Jump to content

Manitou

Members
 • Content Count

  1,191
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  3,872 [ Donate ]

Community Reputation

8,950 Very Good

About Manitou

 • Rank
  ChrisLav
 • Birthday 01/02/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Ξάνθη
 • Country
  Greece
 • Profession
  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • Interests
  Κόμιξ, Ποδήλατο, Βιβλία, Μουσική

Recent Profile Visitors

3,988 profile views
 1. Φίλε το αστρόπλοιο το ψάχνω και εγώ. Άνετα το καλοπλήρωνα κιόλας!
 2. Ηλία οι κριτικές δεν γίνονται εδώ αλλά στο θέμα του κάθε τεύχους ξεχωριστά. Το ίδιο και στο κόμιξ.
 3. Ας παίξουμε με τις λέξεις λοιπόν αγαπητοί φίλοι. Δύο είναι τα δεδομένα λοιπόν. Αν ο τόμος για τον Θάνατο της Ντεγούλφ υπηρχε στη συλλογή θα ήταν όντως σποιλερ. Όμως ο τόμος δεν υπάρχει στη συλλογή και οι περισσότεροι αμυητοι δεν τον ήξεραν καν. Φαντάζομαι ότι αν ο τόμος υπηρχε στη συλλογή προφανως δεν θα καναν τέτοιο λάθος. Τώρα που δεν υπάρχει λοιπόν έχουμε άλλα δεδομένα. Προφανώς κάποιος που ήξερε τη διάσημη όπως λετς ιστορία για το θάνατο της Ντεγούλφ δεν περίμενε τώρα να την διαβάσει εφόσον έχει βγει 40 χρόνια τωρα. Άλλωστε οι έμπειροι στα υπερηρωικα δεν περιμένουν αυτή τη συλλογή για να διαβάσουν Spiderman. Άρα αυτός δεν θα φάει σποιλερ. Ποιοι θα φάνε? Οι αμυητοι σαν και μένα που όμως ούτως ή άλλως δεν την ήξεραν την ιστορία. Και αν την διάβαζαν κατά λάθος χωρίς να το ξέρουν ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΣΠΟΙΛΕΡ γιατί σιγά μην το θυμόντουσαν. Τωωωρααα όμως. Θα φάνε σποιλερ και ποιος θα φταίει? Οοοχι η εκδοτική αλλά ο φίλος μας ο @Super Goofy 000. Φίλε @Super Goofy 000 πλάκα σου κάνω. Το post σου ήταν σαφέστατο και on the point. Απλά αν παίξεις με τις λέξεις και με τις συγκυρίες βλέπεις γιατί λένε ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με αγνές προθέσεις.
 4. Manitou

  1800

  Τον διάβασα και τον τρίτο τόμο. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ωραίος είναι. Απίθανο σχέδιο, καταπληκτική ιστορία. Λίγο ζορίζομαι να ξεχωρίσω ποιος είναι ποιος καμιά φορά αλλά το σώζει το μικρό μέγεθος και η ευκολία στα μπρος πίσω σε συνδυασμό με το υπέροχο συνοδευτικό τρισέλιδο στο τέλος. Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να σταθεί ΑΝΕΤΑ σε μια δευτέρα λυκείου ως συνοδευτικό βιβλίο ιστορίας. Υπέροχη δουλειά άξια συγχαρητηρίων.
 5. Ακριβώς έτσι. Τέρμα διασκεδαστική ιστορία χωρίς κενά. Με όλα τα απαραίτητα καλούδια, κείμενα βοηθητικά, μπαλονάκια. ΑΨΟΓΟΣ τόμος!
 6. Αυτό που σου είπε ο @tkollias και που παρατήρησα και εγώ αλλά είπα ας κάνει άλλος την αρχή () είναι ότι αναφέρεις το ίδιο πραγμα. Ρετρό είναι κάτι νέο που μοιάζει με παλιό. Το παλιό την εποχή του ήταν νέο και σήμερα είναι απλά παλιο. Σίγουρα όχι ρετρό. Άντε φιλόλογοι ηρεμήσετε τώρα και πάμε στα σημαντικά. Έχω μια ερώτηση. Τις ιστορίες όταν πρωτοβγηκαν δεν τις είχε συνέχειες το ίδιο περιοδικό? Διάβασα τώρα σε αυτό το Σπάιντερμαν ότι η συνέχεια της ιστορίας είναι στο Πάρκερ 100 ή στο web of Spiderman σε κάποιο άλλο κομματι. Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Επίσης το Wolverine που θα βγει είναι ίδια φάση?
 7. Λοιπόν η ιστορία με τη γέννηση του Βενομ τα σπάει. Παλιό ξεπαλιο είναι φανταστική ιστορία. Η διαφορά με την ιστορία του Χαλκ είναι τεράστια. Έχει δομή έχει φοβερή υπόθεση. Επίσης είναι πολύ πιο φροντισμένη για το νέο αναγνώστη. Εξηγεί όλες τις αναφορες στα παλιά. Επίσης μου άρεσε που κάνανε επιλογή σε τεύχη ώστε να έχουμε την αρχή τη μέση και το τέλος της ιστορίας. Απίθανο τεύχος. Για μένα ο αραχνακιας είναι πολύ πιο ωραίος από όλους με πολύ ωραίο στορυ και εύθραυστη ζωή - προσωπικότητας. Γενικά αυτό το τεύχος ήταν αν όχι το καλύτερο το δεύτερο καλύτερο για μένα μετά το πρώτο του Σπάιντερμαν. Μπαααα τώρα που το σκέφτομαι ήταν το καλύτερο.
 8. Ενδιαφέρουσα πλοκή. Σίγουρα πολύ πιο θαρραλέα από αυτή που τελικά βγήκε.
 9. Manitou

  ΜΠΛΕΚ

  Αφού πέρασε ο καιρός ήρθε επιτέλους και για εμάς τους κοινούς θνητούς το πλήρωμα του χρόνου να διαβάσουμε το αγαπημένο μας ΜΠΛΕΚ. Ας ξεκινήσω την κριτική του λίγο ανάποδα. Όλα τα συνοδευτικά άρθρα του περιοδικού έχουν εξαιρετική ποιότητα. Ξεχωρίζω και εγώ αυτά τα τέλεια αφιερώματα στα παλιά περιοδικά του @Nikos Nikolaidis. Να σου πω και δισέλιδο θα μπορούσε να είναι. Εξαιρετικό. Πάμε τώρα στις ιστορίες. Αφού ο φίλος @Indian τα γράφει αναλυτικά εγώ ας περιοριστώ σε μια απλή κριτική για κάθε ιστορία. Μπλεκ - από τις πολύ καλές του ιστορίες Ρίλλευ - ίσως η καλύτερη ιστορία του συγκεκριμένου ήρωα. Χωρίς πολλές γλυκανάλατες περιπτύξεις Ταρζάν - Αυτή η τετράδα που ουσιαστικά αποτελεί μια ιστορία είναι η καλύτερη ιστορία του Ταρζάν που έχει μπει στο περιοδικό. Στορμ - Πολύ ωραία ιστορία με την -για άλλη μια φορά ξεβράκωτη - Ρεντχερ (Αλήθεια είναι φυσική κοκκινομάλλα? ) να κλέβει την παράσταση και να κάνει ΟΟΟΟΛΗ τη λάτζα στο Νομαδέικο. Νομίζω μας τελειώνουν αυτές οι ιστορίες ε? Αλήθεια η Ρεντχερ έκανε καμία σόλο εμφάνιση μετά? Σε τίποτα νοσοκομεία ή αεροδρόμια ίσως ? Τζόνι Ρεντ - Συνεχίζεται η ίδια ουσιαστικά ιστορία με το προηγούμενο τεύχος έχοντας όπως πάντα την ίδια (εξαιρετική) ποιότητα Παιδί Πάνθηρας - τα έχουμε ξαναπεί. Καλώς υπάρχει για να μας συνδέει με το παλιό μπλεκ. Κοκομπιλ - Σουρεάλ αλλά ρε παιδιά ΔΕΝ μπόρεσα να το τελειώσω Ποπάυ - Περιμένω απλά πότε θα φύγει από το περιοδικό. Ας βάλουν οτιδήποτε άλλο. Δεν τον μπορώ αυτόν τον Ποπάυ. Τι δεν έγραψα? ΛΑΡΓΚΟ ΓΟΥΙΝΤΣ - Με διαφορά ότι καλύτερο έχει επιδείξει το περιοδικό τη νέα αυτή εποχή. Εδώ λοιπόν θα έρθω και θα συμφωνήσω πια με τον @Laz33. Το είδαμε. Μας άρεσε. Για την ακρίβεια είναι καταπληκτικό. Βγάλτε το από το Μπλεκ μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας την επόμενη εβδομάδα και βγάλτε το σε μεγάλο. ΑΠΙΘΑΝΗ ιστορία, χαρακτήρες, σχεδιο. Λίγο θολό είναι αλλά σε αυτό μάλλον φταίει το μέγεθος. Μεγάλο τώρα!!!! Εν κατακλείδι: Το νέο Μπλεκ για μένα είναι η αγορά που περιμένω πιο πολύ από όλες τις καθημερινές/μηνιαίες/διμηνιαίες αγορές μου. Μπράβο!
 10. Σε αντίθεση με το προηγούμενο τεύχος, η ιστορία με τον Γκουφόλυκο έστεκε μια χαρά. Και νόημα έβγαζε, και πλάκα είχε. Πραγματικά θα ήταν πολύ ωραίο να διαβάζαμε τις πρώτες ιστορίες σε κάποιο μεγάλο φορματ μόνες τους και μετά ας τα βάζανε στο ΜΜ δεν έχω πρόβλημα
 11. Εμένα πάλι μου άρεσε και μάλιστα αρκετά. Είχαν πλάκα, είναι φρέσκα και θα μου άρεσε σιγά σιγά να πάνε σε πιο μεγάλες τέτοιες ιστορίες που θα ανακατέψουν μέσα και πράγματα από το μέλλον του ΛΛ. Δηλαδή τον μικρό Ελαφροχέρη, τη Νέα μαμά Ντάλντον κ.τ.λ. Ας δουλέψουν τα prequels δηλαδή. Επίσης μ αρέσουν πάρα πολύ τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχει από κάτω. Είναι διασκεδαστικά και πληροφοριακά!
 12. Είναι αλήθεια ότι οι ιστορίες του Κόρτο δεν είναι για μία φορά. Εγώ τις ξαναδιάβασα άλλες 2 φορές με βάθος 3 χρόνων και ήταν σαν να τις διάβαζα πρώτη φορά. Πυκνές, με πολλά πρόσωπα και γεγονότα είναι ότι πρέπει για πολλαπλή ανάγνωση!!! Και αυτή δε μία από τις πιο πυκνές!
 13. @Μενίγ Πουαγώ ναι είναι το δεύτερο. Το πρώτο λέγεται Ρόζα: τοξικό αρσενικό Δες το εδώ από τα public https://www.public.gr/product/comics/greek-comics/arkas/i-roza-toy-arka-toksiko-arseniko/prod10299079pp/ @Laz33 μιλάμε τα στριπακια στο fb ιδίως μετά την άφιξη του Θανασάκη είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Ελπίζω να τα βγάλει όλα σε αλμπουμακι. Επίσης εδώ θα ταίριαζε μεγάλο άλμπουμ μετά από καιρό. Το χτεσινό με τον έρωτα του Θανασάκη με τη Σίσσυ είναι απίθανο.
 14. Αυτή η σειρά είναι ότι καλύτερο έχει κάνει ο Αρκάς από όταν ξεκίνησε τα μικρά αλμπουμακια. Ελπίζω να σταματήσει τα πολιτικά Αλμπουμ και να ξαναγίνει ο παλιός καλός Αρκάς. Η Ρόζα είναι μια καλή αρχή. Ίσως μαζί με τους μήνες αποτελούν πραγματικά όαση τα τελευταία του χρόνια.
 15. Το inducks νομίζω είναι το καλύτερο εργαλείο που υπάρχει σε επίπεδο αρχειοθέτησης κόμικ. Είναι για τα Ντίσνεϋ μόνο αλλά οι επιλογές που έχει είναι τόσες πολλές που sky is the limit. Και αν ενημερώσεις τη συλλογή σου μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις ακόμα κ αν είσαι στο περίπτερο και βλέπεις παλιά Μίκυ Μαους (το έχω κάνει πολλές φορές). Άσε που βλέπεις και εδώ μέσα πόσα Ντίσνεϋ έχει ο καθένας μας.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.