Jump to content

DM64007

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DM64007 last won the day on March 29

DM64007 had the most liked content!

Community Reputation

277 Active

3 Followers

About DM64007

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 02/05/2007

Contact Methods

 • MSN
  comics64007@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Θεσσαλονίκη
 • Country
  Greece
 • Profession
  Μαθητής, ΚομιΞολόγος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το ολοκληρωμένο Ημερολόγιο για τον μήνα Απρίλιο... Βλέπουμε ότι με καθυστέρηση 2 εβδομάδων προστέθηκαν το Σούπερ Μίκυ και το ΚΟΜΙΞ. Γενικά πρόκειται για έναν ικανοποιητικό μήνα όσων αφορά την ποσότητα των τευχών. Υ.Γ. Συγγνώμη @Indian, σε πρόλαβα!
 2. Κατά τη γνώμη μου εξαρτάται και από την ποιότητα της ιστορίας. Αν είναι καλή δεν βλέπω λόγο να μην μπει ξανά μετά από 3-4 χρόνια. Μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε περιοδικό.
 3. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο πατέρας μου διάβαζε αποκλειστικά Αστερίξ, Λούκι Λουκ και γενικά αυτή την κατηγορία των περιοδικών. Και στο τέλος πετάχτηκαν ή χάθηκαν σε κάποια αποθήκη. Σήμερα έχουν διασωθεί μόνο καμιά δεκαριά από αυτά και τα έχω στη βιβλιοθήκη. Από όλες αυτές τις τραγικές εμπειρίες που διάβασα, μάλλον οι περισσότεροι είμαστε αυτοδημιούργητοι!
 4. Και που να δεις τι θα γίνεται μετά από κανένα 6μηνο. Λες και έχει μέσα αληθινές ράβδους χρυσού του Σκρουτζ Νομίζω ότι το είχα ξαναπεί αλλά όσο και να κάνει το ίδιο το περιοδικό, τα μεταφορικά είναι πάρα πολλά! Και χωρίς να γίνεται παραγγελία από την ίδια την σελίδα της Panini δεν γίνεται δουλειά δυστυχώς.
 5. Γενικά οι Ιταλοί έχουν το προνόμιο ότι η εκδοτική που βγάζει τα Τοπολίνο είναι η Panini, που γενικά ασχολείται με την κυκλοφορία αυτοκολλήτων από όσο γνωρίζω, αλλά και άλλων "ένθετων". Οπότε γνωρίζουν από αγαλματιδιάκια, επιτραπέζια κλπ.
 6. Σε καμία περίπτωση δεν το είπα για καλό για τους παλιούς αναγνώστες. Κι εγώ όταν βγήκαν οι τόμοι τους πήρα και τους έχω μάθει απ' έξω και ανακατωτά. Απλά το ανέφερα γιατί είναι και αυτός ένας πιο "απλός" τρόπος για να μάθει ο νέος αναγνώστης τον Μπαρκς.
 7. Την περίμενα αυτή την ερώτηση, Από το ΚΟΜΙΞ 80 ξεκινήσαμε να βλέπουμε πάλι τον Θείο Καρλ. Για τους ανθρώπους που έχουν πάρει την βιβλιοθήκη Disney είναι κάτι βαρετό και κλασικό, αλλά: Οι νέοι αναγνώστες θεωρώ ότι μπορούν να μάθουν για τον Καρλ Μπαρκς μέσω: 1. Της ελάχιστης πληροφορίας που παρέχεται κάτω από τον τίτλο κάθε ιστορίας στα περιεχόμενα. 2. Από τον τίτλο και την περιγραφή για το επόμενο τεύχος. 3. Από το σχέδιο (εγώ ας πούμε όταν πρωτοδιάβασα Μπαρκς στο ΚΟΜΙΞ 11 αλλά και από επόμενα, κατάλαβα χωρίς να διαβάζω τίτλους και πληροφορίες ότι αυτός είναι ένας ξεχωριστός τρόπος σχεδίου και τον καταχώρισα στο μυαλό μου ως μοναδικό). Πάντα αναφερόμενος στον νέο αναγνώστη: Δεν τον ενδιαφέρει και τόσο να μάθει ακριβώς ποιος είναι αυτός που δημιουργεί την ιστορία. Πρώτα είναι το κομμάτι όπου γίνεται η ανάγνωση, ξεκινάει το ενδιαφέρον και ύστερα από 5-10 ας πούμε ιστορίες ξεκινάει η αναζήτηση, όπου στο ΚΟΜΙΞ μπορεί να γίνει με τους τρόπους που προανέφερα. Ύστερα όπως επισήμανε ο @Donald Duck παραπάνω, δεν υπάρχει καμιά αναφορά για την Βιβλιοθήκη Disney από την σημερινή Καθημερινή. Οπότε ο αναγνώστης μόνο με αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μάθει ακριβώς τι είχε γίνει τα προηγούμενα 6 χρόνια, ώστε να μπει στην διαδικασία να αγοράσει τους 48 τόμους του Μπαρκς. Επίσης δεν πιστεύω ότι ο σημερινός νέος αναγνώστης θα θελήσει να μπει σε αυτόν τον κόπο γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να πει: "Ωραία, ξέρω ότι κάθε μήνα βγαίνει μια ωραία μεγάλη ιστορία, υπάρχουν και οι δευτερεύουσες, είμαστε εντάξει". Και πέρα από αυτό, από την στιγμή που η Καθημερινή έβαλε ξανά τον Μπαρκς στην ζωή μας, δεν βλέπω λόγο να υπάρξει αναφορά από την εταιρεία για τους τόμους. Βάζοντας μια μεγάλη και δύο μονοσέλιδες ιστορίες σε κάθε μηνιαίο τεύχος το οποίο κοστίζει 3,5€, βγάζει μεγάλο κέρδος από το να πουλάει μονομιάς τους παλαιούς τόμους, με περισσότερες ιστορίες και καλύτερη τιμή, συγκριτικά με την ποσότητα. Συγγνώμη για την πολυλογία και αν βγήκα λίγο εκτός θέματος, αλλά είναι κάποια θέματα τα οποία ήθελα εδώ και καιρό να μιλήσω. Και όπως πάντα: Διαφωνήστε ελεύθερα! Υ.Γ. Παρατήρησα ότι: ΚΟΜΙΞ 80 - Ιστορία Μπάρκς της δεκαετίας του 50' ΚΟΜΙΞ 81 - του 60' ΚΟΜΙΞ 82 - θα είναι του 40' Η Καθημερινή θέλει να δείξει όλες τις πλευρές τις καριέρας του Καρλ Μπαρκς και αυτό πιστεύω πάλι στοχεύει πολύ καλά στους νέους αγοραστές.
 8. Φίλε @Manitou θα συμφωνήσω μαζί σου. Αντί να γκριανιάζουμε συνεχώς με το περιοδικό (που κι εγώ ανήκω σε αυτούς), θα έπρεπε να βλέπουμε και τα θετικά του. Οι δευτερεύουσες ιστορίες μπορεί να είναι μικρές, αλλά αρκετές φορές με διασκεδαστικό περιεχόμενο. Το σχέδιο είναι ικανοποιητικό με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και κάτι ακόμα. Ξέρω από πείρα ότι η τωρινή κατάσταση του ΚΟΜΙΞ είναι "ευνοική" για μερικούς, αναφέροντας τα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Αυτή την στιγμή η Καθημερινή ικανοποιεί τους μικρότερους αναγνώστες ή αυτούς που ξεκίνησαν τώρα την συλλογή τους. Με παράδειγμα μικρότερο συγγενή μου που πήρε το ΚΟΜΙΞ 81, του άρεσε η ιστορία του Μπαρκς και ήταν η πρώτη φορά που την διάβασε. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η νέα μερίδα αγοραστών εκτιμάει την δουλειά της εκδοτικής, αφού δεν τους ενδιαφέρουν τα άρθρα και τα υπόλοιπα επιπρόσθετα. Και για να σας προλάβω, ο νέος αναγνώστης δεν θα μπει και τόσο στον κόπο να ψάξει για τους τόμους της Βιβλιοθήκης Disney. Πρώτα θα ξεκινήσει με τις τωρινές εκδόσεις και σταδιακά θα πάει στις παλιές αναζητήσεις. Το θέμα είναι ότι η Καθημερινή δεν κάνει καλή διαχείριση της δουλειάς της. Θα μπορούσε απλούστατα να βάζει μια δυνατή ιταλική ιστορία στην αρχή, και ας είναι χωρίς άρθρο. Το ίδιο κάνει και στο Μίκυ Μάους και το αποτέλεσμα πάντα είναι υπέροχο. Γιατί πιο σημαντική είναι η ίδια ιστορία, παρά τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια να βάλει και μια ιστορία Μπαρκς και είμαστε έτοιμοι. Παρόμοια δουλειά γινόταν στα πρώτα 18 τεύχη. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευχαριστημένοι οι περισσότεροι αναγνώστες. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να υλοποιηθούν αυτά που λέω. Θεωρώ ότι είναι πολύ απλή δουλειά. Υ.Γ Διαφωνήστε ελεύθερα!
 9. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το γνώριζα αυτό. Αυτό ίσως και να σημαίνει ότι η Καθημερινή (θα) κάνει τις σωστές επιλογές στα εξώφυλλά της. Ήμουν λίγο καχύποπτος γιατί νόμιζα ότι θα γίνει κάτι σαν το τεύχος 343 "Η εγκληματική οργάνωση 2" όπου το εξώφυλλο είχε τον Φάντομ, αλλά ήταν μέρος της σειράς "Ισχύς και Εξουσία", αν θυμάμαι καλά.
 10. Διαβάζοντας το τελευταίο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού, έχω να κάνω τους εξής σχολιασμούς: 1) Τα τεύχη 355 και 356 είναι πραγματικά αριστουργήματα. Είχα πολύ καιρό να ευχαριστηθώ την ανάγνωση ενός τεύχους. 2) Βλέπουμε ότι μαζί με τις καλές ιστορίες, έρχονται και νέες διαφημίσεις στο περιοδικό (οπισθόφυλλο). Κατά τη γνώμη μου θεωρώ ότι είναι ένας παράγοντας που θα βοηθήσει και στο μέλλον την Καθημερινή (διαφημίσεις = περισσότερα κέρδη = καλύτερη διαχείριση του περιοδικού) 3) Ο εγκαινιασμός της σειράς Spookyzone με χαροποίησε ιδιαίτερα. Είχε δει μερικά αποσπάσματα από ξένες εκδόσεις και δεν είχα λόγια όταν την είδα και στα Ελληνικά. 4) Η σειρά Young Donald Duck, καλή μεν, με πρωτότυπο σενάριο, αλλά ξεφεύγει από το γνωστό ιταλικό περιβάλλον που είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν μου πολυάρεσε. Βέβαια για να κάνω ολοκληρωτική κριτική θα πρέπει να περιμένω μέχρι το τέλος της σειράς. 5) Το περιοδικό γενικά μοιάζει σαν να δέχθηκε μια "αναβάθμιση" και μακάρι να συνεχιστεί και για πολλά ακόμα τεύχη. Επίσης μια παρατήρηση. Το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους, 357, νομίζω ότι είναι άσχετο με την ιστορία. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
 11. Φαίνεται ότι αυτός ο μήνας θα έχει αρκετό ενδιαφέρον όσων αφορά για τα Μίκυ Μάους.
 12. Η ερώτηση αφορά γενικά τις εκδόσεις του Τερζόπουλου και συγγνώμη που την τοποθετώ στην στήλη των νέων εκδόσεων. Είναι αλήθεια ότι τα Μίκυ Μάους καθυστερούσαν να έρθουν μια εβδομάδα στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, πέρα της Αθήνας; Δηλαδή όταν βρισκόμασταν πχ στο τεύχος 2119 που κυκλοφόρησε ας πούμε στις 9 Αυγούστου στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη την ίδια Παρασκευή κυκλοφορούσε το τεύχος 2118; Σε ένα Μίκυ Μάους του Ιουνίου 2011, έλεγε στο κάτω μέρος όλων των σελίδων "Από την επόμενη Παρασκευή κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα". Πραγματικά μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν φαντάστηκα ότι η ταυτόχρονη διανομή των Disney περιοδικών στην Ελλάδα ξεκίνησε τόσο αργά.
 13. Μόλις είδα την παρουσίαση του Topolino 3410 σε ένα βίντεο. Μέσα στις σελίδες του περιοδικού ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσουν στα τεύχη 3411-13 μικρές φιγούρες των Χιούη, Λιούη και Ντιούη. Πραγματικά οι άνθρωποι είναι πολλούς αιώνες μπροστά. Κρατούν τους αναγνώστες χαρούμενους σε κάθε ξεχωριστό τεύχος. Ένας πολύ καλός λόγος για να μετακομίσω κατευθείαν στην Ιταλία.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.