Jump to content

Manitou

Members
 • Posts

  2,215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Everything posted by Manitou

 1. Ως ένα σημείο έχεις δίκιο. Μήπως ομως τα σημερινά παιδιά είναι οι έφηβοι της δικής μας εποχής? Εγώ έχω κόρη 4 χρονών και σκέφτεται οπως εγώ στο δημοτικό.
 2. Εντωμεταξυ το άρθρο που εξηγεί το πώς άλλαξε φύλο το αγαπημένο μας άλογο είναι καταπληκτικό! Ωραία χρόνια ρε παιδί μου...
 3. Μα δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να αποκαλείτε την Ντόλυ μας Ντολή. Τσ τσ τσ....
 4. @hardivic μόνο εσύ το κάνεις γιατί είσαι από τους λίγους που έχουν όλες αυτές τις εκδόσεις. Χεχε! @Kriton εγώ θεωρώ ότι εκτός λίγων εξαιρέσεων οι αποδόσεις στα ονόματα στα ελληνικά είναι καταπληκτικές και πολύ κοντά στο πρωτότυπο. Βέβαια ακόμα γελάω με τον Σπύρο Γρανάζη και κάτι Πιπηδες που έχω πετύχει σε παλιά ΜΜ. Πάντως ισχύει αυτό που λες για τις μεταφράσεις. @Gong πολύ σωστή η σύγκριση παλιών νέων. Πράγματι η νέα Ιταλική σχολή κάνει εκπληκτικες σειρές. Πάντως παλιοί νέοι όλοι καλοί. Μπράβο στους γείτονες Ιταλούς γενικά!
 5. Καμιά φορά που λέω ότι μου λείπουν οι συζητήσεις πάνω στις ιστορίες αυτό εννοούσα. Λοιπόν φίλε @hudson εμένα πάλι μου αρέσουν και τα δύο. Και φυσικά φυσικότατα τα καφρικα Ιταλικά που μας μεγάλωσαν αλλά και τα πιο political correct σημερινά. Δεν μου άρεσαν αυτές οι σχετικά αδιάφορες ιστορίες από το ΜΜ 1600 μέχρι το 2000 χονδρικά. Μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ των δύο εποχών. Της εποχής Τσιμινο Σκάρπα Κάρπι κλπ και της εποχής Καστυ Φατσινι Τζικε Μοτουρα κλπ. Η διαφορά είναι αυτή που ανέφερες. Τα παλιά είναι πιο καφρικα, είναι πιο "κακό" ανάγνωσμα για ένα παιδι, είναι πολύ πιο απλά με σεναριακές τρυπαρες, αλλά είναι σαφώς πιο ωμά διασκεδαστικά. Τα σημερινά είναι πιο καθώς πρέπει, σαφώς πιο πολύπλοκα, χωρίς πολλές σεναριακές τρύπες, σαφώς πιο political correct (αυτά που κάνει ο Σκρουτζ στις παλιές ιστορίες είναι για φυλακή, αυτά που κάνει ο Ντόναλντ είναι για να του πάρουν την επιμέλεια, και αυτά που κάνουν τα ανηψακια είναι για αναμορφωτήριο) αλλά λιγότερο διασκεδαστικά με την απλή έννοια του γελάω με αυτά που διαβάζω. Αυτή είναι και η διαφορά των εποχών αν το καλοσκεφτείς.
 6. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα θέμα ρε συ. Έχουμε αυτή τη χρήσιμη λειτουργία στο φόρουμ που βλέπουμε όλα τα update στα διάφορα θέματα. Τι να το κάνω όμως αν θάβονται χρήσιμα πράγματα για μηνύματα όπως αυτά που ανέφερα. Δεν λέω να κάνουμε και χαβαλε και να ποσταρουμε και ανούσια. Αλλά μέχρι ένα σημείο. Θέλει λίγο μέτρο.
 7. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι το κάνουν επίτηδες κάθε χρόνο για να ξεχωρίζουμε τους τόμους της κάθε χρονιάς. Πάντως σαν ποιότητα εκτύπωσης και χρωμάτων έχουμε αναβάθμιση φέτος σε σχέση με πέρσι.
 8. @Disney comics club gr σταματά σε παρακαλώ να ποσταρεις κάθε δέκα δευτερόλεπτα ότι σκεφτείς. Δεν είναι τσατ. Χάνονται πολλές πληροφορίες στα δεκάδες μηνύματα χωρίς λόγο. Τον τελευταίο καιρό τα Ντίσνεϋ τα έχετε διαλύσει με το συνεχές σπαμ. Παράθεση στην παράθεση και σχόλια του τύπου "καλή φάση δικέ μου" " Ω ναι" "τι είπες?" "Ω ναι" " α ναι". Υπάρχουν κανόνες. Σεβαστείτε τους. Είναι forum δεν είναι τσατ.
 9. Καλή αρχή!!!Ξεκινάμε με δημοσιευμένες ιστοριαρες φέτος κάποιες εκ των οποίων βέβαια πριν πααααααρα πολλά χρόνια!
 10. Έχεις πάρα πολύ δίκιο. Σουρεαλ Faraci στα καλύτερα του. Και επειδή και το σχέδιο της αγαπητής Σύλβια βοηθάει ας της δώσουμε και αυτής ένα credit
 11. Στο fb είδα και φωτογραφίες από τον τόμο. Άρα κυκλοφορεί κανονικά μάλλον!
 12. Και συν τοις άλλοις είναι και απίθανη ιστορία!!! Σουρεαλ Τζικε στα καλύτερα της.
 13. Στη διαφήμιση στο site της φαίνεται κανονικά ο τόμος. Ούτε κάποια ανακοίνωση έχουν στα social τους
 14. Ο πιο ωραίος τόμος της σειράς. Απλά λιτά δωρικά!
 15. Noir = σκοτεινό. Είναι είδος ταινίας σκοτεινή και συνήθως αστυνομική. Έτσι είναι και το blacksad. Σκοτεινό και αστυνομικό. Και πάνω απ' όλα εξαιρετικό.
 16. Μάλιστα. Να υποθέσω έχει να κάνει με Χιροσίμα ε? Τυχεροί που είστε που έχετε τα φεστιβάλ κοντά! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
 17. Πάντως είναι πολύ εντυπωσιακό που κυκλοφορεί πρώτη μέρα στη Βουλγαρία. Μια μικρή αγορά χωρίς παράδοση στον χώρο! Οι υπόλοιπες χώρες δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Ακόμα και η Ουκρανία είναι μια χώρα σχεδόν 50 εκατομμυρίων.
 18. Σίγουρα παραβαίνεις καμιά 10αριά από τους βασικούς κανόνες του forum μας.
 19. Πάντως αυτή η ιστορία είναι πολύ στις δόξες της στην Ελλάδα. Αν δεν κάνω λάθος θα είναι η πέμπτη φορά που θα την δούμε. Τον Σενιόρ Σκρουτζ πάλι ΜΟΝΟ ΜΙΑ!!! Παρεμπιπτόντως @hardivic επειδή θυμάμαι ότι σου άρεσε αυτή η ιστορία (Σενιόρ Σκρουτζ) τη διάβασα πρόσφατα μετά από 30 χρόνια και να σου πω την αλήθεια λιιιιγο απογοητεύτηκα. Την είχα στο μυαλό μου πολύ πολύ πιο ψηλά!!! Και κάτι τελευταίο. Διάβασα αυτές τις μέρες κάποια τομάκια από τη σειρά Sπέσιαλ του 1999. 100 σελίδες σε μεγάλο format με ιστορίες ίδιες με τις δεκασέλιδες συνοδευτικές του ΚΟΜΙΞ όλα αυτά τα χρόνια. Βίκαρ κ.λ.π. 100 σελίδες 900 ΔΡΧ δηλαδή 2.64 ευρώ. 22 χρόνια πριν!!! Με 900ΔΡΧ τότε έπαιρνες 18 μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό. 9 κιλά ψωμί! Για τις συγκρίσεις που λέγαμε καμία φορά
 20. Είσαι υπέροχος! Καλά τι τευχάρα είναι αυτή!!! Οτι ακριβώς θέλει κάποιος σαν και εμένα. Τα origins ολων αυτών. Ναι. Αυτό το τεύχος δεν χάνεται!
 21. Κάποιες φορές η συζήτηση εδώ μέσα έχει πραγματικά ουσία. Πράγματι αυτά που λέτε και οι τρείς είναι σωστά. Εγώ θα μείνω στο τελευταίο σχόλιο του @Mandrake που το προσυπογράφω και εγώ. Αναφέρει λοιπόν ο @Mandrake "Το ερώτημα είναι..υπάρχει αναγνωστικό κοινό;" και θα προσθέσω και εγώ "Αν δεν υπάρχει είναι αυτές οι κατάλληλες οικονομικο-κοινωνικές συγκυρίες για να εκπαιδευτεί?" Ουσιαστικά αυτή είναι και η χειραφέτηση που λέει ο @Kurdy Malloy Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εκδοτική συνεχώς ψάχνεται. Άρα νομίζω ότι ξέρει ή έστω ψάχνει τις απαντήσεις για όλα αυτά. Ίδωμεν!
 22. Νομίζω θέλουν να πιάσουν πολλά διαφορετικά είδη άρα και πολύ αγοραστικό κοινό. Και εγώ το σκέφτηκα πάντως και συμφωνώ σε όλα όσα λές! Παρεμπιπτόντως διαβάζοντας το Post σου σκέφτηκα ξανά τους όρους "μπονελικά φουμέτια". Μπήκα λοιπόν στο google και έκανα μια μίνι έρευνα σχετικά με αυτά. Είναι Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο πόσo μπροστά είναι η αγαπημένη μας Ιταλία στον χώρο των comic. Ρίξτε μια ματιά εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_comics
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.