Jump to content

constantinople

Members
 • Posts

  4,027
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152

constantinople last won the day on November 22

constantinople had the most liked content!

About constantinople

 • Birthday 03/28/1917

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Πειραιάς
 • Country
  Greece
 • Interests
  Commodore 64, Babylon 5, Star Trek (DS9, TOS, TNG, ENT, VOY), Star Wars, Lord of the Rings, Αστερίξ & Οβελίξ, Αντιρίξ & Συμφωνίξ, Τεντέν, Ιζνογκούντ, Λούκυ Λουκ, Πίκος ο Τρομερός, Ζιλ Ζουρντάν, Σπάιντερμαν, Χουλκ, X-MΕΝ, Θωρ, Κόναν, Ατρόμητος, Θάντερκατς :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

constantinople's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

42.3k

Reputation

 1. Το τραγικοί θα το πούμε άμα διακόψουν τη συλλογή. Όσο τη συνεχίζουν για μένα είναι εξαιρετικοί και όλα τα υπόλοιπα συγχωρούνται! Στην Ιταλία όμως δίνεται με εφημερίδα. Εδώ πόσο κάνει ο Κόρτο όταν τον αγοράσεις με την Εφημερίδα των Συντακτών και πόσο κάνει όταν τον αγοράσεις μετά μόνο του;
 2. Μίλησα μαζί τους και μου είπαν ότι επειδή έγινε η επέκταση των 30 τόμων που προκάλεσε μια χρονική διακοπή στη ροή των τόμων προτίμησαν να μην τυπώσουν τώρα τον τόμο 37 και να επικεντρωθούν στο να μην υπάρξει χρονική παύση μεταξύ της κυκλοφορίας των τόμων 60 & 61. Οπότε θα ανατυπώσουν τον 37 κάποια άλλη στιγμή που ακόμη δεν ξέρουν ποια θα είναι. Η εντύπωση που έχω είναι ότι θα αργήσει. Άλλαξαν και στην σελίδα της vintagecomics.gr εκεί που έλεγαν ότι θα κυκλοφορήσει με τον τόμο 60, τώρα λέει ότι θα κυκλοφορήσει μελλοντικά. Εγώ λέω να περιμένουμε να βγουν πρώτα οι τόμοι 61 & 62 και μετά να κάνουμε ένα campaign να τηλεφωνάμε και να τους ρωτάμε πότε θα δώσουν τον 37. Επειδή διαφορετικά... μην τυχόν και στο τέλος μας πουν ότι θα δοθεί με τον τόμο 90 και άμα ξαναγίνει επέκταση έχουμε πάλι τα ίδια...
 3. @ nikolas12 Τον τόμο "Το Λυκόφως των Μεταλλαγμένων" της Hachette σκέφτεσαι να τον διαβάσεις τώρα εκτός σειράς, ή θα περιμένεις (πολύ!) για να τον διαβάσεις όταν έρθει η σειρά του;
 4. Νομίζω ότι οι 2η σειρά θα βγει κυρίως για να πιάσουν και διαφορετικό κοινό. Της DC με το μοντέρνο σχέδιο θα την αγοράζουν και παιδιά που μπορεί να μην αγοράζουν τη σειρά της Μάρβελ επειδή έχει "αρχαίες ιστορίες".
 5. Εννοούν την αντίστοιχη συλλογή που βγάζει στην Ιταλία η ίδια εφημερίδα που βγάζει και τους Κλασσικούς Υπερήρωες: https://www.comicsbox.it/serie/SELLDC Φυσικά δεν είναι χρονολογική. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει με τα DC και δεν ξέρω κατά πόσον θα είχε και ενδιαφέρον. Βγάζει όμως πολλές ιστορίες της DC (δυστυχώς πολλές από αυτές έχουν βγει ήδη στην Ελλάδα) και έχει φτάσει ήδη στον τόμο 90.
 6. Άρα έχουν σκοπό να βγάλουν και την σειρά της DC. Αλλά ελπίζω να μην την βγάλουν εις βάρος της παρούσας σειράς, δηλαδή να σταματήσουν τα Marvel για να βγάλουν τα DC. Θα είναι ότι χειρότερο και εκεί θα χρειαστεί να κινητοποιηθούμε όλοι...
 7. Ξέρω κι εγώ μια ανάλογη παροιμία: "Ο γέρος θα πάει ή από πέσιμο ή από χ€σιμο!"
 8. Θέλει πολύ ψάξιμο,... αλλ'απ'οτι θυμάμαι ήταν του στυλ "είστε ένας $#@$@". Όπου βάλε μια από τις λέξεις/βρισιές του Καπετάνιου. Μέχρι και ο Τεντέν νομίζω ότι μια φορά είχε βρίσει έτσι, στον πληθυντικό. Φαντάσου δηλαδή να πας σε κάποιον και να του πεις "είστε ένας μ@λ@κ@ς" Παρένθεση: τελείως έλλειψη φαντασίας στις βρισιές του Καπετάνιου στην έκδοση της Μαμούθ. Η μέρα με τη νύχτα με τον Ψαρόπουλο. Απλά αντικαθιστούσαν τις Γαλλικές "βρισιές" με την ακριβή τους μετάφραση στα Ελληνικά, ασχέτως πως ακούγονταν. Ακούς εκεί να βρίζει ο Καπετάνιος και να γράφουν "Είστε αγγουράκια"! Δεν ξέρω αν είναι Γαλλική βρισιά, πάντως έπρεπε να αντικατασταθεί με κάτι καλύτερο. Αλλά άμα υπάρχει... λαϊκή απαίτηση... μπορώ κάποια στιγμή να σας κάνω σύγκριση βρισιών του Καπετάνιου μεταξύ των δυο εκδόσεων!
 9. Το θέμα είναι ότι οι Γάλλοι μιλάνε πολύ συχνότερα μεταξύ τους σε πληθυντικό ευγενείας απ'ότι οι Έλληνες. Στο παρελθόν η Μαμούθ που ακολουθούσε πιστά τη γαλλική γλώσσα τους έβαζε να μιλάνε στον πληθυντικό, ακόμη κι αν στην Ελληνική φαινότανε παράξενο. Ο Ψαρόπουλος πάλι που το πήγαινε πιο στην καθομιλούμενη, τους είχε πάντα να μιλάνε στον ενικό -- εκτός όταν υπήρχε λόγος να μιλήσει κάποιος στον πληθυντικό, π.χ. με κάποιον ξένο, όπως κάνουμε κι εμείς δηλαδή όταν μιλάμε. Πάντως προσωπικά προτιμώ τον ενικό! Όταν διάβαζα να βρίζει ο Καπετάνιος στον πληθυντικό... κρίντζαρα!
 10. Δεν έχω χρόνο να πάω να περιμένω στο κατάστημα. Εξάλλου αυτό θέλουν κι αυτοί, να πηγαίνουμε να τα παίρνουμε εμείς για να μειώνονται οι παραδόσεις που έχουν να κάνουν οι κούριερ. Οπότε όχι, θα τα περιμένω και όποτε τα φέρνουν!
 11. Επιτέλους παρέλαβα τους 2 επόμενους τόμους. Από Πέμπτη που τα δώσανε στην courier κι από Δευτέρα που η courier μου έλεγε την Παρασκευή ότι θα μου τα φέρει, τα πήρα Τρίτη.
 12. Άρα απλά παίζει που θα πέσει το μαχαίρι στο τυπογραφείο...
 13. Εδώ τώρα χρειάζεται ο @ germanicus ως ειδικός... Τεντενίστας, να μας πει αν είναι σωστότερο ο Τεντέν με τον Καπετάνιο να μιλάνε μεταξύ τους στον ενικό ή τον πληθυντικό!
 14. Να ονειρευτούμε τι; Ότι το νέο Λούκυ Λουκ θα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα της βιβλιοθήκης επειδή θα είναι πιο μεγάλο και θα φαίνεται παράταιρο;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.