Jump to content

DM64007

Members
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

DM64007 last won the day on August 26 2022

DM64007 had the most liked content!

7 Followers

About DM64007

 • Birthday 02/05/2007

Contact Methods

 • MSN
  comics64007@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Θεσσαλονίκη
 • Country
  Greece
 • Profession
  Μαθητής, ΚομιΞολόγος

Recent Profile Visitors

1,436 profile views

DM64007's Achievements

Active member

Active member (3/9)

2.4k

Reputation

 1. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τεύχους #459 Μεταφέρθηκαν στην βάση. Την επόμενη Παρασκευή θα διαβάσουμε την ιστορία "Η σκοτεινή προφητεία"
 2. @ Θοδωρής Καραπάνος να χαίρεσαι το όνομά σου φίλε μου!
 3. Η κεντρική ιστορία του επόμενου τεύχους πρέπει να είναι αυτή.
 4. @ Laz33 πράγματι γι αυτό άργησα. Για εμένα είναι οι εξής: Στην παλιά Καλιφόρνια 1951, τον διάβασα μόλις χθες. Υπέροχες ιστορίες όλες τους. Οι επτά πόλεις της Τσιμπόλα 1954, τι να πει κανείς. Η πρώτη ιστορία αλλά και η περιπέτεια στην Τραλλα λα με κερδίζουν ξεκάθαρα. Χώρα στα έγκατα της Γης 1955-56. Αυτόν τον τόμο τον έχω χιλιοδιαβάσει. Το δεύτερο πιο πλούσιο παπί του κόσμου 1956. Η πρώτη εμφάνιση του Χρυσοκούκη και η αναμέτρηση με τον Σκρούτζ είναι κατά τη γνώμη μου από τις καλύτερες ιστορίες του Μπαρκς. Επιστροφή στο Κλοντάικ 1953. Σκρουτζ και Γκόλντυ. Απλά πράγματα Όπως παρατηρείς επέλεξα τόμους της πρώτης 16άδας. Εκείνη την περίοδο ο Μπαρκς είχε φτάσει στο απόγειο της καριέρας του και οι ιστορίες είναι πραγματικά διαμάντια.
 5. Αναφέρομαι στον Μαγικό Κόσμο και το Cosmic Realms. Το πρώτο διαθέτει πληθώρα Ντίσνεϋ ενώ το δεύτερο Manga και σουπερηρωικά. Μόνο και μόνο για το κόστος. Φαντάσου πόσο θα κοστίζει πχ Ο γιος του ήλιου στο ΚΟΜΙΞ #19Β' και το αντίστοιχο #89Α' που θεωρείται συλλεκτικό. Αλλά θεωρώ ότι ξεφεύγουμε από το θέμα του νήματος οπότε σταματάω εδώ.
 6. Φυσικά και η πρώτη επιλογή θα είναι το ΚΟΜΙΞ της Καθημερινής. Αλλά ακόμα και εδώ, εγώ τουλάχιστον, δυσκολεύομαι να βρω τα τεύχη. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν ένα δύο μέρη που υπάρχει αφθονία περιοδικών, όμως έχουν μόνο τα πρώτα τεύχη της Β' περιόδου και τα πολύ πρόσφατα που δεν διαβάζονται. Το κόστος ανεβαίνει αρκετές φορές στα 4 με 4,5€. Ο λόγος άγνωστος.
 7. @ ManaLeak13 όντως έχει κυκλοφορήσει 3 φορές, αλλά για κάποιον που έχει μάθει για το σύμπαν του Σκρουτζ τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δύσκολο να μαζέψει όλα τα αντίστοιχα τεύχη από ΚΟΜΙΞ Α' και Β' περιόδου, καθώς και τον ίδιο τον τόμο του Τερζόπουλου. Επομένως το ψηφιακό αντίτυπο μοιάζει η μόνη εύκολη επιλογή.
 8. @ Macchia nera είναι εξαιρετικό! Αν το ολοκληρώσεις θα ήταν ωραίο να το θέσεις για κοινή χρήση. Εγώ τουλάχιστον θα το χρησιμοποιούσα στο έπακρο.
 9. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τεύχους #104 Μεταφέρθηκαν στην βάση. Τον επόμενο μήνα και ημερομηνία 15/3 θα διαβάσουμε την ιστορία "Νόμος και δικαιοσύνη" Καλή όρεξη σε όλους
 10. DM64007

  ΚΟΜΙΞ

  Τώρα πώς να το χαρακτηρίσεις αυτό; Απαράδεκτο, απογοητευτικό; Θεωρώ ανίκουστο να καταργείς έναν κύκλο ιστοριών, ειδικά αυτόν από την στιγμή που γνωρίζεις ότι έχει μεγάλη απήχηση, μόνο και μόνο επειδή ένα μέρος του δεν συνάδει με τις θελήσεις των cancelling εκπροσώπων του σύγχρονου κόσμου. Βεβαίως και δεν τάσσομαι υπέρ των πράξεων του συγκεκριμένου κεφαλαίου, αλλά το μπανάρισμα έχει τα όριά του. Ο Βίος και η Πολιτεία, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να συνεχίσει να εκδίδεται κανονικότατα. Η Ντίσνεϋ μπορεί να κυκλοφορήσει νέους τόμους με την μόνη διαφορά ότι η πρώτη σελίδα μπορεί να διαθέτει την υποσημείωση που φοράν όλα τα περιοδικά πλέον, αν αυτό είναι το θέμα. Αυτήν την παρατήρηση την είχε κάνει ο φίλος @ Manitou πριν από λίγο καιρό σε έναν τόμο της Disney Masters. Μιλώντας περί πολιτικής ορθότητας, αυτή μπορεί να επισημανθεί και να αναγνωριστεί μέσα σε μία και μόνο σελίδα, όπου ο αναγνώστης θα αντιλαμβάνεται ότι το περιεχόμενο πιθανόν να περιέχει αρνητικές απεικονίσεις και άδικη μεταχείριση ανθρώπων ή / και πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν εσφαλμένα και τότε, και τώρα. Αντί να διαγράψουμε αυτό το περιεχόμενο, αναγνωρίζουμε τον αρνητικό αντίκτυπό του, διδασκόμαστε από αυτό και προωθούμε την συζήτηση για την δημιουργία ενός μέλλοντος για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε έλλογα πλάσματα και μπορούμε να καταλαβαίνουμε πότε αυτό που βλέπουμε περιέχει λανθασμένα πρότυπα και πράξεις. Και θα ρωτήσετε γιατί μιλάω με τόση αγανάκτηση. Ευελπιστούσα πως η Καθημερινή θα προθυμοποιηθεί να εκδόσει στο μέλλον, όποιο και αν είναι αυτό, έναν συμμαζεμένο τόμο με τον Βίο και την Πολιτεία. Τον έχω χιλιοδιαβάσει ηλεκτρονικά, αλλά κακά τα ψέματα, δεν προσφέρει την ίδια ικανοποίηση με το πραγματικό χαρτί. Ο τόμος του Τερζόπουλου είναι δυσεύρετος και η τιμή στα ύψη, ενώ το πρώτο ισχύει και για το ΚΟΜΙΞ της Καθημερινής με τις επανατυπώσεις. Ξεκίνησα να αντιλαμβάνομαι τι πάει να πει "συλλογή" μόλις στα μέσα του 2018, και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για πολλούς συνομηλίκους μου. Οι νέες γενιές θα δυσκολευτούν να διαβάσουν αυτό το θαυμάσιο έργο. Άντε να δούμε...
 11. Αχ αυτή η σακούλα πόσο την λάτρεψα! Την είχα μαζί μου από το δημοτικό μέχρι και τις αρχές γυμνασίου. Μετά την μετακόμιση δυστυχώς δεν την ξαναείδα...
 12. Φίλε Γιάννη ευχαριστώ πολύ! Ανταποδίδω τους χαιρετισμούς στον χιονισμένο νότο.
 13. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Θοδωρή. Χρόνια πολλά και σε όλα τα παιδιά του φόρουμ που γιορτάζουν σήμερα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.