Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tsaklas

Members
  • Περιεχόμενο

    1873
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    24

Tsaklas τελευταία νίκη Οκτωβρίου 11 2021

Tsaklas είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

Σχετικά με το μέλος Tsaklas

  • Γενέθλια 04/25/2000

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Αθήνα
  • Χώρα
    Greece
  • Ενδιαφέροντα
    Κόμικς, σινεμά

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

5947 προβολές προφίλ

Tsaklas's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

11.1k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Tsaklas

    THE ULTIMATE SPIDER-MAN COLLECTION

    Βάλτε κάποιος ένα λινκ για τα ποστ που αναφέρουν τους τόμους ανά χρονολογική σειρά + τι έχει επανεκδοθεί σε άλλες εκδόσεις. (σίγουρα υπήρχαν τέτοια ποστ στο τόπικ της "κουβεντούλας").
  2. Ήλπιζα ότι είναι κάποια ελληνική εκδοτική που θα ασχοληθεί με την DC Comics και έκανες τυπογραφικό
  3. Tsaklas

    Madame Web (2024)

    Το είδα σήμερα. Θα μου πείτε, είσαι γενναίος, τρέιλερ, reviews και first reactions ήταν ενδεικτικά του πόσο κακό θα είναι. Σίγουρα, αλλά λέω ας πάω έτσι για την εμπειρία του σινεμά έστω που γενικά μ'αρέσει, καθώς και για την παρέα. Δυστυχώς ήταν αρκετά απογοητευτικό. Το κόνσεπτ ήταν πράγματι ενδιαφέρον, με τα οράματα στο μέλλον και να προσπαθούν να προλάβουν καταστάσεις πριν γίνουν κλπ, θύμισε και λίγο Final Destination που μ'αρέσει, γενικώς σε ενδιέφερε τι γίνεται και το καστ ήταν αρκετά καλό. Σε αντίθεση με το Morbius δηλαδή που βαρέθηκα. Παρόλα αυτά όλα τα υπόλοιπα ήταν για τον κάδο. Μοντάζ; Άθλιο και μπερδεμένο. Εφέ; Εξίσου ακατανότητα και μέτρια. Το αποκορύφωμα ήταν ο κακός, δεν ξέρω γιατί, αλλά ο Ezekiel Sims μας προέκυψε Σοράγια Μοντενέγκρο. Δεν κάνω πλάκα, είχαν ηχογραφήσει ξανά όλες τις ατάκες του από πάνω και σε ορισμένες στιγμές δεν κουνούσε καν το στόμα του την ώρα που μιλούσε. Απορώ γιατί, άλλαξε τόσο πολύ το σενάριο στην πορεία που έπρεπε να πάρουν τέτοια δραστικά μέτρα για να το μπαλώσουν; Τι να πω. Από εκεί και πέρα οι όποιες συνδέσεις με Spider-Man και γενικώς το source material ήταν απλά απέλπιδες προσπάθειες να αναπτερώσουν το ενδιαφέρον το κοινού, με αστεία αποτελέσματα. Χώρια που η ταινία είναι μέχρι το και πέντε ένα origin στόρι, όποιο προθωητικό υλικό υπόσχεται στολές κλπ, είναι τελείως παραπλανητικό. 4/10
  4. Εδώ οι τόμοι 1-60: https://www.vintagecomics.gr/Volumes 1-20.htm ωραίες επιλογές αν και αρκετές επανεκδόσεις (Κρέιβεν είναι αστείο πλέον να ξαναβγαίνει) αν βρεθεί η πρωτότυπη συλλογή θα ξέρουμε κι ακριβώς τι παίζει γιατί με τους ελληνικούς τίτλους χάνεσαι και λίγο (ήδη υπάρχουν μαργαριτάρια κιόλας τύπου ο Θάνατος του Ζαν Ντέγουλφ αντί για της Τζιν Ντέγουλφ).
  5. Τι έκπληξη ήταν αυτή; Ενδιαφέρουσα συλλογή, θα απογοητεύσει βέβαια τους φανατικούς της χρονολογικής σειράς μάλλον, μοιάζει με μια συλλογή αντίστοιχη της Hachette αλλά για Spider-Man, με τυχαίες ιστορίες. Ο 1ος τόμος είχε κυκλοφορήσει και από την Hachette στο νο. 56. Από εκεί και πέρα μόνο αν βρούμε την ξένη αντίστοιχη συλλογή θα καταλήξουμε αν αξίζει ή είναι αναμάσημα παλιών εκδόσεων που έχουμε δει.
  6. Απίστευτο ότι τελειώνει σιγά-σιγά η συλλογή, σε 4 μόλις τεύχη. Μπαίνουμε κιόλας σε πολλές επανεκδόσεις Anubis (117 Death of Wolverine, 119 Spiderverse, 120 Civil War) οπότε το καλοσκέφτομαι μήπως πάρω μόνο τον 118 με τον Rocket Racoon και προσπεράσω τους υπόλοιπους, μιας και η συλλογή δε θα συνεχίσει...θα δείξει. (Δεν είναι ότι έχω χώρο κιόλας να βάλω κάπου συνεχόμενα πλέον 120 τεύχη για να χαλαστώ για τη ράχη, αλλά ακόμα κι έτσι, οι 119-120 είναι μονόδρομος η προσπέραση θεωρώ, άντε το πολύ να αγοραστεί κ ο 117 για να μη μου λείπει τίποτα ως εκεί)
  7. Για την καλύτερη οκ, το Across the Spider-verse είναι εκτός συναγωνισμού, από εκεί και πέρα το Guardians 3 ήταν πάρα πολύ τίμιο. Για τις χειρότερες σίγουρα κονταροχτυπιούνται τα φοβερά ανιαρά Shazam 2-Blue Beetle-The Marvels, αλλά νομίζω το Blue Beetle είναι αυτό που δεν μπόρεσε ποτέ να με διασκεδάσει έστω και λίγο. (και το είδα 2 φορές φανταστείτε, η ελληνική διανομή έκανε το θαύμα της πάλι και το άργησε ενάμιση μήνα οπότε το 'χα δει ονλάιν, αλλά πήρε άδεια φιλαράκι απ΄τον στρατό οπότε κατέληξα να το δω 2η φορά).
  8. Καλά τώρα μην λέμε κι ό,τι θέλουμε. Ο Ultimate Spider-Man είναι το καλύτερο συγγραφικό έργο του Bendis και από τα πιο εμβληματικά κ επιδραστικά σύγχρονα runs. Το ότι δεν είναι αυτά που διάβαζαν κάποιοι στον Καμπανά προ αμνημονεύτων χρόνων δεν έχει να κάνει. Το θέμα είναι α) ότι διακόπηκε μια δημοφιλής συλλογή που επί το πλείστον δεν είχε δημοσιευτεί οργανωμένα για να βγει μια συλλογή-επανέκδοση που έχει βγει σχεδόν ολόκληρη από Anubis, β) ότι η ποιότητα μετάφρασης-επιμέλειας και πάλι θα ναι χείριστη, γ) ότι έχουμε μάθει πλέον την radnet κ σε 6 μήνες θα δίνει 50 ευρώ τους 20 τόμους οπότε ποιος θα μπει στο τρυπάκι να αγοράσει εξαρχής την συλλογή; σχεδόν κανένας.
  9. Tsaklas

    ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS

    Στην αρχή διάβασα "Το Μεγάλο Τεύχος" και λέω μα καλά, αντί να είναι διπλό επετειακό το #500 θα ναι το #502;
  10. Μετά από αρκετή σκέψη θα επιλέξω Γκοσινί. Και αυτό γιατί θεωρώ είναι ο μόνος που δεν κατάφεραν ποτέ να τον φτάσουν σε αυτό που έκανε, μετά τον θάνατό του, ο Αστερίξ πήρε απλά τον κατήφορο ποιοτικά. Ο Μπαρκς φοβερός παραμυθάς επίσης, με τεράστιο έργο και πάνω από 600 ιστορίες, αλλά ας πούμε ο Ρόσα θεωρώ πάτησε πάνω του και εξέλιξε λίγο αυτό που έκανε (για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον), ή έστω πάνω-κάτω, έκανε μια δουλειά ισάξια, όπως και ο Σκάρπα έχει πολύ δυνατές ιστορίες και τόσοι άλλοι, που χωρίς να λέω ότι φτάνουν το ταλέντο του, ενίοτε καταφέρνουν να τον πλησιάσουν σε συγκεκριμένες ιστορίες. Τον Σταν Λι δεν τον βάζω καν σε σύγκριση, φοβερός στην σύλληψη χαρακτήρων κλπ αλλά θεωρώ τις ιστορίες του φοβερά πρωτόλειες και σίγουρα έχει ξεπεραστεί απο πολλούς που ακολούθησαν στο υπερηρωικό είδος.
  11. Μας υπόσχονται κάτι και όντως βγαίνει στην ώρα του. Άκου κάτι πράγματα. Ε δεν έχει πλάκα έτσι ρε παιδιά, πώς θα γίνει σούσουρο όπως στα θέματα της Μαμούθ, πού είναι, βγήκε, είπαν μπήκε τυπογραφείο προ 3μηνου αλλά είναι άφαντο κλπ.
  12. Tsaklas

    Rick and Morty (2013- )

    Εγώ θεωρώ ήταν γενικά μια άνιση σεζόν αλλά όχι η χειρότερη. Συνυπήρχαν ταυτόχρονα εξαιρετικά (4,5,10) με άθλια επεισόδια (1,7,8) και κάποια ενδιάμεσα μετριοκαλά έως αδιάφορα. Ο Roiland απ' όσο λένε μετά τις πρώτες 2-3 σεζόν έπαψε να 'χει κάποιο ιδιαίτερο input πέραν του voice acting οπότε δεν πιστεύω ότι έφταιγε αυτός. Απλά οκ προφανώς πλέον έχουμε μια κατάσταση τύπου Simpsons και Family Guy, όσο περνάει ο καιρός, κοιτάνε κυρίως την ποσότητα και όχι την ποιότητα των επεισοδίων. Πιο πολύ με ξένισε το πόσο γρήγορα έληξε Θα δούμε μελλοντικά πώς θα κινηθεί, τουλάχιστον υπάρχει μια σταθερότητα και μπορούμε να περιμένουμε λογικά κατά το φθινόπωρο την 8η σεζόν, με τα όποια σκαμπανεβάσματα της.
  13. Tsaklas

    Loki (2021- )

    Εξαιρετική η 2η σεζόν, φοβερό γράψιμο και ποιητικό κλείσιμο για τον χαρακτήρα του Λόκι.
  14. Η Anubis σε λίγο θα βγάζει εκδόσεις περιπτέρου στα βιβλιοπωλεία με σκληρό εξώφυλλο, τι μέρος πρώτο πάλι 120 σελίδες; βαρεθήκαμε μέρος πρώτο και μέρος πρώτο και 17 ευρώ ο ένας, αμάν.
  15. Τα πράγματα βρε παιδιά δεν είναι τόσο περίπλοκα. Βλέπουμε συνεχώς αναρτήσεις ή του ύψους ή του βάθους, είτε "δε μας άξιζε μια τέτοια συλλογή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, είμαστε αχάριστοι", είτε "μας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο, στο καλό και να μας γράφει η radnet και τα λάθη της". Ήταν ευχής έργον που είδαμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Ήταν και θεωρώ δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Η τσαπατσουλιά της εκδοτικής όμως πήρε μια έκδοση-κόσμημα και την έκανε να χάσει την ιστορική σημασία του να έχεις μια τέτοια έκδοση με τις πρωτόλειες ιστορίες της Marvel στη βιβλιοθήκη σου, αποξενώνοντας τους συλλέκτες και κάνοντάς την να αξίζει καθαρά στους ρετρόφιλους που πραγματικά απολαμβάνουν τέτοιες ιστορίες των 60s για 1η φορά στην γλώσσα τους. Προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς, δεν με τρελαίνει το γράψιμο των 60s, είδα την έκδοση αυτή καθαρά σαν ιστορικό αρχείο όπως έλεγε τις προάλλες ένα παιδί στο topic με τις αγορές ότι αγόρασε 10 omni Golden Age Μπάτμαν, ίσα ίσα για να το χαίρεται αρχειακά και να ανατρέχει εκεί όταν τύχει μια αναφορά κάπου. Κατανοώ απόλυτα όμως κάποιος αντίστοιχος αναγνώστης να μην ανέχεται μια έκδοση με συνεχή λάθη, στην τελική κακά τα ψέματα οι περισσότεροι συλλέκτες στην Ελλάδα διαβάζουν και συλλέγουν ξένες εκδόσεις, δε θα βάλουμε κ τους εαυτούς μας στην γωνία να λέμε ότι αααχ δεν είμαστε για τίποτα στην Ελλάδα, επειδή απαιτούμε να μην γίνονται αστεία λάθη κάθε 3 και λίγο. Φάνηκε και από την Hachette ότι μια δεκαπενθήμερη συλλογή με άψογη επιμέλεια που πραγματικά αξίζει όχι 7-8-9 πλέον ευρώ αλλά 10-11 μετά χαράς (δε νομίζω να δυσανασχέτησε κανείς). Απλά δυστυχώς έτυχε η εταιρεία που ανέλαβε ένα πρωτόγνωρο project να ναι άπειρη κ να προσπαθεί να κάνει μια αρπαχτή, και η προσεγμένη συλλογή να είναι λιγότερο ιστορικής σημασίας και να συλλέγει απλά τυχαίους τόμους σύγχρονων και κάποιων παλαιότερων ιστοριών, που κάποιους δεν συγκινούν σαν σύνολο. Από την άλλη, καταλαβαίνω όσους λένε ότι η τιμή είναι χαμηλή και ότι δεν μπορούμε να απαιτούμε να 'ναι όλα άψογα, και ότι το κόστος συγκριτικά με το να πάρεις μια ξένη έκδοση είναι πολύ μικρότερο. Αλλά οκ, δεν είναι και παράλογο πιστεύω, έχουμε δει και την Καθημερινή με τόμους Μπαρκς-Ρόσα και άψογη επιμέλεια, να δίνονται τσάμπα με εφημερίδα, η μόνη έκπτωση που κάνανε ήταν στο χαρτί και γενικώς στην ποιότητα της έκδοσης (κατ'εμέ μακάρι να έβγαινε ακόμα και σε τόσο φτωχή έκδοση η radnet αλλά να ταν άψογο το εσωτερικό). Γενικά έχουμε παραδείγματα που κάνουν την radnet αδικαιολόγητη, αλλά αφού ξέρουμε τι αγοράζουμε, θεωρώ περιττό να την κατακερευνώνουμε κιόλας. Λες και όλα ήταν άψογα και μας χάλασε ότι ο τόμος Spider-Man λέει 13 άντι 14 πάνω. Αφού η όποια ιστορικότητα και αξία της έκδοσης κατακρεουργήθηκε προ πολλού με απανωτά λάθη επιμέλειας, μετάφρασης, απροσεξίας και έχετε συμφωνήσει νομίζω ότι αγοράζετε καθαρά για τις ιστορίες, ας πάμε παρακάτω.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.