Jump to content

Laz33

Members
 • Posts

  3,681
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Laz33 last won the day on January 22

Laz33 had the most liked content!

About Laz33

Retained

 • Member Title
  Poor Lonesome Cowboy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Thessaloniki
 • Country
  Greece
 • Interests
  ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ - ΑΣΤΕΡΙΞ - ΜΠΛΕΪΚ ΚΑΙ ΜΟΡΤΙΜΕΡ

Recent Profile Visitors

15,823 profile views

Laz33's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

27.5k

Reputation

 1. Αγορές Φεβρουαρίου-Μαρτίου Φουλ ντίσνεϊ αυτό το δίμηνο. Στην πάνω φωτογραφία: Έξι τόμοι Βιβλιοθήκης Disney απ'την πρώτη 16αδα. Πήγαινα υποτίθεται μόνο για την "Παλιά Καλιφόρνια" και το "Χρυσό Γίγα" και κατέληξα με άλλους 4 τόμους μιας και τους βρήκα σε πολύ καλή κατάσταση. Συν δύο τόμοι Σκάρπα (οι πρώτοι μου) να δω αν μ'αρέσουν. Οι περισσότερες αγορές έγιναν από metabook και κάποιες από Μαγικό Κόσμο. Πλέον μου λείπουν 3 τόμοι για να συμπληρώσω τους 16 της δεκαετίας του '50 Στην κάτω φωτογραφία: Επτά τεύχη του ΚΟΜΙΞ. Για αρχή πήρα τα τεύχη #110 και #196 που περιέχουν τις ιστορίες του Ρόσα που έχουν απαγορευτεί ("Ο μεγιστάνας της Καλισότα" και "Όνειρο μιας ζωής" αντίστοιχα) για να μη δυσκολευτω να τα βρω στο μέλλον. Τελικά προέκυψαν άλλα πέντε τεύχη που περιέχουν ιστορίες που μ'ενδιαφέρει να διαβάσω ή έχω διαβάσει και μου άρεσαν και ήθελα να τις έχω και σε έντυπη μορφή, όπως πχ "Το ωκεάνειο θησαυροφυλάκιο" (τεύχος #113) και "Οι φύλακες της χαμένης βιβλιοθήκης" (τεύχος #114).
 2. Τέλεια. Ό,τι πρέπει για να διαβάσω το Πάσχα Την τιμή την πέτυχα. Γύρω στα 25€ είχα πει θα κάνει. Ο τόμος έχει τον τίτλο του 11ου άλμπουμ. Με το εξώφυλλο δεν τρελάθηκα (χρησιμοποίησαν αυτό του 12ου άλμπουμ) αλλά δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Το περιεχόμενο τα σπάει κι αυτό έχει σημασία. Το 12ο άλμπουμ αλήθεια γιατί έχει τίτλο "Σάντοου" και όχι "Σκιά"; Εκτός κι αν είναι όνομα το Shadow. Έχω χρόνια να διαβάσω τα Λάργκο και δεν θυμάμαι. Εύχομαι να τα πάει καλά σε πωλήσεις (αξίζει να τα πάει καλά) ώστε να δούμε και τα επόμενα. Μπράβο στο Μικρό Ήρωα που τηρεί (σε γενικές γραμμές) τα χρονοδιαγράμματα. Και άσε τη Μαμούθ να ετοιμάζει ακόμα τον Ιντεφίξ (2 μήνες πέρασαν απ'όταν μας είπαν ότι είναι στο τυπογραφείο ).
 3. Laz33

  ΚΟΜΙΞ

  @ ManaLeak13 σου έβαλα disagree επειδή δεν προσέχεις τι γράφω και λες τα δικά σου. Είπα ότι όντως τα περισσότερα κόμικς στο yabook είναι από ακριβά έως πανάκριβα. Αλλά όχι όλα. Πχ το ΚΟΜΙΞ #198 το πήρα 4€. Λίγο πολύ τόσο κάνει παντού. Έχει και τεύχη με 3€. Το ίδιο ισχύει και σ'άλλες σειρές. Άρα πως λες ότι όλα είναι 5 φορές πάνω όταν υπάρχουν και εξαιρέσεις; Για το Μαγικό Κόσμο τι να σου πω. Μεταφέρεις πράγματα που σου είπε κάποιος και τα υιοθετείς χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρία. Εγώ έχω πάει δεκάδες φορές στο ΜΚ και ποτέ δεν μου είπε να μην ψάχνω ή να μην ξεφυλλίζω τα κόμικς. Και δεν είναι ότι γνωριζόμαστε και μου κάνει "χάρη". Ρώτα και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ μέσα να σου πουν τις εμπειρίες τους πριν βγάλεις συμπέρασμα
 4. Laz33

  ΚΟΜΙΞ

  Να το πάλι το τσουβάλιασμα. Το έκανε σε ένα τεύχος. Που είδες ότι τα έχει όλα 5 φορές πάνω; Δεν κατάλαβα τι εννοείς εδώ. Για το Μαγικό Κόσμο μιλάω. Μια χαρά σ'αφήνει να βλέπεις τα τεύχη και να τα ξεφυλλίζεις. Δεν μου έχει πει ποτέ τίποτα. Το μόνο που μου είπε μια φορά που κοιτούσα κάτι τεύχη που τα είχε σε στοίβα ήταν να προσέξω να τα ξαναβάλω σωστά στη στοίβα για να μην πέσουν.
 5. Laz33

  ΚΟΜΙΞ

  @ ManaLeak13 νομίζω τσουβαλιάζεις κάποια πράγματα. Ναι, σε γενικές γραμμές το yabook είναι ακριβό (έως πανάκριβο). Αλλά στα συγκεκριμένα που πήρα, οι τιμές ήταν αποδεκτές. Το #196 πχ ο Δάσκαλος το είχε 5€ κι εγώ το πήρα 6€ από Μαγικό Κόσμο. Σιγά τη διαφορά. Το #198 το έχει επίσης 5€ ο Δάσκαλος κι εγώ το πήρα 4€ από yabook, πιο φθηνά δηλαδή. Το #110 δεν το είχε ο Δάσκαλος, αλλά αν το είχε θα έκανε κι αυτό 5€ (τόσο έχουν τα τεύχη λίγο πριν και λίγο μετά απ'αυτό το νούμερο). Εγώ το πήρα 6€ από yabook. Τώρα βλέπω το πήγε 15€. Ε, 15 δεν θα έδινα εννοείται. Το ίδιο ισχύει και για το Μαγικό Κόσμο. Σε γενικές γραμμές είναι ακριβός, αλλά μπορείς να βρεις και κάποια κόμικς με αποδεκτή τιμή, συν ότι έχει ποικιλία, συν ότι μπορείς να ελέγξεις τις καταστάσεις των τευχών ιδίοις όμμασι και να μη βασιστείς σε φωτογραφίες ή στην περιγραφή του πωλητή. Είναι αφοριστικο επομένως να λέμε δεν πατάω εκεί ή δεν περνάω ούτε απ'έξω. Εννοείται πως αν έψαχνα σε βάθος θα έβρισκα πιο φθηνά αυτά τα τεύχη σε κάποιες αγγελίες στο fb ή στο metabook. Αλλά θα τα έβρισκα όλα μαζί; Δύσκολο. Οπότε είπα καλύτερα να τα πάρω μαζεμένα κι ας δώσω 3-4€ παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνω πολλές αγορές. Μέσο όρο άντε 25-30€ το μήνα να δώσω για κόμικς. Από metabook πάντως πήρα κάποιους τόμους Καρλ Μπαρκς τις προάλλες. Ζήτησα εννοείται φωτογραφίες πρώτα, γιατί κάποιοι είναι πονηροί. Σε μια αγγελία πχ έγραφε ότι είναι σε άριστη κατάσταση, ζητούσα φωτογραφία και δεν μου έστελνε, και όταν τελικά μου έστειλε διαπίστωσα αυτό που υποψιαζόμουν, οι τόμοι ήταν χτυπημένοι. Πάντα να ζητάτε φωτογραφία στο metabook πριν αγοράσετε κάτι.
 6. Laz33

  ΚΟΜΙΞ

  Με το "Θησαυρό του Κροισου" τη διάβασα και μου άρεσε. Το ανέφερα παραπάνω. Την "Επιστροφή στη Ζαναντου" επίσης τη διάβασα αλλά δεν τρελάθηκα, ίσως επειδή περίμενα κάτι στο επίπεδο της πρωτότυπης (Τραλα Λα) που είναι απ'τις αγαπημένες μου. Αυτή με την Ινδία ποια είναι; Αν εννοείς τα "Δέκα Άβαταρ" τη διάβασα αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Βασικά είχε αρκετές σεναριακές ευκολίες εκεί με τα ανιψακια που πατούσαν τα κουμπιά. Α, μια που επίσης μού άρεσε και δεν ανέφερα είναι η "Φύλακες της χαμένης βιβλιοθήκης" ενώ βρήκα συμπαθητικό και τον "Ασημένιο δίσκο" Εχω ακόμα ψωμί πάντως. Όταν φτάσω στις 40-50 ιστορίες θα κάνω μια λίστα με τις αγαπημένες μου ιστορίες του Ρόσα. @ ManaLeak13 τέτοιες τιμές που αναφέρεις έχω συναντήσει μόνο σε κάποιες αγγελίες που πουλάνε πολλά τεύχη μαζί ως πακέτο. Δεν θέλω όμως να φορτωθω και με τεύχη που δεν μ'ενδιαφέρουν. Μεμονωμένα αν τα πάρεις δεν τα βρίσκεις με 3€. Που τα βρήκες εσύ τόσο; Ακόμα και η ΛΕΦΙΚ 4-5€ τα έχει (δεν είχε όμως όλα όσα ήθελα). Αλλά και να τα είχε, αν βάλεις τα μεταφορικά, βγαίνουν περίπου τόσο όσο τα πήρα. Εγώ πάντως επειδή ήθελα συγκεκριμένα τεύχη και ήθελα να δω τις καταστάσεις τους από κοντά και επίσης να μην πληρώσω μεταφορικά, τα πήρα από Μαγικό Κόσμο τα περισσότερα και ένα που δεν το είχε (#110) το πήρα από yabook μαζί με κάποια ακόμα άσχετα (το #110 το είχε 6€ και μετά που το αγόρασα και ξαναμπήκα να δω, το ανέβασε στα 15€, τραγικό ). Πάντως δεν έχω παράπονο από yabook. Μπορεί πολλά κόμικς να τα έχει πανάκριβα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή αυτών που πήρα ήταν αποδεκτή, εκτός αυτού ζήτησα και μου έστειλαν φωτογραφίες να δω την κατάσταση των τευχών και γενικά ήταν πολύ γρήγοροι και εξυπηρετικοί.
 7. Laz33

  ΚΟΜΙΞ

  @ Manitou τις διάβασα και τις δύο που αναφέρεις. Η "Ξέχνα το" ήταν καλή, η "Ζήτημα βαρύτητας" δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Αλλά θα την ξαναδιαβάσω μπας και μ'αρέσει περισσότερο τώρα που έχω εξοικειωθεί με τα ντίσνεϊ. @ lovcom το "Όνειρο μιας ζωής" δεν είναι ιστορία του Βίου. Μπερδεύτηκες μάλλον με τον "Μεγιστάνα της Καλισότα". 6€ πήρα το ΚΟΜΙΞ #196 με το "Όνειρο μιας ζωής". Δεν είναι και λίγα αλλά υπάρχουν και χειρότερα όταν κάποια τεύχη πωλούνται 20 και 30€. Τόσα έδωσα και για το ΚΟΜΙΞ #110 που έχει το απαγορευμένο 11ο κεφαλαίο του Βίου (δεν το διάβασα ακόμα). Το τεύχος #198 που έχει την "Αυτού μεγαλειώτης Σκρουτζ Μακ Ντακ" ήταν ακόμα πιο φθηνό (4€ το πήρα). Θεωρώ αξίζει να τα δώσεις, απ'τη στιγμή ειδικά που λες ότι είναι η αγαπημένη σου ιστορία του Ρόσα. Συμφωνώ πάντως ότι το υπόλοιπο τεύχος δεν λέει και πολλά, εκτός μόνο απ'το εισαγωγικό άρθρο της κεντρικής ιστορίας. Ειδικά κάτι στήλες με νέα για σινεμά ή άλλα κόμικς δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τα διαβάσω, ούτε την αλληλογραφία. Πάντως προτιμώ τους χρωματισμούς στα ΚΟΜΙΞ παρά στη Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ. Αν και κατανοώ ότι είναι προτιμότερο για τους φανς του Ρόσα να έχουν μια έκδοση με τις ιστορίες μαζεμένες. @ albertus magnus σίγουρα δεν θεωρώ τον Ρόσα όσο κουραστικό και υπερτιμημένο τον θεωρούσα μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά απέχει ακόμα απ'το να τον θεωρήσω top όπως τον Μπαρκς. Θα συνεχίσω πάντως να διαβάζω ιστορίες του. Έχω διαβάσει περίπου 20 μέχρι στιγμής. Κάποιες όμως τις διάβασα πριν από καιρό και τις έχω ξεχάσει, οπότε θα τις ξαναδιαβάσω
 8. Laz33

  ΚΟΜΙΞ

  Δεν θυμάμαι σε ποιο θρεντ αλλά ο @ lovcom είχε γράψει πως θεωρεί την "Αυτού μεγαλειότης Σκρουτζ Μακ Ντακ" ως την καλύτερη ιστορία του Ρόσα. Τη διάβασα σήμερα και τη βρήκα αρκετά καλή Μόνο ένα σημείο στο τέλος με χάλασε λίγο. Δεν έστεκε σεναριακά. Όταν κάηκε το συμβόλαιο του Σκρουτζ (που ουσιαστικά όριζε τον Σκρουτζ ως ιδιοκτήτη του ανεξάρτητου λόφου στο οποίο είναι χτισμένο το θησαυροφυλάκιο του) ο Ντόναλντ λέει "έχεις ακόμα την πλακέτα του Σερ Φράνσις με την οποία μπορείς να στηρίξεις την ανεξαρτησία της Μακντακολανδης". Αυτό όμως δεν ισχύει. Η πλακέτα όριζε ότι ο λόφος ανήκε στην Αγγλία, όχι ότι ήταν ανεξάρτητος (ανεξάρτητος έγινε όταν οι Άγγλοι στρατιώτες τον παραχωρησαν στον Κουτ δίνοντάς του το συμβόλαιο, ο οποίος Κουτ με τη σειρά του το έδωσε στον Σκρουτζ, οπότε απ'τη στιγμή που καταστράφηκε το συμβόλαιο έπαψε να είναι ο λόφος ανεξάρτητος). Δεν παίζει σπουδαίο ρόλο στην υπόθεση αυτό το σημείο, παρά μόνο για να μας δώσει την ανατροπή στο τέλος με τα περιστέρια, αλλά όλη η υπόλοιπη ιστορία είχε σωστή δομή και καμία τρύπα, οπότε ήταν λίγο κρίμα να υπάρχει αυτό το μικρό σεναριακο παράπτωμα στο τέλος Πάντως το πρώιμο σχέδιο του Ρόσα μπορώ να πω μ'άρεσε περισσότερο. Νομίζω μετά το παραφόρτωσε με λεπτομέρειες. Έχω διαβάσει κι άλλες ιστορίες του Ντον αυτή την περίοδο, μιας και έχω εξοικειωθεί πλέον με τα ντίσνεϊ και τις διαβάζω πιο ευχάριστα. Κάποιες είναι μέτριες και τις έγραψε ως sequel σε παλιές ιστορίες του Μπαρκς απλά για να του αποτίσει φόρο τιμής. Κάποιες άλλες εξακολουθούν να με κουράζουν με τα πυκνογραμμένα τους σενάρια και τις πολλές λεπτομέρειες. Αλλά είναι και κάποιες πολύ καλές. Έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής τις εξής: "Το στέμμα των Σταυροφόρων" (εντελώς μπαρκσική ιστορία αναζήτησης θησαυρού), "Ο θησαυρός του Κροίσου" και "Το όνειρο μιας ζωής" (που θεωρείται η καλύτερή του στο inducks). Το Όνειρο είχα αποπειραθεί να το διαβάσω και παλιότερα, αλλά το παράτησα στις πρώτες σελίδες επειδή μου φάνηκε εντελώς ακαταλαβίστικο Έχει αναφορές (πολλές αναφορές) σε παλιές ιστορίες που αν δεν τις έχεις διαβάσει δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αλλά τώρα που διάβασα τις περισσότερες απ'αυτές και γενικότερα έχω πλέον μια άλφα γνώση για το σύμπαν των παπιών, κατάλαβα την ιστορία και τη βρήκα αρκετά ευφάνταστη και συγκινητική Αγόρασα μάλιστα και το τεύχος #196 του ΚΟΜΙΞ για να την έχω σε έντυπη μορφή. Είναι και "απαγορευμένη" πλέον, οπότε την ήθελα μήπως και δεν μπορώ να τη βρω στο μέλλον. Btw πολύ ωραία έντονα χρώματα και γενικότερα πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης αυτό το τεύχος.
 9. Κρίμα, νόμιζα ήταν κόμικ αυτό που πήρε ISBN Πιστεύω πάντως ότι θα βγάλουν κι άλλο τεύχος στο μέλλον, γιατί αυτό που βγήκε έχει αρίθμηση (γράφει Κόμικ Άλμπουμ 1). Όσον αφορά τις διαστάσεις έχει τις μικρές της αμερικάνικης έκδοσης. Σίγουρα θα προτιμούσα να είχε τις πρωτότυπες αλλά εντάξει, δεν έχει και κανένα ιδιαίτερα λεπτομερές σχέδιο η σειρά, οπότε διαβάζεται και σε διαστάσεις ντίσνεϊ χωρίς να χάνει ιδιαίτερα
 10. Οk, οι δύο πρώτες ιστορίες έχουν τους πρωτότυπους χρωματισμούς. Η 3η όμως γιατί έχει σωστό χρωματισμό; Βασίζεται σε πρόσφατη επανεκτύπωση; @ Manitou και στον Ιπτάμενο Σκωτσέζο είχα βρει σεναριακή τρύπα. Νομίζω και στον Άνθρωπο απ'το Ούλα Ούλα. Γενικά πιστεύω ο Σκαρπα κοιτούσε να γράψει ιστορίες για παιδάκια που απλά διαβάζονται ευχάριστα και δεν κοιτούσε αν το σενάριο είναι σφιχτοδεμένο και αν στέκει. Πχ ο Μπαρκς και ο Ρόσα ήταν πιο προσεκτικοί σ'αυτό το θέμα. Σίγουρα έχουν κάποιες σεναριακές ευκολίες στις ιστορίες τους αλλά όχι τόσο μεγάλες οσο του Σκάρπα που σχηματίζουν σεναριακες τρύπες. Χωρίς να λέω ότι όλες του οι ιστορίες είναι έτσι
 11. Αγόρασα κι αυτόν τον τόμο μιας και είδα ότι στο inducks θεωρείται ο καλύτερος της σειράς Είχε δύο πολύ καλές ιστορίες (1η και 3η) και μια απλώς καλή (2η). Πιο πολύ μού άρεσε η πρώτη ιστορία με τον Πράκτορα του FBI. Είχε πλάκα και θύμιζε τις 10σελιδες του Μπαρκς με τον γκαφατζή Ντόναλντ που σ'όποια δουλειά πάει τα κάνει μαντάρα Μετά έρχονται οι Φακές της Βαβυλώνας. Θα την έβαζα πιο ψηλά αλλά ρε παιδιά, υπήρχαν σεναριακες τρύπες. Για παράδειγμα για ποιο λόγο οι φακές που είχαν λινέλαιο και απαίσια γεύση, άρεσαν στον Σκρουτζ; Επίσης απ'τη στιγμή που είχαν απαίσια γεύση γιατί τις αγόραζαν οι Μαυραγόνιοι; Το σενάριο για να περπατήσει προϋποθέτει οι φακές να αγοράζονται μεν αλλά να μην καταναλώνονται, ώστε να μην εξαντληθούν. Για ποιο λόγο όμως βλέπουμε ότι τις φακές τις αγοράζουν παρά την απαίσια γεύση τους; Δεν στέκει αυτό το σημείο Μεγάλη σεναριακή ευκολία. Τέλος η ιστορία με τον Μπιπ Μπιπ αν και είχε εξτριμ σενάριο, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Όσον αφορά την έκδοση, θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική για την τιμή της. Μια παρατήρηση μόνο. Η ιστορία με τις Φακές της Βαβυλώνας είχε πολύ ωραίο ψηφιακό χρωματισμό. Οι άλλες δύο όμως είχαν περιέργα χρώματα. Κάποιες σελίδες ήταν καλές, κάποιες είχαν κακή εκτύπωση, με τα χρώματα να είναι πιο άτονα ή να βγαίνουν εκτός των περιθωρίων. Τέλος πάντων, λεπτομέρειες. Βαθμολογία τόμου: 7.33/10
 12. Το θέμα είναι πότε θα δούμε τις νέες κυκλοφορίες και όχι ποιες θα είναι. Έτσι κι αλλιώς τις γνωρίζαμε. Ο Ιντεφιξ ακόμα στο τυπογραφείο είναι; Ένας μήνας έκλεισε και ISBN ακόμα δεν έχει πάρει. Πάλι καλά έχω άλλα κόμικς να διαβάσω, γιατί αν περίμενα πότε θα βγάλει άλμπουμ η Μαμούθ...
 13. Σε πρόλαβα και αγόρασα το ΚΟΜΙΞ #110 που περιέχει το, απαγορευμένο πλέον, 11ο επεισόδιο του Βίου. Φοβήθηκα ότι στο μέλλον δεν θα το βρίσκω ή θα το βρίσκω σε αστρονομικές τιμές από επιτήδειους που θα το πλασάρουν ως σούπερ συλλεκτικό
 14. Εντάξει, στη σημερινή εποχή και το να δίνεις κινητό ή τάμπλετ σε 4χρονο θεωρείται "φυσιολογικό". Είναι σωστό όμως; Τέλος πάντων, προφανώς ο κάθε γονιός είναι υπεύθυνος για το παιδί του κι έχει δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει. Απλά λέω πως το βλέπω εγώ. Θεωρώ πάντως πως ένα Spider-man, ακόμα και δεκαετίας '60, έχει αρκετή βία για ένα παιδάκι 7,5 χρονών. Καλά, ένα σύγχρονο υπερηρωικο δεν το συζητώ, είναι εντελώς ακατάλληλο. Νομίζω πάντως στην Αμερική γράφουν από πίσω τα κόμικς ηλικιακά όρια
 15. Έχω τις αμφιβολίες μου αν ένα Spider-Man είναι κατάλληλο για παιδάκι 7,5 ετών Προσωπικά πάντως στον ανιψιό μου περίμενα να πάει Γυμνάσιο πριν του δώσω να διαβάσει υπερηρωικό.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.