Μετάβαση στο περιεχόμενο

constantinople

Members
 • Περιεχόμενο

  2.071
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Κερδισμένες ημέρες

  36
 • Πόντοι

  1,992 [ Donate ]

constantinople τελευταία νίκη Δεκεμβρίου 26 2017

constantinople είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Συνολική φήμη στο GC

22.787 Εξαιρετικός

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος constantinople

 • Τάξη
  Μόνιμος θαμώνας
 • Γενέθλια 28/03/1917

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Website URL
  http://www.gb64.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Πόλη
  Πειραιάς
 • Χώρα
  Greece
 • Ενδιαφέροντα
  Commodore 64, Babylon 5, Star Trek (DS9, TOS, TNG, ENT, VOY), Star Wars, Lord of the Rings, Αστερίξ & Οβελίξ, Αντιρίξ & Συμφωνίξ, Τεντέν, Ιζνογκούντ, Λούκυ Λουκ, Πίκος ο Τρομερός, Ζιλ Ζουρντάν, Σπάιντερμαν, Χουλκ, X-MΕΝ, Θωρ, Κόναν, Ατρόμητος, Θάντερκατς :)

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1.147 προβολές προφίλ
 1. constantinople

  Λούκυ Λουκ από το Βήμα της Κυριακής

  Φαίνεται πλέον ότι η Μαμούθ τα "έσπασε" με το Έθνος της νέας ιδιοκτησίας και ξεκινά νέα σχέση με τους νέους εκδότες του ΤΟ ΒΗΜΑ/ΤΑ ΝΕΑ. Ελπίζω να έλθουν νέα και καλά πράγματα για μας τους κομιξόφιλους από αυτή τη νέα συνεργασία (κρυφή ελπίδα τα Αντιρίξ μετά αυτό που μου είχαν πει ότι απέκτησαν επαφή για τα δικαιώματα).
 2. constantinople

  ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ

  Πολύ ωραίο το άρθρο σου. Μια διόρθωση: ο τίτλος του 19 (Ψαρόπουλου) είναι "Οι Καρχαρίες της Ερυθράς Θάλασσας". Η Λίμνη με τους Καρχαρίες είναι το κόμικ της ταινίας που τοποθετείται ( ; ) μετά τους Πίκαρος.
 3. 3 τευχη καθε Κυριακη; Για ξεστοκαρισμα των προηγουμενων εφημεριδοπροσφορων μου ακουγεται...
 4. constantinople

  ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ - Ο ΝΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΙΑ

  Φίλε Chris, Δεν λέω να αρχίσουμε να τον λέμε Λάκυ Λουκ, αυτό που λέω είναι ότι η προφορά Λούκυ είναι λάθος. Την προφέρουν λάθος οι Γάλλοι και από κει την πήραμε και την λέμε κι εμείς λάθος. Συνεχίζεις να μου αναφέρεις άλλες λέξεις και πως προφέρονται τα 'α' και 'ου' σε άλλες άσχετες λέξεις. Να αρχίσω να λέω κι εγώ άλλες λέξεις; Το cut (κόβω) δεν προφέρεται κατ; Το but (αλλά) δεν προφέρεται μπατ; Το gut, γκατ; Το just τζαστ; Το nut, νατ; το rust, ραστ; το shut, σατ; Και Αγγλικά έχω σπουδάσει από μικρός, όπως οι περισσότεροι από μας, και στη δουλειά μου μιλώ καθημερινά με πάμπολες χώρες στα αγγλικά. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει τη λέξη luck να την προφέρουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από λακ. Ούτε στα αμερικάνικα αλλά ούτε και στα αγγλικά. Από κει και πέρα τοπικές διάλεκτοι υπάρχουν παντού. Επειδή η γιαγιά μου από το χωριό το "αυτό" το έλεγε "αυτούνο" δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να το γράφω κι εγώ "αυτούνο", ασχέτως αν στα μέρη της όλοι το λένε έτσι. Επίσης ο "Λούκυ Λουκ" είναι αμερικανός κάου-μπόυ οπότε η αμερικάνικη προφορά είναι αυτή που έχει σημασία εδώ. Και μιλώ αποκλειστικά για την λέξη λακ, το να φέρνεις παραδείγματα για άλλες λέξεις είναι άσχετο με το θέμα μας. Επίσης πάλι μου αναφέρεις άλλα άσχετα περί Τεντέν και πως τον αλλάξανε σε διάφορες μεταφράσεις. Εδώ μιλάμε μόνο για την λέξη Lucky στο όνομα του Λούκυ Λουκ και πως προφέρεται. Το τι κάνουν στα ονόματα στα Τεντέν στα Αστερίξ και σ'όλα τα υπόλοιπα γαλλοβελγικά κόμικς είναι πάλι άσχετο από το θέμα μας. Η σωστή προφορά του Λούκυ στα αμερικάνικα αγγλικά είναι Λάκυ. Δεν είπα τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο. Και όπως ξαναείπα, το αποτέλεσμα είναι ότι κανένας αναγνώστης στην Ελλάδα που δεν το έχει ψάξει δεν μπορεί να καταλάβει ότι διαβάζει τις περιπέτειες του Τυχερού Λουκ, και όχι κάποιου κύριου που το όνομα του είναι Λούκυ και το επώνυμο του είναι Λουκ.
 5. constantinople

  ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

  Αγοράζω το πακέτο Χ-ΜΕΝ / FANTASTIC FOUR για παραλαβή τον Σεπτέμβρη από τη ΛΕΦΙΚ.
 6. constantinople

  ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ

  Σχετικά με τον Ρινόκερο, δες το ποστ μου εδώ. Για κάποιο λόγο η Μαμούθ στη Β΄ έκδοση του Τεντέν στο Κογκό έβγαλε πάλι την παλαιά έκδοση που είχε βγάλει και ο Ψαρόπουλος, όπου ο Ρινόκερος ανατινάζεται. Πισωγύρισμα...
 7. constantinople

  ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ - Ο ΝΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΙΑ

  Ο Λούκυ Λουκ τι υποτίθεται ότι είναι; Αμερικανός δεν είναι; Αγγλικά δεν υποτίθεται ότι μιλάει; Στα αγγλικά το lucky προφέρεται λάκυ, υπάρχει αντίρρηση επί αυτού; Επειδή οι γάλλοι δεν μπορούν να προφέρουν σωστά την αγγλική λέξη lucky στη γλώσσα τους, πρέπει να την προφέρουμε κι εμείς λάθος; Έχει κάποιος από αυτούς αγγλικό όνομα στο Γαλλικό άλμπουμ; Δεν έχει καμιά σχέση αυτό το παράδειγμα με το θέμα μας. Στα αγγλικά το "u" στη λέξη "lucky" πως προφέρεται; Όταν λέμε "I am lucky", δεν λέμε άι αμ λάκυ; Η λέξη luck δεν προφέρεται λακ; Οι άσχετες λέξεις "university'', ''universal'' ,''union'' , ''unique'' τι σχέση έχουν με το θέμα μας; Για τη λέξη lucky μιλάμε και η προφορά της στην αγγλική είναι συγκεκριμένη. Το luck πως το προφέρουν οι Άγγλοι; Λούκ; Εμείς θα πούμε στους άγγλους να διορθώσουν την "μη ορθολογική" προφορά τους; Κατανοώ τους λόγους που μας οδήγησαν να υιοθετήσουμε και στην Ελλάδα την λάθος προφορά της αγγλικής λέξης Lucky Luke την οποία έχουμε συνηθίσει και μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Σωστή θα ήταν αν το Lucky ήταν ένα τυχαίο όνομα το οποίο προφέρεται στα γαλλικά Λούκυ. Όμως σε τεύχη του Λούκυ Λουκ βάζουν τον ίδιο τον Λούκυ Λουκ (μετά από κάποια τυχερή στιγμή) να λέει "Γι'αυτό με φωνάζουν lucky (τυχερό)", δηλαδή εδώ δεν έχουμε κάποιο όνομα αλλά τη συγκεκριμένη αγγλική λέξη τυχερός που του έχει δωθεί ως παρατσούκλι. Στα γαλλικά η λέξη τυχερός είναι τελείως διαφορετική. Έχουμε λοιπόν εδώ έναν κάου-μπόυ με αγγλικό όνομα το οποίο προφέρεται λάθος από τους γάλλους και αυτό το λάθος υιοθετήσαμε κι εμείς αυτούσιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι κανένας αναγνώστης στην Ελλάδα που δεν το έχει ψάξει δεν μπορεί να καταλάβει ότι διαβάζει τις περιπέτειες του Τυχερού Λουκ, και όχι κάποιου κύριου που το όνομα του είναι Λούκυ και το επώνυμο του είναι Λουκ.
 8. Άμα τους ρωτήσεις, λένε ότι όλα τα σκέφτονται. Βγαίνει άκρη όμως έτσι;
 9. Απ'ότι μου είπαν στο stand τους στο Πασαλιμάνι: 1. Ετοιμάζεται το νέο Αστερίξ για Σεπτέμβρη. (Το ISDN λένε βγαίνει σε 10 λεπτά και δεν είναι καλός δείκτης για το πόσο έχει προχωρήσει μια έκδοση). 2. Κανονίζουν με εφημερίδα να βγάλει 5 τεύχη Ιζνογκούντ (τα εξαντλημένα) και αυτοί να βγάλουν τα 3 νέα Ιζνογκούντ. Προς το παρόν έχει καθυστερήσει το θέμα γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες του Ιζνογκούντ δεν έχουν ακόμη διαθέσιμα τα παλαιά για ψηφιακή επεξεργασία (μόνο σε φιλμ). 3. Κανονίζουν να βγει τόμος Μπλούμπερυ που θα έχει και το τεύχος που πήδηξαν. Πάλι ασπρόμαυρος, δυστυχώς. 4. Πρόκειται να βγάλουν 1 Ραντανπλάν και 1 Λούκυ Λουκ. 5. Με το που τελειώνει το παρόν run του Κόρτο Μαλτέζε με το Έθνος, τα δικαιώματα επιστρέφουν στη Μαμούθ και προτίθενται να ανατυπώσουν τα εξαντλημένα. Μου είπαν ότι η Μικρός Ήρως έκανε συμφωνία με την εφημερίδα χωρίς να πάρει λεφτά, μόνο αδιάθετα τεύχη, κάτι που δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει η Μαμούθ και γι'αυτό προχώρησε η έκδοση έτσι όπως προχώρησε. 6. Τα έχουν βρει με τους Ισπανούς εκδότες του Αντιρίξ και Συμφωνίξ σε σημείο που ΑΝ το αποφασίσουν, να μπορούν να εκδώσουν μια δωδεκάδα τεύχη σε πρώτη φάση. Η λέξη κλειδί στην πρόταση είναι φυσικά το ΑΝ. Και ΑΝ κρίνω από αυτά που μου έχουν πει άλλες χρονιές, ας ελπίσουμε ότι κάποια από τα ανωτέρω θα γίνουν πραγματικότητα μέχρι του χρόνου...
 10. constantinople

  ASTONISHING X-MEN - ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΠΕΙΛΗ

  Γκομενάρα φαίνεται στη φωτογραφία, αν και λίγο τριχωτή...
 11. constantinople

  ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ

  Τι θέλει να πει "εικονο-ιστορίες"; Ότι είναι εικόνες και από κάτω έχει κείμενο;΄
 12. constantinople

  ΟΙ ΝΥΦΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

  ή π.χ. όπως όταν παρουσίαζαν τις... καλλονές σε κάτι καλλιστεία που έγιναν στην αμερική και η ρουμάνα τα δυο λόγια που είπε ήταν: "Γεια σας, είμαι από τη Ρουμανία, τη χώρα του Δράκουλα"
 13. constantinople

  WATCHMEN

  Καλά που το διευρίνησες, γιατί αρχικά νόμιζα πως ήταν κάποιος Πέρσης που ζούσε στην Αγγλία και λεγόταν Μπ. Σέλεϊ!
 14. constantinople

  ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

  Σαν τούβλο τον κράταγε. Ούτε ένα ξεφύλλισμα δεν του έκανε, έτσι για να δείξει λίγο το περιεχόμενο.
 15. constantinople

  THE WITCHER - Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ

  Τιμή καταλόγου: 13,30€ "Εξερευνήστε το σκοτεινό και αμείλικτο κόσμο της επιτυχημένης σειράς video games, καθώς ο Γκέραλτ και η Σίρι βρίσκονται αναμειγμένοι σε μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης. Σε αυτό τον ανελέητο κόσμο, το παρελθόν πάντα επιστρέφει για να σε στοιχειώσει και τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται." Η ιστορία βασίζεται στο video-παιχνίδι Witcher 3, οπότε αν το έχετε παίξει θα καταλάβετε πολλά περισσότερα από τα πρόσωπα και πράγματα που συναντάτε. Αν και θεωρητικά δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του σύμπαντος του Witcher για να διαβάσετε την ιστορία, σίγουρα θα την απολαύσετε περισσότερο αν γνωρίζετε τι παίζει στο παιχνίδι. Έκδοση πολυτελείας, στα γνωστά στάνταρντ της Anubis, στο τέλος του τόμου περιέχονται και όλα τα εξώφυλλα των 5 πρωτότυπων τευχών. Από μια έρευνα που έκανα στο ιντερνέτ, το σκίτσο σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, φαίνεται να έχει ένα ιδιαίτερο στυλ και παραθέτω δύο σελίδες από το εσωτερικό του τεύχους για να σχηματίσετε ιδία άποψη.
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.