Jump to content
Από τις 25/11 έως και τις 28/11 η ΛΕΦΙΚ και το e-shop της θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του ATHENSCON.

Manitou

Members
 • Posts

  3,403
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Everything posted by Manitou

 1. Φανταστικά νέα. Και popey και Λαργκο και KillorbeKilled και εκπλήξεις και και και.... Υπέροχα
 2. Εγώ θα έλεγα να επενδύσεις τον χρόνο σου κάπου αλλού και να περιμένεις όταν κυκλοφορήσει το περιοδικό να το ξεφυλλισεις και να διαβάσεις την ιστορία εκεί για πρώτη φορά. Ας μην χαλάς την έκπληξη του τεύχους. Αν πάλι θέλεις να ξέρεις τι έχει πριν το πάρεις (το οποίο στα συγκεκριμένα περιοδικά δεν είναι και τόσο ασφαλές κριτήριο αφου οι ιστορίες μες στις άκρες έχουν το ίδιο επίπεδο) μπορείς να περιμένεις μια μέρα να κυκλοφορήσει και να δεις τι ιστορίες έχει από κάποιον ευγενικό συνάδελφο εδώ μέσα που το αρχειοθετει.
 3. Εγώ νομίζω ότι τα υπερηρωικα γενικά έχουν ένα κοινό. Καταρχάς δείτε εδώ μέσα. Στις δύο συλλογές είστε σχεδόν οι ίδιοι που τις ακολουθείτε πιστά. Και αν βγει και DC πάλι δεν θα απέχει πολύ το κοινό. Υπάρχουν πολλά ήδη κόμικ. Τα υπερηρωικα είναι ένα από αυτά. Οι φανς του είδους νομίζω ότι είναι ένα κοινό που απλά έχουν άλλοι ροπή προς τα Marvel και άλλοι προς τα DC.Παντως μακάρι να κυκλοφορούσαν όλα και να πουλούσαν όλα. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Και εγώ ένα Μπάτμαν το εψηνα εδώ που τα λέμε...
 4. Καλά τα λες. Αν ψάξεις στις αρχές αυτού του thread θα δεις ότι αυτό το έχουμε ξανασυζητησει και νομίζω ότι η άποψη σου είναι κοινή σε πολλούς από εμάς. Δεν έχουμε σαν χώρα καλό marketing σε αυτά τα πράγματα. Πουλάει κάτι, βουρ. Και μετά όλα απατα. Εγώ ας πούμε αν κυκλοφορούσε μόνο η πρώτη συλλογή θα την είχα πάρει ολόκληρη ενώ τώρα παίρνω επιλεκτικά και από τις δύο. Και επειδή ούτως ή άλλως μου έφυγε το ιρτζι (ο @ theforce νομίζω ανέφερε την ατάκα του Βέγγου) για την ολοκλήρωση της σειράς όσο περνάει ο καιρός παιρνω όλο και πιο λίγα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε πολλούς με αποτέλεσμα την πτώση στις πωλήσεις.
 5. Πάντως το ύφος του mail τείνει προς το τέλος της σειράς.Για αυτό πέταξε και το τυράκι της DC. Ίσως για να τους συμφέρει θα έπρεπε όλοι οι περιστασιακοί αναγνώστες να έπαιρναν όλους τους τόμους πράγμα δυστυχώς ανέφικτο. Επίσης είναι πολύ άσχημο το γεγονός ότι δεν μπορουμε να μάθουμε τι πουλάει το κάθε τι. Και δεν εννοώ μόνο αυτή τη σειρά. Δηλαδή σε μια εποχή που η πληροφορία τρέχει σε όλα εμείς δεν μπορούμε να έχουμε την πιο βασική πληροφορία για το χόμπυ μας.
 6. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες διαφημίσεις. Ότι κάνουν καλό στο κρυολόγημα, ότι μόνο τα σιγαρετα ..... ειναι υγιεινά και άλλα τέτοια ωραία...
 7. Ίσως γιατί έχουν (τουλάχιστον) το τετραπλάσιο κείμενο από το επόμενο BD και θέλεις τουλάχιστον τετραπλάσιο χρόνο για να το διαβάσεις. Πλάκα κάνω, αλλά τα παραπάνω όνως ισχύουν
 8. Μα και στη Cinebook αν δεις τα τεύχη αυτά είναι μεταγενέστερα. Δεν ξεκινάνε τη σειρά. Δεν γνωρίζω το γιατί αλλά δεν μου φαίνεται να είναι τόσο απλός ο λόγος. Ίσως είναι συνδυασμός παραγόντων. Ίσως το θεωρούσαν γενικά τελείως αδύναμο σαν τεύχος.
 9. Εκεί που λες "δεν ξέρω εγώ" κάντο bold. Μέσα σε μια φράση κατάφερες να υποβαθμίσεις όλα τα κόμικ του κόσμου για τα μάτια του ..... Χαλκ. Όπου θα συγκρίνεις ας πούμε την Μπαλαντα της Αλμυρής θάλασσας με τις πρώτες ιστορίες του Χαλκ. Γελάνε και τα κουμπιά του πληκτρολογίου μου.
 10. Δεν υπάρχει χειρότερο από την χωρίς λόγο αλλαγή των διαστάσεων. Ιδίως αν έχεις βιβλιοθήκη με στάνταρ διαστάσεις. Τα ΛΛ έχουν την στάνταρ προκάτ διάσταση των βασικών ραφιών των βιβλιοθηκών. Το να αυξήσουν τη διάσταση κατά μισό εκατοστό θα ήταν η απόλυτη μ@#€&@€@€...
 11. Έκανε δουλειά όμως. Και η ερώτηση μου είναι τελικά από όλα αυτά έβγαλε το απαραίτητο κέρδος? Γιατί τελικά δεν μακροημέρευση σαν εκδότης (όχι απαραίτητα ο ίδιος αλλά η επιχείρηση του) ?
 12. Κάτι τέτοια post είναι αυτά που λατρεύω στο συγκεκριμένο θέμα. Έχω ξαναγράψει ότι μου κανει πολύ εντύπωση ότι φτάσαμε στο 2022 ώστε όλοι οι αληθινοί φίλοι των υπερηρωικων να αποκτήσετε όλες αυτές τις ιστορίες με τον σωστό τρόπο.
 13. Επίσης αν βγάλουν κάποιο νέο στα ελληνικά πρέπει να είναι τα τρία του Ξιφία. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έβγαλαν ποτέ αυτό. Πολύ ωραία ιστορία και είναι και Jacobs και είναι και η πρώτη του.
 14. Εγώ πάντως που τα πήρα όλα στα αγγλικά εκτός από αυτό που βγήκε χθες έμεινα ευχαριστημένος. Είναι λίγο δύσκολη η ανάγνωση στο αγγλικό αλλά αν εξαιρέσεις τα γυαλιά πρεσβυωπιας που χρειάζεσαι αν είσαι στα δευτεροτριτα -αντα (γκουχ γκουχ) είναι πολύ ωραία έκδοση. Το κακό είναι βέβαια ότι αυτά έχουν το συνηθισμένο μέγεθος και χωράνε όρθια στη βιβλιοθήκη μου ενώ της Μαμούθ με το πιο μεγάλο μέγεθος όχι. Οπότε τα έχω σε δύο διαφορετικά σημεία μέχρι να σκεφτώ κάτι άλλο.
 15. Αν πάρεις αυτά και σου αρέσουν λογικά θα πάρεις και τα υπόλοιπα. Εγώ όπως έχω γράψει σε διάφορα σημεία εδώ (κάπου νομίζω έχω και μια αναλυτική κριτική στις περιόδους του Τεν Τεν) συνιστώ να τα διαβάσεις με τη σειρά. Έχει αναφορές από το ένα στο άλλο και θα κάνει την ανάγνωση καλύτερη. Διαβάζονται όμως και μόνα τους φυσικά. Οι διάφορες εκδόσεις δεν μου κάνουν διάφορα προσωπικά καθώς έχω αλλά του Ψαροπουλου και άλλα της Μαμούθ. Του Ψαροπουλου έχουν λιγότερο ακριβή μετάφραση αλλά πιο αστεία μερικές φορές. Πάντως και ο μπλε λωτός είναι ωραία ιστορία ενώ από τις τελευταίες Μ αρέσει πολύ και το Θιβέτ που δεν έχεις στη λίστα σου.
 16. Δεν πειράζει. Θα κάνουμε photobombing τον Λανφεστ σε διάφορες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις! Θα το πάρουμε δώρο στους εαυτούς μας. Καλή εκτύπωση και καλό Athenscon καλέ μας πρόεδρε.
 17. Μπες στα θέματα του Κόρτο Μαλτέζε να δεις. Έχει εκδοθεί σε δύο-τρεις χρόνους στην Ελλάδα. Στην αρχή πριν από αρκετά χρόνια έχει εκδοθεί ασπρόμαυρα και σε μικρά αλμπουμ και σε λίγο μεγαλύτερα ενοποιημένα. Οι εκδόσεις Μ.Η. εξέδωσαν ΟΛΑ τα τεύχη πρώτη φορά έγχρωμα. Αν θες να πάρει κάτι αξίζει αυτό.
 18. Αν είσαι επιχείρηση δηλωμένη νομότυπα κόβεις απόδειξη. Αν είσαι ιδιώτης ακολουθείς το νόμο όπως ωραία μας τον έδειξε ο φίλος πιο πάνω. Προφανώς αν είσαι ιδιώτης και βγάζεις πολλά λεφτά έτσι αδηλωτα (πάνω από 10000) παρανομεις και είναι στα χέρια του ελεγκτικού μηχανισμού να σε τσιμπήσει αν τα καταφέρει ποτε. Αν πάλι είσαι επιχείρηση και δεν κόψεις απόδειξη ακόμα και για το Μίκυ Μαους 2122 που το έδωσες 1 ευρώ πάλι φοροδιαφευγεις. Τώρα το τι μπορεί να είναι το site που ανέφερες, δηλαδή αν κινείται στα πλαίσια της επιχείρησης ή στα πλαίσια του ιδιώτη δεν έχω καταλάβει. Νομίζω ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάρα πολλές στο διαδίκτυο και για αυτό και υπάρχει αντίστοιχο σώμα στο κράτος που τις ερευνα. Τώρα αν αυτό γίνεται αποτελεσματικά, αν όντως σχινοβατουν ανάμεσα στη νομιμότητα και την παρανομία, αν πατανε σε κανένα παραθυράκι όπως αυτό του νόμου που ανέφερε ο @ shortly δεν μπορούμε εύκολα να το γνωρίζουμε. Πάντως το θέμα αυτό έχει όντως ενδιαφέρον.
 19. Το οποίο τομάκι ήταν φοβερό ΑΝ και θα ήθελα τουλάχιστον 3 σελίδες παραπάνω ανάλυση σε κάθε μουντιάλ. Οι ιστορίες όμως πάρα πολύ καλές.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.