Jump to content

Manitou

Members
 • Content Count

  1,794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Manitou last won the day on November 25

Manitou had the most liked content!

Community Reputation

12,589 Excellent

About Manitou

 • Rank
  ChrisLav
 • Birthday 01/02/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Ξάνθη
 • Country
  Greece
 • Profession
  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • Interests
  Κόμιξ, Ποδήλατο, Βιβλία, Μουσική

Recent Profile Visitors

4,988 profile views
 1. @Laz33 πραγματικά είναι παράξενο αυτό με τον Αστερίξ και τον ΛΛ. Όμως τα ΛΛ είναι παραπάνω από τα διπλάσια. Οπότε έτσι βγαίνει ίσως το νούμερο αυτό.
 2. Είναι τεύχος Ιανουαρίου παρόλο που μάλλον θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 31/12. Για αυτό μάλλον. Φάντομ φουλ. Δεν σταματάει!!!
 3. Πάρα πολύ ωραίο θέμα συζήτησης. Μπράβο. Θα επανέλθω με ένα πιο λεπτομερές σχόλιο. Προς το παρόν έχω κάποιες σκέψεις. Που είναι το topolino? Που είναι τα Marvel? Μήπως ο διαμειρασμος μιας ομάδας κόμικ σε πολλά διαφορετικά τεύχη πολλών διαφορετικών εκδόσεων επηρεάζει αυτή την ανάλυση? Ας πούμε τα disney παγκοσμίως απασχολούν πάρα πάρα πολλά περιοδικά πολλών εκδοτικών πολλών χωρών. Αυτό τα εξαφανίζει από τη λίστα λόγω ακριβώς του πλήθους των περιοδικών. Έτσι δεν είναι? Από την άλλη βέβαια νομίζω ότι η Ιαπωνία είναι η χώρα που τα κόμικ (τα δικά τους βέβαια) λατρεύονται πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες ούτε είμαι ειδικός. Απλά σκόρπιες σκέψεις κάνω. Εξαιρετικό θέμα πάντως.
 4. Βρίσκω κάπως υπερβολικο τον λόγο της απελπισίας σου αλλά περί ορέξεως...
 5. Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με εξαιρετικά εξτραδακια.
 6. Πάντως @nikolas12 το τέλος του X-Men δεν με άφησε με απορία. Απλά δεν κατάλαβα τίποτα. Ποιοι είναι αυτοί οι τρεις (ο ένας δεν είναι ο καθηγητής?) και ποιο ακριβώς είναι το spoiler που λες. Αλλά αφού δεν πρόκειται να διαβάσω τη συνέχεια δεν με απασχολεί και τόσο. Ούτως ή άλλως για ένα σαν και μένα είναι ουτοπικό να μην έχω κενά!!
 7. Εμένα πάλι μου φάνηκε μια χαρά εξέλιξη, αν και απότομη. Και ξέρεις και τι άλλο. Με αυτό τον τρόπο δείχνει με τη μία τη λύση όλων των προβλημάτων (ΚΚΚ, Διαχείριση ξαφνικού πλουτισμού από τον ΛΛ, Ντάλτον). Επιπροσθέτως να αναφέρω ότι οι τυφώνες είναι πολύ χαρακτηριστικό της περιοχής, άρα ταιριάζει, είναι πρωτότυπο και είναι και αστείο με όλον τον αχταρμά που γίνεται. Δεν μου φαίνεται λοιπόν βιαστικό αλλά ταιριαστό.
 8. Πόσο μα πόσο μερακλής εισαι ρε @PhantomDuck. Το βιντεάκι για τον Σκάρπα δεν είναι απλά ο πλήρης σχολιασμός της έκδοσης αλλά απογειώνει την ίδια την ανάγνωση της. Respect για όλα αλλά ιδίως για τη δουλειά που έριξες στον τομέα του σχολιασμού της μετάφρασης. Όπως και όλα σου τα βιντεάκια είναι απλά υπέροχο. Μερικά σχόλια από μένα σαν συζήτηση. Πρώτη φορά άκουσα μια τόσο καλή ανάλυση για τα χρώματα. Για αυτό σε εμάς τους πιο γέροντες μας κάνουν διάφορα τελικα τα παλιά ΜΜ λόγω των χρωμάτων τους και της μη ψηφιοποίησης τους. Δηλαδή τελικά στα πιο σύγχρονα ΜΜ (κάπου εκεί γύρω στο τεύχος 2000 του Τερζοπουλου) μου έκανε άσχημη εντύπωση στο μάτι το (πολύ πιο σωστό φυσικά) φόντο με διαβάθμιση σε σχέση με το παλιό μονόχρωμο κακοχρωματισμενο. Είδες τι είναι η δύναμη της συνήθειας τελικά. Μου αρέσει που τα εκτυπώνουν έτσι απλά θα έπρεπε να το αναφέρουν. Αλλά εδώ δεν αναφέρουν αλλά βασικότερα Το θέμα με το χαρτί και το μέγεθος είναι θέμα έλλειψης από μεράκι και συμμόρφωση που και εγώ έχω αναφέρει πάμπολλες φορές και εσύ λες στο βίντεο σου. Η αρίθμηση και τα περιεχόμενα όμως είναι κάτι αδιανόητο ακόμα και για εμένα που τόσα ελαφρυντικά τους δίνω σε παλαιότερα σχόλια μου. Αδιανόητο πραγματικά και χωρίς λογική. Κάνανε τόση δουλειά και δεν κάνανε περιεχόμενα που θέλει ξέρω εγώ μια ώρα δουλειά. Τωρα το πώς αντιμετωπίζουν στην εκδοτική τα Ντίσνεϋ θα μας μείνει αναπάντητο ερώτημα νομίζω. Από τη μια επενδύουν βγάζουν υλικό μάλλον έχουν καλούς συνεργάτες, αλλά από την άλλη το δουλεύουν στον αυτόματο και κάνουν αδιανόητα αυτογκολ. Νομίζω (για να κάνω ένα ποδοσφαιρικό σχόλιο) μοιάζει με το πώς διαχειρίζεται ο Αλαφούζος τον Παναθηναϊκό. Χωρίς λογική. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η έκδοση ακόμα και χωρίς αρίθμηση και περιεχόμενα (το inducks και αυτοί που το ενημερώνουν να είναι καλά) γιατί οι μη γνωρίζοντες Ιταλικά δεν έχουν καμία άλλη επιλογή. Και αυτό είναι το πιο στενάχωρο από όλα. Ο Ιταλικός θησαυρός απαιτεί να ξέρεις Ιταλικά. Αν το ήξερα στα 13 μου δεν θα έκανα δεύτερη γλώσσα γερμανικά.
 9. Νομίζω ότι το τέλειο ΚΟΜΙΞ είναι όπως τα πρώτα 19 με αυτούς που ανέφερα πιο πάνω. Όλους μαζί. Πρέπει να ψάξουν να βρουν ιστορίες καλές. Ακόμα και αν είναι δημοσιευμένες παλιά. Κάρπι, Ντε Βίτα, όπως είπες, έχουν κάνει διαμάντια. Μην κολλάμε σε Ιταλική, παλιά, νέα, Ευρωπαική κ.τ.λ. Πρέπει να γίνει κάτι σαν το Disney Masters.
 10. Για αυτό είπα "τροφή για σκέψη". Πραγματικά ισχύει αυτό που λέει ο @PhantomDuck πιο πάνω. Όλοι αυτοί έχουν κάνει και ωραίες ιστορίες. Πραγματικά ωραίες δηλαδή. Απλά τις περισσότερες ή τις έχουμε δει ή τις έχουμε για κάποιο λόγο αδημοσίευτες. Επίσης με τη στρατηγική των ελληνικών Ντίσνεϋ που είναι Σκάρπα σε εγκυκλοπαίδειες Μπαρκς σε εγκυκλοπαίδειες Ροσα μαζικά Καστυ και νέοι Ιταλοί στο ΜΜ περιορίζονται οι επιλογές για ένα καλό περιοδικό με τις καλύτερες ιστορίες όλων των δημιουργών. Ας πούμε εγώ θέλω στο Κόμιξ να μπαίνει ο Νταν Γιιπες. Δεν τον βλέπω πουθενά αλλού και μου αρέσουν οι ιστορίες του. Για αυτό πιστεύω ότι είναι μονόδρομος να γίνει το Κόμιξ κάτι σαν τα παλιά Κλασικά όπου θα μπαίνουν παλιές ιστορίες όλων των μεγάλων δημιουργών (συμπεριλαμβανομένων Γκοντφερσον Μαρρυ Καστυ Μοτουρα Τσιμινο Καβατσανο) αλλά και Γιιπες Χευμανς Βαν Χορν (εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αλλά αρέσει σε αρκετούς και θεωρείται κλασικός) . Όχι Ροσα και Μπαρκς για μερικά χρόνια γιατί τους έχουμε φάει στη μάπα. Όχι πολύ Σκάρπα γιατί βγαίνει τρέχουσα εγκυκλοπαίδεια. Καστυ Μοτουρα ας βάλουν με το σταγονόμετρο γιατί θέλουν να τις βάζουν στο ΜΜ. Ή ας βάλουν καμία σπάνια π.χ. από Αλμανακο παλιό. Για μένα αυτό βλέπω σαν μια εξαιρετική λύση για το Κόμιξ. Σίγουρα όχι όπως είναι τώρα χωρίς καμία καλή ιστορία κράχτη. Σίγουρα όχι ένα πιο καλό νέο ΜΜ. Τα άρθρα αν δεν είναι συνεντεύξεις δημιουργών ή καμία καλή έρευνα πάνω στην ιστορία δεν με ενδιαφέρουν. Τι να το κάνω να διαβάσω μια κριτική πάνω σε μια ιστορία από έναν άνθρωπο που πιθανώς έχει λιγότερες γνώσεις στα Ντίσνεϋ από τους περισσότερους από εμάς εδώ μέσα. Αυτό που γίνεται τώρα δηλαδή. Προκάτ άρθρα από το lidl (με όλο το σεβασμό στο μάρκετ). Σχετικα με τον Φάντομ, παρόλο που από την αρχή δεν δήλωσα fan μου άρεσε που τον έβαλαν έτσι μαζεμένο. Μου άρεσε και πολύ μάλιστα.Γενικά είμαι φίλος της τακτικής να μπαίνουν μαζεμένες ιστορίες από έναν κόσμο. Όπως με τον Φαντομια και με τόσες άλλες ομάδες ιστοριών. Μόνο έτσι μπορείς να τις εκτιμήσεις μαζικά.
 11. Ρε Larry, τρυπώσει σε κουβέντα για ελληνικά κόμικ το 2020? Πώς τους τσαλάκωσες έτσι????
 12. Πάντως αν δεις τη σειρά Disney Masters έχει μέσα όλους αυτούς που βάζει το ΚΟΜΙΞ. Και Βαν Χορν και Μπας Χευμανς και Μίλτον και Γιιπες. Δεν το λέω γιατί Μ αρέσουν τόσο (αν εξαιρέσεις τον Γιιπες) αλλά σαν τροφή για σκέψη.
 13. Όντως αυτό ισχύει. Και είναι ένα σωστό επιχείρημα. Δυστυχώς τα ταχυδρομικά για εμάς τους εκτός Αθηνών το κάνουν απαγορευτικό. Εκτός από το Κόμιξ. Εγώ αυτό παιρνω με συνδρομή που είναι το μόνο που συμφέρει για να παίρνω το ημερολόγιο. Έρχεται στην ώρα του και σε εξαιρετικη κατάσταση. Αλλά γενικά ένα ημερολόγιο είναι με φωτογραφίες που υπάρχουν ήδη στο ίντερνετ για να τις τυπώσεις όπως θες. Δεν είναι κανένα κόμιξ σπάνιο ή συλλεκτικό.
 14. Γιατί σε αυτήν έχει πολλούς αρρώστους και πολλούς σε πραγματική καραντίνα.
 15. Ναι ρε φίλε. Είναι άμεσο. Παρόλο που μπλέκει προηγούμενα runs δεν είναι μπλεγμένο. Ξεκινάει από ένα σημείο, σου εξηγεί τι έχει γίνει ως εκεί και επιπλέον το ίδιο το θέμα είναι απλό σχετικά. Άσε που για κάθε χαρακτήρα σου λέει πέντε πράγματα και από πριν αλλά και στο ίδιο το run.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.