για έναν σπουδαίο ήρωα.
 18. Λοιπόν διάβασα και εγώ το καινούριο Λούκυ και εχω να πω ότι με ξάφνιασε ευχάριστα... Σε γενικές γραμμές το βρήκα καλό. Θεωρούσα ότι θα προσπαθούσε να περάσει political correct μύνημα για χορτοφαγία ζώα κτλπ ... οκ είχε αναφορές και μυνήματα μέσα αλλά ούτε κούρασαν και ίσα ίσα σε κάποιες περιπτώσεις θεώρησα, σατίριζε κιόλας την όλη φάση. Σίγουρα έλειπε το χιούμορ του Γκοσινί που νομίζω ήταν και το μεγαλύτερο αρνητικό του, αλλά παρόλα αυτά ίσως ήταν το πρώτο από τα νέα album που η ροή και ο τρόπος απόδοσης της ιστορίας , μου έβγαλε το pattern του Γκοσινί και μου θύμισε το τρόπο αφήγησης του. Μπορώ να πω ότι αν δεν μου έλεγαν ποιος ήταν στο σενάριο και αν εξαιρέσουμε την θεματολογία που στην εποχή του Γκοσινί δεν θα σκεφτόταν κάνεις να ασχοληθεί με αυτό το θέμα , θα μπορούσα από την ροή και μόνο να το περάσω σαν μια μέτρια ιστορία Γκοσινί. Καμία άλλη νέα ιστορία δεν μου έχει βγάλει αυτό. Οι νέες από μακριά φωνάζουν οτι είναι άλλος ο σεναριογράφος. Το σενάριο δεν ήταν και αυτό πολύ δυνατό και θεωρώ θα μπορούσε να είχε διάφορα άλλα στοιχεία που θα το έκαναν πιο ενδιαφέρον. Σχετικά με το κλάμα του Λούκυ Λουκ στο τέλος , οκ με βάση το σενάριο ίσως να ήταν το μόνο γεγονός που θα μπορούσε να δακρύσει ο Λούκυ Λουκ . Πιστεύω αν υπήρχε τέτοια σκηνή και στο Γκοσινί και εκείνος θα τον έβαζα να δακρύσει, οπότε δεν με χάλασε καθόλου το σκηνικό. Το σχέδιο του Achde , εντάξει νομίζω κανείς δεν έχει παράπονο από αυτό , τρομερό και μια πιο καθαρή και σύγχρονη εκδοχή του σχεδίου του Μόρρις. Η έκδοση και αυτή πολύ καλή, τρομερά χρώματα καλό χαρτί και νομίζω ότι το εξώφυλλο ήταν πιο χοντρό από τα τελευταία. Γενικά μου άρεσε σαν ανάγνωση και με ξάφνιασε ευχάριστα όπως είπα !
 19. Yesterday
 20. Προσωπικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και από τον 2ο τόμο, και είμαι ευγνώμων στην εκδοτική που επιτέλους μας μετέφρασε τις ιστορίες αυτών των λιγότερο γνωστών ηρώων του Herge. Το σχέδιο, όσο λιτό και να είναι, ταιριάζει απόλυτα στα γούστα μου, και φυσικά μου θυμίζει συνεχώς τον Τεντέν που είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας κόμικ. Άντε να δούμε σιγά σιγά και το τελευταίο άλμπουμ.
 21. Το περίμενα αρκετά κακό, αλλά τελικά δε με χάλασε. Ωραία ποδοσφαιρική ιστορία που είχε γρήγορο ρυθμό και την ξεπέταξα. Καλύτερο από τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, που έχω ήδη ξεχάσει.
 22. Απ'όταν έφυγε ο Βαν Αμ κι άρχισαν να βγαίνουν ένα σωρό spin-off και παράλληλες σειρές, χάλασε ο Θόργκαλ...
 23. Ναι, ισχύει αυτό για την Πρωτοπορία. Και στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης μπαίνοντας φάτσα φόρα έχει σ'ένα πάγκο στοίβες με Αστερίξ Έθνους. Καινούρια φαίνονται. Όπως και να'χει είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Συμφωνώ με τον Σταύρο. Δεν γίνεται να πάρει 0/10 ένα κόμικ. Πρέπει να'ναι χάλια σε όλα. Ο χαμηλότερος βαθμός που έχω δώσει σε Λούκυ Λουκ είναι 1/10, στο "Παντρεύεται ο Λούκυ;" που είναι το χειρότερο απ'τα 3 χειρότερα τεύχη της σειράς (66, 67, 69). Και ο χειρότερος βαθμός που έχω δώσει σε canon τεύχος (γιατί τα 3 τεύχη που ανέφερα πριν είναι εκτός σειράς, άσχετα αν η Μαμούθ τα έβαλε εντός) είναι 3/10 στο "Θρύλο της Δύσης". Πάντως με το αντίστοιχο σκεπτικό δεν βάζω ποτέ 10/10. Για να βάλω πρέπει να έχει άψογο σενάριο, άψογο χιούμορ, άψογο σχέδιο. Από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχει ένα άλμπουμ 10 σε όλους τους τομείς. Γι'αυτό και το 9.5/10 είναι η μέγιστη βαθμολογία μου και την έχω δώσει σε ελάχιστα κόμικς (γενικώς, όχι μόνο Λούκυ Λουκ).
 24. Τίτλος: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΓΟΣ Τεύχη: 2 Κατηγορία: Σειρά / Αυτοτελή Βιβλιοδεσία: Καρφίτσα Περιεχόμενο: Ψυχαγωγικό Μέγεθος: 15.0 x 21.0 Σελίδες: 16 Χρώμα: Έγχρωμο (ΕΓΧ) Κάπου στη δεκαετία του '90, ο Μπάνυ του Ντόλκα, ο κούνελος δηλαδή που φιγουράριζε στην ετικέτα του σοκολατούχου γάλακτος Dolca της Nestle, αλλά και που εμφανιζόταν σε μονοσέλιδα διαφημιστικά κόμικς στα οπισθόφυλλα του Μίκυ Μάους, μας παρουσίασε δύο τευχάκια με μαγικά κόλπα για παιδιά. Όποιος ήθελε να ανακαλύψει περισσότερα μαγικά κόλπα, θα τα έβρισκε στο πίσω μέρος της ετικέτας του Ντόλκα.
 25. το ξαναείδα. Όπως χαζολογούσα σε κριτικές κοινού, πέτυχα αυτή εδώ που με πέθανε "The cinematic equivalent of getting back with your smokin' hot ex-girlfriend, only to find out she's gained 30 pounds and picked up a cocaine addiction. The magic may be gone but you'd still do her." δεν έχει άδικο
 26. Δεν ήταν κάτι απίστευτο, αλλά τίμια σειρά. Της αξίζει να τελειώσει όπως πρέπει.
 27. Αρκετά καλή και αδικημένη σειρά, εννοείται πως είχε και τα κάτω της αλλά γενικώς καλή. Μακάρι να τη δούμε κάπου.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.