Jump to content

Θλιμμένος Μπούφος

Members
 • Content Count

  2,037
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Θλιμμένος Μπούφος

 1. Παρατήρησε κανείς ότι τις τελευταίες ημέρες μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός διαθέσιμων βιβλίων,κόμικς και γενικότερα προϊόντων στο σάιτ τους; Γνωρίζει κανείς τίποτα;
 2. Χωρίς σχόλια... Απάντηση Tasmar:
 3. Στην πρώτη έκδοση οι τόμοι ήταν 4 και ήταν όλο το canon. Οι τόμοι Γ και Δ βέβαια είναι (και ήταν) τελείως δυσεύρετοι. Δεν τους έχω πετύχει πουθενά, ούτε σε μαγαζί ούτε στο ίτνερνετ. Σύμφωνα με το πρώτο βιβλίο: Η δεύτερη έκδοση περιέχει επίσης όλο το canon απλά χωρισμένο σε 5 βιβλία.
 4. @totally_wired Έκανες τότε ένα γενικό σχόλιο, ενώ ο @derveniotis αναφέρθηκε σε κάτι συγκεκριμένο. Η "κριτική" δεν ήταν σε spoiler για ώρες. Απλά δεν το πρόλαβες. Αν θεωρείς ότι κάποια τέτοια σχόλια σηκώνουν ώρες κουβέντας, τότε δεν έχω να σου απαντήσω κάτι. Απλά καλύτερα είναι όταν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα πράγματα να μιλάμε συγκεκριμένα και όχι γενικά. Δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει το δεύτερο μέρος αυτών που έγραψες.
 5. @totally_wired To spoiler δεν το έβαλε το συγκεκριμένο μεσήλικο troll, αλλά κάποιος από την ΔΟ. Επίσης, ναι όταν σε ένα forum κάποιος εκφέρει άποψη που προσβάλλει κάποιον/ους τότε είναι καθήκον της ΔΟ να τον "τιμωρήσει" όπως αυτή κρίνει.
 6. To Coco δικαίως σάρωσε στα Οσκαρς (και όπου αλλού ήταν υποψήφιο). Το Breadwinner είναι όμορφο αλλά πολύ κατώτερο, ενώ το Loving Vincent αν και σου προκαλεί αρχικά τεράστια εντύπωση, καταλαβαίνεις ότι χάνει αρκετά σε βασικούς τομείς. Το Coco αν και νέα ταινία, θυμίζει τις πρώτες (κλασσικές πλέον) ταινίες της Pixar. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν το χει δει.
 7. Το εκπαιδευτικό σύστημα όντως έχει πολλά σημαντικά προβλήματα, όμως η ελλιπής διδασκαλία αρχαίων δεν είναι ένα από αυτά. Τα αρχαία κατέχουν μεγάλο κομμάτι. Μεγαλύτερο απ' ότι θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου. Τα παραπάνω από έναν φοιτητή.
 8. @constantinople Αναφέρθηκα για αυτήν την έκδοση. Αυτό που ήθελα να το πω στο αρχικό σχόλιο είναι ότι αν σε κάθε τεύχος γράφονται 1-2 σελίδες με τέτοια μικρολάθη, τότε στο τέλος παραπάνω από τις μισές θα είναι γεμάτες από αυτά, με αποτέλεσμα να χάνονται οι κριτικές των παιδιών που γράφουν κάθε εβδομάδα ή ότι άλλο γράφεται (διαφημίσεις,συγκρίσεις με άλλες εκδόσεις κτλ). Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια για τις διορθώσεις προς την ΜΑΜΟΥΘ.
 9. @constantinople Το ότι συγκρίνεις τις δυο εκδόσεις και στέκεσαι στα ονόματα των πινακίδων (που ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο σημαντικά) μου φαίνεται λίγο αστείο. Εβδομαδιαία bd σειρά είναι, λογικό είναι να έχει λαθάκια. Το ειρωνικό είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν τα ανέφερε (εκτός από τα ορθογραφικά) μέχρι να αναφέρει κάποιος τυχαία τον καθρεφτισμό στο εξώφυλλο.
 10. Κρίμα να έχουμε κάθε εβδομάδα μια τόσο ποιοτική και φθηνή έκδοση και να παίζουμε Where's Waldo με τέτοια μικρολαθάκια.
 11. Πανέμορφο κόμικ από όλες τις απόψεις. Το σχέδιο και το σενάριο μου φάνηκαν αρχικά λίγο παράξενα, όμως όσο το διαβάζεις τόσο περισσότερο εξοικειώνεσαι. Να πω ότι είμαι τελείως άσχετος όσον αφορά όπερα και βορειοευρωπαϊκή μυθολογία, όμως τα πλούσια κείμενα λύνουν αρκετές απορίες και αφήνουν λίγο μυστήριο που φυσικά κάθε ιστορία μυθολογίας απαιτεί.
 12. Αν πρόκειται για νέα έκδοση και επέλεξαν αυτόν τον τίτλο και αυτήν την εφημερίδα τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Ξεστοκάρισμα πιστεύω.
 13. @CaptainMarvel17 Στην παρουσίαση ο germanicus αναφέρει ότι ο δημιουργός είναι φιλόλογος. Δεν νομίζω να θέλει να φτάσει τον Kirby. Επίσης, το ότι δεν έχουμε Έλληνα Kirby δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε αξιόλογους σχεδιαστές. Τελείως παιδική λογική.
 14. Ωραία επιλογή, αν και λίγο ιδιαίτερη. Θα ταν ωραίο να βλέπαμε στα ελληνικά και το 6ο τεύχος που βγήκε πριν λίγους μήνες, αλλά...
 15. Είδα πρόσφατα όλη την πρώτη σεζόν για πρώτη φορά και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Το ότι δεν έχει γραμμική αφήγηση, γρήγορη ροή και cliffhangers δεν σημαίνει ότι είναι κακή σειρά. Μας αρέσει γενικά να θάβουμε ότι είναι λίγο πιο διαφορετικό. Επίσης θεωρώ την σύγκριση με το Game of Thrones τελείως άκυρη και ανούσια.
 16. Διάβασα τα πρώτα δυο άλμπουμς και μπορώ να πω ότι τα ευχαριστήθηκα. Εννοείται ότι ο θεός Ρούμπους ξεχωρίζει με διαφορά, όμως όλες οι προσπάθειες είναι τουλάχιστον αξιοπρεπείς, ειδικά αν σκεφτείς τον περιορισμό των 24 ωρών. Θα κοιτάξω να βρω και τα υπόλοιπα.
 17. Οι περισσότεροι Έλληνες δυστυχώς δεν έχουν βασικές γνώσεις ούτε ελληνικής ούτε παγκόσμιας ιστορίας.Ναι, το ημερολόγιο της ΑΦ είναι από τα πιο γνωστά βιβλία, αλλά πόσοι το έχουν διαβάσει/εκτιμήσει; Τραγικό παράδειγμα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε πιο πάνω και ο Kurdy. Από ιστορικά βιβλία ευτυχώςυπάρχει μια καλή ποικιλία (για τα ελληνικά δεδομένα) , αλλά ένα κομικ τόσο εξειδικευμένο στην Ελλάδα πιστεύω θα περνούσε απαρατήρητο. Πάντως η συγκεκριμένη προσπάθεια μου φαίνεται αρκετά καλή για αυτούς που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Να πω την αλήθεια περίμενα το σχέδιο πολύ χειρότερο αλλά φαίνεται όμορφο
 18. Είδα το Darkest Hour. Πανέμορφη ταινία από όλες τις απόψεις και τρομακτική ερμηνεία Oldman. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κα΄τι αρνητικό σε αυτήν την ταινία. Θα μπορούσα άνετα να δω άλλες 2+ ώρες. The Shape of Water. Ιστορία που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, όμως εδώ είναι τόσο υπέροχα φτιαγμένη. Εξαιρετική! Είδα επίσης το The Visit του 2015. Όμορφη έκπληξη. Πιστεύω θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο με καλύτερους ηθοποιούς και καλύτερο σενάριο (έξυπνη ιδέα αλλά προβλέψιμη ιστορία). Σε γενικές γραμμές όμως δεν απογοήτευσε, ίσα ίσα..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.