Jump to content

Manitou

Members
 • Content Count

  1,490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Manitou last won the day on May 6

Manitou had the most liked content!

Community Reputation

10,686 Excellent

About Manitou

 • Rank
  ChrisLav
 • Birthday 01/02/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Ξάνθη
 • Country
  Greece
 • Profession
  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • Interests
  Κόμιξ, Ποδήλατο, Βιβλία, Μουσική

Recent Profile Visitors

4,563 profile views
 1. Τελειωσα το Captain Britain μετά από ένα μήνα προσπάθεια. Δεν μου άρεσε. Πολύ μπερδεμένο χωρίς λόγο μπουρδουκλωμενο. Το επομενο, δηλαδή το Avengers το πήρα τελικά καθαρά για τη ραχη. Δεν μπορούσα να το διαβάσω. Δεν καταλάβαινα τι ήταν όλοι αυτοί και ούτε με ενδιέφερε. Και μετά ήρθε το Κρέιβεν και είδα το φως το αληθινό. Spiderman και τα μυαλά στα κάγκελα. Αυτά θα παίρνω μάλλον από εδώ και στο εξής.
 2. Και πάλι λίγα είναι! Μια χαρά! Εγώ δεν το έδινα ούτε με 200 ευρώ το δικό μου!
 3. @TheMetalBat Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ είναι συνέχεια που έχει διακοπεί. Είναι πολλά τεύχη αλλα είναι ότι λιγότερο Ντίσνεϋ υπάρχει. Μπορεί να είναι ωραίο (εγώ δεν το έχω διαβάσει) αλλά δεν είναι Ντίσνευ με την κλασική έννοια. Επίσης η πλειοψηφία των ιστοριων του Ντίσνεϋ έχει πάπια και όχι ποντίκια. Τέλος αφού ήρθες από τα μέρη μας να σε καλοσωρισουμε και να σε ενημερώσουμε ότι ο Μίκυ Μαούς είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα σε όλο τον κόσμο. Γατάκι Spiderman.
 4. Η κίνηση με τα πακετάκια είναι πάρα πολύ καλή. Διαφήμιση, ίντριγκα, λίγο ψάξε βρες. Είναι έγκλημα όμως που δεν έχουν e shop. Αγωνιάς μήπως και χάσεις κάποιο τεύχος και μετά δεν μπορείς να το βρεις. Το 2020!!!!!
 5. Λοιπόν εγώ θα πάω με την σχολή @apetoussis82 αλλά (μεγάλο αλλά) έχω να προσθέσω τα εξής. Μεγάλωσα και εγώ με τα ΜΜ 1000-1400 και με τα αντίστοιχα Κόμιξ - Κλασικά. Άρα, Τσιμίνο, Καβατσάνο, Κάρπι, Σκάρπα και Μπαρκς από ΚΟΜΙΞ. Ξανάπιασα ΜΜ μεγάλος. Και γνώρισα τα ΜΜ μετά το 2100. Μέχρι τότε νόμιζα ότι αυτή η κακή εποχή των ΜΜ, (κάπου ανάμεσα στο 1500 και το 2000) χαρακτήριζε όλα τα νέα ΜΜ. Αμ δε. Είδα ξαφνικά Κάστυ, Διπλό πράκτορα ΝΝ, Τζούνιορ, Μεγάλα Σήριαλ, Ρεπόρτερ Γκούφυ, Ρεπόρτερ Μίκυ, ιστορίες απίστευτα ωραίες. Μάζεψα λοιπόν όλα τα τεύχη μετά το 2200 μέχρι σήμερα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το περιεχόμενό τους. Και έρχομαι να ρωτήσω κάτι εδώ τους πιο νέους φίλους και συνοδοιπόρους, όπως τον τρέχοντα ΜοΜ @Tsaklas Τα τεύχη 1500 - 2100 έχουν κάτι αξιόλογο ή μόνο τις γνωστές ιστορίες σειράς εκείνης της εποχής? Μήπως και αυτά αναδημοσίευαν τα παλαιότερα? Εγώ κατάλαβα ότι η έκρηξη ποιότητας έγινε μετά το 2100. Ισχύει?
 6. Λοιπόν επειδή έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για την καθημερινή, τις εκδόσεις κ.τ.λ. έχω να σας μεταφέρω κάτι που είδα χτες. Σε κεντρικό περίπτερο στην Αλεξανδρούπολη ήρθαν οι εφημερίδες. Είχε τουλάχιστον 40 καθημερινές με Σκάρπα μέσα. Ο εφημεριδοπώλης μου είπε ότι με τον Σκάρπα φεύγουν όλες σε δύο ώρες. Σκεφτείτε την διαφήμιση στην εφημερίδα, το αγοραστικό κοινό, κ.τ.λ. Το ίδιο εφημεριδάδικο π.χ. έφερε 5 τόμους από την υπέροχη βιβλιοθήκη της Marvel. Θα μου πεις η σύγκριση είναι ανόμοια. Καθημερινή αγοράζουν και πολλοί για την εφημερίδα την ίδια. Για αυτό θα αναφέρω τα Μίκυ Μάους. Κάθε εβδομάδα πουλάει γύρω στα 10 τεύχη. Αντίθετα η βιβλιοθήκη του Σκάρπα έφτασε σε τουλάχιστον 40 σπίτια. Οι εκδόσεις της Καθημερινής με την Κυριακάτικη εφημερίδα είναι το βαρύ χαρτί της. Αυτό θέλει να έχει. Και κάθε καλοκαίρι να ανανεώνει αγοραστικό κοινό που στο τέλος της ημέρας μπορεί και να αρεστούν στην εφημερίδα. Για αυτό βγάζει 8 το χρόνο. Θέλει να φτάσει σε μάκρος την προσφορά. Και μετά θα βγάλει κάτι άλλο. Κάτι που θα έχει ωριμάσει στην Ιταλία.
 7. Τέλειο θέμα. Εγώ σταχυολογώ: Μίκυ Μυστήριο Β κύκλος Κάστυ (όλες) Το σπαθί των πάγων. Μυστικός πράκτωρ ΝΝ (οι πρώτες ιστορίες) Όλες οι πρώτες ιστορίες του Φάντομ Ντακ του Κάρπι. Ζωδιακή Πέτρα Όλες οι ιστορίες του Φαντομία Σκάρπα (πολλές υπέροχες ιστοριάρες) Καβατσάνο (το ιδιο) Ρεπόρτερ Γκούφυ Ιστορίες της Πλώρης ( για κάποιο λόγο μου άρεσαν πολύ) Κάποιες ιστορίες του Τζούνιορ
 8. Πολλά πολλά μπράβο και από εμένα. Εξαιρετική επιλογή ΜοΜ. Πολυεπίπεδη η προσφορά του @Tsaklas στο φόρουμ μας. Άξιος.
 9. Σωστή παράμετρος και αυτή και σωστή παρατήρηση. Ιδίως ενώ φαίνεται δημόσια το όνομά του και παίρνει την ευθύνη.
 10. Καλά προφανώς δεν έχει σχέση. Άσε η ενημέρωση - διαφήμιση είναι μελανό σημείο. Καμία διάθεση promote των εκδόσεων τους δεν έχουν. Τρέχει με αυτόματο πιλότο. Η μηνιαία ενημέρωση είναι κάτι, αλλά πιο μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει το πλάνο. Π.χ. τι θα γίνει με τις εγκυκλοπαίδειες Σκάρπα? Θα εκδοθούν όλες? Και πότε? Τώρα στο θέμα της συλλογής, εγώ πιστεύω ότι δεν πίστευε τον βομβαρδισμό που θα δεχόταν, ούτε το στενό μαρκάρισμα ίσως που μπορεί να δέχτηκε σχετικά με ανατυπώσεις τόμων από άλλες εκδοτικές που από ότι βλέπω σας απασχολεί πάρα πολύ (λογικό). Μάλλον για αυτό σταμάτησε. Πιο πολύ για το δεύτερο νομίζω.
 11. Ρε συ πολύ ωραία τα έχεις! Φαντάζομαι τα κουτάκια τα βρήκες αφού τα αγόρασες συγκεντρωτικά ε?
 12. Να μια σωστή παρατήρηση!!! Αυτή είναι γενικά η πρόθεση της Καθημερινής. Ομοιομορφία και οικονομία. Αλλά.... Είναι τόσο τσαπατσούληδες (τα έχουμε ξαναπεί - Μεράκι Καθημερινής= -273Κ°C (nerd attack) ) που στο πνεύμα της ομοιομορφίας έχουν πετύχει μια απίστευτη ανομοιομορφία. Εγκυκλοπαίδεια Καρλ Μπαρκς. Κάθε χρονιά άλλο μοτίβο ώστε να καταφέρουν έντεχνα να φαίνεται άσχημα στη βιβλιοθήκη. Τα γκρι της δεύτερης χρονιάς δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΗ. Εγκυκλοπαίδεια Σκάρπα: Θέλεις το σχήμα του ΚΟΜΙΞ? Λογικό και θεμιτό. ΚΑΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ!!!!!!!! Αλλά τουλάχιστον η εγκυκλοπαίδεια Σκάρπα προχωρά. Έστω και δειλά δειλά. Μιλάμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΡΕΣ!!!!!!!!!Άντε να έρθει η Κυριακή με το καλό
 13. Τον ζαλίσατε ρε τον άνθρωπο και σας έβαλε πάγο. Έτσι για να μάθετε να κοροϊδεύετε εμάς τους Ντίσνεϊκούς!!!! Εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα άλλωστε. Όλα είναι μια έκπληξη. Mail δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται να σπαταλάμε εργατοώρες αποκρυπτογραφώντας προθέσεις της εκδοτικής.
 14. Ας μεταφερθούν τα σημαντικά από εδώ στο thread που μιλάμε. Μην λέμε τα ίδια πράγματα σε δύο σημεία
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.