Jump to content
Ενημέρωση: για όλο τον Αύγουστο, η Λέσχη Φίλων Κόμικς θα λειτουργεί τα ΣαββατοΚύριακα, ΜΟΝΟ Σάββατο πρωί. Καλό καλοκαίρι! ×

trip953

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

About trip953

 • Birthday 11/30/2016

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

1,481 profile views

trip953's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

155

Reputation

 1. Έχει πάψει να κάνει πολιτικά σκίτσα, άρα κάνει στρατευμένη κομματική σάτιρα. Εκπληκτικό συμπέρασμα!
 2. Από τη σελίδα του Αρκά στο FB. Εξηγεί γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική σκηνή και ότι αυτό αποτελεί εξαίρεση στη δουλειά του και άρα δεν σκοπεύει να το συνεχίσει. Εμένα πάντως δεν μου δίνει την εντύπωση ότι είναι υπέρ της παρούσας κυβέρνησης. "Εκ της διαχειρίσεως: Έχουμε ήδη απαντήσει -παρ’ όλο που δεν οφείλαμε- στην ερώτηση: «γιατί ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015;». Εν τούτοις και επειδή τα σχόλια συνεχίζονται το επαναλαμβάνουμε: Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σ’ αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός."
 3. "Πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της τρέχουσας κυβέρνησης και εναντίον της προηγούμενης." Εναντίον της προηγούμενης πήρε θέση ξεκάθαρα και ομολογημένα κι απ' τον ίδιο, υπέρ της τρέχουσας όμως, από που προκύπτει;
 4. Αν θεωρείτε τη ΡΟΖΑ του Αρκά -τυπικότατο δείγμα comic strip- γελοιογραφίες ,τότε κάτι δεν πάει καλά με το αισθητήριο του site. Ίσως πρέπει να μεταφέρετε στις γελοιογραφίες και τη Μαφάλντα και τα peanuts….
 5. "Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο και καμία διάθεση να λάβουμε θέσεις" ...και αμέσως μετά: "Το όλο θέμα είναι, δυστυχώς, πάρα πολύ απλό: ο Αρκάς έχει εκνευρίσει πολύ κόσμο, η στροφή στο περιεχόμενο των σκίτσων του έρχεται σε οξύτατη αντίθεση με το παρελθόν του και διεκδικεί το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να δέχεται την κριτική"
 6. Δεν βλέπουμε όμως να αναρτώνται υποστηρικτικά άρθρα για τον Αρκά. Όπως αυτό:https://www.iefimerida.gr/politiki/stin-pyra-o-arkas ή αυτό:https://www.iefimerida.gr/politiki/stin-pyra-o-arkas για να μείνω στα πιο πρόσφατα. Μάλλον δεν υποπίπτουν στην αντίληψή σας.
 7. Νομίζω ότι η δουλειά του εξακολουθεί να είναι τα βιβλία. Στο Facebook κάνει αυτό που κάνει όλος ο κόσμος στα σόσιαλ. Σχολιάζει διάφορα θέματα, αλλά το κάνει με σκίτσα. Είναι φυσικό τα σκίτσα αυτά να μην έχουν το τοπ χιούμορ και δεν νομίζω ότι είναι αυτό που επιδιώκει απ' τη στιγμή που σκοπό έχουν την όποια παρεμβαση.
 8. Ποτέ δεν έγραψε η σελίδα του Αρκά ότι ο Αρκάς σατιρίζει κάθε εξουσία. Έγραψε και το έχω κρατήσει ΄κατά λέξη: Έχουμε ήδη απαντήσει -παρ’ όλο που δεν οφείλαμε- στην ερώτηση: «γιατί ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015;». Εν τούτοις και επειδή τα σχόλια συνεχίζονται το επαναλαμβάνουμε: Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σ’ αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός.
 9. "ARKAS -The Original Page Ο Αρκάς δεν ασχολήθηκε ποτέ και δεν ασχολείται ούτε τώρα με την πολιτική. Η αντίδρασή του στην συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι αισθητικής, πολιτισμικής και πάνω απ' όλα ηθικής φύσεως. " Από την επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook.
 10. Μα, ακριβώς αυτό είναι το θέμα του: τα σχολικά αστεία και το μπούλινγκ. Η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος...
 11. Θα πρότεινα το συγκεκριμένο να μπει στα κόμικς και όχι στις γελοιογραφίες. Είναι λίγο απλοϊκό να διαχωρίζουμε τα δύο είδη με βάση τον αριθμό των καρέ. Οτιδήποτε είναι ενιαία σειρά με συγκεκριμένους ήρωες είναι κόμικς, ανεξάρτητα αν το κάθε επεισόδιο εκτυλίσσεται σε ένα, δυο ή περισσότερα καρέ. Το ίδιο ισχύει και για 'τα μαύρα' του Αρκά.
 12. Ναι, αλλά είναι "μικρή" και η τιμή του.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.