Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θλιμμένος Μπούφος

Members
  • Περιεχόμενο

    2141
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

4 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Θλιμμένος Μπούφος

  • Γενέθλια 03/10/1996

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    θεσσαλονικη
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

9868 προβολές προφίλ

Θλιμμένος Μπούφος's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

11.4k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αναμφίβολα η ελληνική σκηνή θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς αυτόν. Σχόλια περί του ρυθμού της εκδοτικής είναι άστοχα κατά την γνώμη μου. Δεν νομίζω ότι αν μπορούσαν να βγάζουν τα τεύχη πιο γρήγορα, δεν θα το έκαναν.
  2. Είναι ένα κόμικ που σίγουρα φαίνεται η ηλικία του και αν κάποιος δεν έχει διαβάσει παρόμοια ή και μεγαλώσει με παρόμοια, δύσκολα θα το αγαπήσει. Είναι και το format των τρισέλιδων ιστοριών που πιθανώς κάνει την συνεχόμενη ανάγνωση λιγότερο απολαυστική.
  3. Νομικά έχει μια ερμηνεία, ποιος έχει τα δικαιώματα της Disney στην Ελλάδα.
  4. Πιο εύκολα, μαζεύεις τον Βίο από τα ΚΟΜΙΞ και τα πας για συρραφή
  5. Το είδα και γω και μου έμεινε μόνο το τελευταίο επεισόδιο. Μπορώ να πω ότι ξεκινάει πολύ δυνατά, όμως χάνει την ορμή του σιγά σιγά. Τα πρώτα επεισόδια είναι σίγουρα τα καλύτερα με διάφορα. Πάντως η κινηματογράφιση και τα σκηνικά είναι απίστευτα. Σαν πίνακες οι περισσότερες σκηνές. Είναι σαν να διαβάζεις tales from the crypt, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  6. Τα σοβαρά φωτοτυπάδικα δεν τυπώνουν ολόκληρα βιβλία ή comics λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντως θα ήταν ωραία μια δημοσκόπηση για το αν θα αγόραζε κάποιος τον τόμο ή όχι. Πολλοί τον έχουν ήδη και ίσως γι'αυτό δεν τον επανεκδίδουν.
  7. Ίσως η συζήτηση δεν θα έπρεπε να είναι αν είναι χρήσιμο το πολυτονικό, η προέλευση των λέξεων ή η ορθογραφία, αλλά αν είναι σωστή η επιβολή τους με το ζόρι σε εκατομμύρια ανθρώπους. Στο σχολείο μαθαίνουμε πολλά πράγματα που είναι παντελώς άχρηστα στην μετέπειτα ζωή μας, όμως εξασκούν την σκέψη μας, μας μαθαίνουν να λύνουμε προβλήματα, να σκεφτόμαστε σφαιρικά και δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιες φορές να μαθαίνουμε "παπαγαλία". Καταλαβαίνω και συμφωνώ επομένως με το επιχείρημα ότι σε κάνει να σκέφτεσαι πιο σύνθετα. Όσο περνάει ο καιρός κατανοώ αυτούς που έχουν κόλλημα με την προέλευση των λέξεων. Μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον. Με τα χρόνια αρχίζει να μου φαίνεται ενδιαφέρον και το πολυτονικό. Σε εκπαιδευτικό/ακαδημαϊκό επίπεδο όμως. Έξω από τις τάξεις και τα αμφιθέατρα ισχύουν άλλοι κανόνες. Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να έχει "τρέλα" με την αρχαία φυσική φιλοσοφία. 99,99% απ'ότι διαβάζει είναι λάθος και δεν εχει καμία σχέση με την σημερινή επιστήμη. Την κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσα; Καθόλου. Την κάνει λιγότερο χρήσιμη; Εντελώς. Θα ήταν σωστό όση φυσική διδάσκουμε, να διδάσκουμε και αρχαία φυσική φιλοσοφία; Εννοείται πως οχι. Δεν μπορώ πάντως να φανταστώ σύγχρονο κράτος να επιβάλλει στους ανθρώπους πως θα γράφουν. Βέβαια το κράτος σήμερα έχει εισχωρήσει σχεδόν παντού, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
  8. Διαβάζοντας και το δεύτερο τεύχος καταλαβαίνω ότι για το format των τρισέλιδων ιστοριών, που αναγκαστικά είναι επαναλαμβανόμενες , σεναριακά προχωράει πολύ ωραία. Δεν το περίμενα. Εντομεταξύ, μόνο σε εμένα φάνηκε η Κ-21 σαν ομάδα βετεράνων;
  9. Το σχέδιο σίγουρα αναδεικνύεται καλύτερα στο μεγάλο σχήμα και ευτυχώς που δεν έγινε κάποια προσπάθεια χρωματισμού και κρατήθηκαν όλα τα πανέμορφα αρχικά μελάνια.
  10. Αρκετά καλή έκδοση, η οποία δεν περίμενα να μου αρέσει όσο μου άρεσε. Δεν ειμαι φαν των ποδοσφαιρικών κόμικς γενικότερα, μόνο το Ερικ Καστέλ ξεχωρίζω, όμως το συγκεκριμένο είναι πολύ ωραίο και ανάλαφρο στην ανάγνωση. Θα πάρω οπωσδήποτε και τα υπόλοιπα. Θα μου άρεσε να δούμε περισσότερα παλιά και νέα βρετανικά κόμικς, τα οποία είναι λιγότερο συχνά στην ελληνική αγορά σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά.
  11. Εμένα πάλι μου κάνει για αμερικάνικο απο την γραμματοσειρά, ίσως από Anubis κιόλας.
  12. Θλιμμένος Μπούφος

    PUBLIC

    Θα μπορούσες μήπως να δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό;
  13. Κανείς; Η σειρά είναι ιαπωνικής προέλευσης και υπάρχει παρουσίαση στο forum.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.